logo
31 MART 2026

Eyüpspor şokta. Selçuk Şahin: Ağır mağlubiyet oldu

Eyüpspor Teknik Direktörü Selçuk Şahin, Konyaspor karşısında ağır bir mağlubiyet aldıklarını ancak iyi analiz ederek ilerleyen haftalarda iyi bir takım izletebileceklerini söyledi.

11.08.2025 00:56:00 / Güncelleme: 11.08.2025 01:05:48
İhlas Haber Ajansı
Eyüpspor şokta. Selçuk Şahin: Ağır mağlubiyet oldu
Eyüpspor şokta. Selçuk Şahin: Ağır mağlubiyet oldu
Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Eyüpspor, Pendik Stadyumu'nda karşılaştığı Konyaspor'a 4-1 mağlup oldu. Eyüpspor Teknik Direktörü Selçuk Şahin, mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Üzücü. Beklemediğimiz sonuç oldu. Oyuna iyi başlamamıza rağmen, tamamen oyunu kabullenmiş tepki veremeyen görüntü verdik. Çalıştığımız pozisyonları çıkaramadık. Değerlendirmeleri yapacağız. 2. yarı risk aldık. Çevirebilirdik, ağır bir mağlubiyet oldu. Üzgünüz. Kaybettik, vazgeçmeyeceğiz. İyi analiz etmemiz gerekiyor. Düzeltmem gereken noktalar var. Zamanımız var. Beşiktaş maçına kadar çok daha iyi bir takım izletebileceğimize inanıyorum" diye konuştu.



"Hedefimiz geçen sezondan daha iyi bir takım ortaya çıkarmak"
Geçtiğimiz sezon takımı çalıştıran Arda Turan'ın gösterdiği performansın üzerine çıkabileceğinizi düşünüyor musunuz' sorusuna ise Şahin, "Çok başarılı sezon geçirdi. Nasıl üstüne çıkarız onu yakalamak istiyoruz. Hazırlık maçları bize o ışığı vermişti. Bugün 1. gol çok talihsiz, usta işi bir gol. İki dakika önce biz atsak başka bir şey konuşabilirdik. Rakibi tebrik etmemiz gerekiyor. Her teknik adamın oyuna bakış açısı var. Benim de farklı düşündüğüm var. İlk defa sert bir takımla karşılaştık. Önemli bi maç oldu, buradan dersler çıkaracağız. En başta olması belki de hayırlı oldu. Haftaya çok daha iyi takım sahaya çıkarmaya çalışacağız. Hedefimiz geçen sezondan daha iyi bir takım ortaya çıkarmak" yanıtını verdi.

"Montella'ya iyi bir Eyüpspor izletmek isterdim"
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın karşılaşmayı tribünden takip etmesiyle ilgili Şahin, "Montella ile sürekli konuşuyoruz. İyi bir Eyüpspor izletmek isterdim, bunun üzüntüsünü yaşıyorum. İnandığımız oyundan güçlü oyunla doğruları oynamaya devam edeceğiz. Oyuncular da kendilerini düzeltecek. Geçen seneki başarıları yakalamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Berke'nin kalmasını istiyoruz"
Selçuk Şahin, kaleci Berke Özer'in transfer durumuyla ilgili çıkan haberlere yönelik, "Berke bizim için çok değerli isim. Kalmasını itiyoruz. Teklifler geliyor. Başarılı bir sezon geçirdi. Kulübü memnun edecek teklif gelirse düşünürüz. Güçlü bir takım olursa belki ayrılır. Bizim içim çok değerli oyuncu. Biz kalacak gibi planlar yapıyoruz. Gitmesi halinde kaleci transferi olacaktır. B planımız olarak düşündüğümüz isimler var. Berke, bu oyunun çok iyi parçası" dedi.

Ümit Milli Takım, Hırvatistan karşısında

Ümit Milli Takım, 2027 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup eleme maçında bugün Hırvatistan ile karşılaşacak

31.03.2026 12:21:00
İhlas Haber Ajansı
Ümit Milli Takım, Hırvatistan karşısında
Ümit Milli Takım, Hırvatistan karşısında
2027 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup eleme maçında Ümit Milli Takım, Osijek şehrinde bulunan Opus Arena'da Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek. Saat 18.30'da başlayacak müsabaka, Tivibu Spor (şifresiz uyduya açık kanal) ile Tivibu Spor YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

Karşılaşmayı İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Alessandro Dudic yönetecek. Dudic'in yardımcılıklarını Pascal Hirzel ve Nicolas Müller yaparken müsabakanın dördüncü hakemi Mirel Turkes olacak.

Arnavutluk ve Sırbistan'ın ortak ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2027 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası finallerine 9 grup birincisiyle birlikte gruplardaki en iyi ikinci takım doğrudan katılmaya hak kazanacak. Diğer 8 ikinci takım ise finallere katılma hakkı elde edebilmek için Kasım 2026'da play-off oynayacak.

Hakan Çalhanoğlu: ‘Sadece 90 dakikamız var’

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde yarın deplasmanda Kosova ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, yarın kazanarak Dünya Kupası'na katılacaklarına inandığını söyledi

31.03.2026 11:27:00
AA
Hakan Çalhanoğlu: ‘Sadece 90 dakikamız var’
Hakan Çalhanoğlu: ‘Sadece 90 dakikamız var’
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde yarın deplasmanda Kosova ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, yarın kazanarak Dünya Kupası'na katılacaklarına inandığını söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Fadil Vokrri Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hakan Çalhanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Küçüklükten bu yana hayal ettiğimiz dünya kupası... 2002'de ağabeylerimiz başardı, bizi gururlandırdılar. Biz onlarla büyüdük, onlarla hayal kurduk ve şimdi ben yarın sahaya çıkacağım. Bizim sadece bir maçımız kaldı, çok yakınız, 90 dakikamız var.

Önceliğimiz her zaman ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, milletimizi gururlandırmak. Hocamızla 2,5 yıldır beraber çalışıyoruz, önemli adımlar attık. Takımın havası çok iyi, motivasyonumuz yüksek.

Ayrıca baskıyı da hissediyoruz, heyecanlıyız ama güzel bir heyecan. Tek hedefimiz dünya kupasına katılmak, bu başarıyı elde etmek. Aslında benim kaptan olarak tek isteğim şu, inşallah dünya kupasına katılırsak, 2002'de oynamış olan ağabeylerimizi de aramızda görmek istiyorum. Tugay, İlhan, Yıldıray, Alpay ağabey, Bülent Korkmaz... onlarla beraber ABD'ye gitmek istiyorum.

Tarkan Ağabey'in güzel bir şarkısı var "Bir oluruz yolunda" diye, bir olursak daha güzel tablo ortaya çıkar. Bizim milli takımımızda gördüğüm eksik, eski başarılı futbolcular uzakta ama onları davet etmek, aramızda görmek istiyorum. Bizim onlara ihtiyacımız var, onların tecrübesi bizim için çok önemli. Güzel bir tablo olur diye düşünüyorum."

"Bu benim kesinlikle kariyer maçım"



Kaptan Hakan, "Yarınki maç kariyerinin en önemli maçı mı olacak?" sorusuna, "Bu benim kesinlikle kariyer maçım. Milli takımı seçtiğimde bu hayalleri kurmuştum. Çok yakınım, inşallah nasip olur. Bunun için çok çalıştık, çok uğraştık tırnaklarımızla kazıyarak geldik, kimse bunu hediye etmedi.

Son bir maçımız kaldı, elimizden gelen her şeyi yapacağız, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. İnşallah bunu başarırız. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Zor yollardan geldik, son 2,5 yıl iyi geçti, bu takımın hak ettiğini düşünüyorum. İnşallah yarın başaracağız." yanıtını verdi.

Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi

İngiliz ekibi Cardiff City'nin, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davası, Fransa Mahkemesi tarafından reddedildi.

31.03.2026 11:24:00
AA
Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi
Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi
İngiliz ekibi Cardiff City'nin, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davası, Fransa Mahkemesi tarafından reddedildi.


Nantes Ticaret Mahkemesi, 3. Lig'de mücadele eden İngiliz temsilcisi tarafından Mayıs 2023'te başlatılan ve Cardiff City ile Nantes'ı karşı karşıya getiren hukuki ve mali ihtilafta kararını açıkladı.

Mahkeme, Cardiff City'nin Arjantinli futbolcu Sala'nın kulübü Premier Lig'de tutabileceği iddiasıyla, gelir kaybı ve diğer zararlar için talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davasını reddetti.

Mahkeme ayrıca Nantes'ın uğradığı manevi zararlar ile yasal masraflar için Cardiff City'nin yaklaşık 400.000 sterlin ödemesine karar verdi.

Nantes'tan Cardiff City'ye transfer olan 28 yaşındaki Sala ve pilot David Ibbotson, 21 Ocak 2019 gecesi uçaklarının Manş Denizi'ne düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı

İsviçreli dünyaca ünlü futbolcu Alisha Lehmann, hem saha içindeki performansı hem de futbol dünyasındaki adaletsizliklere karşı yaptığı sert çıkışlarla spor gündeminin merkezine oturdu

31.03.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı
Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı
İsviçreli dünyaca ünlü futbolcu Alisha Lehmann, hem saha içindeki performansı hem de futbol dünyasındaki adaletsizliklere karşı yaptığı sert çıkışlarla spor gündeminin merkezine oturdu.

Juventus'tan ayrılarak İngiltere ekiplerinden Leicester City'ye transfer olan yıldız oyuncu, özellikle erkek ve kadın futbolcular arasındaki devasa maaş uçurumuna dikkat çekerek uluslararası bir tartışma başlattı.



Lehmann, kendisiyle aynı kulüpte top koşturan erkek arkadaşı Douglas Luiz ile aralarındaki kazanç farkını örnek göstererek, "Aynı işi yapıyoruz, aynı formayı terletiyoruz ama o benden yüz kat fazla kazanıyor. Bu durum sadece adaletsiz değil, aynı zamanda kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Kadın futbolunun her geçen gün daha fazla izleyici kitlesine ulaşmasına rağmen finansal karşılığının çok geride kalmasını eleştiren Lehmann, bu eşitsizliğin profesyonellik anlayışıyla bağdaşmadığını vurguladı.



Sadece saha içindeki emeğiyle değil, özel hayatına dair yaptığı dürüst açıklamalarla da konuşulan Lehmann, geçmişte kendisine yapılan yüksek meblağlı ahlaksız teklifleri de ifşa ederek kadın sporcuların maruz kaldığı etik dışı baskılara dikkat çekti.

Leicester City ile 2,5 yıllık sözleşme imzalayarak Premier Lig atmosferine geri dönen futbolcu, "Eve dönmek gibi hissettiriyor," diyerek kariyerinde yeni bir sayfa açtığını duyurdu.

Lehmann'ın bu cesur duruşu, Avrupa basınında kadın futbolunun geleceği ve profesyonel hakların iyileştirilmesi konusunda yeni bir hareketin fitilini ateşlemiş görünüyor.

Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bugün yaptığı antrenmanla devam etti

29.03.2026 14:42:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü
Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bugün yaptığı antrenmanla devam etti.



BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı.

Isınma koşularıyla başlayan idman, 5'e 2 top kapma ve ayak tenisi çalışmasının ardından tamamlandı. Basına kapalı yapılan idman, yaklaşık 50 dakika sürdü.

Kosova - Türkiye maçını İngiliz hakem yönetecek

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Kosova ile oynayacağı maçı İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek.

29.03.2026 10:37:00
İhlas Haber Ajansı
Kosova - Türkiye maçını İngiliz hakem yönetecek
Kosova - Türkiye maçını İngiliz hakem yönetecek
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Kosova ile oynayacağı maçı İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek.

A Milli Futbol Takımı'nın Kosova ile oynayacağı 2026 FIFA Dünya Kupası play-off final maçının hakemleri belli oldu.

Kosova'nın başkenti Priştine'deki Fadil Vokrri Stadyumu'nda 31 Mart 2026 Salı günü oynanacak ve TSİ 21.45'te başlayacak olan müsabakayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver yönetecek. Oliver'ın yardımcılıklarını Stuart Burt ve James Mainwaring yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Christopher Kavanagh olacak.

Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bu akşam sahada yaptığı günün ikinci antrenmanıyla devam etti

28.03.2026 22:09:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı
Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bu akşam sahada yaptığı günün ikinci antrenmanıyla devam etti.



BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı.



Isınma koşularıyla başlayan idman, dar alanda oynanan çift kale maçlarla sona erdi.

A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde deplasmanda oynayacağı Kosova maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü

28.03.2026 22:05:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı
A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde deplasmanda oynayacağı Kosova maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde yağmur yağışı altındaki antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olarak gerçekleştirildi.



Düz koşuyla başlayan antrenman ısınma hareketleriyle devam etti. Milliler daha sonra topla çalışmalar yaptı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Kosova müsabakasının taktiği üzerinde duruldu.



Antrenmanda Zeki Çelik takımla çalışırken, Hakan Çalhanoğlu ile Merih Demiral ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenmanı TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz da takip etti.

Ay-yıldızlılar yarın yapacağı antrenmanla Kosova karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürecek.

Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?

İran Milli Futbol Takımı, devam eden bölgesel çatışmalar ve siyasi gerilimlerin gölgesinde, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde kampa girdi

28.03.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?
Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?
İran Milli Futbol Takımı, devam eden bölgesel çatışmalar ve siyasi gerilimlerin gölgesinde, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde kampa girdi.

24 Mart'ta başlayan ve 1 Nisan'a kadar sürmesi planlanan bu kamp, takımın uluslararası müsabakalara hazır kalmasını hedefliyor.

Kafile, Belek'te bulunan 5 yıldızlı bir otelde konaklıyor ve çalışmalarını otelin bünyesindeki Hüseyin Aygün Futbol Merkezi'nde sürdürüyor.



Antrenmanlar, teknik direktör Amir Ghalenoei gözetiminde gerçekleştiriliyor. İlk etapta ısınma hareketleri ve dar alanda pas çalışmaları yapan ekip, hazırlık maçları öncesi taktiksel çift kale maçlarla form tutuyor.



Kamp süresince oyuncu ve antrenörlerin medya ile görüşmesine izin verilmezken, antrenmanlar sıkı güvenlik önlemleri ve sınırlı basın erişimi altında yapılıyor.

Dikkat çeken gelişmeler



27 Mart'taki Nijerya maçında İranlı futbolcular, savaşta hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek amacıyla sahaya çocuk sırt çantalarıyla çıktı.

Dünya Kupası Belirsizliği: İran'ın ABD, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek 2026 Dünya Kupası'na katılımı, bölgedeki savaş durumu ve güvenlik endişeleri nedeniyle halen FIFA nezdinde tartışılmaya devam ediyor.

Dünya Kupası'ndan ihraç tartışmaları: FIFA karar aşamasında

İran'ın 2026 Dünya Kupası'na katılımı ciddi bir risk altında. ABD, İsrail ve bazı Avrupa ülkeleri FIFA ve UEFA'ya baskı altına aldılar.

Ukrayna Futbol Federasyonu ve bazı Avrupa ülkeleri, İran'ın askeri faaliyetlerini gerekçe göstererek turnuvadan men edilmesini için resmi başvuruda bulundular.

FIFA Başkanı Infantino'nun "futbolu siyasetten ayırma" çabasına rağmen, ABD ve İsrail'in baskısıyla İran'ın yerine Birleşik Arap Emirlikleri veya Umman'ın turnuvaya dahil edilmesi senaryoları Doha kulislerinde konuşuluyor. Kararın Nisan ayı başında açıklanması bekleniyor.

Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı

28.03.2026 11:36:00
AA
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre kurul, sarı-kırmızılı kulübe çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle verilen 1 milyon 120 bin lira, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 220 bin lira ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle verilen 72 bin liralık cezaları oy birliğiyle onadı.

Tahkim Kurulu, PFDK tarafından Beşiktaş idarecisi Serkan Reçber'e verilen 45 gün hak mahrumiyeti ve 300 bin lira para cezasının yanı sıra ikas Eyüpspor antrenörü Umut Eskiköy'e verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 liralık para cezalarını da oy birliğiyle onadı.

Kurul, Natura Dünyası Gençlerbirliği futbolcusu Sekou Koita'ya verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 lira para cezasında ise indirim yaparak 1 resmi müsabakadan men ve 40 bin lira para cezası şeklinde değiştirdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.