logo
28 AĞUSTOS 2025


‘F.Bahçe’ye VAR, G.Saray’a yok’

Galatasaray Sportif A.Ş. Yöneticisi Erden Timur, VAR sisteminin Fenerbahçe lehine karar verirken kendileri için sessiz kaldığını, bu kurguyu yapanın başına yıkacaklarını söyledi

20.10.2022 16:24:00
‘F.Bahçe’ye VAR, G.Saray’a yok’
‘F.Bahçe’ye VAR, G.Saray’a yok’
Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, "Adalet demek herkes için aynıdır. Ayrıcalık değil adalet istiyoruz. Adalet demek standart demektir. Her yapılanın birbiriyle uyumlu olması demektir." dedi. Timur, "Türk futbolu için adalet" temalı basın toplantısı düzenledi. Hakem kararları, VAR sistemi üzerine konuşan Erden Timur; analiz ettikleri konuları aktardı.

"Fenerbahçe lehine 4 karar var, bizim için VAR yok"

Erden Timur açıklamasında; "Bu toplantının ana gündemi başından sonuna kadar adalet olacak. Adalet demek herkes için aynıdır. Ayrıcalık değil adalet istiyoruz. Adalet demek standart demektir. Her yapılanın birbiriyle uyumlu olması demektir. Hakem atamalarından, VAR atamalarına, uzatmalardan, yayıncı kuruluşun gösterim sürelerine kadar, yayıncı kuruluşun tribünden atılan yabancı maddeyi gösterme standardına kadar analiz ettik. Fenerbahçe'nin lehine 4 adet karar gelmiş VAR'dan. Bizim için bu sezon VAR söz konusu olmadı." dedi.

"Alper Ulusoy, bizim maçımızdaki 6 saniye ile tanınıyor"

Başkan Vekili Timur sözlerinin devamında; "Maçlarımızın yüzde 75'i iki hakeme verilmiş. Alper Ulusoy ve Hakan Ceylan. Alper Ulusoy'u zaten tüm Türkiye bizim maçımızdaki 6 saniye ile tanıyor." açıklamasında bulundu.

Erden Timur; "Maçlarımızın büyük kısmında VAR'ın başında hep aynı iki hakem var. AVAR atamalarında 9 maçımızın 5'ine aynı hakem atanıyor. Rakiplerimizde 4 maça atanan bile yok. Bizim 5 maçımıza da aynı hakem atanıyor. Bu bir kurgu. Biz bu kurguyu bozar, yapanın başına yıkarız." sözlerini sarf etti.

"Bir hakem nasıl Galatasaray'ın rakibi olan takımın formasını giyer?"

Mete Kalkavan hakkında konuşan Başkan Vekili; "Rizespor - Galatasaray maçında hakemliği bitme noktasına gelen Ali Palabıyık tekrardan maçımıza atanıyor. Bunun psikolojik etkisini hepimiz biliyoruz. Bir hakem nasıl Galatasaray'ın rakibi olan takımın formasını giyer? Mete Kalkavan'ın bir travması olduğunu biliyoruz. Biz gazetelerden öğrendik. Bununla ilgili nasıl bir soruşturma açılmaz?" açıklamasında bulundu.

"Verilmeyen bariz 10 pozisyon var"

Eden Timur açıklamasının devamında; "Verilmeyen bariz 10 tane pozisyon var. Antalyaspor maçındaki penaltı, aynı maçta Oliveira'nın aşiline basıldı, Giresunspor maçında Emre Akbaba'nın pozisyonu gösterilmedi bile, Giresunspor maçındaki Torreira konusu, Trabzonspor maçında Seferovic pozisyonu... Rakibimizin aynı pozisyonda penaltı alması, Gaziantep FK maçında Abdülkerim'in ikinci sarıdan kırmızı gördüğü pozisyon, dünkü bizim maçımızda Ross'un yaptığı hareket bizim lehimize verildi bu karar, aslında fauldü. Icardi'nin pozisyonu oluyor, 20 saniyede korner kullanılıyor. 20 saniyede incelenip, karar veriliyor. Ancak tekrarı 5. dakikada gösteriliyor. En doğru açı ise 9. dakikada gösteriliyor. Bu kadar geç verilmesinin sebebi, en masum açıyı bulmak ve kamuoyunu hazırlamak. VAR'la ilgili konularda uluslararası bir derste bilinen bir metafor varmış. Hakem VAR'a çağırıldığında pozisyonu izleyince, karnına yumruk yemiş gibi olmalıymış. Bizler de taraftar olarak ekran karşısında sürekli yumruğu yemiş gibi hissediyoruz." dedi.

Yayıncı kuruluş yorumu

Yayıncı kuruluş hakkında konuşan Timur; "Yönetmenlerin seçtiği görüntülerin, kulüpler tarafından gönderildiği çok bariz. Yayıncı kuruluş, gol atan oyuncunun ailesinin olduğu locayı nereden biliyor? Yayıncı kuruluşla VAR aynı görüntüleri inceliyor, yani böyle bir irtibatınız varsa başka şeyler de olabilir. Tartışmalı pozisyonlar için yayıncı kuruluş aranıp yönetmen aracından başka açılar isteniyor mu? Yayıncıya bu müdahale etme hakkını kim nerden, hangi ilişkilerle alıyor? Bu açılar özetlere eklenmiyor, hakem programlarında gösteriliyor." sözlerini sarf etti.

Erden Timur'un açıklamasının devamı şöyle;  "Bu ortamı bir savaş edasıyla, bir savaşmış gibi yönetenler var. Bunun ne anlamı var? Bu bir savaşsa, bu savaşı kendi menfaati için verenler değil, ülke futbolcu için verenler kazanacak. Her yerdeyiz dedik, anlatamadık. Bu kez anlayacağınız dilden konuşuyoruz. Vicdanıyla hareket edenlerle mücadele edemeyeceksiniz. Akılla, kararlılıkla hareket edenlerle baş edemeyeceksiniz. Bunu da bir tarafa yazın ve sakın unutmayın.

Galatasaray ceza alanına atılan paslar, kilit paslar, gol beklentisi, rakip ceza sahasında topla buluşmada lider. Birileri bunun olasılığını da anlatsın bize. Bu kadar istatistiğe sadece 3 penaltımız var. Bunun saçmalığını kimse kimseye anlatmaya kalkmasın. VAR da devreye girmiyor. Biz bundan sonra sadece kendimiz için değil, haksızlığa uğrayan her kulüp için mücadele etmeye varız. Bu mücadele kamuoyu ile birlikte olacak. Bundan sonra her hafta, bütün takımlara yapılan haksızlıklar GSTV'de "Futbol için Adalet" programında yayınlanacak.

Abdülkerim'in pozisyonunu söylerken, Ross'un pozisyonunu da söyledik. Buna devam edeceğiz. Hep birlikte olursak, kararlılıkla sonuç alacağız. Bu iş ancak böyle çözülür. Herkes için adalet, herkes için eşitlik. Türk futbolunun gelişmesi için başka yol yok. Biz bunu savaş olarak görmüyoruz ama görenlere diyorum ki; Korkun! Çünkü bu savaş istediğiniz gibi sonuçlanmayacak. Yüzde 100 emin olduktan sonra isim isim herkesi ifşa edeceğiz."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Gazze'de büyük dram!
24 saatte 2'si çocuk 4 kişi açlıktan öldü
Basın bilgilendirme toplantısı yapıldı
MSB'den teğmenler için önlem
Eski TBMM başkanları katıldı
Komisyon'da 7. toplantı
Ekonomiye güven yok!
Güven endeksi 100'ün altında
Dış ticaret verileri açıklandı
Temmuzda açık 6.5 milyar dolar
Arjantin şokta!
Devlet Başkanına linç girişimi
Başsavcılık CHP lideri Özel hakkında resen soruşturma başlattı
Adalet Bakanı, Özgür Özel'in önüne 2 şık koydu
İsrail, Zeytun Mahallesi'nde 1500'den fazla evi yıktı
Bir de buna gönüllü göç diyorlar!
ABD'nin 'nükleer denizaltı' kararına Maduro'dan tepki
Tlatelolco Antlaşması'nı hatırlattı
Adalet Bakanı Tunç'tan Özgür Özel'e iki seçenek
"Aksi takdirde yok olup gidecek'
İsrail, Şam'daki Mani Dağı'na saldırı gerçekleştirdi
Ölen Suriyeli askerler var
Witkoff, İsrail'in soykırıma devam etmesi için gerekçe sunuyor
Hamas'tan ABD'li temsilciye tepki
Cevdet Yılmaz gündemi değerlendirdi
"Netanyahu'nun sözleri talihsiz"
Fenerbahçe hem oyun olarak hem de sonuç olarak üzdü
Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi hayalleri Lizbon’da sona erdi
CHP lideri Özel, Beyoğlu mitinginde konuştu
"AK Parti bir kara düzen kurmuştur"
Gazze'de büyük dram!
24 saatte 2'si çocuk 4 kişi açlıktan öldü
Basın bilgilendirme toplantısı yapıldı
MSB'den teğmenler için önlem
Eski TBMM başkanları katıldı
Komisyon'da 7. toplantı
Ekonomiye güven yok!
Güven endeksi 100'ün altında
Dış ticaret verileri açıklandı
Temmuzda açık 6.5 milyar dolar
Arjantin şokta!
Devlet Başkanına linç girişimi
Başsavcılık CHP lideri Özel hakkında resen soruşturma başlattı
Adalet Bakanı, Özgür Özel'in önüne 2 şık koydu
İsrail, Zeytun Mahallesi'nde 1500'den fazla evi yıktı
Bir de buna gönüllü göç diyorlar!
ABD'nin 'nükleer denizaltı' kararına Maduro'dan tepki
Tlatelolco Antlaşması'nı hatırlattı
Adalet Bakanı Tunç'tan Özgür Özel'e iki seçenek
"Aksi takdirde yok olup gidecek'
İsrail, Şam'daki Mani Dağı'na saldırı gerçekleştirdi
Ölen Suriyeli askerler var
Witkoff, İsrail'in soykırıma devam etmesi için gerekçe sunuyor
Hamas'tan ABD'li temsilciye tepki
Cevdet Yılmaz gündemi değerlendirdi
"Netanyahu'nun sözleri talihsiz"
Fenerbahçe hem oyun olarak hem de sonuç olarak üzdü
Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi hayalleri Lizbon’da sona erdi
CHP lideri Özel, Beyoğlu mitinginde konuştu
"AK Parti bir kara düzen kurmuştur"
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.