logo
23 HAZİRAN 2026

Ersan Parlatan ile yollar ayrıldı

Teksüt Bandırmaspor'da teknik direktör Ersan Parlatan ile yollar ayrıldı

23.10.2023 12:10:00 / Güncelleme: 23.10.2023 13:56:32
Anadolu Ajansı
Ersan Parlatan ile yollar ayrıldı
Ersan Parlatan ile yollar ayrıldı

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Teksüt Bandırmaspor, teknik direktör Ersan Parlatan ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırma kararı aldı.

Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Parlatan ve ekibine teşekkür edilerek, deneyimli teknik adama bundan sonraki kariyerinde başarılar dilendi. Geçtiğimiz hafta sonu Bodrum FK'ye deplasmanda 2-1 mağlup olan Balıkesir temsilcisi, 9 maç sonunda ligde topladığı 16 puanla 5'inci sırada yer alıyor. AA

Milli futbolcular tatillerini de yurtdışında yapacak!


 
 
Yüksek maliyetlerin pençesindeki Türk turizmine bir darbe de A Milli Takım yıldızlarından geldi. Her yaz Bodrum ve Çeşme'yi mesken tutan milli futbolcular, Dünya Kupası sonrası tatil planlarını iptal ederek rotayı okyanus ötesine çevirdi.

23.06.2026 11:25:00
Haber Merkezi
 Milli futbolcular tatillerini de yurtdışında yapacak!
 Milli futbolcular tatillerini de yurtdışında yapacak!

Türk turizmi yüksek maliyetler ve azalan turist sayıları nedeniyle sıkıntılı günlerden geçerken, sektöre hiç beklenmedik darbe A Milli Takım oyuncularından geldi. Her yaz döneminde tatillerini Bodrum ve Çeşme gibi lüks beldelerde geçirerek yerel ekonomiye büyük canlılık katan yıldız futbolcular, bu kez rotayı tamamen yurt dışına çevirdi.







Arda Güler tatilini kısa tutacak

Dünya Kupası'nın tamamlanmasının ardından başlayacakları tatil planlarının Çeşme ve Bodrum ayaklarını birer birer iptal eden milli yıldızlar, Ege kıyıları yerine okyanus ötesini tercih etti. Gelen ilk bilgilere göre, Türk futbolunun gözbebeği Arda Güler, çok kısa sürecek bir ABD tatilinin hemen ardından İspanya'ya dönerek Real Madrid'in yeni sezon kampına katılacak.







Okyanus ötesi ilk tercih

Takımın diğer tecrübeli isimlerinin de tatil rotalarını ABD'nin eğlence ve lüks merkezlerine kaydırdıkları gelen bilgiler arasında. Milli oyuncuların önemli bir bölümünün bu yaz Las Vegas, Miami ve Los Angeles gibi ABD'nin popüler turizm destinasyonlarında sezonun stresini atacakları bildirildi.







Merih ve Hakan İtalya'da

Milli takımın öne çıkan iki abisi ve kaptanları Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral ise küresel bir rota çizdi. ABD'deki tatillerinin ardından rotayı Avrupa'ya çevirecek olan ikili, yeni sezon öncesindeki son izin günlerini İtalya'da değerlendirecek.
Futbolcuların bu radikal karar değişikliği, Bodrum ve Çeşme'deki lüks işletmelerde şimdiden büyük bir hayal kırıklığı yaratmış durumda.

Julian Brandt için Galatasaray ihtimali

Borussia Dortmund ile sözleşmesini uzatmayan Julian Brandt boşa çıkmıştı

23.06.2026 11:25:00
Haber Merkezi
Julian Brandt için Galatasaray ihtimali
Julian Brandt için Galatasaray ihtimali
Borussia Dortmund ile sözleşmesini uzatmayan Julian Brandt boşa çıkmıştı. Alman 10 numaranın adı bir dönem ağırlıklı olarak Galatasaray'la anıldı. İngiltere'den ise farklı yönde haberler geldi...


Yorkshire Evening Post'un haberine göre; Leeds United, Borussia Dortmund'dan ayrıldıktan sonra serbest oyuncu statüsünü kazanan Julian Brandt'ı kadrosuna katmayı düşünüyor. Taraflar arasındaki temaslar devam ediyor. Arada çok küçük pürüzlerin kaldığı belirtildi.







ODAK NOKTASI DEĞİŞTİ

30 yaşındaki 10 numaranın adı bir dönem ciddi şekilde Galatasaray'la anılıyordu. Fakat Sarı-Kırmızılılar'ın odak noktası zaman içinde değişti. Cim-Bom'un tekrar Julian Brandt'la görüşme yapması beklenmiyor. Yine de transfer dönemlerinde her şeyin olabileceğini unutmamak lazım...







ROMA VE ATLETİCO MADRİD

Bu arada Leeds United girişimlerini sürdürürken Roma ve Atletico Madrid de gelişmeleri izliyor. Roma'nın çözmesi gereken bazı maddi sıkıntıları var. Atletico Madrid'de ise öncelik Julian Brandt değil... Şartlar değişirse bu iki takım da devreye girebilir...

Branco'nun hedefinde Beşiktaş mı var?

Benfica’da şampiyonluğun kaçması ve Jose Mourinho’nun ayrılığıyla misyonu biten Mário Branco, Portekiz yerine Türk basınına konuşarak şok bir kariyer mühendisliğine soyundu

23.06.2026 11:12:00
Haber Merkezi
Branco'nun hedefinde Beşiktaş mı var?
Branco'nun hedefinde Beşiktaş mı var?
Benfica'da şampiyonluğun kaçması ve Jose Mourinho'nun ayrılığıyla misyonu biten Mário Branco, Portekiz yerine Türk basınına konuşarak şok bir kariyer mühendisliğine soyundu!

Tıpkı Fenerbahçe'de olduğu gibi Benfica'da da Pavlidis ve Orkun Kökçü gibi dev transferlerde başkanlar tarafından devre dışı bırakılan Portekizli sportif direktör, Lizbon'da kaybettiği zemini Türkiye'de geri kazanmak için sosyal medyayı kullanıyor.

Şampiyonluğun kaçması ve ardından Jose Mourinho'nun da Real Madrid'e gitmesi ile Mário Branco'nun Benfica'daki misyonu tamamlandı. Portekiz basınında (A Bola, Record) aylarca süren "Bruno Lage'nin altını oydu, Mourinho ile arkadan anlaştı" iddiaları ve son olarak hakem odasını basıp 30 gün ceza alması, Branco'nun kredisini zaten tüketmişti. Mourinho da gidince Branco, Benfica için artık bir yük.







LAGE'NİN ALTINI OYDUĞU İDDİA EDİLDİ

Branco, hakkında çıkan komplo teorilerine karşı ilginç bir strateji izleyerek Portekiz medyası yerine Türk basınına konuştu. "Bunu bana sadece hastalıklı zihinler yakıştırır" diyerek Lage'nin altını Mourinho içi oyduğu iddialarına karşı sert bir savunma yaptı.







TÜRKİYE'DE PİYASA YAPMA DERDİNDE

Benfica'da çalışmasına rağmen Portekiz kamuoyunu es geçip Türkiye'ye mesaj yollaması, tamamen bir kariyer mühendisliği olarak değerlendirildi. Branco, Lizbon'da zemin kaybederken, arkasında iyi kötü bir iz bıraktığı Türkiye pazarında yeniden piyasa yapmanın ve kendine yer açmanın peşinde olduğu iddia ediliyor.







BÜYÜK TRANSFERLERDE HİÇ YOKTU

Branco'nun ani çıkışlarının arkasında, kulüplerindeki "etkisiz eleman" konumuna düşmesi yatıyor. Fenerbahçe'de görev yaparken Youssef En-Nesyri, Allan Saint-Maximin ve Sofyan Amrabat gibi kulübün en büyük ve maliyetli operasyonlarında birincil aktör olamayan Branco, Benfica'da da etkisiz eleman olarak görüldü.







PAVLIDIS OEPRASYONU ORKUN GİBİ

Geçen sezonki Orkun Kökçü transferinde olduğu gibi, şu an yürütülen Vangelis Pavlidis operasyonunda da Başkan Rui Costa tarafından tamamen devre dışı kaldı. Branco basına karşı "Pavlidis için teklif almadık" diyerek durumu profesyonelce geçiştirmeye çalışsa da, perde arkasında dev bir operasyon dönüyor.







PAVLIDIS ÜZERİNDEN MESAJ VAR

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, aracı menajer Halis Kökçü ile birlikte Benfica Başkanı Rui Costa ile Lizbon hattında transferi bizzat yönetiyor ve resmi izinleri koparıyor.

Tıpkı Fenerbahçe'deki son dönemi gibi, Benfica'da da büyük kararlar başkanlar arasında bitiriliyor, Branco ise sadece sürece izleyici olabiliyor. Başkan Adalı'ya sanki "Mourinho'yu Benfica'ya götürdüğüm gibi Pavlidis'i de Beşiktaş'a getirebilirim" şeklinde bir sinyal verdiği konuşuluyor.

GÖZÜ ÖZEN'İN KOLTUĞUNDA GİBİ

Benfica defterini kapatması an meselesi olan Mário Branco durup dururken verdiği röportajla, rotayı net bir şekilde yeniden Türkiye'ye kırmış gibi görünüyor.

Büyük kulüplerin idari ve sportif yapılanma arayışında olduğu bu dönemde Branco'nun gözü sanki Önder Özen'in koltuğunda gibi. Verdiği mesajlarla "buradayım, yönetmeye hazırım" diyerek açıkça zemin hazırlıyor.

Hakan Çalhanoğlu için tek seçenek kaldı

İnter forması giyen milli takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, sezon sonunda tamamlanacak olan sözleşmesini yenilemek adına İtalyan kulübüyle masaya oturmaya hazırlanıyor

23.06.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu için tek seçenek kaldı
Hakan Çalhanoğlu için tek seçenek kaldı
İnter ile sözleşme yenileme aşamasındaki Hakan Çalhanoğlu için kritik pazarlık Dünya Kupası sonrası başlıyor! İtalyan devinde kalmak istiyorsa indirim yapması gereken A Milli Takım kaptanı, Hakan Safi Fenerbahçe başkanlığına seçilemediği için önümüzdeki 2 sezonda beklentisinin 3'te 1'ine razı olmak zorunda kalacak gibi duruyor.






İnter forması giyen milli takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, sezon sonunda tamamlanacak olan sözleşmesini yenilemek adına İtalyan kulübüyle masaya oturmaya hazırlanıyor. Kritik zirvenin Dünya Kupası'nın hemen ardından gerçekleşmesi planlanıyor.






INTER MAAŞ İNDİRİMİ YAPTI

Şu anda İnter'den yıllık 6.5 milyon Euro kazanan Hakan Çalhanoğlu için İtalyan yönetimi 2 yıllık yeni bir sözleşme planlıyor. Ancak mavi-siyahlılar, tecrübeli oyuncunun yaşı nedeniyle (sözleşme bitimi olan 2027'de 33 yaşında olacak) mevcut maaşını karşılamaya sıcak bakmıyor. İnter'in masaya getireceği teklifin 4.5 ile 5.5 milyon Euro arasında bir rakam olması bekleniyor.






HAKAN SAFİ İLE DEV ANLAŞMA

Yıldız futbolcunun transfer piyasasındaki mali beklentileri geçmiş dönemde oldukça yüksek seyretmişti. Hakan Çalhanoğlu, geçtiğimiz sezon transfer listesinde yer aldığı Galatasaray'dan yıllık 9 milyon Euro talep etmiş, ardından Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile 12 milyon Euro karşılığında el sıkışmıştı.






3 BÜYÜKLER İSTEMİYOR

Milli oyuncunun Türkiye'ye transfer olma ihtimali ise şu an için tamamen ortadan kalkmış durumda.

-Mevcut konjonktürde Okan Buruk Hakan'ı Galatasaray kadrosunda istemiyor.

-Fenerbahçe cephesinde de Başkan Aziz Yıldırım bu transfere en baştan itibaren zaten sıcak bakmıyordu.






-Beşiktaş'ta ise geçmiş dönemde teknik direktör Sergen Yalçın'ın ısrarla istemesine rağmen, Başkan Serdal Adalı'nın Hakan Çalhanoğlu transferine hiçbir zaman olumlu yaklaşmadığı biliniyor.

'Bizim Çocuklar'dan büyük darbe yediler

A Milli Takımın 2026 Dünya Kupası’na 6 günde sıfır çekerek veda etmesi, reklam dünyasında eşi benzeri görülmemiş bir fiyaskoya neden oldu

23.06.2026 11:00:00
Haber Merkezi
'Bizim Çocuklar'dan büyük darbe yediler
'Bizim Çocuklar'dan büyük darbe yediler
A Milli Takımın 2026 Dünya Kupası'na 6 günde sıfır çekerek veda etmesi, reklam dünyasında eşi benzeri görülmemiş bir fiyaskoya neden oldu. Turnuva öncesi milyonlarca lira dökülerek hazırlanan ve sözleşmeler gereği yayından kaldırılamayan sponsorluk reklamları, elenme gerçeğiyle çatışarak markaları taraftarın hedefi haline getirdi.






Ajansların olmayan B Planları yüzünden, milyarlık yatırımlar sempati yerine antipati toplarken; Türk reklamcılık tarihi kendi parasıyla boykot yiyen markaların başarısızlık hikayesini yazıyor.






Türk milli takımının 2026 Dünya Kupası macerası, sadece 6 günde, sıfır gol ve sıfır puanla büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Turnuva saha içinde bizim için bitmiş olsa da, ana akım medyadan sosyal medyaya kadar her yerde, sanki takım hala kupada mücadele ediyormuş gibi hazırlanan sponsorluk ve destek reklamları dönmeye devam ediyor.






KAMPANYALAR GERİ ÇEKİLEMİYOR

Bu durumun arkasında tamamen ticari ve teknik zorunluluklar yatıyor. Pek çok büyük marka, turnuva öncesinden bütçelerini planlayıp reklam alanlarını satın aldığı ve paralarını peşin ödediği için yayın akışlarını aniden durduramıyor. Sözleşmeler gereği geri çekilemeyen bu kampanyalar, elenme gerçeğiyle çelişerek ekranlarda büyük bir tezat oluşturuyor.






MARKALARA KARŞI ANTİPATİ

İşin asıl kriz yaratan boyutu ise tüketici algısında yaşanıyor. Sahadaki performanssızlık nedeniyle taraftarların ve kamuoyunun büyük tepkisini çeken futbolcuların başrolde olduğu bu reklamlar, markalara sempati yerine tepki olarak geri dönüyor. Elenen ve eleştirilen isimleri sürekli ekranlarda görmek, tüketicide olumlu bir imaj yaratmak yerine markaya karşı antipati beslenmesine yol açıyor.






TARİHE GEÇEN BİR DERS

Sonuç olarak, bütçelerini doğru kriz senaryolarıyla yönetemeyen ve hedef kitle analizini esnek tutmayan markalar, reklam ajanslarının kurbanı olmuş durumda. Kendilerini yanlış yönlendiren reklamcılar yüzünden milyarlarca liralık yatırımlar boşa gitmekle kalmadı; markalar kendi paralarıyla kitlesel bir boykot ve tepki dalgasının tam ortasında kaldı. Bu turnuva, uzman yorumlarına göre Türk reklamcılık tarihi için ders niteliğinde bir "kriz yönetimi başarısızlığı" olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe'ye gelip Skriniar'ın yanını dolduracak

Savunmanın soluna takviye yapmak isteyen Fenerbahçe, Milan Skriniar’ın partnerini Brezilya’da buldu

23.06.2026 10:36:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye gelip Skriniar'ın yanını dolduracak
Fenerbahçe'ye gelip Skriniar'ın yanını dolduracak
Savunmanın soluna takviye yapmak isteyen Fenerbahçe, Milan Skriniar'ın partnerini Brezilya'da buldu.

Sarı-lacivertliler, City Group'un bünyesindeki Bahia'da forma giyen 24 yaşındaki solak stoper Santiago Ramos Mingo'yu listesine aldı. İtalyan pasaportu avantajıyla öne çıkan Arjantinli savunmacı için Udinese ve Celta de Vigo da pusuda bekliyor.







Fenerbahçe, Milan Skriniar'ın yanına sol stoper için aradığı takviyeyi Brezilya'da buldu. Sarı-lacivertlilerin, Bahia forması giyen 24 yaşındaki Arjantinli stoper Santiago Ramos Mingo'yu transfer listesine aldığı iddia edildi. Teknik direktör Rogério Ceni'nin planlarında kritik bir yere sahip olan oyuncu, sergilediği istikrarlı performansla Avrupa kulüplerinin da radarına girmiş durumda.






BREZİLYA BASINI ORTAYA ÇIKARDI

RTI Esporte'de yer alan bilgilere göre, Ramos Mingo için sadece Fenerbahçe değil, İtalya'dan Udinese ve İspanya'dan Celta de Vigo da devrede. Kulübe yakın kaynaklar, üç farklı ligden gelen bu eş zamanlı ilginin oyuncunun piyasa değerini hızla artırdığını belirtiyor.







İTALYAN VATANDAŞLIĞI DA VAR

Arjantinli savunmacıyı Avrupa kulüpleri için cazip kılan en büyük etkenlerden biri de İtalyan pasaportuna sahip olması. İtalyan vatandaşlığı sayesinde Avrupa Birliği statüsünde oynayabilen 24 yaşındaki stoper, bu ülkelerde yabancı kontenjanı sınırına takılmadığı için transfer piyasasında bir adım öne çıkıyor.







2029'A KADAR SÖZLEŞMESİ VAR

City Group projesinin bir parçası olan Bahia, oyuncunun transferi konusunda aceleci davranmıyor. Ocak 2025'te takıma katılan ve bu sezon Brezilya Ligi'nde 15 maça ilk 11'de başlayan Ramos Mingo'nun kulübüyle Aralık 2029'a kadar uzun vadeli bir sözleşmesi bulunuyor. Bu durum, Brezilya ekibinin masada elini oldukça güçlendiriyor.







SOMUT ADIMLAR BEKLENİYOR

Fiziksel gücü, geriden oyun kurma becerisi ve savunmanın solunda oynayabilme yeteneğiyle dikkat çeken Ramos Mingo, aynı zamanda liderlik vasıflarıyla da tanınıyor.

Bahia yönetimi resmi bir teklif gelene kadar sakinliğini korusa da Udinese, Celta de Vigo ve Fenerbahçe'nin önümüzdeki günlerde somut adımlar atması bekleniyor.

Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ikinci maçlarında Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup ederek son 32 turuna çıkmayı garantiledi. Irak ise ilk iki maçını da kaybetti. Maçın ikinci yarısı hava koşulları nedeniyle 2 saat geç başladı. Böylece Dünya Kupası tarihinde bir 'ilk' yaşanmış oldu. Irak, Senegal'i yenerse en iyi 3. olarak son 32'ye kalabilir.

23.06.2026 05:59:00 / Güncelleme: 23.06.2026 07:12:53
HABER MERKEZİ/AA
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) ekiplerinden Philadelphia Eagles'ın maçlarını oynadığı 69 bin kişi kapasiteli Philadelphia Stadı'nda yapılan karşılaşmada, 2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, turnuvaya 40 yıllık aranın ardından geri dönen Irak ile karşı karşıya geldi.

Statta 68 bin 324 taraftarın izlediği karşılaşmaya etkili hücumlarla başlayan Fransa, 14. dakikada 1-0 öne geçti. Olise, ceza alanı dışındaki Mbappe'ye yerden bir pas gönderdi. Mbappe ceza alanı ön çizgisinin gerisinde sol ayağıyla bir plase vuruş yaptı ve top uzak köşeden filelerle buluştu.

Maçın 26. dakikasında Irak, sakatlık nedeniyle erken bir oyuncu değişikliğine gitti. Irak'ta sakatlık yaşayan Hussein, su molası sırasında oyundan çıktı ve yerine Al Hamadi girdi.

Şiddetli yağmur taraftarları etkiledi

İlk yarının son 15 dakikasında yağmur şiddetini artırdı ve hazırlıksız yakalanan bazı taraftarlar tribünleri boşaltarak kapalı alanlara geçti.
Karşılaşmanın 41. dakikasında Mbappe, kalecinin önde olduğunu gördü ve ceza alanının uzağında bir noktadan kaleye şutunu gönderdi ve top üstten auta çıktı.
Fransa, devreye 1-0 önde girdi.

İki saat ara

İlk yarı bittikten sonra futbolcular soyunma odasına giderken şiddetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı, tribünlerin boşaltılması istendi ve karşılaşmanın ikinci yarısının başlamasının gecikeceği bildirildi. Maçın ikinci yarısı şiddetli gök gürültülü sağanak nedeniyle 2 saatlik gecikme ile başladı.

Karşılaşmanın 54. dakikasında Fransa, 2-0 öne geçerken gol yine Mbappe'den geldi. Irak savunmasındaki anlaşmazlıkta Tahseen'in kalecisine göndermek istediği pas, ceza sahası içindeki Dembele'nin önüne düştü ve Dembele topu Mbappe'ye aktardı ve o da Dünya Kupası tarihinde 16. golünü kolay bir şekilde ağlara gönderdi.

Maçın 66. dakikasında fark üçe çıktı. Olise, ceza alanı sağ çaprazından Dembele'ye pasını aktardı. Dembele, topu kontrol edip uzak köşeye vuruşunu gönderdi ve top filelerle buluştu.

Maçta başka gol olmayınca Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup etti ve son 32 turuna kalmayı garantiledi. Fransa, ilk maçında da Senegal'i 3-1 yenmişti.



Mbappe'nin 16. dünya kupası golü

Mbappe, maçta attığı 2 golle dünya kupalarında 16. golünü kaydetti. Messi de dün 18 gole ulaşarak Dünya Kupalarında en çok gol atan oyuncu olmuştu. 
Fransız futbolcu, milli takım tarihinin en golcü oyuncusu olarak 60 gole ulaştı. Fransa'da 2018'deki son dünya şampiyonluğunun mimarlarından, Fenerbahçe forması giyen N'Golo Kante, maçı yedek kulübesinde tamamladı.

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, otoriteler tarafından 2026 Dünya Kupası'nın da favorilerinden gösteriliyor.
Fransa, FIFA dünya sıralamasında 2'nci, Irak ise 55'inci sırada yer alıyor.

Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

22.06.2026 22:21:00
Haber Merkezi
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

ABD'nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu'nda oynanan mücadelede 39 yaşındaki efsane oyuncu Lionel Messi, attığı gollerle tarihe geçti ve Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu unvanını tek başına ele geçirdi.

Maçın önemli anları



Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Arjantin penaltı kazandı, ancak Lionel Messi beyaz noktada kaleciyi geçemedi.

Kaçırdığı penaltıya rağmen oyundan düşmeyen Messi, 38. dakikada şık bir golle Tangocuları 1-0 öne geçirdi.

Maçın skorunu belirleyen gol yine 90+5. dakikada sahneye çıkan Lionel Messi'den geldi.

Turnuvadaki gol sayısını 17'ye çıkaran Messi, turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Puan Durumu ve Gelecek Maçlar



Bu sonuçla birlikte grupta 2'de 2 yapan son şampiyon Arjantin puanını 6'ya yükseltip gruptan çıkmayı başardı. İkinci maçında ilk yenilgisini alan Avusturya ise 3 puanda kaldı.

Grubu'nun son haftasında Arjantin, Ürdün ile formalite maçına çıkarken; Avusturya, üst tur şansını sürdürmek için Cezayir ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak

22.06.2026 11:44:00
AA
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde bulunan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 665'incisi için geri sayım başladı.

Edirne'deki Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde yapılacak organizasyonda, 40 başpehlivan kol bağlayacak.

CW Enerji Yağlı Güreş Ligi'nde geçen yıl ilk 32'de yer alan başpehlivanlar, Kırkpınar'a doğrudan katılacak.

Yağlı Güreş Ligi'nin bu yılki 4. etabını oluşturan Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin ardından Kırkpınar'a katılacak "ilave 8 başpehlivan" da belli oldu.

Onur Susuz, Süleyman Başar, Tanju Gemici, Serhat Elvan, Hasan Güzeller, Ünal Karaman, Tolga Turan ve Ali Yanatma ilave 8 başpehlivan listesinden adlarını 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yazdırdı. Söz konusu 8 başpehlivan, Kırkpınar'da 1. tur kuralarına 5. torbadan katılacak.

Kırkpınar'a doğrudan katılım hakkı elde eden başpehlivanlar ise şunlar:

Orhan Okulu, Feyzullah Aktürk, Enes Doğan, Mustafa Taş, Yusuf Can Zeybek, Erkan Taş, Yunus Emre Yaman, Ali İhsan Batmaz, Seçkin Duman, Furkan Durmuş Altın, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Kan, İsmail Koç, Ali Gürbüz, Yıldıray Pala, Yıldıray Akın, Serdar Yıldırım, Nedim Gürel, Serhat Gökmen, Hasan Cengiz, Cengizhan Şimşek, Abdulrefik Öner, Mustafa Doğan Özkaya, Faruk Akkoyun, Serhat Balcı, Hamza Köseoğlu, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Mustafa Batu, Ertuğrul Dağdeviren, Recep Kara, Hamza Özkaradeniz.

Yağlı Güreş Ligi'nde geçen yıl 31. sırada yer alan Osman Aynur, 45 yaş sınırına takıldığı için listeye 33. sıradaki Hamza Özkaradeniz dahil edildi.

Listedeki başpehlivanlar arasında 44 yaşındaki Recep Kara ve Serhat Balcı "en tecrübeli" güreşçiler, 24 yaşındaki Yıldıray Pala ise "en genç" isim olarak dikkati çekiyor.

Recep Kara ve Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar'a baş boyunda 19'uncu kez katılacak.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde geçen yıl başpehlivanlığı, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenen Orhan Okulu kazandı.

"Sürekli altın kemer" talimatında değişiklik
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş talimatında değişikliğe gidildi.

Buna göre 3 yıl art arda başpehlivanlık kazananların yanı sıra "farklı dönemlerde 5 kez birincilik alan başpehlivanlar" da altın kemerin daimi sahibi olacak.

Böylece bu yılki güreşler, Kırkpınar'da 4 birinciliği bulunan tecrübeli başpehlivanlar Ali Gürbüz ve Recep Kara için ayrı bir önem taşıyor.

Ali Gürbüz veya Recep Kara, 655. Kırkpınar'da başpehlivanlığı kazanması durumunda altın kemerin daimi sahibi olacak.

Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi

Dünya Kupası'nda alınan üst üste iki mağlubiyetin ardından spor kamuoyunda başlayan teknik direktör ayrılığı tartışmalarına TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu

22.06.2026 10:00:00
Haber Merkezi
Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi
Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda gruptaki ilk iki maçından puan çıkaramayan A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve futbolculara net bir şekilde sahip çıktı.

Dünya Kupası'nda alınan üst üste iki mağlubiyetin ardından spor kamuoyunda başlayan teknik direktör ayrılığı tartışmalarına TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu.

Takımın Arizona'daki kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu, Vincenzo Montella'nın istifasının kesinlikle gündemde olmadığını açıkladı.

Kulüp takımlarındaki sabırsızlık kültürünün milli takıma taşınmaması gerektiğini belirten TFF Başkanı, yola çıktıkları insanları yarı yolda bırakmayacaklarını ifade etti.

Sorumluluk yönetimde

Başarısız sonuçların sorumluluğunu federasyon yönetimi olarak tamamen üstlendiklerini dile getiren İbrahim Hacıosmanoğlu, oyuncu grubuna yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Kadrodaki futbolcuların çoğunun henüz yolun başında, 20 yaş civarında genç isimler olduğunu hatırlatan başkan, bu jenerasyonun gelecekteki 3-4 turnuvada daha ülkeyi başarıyla temsil edeceğini vurguladı.

Sahada oynanan futbola da değinen Hacıosmanoğlu, iki maçta toplam 65 şut çekilmesine rağmen topun kaleye girmemesini büyük bir şanssızlık olarak nitelendirdi.

Sert eleştirilere ve nifak iddialarına tepki

Futbol tabanından gelen yapıcı teknik analizlere ve eleştirilere her zaman açık olduklarını belirten TFF Başkanı, sınırları aşan hakaret içerikli yorumlara sert tepki gösterdi.

Takım içinde huzursuzluk veya kavga varmış gibi göstererek nifak tohumu ekmeye çalışan odakların farkında olduklarını söyleyen Hacıosmanoğlu, isim vermeden bazı çevrelere yönelik olarak sinsi yaklaşımların milli takıma zarar veremeyeceğini sözlerine ekledi.

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası D Grubu'ndaki son karşılaşmasında prestij mücadelesi için ev sahibi ABD ile karşı karşıya gelecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.