logo
12 EYLÜL 2025


En zoru Ibra'lı Pogba'lı United

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda yer alan sarı-lacivertli ekip, İngiltere'den Manchester United, Hollanda'dan Feyenoord ve Ukrayna'dan Zorya ile eşleşti

26.08.2016 00:00:00
UEFA Avrupa Ligi'nde 5. kez gruplarda yer alacak Fenerbahçe, A Grubu'nda İngiltere'den Manchester United, Hollanda'dan Feyenoord ve Ukrayna'dan Zorya ile eşleşti. Kura çekimine 2. torbadan katılan Fenerbahçe'nin en dikkati çeken rakibi, seribaşı takımlar arasında yer alan İngiliz devi Manchester United oldu. Teknik direktörlüğe Portekizli Jose Mourinho'yu getiren ve Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic gibi bu yaz döneminin en flaş transferlerine imza atan İngiliz ekibi, Fenerbahçe'yle tarihinde 3. kez eşleşti. Tarihinde 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa, 1 UEFA Kupası şampiyonluğu bulunan Manchester United, İngiltere Premier Lig'de geçen sezonu 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etti.
Fenerbahçe'yle 3. kez eşleşti
Fenerbahçe ile Manchester United tarihinde 3. kez eşleşti. Daha önce iki takım arasında 2 eşleşmede 4 maç yapıldı. Bu maçlarda Fenerbahçe, rakibine karşı ikişer galibiyet ve yenilgi aldı. Bu maçların hepsinin ayrı bir hikayesi oldu. Fenerbahçe, ilk kez yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 1996-1997 sezonunda Manchester United'la ilk kez karşılaştı. Rakibine İstanbul'da 2-0 yenilen sarı-lacivertliler, İngiltere'deki maçta tarihi bir galibiyete imza attı. Sarı-lacivertliler, Manchester United'ı İngiltere'de Elvir Boliç'in golüyle 1-0 yenerek, rakibinin 40 yıl ve 56 maçlık Avrupa kupalarında kendi sahasında yenilmezlik rekorunu sona erdirdi. İki takım 2004-2005 sezonunda da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde karşılaştı. İlk maçta deplasmanda 6-2 gibi farklı bir yenilgi alan sarı-lacivertliler, İstanbul'da ise rakibine ağır bir mağlubiyet yaşattı. Fenerbahçe, Tuncay Şanlı'nın golleriyle İngiliz ekibini 3-0 yendi. Fenerbahçe ile Manchester United, 11 yıl sonra tekrar karşı karşıya gelecek.
Transfere 185 milyon avro harcadı
Manchester United, transfer dönemine adeta damga vurdu. Son yıllardaki başarısızlığını unutturmak için kolları sıvayan İngiliz ekibi, takımı Jose Mourinho'ya emanet etti. Manchester United, 105 milyon avro rekor bonservis ücretiyle Fransız oyuncu Paul Pogba'yı Juventus'tan transfer etti. Borussia Dortmund'dan 42 milyon avroya Ermeni kanat oyuncusu Henrikh Mkhitaryan'ı kadrosuna katan Manchester United, Villarreal'den Eric Bailly için de 38 milyon avro bonservis ücreti ödedi. İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic'i de renklerine bağlayan Manchester United'ın kadrosunda şu isimler yer alıyor:
Kaleci: David de Gea (İspanya), Sergio Romero (Arjantin), Sam Johnstone (İngiltere)
Defans: Eric Bailly (Fildişi Sahili), Phil Jones (İngiltere), Marcos Rojo (Arjantin), Chris Smalling (İngiltere), Luke Shaw (İngiltere), Timothy Fosu-Mensah (Hollanda), Matteo Darmian (İtalya)
Orta saha: Paul Pogba (Fransa), Juan Mata (İspanya), Jesse Lingard (İngiltere), Michael Carrick (İngiltere), Daley Blind (Hollanda), Ashley Young (İngiltere), Ander Herrera (İspanya), Henrikh Mkhitaryan (Ermenistan), Antonio Valencia (Ekvador), Marouane Fellaini (Belçika), Morgan Schneiderlin (Fransa), Bastian Schweinsteiger (Almanya)
Forvet: Memphis Depay (Hollanda), Zlatan Ibrahimovic (İsveç), Wayne Rooney (İngiltere), Anthony Martial (Fransa), Marcus Rashford (İngiltere).
Kuyt'ın takımı Feyenoord
Fenerbahçe, eski oyuncusu Dirk Kuyt'ın takımı Feyenoord'la da aynı grupta yer aldı. Geçen sezon Hollanda Ligi'ni PSV ve Ajax'ın arkasından 3. sırada tamamlayan Feyenoord, son yıllarda eski başarılarının oldukça uzağında bulunuyor. Müzesinde bir UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası ve 2 UEFA Kupası bulunan Feyenoord, Avrupa'daki son zaferini 2001-2002 sezonunda UEFA Kupası'nı alarak yaşadı. Rotterdam şehrinin takımı Feyenoord'un kadrosunda en dikkati çeken oyuncusu ise 2012-2015 yıllarında Fenerbahçe'de oynayan Dirk Kuyt. Sarı-lacivertli ekipte oynadığı dönemde taraftarın sevgilisi olan 36 yaşındaki Kuyt, Kadıköy'e bu sefer rakip olarak gelecek. İki takım tarihlerinde daha önce iki kez karşılaştı. 2002-2003 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Fenerbahçe, Feyenoord'a deplasmanda 1-0, İstanbul'da ise 2-0 yenilerek elenmişti. Kuyt ile Türk futbolcu Bilal Başaçıkoğlu'nun da yer aldığı ve teknik direktörlüğünü Giovanni van Bronckhorst'un yaptığı Feyenoord'un kadrosunda şu isimler bulunuyor:
Kaleci: Kenneth Vermeer (Hollanda), Warner Hahn (Hollanda), Justin Bijlow (Hollanda), Brad Jones (Avustralya), Par Hansson (İsveç)
Defans: Sven Van Beek (Hollanda), Terence Kongolo (Hollanda), Lucas Woudenberg (Hollanda), Miguel Nelom (Hollanda), Eric Botteghin (Brezilya)
Orta saha: Rick Karsdorp (Hollanda), Marko Vejinovic (Hollanda), Jan-Arie van der Heijden (Hollanda), Karim El Ahmadi (Fas), Tonny Trindade (Hollanda), Eljero Elia (Hollanda), Renato Tapia (Peru), Bart Nieuwkoop (Hollanda), Simon Gustafson (İsveç), Jens Toornstra (Hollanda), Emil Hansson (Norveç), Gustavo Hamer (Hollanda)
Forvet: Dirk Kuyt (Hollanda), Nicolai Jorgensen (Danimarka), Bilal Başaçıkoğlu (Türkiye), Steven Berghuis (Hollanda), Michiel Kramer (Hollanda), Wessel Dammers (Hollanda), Rashaan Fernandes (Hollanda), Nigel Robertha (Hollanda).
Kapalı kutu Zorya
Fenerbahçe'nin yer aldığı A Grubu'na son torbadan gelen Ukrayna ekibi Zorya, grubun kapalı kutusu olarak gözüküyor. Tarihinde 4. kez Avrupa kupalarına katılan Zorya, geçen sezon Ukrayna Ligi'ni 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi bileti kazandı. Zorya, ülkenin doğusunda yaşanan sorunlar sebebiyle geçen sezon Avrupa kupası maçlarını yer aldığı şehir Luhansk yerine başkent Kiev'de oynadı. Ukrayna Ligi'nde bu sezon oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alan ve teknik direktörlüğünü Yuri Vernydub'un yaptığı Zorya'nın kadrosu şu şekilde:
Kaleci: Oleh Chuvayev (Ukrayna), Oleksiy Shevchenko (Ukrayna), Igor Levchenko (Ukrayna)

Defans: Eduard Sobol (Ukrayna), Mikhail Sivakov (Belarus), Artem Gordienko (Ukrayna), Rafael Forster (Brezilya), Grigoriy Yarmash (Ukrayna), Kyrylo Doroshenko (Ukrayna), Yevhen Tkachuk (Ukrayna), Yevhen Opanasenko (Ukrayna), Vyacheslav Checher (Ukrayna)
Orta saha: Artem Sukhotskiy (Ukrayna), Ihor Chaykovskiy (Ukrayna), Mykyta Kamenyuka (Ukrayna), Olexandr Karavaev (Ukrayna), Zeljko Ljubenovic (Sırbistan), Dmytro Grechyshkin (Ukrayna), Ivan Petriak (Ukrayna), Denys Belousov (Ukrayna)

Forvet: Vladyslav Kulach (Ukrayna), Jaba Lipartia (Gürcistan), Paulo Victor (Brezilya), Jaroslav Kvasov (Ukrayna), Dennis Bonaventure (Nijerya), Dmytro Lukanov (Ukrayna), Denys Bezborodko (Ukrayna).
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İmamoğlu ilk kez hakim karşısında
Diploma davası başladı
Samsun'da dehşet!
Öğrenci servisine silahlı saldırı: 1'i öğrenci 2 yaralı
FBI'dan çarpıcı paylaşım
Suikast zanlısının görüntüsü yayınlandı
Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı
Enflasyon beklentisi yüzde 29.86 oldu
KPSS Alan Bilgisi Oturumları 13-14 Eylül'de gerçekleşecek
127 bin 307 aday girecek
Bu neyin hazırlığı?
İsrail'den Rumlara hava savunma sistemi
Bolsonaro'nun hapis cezasına tepki ABD'den geldi
Rubio: 'Karşılık verilecek'
Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya 27 yıl hapis
'Darbe girişimi' suçu
BMGK'da Katar'dan İsrail saldırısına tepki
"Haince bir hedef alma"
"Güçlü bir düşmana karşı devrimci savaşın zamanı geldi"
Amerika kıtasında savaş yakın mı?
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Allah’a kulluk ve hamd
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden karar
CHP kurultayının iptali davası reddedildi
Merkez Bankası faiz indirdi
Politika faizi yüzde 40,5'e düşürüldü
Ticaret Bakanlığı'ndan limon ve elmaya ihracat düzenlemesi
İhracı kayda bağlı ürünler listesine eklendiler
'Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açık ve yatkındır'
Bahçeli'den çocuk suçlular açıklaması
İmamoğlu ilk kez hakim karşısında
Diploma davası başladı
Samsun'da dehşet!
Öğrenci servisine silahlı saldırı: 1'i öğrenci 2 yaralı
FBI'dan çarpıcı paylaşım
Suikast zanlısının görüntüsü yayınlandı
Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı
Enflasyon beklentisi yüzde 29.86 oldu
KPSS Alan Bilgisi Oturumları 13-14 Eylül'de gerçekleşecek
127 bin 307 aday girecek
Bu neyin hazırlığı?
İsrail'den Rumlara hava savunma sistemi
Bolsonaro'nun hapis cezasına tepki ABD'den geldi
Rubio: 'Karşılık verilecek'
Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya 27 yıl hapis
'Darbe girişimi' suçu
BMGK'da Katar'dan İsrail saldırısına tepki
"Haince bir hedef alma"
"Güçlü bir düşmana karşı devrimci savaşın zamanı geldi"
Amerika kıtasında savaş yakın mı?
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Allah’a kulluk ve hamd
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden karar
CHP kurultayının iptali davası reddedildi
Merkez Bankası faiz indirdi
Politika faizi yüzde 40,5'e düşürüldü
Ticaret Bakanlığı'ndan limon ve elmaya ihracat düzenlemesi
İhracı kayda bağlı ürünler listesine eklendiler
'Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açık ve yatkındır'
Bahçeli'den çocuk suçlular açıklaması
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.