logo
11 MAYIS 2026

En iyi sezonunu yaşamak istiyor

Pendikspor'un Arnavut futbolcusu Endri Çekiçi, transfer süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, "Birkaç tane teklif vardı. Karar verme sürecim uzadı. Pendikspor'un çok iyi projeleri olduğunu düşündüm. Takımın gelecek için iyi planları vardı. Bu da beni heyecanlandırdı. Ben de bu projeye dahil olmak istedim" dedi

22.11.2023 12:00:00 / Güncelleme: 22.11.2023 13:39:58
İhlas Haber Ajansı
En iyi sezonunu yaşamak istiyor
En iyi sezonunu yaşamak istiyor
Pendikspor'un Arnavut futbolcusu Endri Çekiçi, transfer süreci, ligdeki durumları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Sezon başında serbest oyuncusu statüsünde olduğunu belirten Çekiçi, "Birkaç tane teklif vardı. Karar verme sürecim uzadı. Çünkü doğru kararı vermek istiyordum. Pendikspor'un çok iyi projeleri olduğunu düşündüm. Çok iyi oyuncular getirmeye başladı. Takımın gelecek için iyi planları vardı. Bu da beni heyecanlandırdı. Ben de bu projeye dahil olmak istedim. Teklifi kabul ettim" şeklinde konuştu.

"Moral ve motivasyonumuz yükseldi"

Süper Lig'de geride kalan 12 haftayı değerlendiren 26 yaşındaki futbolcu, "Çok zor bir başlangıç oldu. Bazı önemli arkadaşlar takıma çok geç katıldı. İlk 3-4 hafta çok iyi hazırlanamadan çıktığımız maçlar oldu. Sonrasında da şanssız maçlarımız oldu. Şu anda önemli şey, son haftalarda performansımız yükseldi, takım kazandı, moral ve motivasyonumuz yükseldi" ifadelerini kullandı.

"Osman Özköylü ile Ivo Vieira futbola farklı açılardan bakıyorlar"

Teknik direktörler Osman Özköylü ile Ivo Vieira arasında farkların sorulması üzerine Arnavut futbolcu, "İkisi arasında oyun anlayışı bakımından çok büyük farklar olduğu söyleyemeyiz. Futbola farklı açılardan bakıyorlar. Osman hocamızla da çok iyi maçlar çıkardık. Maalesef şanssız bir şekilde galip gelemedik. Şimdi Ivo Vieira'nın gelmesiyle, bilirsiniz yeni hocalar takıma iyi bir enerji getirir, enerjimiz de yükseldi. Takıma iyi bir enerji getirdi. Bu havayla beraber 1 maç kazandık. Peşinden diğer maçlar da geldi. Önemli olan buydu" cevabını verdi.

"Süper Lig için 'Kendimi gösterebileceğim bir lig' dedim"

Süper Lig'deki 4. sezonu olduğunu hatırlatan Endri Çekiçi, "Süper Lig'e ilk geldiğimde çok heyecanlıydım. Ankaragücü'nde iyi başlamamıza rağmen sonunu iyi getiremedik. Süper Lig için 'Kendimi gösterebileceğim bir lig' dedim. Sonra Konyaspor hikayem var. Çok başarılı bir sezon geçirdik ama tekrarını getiremedik. Şimdi Pendik'te çok başarılı bir sezon geçirdikten sonra aynı başarıyı tekrarlamak isterim" dedi.

"En iyi sezonumu yaşamak istiyorum"

Hedefleriyle ilgili de konuşan Çekiçi, "Özellikle şöyle bir hedefim var diyemem. Ama şunu söyleyebilirim; buraya geldiğimden bu zamana kadarki en iyi sezonumu yaşamak istiyorum. Kişisel olarak değil ama takım için çalışmak istiyorum" açıklamasında bulundu.

"Takımın başarılı olacağına inanıyorum"

Pendikspor'un ligin yeni takımlarından biri olmasına rağmen iyi oyunculardan kurulu olduğunu vurgulayan 26 yaşındaki futbolcu, "Pendikspor yeni bir takım ama takımdaki isimlere baktığınız zaman çok uzun zamandır bu ligde olan, ligi tanıyan yerli, yabancı ayrıca Avrupa'dan kendini ispatlamış, iyi takımlardan gelen oyuncularla iyi bir ekibiz. İyi isimlerden kurulmuş, iyi bir ekip. Böyle bir takımın başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Kaybetmekten nefret ediyorum"

Kaybetmekten nefret ettiğini de söyleyen Arnavut futbolcu, "Kaybettiğim zaman önce kendime çok kızgın oluyorum. Sonra öfkemi zaman zaman etrafımdakilere de gösterebiliyorum. En önemli şey takımın kazanabilmesi için neler yapabileceğim" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz sezon yaşadığı ağır sakatlıkta neler hissettiğini anlatan Endri Çekiçi, "Bir oyuncunun başına gelebilecek en sevmediği şey sakatlık ve sakatlık süreci. Ben çabuk dönmek istediğim için belki de biraz acele ettim. Hemen sakatlıktan kurtulup, takımla beraber çalışmalara başlamak istedim. Bunun sonucunda yeniden tekrarladı. Bu sefer daha uzun bir süreç geldi. Antrenmanda şanssız bir şekilde ayağıma basılmıştı. Umarım tekrar olmaz. Artık bu günler geride kaldı. Şimdi futbol oynuyorum, iyiyim ve mutluyum" dedi.

"Hırvatistan'da tekniğimi geliştirdim, Türkiye'de fiziksel mücadeleyi öğrendim"

Kariyeri boyunca çalıştığı her teknik direktörden bir şeyler öğrendiğini belirten Çekiçi, "Her teknik direktörden bir şeyler öğreniyorsunuz. Hepsinden kendinize bir şeyler katıyorsunuz. Örneğin, 6 sene Hırvatistan'da oynadım, 6 sene boyunca tekniğimi geliştirdim. Sonra Türkiye'ye geldim. Fiziğimi geliştirdim, fiziksel mücadeleyi öğrendim. Şimdi yeni bir hoca geldi. Yeni bir oyun anlayışı var. Onunla da farklı şeyler öğreniyorum" değerlendirmesini yaptı.

Pendikspor taraftarına mesajı

Son olarak da Pendikspor taraftarına mesaj gönderen başarılı futbolcu, "Gelecekte bizi şu ana kadar desteklediklerinden daha çok desteklemeleri gerektiğini düşünüyorum. Beklentim bu yönde. Belki bazen ligde, maçta çok zor durumlara düşeceğiz. O zaman desteklerine daha çok ihtiyacımız olacak. Şunu bilsinler, desteklerin çok daha fazlasını geri vereceğiz onlara" diyerek sözlerini tamamladı. İHA

Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?

Muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar 

11.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i, sportif direktör olarak Cenk Ergün'ü ve yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirmeyi planladığı için muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar. Ancak bilmiyorlar ki geleceği gören Başkan, önlem aldı Çünkü FIFA'nın "gri alanları" bitirme projesi kapsamında sarı-kırmızılılar artık George Gardi ya da benzerleriyle çalışamayacaklar.






Dursun Özbek'in seçimden sonra resmi olarak futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i getirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca sportif direktör olarak Cenk Ergün yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirme operasyonun arkasında iddiaların aksine çok daha büyük bir organizasyon var.






Basit anlatımla, "Başkan Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diyenlere Özbek'i tanıyanlar "gerçek resmi görebilseniz" diyerek küçük düşünmekle suçluyor.






GRİ ALANLARA DİKKAT EDİLİYOR

Başkan Özbek yeni dönemde George Gardi'yi dışlayacak... dışlamak da zorunda. FIFA son birkaç yıldır Gardi'nin de temsil ettiği aracılık sistemindeki "gri alanları" bitirmek ve astronomik komisyonların önüne geçmek için çok ciddi şekilde mücadele ediyor, adeta gerilla taktiği uyguluyor. Gardi gibi "aracı/danışman" statüsündeki isimlerin durumu, FIFA'nın savaş alanının merkezinde. Bu yüzden Galatasaray'ın transferleri de izleme altında.






KESTİĞİ FATURALAR İNCELEMEDE

Gardi'nin Galatasaray'dan aldığı iddia edilen rakamların 22 milyonu bulduğu (sadece Osimhen için 7 milyon Euro olduğu iddia ediliyor...) iddia ediliyor. Bu da oyuncuların maaşlarına vurulduğunda üst limit olan %5'lik sınırı katbekat aşıyor. Ancak Gardi gibi aracılar bu sınırları ezmek adına "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" veya "pazarlama desteği" gibi farklı faturalandırma yolları kullanıyor.

FIFA da bu yan yolları "kaçınmayı önleme" kuralıyla engellemeyi amaçlıyor. Bu yüzden iddialara göre Gardi'nin kestiği faturalar FIFA'nın incelemesine tabii tutuldu.






DURSUN ÖZBEK ERKEN DAVRANDI

FIFA paranın doğrudan kulüpten menajer hesabına yatmasını istemiyor. Tüm transfer ödemelerinin FIFA Takas Odası üzerinden geçmesini şart koşuyor. Bu sistemle FIFA, paranın kime, ne sıfatla ve hangi limitler dahilinde gittiğini anbean takip etmeyi hedefliyor.






Gardi gibi "Aracı" adı altındaki kişiler vasıtasıyla kulüplerden kontrolsüz para çıkışını engellemek ve vergi kaçakçılığının önüne geçmeyi amaçlıyor. Bazı mahkemeler FIFA'nın "uygulama yetkisini" geçici de olsa askıya aldı.

Ancak Başkan Özbek, FIFA'nın davaları kazanacağını ön görerek Gardi vb... aracıları Galatasaray'dan erken uzaklaştırma kararını devreye soktu.

Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı

Okan Buruk'la Galatasaray üst üste 4 şampiyonluk ya da 26. şampiyonluğu elde etmenin yanı sıra Türk futbol tarihine altın harflerle geçecek pek çok rekoru da tarihe gömdü

11.05.2026 13:09:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı
Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı
Okan Buruk, Galatasaray'la sadece üst üste 4. şampiyonluğu elde etmedi. Ayrıca aralarında "kimse kıramaz" denilen rekorların da olduğu pek çok rekoru tarihe gömdü.






- 2023-2024 sezonunda toplanan 102 puan, Süper Lig tarihinde bir sezonda ulaşılan en yüksek puan oldu. Galatasaray, lig tarihinde 100 puan barajını geçen ilk takım ünvanını aldı.

- Yine 2023-2024 sezonunda 38 maçın 33'ünü kazanarak bir sezonda en çok galibiyet alan takım rekorunu kırdı.

- Süper Lig tarihinde üst üste 17 maç kazanarak (2023-2024 sezonu), kendisine ait olan 14 maçlık eski rekoru geliştirdi.






- Rams Park'ta üst üste 21 lig maçını kazanarak, Mircea Lucescu'ya ait olan 18 maçlık kulüp rekorunu geride bıraktı.

- Dış sahada üst üste 17 galibiyet alarak Süper Lig tarihindeki en uzun deplasman serisi rekorunun yeni sahibi oldu.

- Üst üste 35 lig maçında gol bularak kulüp tarihinin en uzun serisini yakaladı.






- Süper Lig'de bir takımla 75 galibiyete en hızlı ulaşan teknik direktör oldu (90 maç). Bu rekor daha önce 103 maçla Christoph Daum'a aitti.

- Galatasaray tarihindeki teknik direktörler arasında en yüksek maç başına puan ortalamasına sahip isim oldu.






- UEFA Avrupa Ligi formatında (2009'dan bu yana) en çok galibiyet alan Türk teknik direktör ünvanını elde etti.

- Futbolcu ve teknik adam olarak toplamda 11 Süper Lig şampiyonluğu ile bu alanda tarihin en başarılı ismi konumuna geldi.

Galatasaray'ın kupasını kim verecek?

Galatasaray yönetimi derbiye Yasin Kol atandığı günden bu yana TFF ile temaslarını kesti. Bu yüzden sarı-kırmızılılar 26. şampiyonluk kupasını vermesi için TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kutlamalara davet etmeyecek

11.05.2026 11:46:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın kupasını kim verecek?
Galatasaray'ın kupasını kim verecek?
Galatasaray yönetimi derbiye Yasin Kol atandığı günden bu yana TFF ile temaslarını kesti. Bu yüzden sarı-kırmızılılar 26. şampiyonluk kupasını vermesi için TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kutlamalara davet etmeyecek.

Hacıosmanoğlu'nun katılmaması durumunda geçen sezon olduğu gibi Galatasaray'a şampiyonluk kupasını Fenerbahçe Kongre Üyesi Mecnun Otyakmaz verebilir.

Fenerbahçe derbisine Yasin Kol'u atadığı için Galatasaray yönetimi zaten gergin olduğu TFF ile tüm ilişkilerini askıya aldı. Bu yüzden sarı-kırmızılı yönetim muhtemelen Çarşamba akşamı yapılacak kupa törenine İbrahim Hacıosmanoğlu'nu davet etmeyecek.







GALATASARAY'IN HAKKI YOK

Galatasaray yönetiminin Hacıosmanoğlu'nu "davet etmeme" kararı sembolik bir tavır. Bu durum, TFF Başkanı'na "Burada istenmiyorsunuz" mesajı verir ancak stadyuma girişini hukuken engelleyemez.

Kupa törenlerini düzenleme yetkisi tamamen TFF'ye aittir. Kupa statüsünde genellikle "Kupa, TFF Başkanı veya görevlendireceği bir yönetim kurulu üyesi tarafından verilir" ibaresi yer alır.







GEÇEN SEZON DA OTYAKMAZ VERDİ

Hacıosmanoğlu'na en yakın isim, ikinci başkan ve Fenerbahçe Kongre Üyesi olan aynı zamanda Sivasspor eski başkanı Mecnur Otyakmaz. Geçen sezon 26 Mayıs 2025 tarihinde Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen şampiyonluk kutlamalarında, Galatasaray'a kupasını Otyakmaz ile Başkan Vekili Fuat Göktaş verdi. Otyakmaz bir Fenerbahçeli olarak belki de üst üste ikinci kez Galatasaray'a şampiyonluk kupası verebilir. 







KÖPEKSİZ KÖYLE BAŞLAYAN SÜREÇ

Gerilimin zirve yaptığı noktalardan biri, Hacıosmanoğlu'nun bir maç sonrası kullandığı "Bunlar köpeksiz köy bulmuşlar, çomaksız dolaşıyorlar. Döner dönmez herkesle hesaplaşacağım" ifadeleri oldu. Galatasaray Başkanı bu sözlere sert tepki göstererek; "Köpek kim, çomaksız gezen kim? Bir federasyon başkanı bu jargonu kullanamaz. Bizi kuzu gibi dinlediler diyerek kimi kastediyorsun?" şeklinde bir çıkış yaptı ve TFF'nin Galatasaray nefretiyle yönetildiğini iddia etti.

Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?

26. şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray yüzde 39'luk dominasyonuna devam eder ve her 2.5 yılda şampiyon olmayı sürdürürse 2050'de Fenerbahçe daha yeni 5. yıldızı, Beşiktaş 4. yıldızı takmaya uğraşırken, 7. yıldızı takıyor olabilir

11.05.2026 11:42:00
Haber Merkezi
Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?
Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?
26. şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray yüzde 39'luk dominasyonuna devam eder ve her 2.5 yılda şampiyon olmayı sürdürürse 2050'de Fenerbahçe daha yeni 5. yıldızı, Beşiktaş 4. yıldızı takmaya uğraşırken, 7. yıldızı takıyor olabilir.

Galatasaray, TFF'nin kabul ettiği 1959'dan bu yana 26. şampiyonluğuna ulaştı. Yani ligin yaklaşık %39'unu domine etti. Eğer sarı-kırmızılılar bu tempoyu (yaklaşık her 2,5 sezonda 1 şampiyonluk) 2050 yılına kadar sürdürürse önümüzdeki 24 sezonda (2026-2050 arası)10 şampiyonluk daha elde edebilir.







Galatasaray   26    36    +10
Fenerbahçe  19    26    +6
Beşiktaş      16    21    +5
Trabzonspor   7     9     +2
Diğer takımlar 2     3     +1







2050'ye kadar süreç böyle devam ederse Galatasaray 6 ve 7. yıldızı takan ilk takım olacak. 2050 yılında Galatasaray muhtemelen 7. yıldız mücadelesi verirken, Fenerbahçe 5. yıldızı yeni takmış, Beşiktaş ise 4. yıldızın son adımlarında olabilir.






İdari krizler, ekonomik değişimler veya yeni bir "Bursaspor/Başakşehir vakası" gibi sürprizler bu sayıları tabii ki değiştirebilir.

Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları

Galatasaray döndüğü zorlu dönemeçlerle 26. şampiyonluk ve üst üste 4. şampiyonluğa ulaştı. İşte dönülen o zorlu dönemeçler...
 

11.05.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları
Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları
Galatasaray 26. şampiyonluğu ve üst üste 4. şampiyonluğu kutluyor. Sarı-kırmızılıların 2025-26 sezonunda kazandığı zafer hiç de kolay olmadı. Pek çok zorlu dönemeç dönüldü.






- Osimhen'in bonservisi 75 milyon Euro'ya alındı. Aldığı parayı haketti. Son Fenerbahçe derbisinde kırık koluna aldırmadan oynadı.

- Barış Alper Yılmaz zorlu geçen bir sürecin ardından takımda tutuldu. NEOM SC'ye tarihe geçecek bir rakama satılabilirdi.

- Muslera'nın yerine gelen Uğurcan Çakır beklentilerin de üzerine çıktı.

- Mertens veda etti. Sane ilk geldiğinde çok eleştirildi. Ancak sonunda problemi çözdü.






- Sezona Frankfurt deplasmanındaki ağır yenilgiyle (5-1) başlayan Galatasaray, RAMS Park'ta Liverpool'u 1-0 yenerek Avrupa'da da önemli bir dönemeci döndü.

- Kemerburgaz Tesisleri'ne resmi geçiş tamamlandı. Takım daha da rahatladı.






- Takvim sıkışıklığının en üst seviyeye çıktığı dönemde Galatasaray, Trabzonspor'u yenerek ligdeki iddiasını perçinledi. Kadıköy'de Fenerbahçe'den puan alarak zirve yarışındaki dengeyi korudu.

- Juventus karşısında alınan 5-2'lik tarihi skor rakiplerin umutlarını kırdı.






- Beşiktaş deplasmanında alınan kritik galibiyet şampiyonluk yolunu açtı.

- Aslantepe projesinin temeli atıldı.






- Samsunspor maçında yenilgi gelince herkesin keyfi bir anda kaçtı.

- Antalyaspor 2 kez önce geçti. Galatasaray geldi. 4-2 kazandı. Şampiyon oldu.

Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?

26'ncı şampiyonluğu yakalayan Galatasaray, "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre 80 yıl boyunca Fenerbahçe'nin önünde yer alacak

11.05.2026 11:09:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?
Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?
26'ncı şampiyonluğu yakalayan Galatasaray, "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre 80 yıl boyunca Fenerbahçe'nin önünde yer alacak.

Galatasaray'ın şampiyonluk kazanma oranı tarihsel ortalamasının %50 altına düşerse Fenerbahçe de her 3 sezondan en az 1'ini şampiyon olursa 7 şampiyonluk fark 2106'da kapanacak.







Galatasaray, Antalyaspor'u yenerek 26. şampiyonluğunu ilan etti. Hazırlanan bir rapor ise Fenerbahçe taraftarlarına "ya sabır" diyecekleri bir sürece davet etti.

Uygulamalı Matematik ve Veri Analitiği Uzmanı Murat Şanlı, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı şampiyonluk sayısında yakalaması için en erken tarihi verdi: 2106.







1.87 NEREDE 4.2 NEREDE

Galatasaray 26 şampiyonluğa ulaştı. Fenerbahçe 19 şampiyonlukta kaldı. Fark artık 7 şampiyonluk. Şanlı'ya göre farkın mevcut dinamikler içinde kapanmasının önünde büyük engeller var.







Beşiktaş ve Trabzonspor'un pastadan düzenli olarak pay alması (ortalama her 5 yılda 2 şampiyonluk), Fenerbahçe'nin farkı kapatmasını imkansız hale getirebilir.

Son 30 yılın verilerine göre Galatasaray, her 1.87 yılda bir şampiyonluk görürken; Fenerbahçe'de bu oran son dönemde 4.2 yıla kadar çıktı.







GAZETEMİZ UZMANI DEĞERLENDİRDİ

Şanlı'nın hazırladığı "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre, Fenerbahçe'nin Galatasaray' yakalayabilmesi için önümüzdeki 80 yıl boyunca olağanüstü şartlar oluşmalı.







- Galatasaray'ın şampiyonluk kazanma oranının tarihsel ortalamasının %50 altına düşmeli.
- Fenerbahçe her 3 sezondan en az 1'ini şampiyon olmalı.
- Beşiktaş ve diğer takımların şampiyonlukları Galatasaray'dan "çalması" ancak Fenerbahçe'nin bu süreçte yara almaması.







İŞTE OLASI SENARYO

Yıl   GS    FB    FARK
2026  26    19    7
2050  31    25    6
2080  35    32    3
2106  38    38    0 (Eşitlik)







80 YIL LAZIM

2106 sezonunu "Diferansiyel Beklenen Değer" denklemi ortaya çıkarıyor. En basit anlatımıyla Fenerbahçe'nin 8 sezon sonra öne geçememesinin sebebi, kendisinin yavaş ilerlemesi olmayacak. Galatasaray'ın da tırmanmaya devam etmesi olacak. Bunun yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor ya da ortaya çıkacak sürpriz takımların da yolu kapatması olacak.

Bugün 11 Mayıs 2026... Fenerbahçe'nin bu şartlarda 80 yıl boyunca sabırla tırmanması gerekecek. Ancak takvimler 2106'yı gösterdiğinde Galatasaray'ı yakalayabilecek.

Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı

Arda Turan’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, deplasmanda Poltava’yı 4-0 mağlup ederek, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

10.05.2026 21:32:00
Haber Merkezi
Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı
Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı
Arda Turan'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, deplasmanda Poltava'yı 4-0 mağlup ederek, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Shakhtar Donetsk, Ukrayna Ligi'nin 27. haftasında deplasmanda Vorskla Poltava'yı 4-0 mağlup etti. Teknik direktörlüğünü Arda Turan'ın yaptığı Shakhtar, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Turuncu-siyahlılar, ligde oynadığı 27 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 66 puana ulaştı. Shakhtar, 55 puanlı Polesiye Zhytomyr ve 54 puanlı LNZ Cherkasy'nin önünde zirvede yer aldı.

Turuncu-siyahlılar, attığı 65 golle ligin en skorer takımı olurken, kalesinde gördüğü 17 golle de savunma performansında üst sıralarda yer aldı. Bu alanda 16 gol yiyen Metalist 1925 Kharkiv ve LNZ Cherkasy'ın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Şampiyonluk sayısı 16'ya yükseldi



Shakhtar Donetsk, elde ettiği son şampiyonlukla birlikte ligdeki kupa sayısını 16'ya çıkardı. Ukrayna Ligi'nde en fazla şampiyonluk yaşayan takım ise 17 kez mutlu sona ulaşan Dinamo Kiev konumunda bulunuyor.

Shakhtar, 2001-2002 sezonunda ilk şampiyonluğuna ulaşırken, 2004 - 2024 yılları arasında 14 kez bu ünvana sahip oldu. Turuncu-siyahlılar, bu sezonla birlikte toplamda 16. kez kupayı müzesine götürdü.

Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta oynanacak müsabakaların programı belli oldu.

10.05.2026 17:37:00
AA
Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu
Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta oynanacak müsabakaların programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre ligde son haftanın programı şu şekilde:

15 Mayıs Cuma:

20.00 Çaykur Rizespor-Beşiktaş (Çaykur Didi)

16 Mayıs Cumartesi:

17.00 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük-Corendon Alanyaspor (Atatürk Olimpiyat)

20.00 Gaziantep FK-RAMS Başakşehir (Gaziantep)

20.00 Samsunspor-Göztepe (Samsun Yeni 19 Mayıs)

17 Mayıs Pazar:

17.00 Zecorner Kayserispor-TÜMOSAN Konyaspor (RHG Enertürk Enerji)

20.00 Fenerbahçe-ikas Eyüpspor (Chobani)

20.00 Kasımpaşa-Galatasaray (Recep Tayyip Erdoğan)

20.00 Hesap.com Antalyaspor-Kocaelispor (Corendon Airlines Park Antalya)

20.00 Trabzonspor-Natura Dünyası Gençlerbirliği (Papara)

BTP Esenyurt İlçe Başkanı Ekrem Yıldız'dan Anneler Günü mesajı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Esenyurt İlçe Başkanı Ekrem Yıldız Anneler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Yıldız mesajında, "Karşılıksız sevginin, sonsuz fedakârlığın, merhametin ve sabrın timsali olan; evlatlarını yetiştirerek geleceğimizi inşa eden tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı

10.05.2026 16:53:00
Haber Merkezi
BTP Esenyurt İlçe Başkanı Ekrem Yıldız'dan Anneler Günü mesajı
BTP Esenyurt İlçe Başkanı Ekrem Yıldız'dan Anneler Günü mesajı
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Esenyurt İlçe Başkanı Ekrem Yıldız Anneler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Yıldız, mesajında şunları belirtti:
 
"Bağımsız Türkiye Partisi olarak; güçlü toplumun temelinin güçlü aile, güçlü ailenin temelinin ise fedakâr anneler olduğuna inanıyoruz.
 
Karşılıksız sevginin, sonsuz fedakârlığın, merhametin ve sabrın timsali olan; evlatlarını yetiştirerek geleceğimizi inşa eden tüm annelerimizin Anneler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum.
 
Başta şehit annelerimiz olmak üzere, ülkemizin yarınları için emek veren, duasıyla yolumuzu aydınlatan tüm annelerimiz toplumumuzun en kıymetli hazinesidir.
 
Merhum Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın da ifade ettiği gibi, güçlü bir Türkiye ancak aile yapısına sahip çıkarak mümkündür. Bu yapının en sağlam direği ise annelerimizdir.
 
Bu vesileyle ebediyete irtihal etmiş annelerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan tüm annelerimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.
 
Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.
 
Ekrem Yıldız
Bağımsız Türkiye Partisi
Esenyurt İlçe Başkanı"

Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Corendon Alanyaspor-Zecorner Kayserispor karşılaşması ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Kayserispor, Süper Lig'e veda etti

10.05.2026 01:45:00
Haber Merkezi
Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti
Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Corendon Alanyaspor-Zecorner Kayserispor karşılaşması ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Kayserispor, Süper Lig'e veda etti.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Zecorner Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti.

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Corendon Alanyaspor'a deplasmanda 3-1 yenilen Kayserispor'un 2015-2016 sezonundan beri mücadele ettiği Süper Lig serüveni sona erdi.

Sezona teknik direktör Markus Gisdol ile başlayan Kayseri temsilcisi ligin 8. haftasında takımı Radomir Djalovic'e teslim etti.

Djalovic ile ligde 13 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, kötü gidişata dur diyemedi.

Ligin 24. haftasından itibaren görev alan teknik direktör Erling Moe de Kayserispor'u yukarıya taşıyamadı.

Sarı kırmızılı ekip, bu sezon ligde çıktığı 33 karşılaşmada 5 galibiyet, 12 beraberlik ve 16 mağlubiyetle 27 puan toplayabildi.

Ligin bitmesine 1 hafta kala puan tablosunda son sırada olan Kayserispor'un 1. Lig'e düşmesi kesinleşti.

Kayserispor, 2014-15 sezonunda Cüneyt Dumlupınar yönetiminde 1. Lig'den şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmişti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.