logo
01 TEMMUZ 2026

Ev sahibi Meksika, son 16 turana adını yazdırdı

Ev sahibi ülkelerden Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası Son 32 Turu'nda Ekvador'u 2-0 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı

01.07.2026 12:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
Ev sahibi Meksika, son 16 turana adını yazdırdı
Ev sahibi Meksika, son 16 turana adını yazdırdı
Ev sahibi ülkelerden Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası Son 32 Turu'nda Ekvador'u 2-0 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı.

2026 FIFA Dünya Kupası Son 32 Turu'nda ev sahibi ekiplerden Meksika, Ekvador ile Mexico City Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. TSİ 04.00'da oynaması planlanan maç olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 saat geçikmeli başladı.



Sloven hakem Slavko Vincic'in yönettiği mücadeleden Meksika, 2-0 galip ayrıldı. Ev sahibi ekibe galibiyeti ve turu getiren golleri 22. dakikada Julian Quinones ile 31. dakikada Raul Jimenez kaydetti. Bu sonuçla adını son 16 turuna yazdıran Meksika, İngiltere ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

İsmail Kartal illa istiyor! Fenerbahçe, Ollie Watkins'ı nasıl getirebilir?

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın transfer listesinin ilk sırasında yer aldığı iddia edilden Ollie Watkins için mali şartlar masaya yatırıldı. Herkesin merak ettiği soru şu: Aston Villa'da yıllık 8.2 milyon Euro kazanan ve dev sponsorluk anlaşmaları bulunan, toplamda ise 14 milyon sterlin'i cebine atan İngiliz golcüyü Türkiye'ye getirecek finansal formül ne?

01.07.2026 13:59:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal illa istiyor! Fenerbahçe, Ollie Watkins'ı nasıl getirebilir?
İsmail Kartal illa istiyor! Fenerbahçe, Ollie Watkins'ı nasıl getirebilir?
Son bir kaç gündür Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın golcü listesinin en başında Aston Villa ile kariyerinin zirvesini yaşayan İngiliz milli takım golcüsü Ollie Watkins'in yer aldığı iddia ediliyor. Takımıyla Şampiyonlar Ligi vizesi alan, son UEFA Avrupa Ligi şampiyonu ve Dünya Kupası'nda da İngiliz Milli Takım kadrosunda yer alan 28 yaşındaki yıldızın kariyerinde ilk kez Ada dışına çıkıp çubukluyu giymesi için ilk şartın ciddi bir maaş olacağı ön görülebilir.

2023'TE 5 YILLIK SÖZLEŞME

Ekim 2023'te Aston Villa ile 5 yıllık yeni bir sözleşme imzalayan Watkins, Premier Lig'in elit kazananları arasında yer alıyor. İngiliz kulübünden haftalık brüt 130 bin pound (yaklaşık 157 bin euro) garanti ücret alan yıldız oyuncunun yıllık kazancı 6.7 milyon pound (yaklaşık 8.2 milyon euro) seviyesinde.

Fenerbahçe'nin oyuncuyu Türkiye'ye gelmeye ikna edebilmesi için bu garanti ücretin altına düşmemesi ve Türkiye'deki vergi avantajlarını da kullanarak cazip bir net maaş paketi sunması şart.

33 MİLYON STERLİN'LİK SINIR

Mali tablonun sadece garanti ücretle sınırlı kalmadığı transfer piyasasında, Watkins'in sözleşmesinde performansa dayalı çok ciddi bonus maddeleri bulunuyor.

Gol krallığı yarışı ve kulübün Avrupa arenalarındaki başarılarına endeksli bu primler, kulübün kasasından çıkan rakamı yukarı çekiyor.

Üstelik Aston Villa'nın oyuncuyu Brentford'dan transfer ederken yaptığı anlaşma gereği ödediği bonuslarla birlikte toplam transfer maliyetinin 33 milyon pound sınırına dayanması, İngiliz kulübünün oyuncuyu kolay kolay ucuza bırakmayacağını gösteriyor.

YILLIK KAZANCI 14 MİLYON STERLİN

Transferin bir diğer kritik boyutu ise oyuncunun küresel sponsorluk gelirleri. Sahaya Nike Phantom serisiyle çıkan Watkins; İngiliz kişisel bakım devi Boots, giyim markası Ted Baker ve elektrikli araç üreticisi BYD'nin resmi marka elçiliğini yürütüyor.

Yıllık net kazancı 14 milyon sterlin civarında olan golcünün, Türkiye'ye transfer olması halinde İngiltere merkezli ticari ortaklıklarının nasıl etkileneceği de soru işareti barındırıyor.

Fenerbahçe; Kante, Ederson ve Talisca'ya acil müşteri arıyor

UEFA’dan gelen 7 milyon Euro’luk şok cezanın ardından finansal darboğaza giren Fenerbahçe, mali limitleri dengelemek için dev bir temizlik operasyonu başlattı. Kante, Ederson ve Talisca başta olmak üzere yüksek maaşlı yıldızlarına acil müşteri arayan sarı-lacivertliler; Fred, Amrabat ve Cengiz Ünder gibi gözden çıkarılan isimleri de kulüp muhasebesine ek yük getirmeden elden çıkararak toplamda 62 milyon Euro’luk devasa bir maaş yükünden kurtulmayı hedefliyor

01.07.2026 13:54:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe; Kante, Ederson ve Talisca'ya acil müşteri arıyor
Fenerbahçe; Kante, Ederson ve Talisca'ya acil müşteri arıyor
UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu (CFCB), "Kadro Maliyeti Kuralı" ihlali gerekçesiyle Fenerbahçe'ye resmen 7 milyon Euro para cezası kesti.  Günler öncesinden "6-7 milyon Euro yolda" diyerek bu yaptırımı duyuran Fotospor bir kez daha haklı çıkarken, sarı-lacivertli yönetim mali limitleri dengelemek adına dev bir temizlik operasyonu için kolları sıvadı.

KANTE VE EDERSON'A 30 MİLYON EURO

Yönetimin ilk hedefi, bütçede devasa yer kaplayan yüksek maaşlı yıldızlarla yolları ayırmak. Kulübe acil nefes aldırması planlanan ve takımdan gönderilmesi kesinleşen yüksek maliyetli oyuncular ve maaşları şu şekilde:

-N'Golo Kante: 18 milyon Euro
-Ederson: 12 milyon Euro
-Anderson Talisca: 8 milyon Euro
-Nelson Semedo: 4 milyon Euro

İSTENMEYENLERE SERVET ÖDENİYOR

Fenerbahçe, bu isimlerin yanı sıra kadro planlamasında yer almayan diğer oyuncuları da bir an önce elden çıkarmak istiyor. Ancak yönetimin buradaki en kritik stratejisi, bu oyuncuların ayrılık maliyetlerinin kulüp muhasebesine olumsuz yansıtılmaması üzerine kurulu.

Gözden çıkarılan diğer oyuncular ve maaş yükleri ise şöyle listelendi:

-Fred: 5 milyon Euro
-Diego Carlos: 4.5 milyon Euro
-Sofyan Amrabat: 4 milyon Euro
-Cengiz Ünder: 3.5 milyon Euro
-Rodrigo Becao: 3 milyon Euro

62 MİLYON EURO'LUK MAAŞ YÜKÜ

UEFA kıskacındaki Fenerbahçe, bu iki aşamalı operasyonu başarıyla tamamlaması halinde toplamda 62 milyon Euro'luk bir maaş yükünden kurtulmuş olacak.

Sarı-lacivertli kurmaylar, hem 7 milyon Euro'luk cezanın yarattığı hasarı sarmak hem de gelecekte daha ağır yaptırımlarla karşılaşmamak adına transfer döneminde agresif bir satış stratejisi izleyecek.

Norveç, Dünya Kupası’nda tarih yazıyor

2026 FIFA Dünya Kupası Son 32 Turu'nda Norveç, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı

30.06.2026 22:13:00
Haber Merkezi
 
Norveç, Dünya Kupası’nda tarih yazıyor
Norveç, Dünya Kupası’nda tarih yazıyor
2026 FIFA Dünya Kupası Son 32 Turu'nda Norveç, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı.

Dallas'taki AT&T Stadyumu'nda oynanan nefes kesen mücadelede İskandinav ekibine galibiyeti getiren golleri Antonio Nusa ve dünya yıldızı Erling Haaland kaydetti. Tarihi bir başarı elde eden "Vikingler", son 16 turunda dünya devi Brezilya ile eşleşti.

Nusa Perdeyi Açtı, Diallo Umutlandırdı



Karşılaşmaya iki takım da dengeli başlarken, Norveç aradığı golü 39. dakikada buldu. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Antonio Nusa, şık bir vuruşla kaleci Yahia Fofana'yı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıda baskısını artıran Fildişi Sahili, 74. dakikada oyuna sonradan giren Amad Diallo'nun harika bireysel çabasıyla bulduğu golle durumu 1-1'e getirdi ve maça denge sağladı.

Sahne Son Sözü Haaland Söyledi



Maçın uzatmalara gitmesi beklenirken, 86. dakikada Norveç'in süper golcüsü Erling Haaland sahneye çıktı. Ceza sahasında topla buluşan yıldız forvet, bitirici vuruşuyla ağları havalandırarak skoru 2-1'e getirdi. Kalan dakikalarda skoru koruyan Ståle Solbakken'in öğrencileri, erkekler futbol tarihinde ilk kez bir Dünya Kupası eleme aşaması maçını kazanarak adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Son 16'da Erken Final: Rakip Brezilya!

Fildişi Sahili'ni saf dışı bırakan Norveç, turnuvanın en büyük şampiyonluk adaylarından biri olan Brezilya'nın rakibi oldu. Japonya'yı eleyerek gelen Sambacılar ile Erling Haaland'lı Norveç arasındaki bu dev randevu, 5 Temmuz Pazar günü New Jersey'deki MetLife Stadyumu'nda oynanacak.

Dünya kupasından elenen istifa ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası’nda elenen ülkelerin teknik direktörleri birer birer istifa ederek sorumluluk alırken, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın elenmeyi "kadere" bağlayıp koltuğunu bırakmaması spor kamuoyunda büyük bir tepki dalgasına yol açtı

30.06.2026 22:10:00
Haber Merkezi
 
Dünya kupasından elenen istifa ediyor
Dünya kupasından elenen istifa ediyor
2026 FIFA Dünya Kupası'nda elenen ülkelerin teknik direktörleri birer birer istifa ederek sorumluluk alırken, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın elenmeyi "kadere" bağlayıp koltuğunu bırakmaması spor kamuoyunda büyük bir tepki dalgasına yol açtı.

Turnuvaya büyük umutlarla giden ancak D Grubu'nda Avustralya ve Paraguay mağlubiyetleriyle gol bile atamadan organizasyona 2 maç sonunda veda eden Türkiye'de, İtalyan çalıştırıcının sergilediği bu tavır sert eleştirilerin hedefi oldu.

Elenen İstifa Ediyor, Montella "Kader" Diyor



Dünya Kupası'nda başarısızlığı tescillenen birçok teknik adam erken vedanın ardından hemen istifa kararı alarak futbolun yazılı olmayan kuralını uyguladı.

Steve Clarke (İskoçya): 7 yıldır görev yaptığı İskoçya Milli Takımı'nın turnuvaya erken veda etmesiyle birlikte onurlu bir duruş sergileyerek görevinden istifa etti.

Miroslav Koubek (Çekya): Grubu son sırada tamamlayan Çekya'da, turnuva fiyaskosunun ardından federasyonla görüşerek görevinden istifa etti ve ayrıldı.

Hong Myung-bo (Güney Kore): Yaşanan şok grup vedası ve ülkesindeki sert eleştirilerin ardından istifa kararını açıklayarak koltuğu bıraktı.

Diğer ülkelerde sorumluluk bilinci ön plana çıkarken, A Milli Takımımızın başındaki Vincenzo Montella ise Paraguay yenilgisi sonrası "Basit gibi oluyor ama kader bizden yana değil gibiydi" açıklamasıyla şaşırttı.

İki maçta üretilen pozisyonlara ve çekilen şutlara sığınan İtalyan teknik adamın, skorsuz elenmeyi "şanssızlık" ve "nasip" kelimeleriyle savunması, Türk futbolseverlerin ve spor yorumcularının sabrını taşırdı.

"İstifa Etmeyeceğim, Kabullensinler" Pişkinliği



Kamuoyunda yükselen istifa seslerine karşılık Montella, ABD maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında adeta meydan okudu.

Tarihte takımı hem Avrupa Şampiyonası'na hem de Dünya Kupası'na götüren tek hoca olduğunu hatırlatarak geçmiş başarıların arkasına saklanan Montella, "İstifa etmemi bekleyen varsa bunu yapmayacağımı kabullenmeleri gerekir" diyerek koltuktan kalkmayacağını net bir dille ilan etti.

Kendisini hâlâ güçlü ve enerjik hissettiğini belirten çalıştırıcının bu tavrı, modern futbolun gerektirdiği özeleştiri kültüründen ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İstatistik Çok, Gol ve Puan Yok!

Montella'nın savunma mekanizması olarak sunduğu "Rakip ceza sahasına şu kadar girdik, bu kadar şut çektik" verileri, eldeki acı gerçeği örtmeye yetmiyor. Türk futbol tarihinin en yetenekli jenerasyonlarından birine sahip olmamıza rağmen, sahada doğru dürüst bir taktik planın olmaması, gol yollarındaki kısırlık ve oyuncu tercihlerindeki inatçılık bu tarihi fiyaskoyu hazırladı.

Futbol kamuoyu şimdi şu soruyu soruyor: Dünya futbolunda dev turnuvarlarda elenip de faturayı kadere keserek görevde kalan kaç teknik adam var?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu "kaderci" ve sorumluluk almaktan kaçan yönetim anlayışına karşı nasıl bir yaptırım uygulayacağı ise merak konusu.

Archie Brown gidecek mi, kalacak mı?

 
 
Fenerbahçe’de takımdan ayrılması gündemde olan Archie Brown, yeni sezon hazırlıklarında gösterdiği inanılmaz fiziksel performansla adeta küllerinden doğdu. Yapılan son testlerde 'makine' gibi çıkan oyuncunun takımda kalma ihtimali her geçen gün güçleniyor.
 

30.06.2026 21:03:00
Haber Merkezi
 
  Archie Brown gidecek mi, kalacak mı?
  Archie Brown gidecek mi, kalacak mı?

Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, takımdaki geleceği en çok merak edilen isimlerin başında gelen Archie Brown, sergilediği grafik ile teknik heyeti mest etti.

Sarı-lacivertli ekibin gerçekleştirdiği laktat testlerinde çarpıcı sonuçlar elde edildi. Kendi grubunda yapılan fiziksel ölçümlerde en iyi verilere imza atan oyuncu Archie Brown oldu. Oyuncunun fiziksel olarak tamamen hazır ve güçlü durumda olması, "gönderilecekler" listesindeki yerini sarstı.

Bu yıl daha iyi

Geçtiğimiz sezona göre çok daha mutlu ve motive bir görüntü sergileyen Brown'ın takımda kalma şansını artıran iki önemli faktör bulunuyor.

1- Saha içi ve dışındaki neşeli tavırlarıyla dikkat çeken oyuncu, formayı kapmaya kararlı olduğunu gösteriyor.
2- Güncel statüdeki +4 kuralına uyum sağlaması, Brown'ı teknik direktörün elini rahatlatan stratejik bir hamle haline getiriyor.

Hem üst düzey fiziksel performansı hem de kural avantajıyla öne çıkan Archie Brown'ın, bu performansının ardından takımdaki yerini korumasına kesin gözüyle bakılıyor.

TFF’de kurumsal iflas

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim anlayışıyla ne yazık ki modern, kurumsal ve vizyoner bir spor otoritesi olmaktan hızla uzaklaşmaktadır

30.06.2026 20:05:00
Haber Merkezi
 
TFF’de kurumsal iflas
TFF’de kurumsal iflas
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim anlayışıyla ne yazık ki modern, kurumsal ve vizyoner bir spor otoritesi olmaktan hızla uzaklaşmaktadır.

Son olarak kamuoyuna yansıyan villa ve prim tartışmaları, Türk futbolunun neden küresel ölçekte yapısal krizlerle boğuştuğunu ve hak ettiği profesyonellik düzeyine bir türlü ulaşamadığını açıkça gözler önüne sermektedir.

Sistem yerine şahsi vaatlerle yönetim çelişkisi



Modern bir futbol federasyonunun görevi, başarıyı kalıcı kılacak altyapı projeleri üretmek, kulüplerin mali yapılarını düzeltmek ve sürdürülebilir bir sistem inşa etmektir.

Bunun yerine, A Milli Takım başarısını Muğla Milas'taki şahsi "villa vaatlerine" indirgemek, TFF'yi kurumsal bir kurumdan ziyade bir gayrimenkul ortaklığı veya şahsi bir lütuf mekanizması gibi konumlandırmaktadır.

Futbolcuların formayı mülk edinmek için değil, milli gurur için giydiği gerçeği bu popülist ödüllendirme yöntemiyle zedelenmektedir.

Şeffaflıktan uzak ve keyfi finans yönetimi



FIFA'dan gelen 14 milyon dolarlık resmi ödülün üzerine, federasyon bütçesinden ekstra 2 milyon dolar eklenerek toplamda 16 milyon dolarlık devasa bir prim havuzu oluşturulması, TFF mali kaynaklarının ne kadar keyfi harcandığını göstermektedir.

Üstelik bu paranın takımdaki kaptanlar aracılığıyla teknik ve idari ekibe elden ya da inisiyatifle dağıtılmasına göz yummak, profesyonel bir kurumda olması gereken muhasebe, denetim ve kurumsal şeffaflık ilkeleriyle tamamen aykırıdır.

Kurumsal iletişimde tehditkâr ve kutuplaştırıcı üslup

TFF Başkanı'nın, eski milli takım teknik direktörü Fatih Terim'in eleştirilerine karşı "Karşı karşıya geldiğimde direkt suratına söyleyeceğim" şeklinde bir üslup benimsemesi kabul edilemez bir yönetim zafiyetidir.

Türk futbolunun tepe yöneticisi; yapıcı ya da sert her türlü eleştiriyi kurumsal bir olgunlukla göğüslemek zorundadır. Futbolu yöneten makamın sokak jargonu veya hesaplaşma tonuyla konuşması, Türk futbolundaki mevcut kaos ve güvensizlik ortamını daha da derinleştirmektedir.

Liyakat zafiyeti ve şaibeli atamalar

TFF yönetiminin adının sürekli akraba kayırmacılığı iddialarıyla anılması, bahis cezası almış isimlerin ya da ağır yargı süreçleri devam eden figürlerin milli takım ve dış ilişkiler gibi kritik departmanlarda görev almasını "hocanın seçimi" diyerek geçiştirmesi, federasyonun liyakat ilkelerini ne derece hiçe saydığının en açık kanıtıdır. TFF, Türk futbolunu etik açıdan temizlemek yerine şaibeleri meşrulaştıran bir koruma kalkanına dönüşmüştür.

Özetle; eleştirilere tahammül edemeyen, vizyonunu gayrimenkul projeleriyle sınırlayan, kurumsal şeffaflığı ve liyakati hiçe sayan mevcut TFF yönetimi, Türk futbolunu ileriye taşımak bir yana, her geçen gün daha büyük bir idari ve ahlaki erozyona sürüklemektedir.

Galatasaray geçen yaz istemişti: 100 milyon bekleniyor!

Galatasaray 2025 yazında Lille'den Ayyoub Bouaddi konusunda nabız yoklamıştı. Ancak Fransız ekibinden onay çıkmadı. Ligue 1 temsilcisi şu anda 18 yaşındaki orta saha için 100 milyon euro bekliyor!

30.06.2026 18:29:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray geçen yaz istemişti: 100 milyon bekleniyor!
Galatasaray geçen yaz istemişti: 100 milyon bekleniyor!
Cim-Bom, Lille forması giyen genç orta saha oyuncusu Ayyoub Bouaddi için 2025 yazında pazarlıklar yapmıştı. Ancak Fransız ekibi, genç yeteneğin kesinlikle satılmayacağını Sarı-Kırmızılılar'a iletti. 18 yaşındaki Faslı merkez orta saha oyuncusunun bugünkü değeri ise patlama yaşadı!

AVRUPA'NIN DEVLERİ

Fas Milli Takımı'nın da kadrosunda bulunan 1.85 boyundaki genç yetenekle şu anda Real Madrid, Arsenal, Bayern Münih, Manchester City, Barcelona ve PSG gibi elit seviyedeki takımlar ilgileniyor. Lille Kulübü ise bütün taliplere 100 milyon euronun altındaki tekliflerin değerlendirmeye alınmayacağını iletti.

UZUN SÜRELİ SÖZLEŞME

Ayyoub Bouaddi'nin Ligue 1 temsilcisiyle 30 Haziran 2029 tarihine kadar sözleşmesi var. Uzun süreli mukavele, pazarlıklarda Lille'in elini güçlendiriyor. Altyapıdan çıkan Faslı futbolcu, 2023 yazında A takım kadrosuna dahil edilmişti. Ayyoub Bouaddi, geride bıraktığımız sezonda Ligue 1'de 30 maça çıktı. Sahada 2.328 dakika kaldı. 1 asist üretti.

Rashford Galatasaray'a 30 milyon euro: Tottenham'a 40 milyon sterlin!

Manchester United, geride bıraktığımız sezonu Barcelona'da kiralık olarak geçiren Marcus Rashford'u kadroda düşünmüyor. Oyuncu satış listesinde... Ancak yurt içi ve yurt dışı satış rakamları farklı... Örneğin Galatasaray ve Tottenham arasında ciddi fark var...

30.06.2026 18:26:00
Haber Merkezi
 
Rashford Galatasaray'a 30 milyon euro: Tottenham'a 40 milyon sterlin!
Rashford Galatasaray'a 30 milyon euro: Tottenham'a 40 milyon sterlin!
Tottenham, Teknik Direktör Roberto De Zerbi'nin takımda görmek istediği Marcus Rashford'un transferi için düğmeye bastı... Manchester United, Premier Lig ekiplerinden 40 milyon sterlin talep ediyor. Tottenham bu bedeli ödemeye sıcak bakmıyor. Ayrıca İngiliz kanat oyuncusundan da maaş indirimi bekleniyor.

BÜTÜN TAKIMLAR İÇİN GEÇERLİ

28 yaşındaki sol kanat oyuncusu, geçen sezonu Barcelona'da kiralık olarak geçirdi. La Liga temsilcisi, 30 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmadı. 30 milyonluk rakam, İngiltere dışındaki bütün takımlar için geçerli... Ve Galatasaray'ın adı da ciddi şekilde bu transferde geçiyor...

LANG'IN OPSİYONU KULLANILMADI

Cim-Bom'da Napoli'den kiralanan Noa Lang'ın 30 milyon euroluk satın alma opsiyonu kullanılmamıştı. Aynı rakam, Manchester United'a teklif edilirse Rashford ile pazarlıklar başlayabilecek. Şu anda Galatasaray'da konuyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi. İngiliz yıldızın United ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi var.

Yabancı futbolcu kuralı değişmiyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 10+4 olarak uygulanan yabancı futbolcu kuralında değişikliğe gidilmeyeceğini duyurdu

 

30.06.2026 12:40:00
Anadolu Ajansı
 
Yabancı futbolcu kuralı değişmiyor
Yabancı futbolcu kuralı değişmiyor

Federasyonun internet sitesinden konuyla ilgili yayımlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonunda uygulanacak yabancı oyuncu kuralına ilişkin daha önce paylaşılan esaslarda herhangi bir değişikliğe gidilmesi söz konusu değildir. Geçtiğimiz sezon başında bu sezon uygulanacağını duyurduğumuz yabancı futbolcu uygulaması kapsamında, kulüplerin A takım listesinde yer vereceği 10 yabancı futbolcu için herhangi bir yaş kriteri aranmamaktadır. A takım listelerine 14 yabancı futbolcunun yazılması halinde en az 4'ünün 01.01.2003 veya daha sonraki tarihte doğmuş olması zorunluluğu bulunmaktadır." 

Dünya Kupası'nda Fas rüyası devam ediyor


 
2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda Hollanda'yı penaltı atışları sonucunda 3-2 yenen Fas, son 16 turuna adını yazdırdı. Böylece 2022'de yarı finalle başlayan hikaye 2026'da da sürüyor. 

30.06.2026 08:05:00 / Güncelleme: 30.06.2026 08:14:42
HABER MERKEZİ/AA
 
Dünya Kupası'nda Fas rüyası devam ediyor
Dünya Kupası'nda Fas rüyası devam ediyor

Meksika'da Monterrey Stadı'nda oynanan karşılaşmada Gakpo'nun 72. dakikada attığı golle öne geçen Hollanda karşısında 90+1. dakikada 1.94 metrelik İsa Diyub'un kafa golüyle skoru eşitleyen Fas, uzatma dakikalarının ardından seri penaltı atışlarında rakibini mağlup ederek son 16 turunda ev sahiplerinden Kanada'nın rakibi oldu.

Gergin geçen penaltılar

Hollanda'da Justin Kluivert, Quinten Timber ve Crysebcio Summerville penaltıları kaçırdı, Teun Koopmeiners ile eski Beşiktaşlı Wout Weghorst attı. Fas'ta ise Kaptan Eşref Hakimi ile Nail Aynavi penaltıları kaçırıken, Sufyan Rahimi, Şemseddin Talbi ve İsmail saybari attı.

Rakip Kanada

Fas, son 16 turunda ev sahibi ülklerden Kanada ile oynayacak. Kanada takımı, grubunu ikinci sırada tamamladığı için maçlarını artık ülkesinde değil ABD'de oynuyor.
Kanada ile Fas arasındaki son 16 turu karşılaşması Houston Stadı'nda yerel saatle 12.00'de oynanacak.

Rüya devam ediyor

2022'de Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen Fas, 2026'da da başarılı performansıyla dikkati çekti. Hırvatistan'a mağlup olarak 2022'yi 4. tamamlayan Fas, Brezilya'yla 1-1 berabere kalarak başladığı 2026 Dünya Kupası'nda İskoçya'yı 1-0, Haiti'yi de 4-2 yenerek 7 puanla son 32'ye adını yazdırmayı başardı.
Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde 8 maçı da kazanarak grubunu namağlup tamamlayan Fas, son 16'da Kanada'yı da geçmesi halinde çeyrek finale yükselecek.

Yine secdeye kapandılar

İsmail Saybari'nin attığı penaltı golünün ardından Faslılar büyük sevinç yaşadı. Saha içinde tüm takımın bir araya gelerek yaşadığı sevincin ardından Faslı futbolcular, takım halinde secde yaparak galibiyeti kutlayıp şükrettiler. Penaltı atışları öncesinde de Fas takımı yedek kulübesinde teknik direktör Muhammed Vehbi liderliğinde hep birlikte dua etti.
Hollanda'nın PSV Eindhoven takımında forma giyen Saybari, bu golle Hollanda'yı evine gönderirken ülkesini son 16'ya taşıyan isim oldu.

İsa Diyub maçın adamı oldu

Karşılaşmada maçın oyuncusu Fas'tan İsa Diyub seçildi.
90+1. dakikada attığı kafa golüyle Fas'ı oyunda tutan İsa Diyub, Hollanda karşısındaki etkili oyunuyla en çok oyu alan isim oldu.


Gakpo'ya tüm takımdan destek

Hollanda'nın maçtaki tek golünü atan Cody Gakpo, golün ardından göz yaşlarına boğuldu. Geçtiğimiz günlerde çocuğunu kaybeden Hollandalı oyuncunun, topu filelere göndermesinin ardından sahadaki takım arkadaşlarının yanı sıra yedek oyuncular da kulübeden çıkarak Gakpo'nun etrafını sardı ve arkadaşlarına destek verdi.


Hollanda yine penaltılarla veda etti

2018 Dünya Kupası'na katılamayan Hollanda, 2022'nin ardından 2026'da da taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. 2014 Brezilya'da ve 2022 Katar'da Arjantin'e penaltılarla kaybeden Portakallar, 2026'da da son 32 turunu geçemeyerek evine döndü. Hollanda böylece katıldığı son 3 Dünya Kupası'na da penaltılarla veda etmiş oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.