logo
22 AĞUSTOS 2026

Erzurumspor direnemedi bile!

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 2. hafta açılış mücadelesinde deplasmanda Erzurumspor FK'yı 4-0 yenerek yeni sezondaki ilk üç puanını hanesine yazdı

21.08.2026 23:30:00
Haber Merkezi
 
Erzurumspor direnemedi bile!
Erzurumspor direnemedi bile!
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 2. hafta açılış mücadelesinde deplasmanda Erzurumspor FK'yı 4-0 yenerek yeni sezondaki ilk üç puanını hanesine yazdı.

Erzurum Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı ekip, etkili oyunu ve yıldız golcüsü Victor Osimhen'in muhteşem performansı ile sahadan net bir skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla Galatasaray puanını 4'e yükseltirken, Erzurum temsilcisi ligde henüz puanla tanışamadı.

Erzurum'da Osimhen fırtınası esti



Maça hızlı başlayan Galatasaray, henüz 12. dakikada yeni transferi Roland Sallai'nin golüyle perdeyi açtı. Bu golden kısa süre sonra, 20. dakikada sahneye çıkan Yunus Akgün, Osimhen'in asistiyle farkı ikiye çıkardı.

İlk yarının bitimine saniyeler kala, 45. dakikada kaleci Matija Orbanic'in hatasını affetmeyen Victor Osimhen, durumu 3-0'a getirerek takımını soyunma odasına rahat götürdü. İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Galatasaray'da 80. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Osimhen, maçın skorunu belirleyen golü attı: 0-4.

Tarihi rekor ve yeni transferlerin ilk maçı



Gecenin yıldızı Victor Osimhen, Erzurumspor deplasmanında attığı 2 golle birlikte Galatasaray forması altındaki toplam gol sayısını 63'e çıkardı. Nijeryalı yıldız bu istatistikle, Milan Baros'u (61 gol) geride bırakarak Galatasaray tarihinin en skorer 3. yabancı futbolcusu unvanını elde etti. Öte yandan sarı-kırmızılıların yeni transferi Lesley Ugochukwu, 66. dakikada oyuna dahil olarak ilk resmi maçına çıktı

Dünya Kupası finalinde skandalın faturası kesildi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), uzatma dakikalarında gelen golle şampiyonluğu kaybeden Arjantinli futbolcuların, İspanyol teknik heyet ve oyunculara yönelik fiziki saldırılarını karara bağladı

21.08.2026 20:40:00
Haber Merkezi
 
Dünya Kupası finalinde skandalın faturası kesildi
Dünya Kupası finalinde skandalın faturası kesildi
Futbol dünyasının en prestijli turnuvası olan 2026 Dünya Kupası finali, İspanya'nın zaferiyle sonuçlansa da maçın ardından yeşil sahada yaşanan utanç verici sahneler hafızalardaki yerini koruyor.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), uzatma dakikalarında gelen golle şampiyonluğu kaybeden Arjantinli futbolcuların, İspanyol teknik heyet ve oyunculara yönelik fiziki saldırılarını karara bağladı. Disiplin Kurulu, olayların baş aktörlerine futbol tarihine geçecek nitelikte cezalar kesti.

Son Düdükle Başlayan Kaos



İspanya'nın uzatmalarda attığı golle maçı 1-0 kazanmasının ardından, Arjantinli futbolcu Leandro Paredes'in İspanyol orta saha oyuncusu Gavi'yi sert bir şekilde iterek yere düşürmesi fitili ateşledi.

İspanya kulübesinin galibiyeti kutlamak için sahaya girmesiyle birlikte arbede büyüdü.

Görüntüleri inceleyen FIFA Disiplin Kurulu, Paredes'in şiddet içeren agresif davranışlarını "kabul edilemez" olarak nitelendirerek yıldız oyuncuya tam 10 maç men ve 90 bin dolar para cezası verdi. Olaylar esnasında fiziki müdahalelerde bulunan bir diğer savunma oyuncusu Nahuel Molina ise 7 maç men ve yine 90 bin dolar para cezası ile cezalandırıldı.

Cezalar Sadece İki İsimle Sınırlı Kalmadı



Roberto Ayala (Arjantin Yardımcı Antrenörü): Maç sonundaki olayları tırmandırdığı gerekçesiyle 3 maç men ve 30 bin dolar para cezası aldı.

Thiago Almada (Arjantin): Kavgaya karıştığı için 1 maç men ve 30 bin dolar cezaya çarptırıldı.

Gavi (İspanya): Olayların içinde yer alması sebebiyle 1 maç men ve 30 bin dolar para cezası aldı.

Arjantin Federasyonu'na Siyasi Pankart ve Tribün Cezası



FIFA, finaldeki kavganın yanı sıra yarı finaldeki İngiltere maçından bu yana süregelen ihlalleri de cezalandırdı. Arjantinli oyuncuların açtığı "Los Malvinas Son Argentinas" (Falkland Adaları Arjantin'indir) yazılı politik pankart ve taraftarların tribünlerdeki ayrımcı tezahüratları nedeniyle Arjantin Futbol Federasyonu (AFA), 321 bin dolarlık dev bir para cezasına çarptırıldı.

Ayrıca Tangocular, evinde oynayacağı önümüzdeki iki resmi müsabakayı %50 seyirci kapasitesi kısıtlamasıyla oynayacak.

FIFA'dan yapılan açıklamada, futbolun evrensel barış ruhuna gölge düşüren bu tür centilmenlik dışı ve şiddet içeren eylemlere karşı sıfır tolerans politikasının kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Verilen cezaların derhal yürürlüğe girdiği bildirildi.

Göztepe, transferde atağa kalktı

Göztepe, son olarak Richard Akonnor'u kadrosuna katarak bu sezonki 8. transferini gerçekleştirdi

21.08.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
 
Göztepe, transferde atağa kalktı
Göztepe, transferde atağa kalktı
Göztepe, son olarak Richard Akonnor'u kadrosuna katarak bu sezonki 8. transferini gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılar, böylece son üç günde ikinci takviyesini yaparak transfer çalışmalarında atağa geçti.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yaz transfer dönemine golcü Sinclair Armstrong'u kadrosuna katarak başlayan sarı-kırmızılılar, ikinci forvet takviyesini ise Andre Henrique ile yaptı. Orta saha rotasyonunu Alex Matos ile güçlendiren İzmir ekibi, savunma hattına Noah Sonko Sundberg'i dahil ederken kaleyi de Luka Gugeshashvili'ye emanet etti.



Hücum hattına Bodrum FK'dan Gökdeniz Bayrakdar'ı kazandıran Göztepe, ardından Sivasspor'dan Bekir Turaç Böke'yi transfer etti. Sarı-kırmızılılar, son olarak Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı sol bek Richard Akonnor'u kadrosuna katarak yaz transfer dönemindeki 8. takviyesini gerçekleştirdi. Böylece İzmir ekibi, son üç günde ikinci transferini de yapmış oldu.
Kadrosuna şu ana kadar 8 yeni oyuncu kazandıran Göztepe, transfer çalışmalarına devam ederken önümüzdeki günlerde takımdan ayrılması beklenen isimlerin yerlerini de yeni takviyelerle doldurmayı planlıyor.

Dennis gidiyor, Sundberg sakatlandı



Göztepe, Anthony Dennis'in transferi konusunda Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi Al-Jazira ile anlaşmaya vardı. İzmir ekibinin, 22 yaşındaki Nijeryalı oyuncunun transferinden 5 milyon euro bonservis bedeli kazanacağı öğrenildi. Tarafların transferin tüm şartlarında uzlaşma sağladığı belirtilirken, anlaşmanın kısa süre içerisinde resmiyet kazanması bekleniyor.
Öte yandan Göztepe'de Noah Sonko Sundberg'den gelen haber ise moralleri bozdu. Sezon öncesinde Trabzonspor ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan savunma oyuncusunun yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

Gouhon, Zabbar St. Patrick FC'ye kiralandı



Göztepe, genç oyuncusu Gouhon'ın Zabbar St. Patrick FC'ye kiralandığını duyurdu. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Genç oyuncumuz Pah Franck Gouhon, sezon sonuna kadar Malta ekiplerinden Zabbar St. Patrick FC'ye kiralanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Fatih Tekke: 'Macaristan'a tur için gideceğiz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, skor olarak beklentilerin altında kaldıklarını ancak oyun olarak beklediklerinin önünde olduklarını belirterek, tur için inançlarının devam ettiğini söyledi

21.08.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fatih Tekke: 'Macaristan'a tur için gideceğiz'
Fatih Tekke: 'Macaristan'a tur için gideceğiz'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, skor olarak beklentilerin altında kaldıklarını ancak oyun olarak beklediklerinin önünde olduklarını belirterek, tur için inançlarının devam ettiğini söyledi.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Ferencvaros'a 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, açıklamalarda bulundu. Tekke, skor açısından beklentilerinin altında kaldıklarını ancak oyun anlamında olumlu sinyaller aldıklarını belirterek, "İki olumsuz durum var. Skor ve Nwaiwu'nun kırmızı kart görmesi.

Oyunla ilgili konuştuğumuzda ilk yarının başındaki 10 dakika söylenebilir. Fazlası söylenemez. Rakibin bir iki pozisyonda gol bulduğu, bizim ise çok pozisyona girdiğimiz bir maç oldu. Bugün nasip olmadı. Golleri bulabilseydik avantajlı skoru elde etmiş olabilirdik. Oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yaptı. Oyun bize daha iyi olacağımızın sinyalini verdi" dedi.

"Macaristan'a tur için gideceğiz"

Ferencvaros karşısında avantajın rakipte olduğunu ancak tur inançlarının devam ettiğini vurgulayan Tekke, "Avantajlı olan onlar ama biz Macaristan'a tur için, Avrupa Ligi'ne katılmak için gideceğiz. Umarım öyle olur. Kolay gözükmüyor tabii. Oynanan oyun değerli. Bu maçı unutup hafta sonu oynayacağımız lig maçına hazırlanacağız. Sakat oyuncularımızın durumlarını değerlendireceğiz. Genel hatlarıyla 90 dakikanın izlenimleri bana göre olumlu" ifadelerini kullandı.

"Yediğimiz golde bireysel hata var"



Yenilen golde savunma anlamında hatalar yaptıklarını dile getiren Tekke, "Maç boyunca yediğimiz golde bireysel hata var. İlk gelen atağın gol olması ve geri gelirken konumlanmamızda hatalar oldu. Onun haricinde istediğimiz her şey, çalıştığımız şekilde karşılığını buldu. Gol dışında bunu başaramadık" diye konuştu.

"Kırmızı kart ağır geldi"

Karşılaşmanın hakem yönetimini de değerlendiren Tekke, "Karşılaşmanın hakemini beğenmedim. Kırmızı kart bana ağır geldi. Performansının altında kalan oyuncu sayısı azdı. Bitiricilikte sıkıntı yaşadık. Oyunun bütününe baktığımızda belki de beklediğimizin önünde gidiyoruz. Avrupa maçlarında yaptığınız bir-iki hata cezasını çekiyorsunuz" şeklinde konuştu.

"Daha iyi olacağız, bundan eminim"

Yeni kurulan takımın ortaya koyduğu mücadeleden memnun olduğunu belirten Tekke, "Trabzonspor olarak yeni kurulan ve oyuncuların uyumu ve coşkusu olumlu görünüyor. Daha iyi olacağız, bundan eminim. Buraları kazanarak geçmemiz lazımdı. Skor olarak beklediğimizin altındayız ama oyun olarak beklediğimizin önündeyiz" dedi.

"Forvet ve 6 numara arasında tercih yapacağız"

Transfer çalışmalarına da değinen Tekke, kadroda forvet ve 6 numara takviyesinin gündemde olduğunu belirterek, "Takımı kurarken beklentimiz belliydi. Forvet ve 6 numara arasında bir tercih yapma durumumuz var. Koşullar çok önemli. Beklentimiz devam ediyor. Ciddi bir çaba harcanıyor. Seçenekleri değerlendiriyoruz. Transfere erken ve iyi başladık ama doğallığında sıkıntı oluyor. İkisinden birini tercih etmek zorundayız. Sayısal olarak limitimiz belli. Olabilirse iyi bir 6 numara ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"Kazanma alışkanlığı kazanmamız gerekiyor"

Oyuncularının performansından memnun olduğunu kaydeden Tekke, "Genel hatlarıyla takımımın bana bıraktığı izlenim çok çok önemli. İçeride onları tebrik ettim. Galip geldiğimizde bazen tebrik etmiyorum. Kalitemizi inisiyatif alarak değerlendirmemiz lazım. Kazanma alışkanlığı kazanmamız gerekiyor çünkü buna çok ihtiyacımız var" dedi.
Tur şanslarının devam ettiğini vurgulayan Fatih Tekke, "Avantaj şu an onlarda. Trabzonspor olarak Macaristan'a gidip Avrupa kupasına katılma inancımız var. Bu inancımız olmazsa burada işimiz yok" diye konuştu.

Fenerbahçe ile Konyaspor 51. randevuda

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın konuk edeceği Konyaspor ile ligde 51. kez karşı karşıya gelecek

21.08.2026 10:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe ile Konyaspor 51. randevuda
Fenerbahçe ile Konyaspor 51. randevuda
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın konuk edeceği Konyaspor ile ligde 51. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 2. hafta maçında Fenerbahçe, yarın saat 21.30'da evinde Konyaspor ile karşılaşacak. Son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Lyon ile karşılaşan sarı-lacivertliler geçtiğimiz hafta Ankara'da oynadığı Süper Lig'in ilk maçında Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu. Yeşil-beyazlılar ise sahasında Çaykur Rizespor'a 1-0 yenildi.

51. randevu



Fenerbahçe ile Konyaspor, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 50 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 38 defa sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 8 kez kazandı. 4 karşılaşma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe, rakip filelere 131 gol atarken, Konyaspor 52 golle karşılık verdi.
Geçtiğimiz sezon ligde oynanan iki maçı da Fenerbahçe farklı (4-0, 3-0) kazanırken, kupada oynanan müsabakada Konya temsilcisi üstünlük sağladı.

Rekabetteki farklı skorlar



İki takım arasında rekabette en farklı skoru Fenerbahçe 10 Ocak 2024'te 7-1'lik sonuçla elde etti. Sarı-lacivertliler, rakibini üç kez 5-1, iki kez 5-2, bir kez de 5-0 mağlup etti. Yeşil-beyazlılar ise en farklı galibiyetini 27 Mayıs 2005'te 4-2'lik skorla aldı.

Talisca'dan 6 maçta 5 gol

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Talisca sezona formda başladı. Oynadığı ilk 5 maçta da gol sevinci yaşayan Talisca, bu sezon tamamı 11'de olmak üzere çıktığı 6 maçta 5 gol atarak takımının yeni sezondaki ilk maçlarda skor yükünü çekti. 32 yaşındaki futbolcu, sarı-lacivertlilerin Süper Lig'de 2026-2027 sezonundaki ilk golünü kaydeden isim oldu.

İsmail Kartal ile İlhan Palut, 4. kez rakip

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, 4. kez rakip olacak. İki teknik adam arasında yapılan 3 Süper Lig karşılaşmasında da gülen taraf Kartal oldu. Söz konusu müsabakalarda İsmail Kartal Fenerbahçe'nin başındayken Palut, Konyaspor ve Çaykur Rizespor'u çalıştırdı.

Atilla Karaoğlan düdük çalacak

Fenerbahçe ile Konyaspor arasında oynanacak müsabakada Atilla Karaoğlan düdük çalacak. Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Mehmet Kısal ile Bilal Gölen yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ömer Faruk Gültekin olacak.

Taraftar ‘nazar’, teknik heyet ‘zaman’ diyor

Yeni sezona büyük umutlarla ve dünyaca ünlü yıldız Mohamed Salah transferinin heyecanıyla giren Trabzonspor, üst üste gelen puan kayıplarıyla taraftarlarını şaşkınlığa uğrattı

20.08.2026 22:19:00
Haber Merkezi
 
Taraftar ‘nazar’, teknik heyet ‘zaman’ diyor
Taraftar ‘nazar’, teknik heyet ‘zaman’ diyor
Yeni sezona büyük umutlarla ve dünyaca ünlü yıldız Mohamed Salah transferinin heyecanıyla giren Trabzonspor, üst üste gelen puan kayıplarıyla taraftarlarını şaşkınlığa uğrattı.

Bordo-mavililer, Trendyol Süper Lig'in açılışında Kasımpaşa SK ile berabere kaldıktan sonra, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında evinde Ferençvaroş'a 1-0 yenilerek tur şansını zora soktu.

Sahasındaki 720 günlük Avrupa hasretini dindirmek için maça çıkan Karadeniz ekibi, Papara Park'ta adeta soğuk duş aldı.

Papara Park'ta şok



Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor, Ferençvaroş karşısında maça baskılı başlasa da aradığı golü bir türlü bulamadı. Maçın henüz 17. dakikasında Kristoffer Zachariassen'in kafa golüyle yenik duruma düşen fırtına, geri kalan sürede 23 şut çekmesine rağmen kaleci Dénes Dibusz'u geçemedi.

Yıldızlar etkisiz kaldı

Trabzon formasıyla ilk kez taraftarının önüne çıkan Mohamed Salah, yakaladığı iki net pozisyondan yararlanamadı.

Karşılaşmanın 55. dakikasında Paul Onuachu'nun kafa vuruşu direkten dönerek şanssızlığı perçinledi.

Uzatma dakikalarında (90+6) Chibuike Nwaiwu'nun doğrudan gördüğü kırmızı kart, rövanş öncesi orta sahadaki planları altüst etti.

Taraftar "Nazar", Teknik Heyet "Zaman" Diyor



Süper Lig'de Kasımpaşa SK karşısında sergilenen tutuk futbol ve ardından gelen bu şanssız Avrupa yenilgisi, camiada kem gözlerin ve şanssızlığın bir eseri olarak yorumlansa da işin teknik boyutu uyum sürecine işaret ediyor.

Teknik Direktör Fatih Tekke maç öncesi yaptığı açıklamalarda, takımın geçen seneden çok daha aktif bir kadroya sahip olduğunu ancak taşların yerine oturması için 4-5 maçlık bir zamana ihtiyaç duyduklarını belirtmişti. Ernest Muçi, Batagov ve Folcarelli gibi önemli isimlerin sakatlıkları da bu süreçte teknik heyetin elini zorlaştıran en büyük etkenler oldu.

Tur Umutları Macaristan'a Kaldı

Trabzonspor, gruplara kalma yolundaki bu kritik eşleşmenin rövanşı için 27 Ağustos Perşembe günü Macaristan'da Groupama Arena'da sahaya çıkacak. Bordo-mavililerin UEFA Avrupa Ligi lig aşamasına kalabilmesi için deplasmanda en az iki farklı galibiyet alması gerekiyor.

Olası bir elenme durumunda ise fırtına yoluna UEFA Konferans Ligi'nden devam edecek. Trabzonspor'un üzerindeki bu ölü toprağını atıp atamayacağını Macaristan'daki 90 dakika belirleyecek

Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden milli sporcular, 384'ü altın, 269'u gümüş ve 314'ü bronz olmak üzere 967 madalya kazandı

Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden milli sporcular, 384'ü altın, 269'u gümüş ve 314'ü bronz olmak üzere 967 madalya kazandı

20.08.2026 14:00:00
AA
 
 Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden milli sporcular, 384'ü altın, 269'u gümüş ve 314'ü bronz olmak üzere 967 madalya kazandı
 Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden milli sporcular, 384'ü altın, 269'u gümüş ve 314'ü bronz olmak üzere 967 madalya kazandı
Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (CIJM) tarafından 1951'den bu yana düzenlenen organizasyonun 20'ncisine, 21 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde İtalya'nın Taranto kenti ev sahipliği yapacak.

İkisi Türkiye'de (İzmir 1971, Mersin 2013) olmak üzere önceki 19 organizasyona da katılan milli sporcular, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) verilerine göre 967 madalya (384 altın, 269 gümüş, 314 bronz) elde etti.

Türkiye, Akdeniz Oyunları tarihinde İtalya (2462 madalya), Fransa (1821) ve İspanya'nın (1388) ardından 4'üncü en fazla madalya kazanan ülke oldu.

Türkiye oyunlar tarihinin 3'üncü en başarılı ülkesi
CIJM'nin istatistiklerine göre şampiyonluk sayısı ölçü alınarak yapılan madalya sıralamasının zirvesinde, 924 altın madalyası bulunan İtalya yer aldı.

Son 5 organizasyon da dahil 14 kez madalya sıralamasını lider tamamlayan İtalya'yı, 652 altınla Fransa takip etti.

Türkiye ise 384 altınla Akdeniz Oyunları tarihinin madalya sıralamasında 3'üncü basamakta bulunuyor.

Milli sporcular en yüksek madalya sayısına Mersin'de ulaştı
Akdeniz Oyunları'nın 1951 yılında ilk kez düzenlendiği Mısır'ın İskenderiye kentinde 20 madalya (10 altın, 3 gümüş, 7 bronz) alan Türkiye'ye, organizasyon tarihindeki ilk altın madalyasını, erkekler üç adım atlamada podyumun zirvesine çıkan atlet Akın Altıok getirdi.

Oyunlardaki en büyük başarıyı, Türkiye'nin İzmir'den (1971) sonra ikinci kez ev sahibi olduğu Mersin'de (2013) yakalayan milli sporcular, 47 altın, 43 gümüş, 35 bronz olmak üzere toplam 125 madalya kazandı.

Türkiye, son olarak 2022'de Cezayir'in Oran şehrinde yapılan organizasyonu ise 108 madalyayla (45 altın, 26 gümüş, 37 bronz) tamamladı. Milliler Oran'da, Mersin'den sonra en fazla madalya aldığı (108) ve altın madalya kazandığı (45) oyunları yaşadı.

Organizasyon tarihinde madalya sıralamasının zirvesinde yer alamayan Türkiye, bu alandaki en iyi derecesi olan 2'nciliği, Napoli 1963, Mersin 2013 ve Oran 2022'de elde etti.

Erzurumspor 2 transfer daha yaptı

Erzurumspor FK, Ganalı orta saha oyuncusu Elisha Owusu ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı

19.08.2026 21:17:00
İhlas Haber Ajansı
 
Erzurumspor 2 transfer daha yaptı
Erzurumspor 2 transfer daha yaptı
Erzurumspor FK, Ganalı orta saha oyuncusu Elisha Owusu ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Erzurumspor FK, 2026-2027 sezonu transfer çalışmaları kapsamında son olarak Fransa Ligue 1 ekiplerinden AJ Auxerre forması giyen 28 yaşındaki Elisha Owusu'yu kadrosuna kattı.

Kulüp tesislerinde Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal ile bir araya gelen Owusu, kendisini 2 yıllığına mavi-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Erzurumspor FK, transferi sosyal medya hesaplarından paylaştığı video ile duyurdu. Kulübün paylaşımında, "Erzurumspor'umuza hoş geldin Elisha Owusu!" ifadeleri kullanıldı.
Kariyerinde Lyon II, Sochaux, KAA Gent ve AJ Auxerre formalarını giyen Owusu, aynı zamanda Gana Milli Takımı'nda forma giyiyor.

Miguel Cardoso



Erzurumspor FK, Portekizli orta saha oyuncusu Miguel Cardoso ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladığını duyurdu.

Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal ile kulüp tesislerinde bir araya gelen 32 yaşındaki Cardoso, görüşmenin ardından kendisini 2 yıllığına mavi-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Kulübün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Miguel Cardoso'yla resmî sözleşme imzaladık. Camiamıza hayırlı olsun!" ifadelerine yer verildi.

Kariyerinde Deportivo, Uniao Madeira, Tondela, Dinamo Moskova, Tambov, Belenenses ve Kayserispor formaları giyen Cardoso, son olarak Trendyol 1. Lig ekiplerinden Kayserispor'da görev yaptı. Cardoso, Kayserispor formasıyla Trendyol Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 166 maçta 27 gol ve 29 asist kaydetti.

Kanarya evinde Lyon duvarını aşamadı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Olimpik Lyon ile 1-1 berabere kaldı

19.08.2026 00:02:00
Haber Merkezi
 
Kanarya evinde Lyon duvarını aşamadı
Kanarya evinde Lyon duvarını aşamadı
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Fransa'nın Olimpik Lyon ekibini konuk etti.

İlk yarı

9. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Sağ çaprazda topla buluşan Guendouzi'nin kale sahası önüne yaptığı ortaya yükselen Vedat Muric'in kafa vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

40. dakikada Olimpik Lyon 1-0 öne geçti. Savunmanın üst üste müdahalelerine karşın uzaklaştıramadığı meşin yuvarlağı kapan Tessmann, Tolisso'yu topla buluşturdu. Sağdan son çizgiye inen bu futbolcunun yakın direğe ortasında Openda kafayla topu ağlara yolladı.

Olimpik Lyon, ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

İkinci yarı



Fenerbahçe ikinci yarıya golle başladı. 47. dakikada Kante'nin pasında sol kanatta topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, ters kanattan atağa katılan Greenwood'a pasını aktardı. Ceza sahası içine giren Greenwood, Vinicius'tan sıyrılıp çaprazdan sert vurdu, top kaleci Greif'in sağından filelerle buluştu: 1-1.

52. dakikada Olimpik Lyon etkili geldi. Ceza sahası dışında topla buluşan Openda'nın yerden sert şutunda top yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Dönen topu alan Tolisso'nun penaltı noktası üzerinden vuruşunda kaleci Ederson meşin yuvarlağı kontrol etti.

58. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Greenwood'un pasında meşin yuvarlağı alan Talisca rakibinden sıyrılıp ceza sahası önü sağ çaprazından sert vurdu, top az farkla yandan auta çıktı.

63. dakikada sol kanatta topla buluşan Archie Brown'un ceza sahasına ortasında savunmadan önce yükselen Vedat Muric kafayı vurdu, kaleci Greif meşin yuvarlağı kontrol etti.

80. dakikada orta alanda topla buluşan Guendouzi, soldan atağa katılan Nene'ye pasını aktardı. Bu futbolcu ceza sahasına girip çaprazdan sert vurdu, top yan direğe çarpıp oyun alanına döndü.

Mücadele 1-1 berabere tamamlandı.

Konyaspor, Rajmund Toth transferini açıkladı

Konyaspor, genç orta saha Rajmund Toth ile 4 yıllık sözleşme imzaladı

18.08.2026 18:48:00
İhlas Haber Ajansı
 
Konyaspor, Rajmund Toth transferini açıkladı
Konyaspor, Rajmund Toth transferini açıkladı
Konyaspor, genç orta saha Rajmund Toth ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Konyaspor, 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Rajmund Toth ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Stadyumda yer alan Konyaspor Müzesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde, Futbol Şube Sorumlusu Ali Camgöz hazır bulundu. Yeşil-beyazlıların internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Rajmund Toth'a hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı formamız altında başarılar diliyoruz" denildi.

Macaristan Ligi ekiplerinden ETO FC alt yapısından yetişerek A Takıma yükselen Toth, Macaristan Milli Takım forması giyiyor. Toth, yeşil-beyazlı ekipte 66 numaralı formayı giyecek.

Stanimir Stoilov: "Bize saygı duyulmalı"

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, geçen yıl da birçok hakem hatasına maruz kaldıklarını belirterek, Göztepe'ye saygı duyulması gerektiğini söyledi

18.08.2026 10:46:00
İhlas Haber Ajansı
 
Stanimir Stoilov: "Bize saygı duyulmalı"
Stanimir Stoilov: "Bize saygı duyulmalı"
Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, geçen yıl da birçok hakem hatasına maruz kaldıklarını belirterek, Göztepe'ye saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Göztepe, deplasmanda Samsunspor ile 3-3 berabere kaldı. Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov maç sonu basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Gollü bir maçı geride bıraktıklarını ifade eden Stoilov, "Bugün genel anlamda seyir zevki yüksek bir mücadeleyi izledik. Çünkü 6 gol atıldı. İki takım adına da gerçekten çok sıkı ve zor bir mücadeleydi. Biz takım olarak maça iyi başladık, golü bulduk.

Ve bunun ardından fırsatlar da yakaladık ama maalesef bunları değerlendiremedik. Aslında aynı zamanda 3-2'den sonra da yine bu fırsatları yakaladık. 3-3'den sonra da bu fırsatları yakaladık ve bunları gole çeviremedik. Takımımız adına benim aslında hoşlanmadığım şeyler var. Öncelikle biz sıkıntılarımızın, yaşadığımız problemlerin farkındayız. Yakaladığımız fırsatları kesinlikle çok daha iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Daha iyi savunma yapmamız gerekiyor. Bizim gibi sıkı savunma yapan bir takımın bir maçta 3 gol yemesi kesinlikle normal değil" dedi.

Hakem hatalarına da değinen Stoilov, "Maçın belli bölümlerinde özellikle son 15 dakikada sahaya koyduğumuz karakterden memnun değilim. Kesinlikle daha güçlü bir karakter bu. Maçın sonuna kadar bu güçlü karakteri kesinlikle korumamız gerekiyor. Bu oynadığımız ilk resmi maçtı. Ben kesinlikle yorgunluk gibi bahaneleri kabul edemem. Bunun dışında belirtmek istediğim bir nokta da artık bunlarla ilgili hiçbir zaman ben konuşmak istemiyorum ama bunları görmekten de biraz yorulduğumu ve sıkıldığımı söyleyebilirim.

Hakemin bir hatası vardı. 18 yaşında bir oyuncumuzun, genç bir oyuncumuzun kesinlikle hiç kimsenin vermeyeceği bir penaltı pozisyonunda verilen bir penaltı var. Biz Göztepe olarak hedefleri olan bir takımız, geçen sene de daha önce de hedeflerimiz vardı. Ve yine hedeflerimiz var. Ve gerçekten çok dürüst bir takımız ve ligin en dürüst takımlarından, en doğru takımlarından bir tanesiyiz. Bize de saygı duyulması gerekildiğini düşünüyorum. Geçen yılda bu tarz birçok hata yaşandı ve tekrar bunlar yaşanıyor. Gerçekten bunları görmekten yorulduğumu söyleyebilirim" diye konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.