logo
09 EKİM 2025


Elmas'tan Çebi'ye cevap: Torpil isteyenler şimdi erteleme istemiyor

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, "Biz kimseden torpil istemiyoruz" dedi

12.03.2022 15:49:00
Elmas'tan Çebi'ye cevap: Torpil isteyenler şimdi erteleme istemiyor
Elmas'tan Çebi'ye cevap: Torpil isteyenler şimdi erteleme istemiyor

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Beşiktaş'la 14 Mart Pazartesi günü oynanması planlanan derbi maç için erteleme talebinde bulunduklarını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Elmas, "Biz kimseden torpil istemiyoruz, oynanabilmesi halinde ezeli rakibimizi pazartesi günü Ali Sami Yen'de aslanlar gibi bekliyoruz. 14 Mart Pazartesi günü oynanması planlanan Galatasaray-Beşiktaş maçının ileri bir tarihe ertelenmesiyle ilgili başvurumuzu, 11 Mart tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettik." ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı camianın bu talebe olumsuz yaklaştığını aktaran Elmas, şu ifadeleri kullandı: "Başvurumuzun ardından bazı Beşiktaş yöneticilerinin ve taraftarlarının konuyla ilgili olumsuz görüş bildirdiğini görüyorum, takip ediyorum. Belki de kendilerine göre haklılar ama biz de haklıyız. Haklılığımızın nedeni sadece Galatasaray'ın bu süreçten zarar göreceğine inanmamız değil çekinmemiz hiç değil. Bunu söylemeye bile gerek yok. Haklılığımızın nedeni bu süreçten en zararlı çıkacak tarafın Türk futbolu olacağından emin olmamız. Çok kez söyledik, Türk futbolunda bazı şeylerin değişmesi gerek. Evet belki değişmemek en kolayı ama değişmemeyi tercih ettiğimizde nelerle karşılaştığımızı son 20 yılda hep birlikte gördük. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş fark etmez. Son 20 yılda, Türk futbolu olarak sürdürülebilir bir başarımız var mı, sorumlusu kim, hata kimde' Hata hepimizde. Hata bir başvurunun nedenlerini bile görmeye çalışmadan, intikam motivasyonuyla hareket etmekte. Hata, bir takımımız Avrupa'dan elendiğinde ona Türk futbolu için teşekkür etmektense atışmayı tercih etmekte. Bunu söylerken, çuvaldızı kendimize batırdığımızı da fark etmişsinizdir. Yıllardır, 'ezeli rekabet' söylemine sığınıp birbirimizi ayağımızdan tutup aşağı çektik. Ligimizin, futbolumuzun, kulüplerimizin geldiği yer ortada. Bir de farklı bir yol deneyelim. Evet, rekabet heyecan verir ama centilmenlik 'iyileştirir' ve aynı iyilik gibi, centilmenlik de bulaşıcıdır."

"Galatasaray'ın torpile de kayrılmaya da ihtiyacı yok"

Türkiye Futbol Federasyonunun alt liglerdeki müsabakaların tamamını ertelemesinin yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonunun da aynı kararı aldığının hatırlatıldığı açıklamada Elmas, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu noktada ertelemeyle ilgili başvurumuzda söz sahibi olan herkese şunu hatırlatma görevini kendimde hissediyorum. Bundan 8 ay önce, Sayın Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı, değişmemesi gereken ve finansal eşit rekabeti sağlamaya yönelik ana kuralı 'Türkiye'yi Avrupa'da temsil ediyoruz. Biraz torpile ve kayrılmaya ihtiyacımız var, limitlerimizde hoşgörüye ihtiyaç var.' sözleriyle talep etti ve ülke puanı hedefi ile bu kuralların bozulmasında hiçbir mahsur görmedi. Kurallara uyma samimiyeti önemlidir. Namağlup bir şekilde Avrupa'da mücadele etmeye devam eden Galatasaray'ın torpile de kayrılmaya da ihtiyacı yok. Bu noktada bizi yanlış anlamışlar. Bizim ülke puanını yükselterek Türkiye'ye +1 kontenjan sağlama savaşımızı anlamamaları normal. Çünkü kendileri, 'Ülke puanı, ülke puanı' diye başladıkları sezonda bırakın puan almayı, Avrupa'da gol bile atamadılar. Avrupa'da kazanmayı unuttukları gibi Galatasaray'ı da tanımıyorlar. Bu erteleme başvurusunun asıl sebebi çok sayıda lig müsabakasının ertelenmesine sebep olan, İstanbul'da hayatı durduran olağanüstü hava koşullarıdır. Yoğun kar yağışının getirdiği bu olağanüstü koşullarda hiçbir zeminin üç günde iki maçı kaldıramayacağının gün gibi aşikar olmasıdır. Kaldı ki asıl sorun, takımımızın hala İstanbul'a ulaşamama sorunudur. Yani perşembe gecesi Camp Nou'da Barcelona'ya karşı akılcı ve belirleyici bir mücadele sergileyen takımımızın şu an itibarıyla hala İstanbul'a dönememiş olması, gün içinde de dönüşünün mümkün gözükmemesidir. Mevcut koşullar içinde pazar günü İstanbul'a dönüp dönemeyeceği de şu an için belli değildir. Adil rekabet ortamının, bizim dışımızdaki sebepler yüzünden ortadan kalkmasıdır. Türk futbolu için, Avrupa arenasında son yılların en önemli mücadelesi öncesi, takımımızın o maça yüzde 100 hazırlanabilme arzusudur."

"Başvurunun kabul edilmesi dayanışma iklimine tarifsiz bir katkı sunacaktır"

Açıklamasında ülke puanı konusuna vurgu yapan Elmas, şunları kaydetti: "Türk futbolu olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde Avrupa Ligi'nde elde edeceğimiz her başarının, ülke puanımız için paha biçilemez bir değeri vardır. Çeyrek final, hatta olası bir final yolculuğu tüm milletimize büyük umut, güven ve moral verecektir ve tüm bunların ötesinde, bu başvurunun ilgili taraflarca kabul edilmesi yıllardır özlemini çektiğimiz centilmenlik ve dayanışma iklimine tarifsiz bir katkı sunacaktır. Türk futbolunda değişim, dönüşüm, temiz sayfa sözlerinin en fazla kullanıldığı dönemdeyiz. Şimdi bu sözlerin samimiyet testinden geçiyoruz. Diğer yandan başvurumuz kabul edilmezse de çıkar aslanlar gibi oynarız. Hiç sorun değil. Emin olun ki kızmayız, kin gütmeyiz. Yarın benzer bir durum geliştiğinde, Türk futbolunun Galatasaray'ın iradesine ihtiyacı olduğunda hiçbir şey olmamış gibi; ülkemizin, Türk sporunun, ebedi dostlarımızın yanında saf tutarız. Rakiplerimiz Avrupa'da başarılar kazandığında heyecanlarını, mutluluklarını paylaşırız. Ülkemize yaşattıklarıyla gurur duyarız. Bu kurucularımızdan bize miras kalmış bugüne kadar bu bayrağı gururla taşımış efsane başkanlarımızın bizlere öğrettiği Galatasaray değerlerinin bir gereğidir. 117 yıldır Galatasaray'ı var eden de bu değerlerdir. Biz kimseden torpil istemiyoruz. Bizi biraz kayırın da demiyoruz, gölge etmesinler yeter diyoruz. Geldiğimiz noktada oynanabilmesi halinde ezeli rakibimizi pazartesi günü saat 20.00'de Ali Sami Yen'de Nef Stadyumu'nda aslanlar gibi bekliyoruz." AA

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
'Gazze görev gücünde yer alacağız'
İsrail - Hamas anlaşmasını değerlendirdi
CHP İmralı heyetinde yer alacak mı?
'Önce AK Parti kendi tutumunu belirlesin'
Türkiye bu hale nasıl geldi?
BTP'den iktidara kritik sorular
DEM'den Bahçeli'ye cevap
'Bir takım adımların atılması gerekiyor'
İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş. soruşturmasında gelişme
23 şüphelinin ifade işlemleri başladı
İsrail ateşkes dinlemiyor
Gazze bombardıman altında
'Tam olarak uygulanmasını bekliyoruz
Dışişlerinden Gazze ateşkesi açıklaması
İsrailli esirlerin teslim tarihi belli oldu
Trump'tan Türkiye'ye teşekkür
Kütahya Simav yine depremle sarsıldı
Büyüklüğü 4.9 olarak ölçüldü
Hamas: Gazze'de ateşkes anlaşmasına varıldı
"Türkiye, Katar, Mısır ve Trump'ın çabalarını takdirle karşılıyoruz"
Katar: İlk aşama konusunda anlaşmaya varıldı
Netanyahu: Tüm esirleri geri getireceğiz
Trımp: İsrail ile Hamas ateşkes planını onayladı
"Büyük gurur duyuyorum"
Öldürülen Serdar Öktem son yolculuğuna uğurlandı
MHP'den katılım olmaması dikkat çekti
'Çökertilen suç çetesi sayısı yüzde 27 arttı'
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı
Erdoğan, Azerbaycan dönüşü soruları yanıtladı
'Trump'ın isteğiyle Hamas'ı biz ikna ettik'
'Gazze görev gücünde yer alacağız'
İsrail - Hamas anlaşmasını değerlendirdi
CHP İmralı heyetinde yer alacak mı?
'Önce AK Parti kendi tutumunu belirlesin'
Türkiye bu hale nasıl geldi?
BTP'den iktidara kritik sorular
DEM'den Bahçeli'ye cevap
'Bir takım adımların atılması gerekiyor'
İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş. soruşturmasında gelişme
23 şüphelinin ifade işlemleri başladı
İsrail ateşkes dinlemiyor
Gazze bombardıman altında
'Tam olarak uygulanmasını bekliyoruz
Dışişlerinden Gazze ateşkesi açıklaması
İsrailli esirlerin teslim tarihi belli oldu
Trump'tan Türkiye'ye teşekkür
Kütahya Simav yine depremle sarsıldı
Büyüklüğü 4.9 olarak ölçüldü
Hamas: Gazze'de ateşkes anlaşmasına varıldı
"Türkiye, Katar, Mısır ve Trump'ın çabalarını takdirle karşılıyoruz"
Katar: İlk aşama konusunda anlaşmaya varıldı
Netanyahu: Tüm esirleri geri getireceğiz
Trımp: İsrail ile Hamas ateşkes planını onayladı
"Büyük gurur duyuyorum"
Öldürülen Serdar Öktem son yolculuğuna uğurlandı
MHP'den katılım olmaması dikkat çekti
'Çökertilen suç çetesi sayısı yüzde 27 arttı'
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı
Erdoğan, Azerbaycan dönüşü soruları yanıtladı
'Trump'ın isteğiyle Hamas'ı biz ikna ettik'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.