logo
10 ŞUBAT 2026

En golcü yedek kulübesi Galatasaray’da

Oyuna sonradan dahil olan 104 futbolcunun 172 gole imza attığı 2020-2021 Süper Lig sezonunda, takımlarına en fazla katkıyı 16 golle Galatasaraylı futbolcular yaptı

18.05.2021 12:40:00
En golcü yedek kulübesi Galatasaray’da
En golcü yedek kulübesi Galatasaray’da
Beşiktaş'ın şampiyon olarak tamamladığı 2020-2021 sezonunda, 1136 golden 172'sini oyuna sonradan giren isimler kaydetti.

Yedek kulübesinden en çok katkıyı 16 golle Galatasaray aldı. Oyuna sonradan dahil olan oyuncularıyla Beşiktaş 14, Büyükşehir Belediye Erzurumspor 13, Medipol Başakşehir 12, Gaziantep ile İttifak Holding Konyaspor 11, Aytemiz Alanyaspor ile Fenerbahçe ise 10'ar gol buldu.

Bu ekipleri 9'ar golle Demir Grup Sivasspor ile Gençlerbirliği, 8 golle MKE Ankaragücü, 7 golle Atakaş Hatayspor, 6 golle Yukatel Denizlispor ile Çaykur Rizespor, beşer golle Fatih Karagümrük, Helenex Yeni Malatyaspor, Her Kablo Kayserispor ile Trabzonspor, 4 golle Fraport TAV Antalyaspor ile Göztepe ve 2 golle Kasımpaşa izledi.

Stancu'dan 3 gol birden

Müsabakaya yedek kulübesinde başlayan 104 oyuncunun gol sevinci yaşadığı ligde Gençlerbirliği'nden Bogdan Stancu, ikinci devre oyuna dahil olduğu 41. haftadaki Göztepe karşılaşmasında fileleri 3 kez havalandırdı.

Atakaş Hatayspor'da Aaron Boupendza, Aytemiz Alanyasporlu Davidson, Büyükşehir Belediyespor'dan Elbasan Rashani ile Oltan Karakullukçu, Beşiktaş'ta Cenk Tosun, Galatasaraylı Henry Onyekuru (2) ile Mustafa Muhammed, Gençlerbirliği'nden Sefa Yılmaz, İttifak Holding Konyaspor'da Artem Kravets ve Medipol Başakşehir'den Fredrik Guldbrandsen sonradan girdikleri müsabakalarda ikişer gol üretmeyi başardı.

Yedek kulübesinin golcüleri

İttifak Holding Konyaspor'dan Artem Kravets ile Gençlerbirliği'nin tecrübeli futbolcusu Bogdan Stancu yedek kulübesinde başladığı maçlarda toplam 5 gol atmayı başardı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da Oltan Karakullukçu, Galatasaray'da Henry Onyekuru ile Mustafa Muhammed, Gaziantep'te Muhammet Demir, Medipol Başakşehir'de Demba Ba ile Fredrik Guldbrandsen ve MKE Ankaragücü'nde Emre Güral daha sonra girdikleri müsabakalarda üçer gole imza attı.

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunda oyuna sonradan girenlerin attığı gol sayıları şöyle:

Atakaş Hatayspor: Aaron Boupendza (3), Abdurrahman Canlı, Helder Barbosa, Mirkan Aydın, Mohammed Kamara (1)

Aytemiz Alanyaspor: Davidson, Elhadji Khouma, Mustafa Pektemek (2), Berkan İsmail Kutlu, Ceyhun Gülselam, Efkan Bekiroğlu, Tayfur Bingöl (1)

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Oltan Karakullukçu (4), Elbasan Rashani, Emrah Başsan (2), Cenk Ahmet Alkılıç, Ibrahim Sissoko, Osman Çelik, Özgür Sert, Rahman Buğra Çağıran (1)

Beşiktaş: Ajdin Hasic, Cenk Tosun, Gökhan Töre, Kevin Nkoudou (2), Adem Ljajic, Cyle Larin, Jeremain Lens, Mayele Nsakala, Oğuzhan Özyakup, Rıdvan Yilmaz (1)

Çaykur Rizespor: Braian Samudio (3), Doğan Erdoğan, Fernando Andrade, Kemal Rüzgar (1)

Demir Grup Sivasspor: Ayobami Kayode, Erdoğan Yeşilyurt, Jorge Felix, Mustaphe Yatabare (2), Arouna Kone (1)

Fatih Karagümrük: Artur Adam Sobiech (3), Mevlüt Erdinç (2)

Fenerbahçe: Papiss Cisse (3), Ozan Tufan (2), Diego Perotti, Enner Valencia, Ferdi Kadıoğlu, Jose Sosa, Sinan Gümüş (1)

Fraport TAV Antalyaspor: Gökdeniz Bayrakdar (2), Doğukan Sinik, Eren Albayrak (1)

Galatasaray: Henry Onyekuru, Mustafa Muhammed (4), Emre Akbaba, Muhammed Kerem Aktürkoğlu (2), Arda Turan, Jesse Sekidika, Oğulcan Çağlayan, Ryan Babel (1)

Gaziantep: Muhammet Demir (4), Kenan Özer (3), Andre Sousa, Enver Cenk Şahin, Furkan Soyalp, Jefferson (1)

Gençlerbirliği: Bogdan Stancu (5), Sefa Yılmaz (3), İlker Karakaş (1)

Göztepe: Fousseni Diabate, Stefano Napoleoni, Titi, Yalçın Kayan (1)

Helenex Yeni Malatyaspor: Ahmed Ildız, Benjamin Tetteh, Jetmir Topalli, Kubilay Kanatsızkuş, Mustafa Eskihellaç (1)

Hes Kablo Kayserispor: İlhan Parlak (3), Melih Okutan, Pedro Henrique (1)

İttifak Holding Konyaspor: Artem Kravets (5), Levan Shengelia (3), Uğur Demirok (2), Musa Çağıran (1)

Kasımpaşa: Bangaly Koita, Mehmet Feyzi Yıldırım (1)

Medipol Başakşehir: Demba Ba, Fredrik Guldbrandsen (4), Danijel Aleksic, Giuliano, Junior Fernandes, Mehmet Topal (1)

MKE Ankaragücü: Emre Güral (4), Joseph Paintsil, Torgeir Borven (2)

Trabzonspor: Benik Afobe (2), Flavio, Gaston Campi, Yusuf Sarı (1)

Yukatel Denizlispor: Mikkel Diskerud (2), Hadi Sacko, Muris Mesanovic, Recep Niyaz, Veton Tusha (1)



Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor

Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da hücum hattı, performansıyla öne çıktı

10.02.2026 13:12:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor
Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor
Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da hücum hattı, performansıyla öne çıktı. Bordo-mavili ekipte birden fazla oyuncu gol krallığı yarışının üst sıralarında yer aldı.
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 3-0 mağlup eden Trabzonspor, puanını 45'e yükselterek üst sıralardaki yerini korudu. Karşılaşmada hücum oyuncularının skor katkısı galibiyette belirleyici rol oynadı. Bordo-mavili takımın sezon genelindeki gol dağılımında ise belirli isimlerin ağırlığı göze çarptı.

Onuachu gol yükünü çekiyor

Trabzonspor, ligde oynadığı 21 maçta rakip fileleri 41 kez havalandırdı. Bu gollerin 15'ini Nijeryalı forvet Paul Onuachu kaydetti. Onuachu'yu 9'ar golle Ernest Muçi ve Felipe Augusto takip etti. Üç oyuncu toplamda 33 gole imza atarak takımın gollerinin yaklaşık yüzde 80'ini kaydetti.
15 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Onuachu, Rams Başakşehir forması giyen Eldor Shomurodov ile ilk sırayı paylaşıyor. Sezon boyunca istikrarlı performans sergileyen tecrübeli futbolcu, Trabzonspor'un en önemli skor opsiyonlarından biri olmayı sürdürdü.

Üst sıralarda bordo-mavililerin ağırlığı bulunuyor



Gol krallığı listesinde Trabzonsporlu oyuncuların çokluğu öne çıktı. Sıralamada bordo-mavili takımdan 4 oyuncu yer aldı. Onuachu zirvede yer alırken, Muçi ve Augusto da attıkları 9'ar golle üst basamaklarda kendine yer buldu. Ara transfer döneminde kadroya katılan Umut Nayir ise yeni takımında henüz gol atamazken, sezon genelinde 8 gollük katkı sağladı.

Hücum verimliliği puan tablosuna yansıdı

Birden fazla oyuncusunun gol krallığı yarışında üst sıralarda bulunması, Trabzonspor'un hücumdaki verimliliğini ortaya koydu. Bordo-mavililer, skor yükünü paylaşan hücum hattıyla sezonun kalan bölümünde de zirve yarışındaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.
Süper Lig'de gol krallığı yarışında ilk 10 sırada şu oyuncular yer aldı:

Paul Onuachu (Trabzonspor) 15 gol, Eldor Shomurodov (Rams Başakşehir) 15 gol, Anderson Talisca (Fenerbahçe) 12 gol, Mauro Icardi (Galatasaray) 10 gol, Osimhen (Galatasaray) 9 gol, Ernest Muçi (Trabzonspor) 9 gol, Felipe Augusto (Trabzonspor) 9 gol, Marco Asensio (Fenerbahçe) 9 gol, Bayo (Gaziantep FK) 9 gol, Umut Nayir (Trabzonspor) 8 gol.

Avrupa'nın 5 büyük liginde durum

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'daki (Ligue 1) maçlara hafta sonu devam edildi

10.02.2026 10:55:00
AA
Avrupa'nın 5 büyük liginde durum
Avrupa'nın 5 büyük liginde durum
Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'daki (Ligue 1) maçlara hafta sonu devam edildi.

Premier Lig'de Arsenal, LaLiga'da Barcelona, Serie A'da Inter, Bundesliga'da Bayern Münih, Ligue 1'de ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Haftanın maçlarını Manchester takımları kazandı



Premier Lig'de 25. haftanın en önemli maçında şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City, deplasmanda karşılaştığı Liverpool'u Bernardo Silva ve Erling Haaland'ın (penaltı) golleriyle 2-1 yendi. Ev sahibi ekibin tek golünü atan Dominik Szoboszlai, uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü.

Teknik direktör Michael Carrick ile çıkışını sürdüren Manchester United, sahasında ağırladığı Tottenham Hotspur'u Bryan Mbeumo ve Bruno Fernandes'in golleriyle 2-0 mağlup etti.

Manchester United, üst üste 4. galibiyetini elde ederken, Tottenham Hotspur'un ligdeki galibiyet özlemi 7 maça çıktı.

Lider Arsenal, sahasında Sunderland'i Martin Zubimendi ve Viktor Gyökeres'in (2) golleriyle 3-0 mağlup etti.

Chelsea'nin son sıradaki Wolverhampton'ı 3-1 yendiği haftada, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turundaki rakibi Nottingham Forest, deplasmanda Leeds United'a 3-1 kaybetti.

Ferdi Kadıoğlu'nun 90 dakika forma giydiği karşılaşmada Brighton Hove Albion, evinde Crystal Palace'a 1-0 yenildi.

Ligin 25. haftasında 56 puana sahip Arsenal, liderliğini sürdürdü. Manchester City 50 ve Aston Villa 47 puanla Arsenal'ı izledi.

Barcelona 3 golle galip geldi



LaLiga'da lider Barcelona, sahasında Mallorca'yı Robert Lewandowski, Lamine Yamal, Marc Bernal'in golleriyle 3-0 yendi.

En yakın takipçisi Real Madrid, ikinci yarıda Alvaro Fernandez ve Kylian Mbappe'nin attığı gollerle Valencia deplasmanında 2-0 kazandı. Konuk takımda Arda Güler, 82 dakika görev aldı.

Atletico Madrid ise sahasında Real Betis'e 1-0 yenildi.

Ligde 23 hafta sonunda 58 puanı bulunan Barcelona, zirvede yer aldı. Real Madrid 57 ve Atletico Madrid 45 puanla Barcelona'yı takip etti.

Inter, galibiyet serisini 5 maça çıkardı

Serie A'nın zirvesindeki Inter, deplasmanda karşılaştığı Sassuolo'yu Yann Bisseck, Marcus Thuram, Lautaro Martinez, Manuel Akanji ve Luis Henrique'nin golleriyle 5-0 yenerek üst üste 5. galibiyetini aldı.

Zirve mücadelesi veren takımlardan Milan, Bologna deplasmanında 3 puana 3 golle uzanırken, 10 kişi kalan Napoli de Rasmus Hojlund'un uzatma dakikalarında attığı golle Genoa'yı 3-2 mağlup etti.

Milli futbolcu Kenan Yıldız'ın formasını giydiği Juventus, 2-0 geriye düştüğü maçta Lazio ile 2-2 berabere kaldı.

Emirhan İlkhan ise takımı Torino'nun Fiorentina ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmada 59 dakika görev yaptı.

Ligin 24. haftasında Inter, 58 puanla zirvedeki yerini korudu. Bir maçı eksik Milan 50, Napoli 49, Juventus 46 puanla Inter'i izledi.

Luis Diaz "hat-trick" yaptı, Bayern Münih farklı kazandı

Bundesliga'da iki haftadır kazanamayan lider Bayern Münih, sahasında Hoffenheim'ı 5-1 mağlup etti. Luis Diaz'ın "hat-trick" yaptığı maçta Bavyera ekibinin diğer gollerini Harry Kane attı. Hoffenheim forması giyen Ozan Kabak, 90 dakika sahada kaldı.

Borussia Dortmund, Julian Brandt ve Serhou Guirassy'nin golleriyle Wolfsburg'u 2-1 yendi. Dortmund temsilcisinde Salih Özcan, 89. dakikada oyuna dahil oldu.

Leipzig, deplasmanda Köln'ü 2-1 yendi. Ev sahibi takımda Cenk Özkacar, 90 dakika görev aldı.

Bayern Münih, 21 haftası geride kalan ligde 54 puanla liderliğini sürdürdü. Borussia Dortmund 48, Hoffenheim 42, Leipzig ve Stuttgart 39 puan topladı.

PSG'den art arda 7. Galibiyet

Ligue 1'de PSG, sahasında ağırladığı Olimpik Marsilya'yı Ousmane Dembele (2), Facundo Medina (kendi kalesine), Khvicha Kvaratskhelia ve Kang-in Lee'nin golleriyle 5-0 yenerek galibiyet serisini 7 maça çıkardı.

Zirve takipçilerinden Lens, sahasında Rennes'i 3-1, Lyon ise 9 kişi kalmasına rağmen Nantes'ı 1-0 mağlup etti.

Lille'in deplasmanda Metz ile 0-0 berabere kaldığı maçta Berke Özer, konuk takımın kalesini korudu.

Ligin 21. haftasında PSG, 51 puanla zirvedeki yerini korudu. Lens 49, Lyon 42 puanla PSG'nin ardından sıralandı.

Gaziantep FK, 7 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden Gaziantep FK, ligde 7 maç sonra kazandı

10.02.2026 10:50:00
Haber Merkezi
Gaziantep FK, 7 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı
Gaziantep FK, 7 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden Gaziantep FK, ligde 7 maç sonra kazandı.

Ligin 13. haftası deplasmanda Zecorner Kayserispor'u 3-0 mağlup eden Güneydoğu temsilcisi, daha sonra oynadığı maçlarda ikas Eyüpspor'a 2-1, Göztepe'ye 1-0 ve Başakşehir'e 5-1 mağlup oldu.

Beşiktaş ile 2-2, Galatasaray ve TÜMOSAN Konyaspor ile 1-1 berabere kalan kırmızı-siyahlı ekip, geçen hafta oynadığı Gençlerbirliği karşılaşmasından da 2-1 mağlup ayrıldı.

Ligde üst üste 7 hafta galibiyet yüzü göremeyen Gaziantep ekibi, dün oynadığı Kasımpaşa karşılaşmasında aldığı skorla uzun bir aranın ardından 3 puanla tanıştı.

Süper Lig'de çıktığı 21 karşılaşmada 7'şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyeti olan Gaziantep FK'nin 28 puanı bulunuyor.

Büyük umutlarla alınmıştı, Fenerbahçe'de kariyeri 6 ay sürdü

Fenerbahçe'nin sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Jhon Duran'ın sarı-lacivertli takımdaki kariyeri 6 ay sürdü

10.02.2026 00:32:00
İhlas Haber Ajansı
Büyük umutlarla alınmıştı, Fenerbahçe'de kariyeri 6 ay sürdü
Büyük umutlarla alınmıştı, Fenerbahçe'de kariyeri 6 ay sürdü
Fenerbahçe'nin sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Jhon Duran'ın sarı-lacivertli takımdaki kariyeri 6 ay sürdü. Duran, Fenerbahçe'de 5 gole imza atarken, Beşiktaş ve Galatasaray derbilerinde fileleri sarsmayı başardı.

Fenerbahçe, Kolombiyalı forvet Jhon Duran ile karşılık anlaşarak sözleşme feshine gidip yollarını ayırdı. 22 yaşındaki futbolcu, Rus ekibi Zenit ile anlaştı. Sezon başında Al Nassr'dan kiralık olarak Fenerbahçe'ye gelen Jhon Duran, yaşadığı sakatlıklar ve teknik heyetin tercihi nedeniyle istikrarlı şekilde forma giyemedi.

Duran, sarı-lacivertli formayla ilk gol sevincini taraftarı önünde UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçı olan Feyenoord karşısında yaşadı. Trendyol Süper Lig'de ilk 2 haftada 11'de başlayan Duran, sonrasında sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan uzak kaldı.

Derbilerde gol attı



Benfica ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu 2. maçında sakatlanarak oyundan çıkan Duran, lig ve Avrupa'da toplam 9 maçta takımını yalnız bıraktı. Duran, 23 Ekim'deki Stuttgart müsabakasının son dakikalarında süre aldı. Lige de 2 Kasım tarihinde oynanan Beşiktaş derbisiyle dönen Jhon Duran, sonradan oyuna girdiği maçın 83. dakikasında galibiyeti getiren golü kaydetti. Çaykur Rizespor maçına 11'de başlayan ve 1 asist yapan Duran, 1 Aralık'ta oynanan Galatasaray derbisine yine yedek başladı ve 90. dakikada fileleri havalandırdı. Kolombiyalı futbolcu böylelikle, takımının ezeli rakiplerine karşı oynadığı 2 lig maçında da gole imza attı.

Ferencvaros maçında kırmızı gördü



Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maçta süre alan Jhon Duran, 3 mücadelede hamle oyuncusu olarak tercih edilirken, Aston Villa karşısında 90 dakika sahada kaldı. Duran, lig aşamasının 5. haftası olan Ferencvaros müsabakasında 90. dakikada rakibine yaptığı müdahale nedeniyle kırmızı kart gördü. Brann maçında ise cezası nedeniyle forma giyemedi.

Süper Kupa'yı kazandı

Turkcell Süper Kupa yarı finalinde Samsunspor'a karşı 11'de forma şansı bulan Jhon Duran, maçı 1 golle tamamladı. Finalde Galatasaray'a karşı da 11'de başlayan Duran, 69 dakika sahada kaldı. Sarı-lacivertliler, ezeli rakibini 2-0 yenerek kupaya ulaşırken, Duran da ilk kupasını kazandı.
Duran, Fenerbahçe kariyerinde tüm kulvarlarda 12'si ilk 11'de olmak üzere 21 maça çıkarken 5 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Burak Yılmaz: "Oyuncularım bugün yüreğini ortaya koyarak galip geldi"

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Gaziantep FK, konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-1 yendi

09.02.2026 23:13:00
İhlas Haber Ajansı
Burak Yılmaz: "Oyuncularım bugün yüreğini ortaya koyarak galip geldi"
Burak Yılmaz: "Oyuncularım bugün yüreğini ortaya koyarak galip geldi"
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Gaziantep FK, konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-1 yendi.

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Kasımpaşa maçının ardından, "Oyuncularım bugün yüreğini ortaya koyarak galip geldi" dedi.

Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Gaziantep FK puanını 28'e yükseltirken, Kasımpaşa ise 16 puanda kaldı. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Burak Yılmaz, uzun süre 10 kişi olmalarına rağmen önemli galibiyet aldıklarını söyledi.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Burak Yılmaz, "Galatasaray ve Konya beraberliğinin ardından ki o maçlarda da son dakikalarda kalemizde goller görmüştük, geçen hafta da hak etmediğimiz bir mağlubiyet olmuştu. Geçen hafta bütün istatistikleri kırıp mağlup olmak üzücüydü. Bugün Kasımpaşa'ya karşı oynadık, önemli takviyeler yaptılar, önemli bir hocaları var.

Bugün önde bastık, kırmızı karta kadar iyi oynadık. Geri düşmemize rağmen öne geçtik. Kırmızı karttan sonra da iş biraz teknik taktiğe döndü. Oyuncularım yüreğini ortaya koydu. Onlar adına çok mutluyum, sahaya karakter koydular, taraftarlar adına mutluyum. Kupada ve ligde iddialıyız. Bu galibiyet sevincini yarına kadar yaşayıp yarın yolumuza tekrar bakacağız. Taraftarlar da bugün çok iyi destek verdi.

Oyuncularıma önemli destekler verdiler. Ben de duyguları üste seviyede yaşıyorum. Beni bir daha saha kenarında herhangi bir hakeme karşı böyle göremeyeceksiniz. Gelişmeye ve değişmeye devam ediyorum. Bir daha beni öyle görmeyeceksiniz. Ben bugünkü mücadele için tüm takıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği oyunu ile alkış

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk eden Fenerbahçe, 3 puanı 3 golle aldı

09.02.2026 23:07:00
AA
Gençlerbirliği oyunu ile alkış
Gençlerbirliği oyunu ile alkış
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk eden Fenerbahçe, 3 puanı 3 golle aldı.

15. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Asensio'nun pasında sağdan ceza sahasına giren Talisca'nın vuruşunda top Zuzek'e çarpıp dışarı çıkarken VAR uyarısı sonrasında hakem Ali Şansalan pozisyonu yeniden izledi. Şansalan, Zuzek'in elle oynadığına hükmederek penaltı noktasını gösterdi.

16. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına Anderson Talisca geçti. Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağı ve kaleciyi farklı köşelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0.

27. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Orta sahada topla buluşan Asensio'nun bekletmeden verdiği topuk pasında savunmanın arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Milli oyuncu düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlara yolladı: 2-0.



33. dakikada Fenerbahçe bir gol daha buldu. Talisca'nın pasında soldan atağa katılan Mert Müldür ceza sahası içine girip penaltı noktasına üzerindeki Kerem Aktürkoğlu'na pasını aktardı. Kerem'in bekletmeden vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-0.

Fenerbahçe, maçın ilk yarısını 3-0 önde tamamladı.

İkinci Yarı



52. dakikada Semedo'nun sağdan ortasında Gençlerbirliği savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası içi sağ çaprazındaki Talisca'da kaldı. Bu futbolcunun düzeltip vuruşunda kaleci Velho topu kontrol etti.

55. dakikada Gençlerbirliği golü buldu. Sağdan kazanılan korner atışında Göktan Gürpüz ön direğe ortaladı. Metehan'ın kafayla çevirdiği topu kaleci Ederson tokatladı ancak top Koita'nın önünde kaldı. Bu futbolcu yakın mesafeden meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1.

77. dakikada sol kanatta topla buluşan Musaba'nın ortasında savunmanın müdahale ettiği top ceza sahası dışı sağ çaprasındaki Asensio'da kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda top direkten dönerek oyun alanına geri döndü.

84. dakikada Fred'in pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan İsmail Yüksek'in bekletmeden vuruşunda kaleci Velho uzanarak topa sahip oldu.

89. dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına Fred geçti. Bu futbolcunun uzaktan sert şutunda kaleci Velho son anda topu tokatlayarak tehlikeyi önledi.

Fenerbahçe, müsabakadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak 3 puana uzandı.

Bu sonuçla ligde puanını 49'a yükselten sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın 3 puan gerisinde zirve yarışını sürdürdü.

Joao Pereira: "Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz"

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, son haftalarda oynadıkları müsabakalarda iyi bir oyun ortaya koyup öne geçmelerine rağmen 3 puanla sahadan ayrılamadıklarını söyledi

09.02.2026 11:20:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: "Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz"
Joao Pereira: "Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz"
Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, son haftalarda oynadıkları müsabakalarda iyi bir oyun ortaya koyup öne geçmelerine rağmen 3 puanla sahadan ayrılamadıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Corendon Alanyaspor, deplasmanda Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, "Bugün sadece size ve mesleğinize saygı gösterdiğim için konuşacağım. Bugün olanlardan sonra bazı kişiler konuşmamı hak etmiyor. İlk dakikalar mükemmel futbol oynadık.

Penaltı pozisyonuna kadar her şey iyi gidiyordu. Beşiktaş gol atınca takımım biraz sallandı. 2-0 öndeyken de daha fazla atabileceğimiz pozisyonlara girdik. Devre arasında bazı değişikler yaptık. Ama ikinci yarıda herkes neler olduğunu gördü.

İyi bir takıma karşı oynadık. Muhteşem statta, muhteşem bir taraftar üzerimizde baskı kurdu. Ama ben geleceğimde ilgili baskı hissediyorsam herkesin bu baskıyı hissetmesi gerekiyor. Takımı tebrik ediyorum ilk dakikalardaki mücadelesi için. Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz. Bir şekilde 3 puan alamıyoruz ve kazanmamız gerekiyor. Maçların büyük bölümünü üstün geçiriyoruz, bunu bugün de gösterdik ama maçı bir şekilde bitirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Kontrol edemediğimiz şeyler var"

Müsabakanın hakemi Oğuzhan Çakır'ın performansı hakkında gelen bir soruya Pereira, "Konuşmak istemiyorum çünkü konuşursam bir şeyler olabilir. Oyuncularım, biz, ekip olarak herkes elinden geleni yaptı ama kontrol edemediğimiz şeyler var. Sadece büyük takımlara bakıyoruz ama futbol böyle değil. Herkesin 3 puan için savaşmaya hakkı olması gerekiyor" cevabını verdi.

Sergen Yalçın: 'Sezonun en kötü 20 dakikasını oynadık'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Corendon Alanyaspor karşısında sezonun en kötü 20 dakikasını oynadıklarını, daha sonra oyunun kontrolünü ele almalarına rağmen galip gelemediklerini belirtti

09.02.2026 11:19:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Sezonun en kötü 20 dakikasını oynadık'
Sergen Yalçın: 'Sezonun en kötü 20 dakikasını oynadık'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Corendon Alanyaspor karşısında sezonun en kötü 20 dakikasını oynadıklarını, daha sonra oyunun kontrolünü ele almalarına rağmen galip gelemediklerini belirtti.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında evinde Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Sezonun en kötü 20 dakikasını oynadık"

Sezonun en kötü 20 dakikasını oynadıklarını dile getirerek sözlerine başlayan Yalçın, "Beklemediğimiz şeyler oldu. Psikolojiyi, taraftarı kaybettik. Toparlamamız zaman aldı. 25'ten sonra oyun bizim kontrolümüze geçti. İkinci yarı yine oyununun kontrolü bizdeydi. Çocuklar çok mücadele etti geri çevirmek için ama olmadı. Zaman zaman böyle hatalar oluyor. Kazanacak pozisyonları da bulduk, 3 ve 4. golü bulabilirdik. Net pozisyonlar kaçırdık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Oyuncularımı tebrik ederim. Yeni gelen oyuncularımızın da ilk etapta görüntüleri fena değildi. Umarım bundan sonra daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

"Aldığımız oyuncuların hepsi kendi takımlarında oynayan oyuncular"

53 yaşındaki teknik adam, transfer dönemini de değerlendirerek, "Ciddi bir değişim yaşanacağını ve sürecin sıkıntılı olduğunu dile getirmiştim. Aldığımız oyuncuların hepsi kendi takımlarında oynayan oyuncular. Hepsi önemli oyuncular. Genç oyuncularla takviye yapmayı uygun bulduk. Ben iyi olacak diye düşünüyorum. Yeni inşa etmeye çalıştığımız bir takım var. Ben doğru hamleler yaptığımızı düşünüyorum. Biz aldığımız oyuncuları defalarca izledik. Fizik gücü olan ve Beşiktaş ihtiyacı olan oyuncular. Umarım burası da onlar için de iyi bir yer olur" şeklinde konuştu.

"Ersin'in iyi kaleci olduğunu düşünüyorum"

Özellikle müsabakanın ilk yarısında kaleci Ersin Destanoğlu'na tribünler tarafından gösterilen tepkilere de değinen Sergen Yalçın, "Ersin'e her yenilen golden sonra yapılan tepkiler var. Bizim alt yapımızdan yetişmiş bir oyuncu. Ben iyi kaleci olduğunu düşünüyorum. Ama futbol böyledir, bazen sıkıntı yaşarsınız. Ersin'in şu anda güçlü kalmaya ihtiyacı var. Onun için de çok zor. Bir futbolcunun yaşayacağı en kötü şeydir bir müsabakada. Ersin bunu iyi kaldırıyor. Ben kaldırdığını düşünüyorum. İlk yarı tepki gördü ama ikinci yarı takım mücadele edince Ersin'e tepki de gitti. Demek ki bu takımla ilgili bir durum. Bu takım kaybediyorsa hepimiz kaybediyoruz, kazanırsak hepimiz kazanıyoruz. Ersin gibi bir oyuncunun ön plana çıkmasını doğru bulmuyorum" diye konuştu.

"Takımın ikinci yarıdaki oyunu çok tatmin ediciydi"

Yalçın, ilk oyuncu değişikliğini 78. dakikada yapmasına ilişkin gelen bir soruya, "Takımın ikinci yarıdaki oyunu çok tatmin ediciydi. Önde oynamaya çalıştık. O dakikaya kadar performans düştüğünü görmedim. Bu tür değişiklikler bazen erken, bazen geç oluyor. Ben takımın ikinci yarıdaki oyundan memnunum. Her an gol gelebilecek görüntü vardı ama bugün için kısmet değilmiş" cevabını verdi.

"En az 10-12 dakika beklerken 6 dakika geldi"

İkinci yarının sonuna 6 dakika ilave edilmesini de eleştiren tecrübeli teknik adam, "İkinci goldeki VAR'da geçen süre 6 dakikaydı. Zaten rakip kaleci 5 kere yerden kalkmadı. Biz de ne olduğunu anlamadık. En az 10-12 dakika beklerken 6 dakika geldi. Oyun çok durdu. Buraya gelen takımlar yerden kalkmıyor. Puan almaya çalışıyorlar normal olarak. Onları da eleştirmiyorum, onlar da 1 puanı kar görüyor. Biraz daha oyun oynansa daha iyi olur diye düşünüyorum. Avrupa'ya çıkınca bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Burada 45-50 dakika top oyunda kalıyor. Avrupa'da 70'in üzerine çıkıyor, oyuncular sonra ciddi sakatlık yaşıyor" açıklamasında bulundu.

Yüksel Yıldırım: 'Ligi ilk 5'te bitiremezsek bu bir başarısızlıktır'

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, hedeflerinin Süper Lig'i ilk 5'te bitirmek olduğunu söyleyerek, "İlk 5'te olamazsak bu bir başarısızlıktır ama kesinlikle ilk 10'un altına da düşmemeliyiz" dedi

09.02.2026 11:10:00
İhlas Haber Ajansı
Yüksel Yıldırım: 'Ligi ilk 5'te bitiremezsek bu bir başarısızlıktır'
Yüksel Yıldırım: 'Ligi ilk 5'te bitiremezsek bu bir başarısızlıktır'
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, hedeflerinin Süper Lig'i ilk 5'te bitirmek olduğunu söyleyerek, "İlk 5'te olamazsak bu bir başarısızlıktır ama kesinlikle ilk 10'un altına da düşmemeliyiz" dedi.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Yıldırım, toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ülke puanına katkı sağlayan bir takım olduklarının altını çizen Başkan Yüksel Yıldırım, "Biz bu takımı aşağı doğru giderken aldık ve kötü gidişatı durdurduk. Ardından TFF 1. Lig'e çıktık, sonra Süper Lig'e geldik. Şimdi hedef, Süper Lig'de kalıcı bir takım olmak.

Bunun için bazı şartlar var ve bunları kulüp olarak yerine getirmemiz gerekiyor. Her şeyin sürdürülebilir olması, kalıcı hale gelmesi şart. Ondan sonraki esas hedef ise Samsunspor'un Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden bir kulüp olması. Samsunspor, hedefi olan bir kulüp olacak. Süper Lig'i ilk 5 içinde bitirdiğinde ya da ilk 4 sıradan Avrupa'ya giden ya da Türkiye Kupası'nı kazanarak Avrupa'ya katılan bir takım olması gerekiyor. Bunun için açık ve net şekilde iyi transferler yapmalı, güçlü kadrolar kurmalıyız. Sadece ligde yarışan bir takım değil; kupada ve ardından katıldığımız Avrupa kupalarında da başarılı olan, hem Türkiye'yi temsil eden hem de ülke puanına katkı sağlayan bir kulüp olmalıyız" diye konuştu.

"Türkiye Kupası'nı kazanıp Avrupa'ya gitmek istiyoruz"



Gelecek sene de Avrupa sahnesinde yer almak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Yıldırım, "Bu sene Avrupa'daki ilk yılımızdı ve bunu başarıyla geçirdik. Kimse beklemiyordu ama bir üst tura çıktık. Bir ara hedefimiz ilk 8'di ancak son üç maçta bunu başaramadık. Şu an ilk 24 içindeyiz. Kuzey Makedonya ekibi Shkendija ile oynayacağız. İnşallah turu geçen taraf oluruz ve ilk 16'ya kalırız. Bu sezonki hedefimiz Avrupa'da gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Türkiye Kupası'nda da bu sezon bulunduğumuz B grubunda lideriz. Grubu lider bitirirsek direkt çeyrek finale kalacağız. Çeyrek finalde iyi bir eşleşme yakalarsak, çeyrek final, yarı final ve final olmak üzere üç maç oynayarak Türkiye Kupası'nı kazanıp Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Bu, Avrupa'ya gidişin en kısa yolu. Eğer bunu başaramazsak ligde yukarıyı zorlayacağız. Ancak şu anki gidişat çok umut vermiyor. İlk beş hedefi hala var ama Trabzonspor yenilgisi işi oldukça zorlaştırdı. Yine de lig bitmeden havlu atmayacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Ligi ilk 5'te bitiremezsek bu bir başarısızlıktır"



Hedeflerinin ligi ilk 5 içerisinde bitirmek olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Artık asansör takım lafını Samsun'dan kaldıracağız. Kalıcı, hedefi olan ve yarışmacı bir takım olacağız. Bunun için çalışıyoruz. Şimdiden önümüzdeki sezonun kadro yapılanmasına başladık. Gidecek oyuncular, alınacak oyuncular, oyun sistemi gibi konular üzerinde çalışıyoruz. Bu sezon seyirci sayısında bir miktar düşüş olsa da kemik bir Samsunspor taraftarı var. 15 bin kişi tek yürek, tek ses olduğunda inanılmaz bir destek ortaya koyuyor. 30 bin kişinin yapamadığını yapabiliyorlar. Biz de yapılanmamızı bu doğrultuda sürdüreceğiz.

Taraftar, futbolcular, teknik ekip ve yönetim bir araya gelip başarıyı nasıl birlikte yakalayacağımızı konuşacağız. Samsunspor'un kesinlikle ilk 10'un altında olmaması gerekiyor. Hedef ilk 5. İlk 5'te olamazsak bu bir başarısızlıktır ama kesinlikle ilk 10'un altına da düşmemeliyiz. Düşme korkusu yaşamak istemiyoruz. Biz birlikte başaracağız, birlikte yükseleceğiz derken kastettiğimiz şey 12. adamdır. Taraftar bu takıma sahip çıkarsa, 'kulübün sahibi taraftardır' sözünün gereğini yerine getirirse, bu takım ayakta kalır ve başarılı olur. Aksi hâlde bu takımın bir ayağı sakat kalır" cümlelerine yer verdi.

Taraftarları Samsunspor'a daha çok destek vermeye de davet eden Yüksel Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Futbol seyirciyle güzelleşir. Boş tribünlerde oynamak futbolcuları mutlu etmez, iyi oyuncuların gelmesini de zorlaştırır. Önemli olan sahiplenmek, aidiyet duygusunu göstermek. Taraftar yönetime kızabilir, başkana kızabilir, oyuncuya kızabilir ama armaya kızmamalı. Kulübün rengine kızmamalı. Tribüne gelip kulübü ve takımı desteklemeli. Eleştiri yapacaksa yapıcı olmalı, yıkıcı olmamalı."

Dev maçın biletleri bugün satışa çıkıyor

Trabzonspor'un, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında sahasında Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın biletleri bugün satışa çıkacak

09.02.2026 10:52:00
İhlas Haber Ajansı
Dev maçın biletleri bugün satışa çıkıyor
Dev maçın biletleri bugün satışa çıkıyor
Trabzonspor'un, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında sahasında Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın biletleri bugün satışa çıkacak.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamaya göre, mücadelede bilet satışları bugün saat 13.00 itibarıyla başlayacak.

14 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de oynanacak olan müsabakanın bilet fiyatları ise VIP Platinum B: 20 bin TL, VIP Platinum A/C: 15 bin TL, VIP Gold: 12 bin 500 TL, VIP Silver: 10 bin TL, Batı tribünler: 4 bin 250 TL, Doğu tribünler: 3 bin 750 TL, Mattia Ahmet Minguzzi Tribünü: 2 bin 250 TL ve Güney-Kuzey kale arkası: 1 bin 750 TL olarak açıklandı.

Misafir tribünü kararı güvenlik kurulunda

Öte yandan misafir tribünü bilet satışının ise İl Güvenlik Kurulu'nun alacağı karar doğrultusunda gerçekleştirileceği bildirildi. Kararın ardından deplasman tribünüyle ilgili detayların ayrıca duyurulacağı ifade edildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.