logo
17 NİSAN 2026

"Elneny, Galatasaray'da oynamayı istiyor"

Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Mohamed Elneny'nin temsilcisi William D'avila, bu transferle ilgili ip uçları verdi

03.11.2021 18:17:00
"Elneny, Galatasaray'da oynamayı istiyor"
"Elneny, Galatasaray'da oynamayı istiyor"
Radyospor'un canlı yayın konuğu olan D'avila, "Galatasaray çok büyük bir kulüp, Avrupa kupalarında iyi gidiyor ve Galatasaray her sene şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi. Elneny için güzel bir fırsat, o yüzden Galatasaray'da oynamayı istiyor.

"Galatasaray'la birden fazla oyuncuyu görüşüyorum"

Galatasaray'la her hafta görüşüyorum zaten iyi ilişkilerimiz var ama birden fazla oyuncu için görüşüyorum. Ve Türkiye'den başka takımlarla da Aliou Dieng, Kalu ve Simon için görüşüyorum. Bütün bu oyuncular benim temsil ettiğim oyuncular ve bunların da gelme olasılığı var. Aliou Dieng ile Galatasaray sezon başında ilgilenmişti ama şu anda ilgileniyor mu bilmiyorum" dedi.

Galatasaray, Mohamed Elneny'nin transferi için Arsenal'le görüşüyor mu?

"Galatasaray, Mohamed Elneny'nin transferi için Arsenal'le görüşüyor mu şu anda?" sorusuna da yanıt veren D'avila, "İnanın bilmiyorum ama elbette ki Arsenal ile görüşmek lazım. Mohamed Elneny'nin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor, dolayısıyla ocak ayında avantajlı bir transfer olabilir ya da bir sonraki sezon adına bir takımla ön anlaşma yapabilir. Dolayısıyla bunu da düşünmek lazım çünkü önümüzdeki yaz serbest kalıyor , serbest statüye erişiyor.

Türkiye'de tek seçenek Galatasaray mı?

Elbette ki Türkiye'ye gelmek istiyor. Galatasaray'ın dışında Fenerbahçe, Başakşehir, Beşiktaş ya da Trabzonspor, Elneny ile ilgilenmiyor. Türkiye'de tek seçenek Galatasaray mı bu soruya yanıt veremem elbette ki Galatasaray'ın bir ilgisi var çünkü serbest bir oyuncu olacak, iyi bir futbolcu, Türkiye'yi tanıyor, biliyor olması avantaj.

"Henüz erken"

Galatasaray'ın da onun için önemli bir opsiyon olduğunu söyleyebilirim ama bunun hakkında daha fazla bir şey söyleyemem çünkü konuşmak için henüz erken" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu sezon İngiliz ekibiyle 3 maçta sahaya çıkan 29 yaşındaki ön libero oyuncusu, 2019-2020 sezonunda Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giymiş ve çıktığı 36 maçta 1 gol ve 4 asist ile oynamıştı.



Bernardo Silva, Manchester City'den ayrılacak

Portekizli futbolcu Bernardo Silva, 9 yıldır formasını giydiği İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'den sezon sonunda ayrılacağını duyurdu

17.04.2026 11:53:00
AA
Bernardo Silva, Manchester City'den ayrılacak
Bernardo Silva, Manchester City'den ayrılacak
Portekizli futbolcu Bernardo Silva, 9 yıldır formasını giydiği İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'den sezon sonunda ayrılacağını duyurdu.

Portekizli futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Birkaç ay sonra Manchester City'ye veda etme zamanı gelecek." ifadesini kullandı.

Orta sahada görev yapan 31 yaşındaki futbolcu, 2017 yılının temmuz ayında transfer olduğu ve 9 yıldır formasını giydiği Manchester City'de forma giydiği 451 maçta 76 gol kaydetti.

Gençlerbirliği Başkanı Çakmak'tan ‘2 haftada bir aynı hakem’ hatırlatması

Natura Dünyası Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Haydar Arda Çakmak, kırmızı-siyahlı takımın 28. haftadaki Göztepe karşılaşmasında görev yapan hakemin 30. haftadaki Galatasaray maçını da yöneteceğine dikkati çekti

17.04.2026 11:50:00 / Güncelleme: 17.04.2026 11:53:58
AA
Gençlerbirliği Başkanı Çakmak'tan ‘2 haftada bir aynı hakem’ hatırlatması
Gençlerbirliği Başkanı Çakmak'tan ‘2 haftada bir aynı hakem’ hatırlatması
Natura Dünyası Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Haydar Arda Çakmak, kırmızı-siyahlı takımın 28. haftadaki Göztepe karşılaşmasında görev yapan hakemin 30. haftadaki Galatasaray maçını da yöneteceğine dikkati çekti.

Çakmak, Antalya bölgesinden 30 yaşındaki genç hakem Batuhan Kolak'ın ligdeki sarı-kırmızılı rakiplerle "kritik dönemlerde" oynadıkları müsabakalara atandığını dile getirerek "2 haftada bir aynı hakem. Hatırlatırım, genç hakemimiz iki hafta önce de Ankara'daydı.

Eryaman'da kendisini misafir ettik. Genç hakemlerin yetişmesi, tecrübe kazanması, bu sene olmadı ama 4 sene sonraki Dünya Kupası'nda yer alması için elbette böyle önemli maçlarda görev yapmaları gerekiyor.

Ancak iki hafta önceki Göztepe maçıyla ilgili anılarımız çok taze ve çok da iyi anılar değil. Galatasaray maçını bir gözümüz hakemde takip edeceğiz. Kendisine başarılar diliyorum. Umut ediyorum ki hakemden iki takımın da şikayetçi olmayacağı bir maç izleriz. VAR'daki hakemlerimiz de teknolojik imkanları futbolu güzelleştirmek için kullanacaktır." değerlendirmelerinde bulundu.

Takımın son dönemde yaşadığı sıkıntılara da değinen Çakmak, "Gol yollarındaki eksiklik üzerine bir spor kulübü başkanı taktik anlamda bir şey söylemez, söyleyemez. Ama son maçlarımızı düşündüğümüzde, zaman zaman maçta parlayan ya da parlamaya yakın performanslarımız olduğunda gelen VAR müdahaleleri, penaltı kararları ve bazı anlara sıkışmış kişisel hatalarla goller yedik. Sonrasındaki çaba da skoru değiştirmeye yetmedi. Bunun yapısal değil, kötü tesadüf olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

100'üncü maçta 100'üncü gol iddiası

Galatasaray maçının iki takımın ligdeki konumundan bağımsız ayrıca özel anlamlar taşıdığına vurgu yapan Çakmak, "Maçın önemli olduğu şuradan belli; Gençlerbirliği ile Galatasaray 100. karşılaşmasını yapacak. Bu maçtaki ilk golümüz de sarı-kırmızılılara attığımız 100. golümüz olacak. İki köklü camianın karşılaşması bu." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmaya ilginin büyük olduğunu aktaran Çakmak, "Gerek medyanın hafta boyunca bize gösterdiği alaka gerekse maç biletlerine dair muazzam talep maçın önemini gösteriyor. Ümit ediyorum ki bu ilginin karşılığını verecek güzel bir oyun olur sahada ve Gençlerbirliği kazanır." diyerek sözlerini tamamladı.

Arda Turan'lı Shakhtar Donetsk yarı finalde

UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçlarının ardından Shakhtar Donetsk, Strasbourg, Rayo Vallecano ve Crystal Palace yarı finale yükseldi

17.04.2026 11:08:00
İhlas Haber Ajansı
Arda Turan'lı Shakhtar Donetsk yarı finalde
Arda Turan'lı Shakhtar Donetsk yarı finalde
UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçlarının ardından Shakhtar Donetsk, Strasbourg, Rayo Vallecano ve Crystal Palace yarı finale yükseldi.

UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları bugün oynanan 4 maçla sona erdi. Arda Turan'ın çalıştırdığı Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk, ilk maçta 3-0 yendiği Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak tur atladı.



Crystal Palace, Fiorentina'yı saf dışı bırakırken, Raya Vallecano, AEK'yı, Strasbourg ise Mainz'i eledi.

Yarı finalde Shakhtar Donetsk Crystal Palace ile, Rayo Vallecano da Strasbourg'la karşılaşacak.

Bu akşam oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

AZ Alkmaar (Hollanda): 2 - Shakhtar Donetsk (Ukrayna): 2 İlk maç: (0-3)

AEK (Yunanistan): 3 - Rayo Vallecano: 1 İlk maç: (0-3)

Fiorentina (İtalya): 2 - Crystal Palace (İngiltere): 1 İlk maç (0-3)

Strasbourg (Fransa): 4 - Mainz (Almanya): 0 İlk maç: (0-2)

Gençlerbirliği ile Galatasaray arasındaki 99 maçın karnesi

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında yarın deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği ile 100. kez karşı karşıya gelecek

17.04.2026 10:45:00
İhlas Haber Ajansı
Gençlerbirliği ile Galatasaray arasındaki 99 maçın karnesi
Gençlerbirliği ile Galatasaray arasındaki 99 maçın karnesi
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında yarın deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği ile 100. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, yarın saat 20.00'de Eryaman Stadyumu'nda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar 21 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetle aldığı 68 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor.

Kırmızı-siyahlılar ise 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 16 mağlubiyet sonucunda topladığı 25 puanla 15. sırada yer alıyor.
Geçtiğimiz hafta evinde Kocaelispor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda önemli kayıp yaşayan Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında hata yapmak istemiyor. Sarı-kırmızılılar, Ankara ekibi karşısında galip ayrılıp, gelecek hafta evinde oynayacağı Fenerbahçe derbisine lider çıkma hedefinde.

100. randevu



Gençlerbirliği ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar 99 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 55 kez sahadan galip ayrılırken, kırmızı-siyahlılar ise 23 defa rakibini mağlup etmeyi başardı. 21 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Ligde İstanbul ekibinin 175 golüne, Ankara temsilcisi 103 golle yanıt verdi.
Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Galatasaray, 3-2'lik skorla kazandı.

Deplasman karnesi

Galatasaray, ligde bu sezon deplasmanda 14 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar bu maçlarda 10 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 31 puan topladı. Aslan bu sezon ligdeki tüm yenilgilerini dış sahada alırken, bu süreçte Kocaelispor, Konyaspor ve Trabzonspor'a kaybetti.

Ligin en golcü ve en az gol yiyen takımı



Galatasaray, Süper Lig'de hem hücum hem de savunma istatistiklerinde zirvede yer alıyor. Sarı-kırmızılılar ligde çıktığı 29 karşılaşmada rakip fileleri 67 kez havalandırdı ve ligin en golcü takımı olarak yer alıyor. Aslan ayrıca 22 golle de en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor.

15 farklı futbolcu gol attı

Galatasaray'da ligde 15 farklı futbolcu gol sevinci yaşadı. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi 13, Victor Osimhen 12, Leroy Sane ve Barış Alper Yılmaz 7'şer, Gabriel Sara ve Yunus Akgün 5'er, Eren Elmalı 3, İlkay Gündoğan, Wifried Singo ve Lucas Torreira 2'şer, Mario Lemina, Sacha Boey, Davinson Sanchez, Roland Sallai, ve Renato Nhaga da 1'er gol attı. Ayrıca Fatih Karagümrük'ten Fatih Kurucuk, Kayserispor'dan Aaron Opoku, Eyüpspor'dan Jerome Onguene ve Göztepe'den de Allan, Galatasaray maçlarında kendi kalesine gol attı.

Osimhen'in görev alması bekleniyor

Galatasaray'da takımla çalışmalara başlayan Nijeryalı Victor Osimhen'in, Gençlerbirliği karşılaşmasında görev alması bekleniyor. Osimhen, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında deplasmandaki Liverpool maçında kolu kırıldığı için ameliyat edilmişti. Nijeryalı futbolcunun Gençlerbirliği maçında kolunda özel koruyucu aparat ile oynaması bekleniyor.

Eren Elmalı sarı kart sınırında

Galatasaray'da Gençlerbirliği maçı öncesinde bir futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Sarı-kırmızılılarda Eren Elmalı, müsabakada sarı kart görmesi durumunda gelecek hafta RAMS Park'taki Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

Okan Buruk ile Volkan Demirel, 6. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, bugüne kadar 5 kez rakip oldu. Bu maçlarda Buruk, sarı-kırmızılıları çalıştırırken, Demirel ise Hatayspor, Bodrum FK ve Gençlerbirliği'nin başındaydı. Oynanan 5 müsabakadan Okan Buruk'un takımları 4, Volkan Demirel'in ekipleri ise 1 kez sahadan 3 puanla ayrıldı.

Batuhan Kolak düdük çalacak

Gençlerbirliği ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşmayı hakem Batuhan Kolak yönetecek. Kolak'ın yardımcılıklarını Furkan Ürün ile Osman Gökhan Bilir yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ayberk Demirbaş olacak.

Bodrum'da ralli heyecanı başlıyor

Petrol Ofisi Maxima 2026 Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında düzenlenen Rally Bodrum'un ikinci ayağı, 30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Bodrum ve Milas'ta gerçekleştirilecek. Organizasyon, Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenecek

16.04.2026 13:38:00
İhlas Haber Ajansı
Bodrum'da ralli heyecanı başlıyor
Bodrum'da ralli heyecanı başlıyor
Petrol Ofisi Maxima 2026 Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında düzenlenen Rally Bodrum'un ikinci ayağı, 30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Bodrum ve Milas'ta gerçekleştirilecek. Organizasyon, Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenecek.
Bodrum Yarımadası'nın en büyük spor organizasyonları arasında yer alan ralli, asfalt zeminli etaplarda koşulacak ve bölgenin doğal güzelliklerini sporla buluşturacak.

İlk kez merkezde seyirci etabı düzenlenecek
Rally Bodrum'da bu yıl ilk kez ilçe merkezinde seyirci özel etabı gerçekleşecek. Ortakent'te Kerem Aydınlar Ortaokulu ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasındaki 2,80 kilometrelik parkurda koşulacak etap, 30 Nisan Perşembe günü saat 18.50'de start alacak.

12 özel etapta kıyasıya mücadele
Organizasyon kapsamında 1 Mayıs Cuma günü Milas-Bodrum hattında Karacahisar, Fesleğen ve Mazı bölgelerinde 6 özel etap geçilecek. 2 Mayıs Cumartesi sabahı saat 09.00'da yeniden direksiyon başına geçecek ekipler; Bodrum'daki Çamlık, Alazeytin ve Etrim etaplarında 6 özel etap daha tamamlayacak. Yarış, saat 15.45'ten itibaren Titanic Luxury Collection Bodrum'da düzenlenecek finiş seremonisi ve ödül töreni ile sona erecek.

Çevreye duyarlı ralli
KAROSK, organizasyonda çevre bilincine yönelik çalışmalar da yürütüyor. Fosil yakıtlı araçların oluşturduğu karbon ayak izi, uluslararası standartlara uygun şekilde raporlanacak. Elde edilen verilere göre, aynı miktarda karbon emisyonunu dengelemek amacıyla Bodrum'da çevre projelerine destek sağlanacak. Ayrıca mikroplastik içermeyen, bitki bazlı ve doğada çözülebilen çöp torbaları kullanılarak seyirci alanlarında temizlik çalışmaları yapılacak. Görevlilere tohumlu kurşun kalem dağıtımı gerçekleştirilirken, çevre farkındalığını artırmaya yönelik uygulamalar hayata geçirilecek.

Güvenlik ve bilgilendirme toplantısı yapıldı
Yarışlar öncesinde Duja Bodrum Hotel'de düzenlenen toplantıda, güvenlik ve organizasyon detayları ele alındı. Toplantıya Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Spor Müdürü Oktay Dumruk ile KAROSK yetkilileri katıldı. Toplantıda etaplar, güvenlik önlemleri ve yarış programına ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.İHA

Arda Güler'in 2 golü Real Madrid'e yetmedi

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda çeyrek final mücadelesi 2 rövanş maçıyla sona erdi

16.04.2026 10:30:00 / Güncelleme: 16.04.2026 10:33:48
AA
Arda Güler'in 2 golü Real Madrid'e yetmedi
Arda Güler'in 2 golü Real Madrid'e yetmedi
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda çeyrek final mücadelesi 2 rövanş maçıyla sona erdi.

Deplasmandaki ilk karşılaşmayı 2-1 kazanan Bayern Münih, Allianz Arena'da Real Madrid'i konuk etti.

Maça hızlı başlayan Real Madrid, 35. saniyede milli oyuncu Arda Güler'in golüyle öne geçti.



Bayern Münih kalecisi Manuel Neuer'in takım arkadaşına verdiği pasta araya giren Arda Güler, düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Ev sahibi ekip, 6. dakikada Aleksandar Pavlovic ile eşitliği sağladı.

Ataklarını sıklaştıran Real Madrid, 29. dakikada Arda Güler'in serbest vuruştan attığı golle tekrar öne geçti.

Bayern Münih, 38. dakikada Harry Kane ile skoru 2-2'ye getirirken Real Madrid, 42. dakikada Kylian Mbappe ile 3-2 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.



İspanya temsilcisinde 86. dakikada Eduardo Camavinga, yaptığı faulun ardından topu vermemesi nedeniyle kırmızı kartla cezalandırıldı.

Real Madrid'in 10 kişi kalmasının ardından maçta kontrolü alan Alman ekibi, 89. dakikada Luis Diaz ve 90+4'de Michael Olise'nin golleriyle rakibini 4-3 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Karşılaşmanın bitiminin ardından hakem Slavko Vincic, itirazlarını sürdüren Arda Güler'e de kırmızı kart gösterdi.

Arsenal yarı finalde

Günün diğer çeyrek final mücadelesinde ise Arsenal, deplasmanda tek golle geçtiği Sporting ile sahasında golsüz berabere kalarak tur atladı.

Organizasyonun yarı finalinde Bayern Münih-Paris Saint-Germain ve Arsenal-Atletico Madrid karşılaşmaları oynanacak.

Burak Yılmaz iyi başladı, kötü devam etti

Gaziantep FK'de 234 günlük görev süresinde 27 lig maçına çıkan teknik direktör Burak Yılmaz, kırmızı-siyahlılarda 8 galibiyet, 10 beraberlik, 9 mağlubiyet yaşadı

16.04.2026 10:25:00
Haber Merkezi
Burak Yılmaz iyi başladı, kötü devam etti
Burak Yılmaz iyi başladı, kötü devam etti
Gaziantep FK'de 234 günlük görev süresinde 27 lig maçına çıkan teknik direktör Burak Yılmaz, kırmızı-siyahlılarda 8 galibiyet, 10 beraberlik, 9 mağlubiyet yaşadı.

Trendyol Süper Lig'in 2025-26 sezonuna teknik direktör İsmet Taşdemir ile başlayan, Gaziantep FK yönetimi, ilk 2 maçtaki kötü sonuçların ardından 19 Ağustos 2025'te bu göreve Burak Yılmaz'ı getirdi.

Sezonun ilk iki maçında golü ve puanı bulunmayan Gaziantep ekibiyle anlaşan Burak Yılmaz, transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala kadroya kattığı isimlerle takımı güçlendirdi.

İyi başladı, kötü devam etti

Takımın başında ilk maçta taraftarı önünde ligin 3. haftasında Gençlerbirliği'ni 2-1 yenerek başlayan Yılmaz, devam eden haftalarda 4 galibiyet 2 beraberlik alarak ilk 7 maçını namağlup tamamladı ve iyi bir başlangıç yaptı.

Ligin 10. haftasında evinde Fenerbahçe'ye 4-0 yenilen Güneydoğu temsilcisi ilk kez Yılmaz yönetiminde bir karşılaşmayı gol atamadan tamamladı.

Yılmaz, ligin 16. haftasında iç sahada Göztepe'ye 1-0 mağlup olmasının ardından takımdan istifa etti.

Geride bıraktığı 118 günlük görev süresinde 14 lig maçına çıkan Burak Yılmaz, kırmızı-siyahlılarda 6 galibiyet, 5 beraberlik, 3 mağlubiyet yaşadı.

İlk ayrılık 4 gün sürdü

Gaziantep ekibiyle, 4 günlük ayrılığın ardından 19 Aralık 2025'te sezon sonuna kadar yeniden anlaşan Yılmaz, başlangıçta gösterdiği başarılı performansını sürdüremedi.

Ligin 17. haftasında takımın başında tekrar karşılaşmaya çıkan Yılmaz, deplasmanda RAMS Başakşehir'e 5-1 yenildi.

Devam eden haftalarda istikrarsız bir görüntü çizen Güneydoğu temsilcisi, oynadığı 12 karşılaşmada 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Gaziantep FK'de toplamda 234 gün görev alan ve 27 lig maçına çıkan Yılmaz, 8 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyetle maç başı 1,25 puan ortalaması yakaladı.

Yılmaz, daha önce görev aldığı Beşiktaş'ta 1, Kayserispor'da 0,90 ve Kasımpaşa'da 1,38 puan ortalaması elde etmişti.

Atletizmde bir ilk: 4 kız kardeş kürsüye çıktı

Şanlıurfa Harran Gazlıkuyu Ortaokulu kız atletizm takımı Şanlıurfa'da gerçekleşen 2 kilometre kros yarışmasında takım olarak birinciliği kazandı. Şampiyonada atletizm tarihine geçecek bir olay da yaşandı. Bireysel olarak yarışmada ilk 4 sırayı 4 kardeş aldı ve kürsüye birlikte çıktı

15.04.2026 17:34:00
İhlas Haber Ajansı
Atletizmde bir ilk: 4 kız kardeş kürsüye çıktı
Atletizmde bir ilk: 4 kız kardeş kürsüye çıktı
Şanlıurfa Harran Gazlıkuyu Ortaokulu kız atletizm takımı Şanlıurfa'da gerçekleşen 2 kilometre kros yarışmasında takım olarak birinciliği kazandı. Şampiyonada atletizm tarihine geçecek bir olay da yaşandı. Bireysel olarak yarışmada ilk 4 sırayı 4 kardeş aldı ve kürsüye birlikte çıktı.
Atletizm krosta büyük başarıya imza atan 4 kardeş, Adalet-Zeynep-Gülcan ve Ceylan Ergin, 10 Ocak 2025 tarihinde Diyarbakır'da yapılan bölge mahalli Kros Şampiyonası'nda da Şanlıurfa atletizm takımı öğrencileri hem bireyselde hem de takım olarak rekor puanla 12 takım arasında şampiyon olmuştu.
Şanlıurfa Harran Gazlıkuyu Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmenleri Yahya Şahin ve Duran Erciş, öğrencilerinin gelecek vadeden sporcular olduğunu vurguladı. Öğrencilerin antrenörlüklerini de yapan beden eğitimi öğretmenleri şunları söyledi:
"2025-2026 Eğitim - Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Atletizm Kros Yıldızlar Türkiye Birinciliği müsabakaları 17-18 Şubat 2026 tarihlerinde Aydın Kuşadası'nda gerçekleşti. Burada da öğrencilerimiz çok başarılı oldu. 19 takım, 120 öğrencinin katıldığı Yıldız Kızlar kros Türkiye Birinciliği müsabakalarında Türkiye birincisi olarak ilimizi gururlandırdı. Beklentilerimizin daha yüksek olmasını sağladı."
Başarılı 4 kız kardeş ayrıca futsalda da aynı hedeflerine ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor.İHA

Avrupa Ligi'nde yarı finalistler yarın belli olacak

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak.

15.04.2026 12:16:00
AA
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler yarın belli olacak
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler yarın belli olacak
UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunda yarı finale çıkan takımlar belli olacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde final maçı ise 20 Mayıs'ta İstanbul'un ev sahipliğinde Beşiktaş Park'ta yapılacak.

Ligde yarın oynayacak çeyrek final rövanş maçlarının (TSİ) programı şöyle:

19.45 Celta Vigo (İspanya)-Freiburg (Almanya) (0-3)

22.00 Nottingham Forest (İngiltere)-Porto (Portekiz) (1-1)

22.00 Aston Villa (İngiltere)-Bologna (İtalya) (3-1)

22.00 Real Betis (İspanya)-Braga (Portekiz) (1-1)

Umut Nayir yedek kulübesinde oturuyor

Trabzonspor'un ara transferde kadrosuna kattığı Umut Nayir, Trendyol Süper Lig'deki 10 haftalık sürede sadece 178 dakika forma şansı buldu

15.04.2026 12:14:00
AA
Umut Nayir yedek kulübesinde oturuyor
Umut Nayir yedek kulübesinde oturuyor
Trabzonspor'un ara transferde kadrosuna kattığı Umut Nayir, Trendyol Süper Lig'deki 10 haftalık sürede sadece 178 dakika forma şansı buldu.

Bu sezon TÜMOSAN Konyaspor formasıyla ligin ilk 19 karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Umut Nayir, 1671 dakika süre alarak rakip fileleri 8 kez havalandırdı.

Ardından bordo-mavili takıma transfer olan Umut Nayir, fazla forma şansı bulamazken yeni takımına gol katkısı da sağlayamadı.

Yedek kulübesinde oturdu

Umut Nayir, ligin son 10 haftasında sadece ikas Eyüpspor maçında olmak üzere 1 maçta ilk 11'de sahaya çıkarken ilk 45 dakika görev yaptı.

Bordo-mavili formayla 10 haftalık sürede 178 dakika forma giyen Umut, sadece Samsunspor maçında verdiği pasla gole katkı sağladı.

Forma giydiği maçlar

Trabzonspor'da ligin 20. haftasındaki Hesap.com Antalyaspor maçıyla forma giymeye başlayarak 21 dakika süre alan bordo-mavili futbolcu, 21. haftadaki Samsunspor karşılaşmasında 18 dakika, 22. haftadaki Fenerbahçe mücadelesinde 26 ve 23. haftadaki Gaziantep FK maçında 24 dakika görev aldı.

Ligin 24. haftasındaki Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçında oyuna dahil edilmeyen Umut Nayir, 25. haftada Zecorner Kayserispor karşısında 14, 26. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında 15, 27. haftadaki ikas Eyüpspor karşılaşmasında 45 dakika, 28. haftadaki Galatasaray maçında 2, en son Corendon Alanyaspor maçında ise 13 dakika görev yaptı.

Umut Nayir, en son oynanan Corendon Alanyaspor maçında 22 golle gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Paul Onuachu'nun sakatlığında ilk 11'de tercih edilmedi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.