logo
27 ARALIK 2025


"Faiz gidecek başarı gelecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Galatasaray'ın belini büken geçmişten gelen borçlarından dolayı ödediği yüksek seviyedeki faizlerdir. Riva ve Florya projeleri bu kanamayı durduracak." dedi

11.10.2016 00:00:00
Dursun Özbek, Galatasaray Kadın Voleybol Takımı'nın forma reklamı için Trendyol ile Türk Telekom Arena'da düzenlenen sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi için 22 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olağanüstü genel kurulda üyelerden yetki isteyecek Özbek, Galatasaray Futbol Takımı'nın bu yıl kar edeceğini dile getirerek, şunları söyledi: "Galatasaray Futbol Takımı bu sene kar edecek. Bunu geçen sene hedeflemiştim. Önceki sene 55 milyon avro olan zararımızı, geçen sene 17 milyon avro mertebesine düşürdük. Galatasaray Futbol Takımı bu sene karlı bitirmek zorunda. Bunun için 'Riva ve Florya' diyoruz. Futbol takımımız çok değerli bir marka. Gelirleri itibarıyla Türkiye'deki en yüksek futbol takımı. Ancak senede yaklaşık 120 milyon lira bir faiz sarmalının içine girmişseniz, bütün eliniz, kolunuz bağlanıyor. Galatasaray'ın belini büken geçmişten gelen borçlarından dolayı ödediği yüksek seviyedeki faizlerdir. Bu projeler, bu kanamayı durduracak." UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamanın Galatasaray'ın hedefleri arasında olduğunu anlatan Özbek, "Bu fikir Galatasaray'da her zaman vardır. Galatasaray bunu yapacağını da daha önce elde ettiği başarılarla göstermiştir. Galatasaray'ın bugünkü mali yapısını zora sokan korkunç bir faiz gideri var. Galatasaray'ın bu faiz yükünden kurtulmasıyla beraber futbol takımını yöneten şirket karlı bir hale gelir. Bu borç yükünden kurtulmamızla beraber sportif başarı zaten arkasında bekliyor. Önce biz bu borç yükünden kurtulalım, ondan sonra müsait gelirlerimizle en iyi takımı kurup Şampiyonlar Ligi'nde final adayı olabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bizim önümüzde UEFA'nın başka bir kararı yok"
Dursun Özbek, eski yöneticilerin, Galatasaray'ın mali yapısı nedeniyle bir sezon daha Avrupa kupalarına gidemeyeceğine yönelik değerlendirmelerinin sorulması üzerine, "Galatasaray gibi büyük kurumlarda muhalefet şart. Geçmişten gelen değerleri itibarıyla Galatasaray'ın demokratik ve şeffaf bir yapısı var. Buna bağlı olarak muhalefetin bu konudaki endişeleri doğal. Galatasaray başkanının kapısı herkese açık. Eğer gerçekten bir endişe içerisindeyseler yapacağımız toplantılarda, divan kurullarında gelirler tartışırız. Galatasaray'a basın üzerinden mesaj göndermeyi yanlış buluyorum. Gerçek Galatasaraylıların basın üzerinden konuşmaması lazım." diye konuştu. Galatasaray'ın geçen sezon UEFA ile yaşadığı sorunun 2014 yılı ve öncesinde yapılan harcamalardan kaynaklandığını anlatan Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef o dönemde UEFA ile anlaşmalar uygun bir şekilde yapılmamış. Baktığımız zaman 2014 yılının mayıs ayında yapılmış ve geriye doğru çalıştırılmış. Geriye doğru 3 sezonu dikkate almışlar. Böyle bir anlaşmanın yapılmaması gerekiyordu. Bir spor kulübü ile iyileştirme anlaşması yapılıyorsa ileriye dönük olması lazım. Biz bu süreci yürüttük, cezanın verilmemesi için elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik. Neticede UEFA bize 'Bugünkü mali yapın ile senede 65 milyon avrodan fazla sporcu ödemesi yapamazsın' diyor. Ayrıca bir sene de men cezası verdi. Geçen sezon kalifiye olduk ve bu ceza da ortadan kalktı. Şimdi bizim önümüzde başka bir karar yok." 

"Bay Riekerink zaten altyapının ustası"
Dursun Özbek, Galatasaray'ın Bulgaristan'ın Levski Sofya takımıyla oynadığı hazırlık maçının son bölümünde oyuna giren 14 yaşındaki Mustafa Kapı'nın üst seviyede gündem olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Altyapının ne kadar önemli olduğuna ve buradan gelen oyuncuların Galatasaraylıları ne kadar gururlandırdığına, sevindirdiğine hepimiz şahit olduk. Bay Riekerink de bu manada bizim için çok önemli bir değer. Galatasaray altyapı konusunda da öncü olacaktır. Florya 80 dönümdür, 250 dönümlük arsaya gitmeyi planlıyoruz. Burada 8 ya da 9 nizami futbol sahası olacak. Bu projeyi hayata geçirmek son derece basit. Bay Riekerink zaten altyapının ustası. Kariyeri A takıma hocalık yapmak için yeterlidir. Başta epey tenkit aldık ama bugün geldiğimiz seviyede görüyorsunuz ki son derece başarılı gidiyor. Ayrıca yaş gruplarının maçlarına gitmesi ve orada da heyecan oluşturması önemli."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Afrika'da İsrail hamlesi
İsrail’in Somaliland’i tanımasında hedef ne?
Yenidoğan Çetesi davası
3 sanık tahliye edildi
Gazze'de katliam sürüyor
Can kaybı 71 bin 266'ya yükseldi
İran'da nüfus krizi
İran İçişleri Bakanı: '75 yılda 40 milyonun altına inecek'
Bayrampaşa İtfaiye Daire Başkanı gözaltına alındı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada yeni gelişme
Türkiye'de düşen İHA'lar alarm veriyor
Güvenlik Uzmanından vatandaşlara kritik uyarılar
Yapay zeka tehlikesi büyüyor
'Sahte içerikler kamuoyunun algısını çok hızlı bir şekilde şekillendirebiliyor'
Başakşehir Atatürk Oto Sanayi Sitesi'nde yangın
1 kişi hayatını kaybetti
Afrika'da yeni çıban başı!
İsrail, Somaliland'ı "ülke" olarak tanıdı
Neredeyse yarısı yabancı sermayeli!
Piyasa yapıcı bankalar belli oldu
Sıcaklıklarda sert düşüş yaşanacak
İzlanda soğukları donduracak
Çünkü faize ödenen işçilikten yüksek!
2 bin 500 şirket konkordato ilan etti
Vatandaş 2025'te karta yüklendi
Kredi kartı borcu 2.6 trilyon
10 Mart Mutabakatı çöktü
Şam'dan dikkat çekici açıklama
Meyve üretimi düşüşte
Tarımda kriz devam ediyor
Afrika'da İsrail hamlesi
İsrail’in Somaliland’i tanımasında hedef ne?
Yenidoğan Çetesi davası
3 sanık tahliye edildi
Gazze'de katliam sürüyor
Can kaybı 71 bin 266'ya yükseldi
İran'da nüfus krizi
İran İçişleri Bakanı: '75 yılda 40 milyonun altına inecek'
Bayrampaşa İtfaiye Daire Başkanı gözaltına alındı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada yeni gelişme
Türkiye'de düşen İHA'lar alarm veriyor
Güvenlik Uzmanından vatandaşlara kritik uyarılar
Yapay zeka tehlikesi büyüyor
'Sahte içerikler kamuoyunun algısını çok hızlı bir şekilde şekillendirebiliyor'
Başakşehir Atatürk Oto Sanayi Sitesi'nde yangın
1 kişi hayatını kaybetti
Afrika'da yeni çıban başı!
İsrail, Somaliland'ı "ülke" olarak tanıdı
Neredeyse yarısı yabancı sermayeli!
Piyasa yapıcı bankalar belli oldu
Sıcaklıklarda sert düşüş yaşanacak
İzlanda soğukları donduracak
Çünkü faize ödenen işçilikten yüksek!
2 bin 500 şirket konkordato ilan etti
Vatandaş 2025'te karta yüklendi
Kredi kartı borcu 2.6 trilyon
10 Mart Mutabakatı çöktü
Şam'dan dikkat çekici açıklama
Meyve üretimi düşüşte
Tarımda kriz devam ediyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.