logo
14 ŞUBAT 2026


"F.Bahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü"

Polonyalı futbolcu Sebastian Szymanski, Fenerbahçe'ye transfer olduğu için mutlu:

19.07.2023 13:03:00
Anadolu Ajansı
"F.Bahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü"
"F.Bahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü"

Fenerbahçe'nin Dinamo Moskova'dan kadrosuna kattığı Polonyalı orta saha Sebastian Szymanski, sarı-lacivertli ekibe geldiği için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Szymanski, sarı-lacivertli ekibin Türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu belirtti. Sarı-lacivertlilerin teklifinin ardından transfer sürecinin bir an önce tamamlanmasını istediğini vurgulayan 24 yaşındaki futbolcu "Fenerbahçe'nin beni istemesi, benim açımdan büyük bir anlam ifade ediyordu. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Sabırsızlıkla oynayacağımız maçları bekliyorum." dedi.

"Şunu biliyordum ki Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü"

Fenerbahçe'nin kendisini çok istediğini ve bu hissi yaşamanın önemli olduğunu dile getiren Polonyalı futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim buraya gelmemdeki ana sebep bu diyebilirim. Aynı şekilde başkanımızla da görüşmeler, konuşmalar gerçekleştirdim. Keza sportif direktörümüzle de konuşmalar yaptık. Ben o konuşmalardan sonra büyük bir ailenin içinde olabileceğimi hissettim. Benim için bu gerçekten çok önemliydi. Dolayısıyla bu saymış olduğum iki sebep benim Fenerbahçe'ye gelmemdeki ana faktörler oldu. Şunu biliyordum ki Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü. Benim için buraya gelmiş olmak önemli. Aynı zamanda Fenerbahçe'nin Başakşehir kupa finali maçını da seyretmiştim. Buraya gelmeden önce kimseyle konuşmadım. Ama burada bazı arkadaşlarım top koşturmuşlardı. Onlardan bir tanesi de Roman Neustadter. Ama onunla transfer olduktan sonra konuştum."

Transfer sürecinin uzadığını, buna karşın kendisinin bir an önce takımla birlikte antrenmanlara başlamak istediğini vurgulayan Szymanski, vize problemi nedeniyle Rusya kampına katılamadığını söyledi. Adaptasyon sürecini çok hızlı şekilde geçirdiğini kaydeden Szymanski, "Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir aile olduğunu çok net bir şekilde gördüm. Buradaki ortam, takım arkadaşlarım, herkes bana yardımcı oluyor. Zaten bir futbolcu için yeni takımına gitmeden önce istediği şeyler de takım arkadaşlarının ona yardımcı olması, açık olmasıdır. Bu da bana göre en iyi şeylerden bir tanesi ki ben de bunu iyi bir şekilde görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Kanatlarda oynadığım da oluyor ama açıkçası kenarlarda oynamaktan pek haz etmiyorum"

Şampiyonlukların her futbolcu için çok önemli olduğunu, bu anlamda oyuncuların kendilerini daha iyi hissettiğini anlatan Szymanski, "Şampiyonluk gerçekten çok önemli. Diliyorum ki herkes kariyerinde şampiyonluk hissini yaşayabilir. Kupalar için sadece beni baz almamak lazım çünkü takım içerisinde çok fazla kupa kazanmış oyuncular da vardır, çok tecrübeli oyuncular var. Bana göre fazlasıyla iyi bir takımız. Birbirimizi çok daha iyi tanıyarak daha iyi performans ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Hep birlikte harika işler elde edebiliriz. Türkiye'nin en büyük kulübü Fenerbahçe'deyim. Öyle zannediyorum ki takım olarak da her zaman en iyisini vermek adına çabamızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Orta sahada 10 ve 8 numara pozisyonlarında oynadığına dikkati çeken Szymanski, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kanatlarda oynadığım da oluyor ama açıkçası kenarlarda oynamaktan pek haz etmiyorum. Daha çok orta saha orjinli bir futbolcuyum. 10 numara ya da 8 numara arasında benim için fark yok, ikisinde de oynayabiliyorum. Futbol karakteri olarak savaşmayı, pres yapmayı ve koşmayı seven bir futbolcuyum. Takımım için en iyisini sergilemeye çalışan bir oyuncuyum. Bizim için en önemli nokta, takımın menfaatini savunacak şekilde çalışmak. Futbol yeteneklerimin olduğunu düşünüyorum. Bazen bu yeterli olabiliyor, bazen daha iyisini yapmanız da gerekebiliyor. Ben futbol yetenekleri bakımından da iyi bir oyuncu olduğumu düşünüyorum."

"Lionel Messi benim için bir idol"

Oyun içinde aksiyon alma ve zamanlama konusunda her geçen yıl kendisini geliştirdiğini belirten Polonyalı oyuncu, "Bazen tek dokunuşla oynamanız gereken bir pozisyon oluşabilir bazen de topu ayağınızda daha fazla tutmanız gereken bir durumda olabilirsiniz. Bana göre bu oyun içindeki aksiyonlara ve zamanlamaya bağlı. Yıl geçtikçe bu konuda geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu noktada çok şey öğrendim. Topa sahip mi olmalı yoksa daha hızlı bir şekilde oynamalı mı' En iyi anı düşünerek en iyi anı o anda hissedip duruma göre hareket etmelisiniz. Bu noktada çok daha iyiye gidiyorum. Bu özellikler bende mevcut. Futbolseverler de görüyordur, bu konuda gelişim kat ettiğimi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Arjantinli yıldız Lionel Messi'yi örnek aldığını da dile getiren Szymanski, "Messi bana göre dünyadaki en iyi futbolcu. Belki de sol ayaklı olduğu için onu çok daha fazla seviyorum. Oyun tarzını çok beğendiğim bir futbolcu. Kendisi sahada çok zeki ve ne yapması gerektiğini bilen bir oyuncu. Benim tercihim Messi ama elbette ki Ronaldo da dünyanın en iyi futbolcularından biri. Buna şüphe yok ama benim tercihim Messi." diye konuştu.

Son olarak Fenerbahçe taraftarına mesaj gönderen Sebastian Szymanski, sözlerini şöyle tamamladı: "Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum beni çok iyi karşıladılar, bana çok güzel mesajlar gönderdiler. Ben de bu anlamda kendimi mutlu hissettim. Sezon uzun ve zorlu. Dolayısıyla onların desteklerine ihtiyacımız var. Elbette ki hem iyi hem de kötü zamanlar olacak ama umarım nerede oynarsak oynayalım desteklerini her zaman hissederiz ve umuyorum ki hep birlikte harika bir sezon geçiririz." AA

Adana Demirspor içler acısı duruma düşürüldü

Son 2 yıldır yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'den düştükten sonra art arda aldığı farklı mağlubiyetlerin yanı sıra puan silme cezalarıyla da mücadele ediyor

14.02.2026 11:05:00
İhlas Haber Ajansı
Adana Demirspor içler acısı duruma düşürüldü
Adana Demirspor içler acısı duruma düşürüldü
Adana Demirspor Başkanı Ertan Zeybek, artık kulübün şahsın değil, halkın olduğunu belirterek, "Bundan sonra bütün sorumluluk artık bu şehrindir. Eskiden 'Başkanım bu kadar çilek transferlere, pahalı transferlere gerek yok, bu ligde kalıcı olalım' diye hep söylüyorduk ama aldığımız cevaplar, 'Ben senin gibi küçük düşünmüyorum' oluyordu. Parasını ödeyemeyeceğiniz transfer, kulübe ihanettir" dedi.

Son 2 yıldır yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'den düştükten sonra art arda aldığı farklı mağlubiyetlerin yanı sıra puan silme cezalarıyla da mücadele ediyor.

Son olarak FIFA Disiplin Komitesi, 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a 12 puan silme cezası verdi. Disiplin komitesi, Mavi Şimşekler'e toplam 2 dosyadan 12 puan tenzili cezası uyguladı. Tarihinin en kötü dönemini geçiren Adana ekibi, 1. Lig'de -40 puanla son sırada yer alıyor.
Geçtiğimiz hafta Adana Demirspor'da yönetim, Murat Sancak'tan alındı. Adana Demirspor başkanlığı görevini Ertan Zeybek, Adana Demirspor başkan vekili görevini ise Mustafa Kemal Üstüner üstlendi.

"Bütün sorumluluk artık bu şehrindir"



Adana Demirspor Başkanı Ertan Zeybek, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine kulübün durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kulübün Murat Sancak döneminde şirketleştiğini ancak şu anda yeniden halkın takımı olduğuna değinen Zeybek, "Herkeste şahıs şirketine neden yardımcı olalım diye bir düşünce vardı. Bizler bunun önüne geçtik, Adana Demirspor yeniden halkın takımı oldu. Adana Demirspor kendi kendisini yönetecek durumda. Artık bu kulüp şahsın değil, halkın. Bundan sonra bütün sorumluluk artık bu şehrindir. Bizler Adana Demirspor'un kapanmaması için önünü açtık, yeni oluşacak yönetimin önünü açtık. İnşallah mayıs ayında da olağan kongrede güçlü bir yönetim oluşturarak Adana Demirspor'un yaşaması için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Resmi rakamı paylaşacağız"



Adana Demirspor'un borçlarının kapatılamayacak bir durumda olmadığına değinen Ertan Zeybek, "Normaldeki kulüp borçlarının çok üstünde bir borç yok. Pazarlıklarla, ikili diyaloglarla, alacaklıların fedakarlıklarıyla kapatılabilecek borçlar. Resmi rakamlar için birebir görüşmeler yapmamız lazım, günlük faiz işleyen bir süreç var ancak resmi rakamı önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

"Amacımız Adana Demirspor'u eski günlerine döndürmek"

Adana Demirspor'un 2. Lig'de bir süre kalıcı olması için çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Zeybek, "FIFA'dan sürekli cezalar geliyor. Artık -40 ya da -50 olmuş bunun pek bir önemi kalmadı. Zaten düşeceğiz, bizim en büyük hedefimiz küme düşme cezası almadan 2. Lig'de kalıcı olup, o süreçte de transfer yasağını kaldırıp, Adana Demirspor'u eski günlerine döndürmek" diye konuştu.

"Parasını ödeyemeyeceğiniz transfer, kulübe ihanettir"



Adana Demirspor'un önceki başkanı Murat Sancak ile takıma yapılan yıldız transferler için sürekli konuştuğunu da anlatan Zeybek, sözlerine şöyle devam etti:
"'Başkanım bu kadar çilek transferlere, pahalı transferlere gerek yok, bu ligde kalıcı olalım' diye hep söylüyorduk ama aldığımız cevaplar, 'Ben senin gibi küçük düşünmüyorum' oluyordu. Ben aynı zamanda mali müşavirim ve rakamlar ortada. Kulüplerin planlı yönetilmesini düşünüyorum. Öyle yönetildiğinde bu tür sorunlar yaşanmaz. Parasını ödeyemeyeceğiniz transfer, kulübe ihanettir. İnşallah bundan sonraki yönetim planlı bir şekilde devam eder ve kulübü ileriye götürür."

"Adana Demirspor'un yeniden halkın takımı olması önemli bir adımdı"

Maçlara gençleri çıkartmak için çaba gösterdiklerini de belirten Ertan Zeybek, "Zaten bu sezon bütün maçlara bizlerin desteğiyle gençler çıktı. Adana Demirspor'un ligden çekilmesi hiçbirimizin hoşuna gitmezdi. Gençler belki tecrübesiz ama olsun o formayla sahaya çıkılsın diye savaştık. Bu süreci tekrar yaşamak kimse istemez, bu süreçten herkesin ders çıkartması gerekiyor, Adana Demirspor'un yeniden halkın takımı olması önemli bir adımdı, inşallah bundan sonrası da güzel olacak" dedi.

iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak

Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında yarın Kayserispor'u konuk edecek. Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak

14.02.2026 11:00:00
İhlas Haber Ajansı
iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak
iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak
Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında yarın Kayserispor'u konuk edecek. Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Göztepe yarın saat 17.00'de Gürsel Aksel Stadyumu'nda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Ligde İzmir temsilcisi 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 40 puanla 4. sırada bulunuyor. Kayseri ekibi ise 2 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyetle aldığı 15 puanla 17. basamakta yer alıyor.
İzmir temsilcisi, taraftarı önünde oynayacağı bu kritik karşılaşmayı kazanarak Avrupa kupaları hedefi doğrultusunda yoluna emin adımlarla devam etmeyi hedefliyor.

İç sahada sadece 1 kez kaybedildi



Göztepe, Süper Lig'de bu sezon evinde oynadığı maçlarda sadece 1 kez mağlup oldu. İç sahada şu ana kadar 10 karşılaşmaya çıkan sarı-kırmızılılar, bu süreçte 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Stanimir Stoilov ve öğrencileri, Kayserispor'u da mağlup ederek taraftarının önündeki başarılı grafiğini sürdürmek istiyor.

Eksikler can sıkıyor

Kayserispor karşılaşması öncesinde Göztepe'de sakat oyuncuların durumu teknik heyeti düşündürüyor. Antrenmanda sakatlık yaşayan Juan'ın bu zorlu mücadelede forma giyemeyeceği öğrenildi. Brezilyalı futbolcunun, gelecek hafta oynanacak Beşiktaş maçında ise sahada olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tedavileri devam eden orta saha oyuncularından Efkan'ın da bu hafta kadroda yer almayacağı belirtilirken, sağ bek Arda ile İsviçreli orta saha Antunes'in durumlarının maç günü netlik kazanacağı ifade edildi. Öte yandan ağrıları bulunan Polonyalı kaleci Mateusz Lis'in forma giymesine engel bir durumun olmadığı kaydedildi.

Alper Akarsu düdük çalacak

Göztepe ile Kayserispor arasında oynanacak mücadeleyi Ankara bölgesi hakemlerinden Alper Akarsu yönetecek. Akarsu'nun yardımcılıklarını Ogün Kamacı ve Mert Bulut yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Raşit Yorgancılar olacak.İHA

Başakşehir 7, Beşiktaş 8 kez kazandı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de yarın karşılaşacağı Başakşehir ile 24. kez rakip olacak

14.02.2026 10:55:00
İhlas Haber Ajansı
Başakşehir 7, Beşiktaş 8 kez kazandı
Başakşehir 7, Beşiktaş 8 kez kazandı
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de yarın karşılaşacağı Başakşehir ile 24. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Başakşehir ile Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Fatih Terim Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar, 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyetle aldığı 37 puanla 5. sırada yer alıyor. Turuncu-lacivertliler ise 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyetle topladığı 33 puanla 6. sırada bulunuyor.

24. randevu



Başakşehir ile Beşiktaş, Süper Lig'de bugüne kadar 23 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda siyah-beyazlılar, 8 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, turuncu-lacivertliler de 7 defa kazandı. 8 müsabaka ise berabere sona erdi. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 28 kez rakip fileleri havalandırırken, Başakşehir ise 27 defa gol sevinci yaşadı.

Sezonun ilk yarısında Dolmabahçe'de oynanan müsabakayı Beşiktaş, geri düşmesine rağmen 2-1'lik skorla kazandı.

El Bilal Toure ile Kristjan Asllani dönüyor

Siyah-beyazlılarda El Bilal Toure sarı kart, Kristjan Asllani de kırmızı kart cezasından dolayı Corendon Alanyaspor maçında oynamamıştı. Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın görev vermesi durumunda iki futbolcu da Başakşehir deplasmanında forma giyebilecek.

Orkun Kökçü'nün performansı dikkat çekiyor

Kara Kartal'ın Başakşehir karşısında sahadaki en büyük kozlarından biri Kaptan Orkun Kökçü olacak. Sezon başında siyah-beyazlılara transfer olan Orkun, oynadığı son 4 mücadelede 4 gol kaydetti. Beşiktaş formasıyla bu sezon 26 müsabakaya çıkan 25 yaşındaki futbolcu, 4 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

Ligde son 10 maçta mağlup olmadı



Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son 10 maçta yenilmedi. Bu süreçte Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor, Kayserispor ve Konyaspor'u yenen Sergen Yalçın'ın öğrencileri; Samsunspor, Gaziantep FK, Trabzonspor, Eyüpspor ve Alanyaspor ile de berabere kaldı. Puan sıralamasında hemen altında yer alan Başakşehir'e karşı deplasmanda zorlu bir müsabakaya çıkacak Beşiktaş, yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

Vasquez ile Yasin forma bekleyecek

Beşiktaş'ın bu transfer döneminde kadrosuna kattığı Kolombiyalı kaleci Devis Vasquez, Sergen Yalçın'ın görev vermesi halinde ilk kez siyah-beyazlı formayı giyecek. Ziraat Türkiye Kupası'nda Kocaelispor ile oynadıkları maçta görev yapan Yasin Özcan ise müsabakada süre alması durumunda Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de ilk kez mücadele edecek

3 futbolcu sarı kart sınırında

Beşiktaş'ta, Başakşehir maçı öncesinde 3 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Siyah-beyazlılarda Orkun Kökçü, Emirhan Topçu ve Salih Uçan, Başakşehir karşısında sarı kart görmeleri durumunda 23. haftadaki Göztepe müsabakasında cezalı olacak.

Mehmet Türkmen düdük çalacak

Başakşehir ile Beşiktaş arasında oynanacak mücadeleyi hakem Mehmet Türkmen yönetecek. Türkmen'in yardımcılıklarını Esat Sancaktar ile Mustafa Savranlar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Muhammet Ali Metoğlu olacak.

Galatasaray'ın gizli golcüsü Yunus Akgün: 8 gol

Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, Eyüpspor maçıyla bu sezon ligde 5, toplamda 8. golünü kaydetti

14.02.2026 00:13:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray'ın gizli golcüsü Yunus Akgün: 8 gol
Galatasaray'ın gizli golcüsü Yunus Akgün: 8 gol
Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, Eyüpspor maçıyla bu sezon ligde 5, toplamda 8. golünü kaydetti.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray evinde Eyüpspor ile karşı karşıya gelirken, sarı-kırmızıların ilk golünü Yunus Akgün kaydetti. Müsabakanın 2. dakikasında Victor Osimhen'in sol kanattan ortasında kale önünde bulunan Yunus kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skor 1-0 oldu.

25 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki 8. gol sevincini yaşadı. Sarı-kırmızılı futbolcu, bu gollerin 5'ini ligde, 2'sini UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, 1'ini de Turkcell Süper Kupa'da attı.
Maça 11'de başlayan Yunus Akgün, 46. dakikada yerini Yaser Asprilla'ya bıraktı.

Beşiktaş kondisyon ve taktik çalıştı

Beşiktaş, deplasmanda Rams Başakşehir ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bu sabah yaptığı antrenmanla devam etti

13.02.2026 16:44:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş kondisyon ve taktik çalıştı
Beşiktaş kondisyon ve taktik çalıştı
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Rams Başakşehir ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bu sabah yaptığı antrenmanla devam etti.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı yapılan idman, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Isınma koşularıyla başlayan idman, taktiksel çalışmanın ardından sona erdi.

Manchester City teknik direktörü Guardiola’nın gündemi Gazze

İngiliz ekibi Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, Gazze'deki ampute futbol takımına destek için Filistin milli takımı formalarını imzaladı

13.02.2026 11:25:00
AA
Manchester City teknik direktörü Guardiola’nın gündemi Gazze
Manchester City teknik direktörü Guardiola’nın gündemi Gazze
İngiliz ekibi Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, Gazze'deki ampute futbol takımına destek için Filistin milli takımı formalarını imzaladı.

Gazze'de bulunan İrade Ampute Futbol Takımı, ABD merkezli sosyal medya platformu Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'nin kalbinden futbol dünyasının zirvesine. Gazze İrade Takımı'ndaki kahramanlarımız 'filozof' Pep Guardiola'dan özel mesaj ve imza aldı." ifadelerini kullandı.



İspanyol teknik adama desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirten İrade Ampute Futbol Takımı, "Bu forma sadece bir kumaş parçası değil, sakatlığa meydan okuyan ve hayallerinin peşinden koşan her oyuncunun gurur madalyasıdır. Bizde, kendimizde gördüğümüzü gören Guardiola'ya teşekkür ederiz: imkansızı bilmeyen kahramanlar." dedi.



Guardiola'nın Filistin kefiyesiyle fotoğrafını taşıyan ampute futbolcular, daha önce de Gazze'de yıkıntılar arasında futbol oynadıkları görüntüleri paylaşmıştı.

Fatih Tekke ilk derbi galibiyetinin peşinde

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, bordo-mavili takımın başında büyük maçlardaki ilk galibiyetini almak için Fenerbahçe karşısında saha kenarında taktik mücadelesi verecek

13.02.2026 10:35:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke ilk derbi galibiyetinin peşinde
Fatih Tekke ilk derbi galibiyetinin peşinde
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, bordo-mavili takımın başında büyük maçlardaki ilk galibiyetini almak için Fenerbahçe karşısında saha kenarında taktik mücadelesi verecek.

Trendyol Süper Lig'de geride kalan 21 haftada topladığı 45 puanla lider Galatasaray'ın 7, Fenerbahçe'nin ise 4 puan gerisinde üçüncü sırada yer alan Trabzonspor, ligin 22. haftasında yarın Fenerbahçe'yi konuk edecek.



Zorlu müsabaka, bordo-mavili takım açısından zirve yarışında daha iddialı bir konuma gelmenin yanı sıra derbi hasretini de sonlandırma fırsatı sunuyor. Teknik Direktör Fatih Tekke'nin bordo-mavili takımın başında büyük maçlardaki ilk galibiyetini alma ihtimali sebebiyle mücadelenin önemi daha da artıyor.

Büyük maçlarda galibiyet çıkmadı



Karadeniz ekibi, Teknik Direktör Fatih Tekke yönetiminde son haftalarda çıkış yakalasa da büyük maçlarda aynı başarıyı gösteremedi. Bordo-mavililer, Tekke döneminde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı ligde 5, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da birer olmak üzere oynadığı toplam 7 karşılaşmada galibiyet elde edemedi. Trabzonspor söz konusu maçlarda 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Fenerbahçe'ye karşı üçüncü sınav

Trabzonspor, Fatih Tekke idaresinde Fenerbahçe ile üçüncü kez karşı karşıya gelecek. Karadeniz temsilcisi, sarı-lacivertliler ile ligde oynadığı 2 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Bu karşılaşmalarda kalesinde 5 gol gören Karadeniz temsilcisi, 1 gol atabildi. İstanbul'da oynanan mücadeleler 4-1 ve 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sonuçlandı. Trabzonspor, Tekke'nin görev yaptığı dönemde büyük maçlarda 5 gol bulurken, 17 gole ise engel olamadı.

Fatih Tekke yönetiminde bordo-mavililerin büyük maçlarda aldığı sonuçlar:

Fenerbahçe: 4 - Trabzonspor: 1
Trabzonspor: 0 - Galatasaray: 2
Galatasaray: 3 - Trabzonspor: 0 (Türkiye Kupası)
Fenerbahçe: 1 - Trabzonspor: 0
Galatasaray: 0 - Trabzonspor: 0
Trabzonspor: 3 - Beşiktaş: 3
Galatasaray: 4 - Trabzonspor: 1 (Süper Kupa yarı final)

UEFA Uluslar Ligi'nde gruplar netleşti


 
A Ligi'nde yer alan ay-yıldızlı ekip, Fransa, İtalya ve Belçika ile eşleşti. Diğer gruplar da böylece belli oldu. 

12.02.2026 23:25:00 / Güncelleme: 12.02.2026 23:29:10
Haber Merkezi/aa
 UEFA Uluslar Ligi'nde gruplar netleşti
 UEFA Uluslar Ligi'nde gruplar netleşti

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar A Ligi'ndeki rakipleri Fransa, İtalya ve Belçika oldu. Kura çekiminde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Başkan Vekili Zehra Neşe Kavak, Dış İlişkiler Kurulu Başkan Vekili Çağrı Kanver, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra İmamoğulları, A ve 21 Yaş Altı Milli Takım İdari Müdürü Mert Tuncay ile Milli Takımlar İletişim Müdürü Türker Tozar yer aldı.
A Ligi kura çekimini Portekizli eski milli futbolcu Pepe, B Ligi kura çekimini Fransız eski milli futbolcu Patrick Vieira, C Ligi kura çekimini İspanyol eski milli futbolcu Fernando Llorente, D Ligi kura çekimini ise Belçikalı eski milli futbolcu Mbo Mpenza gerçekleştirdi.

A Ligi

1. Grup: Fransa, İtalya, Belçika, TÜRKİYE
2. Grup: Almanya, Hollanda, Sırbistan, Yunanistan
3. Grup: İspanya, Hırvatistan, İngiltere, Çekya
4. Grup: Portekiz, Danimarka, Norveç, Galler


B Ligi

1. Grup: İskoçya, İsviçre, Slovenya, Kuzey Makedonya
2. Grup: Macaristan, Ukrayna, Gürcistan, Kuzey İrlanda
3. Grup: İsrail, Avusturya, İrlanda Cumhuriyeti, Kosova
4. Grup: Polonya, Bosna Hersek, Romanya, İsveç

C Ligi

1. Grup: Arnavutluk, Finlandiya, Belarus, San Marino
2. Grup: Karadağ, Ermenistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya/Cebelitarık
3. Grup: Kazakistan, Slovakya, Faroe Adaları, Moldova
4. Grup: İzlanda, Bulgaristan, Estonya, Lüksemburg/Malta

D Ligi

1. Grup: Cebelitarık/Letonya, Malta/Lüksemburg, Andorra
2. Grup: Litvanya, Azerbaycan, Lihtenştayn

Turnuva formatı ve maç takvimi

A Ligi'nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 8 takım, iki ayaklı çeyrek finallerde mücadele edecek. Bu eşleşmelerin galipleri, Haziran 2027'deki final turnuvasına katılacak. B ve C Liglerindeki dört grup birincisinin yanı sıra D Ligi'ndeki iki grup birincisi, A, B ve C Liglerine yükselecek.
A ve B Liglerinde dördüncü sırayı alan takımlar, otomatik olarak B ve C Liglerine düşecek. C Ligi'nde dördüncü sırayı alan en kötü iki takım da D Ligi'ne gidecek. A Ligi'nin üçüncü sıradaki takımları ve B Ligi'nin ikincileri, B Ligi'nin üçüncü sıradaki takımları ve C Ligi'nin ikincileri, iki ayaklı play-off maçı oynayacak. C Ligi'nin dördüncü sıradaki en iyi iki takımı ile D Ligi'nin iki ikincisi arasında da play-off mücadelesi yapılacak.

Turnuvanın maç takvimi ise şu şekilde:

1. maçlar: 24-26 Eylül
2. maçlar: 27-29 Eylül
3. maçlar: 30 Eylül-3 Ekim
4. maçlar: 4-6 Ekim
5. maçlar: 12-14 Kasım
6. maçlar: 15-17 Kasım
Çeyrek finaller: 25-30 Mart 2027
Finaller (A Ligi): 9-13 Haziran 2027

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu


 
Türkiye, UEFA Uluslar A Ligi'nde Fransa, İtalya ve Belçika ile eşleşti. A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "İlginç bir grup. Avrupa'nın en iyi birkaç takımıyla aynı gruptayız. Onlara karşı oynamak ve bu seviyede olmak çok önemli" dedi.

12.02.2026 22:53:00 / Güncelleme: 12.02.2026 22:59:43
Haber Merkezi/aa
 A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu
 A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen kura çekimine 4. torbadan katılan ay-yıldızlı ekip, A Ligi 1. Grup'ta Fransa, İtalya ve Belçika ile eşleşti. A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, kura çekiminden sonra, "İlginç bir grup. Avrupa'nın en iyi birkaç takımıyla aynı gruptayız. Onlara karşı oynamak ve bu seviyede olmak önemli. İki yıldır yaptığımız önemli atılımlar var. Alttan gelerek buraya ulaştık. Burada olmak istiyoruz. Ama şuan odağımız mart ayındaki maçlarımız olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkesi İtalya'nın da grupta yer alması hakkında Montella, "Elbette özel olacak. İtalya'ya karşı geçen yıl Bologna'da dostluk maçı oynamıştık. Bu sefer daha önemli bir hedef doğrultusunda karşılaşacağız. Bakalım ne olacak? İtalya'ya karşı oynayacak olmaktan dolayı heyecanlıyım" diye konuştu.

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabında Mart ayında oynanacak maçlar hakkında ise Montella, "Herkes Mart ayındaki play-off maçlarını düşünüyor. Bizim için çok önemli. Kulüpleri ziyaret ediyorum, oyuncuları ve maçlarını izliyorum. Futbolcularla en son kasım ayında birlikte olmuştuk. Mart ayına kadar geçen süre önemli bir ara ve takiplerimizi yapmamız gerekiyor. O yüzden oyuncuların performansını izliyoruz. Odak noktamız, play-off maçları olacak" şeklinde konuştu.

Milli takımdaki futbolcuların Dünya Kupası beklentileriyle ilgili olarak Montella, "Kesin olan bir şey var ki tüm oyuncular ve teknik direktörler Dünya Kupası'nda olmak ister. Dünya Kupası'nda oynamak için çok heyecanlı olduklarını görebiliyorum" dedi. Uzun süren sakatlıklarının ardından Ozan Kabak ve Enes Ünal gibi milli oyuncuların tekrar takımda yer alma olasılığı hakkında da konuşan Montella, "Onları takip ediyoruz. Özellikle Ozan'ın son haftalarda çok iyi oyunu var ve düzenli olarak oynuyor. Enes, çok fazla süre almıyor ama iyileşmesinden dolayı çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

Diplomasız teknik direktöre için her maç 25 bin avro ceza

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Monaco, ekim ayında göreve getirdiği Sebastien Pocognoli'nin takım çalıştırmasını sağlayan diploması olmadığı için her maç 25 bin avro para cezası ödüyor

11.02.2026 12:24:00
AA
Diplomasız teknik direktöre için her maç 25 bin avro ceza
Diplomasız teknik direktöre için her maç 25 bin avro ceza
Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Monaco, ekim ayında göreve getirdiği Sebastien Pocognoli'nin takım çalıştırmasını sağlayan diploması olmadığı için her maç 25 bin avro para cezası ödüyor.

Fransız L'Equipe gazetesinin haberine göre 11 Ekim'de Adi Hütter'in yerine teknik direktörlüğe getirilen 38 yaşındaki Pocognoli'nin Ligue 1'de takım çalıştırmasına imkan sağlayan BEPF (Profesyonel Futbol Eğitici Diploması) ya da eşdeğer diplomaya sahip olmamasından dolayı kulübü, her maç para cezası ödemek zorunda kalıyor.

Monaco, şu ana kadar 17 maça (14 lig, 3 kupa) çıkan Belçikalı teknik adam için 425 bin avro ceza ödedi. Kulüp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde herhangi bir yaptırımla karşılaşmıyor.

Habere göre Monaco yönetimi, cezadan kaçınmak için bir maçta Pocognoli'nin yardımcılarından Damien Perrinelle'i esame listesine teknik direktör olarak yazdı ancak onun da diploma eğitimi devam ettiği için yine para cezası ödendi. Perrinelle, bu durumdan yararlanarak maaşının kulüp tarafından artırılmasını sağladı.

Kulüp, Perrinelle'in isminin yazılması da çözüm olmayınca esame listesinde teknik direktör bölümünü boş bırakmaya başladı.

Belçikalı teknik adam sezonu tamamlarsa Monaco, toplam 750 bin avro ceza ödeyecek.

Kulüpten yapılan açıklamada ise ekim ayında 38 yaşındaki teknik adamla yapılan görüşmelerde bu kuralın dikkate alındığı ve maaş ayarlamasının buna göre yapıldığı belirtildi.

Ligue 1'de 21 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 yenilgi sonunda 28 puan toplayan Monaco, 10. sırada bulunuyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 21. sırada yer alarak son 16 play-off turuna kalan Fransa temsilcisi, bu turda bir başka Fransa ekibi Paris Saint-Germain (PSG) ile eşleşti. Monaco, Fransa Kupası'nda ise elenmişti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.