logo
08 AĞUSTOS 2026

F.Bahçe de istedi Avrupa kulüpleri de

Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Gümüşdağ, Fransa-Türkiye maçına göre A Milli Futbol Takımı'na en çok oyuncu veren kulüp olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi

18.10.2019 00:00:00
 
F.Bahçe de istedi Avrupa kulüpleri de
F.Bahçe de istedi Avrupa kulüpleri de
İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fransa-Türkiye maçına göre A Milli Futbol Takımı'na en çok oyuncu veren kulüp olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.  Göksel Gümüşdağ, yaptığı açıklamada, milli takımın son oynadığı Fransa mücadelesinde 3 oyuncularının ilk 11'de olduğunu hatırlatarak, "Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi ülkemizin güzide takımlarının ilk 11'de toplam 2 oyuncusu var, Başakşehir'den 3 oyuncu var. Bu bizim için ayrıca bir mutluluk vesilesi." dedi.

Bunun "Medipol Başakşehir" projesinin başarısını da ortaya koyduğunun altını çizen Gümüşdağ şöyle konuştu: "Fransa maçları hepimizi inanılmaz mutlu etti. Başakşehir Futbol Kulübünün ayrıca mutluğu şu: Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi ülkemizin güzide takımlarının ilk 11'de 2 oyuncusu var, Başakşehir'den 3 oyuncu var. Mert, Mahmut ve İrfan Can Kahveci... Bunun yanında 4 yıl önce futbolu bırakmayı düşünen bir Emre Belözoğlu'nu düşündüğünüzde, ona kucak açıp inandığımızı ve bu ailenin içerisine katılmasının onu futbola döndüreceğine inandığımız için o gün davet ettik, kendisi de geldi. Dört yıl önce futbolu bırakacak birisi bugün milli takımın en önemli oyuncusu ve kaptanlığını yapıyor. Onun yanında Cengiz Ünder, aynı durumda. Bize geldiğinde 1 sene içerisinde hepimizi şaşırttı ve tarih yazdı. Bugün Roma'da muazzam bir çıkış yaptı, sözleşmesi uzatıldı ve bugün milli takımın en önemli oyuncusu. Baktığınızda 3+2 gibi ilk 11'de oynayan... Bu projenin çok önemli bir proje olduğunu, Başakşehir'in 5 yılda Türk futboluna her açıdan çok önemli şeyler kazandırdığını, sadece kendi başarısı değil, milli takıma da önemli oyuncular kazandırdığını görüyoruz."

Kadrolarında, A Milli Takım'ın kaptanlığını yapmış Arda Turan ve Mehmet Topal gibi iki deneyimli ismin de bulunduğunu belirten Göksel Gümüşdağ, "Onların da yakın zamanda eski enerjilerini yakalayıp A Milli Takım'a gideceklerine inanıyorum. Dolayısıyla proje doğru olunca sonuçları da doğru oluyor. Ümit Milli Takım da aynı şekilde. Ümit Milli Takım'ın kaptanı Berkay ve sol bek Cemali bizim takımımızda, Cemali, Eskişehirspor'da kiralık olarak devam ediyor. Başakşehir A ve Ümit Milli Takım'a oyuncu vermeye devam ediyor. Ben inanıyorum ki bu gruptan (Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu) Allah'ın izniyle Avrupa Şampiyonası'na gideriz." ifadelerini kullandı.

Kulübün şirket mantığı ile yönetilmesi ve uzun soluklu planlar yapmalarının başarıyı getirdiğini vurgulayan Gümüşdağ, "Emin adımlarla, uzun vadeli planlar yaptığınızda, teknik direktörden oyuncunuza kadar herkes bu işe çok daha fazla odaklanıyor. Biz de çok yoğun bir şekilde kulübe zaman ayırıyoruz. Burada en üstten en alta kadar herkesin büyük emeği var. Beş yılda ilk beşin içinden çıkmayan, beş bile olmayan, Avrupa'ya sürekli oyuncu satmış bir kulüp." şeklinde konuştu.

"Mert'i Avrupa takip ediyor ve takip eden kulüpleri de biliyoruz"

Milli takıma gönderdikleri oyuncuları da doğru planlamanın sonucu olarak kulübe kazandırdıklarını aktaran Başkan Gümüşdağ, şöyle konuştu: "Mahmut Tekdemir, bizim altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncu. Bugün A Milli Takım'ın vazgeçilmez oyuncusu. Sıfır maliyet. Baktığınızda Mert Günok, Bursa'da ikinci kaleciydi, biz çok inandık, istedik. Onu da ikinci kaleci olarak değerlendirmek isteyen kulüpler vardı. O, projeye inandı, geldi ve inanılmaz bir çıkış yaptı. Mert, bugün milli takımın oynadığı 8 maçın 6'sında kalesini gole kapattı. Sekiz maçta 3 gol yedi. Bu inanılmaz bir şey. Mert'i Avrupa takip ediyor ve takip eden kulüpleri de biliyoruz. İrfan Can Kahveci, Gençlerbirliği'nden çok ucuz bir maliyete almıştım, bugün inanılmaz bir noktaya geldi, daha da iyi bir noktaya gelecek. Yeteneğine çok inanıyorum. O da yakın zamanda Avrupa'ya gidecek kalitede bir oyuncu. Dolayısıyla bunların çok önemli olduğunu düşünüyorum."

"Mert'e de Mahmut'a da ve İrfan Can Kahveci'ye ve diğer oyuncularımıza da çok teklifler geldi. Fakat Başakşehir sürekli zirveyi zorlayan ve hedefleri olan bir takım. Dolayısıyla biz bu tekliflere olumlu bakmadık." ifadelerini kullanan Göksel Gümüşdağ, "Mert, İrfan, Mahmut ve Visca'nın yanı sıra takımdaki çoğu oyuncunun Avrupa'da izlendiğini biliyorum. Bizim de hedefimiz var, kendi hedefimize doğru, zirveye doğru aynı yarışta bu sene de devam edeceğiz. Geçen sene en iyi iki kaleciden birinin Mert olduğunu düşünüyorum. Bu sene de maşallah iyi başladı. Bence Fransa maçında herkesin büyük emeği var ama Mert gerçekten o maçın kahramanı, UEFA da ilk 11'inde yer verdi. Ben daha da iyi olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'den 3 oyuncuya teklif

Sezon başında Mert, Mahmut ve İrfan için Fenerbahçe'den teklif aldıklarını açıklayan Gümüşdağ, şunları kaydetti: "Sadece İrfan Can ile ilgili değil Mahmut ve Mert ile ilgili teklifler de aldık. Fenerbahçe Kulübünden de teklif geldi, farklı kulüplerden de teklif geldi. Ama biz vermeyi düşünmedik. Hedefe koşan bir takımız, şu an böyle bir şey düşünmedik. Onlar da bu ailenin içerisinden ayrılmak istemediler. Belki gelecekte farklı bir değerlendirme olabilir ama bugün için takım içinde kalmalarını tercih ettik."

"Kesinlikle aday olmayı düşünmüyorum"

Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'na yeniden aday olacağı iddialarıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Sağ olsun kulüp başkanlarımızın neredeyse tamamı bu konuda beni aradı. 'Başkanım siz üç sene yaptınız, güzel bir dönem geçirdiniz, lütfen gene Kulüpler Birliği Başkanlığı noktasında aday olun' diye. Hepsine teşekkür ettim, 'Özellikle şu an Başakşehir Futbol Kulübü ve diğer konularla ilgili yoğun bir gündemim var, ben o görevi yaptım, dolayısıyla 18 kulübün içerisinde bu görevi üstlenecek değerli arkadaşlarımız var.' dedim. Fikret Orman'ın pazar günü itibarıyla Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı düşer. 10 gün içerisinde olağanüstü bir kongre yapılır, 18 kulübün içinden benim dışımda birisi aday olursa destekleriz. İnanıyorum ki o arkadaş da önemli katkılar sağlar. Fikret Bey de sağ olsun önemli katkılar sağladı ama böyle bir karar almış, saygı duymaktan başka bir şey yok. Ona hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni birlik başkanını seçeriz."

Gümüşdağ, "Aday olmama kararınız kesin mi?" sorusuna ise, "Tabii. Ben Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'nı yeterince yaptım. Bundan sonra başka bir arkadaşa teslim etmemiz daha uygundur. Kesinlikle aday olmayı düşünmüyorum." yanıtını verdi.

"Asker selamına soruşturma utanç verici"

UEFA'nın, A Milli Futbol Takımı oyuncularının "asker selamı"na soruşturma başlatmasına ilişkin Başkan Gümüşdağ, "Oyuncularımızın, Barış Pınarı Harekatı'nın yaşandığı bir dönemde duygularını, sevgilerini, desteklerini asker selamıyla yollamaları kadar doğal bir şey yok. Biz Türk toplumu olarak, hepimiz Mehmetçik'iz. Burada bir sıkıntı yok. Bugün bize de deseler atlar gideriz. Onun için UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in bu çifte standardı devam ettirmemesi gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı. Göksel Gümüşdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fransız bir futbolcu, kendi cumhurbaşkanına asker selamı verdiği zaman bir şey olmuyor ve bir maçta oyuncularımızın asker selamı vermelerinden dolayı bize bir soruşturma açılıyorsa bu utanç verici bir şeydir. Biz ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza, başkanımıza her şeyimize sahip çıkarız. Biz duygularımızı saklayamayız; hele hele terör örgütüyle böyle haklı bir mücadele döneminde. Ülkede bir savaş yok, terör örgütüyle mücadele var ve bunları temizlemekle ilgili ülkedeki tüm askerlerimiz seferber. Onlara duadan, destekten başka ne yapabiliriz. Biz böyle bir duyguyu yaşarken, bunları farklı soruşturmalarla yıldıracaklarını düşünüyorlar. Hiç doğru bulmuyorum ve bence futbola siyaseti onlar karıştırıyor."

Gümüşdağ, açılan soruşturmadan bir ceza çıkmasını beklemediğini vurguladı. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in birçok konuda çifte standart uyguladığını ileri süren Gümüşdağ, "Neredeyse bizim şampiyon olan takımımız Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gidemeyecek. Böyle bir şey olabilir mi? Almanya, Fransa, İspanya hepsi gidiyor, öbür tarafa döndüğünüzde Türkiye, Macaristan, Ukrayna... böyle bir şey yok. Şampiyonlar Ligi'ne katılma sistemini de değiştirirken yine büyük kulüplerin taleplerini ön plana aldılar ve desteklediler. Bugün baktığınızda her konuda bir çifte standart var. Bu çifte standardı her alanda görüyoruz." şeklinde konuştu.

"Oyuncumuz Türk olduğu için bunu yapıyorlar"

Barış Pınarı Harekatı'na destek verdiği paylaşımdan sonra, Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından St. Pauli'de kadro dışı bırakılan Enver Cenk Şahin'e sahip çıkmalarıyla ilgili de konuşan Başkan Gümüşdağ, "UEFA Başkanı'ndan bir ses seda var mı? Bir oyuncunun kendi mesajında vatanımıza, askerimize Allah yardımcısı olsun demesinden dolayı hemen kendi kulübünün medyası 'bunu kaldır' diyor. Arkasından eve gidiyor, idari menajer arıyor, 'Bunu kaldırmazsan kadro dışı kalacaksın.' diyor. Ama Enver Cenk Şahin aslan gibi bir çocuk. Biliyorsunuz 7 yıl bizde oynadı, o kulübe biz sattık onu. Ama bakıyorsunuz çifte standardı dünya basını biliyor ama UEFA'dan tık yok. Bu nasıl bir çifte standart anlayamıyorum. Bu çocuğun futbol oynaması sözleşmesine bağlı bir şey. Sözleşmesine rağmen bu paylaşımı yaptığın için bu takımda oynayamazsın diyorlar." ifadelerini kullandı.

Enver Cenk'i gösterdiği duruştan dolayı kulübe çağırdığını ve alnından öptüğünü söyleyen Göksel Gümüşdağ şöyle konuştu: "Sen bu takıma gel, antrenmanlarına çık, resmi yazışmayı da yapıyoruz. Eğer ocak ayında da serbest kalırsan, gel A takımda Başakşehir formasını giy. 'Bu ülke, bu Başakşehir seni yalnız bırakmaz.' dedim. Evelallah sonuna kadar yanındayız. Onu da tebrik ediyorum, o mesajı kaldırmadığı için. Anlamadığım Almanya Futbol Federasyonu buna nasıl ses çıkarmıyor. UEFA buna nasıl müdahale etmiyor. Burada bir oyuncu kendi vatanında terörle bir mücadelesi varsa bir mesaj kullanmış olsa biz bunu nasıl kadro dışı yapabiliriz. Biz bunu yapsak dünya ayağa kalkar. Oyuncumuz Türk olduğu için bunu yapıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ne insan ne vicdan bunu kabul etmez. Ama hiç merak etmesinler Enver Cenk Şahin'e takım var. Hem de UEFA'da oynayan bir takım var Allah'ın izniyle. İdmana çıkmak onun en doğal hakkı. Antrenmana çıkmazsa kondisyonu biter. Dolayısıyla sözleşme şartlarını yerine getirmiyorsunuz. Bunları tüm dünya seyrediyor, herkes görmeye devam etsin. Yazık..."

Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çorum FK, Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı

08.08.2026 10:37:00
İhlas Haber Ajansı
 
Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da
Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çorum FK, Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Çorum FK, Portekiz temsilcisi CD Nacional'da forma giyen 26 yaşındaki golcüyü transfer ettiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.



Açıklamada, "Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez, ülkesinin Estudiantes de Merida kulübünün altyapısında yetişmiştir. Kariyerinde Estudiantes de Merida, Veracruz, Coquimbo Unido, Audax Italiano, Atlatico Morelia, Martimo, Vitria SC ve CD Nacional formaları giyen Ramirez, Venezuela A Milli Takımı'nda da görev almıştır.

Güçlü fiziği, hava toplarındaki etkinliği ve golcü kimliğiyle dikkat çeken Ramirez, kariyerini artık kırmızı-siyahlı formamız altında sürdürecektir. Arca Çorum FK ailesine hoş geldin Jesus Ramirez. Kırmızı-siyahlı formamız altında başarılı bir kariyer diliyoruz" denildi.

Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı

Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı

08.08.2026 00:29:00
İhlas Haber Ajansı
 
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.

Erzurumspor FK, 2026-2027 sezonu kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Mavi-beyazlı ekip, 24 yaşındaki İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Erzurumspor FK'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüz, son olarak Başakşehir forması giyen profesyonel futbolcu Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına varmıştır. Festy Oseiwe Ebosele'nin Erzurum'a gelişinin ardından gerçekleştirilecek sağlık kontrolleri sonrasında kendisiyle resmî sözleşme imzalanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Kariyerinde daha önce Derby County, Udinese, Watford ve Başakşehir formaları giyen Ebosele, İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nda da görev yapıyor.

Geçtiğimiz sezon Başakşehir formasıyla lig ve kupa olmak üzere 20 maçta kadroya giren Ebosele, 11 karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı. İrlandalı futbolcu, sezonu 1 golle tamamlarken 3 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.

Altay Bayındır, Celta Vigo'da

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, milli kaleci Altay Bayındır'ın İspanya La Liga temsilcisi Celta Vigo'ya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandığını resmen açıkladı

07.08.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Altay Bayındır, Celta Vigo'da
Altay Bayındır, Celta Vigo'da
İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, milli kaleci Altay Bayındır'ın İspanya La Liga temsilcisi Celta Vigo'ya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandığını resmen açıkladı.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada, 28 yaşındaki eldivenin 2026/27 sezonu sonuna kadar kiralık olarak İspanyol ekibinin formasını giyeceği belirtildi.

İngiliz devi Manchester United, transferi sosyal medya hesaplarından "Altay'a yeni macerasında başarılar dileriz" ifadeleriyle duyurdu. Transferi resmileştiren Celta Vigo ise sosyal medya üzerinden Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı fenomen Bilal Göregen'in yer aldığı yaratıcı bir tanıtım videosu paylaştı. İspanyol ekibi paylaşımında, "Vigo'dan selamlar, Türk kardeşlerim" mesajına yer vererek milli file bekçisine "Hoş geldin" dedi.

Yapılan anlaşmaya göre Altay Bayındır, sezon sonuna kadar kiralık olarak İspanya'da forma giyecek. Sözleşmede yer alan satın alma opsiyon bedeli ise 4 milyon Euro olarak belirlendi.

Bu bedel, milli kalecinin sahaya çıkacağı maç sayısına bağlı olarak yukarı yönlü değişiklik gösterebilecek. Diğer yandan, 2023 yılında Fenerbahçe'den Manchester United'a transfer olan Altay'ın sözleşmesindeki madde gereği, Celta Vigo'nun satın alma opsiyonunu kullanması durumunda sarı-lacivertli kulüp bu bedel üzerinden yüzde 20 pay, yani 800 bin Euro elde edecek.

Teknik direktör Claudio Giraldez yönetimindeki Celta Vigo, geçtiğimiz sezonu La Liga'da 6. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanmıştı. Düzenli oynayabileceği bir takıma gitmek isteyen tecrübeli kalecinin, İspanyol ekibinin İtalya'daki sezon öncesi hazırlık kampına doğrudan katılacağı; Sassuolo ve Napoli ile oynanacak hazırlık maçlarında kadroda yer alacağı bildirildi.

Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya

Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Aston Villa, 12 Ağustos Çarşamba günü UEFA Süper Kupa'yı kazanabilmek için karşıya karşıya gelecek

07.08.2026 10:46:00
İhlas Haber Ajansı
 
Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya
Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya
Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Aston Villa, 12 Ağustos Çarşamba günü UEFA Süper Kupa'yı kazanabilmek için karşıya karşıya gelecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zafere uzanan Fransız ekibi Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldıran İngiliz takımı Aston Villa, 2026 UEFA Süper Kupa finalinde mücadele edecek.

Almanya'nın Salzburg kentindeki Salzburg Stadyumu'nda 12 Ağustos Çarşamba günü saat 22.00'de başlayacak müsabaka TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, yeni transfer Mohamed Salah'ın çok daha yüksek teklifleri geri çevirdiğini belirterek, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti" dedi

07.08.2026 10:24:00
İhlas Haber Ajansı
 
Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'
Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'
Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, yeni transfer Mohamed Salah'ın çok daha yüksek teklifleri geri çevirdiğini belirterek, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili kulübün yeni transferi Mohamed Salah'ın imza töreninin ardından transfer sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Salah'ın dünya futbolunun en önemli yıldızlarından biri olduğunu vurgulayan Doğan, Trabzonspor'un gerçekleştirdiği imza töreninin uzun yıllardır Türkiye'de ve dünyada benzerinin görülmediğini söyledi.

Salah'ın hem futbolculuğu hem de karakteriyle örnek bir isim olduğuna dikkat çeken Doğan, "Transfer görüşmeleri sırasında ne kadar mütevazı bir insan olduğunu görmüştük. Bugün takım içerisindeki tavrını görünce bunun tesadüf olmadığını bir kez daha anladım. Bu karakteri onu yıllardır dünyanın zirvesinde tutan en önemli özelliklerden biri. Trabzonspor'da çok başarılı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Bu birliktelik bizi çok daha büyük hedeflere taşıyacak"



Başkan Doğan, başarı için taraftar desteğinin vazgeçilmez olduğunun altını çizerek, "Bir olmadan hiçbir şey olmaz. Taraftarımızla birlikte hareket edersek hem Türkiye'de hem Avrupa'da çok önemli başarılara ulaşabiliriz. Takım içerisindeki hava son derece pozitif. Genç oyuncularımız ile tecrübeli isimler aynı hedef doğrultusunda çalışıyor. Herkesin amacı Trabzonspor'u ulaşabileceği en üst noktaya taşımak" ifadelerini kullandı.

"Muçi'nin hareketi duygulandırdı"

Ernest Muçi'nin Mohamed Salah'a forma vermesinin kendisini duygulandırdığını belirterek sözlerine devam eden Doğan, "Muçi'ye özellikle teşekkür ediyorum. Salah'a gelip formasını vermesi tamamen kendi düşüncesiydi. İkisi de bizim için çok değerli oyuncular. Bu davranış hepimizi duygulandırdı ve takım içindeki aile ortamını gösterdi" diye konuştu.

"İstanbul'da şaşırdı, Trabzon'u görünce 'İyi ki gelmişim' dedi"

Salah'ın gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Doğan, transfer görüşmeleri sırasında yaşanan bir diyaloğu da paylaşarak, "İstanbul'daki karşılamayı görünce bana 'Buna inanamadım' dedi. Ben de kendisine 'Bir de Trabzon'u gör' dedim. Trabzon'daki karşılamanın ardından ise 'İyi ki beni buraya getirdiniz' diyerek teşekkür etti. Burada inanılmaz bir sevgiyle karşılaştı. Bu pozitif havanın bizi çok iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum" dedi.

"En iyisini almaya çalışıyoruz"

Transfer çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Doğan, forvet takviyesi konusunda önemli isimlerle görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Doğan, "Görüşmelerimiz devam ediyor. En iyisini almaya çalışacağız. Şu an isim vermem doğru olmaz. Çıtanın nerede olduğunun farkındayız. Trabzonspor artık genç futbolcuların gelişip Avrupa'ya açıldığı önemli bir merkez olduğunu ispatladı. Mali yapımızı güçlendirdik ve artık adımlarımızı daha cesur atabiliyoruz" dedi.

"Kombine geliri 450 milyon TL'ye ulaştı"

Taraftar desteğine ayrı bir parantez açan Doğan, kombine satışlarının kulübe büyük güç verdiğini belirterek, "Kombine satışlarından elde edilen ciro yaklaşık 450 milyon TL'ye ulaştı. Tüm kombinelerin birkaç gün içerisinde tükenmesini istiyorum. Bu bize çok güçlü bir mesaj olur. Taraftarımız gereken desteği verirse biz de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Trabzonspor istediği oyuncuyu alabilecek güce sahip"

Transferlerle ilgili yapılan yorumlara tepki gösteren Başkan Doğan, kulübün ekonomik yapısının artık çok daha güçlü olduğunu vurgulayarak, "İstanbul kulüpleri transfer yaptığında kimse konuşmuyor, Trabzonspor yaptığında farklı yorumlar yapılıyor. Geçen sezonla birlikte yaklaşık 100 milyon Euro'luk oyuncu satışı gerçekleştiren bir kulübüz. İstersek bunun kadar daha satış yapabilecek potansiyele sahibiz. Kimsenin desteğiyle transfer yapmıyoruz. Taraftarımız dışında bize özel bir destek gelmedi. İş dünyamızın desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Oyuncularımıza maaşlarını erken yatırdık"

Takımdaki huzurlu ortamı korumak adına önemli adımlar attıklarını ifade eden Doğan, "Oyuncularımıza sürpriz yaparak ağustos ayı maaşlarını erkenden yatırdık. Onlara en iyi çalışma ortamını sunmaya çalışıyoruz. İçeride oluşan bu pozitif atmosferi lige de yansıtmak istiyoruz" dedi.

"Salah'ı para değil, Trabzonspor'un projesi ikna etti"

Transfer sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Başkan Doğan, Mohamed Salah'ın maddi nedenlerle Trabzonspor'u tercih etmediğini vurgulayarak, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti. Trabzonspor'u detaylı şekilde araştırdı, birçok oyuncuyla görüştü. Eski futbolcumuz Trezeguet de her gün Salah ile konuşarak bize çok yardımcı oldu. Kulübümüz hakkında hiçbir olumsuz referans almadı. Menajeriyle çok sağlıklı bir süreç yürüttük. Yaklaşık 4-5 gün içerisinde anlaşmayı tamamladık. Taraftarımız da Salah'ın samimiyetini bizzat gördü" dedi.

"Önce borçları azalttık, şimdi büyük transferler yapıyoruz"

Kulübün mali disiplinine dikkat çeken Doğan, yapılan transferlerin planlı şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Üç yıl önce borçlarımızı azaltmadan bu transferleri yapsaydık Trabzonspor yeniden büyük sıkıntılar yaşardı. Önce mali yapıyı düzelttik. Çok zorlu iki yıl geçirdik. Bugün ise ekonomik olarak çok daha rahatız ve artık güçlü hamleler yapabilecek seviyeye ulaştık" diye konuştu.

"Salah, Trabzon'un tanıtımına da büyük katkı sağlayacak"

Başkan Doğan, yıldız futbolcunun sadece sportif değil, şehir ve kulüp markası açısından da önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek, "Mısır'dan birçok önemli isim beni arıyor. Hepsini Trabzon'a davet edeceğiz. Salah'ın profesyonel çalışan çok güçlü bir PR ekibi var. Önümüzdeki günlerde sponsorluk ve uluslararası projeler konusunda da önemli görüşmeler gerçekleştireceğiz. Mohamed Salah'ın gelişi yalnızca Trabzonspor için değil, Trabzon'un tanıtımı açısından da çok büyük bir fırsat olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi

06.08.2026 17:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada "Öncelikle vurgulamak gerekir ki; belediye bütçesinden profesyonel spor kulüplerine bu şekilde maddi destek sağlanması yasal olarak mümkün değildir. Bu nedenle kampanya kapsamında alınan formaların belediye bütçesinden karşılandığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Başkanımız Ahmet Metin Genç'in yaptığı, yıllardır uyguladığı bir dayanışma modelidir. Başkanımız, Trabzonspor sevdalısı iş insanlarına, dostlarına ve hatırının geçtiği hemşehrilerimize ulaşarak Trabzonspor'a destek olmalarını rica etmekte, forma, kombine ve loca satın alarak kulübe katkı sunmalarına vesile olmaktadır. Bu uygulama ilk kez yapılan bir çalışma da değildir. Başkanımız her yıl benzer destek kampanyaları düzenlemektedir ve nasıl bir yöntem izlendiğini de defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Buna rağmen her kampanya sonrasında aynı soruların yeniden gündeme getirilmesi ve kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmaya çalışılması üzüntü vericidir' denildi.

Açıklamada, Trabzonspor'un şehrin en büyük markası, en önemli ortak değeri ve dünyaya açılan yüzü olduğu belirtilerek "Trabzonspor'un başarısı yalnızca sahadaki sonuçlardan ibaret değildir. Kulübümüz; şehrimizin tanıtımına, ekonomisine, turizmine ve marka değerine önemli katkılar sunmaktadır. Bu nedenle Trabzonspor'a sahip çıkmak, bu şehrin her ferdinin ortak sorumluluğudur.

Ahmet Metin Genç de, bu şehrin bir evladı ve belediye başkanı olarak Trabzonspor'a destek verilmesine öncülük etmeyi görev kabul etmektedir. Başkanımızın şimdiye kadar tüm kampanyalarda yaptığı şey, şehrimizin ortak değerine gönüllü destek vermek isteyen ve ekonomik imkanı olan hemşehrilerimizle Trabzonspor'umuzu buluşturmaktır.

Özetle, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, Trabzonspor için dayanışmaya öncülük etmekte ve her çağrısı teşekkürü fazlasıyla hak eden binlerce hemşehrimizden olumlu karşılık bulmaktadır. Bu vesileyle Başkanımız Ahmet Metin Genç'in başlattığı kampanyaya destek veren tüm iş insanlarımıza, esnafımıza ve hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyor, Trabzonspor'umuza destek olmak isteyen herkesi bu dayanışmaya katkı sunmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Salah'ın resmi fiyatı açıklandı

Trabzonspor: "Mohamed Salah'a her bir futbol sezonu için, 10.000.000 Euro yıllık ücret ve 7.000.000 Euro imza ücreti olmak üzere toplam 17.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir

06.08.2026 17:05:00
İhlas Haber Ajansı
 
Salah'ın resmi fiyatı açıklandı
Salah'ın resmi fiyatı açıklandı
Trabzonspor: "Mohamed Salah'a her bir futbol sezonu için, 10.000.000 Euro yıllık ücret ve 7.000.000 Euro imza ücreti olmak üzere toplam 17.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir.

Anlaşma kapsamında oyuncuya ayrıca, her bir futbol sezonu için şarta bağlı bonuslar ödenecektir. Yine oyuncu ile yapılan imaj hakları sözleşmesi kapsamında, mağazacılık şirketimizde 'Mohamed Salah' özelinde satılacak ürünlerden oyuncuya %20 pay verilecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, oyuncuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır.

Fenerbahçe tur kapısını araladı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı 2-0 yendi

05.08.2026 23:17:00
AA
 
Fenerbahçe tur kapısını araladı
Fenerbahçe tur kapısını araladı
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı 2-0 yendi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe'nin Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı konuk ettiği mücadelenin ilk yarısı, sarı-lacivertlilerin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

10. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Asensio'nun pasında topla buluşan Kerem, ceza sahası içinde pasını Talisca'ya aktardı. Bu oyuncunun sol çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.



45. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağ taraftan kazanılan köşe atışında Asensio'nun ceza sahası dışına yerden pasında Greenwood topla buluştu. Bu futbolcunun yakın direğe sert şutunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

Sakatlıklar nedeniyle karşılaşma sık sık dururken ilk yarıyı sarı-lacivertli takım, 2-0 önde bitirdi.

59. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Asensio ve Greenwood, verkaçlarla ceza sahası içine girdi. Greenwood'un önünde kalan topa vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.



60. dakikada Skriniar'ın savunma arkasına uzun pasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, topu kontrol ettikten sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kerem'in dokunuşunda kaleciden seken top, Talisca'nın önünde kaldı. Brezilyalı oyuncunun boş kaleye şutunda savunmadan seken top tekrar Kerem'e geldi. Yardımcı hakem, Kerem'e gelen son pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi.

67. dakikada Asensio'nun savunma arkasına pasında topu göğsüyle kontrol eden Talisca'nın uzak direğe sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

68. dakikada sağdan kullanılan köşe atışında Asensio, meşin yuvarlağı penaltı noktasına doğru gönderdi. Skriniar'ın kafa vuruşunun ardından son dokunuşu Talisca yaparken kaleci Khudiakov, gole izin vermedi.

90+1. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Sol kanattan topu taşıyan ve ceza alanına giren Oğuz Aydın, meşin yuvarlağı yerden içeriye çevirdi. Talisca'nın müdahale edemediği top, penaltı noktasının sağındaki İrfan Can Kahveci'nin önünde kaldı. İrfan'ın şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak uzaklaştı.

Mücadele, Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Trabzon'da Salah çılgınlığı

Trabzonspor'un yeni transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah bugün akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a geldi

05.08.2026 21:55:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzon'da Salah çılgınlığı
Trabzon'da Salah çılgınlığı
Trabzonspor'un yeni transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah bugün akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a geldi.

Mısırlı yıldızın şehre gelişinde karşılamak üzere binlerce taraftar Trabzon Havalimanı'na akın ederken, bordo-mavili taraftarlar kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulundu.
Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan ile birlikte Muhammed Salah, havalimanı VIP salonu bölümünden taraftarların bulunduğu bölüme giderek onlarla buluştu.



Ardından Muhammet Salah, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Gördüğü ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Mısırlı oyuncu, "Bu inanılmaz ortamda bulunmaktan çok mutluyum. 25 bin kişi var burada. Duygularımı kelimelere dökmekte zorlanıyorum. Daha önce böyle bir şey inanın yaşadım mı ben de hatırlamıyorum. Böylesine bir sevgiyi ve ilgiyi görmek beni çok mutlu ediyor. Ligde ve Avrupa'da başarılı olmak için çok çalışacağım" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ise taraftarlara teşekkür ederek "Dünya yıldızı nasıl karşılanır, taraftarımız herkese gösterdi" ifadelerini kullandı.

Göztepe, transferde gaza bastı

Göztepe, son olarak Bodrum FK forması giyen Gökdeniz Bayrakdar'ı kadrosuna katarak yeni sezon öncesindeki altıncı transferini gerçekleştirdi

05.08.2026 11:57:00
İhlas Haber Ajansı
 
Göztepe, transferde gaza bastı
Göztepe, transferde gaza bastı
Göztepe, son olarak Bodrum FK forması giyen Gökdeniz Bayrakdar'ı kadrosuna katarak yeni sezon öncesindeki altıncı transferini gerçekleştirdi.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yaz transfer dönemine 23 yaşındaki golcü Sinclair Armstrong'u kadrosuna katarak başlayan sarı-kırmızılılar, ikinci forvet takviyesini ise Andre Henrique ile yaptı. Orta saha rotasyonunu Alex Matos transferiyle güçlendiren İzmir ekibi, savunma hattına Noah Sonko Sundberg'i dahil ederken, kaleyi de Luka Gugeshashvili'ye emanet etti.



Sarı-kırmızılılar, son olarak Bodrum FK'den Gökdeniz Bayrakdar'ı renklerine bağladığını açıklayarak yaz transfer dönemindeki altıncı takviyesini gerçekleştirdi. Böylece kadrosuna altı yeni isim kazandıran Göztepe, transfer çalışmalarını sürdürürken, önümüzdeki günlerde birkaç yeni ismi daha renklerine katması bekleniyor.

Ayrılıklar yaşanabilir



Yaz transfer döneminde kadrosuna 6 yeni isim katan Göztepe'de ayrılıklar da yaşanabilir. Sarı-kırmızılı ekipte Dennis, Juan ve Arda Okan'a birçok kulübün ilgi gösterdiği öğrenilirken, yönetimin de uygun teklifler gelmesi halinde oyuncuların satışına sıcak baktığı belirtildi.



İzmir temsilcisinin, bu futbolcuların takımdan ayrılması durumunda ise yerlerini aynı seviyede transferlerle doldurmayı planladığı ifade edildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.