logo
28 EYLÜL 2026

"Enkazı toparlamaya çalışıyoruz, şimdi neredesiniz?"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi, "Sezon başı 'Bu takımdan bir şey olmaz.' diyenler, şimdi neredesiniz'" dedi

06.03.2021 17:17:00
 
"Enkazı toparlamaya çalışıyoruz, şimdi neredesiniz?"
"Enkazı toparlamaya çalışıyoruz, şimdi neredesiniz?"
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı kulübün mali durumuna değinip, kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi.

Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı kulübün 2021 yılı 1. olağan divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. "Hala çatı ve 700 bin lira konuşuluyor. Ben bu kulübe tek kalemde 7 milyon lira bağışladım. 700 bin liranın mı peşine düşeceğim'" diyen Çebi, "Altındaki imza Fikret Orman, anlaşmayı yapan Fikret Orman, konuşan Fikret Orman. Hala Ahmet Nur Çebi diyorlar. Bir tane öneri yok. Sabah akşam hakaret ve iftira. Biz sizin bıraktığınız enkazı toparlamaya çalışıyoruz. Ne istiyorsunuz bizden' Tavsiyede bulunun, eleştirin. Şampiyonluğa gidiyoruz arkadaşlar. Sezon başı, 'Bu takımdan bir şey olmaz.' diyenler, şimdi neredesiniz. Niye sabretmediniz 3 ay' Yaptığımız transferler, eski transferlerin dörtte biri fiyatına dört katı top oynuyor. Takdir etmeyin ama fuzuli de konuşmayın." ifadelerini kullandı.

Borcun beklenenin altında olduğuna dikkati çeken Çebi, "Yormayın, bırakın işimizi yapalım. 'Beşiktaş'ın bir kuruşuna dokundurtmayacağım.' dedim. Lütfen kimsenin kafasında soru işareti olmasın. 'Bu kadar para kulübe kazandırılmış.' deniyorsa, bu paralar kulübe girmiştir. Gerekirse tek tek anlatırız. Denetleme Kurulu Başkanı'mıza da izah ettik. Borcun aşırı artmasını beklememiz gerekirken daha düşük arttığını görmek beni biraz mutlu etti. Bu doğru yolda olduğumuzu gösteriyor." diye konuştu.

"Kontratlarından vazgeçmiyorlar"

Yüksek maliyetli futbolcu sözleşmelerinin kendilerini zor durumda bıraktığını anlatan Çebi, şu ifadeleri kullandı: "Bir senede 600 milyon lira borç artışı var. Ne yaparsanız yapın, alınmış krediler, ödenmemiş borçlar, kur farkları ve faizlerin yükü devam ediyor. Bunları azaltmanın yolu, faaliyetlerde kar sağlamak. Futbol AŞ'nin gelir ve giderleriyle ilgili sıkıntılar olduğunu, yüksek ve kulübü zor durumda bırakan kontratların maalesef 2 yıl daha devam ettiğini görmekteyiz. Birçoğu kadro dışı bırakılmasına rağmen, yüksek ücret alan futbolcular kontratlarından vazgeçmiyorlar. Futbol oynama aşklarını bir kenara bırakarak, 'Paramı alır, yan gelir yatarım' modundan çıkmıyorlar. Bu futbolcularıgetirmek bir yöneticilik zafiyetidir. Hem kontrat hem de kişisel anlamda bu insanları tanımak ve bilmek gerekirken, futbol oynama arzusu kontratlarının aşağısında olan futbolcularla anlaşılmasının acısını çekiyoruz, çekmeye devam edeceğiz."

Pandemi nedeniyle gelir elde edemediklerini, ayrıca kur artışına maruz kaldıklarını vurgulayan Çebi, "Geldiğimizden bu yana 200 milyon liralık kur farkı oluştu. Ben göreve geldiğimde, borcun 3 milyar lira değil, 3 milyar 300 milyon lira olduğunu ifade etmiştim. Gelen borç artışına kötünün iyisi diyebiliriz. 300 milyon faiz ve 200 milyon kur farkını koyduğumuz zaman 500 milyon artması lazım aslında. 120 milyon tribün gelirinden, 40 milyon Kartal Yuvası'ndan, 40 milyon da yayın gelirinden kaybımız var. Bunlara rağmen borcu yönetmeye çalışıyoruz. 300 milyon lira yöneticilerin şahsi kefaletleri ve 100 milyon lira da nakit vermeleriyle bugüne kadar ekonomi bir şekilde yönetildi." değerlendirmesinde bulundu.

'Beşiktaş'ın hakkının yenmesi durumunda taş üstünde taş bırakmam.' ifadesine Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun verdiği cevaba da değinen Çebi, "Yorumcuların, 'Beşiktaş'ın önünü kesecekler.' ifadesini defalarca kullanması, beni son derece rahatsız etmiştir. Ben de buna istinaden 'Eğer böyle bir şey olursa, taş üstünde taş bırakmam.' deme ihtiyacı duydum. Bundan pişman değilim. Trabzonspor Başkanı ile Kulüpler Birliği Vakfı'nda beraberdik. Benim bu söylemim üzerine, 'Omuz üstünde baş bırakmam mı diyelim'' diye cümle kurmuş. Muharebeden bahsetmiş. 'Alanyaspor'un sahasında muharebe yapan ben değildim, sizdiniz sayın başkan. Kamuoyuna mesaj vermek durumunda olduğum bir konuyu neden bu şekilde ifade ettiniz.' dedim. 'Ben de o şekilde ifade etmek istemedim.' cevabını verdi. Tahmin ediyorum bir yanlışlık olmuş." şeklinde konuştu.

"Yumuşak başlı değiliz, olmayacağız"

Yabancı hakemlere maç yönettirilmesi yönünde verdiği beyanata açıklık getiren Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Açıklamalarımız başka yerlere çekilebiliyor. Hakemlerle ilgili şunu söylemeye çalıştım. Türk hakemlerine güvensizlikten bahsetmedim. Fakat eski hakemlerimizle ilgili yapılan bir sürü yorumlar var. Hakem bize veriliyor, taraftarımız, 'Beş sene önce bizi doğradı, golümüzü vermedi.' diyor. Diğer kulüplerle ilgili de aynı şey söz konusu oluyor. Eskiden hakemlik yapmış olanların bu büyük camialarla, derbilerle ilgili ilişkileri olmuş ve camialarda iz olarak kalmış. Bunlar kasıtlı olarak kullanılıp, hakemler üstünde baskı unsuru haline getiriliyor. 'Geçmiş derbilerde hakemlik yapmış olanlar yerine, Türk futbolunda maç yönetmemiş kişileri alıp getirirsek, onlarla ilgili söylemler azalır.' dedik. Mevcut hakemlerin üstündeki baskıyı azaltabilmek adına yapılmış bir teklif, başka bir yere konulmuştur. Camiamızda yıllardan beri gelen bir tedirginlik var. Hakemler ve başka etkenler tarafından şampiyonluklarımızın çalındığını düşünüyoruz. Bunlarla ilgili geçmişte yaşadığımız travmalar olduğunu biliyoruz. Camiama da hak veriyorum ama bunları Beşiktaş duruşuyla idare etmek durumundayız. Yumuşak başlı değiliz, olmayacağız. Camiam bana ve yöneticilerine güvenecek, şeklini biz yönlendireceğiz."

Teknik direktör Mesut Bakkal'ın yazdığı kitaptaki itirafları üzerine Türkiye Futbol Federasyonuna yaptıkları başvuruya olumsuz cevap aldıklarını da söyleyen Çebi, "Gönüllerde bunlar kayıtlara geçmiştir. Beşiktaş'ın hakkının yendiğini birisi söylemiştir. 'Hayır, hakkı yenmemiştir.' demek yerine, davayı usulden reddetmiştir." açıklamasında bulundu.

"Bankalarla yapılandırma söz konusu"

Bankalar Birliği ile yapılan yapılandırmaya değinen Ahmet Nur Çebi, "Bankalarla yapılandırma söz konusu. Bizi gül bahçesi falan beklemiyor. Yaşama, ayakta kalma şansı bularak, Beşiktaş'ı iyi yöneterek borçları azaltmak, kontrol altına almak, yönetilebilir hale getirmek ve bunlardan kurtulma planımız var. Konsorsiyum kredisinin çok yakın zamanda çıkma ihtimali olduğu gibi, hazirana kadar uzama ihtimali var. Nasıl sonuçlanacağını kestirebilmiş değiliz. Şu an durum pozitif. Emeğimizin karşılığını alacakmışız gibi gözüküyor. Beşiktaş'ın nefes alma şansı bulabileceği bir yapılandırma için çalışıyoruz. Umarız Beşiktaş uzun yıllar ayakta kalır ve iyi niyetli yöneticilerle bu borçlar azaltılır. Biz bu mücadeleyi verirken, bizden sonra gelecek olanların da bu şekilde hareket etmesi gerekiyor." görüşlerini paylaştı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı ile ilgili yapılan eleştirilere cevap veren Çebi, "Beşiktaş'ın şanlı tarihi ortada. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'nı yapmak Beşiktaşlı olarak benim için onurdur. Kulüplerin yüzde 90'ının arzu, istek ve uzun süren baskısı sonucu başkanlık olmuştur. Böyle bir görevden kaçmam artık söz konusu olmamaya başlamıştır. Beşiktaş'ın sorunlarıyla diğer kulüplerin sorunları aynı. Onlarla ilgili verdiğim mücadele, Beşiktaş'la ilgili verilen mücadelenin aynısı. Beşiktaş'ın hakkını, hukukunu korumamak gibi bir şey söz konusu olamaz. Gereğini yapmaya devam edeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Gündemdeki spor yasasına değinen Çebi, "Spor Yasası ile ilgili bir savımız var. Kulüpleri gelir-giderinden, işletme faaliyetlerinden, sadece faaliyetlerinden dolayı zarara uğratan yöneticilerin bunu ödemeleri gerektiği şeklinde spor yasasına koyulmasını talep ettiğimiz bir madde var. Diğer kulüpler tarafından da bu anlayışla karşılanıyor. Yasadaki cezaların tariflerinin çok açık ve başka yerlere çekilecek şekilde olmadan netleştirilmesi konusunda tavrımız var." değerlendirmesinde bulundu.

"Zavallı Ersin kardeşim, Karius'un aldığının yüzde 1'ini bile almıyor"

Beşiktaş'ın eski kalecisi Loris Karius'un süren davası ile ilgili açıklamalarda da bulunan Çebi, "Karius davası devam ediyor. Bu arkadaş büyük kaleciydi. Kirası hariç 2,5 milyon avro maaş alıyordu. Şimdi zavallı Ersin (Destanoğlu) kardeşim, Karius'un aldığının yüzde 1'ini bile almıyor. Bu arkadaş buradan pandemi döneminde gidiyor ve dava açıyor. Pandeminin oluşturduğu konularla ilgili davamız devam ediyor. Karius'un hak etmediğini almaması konusunda mücadelemiz devam ediyor." diye konuştu.

Siyah-beyazlıların eski teknik direktörlerinden Abdullah Avcı'yla görüşmek istediğini söyleyen Çebi, "Avcı ile 1 sene önce yollarımızı ayırdık. Ekonomik anlaşmazlığımız devam etmektedir ve konu Uyuşmazlık Çözüm Kurulundadır. Kendisine görüşmek istediğimi ve bu işi sulh yolu ile çözmek istediğimi ilettim. Kendisinden cevap bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"Bırakmam Seni" kampanyasından elde eden gelirlerin kulüp için kullanıldığının altını çizen Çebi, "Kampanya ile ilgili finansal anlamda incelemeler tamamlanmamış olsa dahi zaman içinde bunların hepsini teyit edilmiş haliyle açıklayacağız. Bir önceki divan kurulunda ve zaman zaman yaptığımız açıklamalarda belirtilen rakamlar, Beşiktaş'ın ve ona ait kuruluşların ekonomisine katkı olarak içeri girmiştir. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Bu paralar Beşiktaş'ın menfaati icabı kullanılmaya devam etmektedir." diyerek sözlerini tamamladı. AA

Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı

CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı

28.09.2026 10:22:00
İhlas Haber Ajansı
 
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı.



CONCACAF Uluslar Ligi'nde Antigua & Barbuda ile Anguilla takımların karşı karşıya geldi. Antigua & Barbuda, mücadeleyi 5-0'lık skorla kazandı. Ancak söz konusu müsabakada skordan çok yaşanan kırmızı kart pozisyonları dikkat çekti. Mücadelenin 69. dakikasında oyuna dahil olan Aedan Scipio ayaklarına kadar uzanan saçları sayesine rakiplerine 2 kırmızı kart aldırdı.



Scipio'nun saçını çelen Keon Greene 72. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakırken, 90+3. dakikada da Shalon Knight yine aynı sebepten dolayı kırmızı kartla cezalandırıldı.

Futbolun zirvesinden mali krize

Fenerbahçe'nin eski yıldızı, futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı

26.09.2026 20:09:00
Haber Merkezi
 
Futbolun zirvesinden mali krize
Futbolun zirvesinden mali krize
Brezilya futbolunun efsane isimlerinden ve bir dönem Fenerbahçe forması giyen Roberto Carlos, futbolculuk kariyerinde kazandığı servetin yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı.

53 yaşındaki eski futbolcu, çarpıcı açıklamaları Portugal Football Summit etkinliğinde, futbolcuların kariyer sonrası yaşamı ve finansal yönetimi üzerine düzenlenen panelde yaptı.

"HESABIMI SIFIRLAYAN İNSANLARLA SORUN YAŞADIM"

Roberto Carlos, servetindeki büyük kaybın tek bir nedenden kaynaklanmadığını söyledi. Eski menajeriyle yaşadığı ciddi bir problem ile ailevi meselelerin finansal çöküşünde etkili olduğunu belirtti.

Carlos'un anlatımına göre olay oldukça ani gelişti. Bir gece hiçbir şeyden habersiz uyuduğunu, ertesi gün ise daha önce varlığından haberdar olmadığı çok sayıda belgeyle karşılaştığını söyledi.

"Eski menajerimle ciddi bir problem yaşadım. Çok ciddi bir ailevi problem yaşadım. Perşembe günü gece yarısı uyudum, cuma günü varlığından bile haberdar olmadığım bir sürü belge aldım. Orada bütün hikâyemi kaybettim."

KAYBIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Carlos, yaşadıklarını anlatırken özellikle menajerler ve ailevi sorunlara dikkat çekti.

"Menajerler ve ailevi meseleler yüzünden futboldan kazandığım her şeyin yüzde 99'unu kaybettim. Hatalar yaptım."

Eski yıldız, yaşadıklarının başka futbolcular için ders olması gerektiğini belirterek genç oyunculara da uyarıda bulundu.

Burada önemli bir ayrıntı var: Roberto Carlos, parasının hangi kişi tarafından, hangi işlemle veya hangi miktarda kaybedildiğini ayrıntılı biçimde açıklamadı. Kamuoyuna yansıyan açıklamalarında eski menajeri ve ailevi sorunlardan söz etti ancak belirli kişileri isim vererek suçlamadı.

"POST-KARİYERİMİ DÜŞÜNMÜŞTÜM"

Roberto Carlos, aslında futbolu bırakmadan önce geleceğini planladığını da anlattı.

Futbolculuk döneminde kariyer sonrasına hazırlandığını, sportif direktörlük lisansı aldığını ve çeşitli markalarla çalıştığını belirten Brezilyalı yıldız, buna rağmen yaşadığı sorunların mali durumunu ağır biçimde etkilediğini söyledi.

HAYATINI YENİDEN DÜZENLEDİ

Carlos, yaşadığı finansal krizin ardından hayatını yeniden yapılandırdığını da açıkladı.

İş ortağı Paul Brighten ve Entourage Sport & Entertainment ile çalışmasının ardından finansal ve ailevi hayatını yeniden düzenlediğini belirtti.

175 MİLYON DOLAR İDDİASI

Bazı haberlerde Roberto Carlos'un futbol kariyerinden yaklaşık 175 milyon dolar kazandığı yönünde rakamlar yer alsa da, son açıklamalarında Carlos'un kendisi bu rakamı doğrulamadı. Güvenilir kaynakların aktardığı kesin ifade, onun futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiği yönünde.

Bu nedenle ortaya çıkan tablo, "175 milyon doların tamamını kaybetti" şeklinde kesin bir hesaplamadan ziyade, Roberto Carlos'un kendi beyanına göre futbolculuk döneminde elde ettiği servetin neredeyse tamamını kaybettiği şeklinde aktarılmalı.

FUTBOLUN ZİRVESİNDEN MALİ KRİZE

Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı'nın unutulmaz sol beki olan Roberto Carlos, kariyeri boyunca dünyanın en yüksek gelir elde eden futbolcularından biri haline geldi. Ancak kendi anlatımına göre menajerlik ilişkileri, ailevi problemler ve kendi yaptığı hatalar, futbol sonrasında ciddi bir finansal kayba yol açtı.

Carlos bugün yaşadığı süreci genç futbolculara yönelik bir uyarı olarak anlatıyor: "Başıma gelen kötü şeyleri gençlere anlatıyorum ki benim yaptığım hataları yapmasınlar."

Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!

Fenerbahçe, FIFA’nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı

26.09.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe, FIFA'nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı. İlk duyurulduğunda ayrıntıları bilinmeyen kararın, kulübün 2024-2025 sezonunda kadrosuna kattığı Youssef En-Nesyri'nin bonservis ödemesine ilişkin bir dosyadan kaynaklandığı açıklandı. Fenerbahçe, gerekli ödemenin yapılmasının ardından yasağın kaldırılacağını bildirdi.

FIFA KAYDINDA 3 DÖNEMLİK YASAK

FIFA'nın resmi Registration Bans sisteminde Fenerbahçe adına 3 dönemlik transfer kısıtlaması görüldü. FIFA, kayıt yasağını kulüpler hakkında uygulanabilen ve yeni oyuncuların ulusal veya uluslararası düzeyde tescil edilmesini engelleyen bir yaptırım olarak tanımlıyor.

Ancak FIFA'nın kendi açıklamasına göre böyle bir yasak, kulübün belirli bir yükümlülüğü yerine getirmesi halinde FIFA tarafından kaldırılabiliyor. Dolayısıyla sistemde "3 dönem" yazması, her durumda yasağın üç transfer döneminin tamamında uygulanacağı anlamına gelmiyor.

DOSYANIN ARKASINDAN EN-NESYRİ ÇIKTI

Fenerbahçe'nin bugün yaptığı açıklamaya göre dosyanın kaynağı, Sevilla'dan transfer edilen Youssef En-Nesyri'nin bonservis bedeline ilişkin ödeme.

Kulübün açıklamasına göre, 30 Nisan 2026 tarihinde ödenmesi gereken bonservis taksitinin zamanında ödenmemesi üzerine ilgili kulüp FIFA nezdinde başvuruda bulundu.

Fenerbahçe yönetimi, göreve geldikten sonra geciken taksitin ödendiğini belirtti. Ancak dosyayı FIFA'ya taşıyan kulübün bir sonraki taksitin de ödenmesini talep ettiği, Fenerbahçe'nin ise bu konuda FIFA'nın kararını beklediği aktarıldı.

PAZARTESİ ÖDEME YAPILACAK

Fenerbahçe, FIFA'nın kararında hükmedilen ödemenin 28 Eylül Pazartesi günü, yani ilk mesai gününde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kulüp, ödemenin ardından FIFA nezdindeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla 3 dönemlik transfer yasağının kaldırılacağını duyurdu.

Bu nedenle mevcut tablo, Fenerbahçe'nin önündeki üç transfer döneminin otomatik olarak transfer yapamayacağı anlamına gelmiyor. Yaptırımın kaldırılması için FIFA kararında belirtilen mali yükümlülüğün yerine getirilmesi gerekiyor.

"3 DÖNEM" KAYDI NEDEN ÖNEMLİ?

FIFA'nın sistemindeki kayıt, yaptırımın mevcut durumda üç transfer dönemini kapsayacak şekilde tanımlandığını gösteriyor. Ancak FIFA, kayıt yasağının belirli şartların yerine getirilmesiyle kaldırılabileceğini açıkça belirtiyor.

Bu nedenle haberin ilk aşamasında ortaya çıkan "Fenerbahçe 3 dönem transfer yapamayacak" algısı ile kulübün açıkladığı son durum arasında önemli bir fark bulunuyor:

Yasak FIFA sisteminde mevcut; ancak kulüp ödeme yükümlülüğünü yerine getirerek yasağın kaldırılmasını sağlayabilecek.

MALİ TABLO GENEL KURULDA GÜNDEME GELECEK

Fenerbahçe yönetimi ayrıca geçmiş döneme ilişkin mali tablo ve yükümlülüklerin 27 Eylül 2026'daki Olağan Genel Kurul'da kongre üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Böylece FIFA dosyasının yanı sıra kulübün geçmiş dönem mali yükümlülüklerinin de genel kurul gündeminde ayrıntılı biçimde ele alınması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin ayrıca 30 Haziran 2026 tarihli KAP bildiriminde UEFA'nın finansal sürdürülebilirlik kriterleri kapsamında futbol takımı maliyetlerinin ilgili gelirlerin yüzde 70'lik sınırına karşılık yüzde 84 seviyesinde gerçekleştiğini ve bu nedenle 7 milyon avroluk UEFA finansal disiplin cezası uygulandığını açıkladığı görülüyor. Bu dosya FIFA'daki transfer yasağından ayrı bir UEFA finansal yaptırımıdır.

SONUÇ: YASAK VAR, ANCAK KALICI DEĞİL

FIFA kayıtlarında Fenerbahçe için 3 dönemlik transfer yasağı bulunuyor. Ancak kulübün açıklamasına göre yaptırımın nedeni En-Nesyri transferine ilişkin mali yükümlülük ve ödeme 28 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

Ödemenin ardından FIFA'daki bürokratik sürecin tamamlanmasıyla yasağın kaldırılması bekleniyor. Dolayısıyla mevcut durumda Fenerbahçe açısından kritik nokta, üç transfer döneminin tamamında transfer yasağı uygulanması değil, FIFA kararında belirtilen ödemenin yapılarak yaptırımın sistemden kaldırılması.

Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı

Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

26.09.2026 00:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

Beşiktaş: Eugene Omoruyi 17, Jaylen Nowell 17, Ante Zizic 4, David DeJulius 4, DaQuan Jeffries, Anthony Brown 7, Scottie Wilbekin 12, Devon Dotson 9, Conor Morgan 15, Wenyen Gabriel 6, Berk Uğurlu 3



1. Periyot: 27-28

Devre: 51-54

3. Periyot: 71-81

Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

26.09.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Tarfin: Forrest 4, Horton-Tucker 13, Shields 12, Key 11, Sertaç Şanlı 5, Baldwin 12, Melli 4, Silva 3, Clyburn 8, Sargiunas 6



1. Periyot: 23-17

Devre: 39-38

3. Periyot: 59-55


Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu

25.09.2026 22:51:00
İhlas Haber Ajansı
 
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, 90 kilo final müsabakasında İspanyol Enmanuel Reyes Pla ile karşı karşıya geldi. Ringde sergilediği üstün performansla rakibine şans tanımayan milli sporcu, maçı kazanarak Avrupa şampiyonu unvanını elde etti ve ay-yıldızlı bayrağı zirveye taşıdı.

Daha önce Kick Boks branşında da Avrupa şampiyonluğu bulunan genç boksörün kariyerinde ayrıca U22 ve U23 yaş kategorilerinde kazanılmış Avrupa şampiyonlukları da yer alıyor. Emrah Yaşar, aldığı bu zaferle başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men

Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde

22.09.2026 22:21:00
Haber Merkezi
 
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde. Arjantin'de Icardi'nin ehliyetine el konulurken, İngiltere'de Trabzonspor'un yeni yıldızı Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı ve para cezası verildi.

Icardi'ye 2029'a kadar trafikten men

Arjantin'de Mauro Icardi hakkında dikkat çeken bir trafik yaptırımı uygulandı.

Buenos Aires Eyalet Ulaştırma Bakanlığı, Icardi'nin araç kullanırken görüntülendiği bir videoyu yayımladı. Bakanlık açıklamasında, futbolcunun süresi dolmuş ehliyetle araç kullandığı, araçta bulunan China Suarez'in emniyet kemerini çıkardığı ve Icardi'nin seyir halindeyken pencereden dışarı sarktığı belirtildi.

Açıklamaya göre Icardi'nin ehliyetine tedbir amacıyla el konuldu. Futbolcunun yeniden ehliyet alabilmesi için araç kullanmaya uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerekiyor.

Arjantin basınında yer alan haberlere göre ise Icardi hakkında uygulanan trafikten men kararının 2029 yılına kadar geçerli olduğu öne sürüldü.

Salah'a 6 ay direksiyon yasağı

Sezon başında Süper Lig devi Trabzonspor'a transfer olan Mohamed Salah ise İngiltere'de hız sınırını aşması nedeniyle mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı verilirken, ayrıca 660 sterlin para cezası uygulandı.

Mahkeme kararında Salah'ın ayrıca 120 sterlin mahkeme masrafı ve 264 sterlin mağdur ek ücreti ödemesine hükmedildi.

Salah'ın daha önce de trafik ihlali nedeniyle ceza aldığı ortaya çıktı. Mısırlı yıldız, 2022 yılında Stockport'ta hız sınırını aşması nedeniyle 200 sterlin para cezasına çarptırılmış ve ehliyetine 3 ceza puanı işlenmişti.

İki yıldız, iki farklı yaptırım

Icardi hakkında açıklanan yaptırım, ehliyetin tedbiren alınması ve yeniden ehliyet için sürüş uygunluğunun değerlendirilmesini içerirken, Salah hakkında mahkeme tarafından 6 aylık araç kullanma yasağı uygulanması dikkat çekti.

Bir tarafta 2029'a kadar uzandığı bildirilen men kararı, diğer tarafta 6 aylık direksiyon yasağı...

Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak

Formula 1 yönetimi, Azerbaycan Hükümeti'nden gelen resmi talep üzerine Bakü Şehir Pisti'ndeki yarış takvimini bir gün öne çekti. 27 Eylül Anım Günü nedeniyle alınan bu karar doğrultusunda, hafta sonu rutinini bozan yarışın ışıkları bu kez pazar değil, cumartesi günü sönecek

21.09.2026 17:30:00
Eyüp Kabil
 
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 dünyası, sezonun 15. ayağı olan Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde sıra dışı bir takvim güncellemesine sahne oluyor. Normal şartlarda pazar günleri gerçekleştirilen ana yarış, bu yıla özel olarak 26 Eylül Cumartesi gününe alındı.

Kararın arkasında, Azerbaycan'ın 2020 yılındaki İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybeden askeri personeli anmak adına ilan ettiği 27 Eylül Anım Günü bulunuyor. Ulusal yas ve anma etkinlikleriyle çakışmaması adına F1 yönetimi ve yerel organizatörler, tüm seansları 24 saat öne kaydırma konusunda mutabık kaldı.

Hafta sonu programı tamamen değişti

Takvimin öne çekilmesiyle birlikte takımların ve medyanın alışık olduğu akış da tamamen değişti. Bakü'nün dar sokaklarında ve 2 kilometrelik devasa düzlüğünde mücadele edecek olan pilotlar, perşembe günü antrenman seansları için piste çıkacak. Kritik sıralama turları ise 25 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.

Bu esneklik, Formula 1 tarihinde son yıllarda Ramazan ayı veya lojistik nedenlerle Bahreyn, Suudi Arabistan ve Las Vegas'ta uygulanan cumartesi yarışları trendinin en yeni halkasını oluşturuyor. Dar ve virajlı eski şehir bölgesiyle yüksek hız gerektiren düzlükleri bir arada barındıran Bakü Şehir Pisti, özellikle yeni nesil hibrit motorların enerji yönetimi açısından bu yıl takımları her zamankinden daha fazla zorlayacak.

Şampiyonluk yarışında akıl oyunları

Pist üstündeki teknik zorlukların yanı sıra, gözler şampiyona lideri üzerinde olacak. Mercedes'in 20 yaşındaki genç yeteneği Kimi Antonelli, en yakın takipçisi ve takım arkadaşı George Russell'ın 81 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Antonelli, Bakü'de kazanması halinde Formula 1 tarihinin en genç dünya şampiyonu olma yolunda dev bir adım daha atmış olacak.

Ancak eski dünya şampiyonu Nico Rosberg'in de belirttiği gibi, genç pilotun bu süreçteki en büyük rakibi kendi üzerindeki psikolojik baskı ve McLaren ile Ferrari'nin getirdiği yeni güncelleme paketleri olacak. Özellikle son yarışlarda şanssız sanal güvenlik aracı kararlarıyla galibiyeti kaçıran McLaren pilotu Lando Norris, Bakü'ye getirilen yeni taban ve kanat güncellemeleriyle Antonelli'nin en ciddi tehdidi konumunda.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.