logo
20 MAYIS 2026

Emre Belözoğlu takımla gidemedi

Başakşehir'de üst solunum enfeksiyonu geçiren Teknik Direktör Emre Belözoğlu, yarın oynanacak Riga karşılaşmasına gidemedi

05.10.2022 18:06:00
Emre Belözoğlu takımla gidemedi
Emre Belözoğlu takımla gidemedi
Medipol Başakşehir A Grubu 3. haftasında yarın deplasmanda Riga ile karşılaşacak. Turuncu-lacivertlerde üst solunum yolu enfeksiyonu tespit edilen Emre Belözoğlu, Letonya'ya gidemedi.

Belözoğlu hastalığı atlatması durumunda Letonya'ya gidecek aksi taktirde takımın başında yardımcı antrenör Erdinç Sözer görev yapacak.

Süper Lig ve Avrupa'da toplam 15 karşılaşmaya çıkan Belözoğlu'nun ekibi, 11 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. İHA

İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor

İran Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında kamp için Antalya'da hazırlıklarına başladı. İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Mohammad Nabi, "Elbette yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz. Programımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz" dedi

20.05.2026 00:03:00
İhlas Haber Ajansı
İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor
İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor
2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Takımı, dün geldiği Antalya'da kampa girdi






2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Takımı, dün geldiği Antalya'da kampa girdi. İran kafilesi ise bugün Antalya'nın Aksu ilçesi Kundu Turizm Merkezindeki spor kompleksinde antrenman yaptı. Teknik Direktör Amir Ghalenoei yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın basına bir bölümü açık olurken, oyuncular ısınma ve top ile çalışma gerçekleştirdi.









"Yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz"

Antrenmanda gazetecilere açıklamalarda bulunan İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Mohammad Nabi, dünya kupasıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. FIFA'ya gerekli başvuruları yapan ilk üç takımdan biri olduklarını söyleyen Nabi, "Takımımıza yönelik bu kadar eleştiri gelirken sürekli "biz" diyoruz çünkü tüm şartların farkındayız. FIFA'ya gerekli başvuruları yapan ilk üç takımdan biriydik. Bu yüzden de federasyonda önceden onaylanmış programımıza güveniyoruz ve planımız doğrultusunda ilerliyoruz. Elbette yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz. Programımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz" dedi.









"Turnuvaya katılan tüm takımlara vize verilmesi gerekiyor"

Ev sahibi ülkeye verilen yükümlülüklerden birinin de FIFA tüzüğü ve turnuva talimatları çerçevesinde gerekli garantileri sağlamak olduğunun altının çizen Nabi, "Bunlardan biri de vizelerin verilmesidir. Bu kurallara göre turnuvaya katılan tüm takımlara vize verilmesi gerekiyor. FIFA da bu konuda karar almış durumda ve ev sahibi ülkelerin gerekli iş birliğini yapması gerektiğini vurguluyor. Biz de önümüzdeki gün Ankara'da olacağız. Oyuncular özel vize işlemleri ve gerekli görüşmeler için Kanada Büyükelçiliği'ne başvuracak. Büyükelçilikte bazı randevu ve işlemler planlandı. Yurt dışında forma giyen lejyoner oyuncular da büyükelçiliğe giderek işlemlerini gerçekleştirecek. Kanada Büyükelçiliği ve ABD'li yetkililerle ilgili süreçler de bu kapsamda yürütülüyor" diye konuştu.










Tüm dünya organizasyonlarında güvenlik komitelerinin çalışma biçimine dair yeterli ve kapsamlı bilgiye sahibiz"

"Biz bu deneyimi daha önce farklı dünya organizasyonlarında yaşadık" diyerek sözlerini sürdüren Nabi, Fransa, Brezilya, Almanya ve son olarak Katar'da da bu süreçlerden geçtiklerini, takımlarının güvenliğinden sorumlu ekip kendi görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti..

Nabi, ABD'de de bu olayların ardından gerekli tüm protokoller uygulanacağını ifade ederek, "FIFA'nın belirlediği kurallar ve ABD'de oluşturulan güvenlik komiteleri bu süreci yürütüyor. FIFA ile koordinasyon halinde çalışan bu komiteler güvenlikten sorumlu. Biz geçmiş yıllarda da bunları deneyimledik ve katıldığımız tüm dünya organizasyonlarında güvenlik komitelerinin çalışma biçimine dair yeterli ve kapsamlı bilgiye sahibiz. Tüm kuralları da çok iyi biliyoruz" dedi.

Öte yandan İran Milli Takımı 29 Mayıs'ta Gambiya ile hazırlık maçı oynayacak.

Icardi Türkiye'yi terketti!


 
 
Galatasaray'da Dursun Özbek ile Elio Pino arasındaki kritik zirveden uzlaşma çıktı ancak resmi imza "yabancı kuralı" engeline takıldı! Yönetimin "bekle" mesajı üzerine Arjantinli süper star, uçağa atlayıp Türkiye'yi terk etti.

19.05.2026 17:35:00
Haber Merkezi
 Icardi Türkiye'yi terketti!
 Icardi Türkiye'yi terketti!

Galatasaray camiasının gözü kulağı Başkan Dursun Özbek ile Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino arasında gerçekleşen kritik zirvedeydi.
Herkes bu görüşmeden çıkacak 'nikah tazeleme' kararını beklerken, şok bir gelişme yaşandı. Arjantinli süper star, kulübün kararını beklemeden rotayı Uzak Doğu'ya çevirdi.







Maddede sorun yok ancak...

Gelen son iddialara göre, Başkan Dursun Özbek ile menajer Elio Pino arasında yapılan görüşmede maddi konularda taraflar prensip anlaşmasına vardı. Ancak masadaki en büyük engel, TFF'nin önümüzdeki sezon uygulayacağı yabancı kuralı oldu.







Başkan Özbek'in, Pino'ya "10+4 kuralı resmi olarak netleşmeden şu an için Icardi ile resmi sözleşme yenileyemeyiz, biraz sabretmeniz gerekiyor" mesajını ilettiği öğrenildi.
Yönetimden gelen bu "bekleme" talebi, Arjantinli golcü cephesinde karşılık bulmadı. Icardi, tatil planlarından taviz vermedi. Yıldız oyuncu, sevgilisi China Suarez ile birlikte Uzak Doğu turuna çıkmak için Türkiye'den ayrıldı.

Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?

Antonio Conte 2027’ye kadar olan sözleşmesini tek kalemde sildi! Conte’nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı 

19.05.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Napoli'yi şampiyon yapan Antonio Conte 2027'ye kadar olan sözleşmesini ve servet değerindeki maaşını tek kalemde sildi! Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi ve futbol aklı Paolo Maldini'nin rüya listesinde 1 numara olan Conte'nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı.






Fenerbahçe'de yaklaşan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, başkan adaylarından Hakan Safi'nin futbol yapılanmasının başına getirmek için el sıkıştığı konuşulan Paolo Maldini'nin teknik direktör listesindeki 1 numaralı hedef olan Antonio Conte, kariyeriyle ilgili radikal bir karar aldı.






Safi'nin seçilmesi durumunda takımın başında görmeyi hayal ettiği İtalyan çalıştırıcı, rotasını Türkiye yerine ülkesinin milli takımına çevirdi.






Napoli ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli teknik adam, kulüpten ayrılmak için hiçbir finansal zorluk çıkarmadı ve kontratında kalan 7 milyon euro'luk devasa maaşından feragat etti.






Gelen son iddialara göre deneyimli teknik adam, doğrudan İtalya Milli Takımı'nın (Gök Mavililer) başına geçmeye hazırlanıyor.

Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 61 golle tamamlayan Trabzonspor'un gol yükünü Paul Onuachu, Felipe Augusto ve Ernest Muçi sırtladı

19.05.2026 13:50:00
AA
Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu
Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 61 golle tamamlayan Trabzonspor'un gol yükünü Paul Onuachu, Felipe Augusto ve Ernest Muçi sırtladı.

Bordo-mavili takımda Onuachu, forma giydiği 30 lig maçında 22 gol atarak RAMS Başakşehirli Eldor Shomurodov ile birlikte sezonu gol kralı tamamladı ve kulüp tarihinde bu başarıyı gösteren 6. oyuncu oldu.

Onuachu'nun ardından Brezilyalı oyuncu Augusto 32 maçta 13 gol kaydederken bu ismi, Beşiktaş'tan kiralanan Ernest Muçi 27 karşılaşmada 11 golle takip etti.

Gollerin yüzde 75'ini attılar

Onuachu, Augusto ve Muçi, 61 golün 46'sını kaydederek bordo-mavili takıma zirve yarışında önemli katkı yaptı.

Üç futbolcu, bordo-mavili ekibin gollerinin yüzde 75,4'üne imza atarak takımlarına önemli puanlar kazandırdı.

Ligdeki 11 ekipten fazla gol attılar

Onuachu, Augusto ve Muçi, toplam 46 golle Süper Lig'deki 11 ekipten fazla gol kaydetti.

Bordo-mavili oyuncular, Samsunspor ve Çaykur Rizespor ile aynı sayıda gol kaydederken TÜMOSAN Konyaspor (43), Gaziantep FK (43), Göztepe (42), Corendon Alanyaspor (41), Natura Dünyası Gençlerbirliği (36), ikas Eyüpspor (33), Hesap.com Antalyaspor (33), Kasımpaşa (33), Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük (31), Zecorner Kayserispor (27) ve Kocaelispor'u (26) geride bıraktı.

Toplam 11 futbolcu gol attı

Trabzonspor'da sezon boyunca 11 oyuncu gol sevinci yaşadı.

Karadeniz ekibinde Onuachu, Augusto ve Muçi'nin yanı sıra Oleksandr Zubkov 4, Chibuike Nwaiwu 3, Christ Inao Oulai 2, Stefan Savic, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Umut Nayir ve takımdan ayrılan Danylo Sikan da 1'er kez rakip fileleri havalandırdı. Bir golü de rakip oyuncu, kendi kalesine gönderdi.

Kupa finalinde gol güvenceleri

Trabzonspor'un skorer 3 oyuncusu, Ziraat Türkiye Kupası finalinde takımlarının gol güvencesi olacak.

Bu 3 isim içerisinde Muçi 4 golle kupada takımının en golcü oyuncusu olurken Onuachu 2, Augusto da 1 gol kaydetti.

Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi

Sergen Yalçın ve Serkan Reçber’in vedasıyla başlayan büyük depremin ardından yeni futbol yapılanmasının şifreleri çözüldü 

19.05.2026 13:50:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi
Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi
Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ve Serkan Reçber'in vedasıyla başlayan büyük depremin ardından yeni futbol yapılanmasının şifreleri çözüldü. Koltuğun bir numaralı adayı Dino Toppmöller olurken, Alman hocanın Türkiye'deki sağ kolu ve kulübün yeni futbol aklı olması için emektar kaptan Necip Uysal'a tarihi bir görev tebliğ edilmeye hazırlanılıyor.






Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından, siyah-beyazlı yönetim futbol yapılanmasında köklü bir değişime giderek Futbol A Takımı Genel Koordinatörü Serkan Reçber ile de ilişkisini kesti.  Kulüpte adeta sil baştan bir dönem başlarken, yeni teknik adam ve futbol aklı için rota tamamen Almanya'ya çevrildi.






RESMİ TEKLİF TAM GAZ YAPILACAK

Sergen Yalçın'ın vedası sonrası camiada yüksek sesle Şenol Güneş ismi zikredilse de, yönetimin ajandasındaki bir numaralı teknik direktör adayı Dino Toppmöller.

Siyah-beyazlı kurmaylar, takımı modern bir futbol anlayışıyla yeniden ayağa kaldırmak adına 45 yaşındaki Alman teknik adama resmi teklif yapmaya hazırlanıyor.






GRAF "TEK BAŞINA OLMAZ" DEDİ

Alman teknik adamın Beşiktaş'a olası transferinde en büyük destekçisi ve köprüsü ise takımın sembol ismi Necip Uysal olacak. Kulübün yine yeniden "futbol aklı" haline gelen Graf'ın yönetime sunduğu raporda, yabancı bir teknik adamın Türkiye dinamiklerine tek başına adapte olmasının zor olacağını belirterek "Yalnız olmaz" uyarısında bulunduğu sızan bilgiler arasında.






İKİ FORMÜL ÜZERİNDE DURULUYOR

Bu rapor doğrultusunda emektar kaptan Necip Uysal için masada iki ciddi senaryo bulunuyor:

- Necip Uysal, Graf'tan bağımsız olarak doğrudan futbol şube sorumlusu gibi hareket edecek ve idari kısımda Ümraniye ile yönetim arasındaki bağı kuracak.






- Deneyimli isim, doğrudan Dino Toppmöller'in yardımcı antrenörlerinden biri olarak kulübedeki yerini alacak ve saha içiyle saha dışı arasındaki saha koordinasyonunu sağlayacak.

Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu

19.05.2026 13:47:00
AA
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu.

Süper Lig'de bu sezon 34 hafta boyunca karşılaşma hakemleri futbolculara 1328 sarı ve 66 kırmızı kart gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep FK, müsabakalarda gördüğü 95 sarı kartla ligin en çok sarı kartla cezalandırılan takımı oldu. Hesap.com Antalyaspor ve Zecorner Kayserispor, gördükleri 81 sarı kartla ikinciliği, 80 sarı kart gören Fenerbahçe ve TÜMOSAN Konyaspor ise üçüncülüğü paylaştı.

"En çok sararan" Arda ve Melih

Kırmızı-siyahlı ekipte bu sezon 8'er sarı kart gören Arda Kızıldağ ve Melih Kabasakal, takımın bu anlamda öne çıkan oyuncuları oldu.

Gaziantep ekibinin Ankaragücü'nden kadrosuna kattığı ve 3 sezondur forma giyen Arda Kızıldağ, görev aldığı 25 karşılaşmada 8 sarı kart gördü.

Güneydoğu temsilcisine sezon başında İkas Eyüpspor'dan transfer olan Melih Kabasakal ise oynadığı 24 karşılaşmada hakem tarafından 8 kez sarı kartla uyarıldı.

Kart listesinde Lungoyi, Rodrigues ve Maxim 7 sarı kart ile ikinci sırada, Kozlowski, Camara ve Yusuf Kabadayı ise 6 sarı kart ile üçüncü sırada yer aldı.

3 oyuncu kart görmeden bitirdi

Gaziantep ekibinde ligin ikinci yarısında kadroya dahil olan 3 oyuncu, kart görmeden sezonu tamamladı.

Kırmızı-siyahlı formayı 2 sezon önce terleten, bu sezon devre arasında Trabzonspor'dan kiralanan Denis Draguş, forma giydiği 11 karşılaşmada sarı kart görmedi.

Sırbistan ekibi FK Partizan'dan devre arası kiralanan Nihad Mujakic ise 854 dakika forma giydiği 11 karşılaşmayı kartsız bitirmeyi başardı.

Arnavut takımlarından Dinamo City'den kadroya katılan Gambiyalı orta saha oyuncusu Karamba Gassama da 15 karşılaşmada süre aldığı 554 dakikayı kart cezası almadan tamamladı.

5 oyuncu kırmızı kart gördü

Gaziantep FK'de savunma ve orta saha oyuncuları kırmızı kart gördü.

Kaleci Mustafa Burak Bozan, Kevin Rodrigues, Myenty Abena, Drissa Camara ve Nazım Sangare, Güneydoğu temsilcisinde kırmızı kart gören oyuncular oldu.

Kaleci Burak Bozan, Galatasaraylı Günay Güvenç ve Fenerbahçeli Ederson ile ligde bu sezon kırmızı kart gören 3 kaleciden biri oldu.

En az sararan Trabzonspor

Bu sezon ligin en az sarı kart gören takımı ise Trabzonspor oldu.

Bordo-mavililer, Süper Lig'de 53 sarı kartla ligin en az sarı kart gören takımı olmayı başardı.

Karadeniz ekibini 56 sarı kart ile Mısırlı.com Fatih Karagümrük, 63'er sarı kart ile Galatasaray ve Natura Dünyası Gençlerbirliği takip etti.

Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye teknik direktör olarak dönmesi halinde uygulayacağı taktiksel devrimin şifreleri çözüldü 

19.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi
Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkan olması durumunda teknik direktör adayı olarak öne çıkan Aykut Kocaman, dönmesi halinde uygulayacağı taktiksel devrimin şifreleri çözüldü. Kadıköy'de yeniden 4-4-2 sistemine geçmeyi planlayan deneyimli teknik adam'ın hafızalara kazınan efsane orta saha kurgusunu modernize ederek yeni 'Mehmet Topal-Josef de Souza' ikilisini bulduğu belirtiliyor.






Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım'ın teknik direktörlük koltuğu için tek düşündüğü isim Aykut Kocaman. Tecrübeli teknik adamında dönüşünde uygulayacağı taktiksel planı hazır. Kocaman'ın hafızalara kazınan 4-4-2 oyun şablonunu modernize ederek, transfer raporunu bu doğrultuda şekillendirdiği konuşulmaya başlandı.






KANTE VE YÜKSEK BUNLARI YAPACAK

Sarı-lacivertli taraftarların hafızasında yer eden Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisinin modern versiyonunu kurmak isteyen Kocaman, bu bölge için rollerini belirledi.

N'Golo Kante: Mehmet Topal'ın üstlendiği defansif emniyet sübabı ve süpürücü rolünü üstlenecek.

İsmail Yüksek: Josef de Souza'nın dinamik, git-gelli ve pres gücü yüksek rolünü sahaya yansıtacak.






ASENSIO KANATTA OYNAYACAK

Aykut Kocaman'ın yeni taktiksel dizilişinde kanat rolleri ezber bozacak. Marco Asensio bir kanatta görev alacak. İspanyol yıldız, klasik bir kanat oyuncusu gibi değil, geçmişte Giuliano'nun üstlendiği gibi takımı içten yönlendiren bir gizli oyun kurucu rolünü oynayacak. Kerem Aktürkoğlu diğer kanatta hızı ve dikine oyun kabiliyetiyle formayı sırtına geçirecek.






2 YA DA 3 FORVET ALINACAK

Aykut Kocaman'ın takımı 4-4-2 dizilişiyle sahaya sürecek olması, transfer rotasını tamamen forvet hattına çevirdi. Deneyimli hocanın çift forvet ısrarı üzerine seçilmesi durumunda Aziz Yıldırım, hücum hattını tamamen baştan yaratacak. Yıldırım'ın bu sistemin kusursuz işlemesi için en az iki, duruma göre üç üst düzey golcü transferi yapacağı belirtildi.






EDERSON'UN KALMASINI İSTİYOR

Aykut Kocaman, kaleci Ederson'un takımda kesinlikle tutulmasını istiyor. Tecrübeli çalıştırıcı, piyasada Brezilyalı file bekçisinden daha iyisinin bulunamayacağına inanıyor. Savunmada Skriniar'ın yanına bir sol stoper yerine, fiziksel olarak çok güçlü ve yırtıcı bir stoper takviyesi talep ediliyor. Brown'u istemeyen Kocaman, Levent Mercan ismine çok daha sıcak bakıyor. Semedo'nun takımda kalabileceği belirtilirken, Mert Müldür'ün formaya daha yakın olduğu konuşuluyor.






GUENDOUZI'YE YER KALMADI

Aykut Kocaman'ın katı ve disiplinli 4-4-2 sistemine uymayan isimler de netleşti. Takımın mevcut veya gündemdeki bazı yıldızları deneyimli teknik adamdan veto yedi. Taktiksel disipline ve hoca şablonuna uymadığı için kesinlikle kadroda düşünülmeyen isimler şunlar:

Mattéo Guendouzi
Fred
Anderson Talisca
Nene
Musaba

Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın "Çok takdir ettiğim, aklımdaki ilk isimdi" diyerek işaret ettiği Önder Özen'in Serkan Reçber'in yerine göreve geleceği iddia edildi

19.05.2026 12:32:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?
Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın "Çok takdir ettiğim, aklımdaki ilk isimdi" diyerek işaret ettiği Önder Özen'in Serkan Reçber'in yerine göreve geleceği iddia edildi.

Beşiktaş'ta önümüzdeki sezonun planlaması için kulislerde ilginç bir iddia dolaşıyor. Siyah-beyazlı yönetimin eski sportif direktörleri Önder Özen ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve tarafların yeni sezon için anlaşma sağladığı ileri sürüldü.







Siyah-beyazlı camiada kulaktan kulağa yayılan bu dedikodu, mevcut yapıda da taşları yerinden oynatacak cinsten. Keza Önder Özen'in göreve gelmesi tüm projeyi ele geçirdiği konuşulan Eduard Graf'la yolların ayrılması anlamına gelebilir.

Hakkındaki iddiaların ardından Önder Özen şu ifadeleri kullandı:







- Beşiktaş yönetiminden kimse beni aramadı, resmî bir teklif almadım. Ancak Beşiktaş gibi bir camiadan teklif gelirse, elbet oturulup değerlendirilir.






Önder Özen ismi Beşiktaş koridorlarında ilk kez yankılanmıyor. Serdal Adalı, Eylül 2025'te yaptığı açıklamada Önder Özen ile geçmişte 2-3 defa çok ciddi görüşmeler gerçekleştirdiklerini itiraf etmişti.






Adalı o dönem, "Direktörlük için aklımdaki insan Önder Hoca'ydı. Çok takdir ettiğim bir isim" diyerek Özen'in futbol vizyonuna ve Beşiktaş'taki eski "Slaven Bilic dönemi kurumsal hafızasına" duyduğu saygıyı açıkça ortaya koymuştu.

2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?

Bir tarafta Real Madrid’i dize getiren, "şok presi" ve Hagi’nin dehasıyla Avrupa’yı sarsan 2000’in UEFA Şampiyonu efsane kadrosu... diğer tarafta Osimhen, Sané ve Torreira gibi atom karıncalarla modern futbolun sınırlarını zorlayan 2026’nın yenilmez armadası... En gelişmiş spor analitiği uzmanları simülasyonlarla iki farklı dönemi futbol tarihinin en dengeli geçiş yılı kabul edilen 2013 şartlarında karşı karşıya getirdi

19.05.2026 12:31:00
Haber Merkezi
2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?
2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?
Futbol dünyasının yıllardır tartıştığı ebedi soru, en gelişmiş spor analitiği şirketi Opta/ StatsPerform'un prediktif veri modellemesiyle nihayet bilimsel bir yanıta kavuştu. 2000 yılında Real Madrid'i deviren UEFA Süper Kupa şampiyonu kadro ile günümüzün modern Galatasaray'ını en dengeli geçiş dönemi kabul edilen 2013 yılında karşı karşıya getirdi.






2000'İN TAKIMI COŞKUYLA BAŞARDI

Maçın başlangıç düdüğüyle iki farklı futbol felsefesinin alan kapma savaşı baş gösterir, Terim'in 2000 efsanesi, kendine has o coşkulu, adam markajına dayalı ve hatları birbirine yakın tutan "şok pres" anlayışıyla oyunu domine etmek isterdi. Ancak karşılarında bugünün çok daha organize, alan kapatmaya yönelik ve toplu/topsuz katı bir disipline sahip olan Okan Buruk sistemi çıkardı.






POPESCO VE KORKMAZ DAYANAMAZDI

Oyunun ilk bölümünde 2000 kadrosu Popescu'nun geriden oyun kurma becerisi, Emre Belözoğlu'nun dar alandan top çıkarma kalitesi ve Hagi'nin geometrik paslarıyla bugünün takımının presini kırmaya çalışır, spor bilimi tam bu noktada devreye girerdi.

Torreira ve Lemina ikilisinin merkezdeki "PPDA" (pas başına yapılan savunma aksiyonu) yoğunluğu, 2000 orta sahasının pas ritmini bozar, topu kazandığı anda Sané ve Barış Alper ile kenarlardan dikey ve patlayıcı geçiş hücumları başlatan 2026 kadrosu, oyunu sürekli üçüncü bölgeye yıkardı.






HAGI'NİN UNUTULMAZ BEYNİ ORTADA

Osimhen ile Bülent Korkmaz ve Popescu arasında ceza sahası ve çevresinde gladyatör savaşı yaşanır, Korkmaz'ın meşhur fedakar ve yapışkan savunması Osimhen'i fiziksel olarak yıpratmaya çalışsa da, Nijeryalı golcünün arkaya attığı yüksek şiddetli sprintler ve topsuz koşuları, ağır olan Popescu'yu pozisyon hatasına zorlardı.






2000 TAKIMI ÇABUK YORULURDU

Hagi'nin Torreira ve Lemina ile eşleşmesi unutulmaz olurdu. Torreira, Hagi'ye adım attırmamak için gölge markajı uygular, ancak Hagi'nin futbol IQ'su ve "xG" (beklenen gol) anomalisi yaratan dehasını kelepçeleyemezdi.

Oyunun son üçte birlik bölümüne girildiğinde, simülasyonun en gerçekçi ve acımasız yüzü ortaya çıkardı. 2013 futbolunun talep ettiği yüksek tempo, modern beslenme, GPS takipli yükleme ve gelişmiş laktat eşiği avantajlarına sahip olmayan 2000 kadrosu yorgunluğa yenilirdi






2013'TEKİ MAÇI 2026 KADROSU KAZANIRDI

2000 orta sahasında Suat, Okan ve Emre'nin geri dönüş koşularındaki gecikme süreleri saniyelerle ölçülür hale gelir, kanatlarda Hakan Ünsal ve Capone, Barış Alper ile Sané'nin patlayıcı gücüne karşı çizgide reaksiyon göstermekte zorlanırdı.

2000 kadrosu savunmayı öne çıkardığında, geçiş hücumlarında Yunus Akgün ve Sallai gibi dinamik ayaklar cezayı keserdi. Yorulan 2000 defansının arkasındaki geniş boşlukları acımasızca kullanırdı.

Hagi'nin dehası ve Jardel'in bitiriciliği 2026 savunmasına çok zor anlar yaşatsa da; Osimhen, Sané ve Barış Alper'li bugünün kadrosu, 2013 şartlarında oynanan bu maçı fiziksel üstünlüğüyle muhtemelen net bir skorla kazanırdı.

Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı

Fenerbahçe'de 3 yıl önce Jorge Jesus'la Türkiye Kupası'nı kaldıran kadrodan bugün tek bir futbolcu bile kalmadı

19.05.2026 12:28:00 / Güncelleme: 19.05.2026 13:30:28
Haber Merkezi
Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı
Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı
Fenerbahçe'de 3 yıl önce Jorge Jesus'la Türkiye Kupası'nı kaldıran kadrodan bugün tek bir futbolcu bile kalmadı. Portekizli teknik adam dönerse idmanda kimseyi tanımayabilir.

Galatasaray ise şampiyonluk iskeletini koruyup dünya yıldızlarıyla kadro mühendisliğinde vites artırırken; Kadıköy'de adeta sil baştan dönemler devam etti.







73 yaşındaki Aziz Yıldırım'ın seçilirse 72 yaşındaki Jorge Jesus'u getireceğinin konuşulduğu şu günlerde Fenerbahçe'nin yakın geçmişi ile bugünü arasındaki dramatik kadro değişimi gözler önüne serildi.

Sarı-lacivertlilerin Jorge Jesus yönetiminde 11 Haziran 2023'te Başakşehir'i 2-0 yenerek Türkiye Kupası'nı müze götürdüğü final kadrosundan bugün takımda tek bir isim bile yok.







BİR TANE BİLE OYUNCU KALMADI

O dönem ilk 11'de sahaya çıkan İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa) ve İrfan Can Eğribayat (Samsunspor) gibi isimler bile bu sezonu farklı kulüplerde kiralık olarak tamamladı.

O maçta Jesus, Oosterwolde'ye şans vermeyip sol bekte Luan Peres'i oynattı. İsmail Yüksek'i de kulübeye mahkum edip Willian Arao ile başladı.







ELİNDEKİ KADROYLA NE YAPARDI?

Portekizli teknik adam bugün takımın başına gelirse, eldeki mevcut malzeme ve taktiksel takıntılarıyla bambaşka bir yapı ortaya çıkabilirdi. Jesus'un o dönem vazgeçmediği 4-1-3-2 sistemi baz alındığında, bugünkü geniş havuzdan Portekizli hocanın sistemine en uygun ve onun tercih edebileceği muhtemel ideal hiyerarşi şu şekilde şekillenebilirdi:

Ederson
Semedo, Škriniar, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde
Alvarez
Fred, Talisca, Asensio
Kerem Aktürkoğlu, Sidiki Cherif







KANTE VE GUENDOUZI'YE YER YOK

Jesus'un bu katı sisteminde Guendouzi'ye yer yok. Hocanın savunmayı üçleme sevdası için aradığı "uzun boylu 3. stoper" profiline Kante kesinlikle uymuyor. Hoca sol bekte Brown gibi bir alternatif yerine fizik gücüyle Oosterwolde'yi ilk sıraya yazardı.







logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.