Demek ki oluyormuş.
Kaç çocuğunuz olursa olsun hepsini de yurt dışında, hatta Amerika'da en gözde üniversitelerde okutmanız mümkün imiş.
Sayın Cumhurbaşkanı da, bu ülkenin Başbakanı olduğu yıllarda, dört çocuğunun dördünü de dünyanın en gözde üniversitelerinde okutmuş, okutabilmiş.
Kendisi için, kendi çocukları için bu imkânları sağlayan, şartları müsait kılan sayın yöneticiler, yönetmekte oldukları halktan, halkın çocuklarından bu fırsatları esirgemiş olabilir mi?
Ne münasebet, neden ve niçin esirgesinler?
Zaten bir yöneticinin, erdemli bir yöneticinin şanından değil midir, erdeminden değil midir, yönetim emanetini üzerine aldığı halka kendi yediğinden yedirmek, kendi giydiğinden giydirmek, kendi yararlandığı, en yakınlarını yararlandırdığı imkânlardan halkın çoluk çocuğunu da yararlandırmak?
Ey ahali neyiniz noksan?
Bir derdiniz mi var, dertler yumağı ile sarmaş dolaş mısınız?
Bazı iflah olmaz ve dahi ıslah olmaz muhaliflerin iddia ettikleri gibi, geçim sıkıntınız mı var, karnınızı doyurmakta, çocuklarınızı beslemekte, çocuklarınıza okul harçlığı temin etmekte sıkıntılar mı yaşıyorsunuz?
Her yeni günde bakkala, markete gittiğinizde, her yeni haftada pazara uğradığınızda başka başka fiyatlarla mı karşılaşıyorsunuz, en temel gıda maddelerine dahi ulaşmakta bazı zorluklar mı yaşıyorsunuz?
Bir ülkenin en tepesindeki yönetici olan Sayın Cumhurbaşkanı, kendi dört çocuğunu dünyanın en güzel üniversitelerinde okuttuğu halde, sizin çocuklarınızdan böyle fırsatları, böyle imkânları esirgemiş olabilir mi?
Ne yani, bazı iflah olmaz ve ıslah olmaz muhaliflerin durmadan iddia ettikleri gibi, durmadan etraflarına yaydıkları gibi, eti, kıymayı sadece kasapların vitrinlerinde seyreder hale mi geldiniz, süt ve süt ürünleri günden güne sizlerden ve bütçenizden fersah fersah uzaklaşmış durumda mı?
En tepedeki yetkililer, her vilayete üniversite açtıklarını söyleyerek ve dahi açarak, sizlerden kaç seçim oy almış olsalar bile, bakın, çocuklarınızı yurt dışında en çaplı üniversitelerde okutabileceğinizi, kendileri fiili olarak ispat etmiş durumdalar.
Kendileri, dört çocuktan dördüne de bu imkânı sağlamış, sizlere örnek olmuş, sizler de en azından çocuklarınızdan birini mesela yurt dışında okutabilirsiniz!
Ey ahali neyiniz noksan?
- İnsanca paylaşılsa… / 23.01.2025
- Anlayan beri gelsin / 19.01.2025
- Bu oyunun ardındakilere karşı herkes oyunun arkasında durmalı / 18.01.2025
- Üzerinde tepinmek varken, ezdirmeye ne gerek var?! / 17.01.2025
- Kurutmadığınız ne kaldı? / 16.01.2025
- Hangi hakla ve ne yüzle? / 14.01.2025
- Bin yalanın ardından… / 13.01.2025
- Gözleri yaş dolu yaşlı insanlar / 12.01.2025
- OĞUL / 11.01.2025