logo
30 NİSAN 2026

Fener perişan oldu

16.04.2006 00:00:00
Lider Fenerbahçe, Manisa'da ağır bir yara aldı. Haftalardır gol bile yemeyen sarı lacivertli takımın defansı Vestel Manisaspor karşısında dağıldı. 5-3'lük bir mağlubiyet alan Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi avantaj ve moral kaybetti.

Turkcell Süper Ligi'nde, Vestel Manisaspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşma ev sahibi ekibin 5-3'lük üstünlüğüyle tamamlandı. Haftalardır mağlubiyet yüzü görmeyen Fenerbahçe, ilk golü de bulmuş olmasına rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan puansız ayrıldı.Bu sonucun ardından da gözler Galatasaray'ın bugün yapacağı Çaykur Rizespor karşılaşmasına çevrildi. Liderlik koltuğu büyük ölçüde tehlikede olan Fenerbahçe'nin haftalar süren liderliği, yarın Galatasaray galip geldiği takdirde son bulacak.

MAÇIN KARNESİStat: Manisa 19 Mayıs Hakemler: Bülent Yıldırım xx, İsmail Köse xx, Ufuk Şepik xx Vestel Manisaspor: Göksel xx, Tufan xxx, Hakan xxx, Yılmaz xxx, Zafer Şakar xxx, Arda Turan xxx (Dk. 72 Zafer Demiray xx), Serkan Dökme xxx (Dk. 72 Yunus xx), Caner xxx, Zelenka xxx (Dk. 90 Birol ?), Holosko xxx, Sinan xxxx Fenerbahçe: Rüştü x, Servet x, Luciano x, Önder x (Dk. 64 Serkan x), Ümit xx, Aurelio xx, Appiah xx, Alex xx, Tuncay x (Dk. 64 Semih x), Anelka x, Nobre x Goller: Dk. 13 Anelka, Dk. 54 Nobre, Dk. 79 Servet (Fenerbahçe), Dk. 28 Holosko, Dk. 45 Caner, Dk. 55, 71 ve 90 (penaltıdan) Sinan (Vestel Manisaspor) Sarı kartlar: Dk. 68 Yılmaz, Dk. 82 Zafer Şakar, Dk. 86 Sinan (Vestel Manisaspor), Dk. 72 Servet, Dk. 77 Aurelio (Fenerbahçe)

İLK YARI13. dakikada şık hareketlerle rakip ceza alanına yaklaşan Alex, bekletmeden topu Anelka'ya aktardı. Sağ çapraz pozisyondaki Anelka'nın sert vuruşunda, top kaleci Göksel'in solundan ağlara gitti: 1-0. 28. dakikada ceza alanı dışından Zafer Şakar'ın attığı sert şutta direkten dönen topu, Holosko düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-1 45. dakikada Arda Turan'ın sağdan yaptığı ortada Fenerbahçeli savunma oyuncularını geçen topla sol çapraz pozisyonda buluşan Caner, sert bir vuruşla topu ağlara yolladı: 2-1 Karşılaşmanın ilk yarısı, Vestel Manisaspor'un 2-1 üstünlüğüyle son erdi.

İKİNCİ YARI54. dakikada Alex'in kullandığı serbest vuruşta Luciano'nun kafa vuruşunda kaleci Göksel'den dönen topu Nobre tamamladı: 2-2. 55. dakikada Arda Turan'ın sağ kanattan yaptığı ortada kaleci Rüştü'nün tokatladığı topu önünde bulan Sinan, yerden bir vuruşla takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-2. 71. dakikada ani gelişen Vestel Manisaspor atağında ceza alanına giren Holosko, topu Sinan'a çıkardı. Bu futbolcu, düzgün vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 4-2. 79. dakikada Alex'in kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Servet, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 4-3. 90. dakikada gelişen V.Manisaspor kontratağında F.Bahçe ceza alanı içinde Sinan, Aurelio ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Sinan kendisinin üçüncü takımının beşinci golünü kaydetti: 5-3. Karşılaşma, Vestel Manisaspor'un 5-3 üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe lig tarihinde 5. kez bir maçta 5 gol birden yediFenerbahçe, Turkcell Süper Ligi'nde Vestel Manisaspor'a sürpriz biçimde 5-3 yenilerek şampiyonluk yolunda büyük yara alırken, lig tarihinde 5. kez bir maçta 5 gol birden yedi. 48. sezonunu geçiren lig tarihinde bir maçta en çok golü 1990-1991 sezonunda Aydınspor'a 6-1 yenilerek kalesinde gören sarı-lacivertli takım, 5 gollü yenilgileri ise 5. kez tattı.

Fenerbahçe'nin lig tarihinde bir maçta en çok gol yediği maçlar şöyle: Sezon      Tarih                Maç                                     Sonuç1990-91   26.08.1990    Fenerbahçe-Aydınspor         1 - 6 1960-61   18.12.1960    Galatasaray-Fenerbahçe      5 - 0 1989-90   07.01.1990    Fenerbahçe-Beşiktaş            1 - 5 1990-91   06.10.1990    Fenerbahçe-Trabzonspor      3 - 5 1999-00   27.02.2000    Gaziantepspor-Fenerbahçe   5 - 1 2005-06   15.04.2006    V.Manisaspor-Fenerbahçe      5 - 3

Maçın ardından olaylar çıktı Turkcell Süper Ligi'nde Vestel Manisaspor ile Fenerbahçe arasında yapılan maçın sonrasında olaylar çıktı. Statta animasyon yapan ekibin sunucusunun karşılaşma sonrası "Fenerbahçe, olamazsın şampiyon" şeklinde anons yapmasından sonra, sarı-lacivertli takımın taraftarlarının bulunduğu tribün bir anda karıştı. Bazı taraftarların sandalyeleri sökerek sahaya fırlattığı gözlenirken, çıkan kargaşada bazı taraftarlar hafif yaralandı. Yaralananlar arasında 4 polis memurunun da olduğu belirtildi.

Yanal: Tarihi niteliği olan bir maçı kazandıkVestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Tarihi niteliği olan bir maçı kazandık" dedi. Yanal, Fenerbahçe'yi 5-3 yendikleri maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, kendileri açısından çok güzel bir gece olduğunu belirterek, "Vestel Manisaspor, sponsoruyla birlikte önemli projeler içindedir. Bu projelerin içinde olmak beni mutlu ediyor. Bu maçı Fenerbahçe'nin zorlanmadan kazanacağını düşünenler, Vestel Manisaspor'dan haber alma zahmetinde bile bulunmayanlardır. Fenerbahçe'ye bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim" diye konuştu. Bu arada Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, basın toplantısı düzenlemedi.

CİM BOM'A GÜN DO?DUFenerbahçe'nin Vestel Manisaspor'a 4-2 yenilmesinin arından gözler bugün yapılacak Galatasaray - Çaykur Rizespor karşılaşmasına çevrildi. Fenerbahçe'nin 3 puan birden kaybetmesinin ardından Galatasaray'lı futbolcular galibiyete adeta kilitlendiler. Sarı Kırmızılı ekip sahadan yarın en az bir puanla ayrılması halinde liderlik koltuğunu ezeli rakibi Fenerbahçe'den devralacak. Haftalardır devam eden liderlik koltuğu ortaklığı da böylece bitmiş olacak. Galatasaray'ın da sahasında Çaykur Rizespor'a mağlup olması halinde ise puanlar eşit kalacağı için durumda bir değişiklik olmayacak.

Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu

Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen’in başı, İtalya’da oynadığı dönemden kalan bir araç kiralama krizi nedeniyle dertte

29.04.2026 18:52:00
Haber Merkezi
Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu
Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu
Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen'in başı, İtalya'da oynadığı dönemden kalan bir araç kiralama krizi nedeniyle dertte.

Otomotiv devi Mercedes-Benz, ödenmemiş borçlar ve geri teslim edilmeyen bir araç sebebiyle Nijeryalı futbolcuyu polise şikayet etti.

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı golcü oyuncu Victor Osimhen hakkında İtalya'dan çarpıcı bir iddia geldi. İtalyan basınında geniş yankı bulan haberlere göre; Mercedes-Benz'in finans kolu, futbolcunun Napoli'de forma giydiği dönemde kiraladığı lüks araçla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle yasal işlem başlattı.

90 Bin Euro borç ve kayıp araç iddiası



Şikayet dilekçesinde yer alan bilgilere göre Osimhen, 2023 yılında bir Mercedes GLE modeli için kiralama sözleşmesi imzaladı. Ancak ünlü futbolcunun aylık taksitleri ödemediği ve toplam borcun 90 bin Euro seviyesine ulaştığı öne sürülüyor.

Daha da dikkat çeken iddia ise, sözleşme süresi dolmasına rağmen Osimhen'in aracı şirkete teslim etmemesi oldu. Mercedes yetkilileri, defalarca yapılan uyarılara rağmen ne ödemelerin yapıldığını ne de aracın iade edildiğini belirterek İtalyan kolluk kuvveti Carabinieri'ye başvurdu.

"Zimmete para geçirme" suçlaması

Milano'daki Crescenzago karakolunda kayda geçen tutanaklarda, olayın "zimmete para geçirme" ve sözleşmeye aykırılık kapsamında değerlendirildiği belirtiliyor. İtalyan yargısının, Galatasaray formasıyla Türkiye'de bulunan oyuncu hakkında nasıl bir prosedür izleyeceği ise merak konusu.

Konuyla ilgili Osimhen'in menajerlik ekibinden veya Galatasaray Kulübü'nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Tedesco, futbolcularla vedalaştı

Fenerbahçe'nin yollarını ayırdığı Teknik Direktör Domenico Tedesco, tesislerde futbolcularla vedalaştı

29.04.2026 15:31:00
İhlas Haber Ajansı
Tedesco, futbolcularla vedalaştı
Tedesco, futbolcularla vedalaştı
Fenerbahçe'nin yollarını ayırdığı Teknik Direktör Domenico Tedesco, tesislerde futbolcularla vedalaştı.

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz günlerde ayrılık kararını açıkladığı Teknik Direktör Domenico Tedesco, takıma veda etti.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sezon başında futbol takımımızın teknik direktörlük görevine getirilen, geçtiğimiz günlerde ise kulübümüzle yolları ayrılan Teknik Direktör Domenico Tedesco, bugün Fenerbahçe Can Bartu Tesislerimize gelerek futbolcularımızla vedalaştı. Duygularını paylaşan teknik adam, ardından oyuncularımıza başarı dileklerini iletti. Domenico Tedesco ve ekibine kulübümüze yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eder; bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz" denildi.

Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de evinde RAMS Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

29.04.2026 15:22:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor
Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de evinde RAMS Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti.



Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde Zeki Murat Göle yönetiminde yapılan idman, salonda yapılan core çalışmasıyla başladı. Sahada gerçekleştirilen ısınma, çabukluk ve koordinasyon hareketlerinin ardından ise iki grup halinde 5'e 2 top kapma çalışmaları yapıldı. Antrenman taktiksel ve bireysel çalışmalarla da sona erdi.

Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak

FIFA, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacak 48 ülkeye yapılacak ödemeyi yüzde 15 arttırarak 871 milyon Dolar'a yükseltti.

29.04.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak
Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak
FIFA, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacak 48 ülkeye yapılacak ödemeyi yüzde 15 arttırarak 871 milyon Dolar'a yükseltti.

2026 FIFA Dünya Kupası'na ev sahiplerinden olan Kanada'nın Vancouver şehrinde yapılacak 76. FIFA Kongresi öncesinde FIFA Konseyi toplandı. Toplantıda Dünya Kupası'nda uygulanacak bazı kart kuralları onaylanırken, katılımcı ülkelere verilecek para ödülünün de artırılmasına karar verildi.



Toplantıda turnuvaya katılacak 48 ülkenin tamamına dağıtılacak kaynakları yüzde 15 artırıldı. Buna göre FIFA'nın, ülkelere vereceği toplam para 871 milyon Dolar oldu. Ayrıca her takıma sağlanan hazırlık ödeneği 1,5 milyon Dolar'dan, 2,5 milyon Dolar'a çıkarılırken, eleme turları için verilecek ücret de 9 milyon Dolar'dan, 10 milyon Dolar'a yükseltildi. FIFA ayrıca ülkelere verilecek ek ödeneğin de 16 milyon Dolar olmasına karar verdi.

Toplantıda FIFA Dünya Kupası'nda uygulanacak kart kuralarıyla ilgili değişiklikleri de yapıldı. Sarı kartların grup aşamasından sonra ve elemelerden sonra iptal edileceğini öngören bir değişikliği onayladı.

Ayrıca IFAB toplantısında alınan futbolcuların hakem kararına protesto amacıyla sahadan ayrılması ve rakipleriyle konuşurken, ağızlarını kapatmasıyla ilgili iki kural değişikliğinin Dünya Kupası'nda uygulanmasına karar verdi. Futbolcular bu iki olayı gerçekleştirmesi durumunda kırmızı kart görecek.

Öte yandan Afgan Kadın Mülteci Futbol Takımı'nın da FIFA organizasyonlarında yarışmasına karar verildi.

Ederson iki farklı ihlalden PFDK'ye sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'deki Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson'u 2 farklı ihlalden dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti

29.04.2026 10:21:00
Haber Merkezi
Ederson iki farklı ihlalden PFDK'ye sevk edildi
Ederson iki farklı ihlalden PFDK'ye sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'deki Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson'u 2 farklı ihlalden dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre Ederson, "Hakaret" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi, "Sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle ise 36. maddeden tedbirli olarak PFDK'ye gönderildi.

TFF Hukuk Müşavirliği, Zecorner Kayserispor'u 5, Galatasaray'ı 3, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ise birer ihlalden dolayı disipline verdi.

Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk olduğu TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 yenilen Trabzonspor, 2026 yılındaki ilk deplasman yenilgisini yaşadı

29.04.2026 10:19:00
AA
Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı
Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk olduğu TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 yenilen Trabzonspor, 2026 yılındaki ilk deplasman yenilgisini yaşadı.

En son ilk yarının son haftasında 22 Aralık 2025'te Gençlerbirliği'ne 4-3 mağlup olan bordo-mavililer, ligde 126 gün sora dış sahada yenilgi yaşadı.

Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından ligde çıktığı 7 deplasman maçının 5'ini kazanan, 2'sinde ise berabere kalan Karadeniz ekibinin, TÜMOSAN Konyaspor mağlubiyetiyle yenilmezlik serisi sona erdi.

Dış sahada 10 resmi maç sonra yenilgi

Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı öncesi bu yıl Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 9 deplasman müsabakasında yenilgi yüzü görmedi.

Ligde 7 dış saha maçında 5 galibiyet, 2 beraberlik alan Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 galibiyet elde etti.

Bordo-mavililer, ligde Kocaelispor ve Gaziantep FK'yi 2-1, Samsunspor'u 3-0, Zecorner Kayserispor'u 3-1, ikas Eyüpspor'u 1-0 mağlup ederken Hesap.com. Antalyaspor ve Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise İstanbulspor'u 6-1, RAMS Başakşehir'i ise 4-2 mağlup etti.

Trabzonspor, bu yıl 10 deplasman maçı sonrası yenilgiyle tanıştı.

Deplasmanda 3 yenilgi

Trabzonspor, bu sezon deplasmanda yaptığı 16 karşılaşmada 3 mağlubiyet aldı.

Karadeniz ekibi, ligin ilk yarısında Fenerbahçe'ye 1-0, Gençlerbirliği'ne 4-3, son olarak da TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 kaybetti.

İç sahadan 1 puan fazla topladı

Trabzonspor, ligde deplasmanda oynadığı 16 karşılaşmada 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda 33 puan elde etti.

Bordo-mavili takım, iç sahada ise 15 müsabakada 9 galibiyet, 5 beraberlik, 1 yenilgi sonucunda 32 puan alarak dış sahadan 1 puan az topladı.

Galatasaray gelecek hafta şampiyonluğunu ilan edebilir

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda yapacağı Samsunspor maçını kazanması durumunda 2025-2026 sezonunda şampiyonluğa ulaşacak

28.04.2026 10:35:00
AA
Galatasaray gelecek hafta şampiyonluğunu ilan edebilir
Galatasaray gelecek hafta şampiyonluğunu ilan edebilir
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda yapacağı Samsunspor maçını kazanması durumunda 2025-2026 sezonunda şampiyonluğa ulaşacak.

Süper Lig'de 31. haftaya 22 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgiyle 71 puan toplayarak liderlik koltuğunda giren sarı-kırmızılı takım, 4 puan gerisindeki Fenerbahçe'yi konuk etti. Galatasaray, RAMS Park'ta yapılan ve şampiyonluk yarışını doğrudan ilgilendiren derbiyi Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz ve Lucas Torreira'nın golleriyle 3-0 kazandı.

Galatasaray, derbi galibiyetiyle puanını 74'e yükselterek sarı-lacivertlilerle puan farkını 7'ye çıkardı. Galatasaray, ayrıca 6 puan gerisindeki Trabzonspor ile farkı ise maç fazlasıyla 9'a taşıdı.

Karadeniz temsilcisi, 31. haftada deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 mağlup olunca Galatasaray ile arasındaki fark 9 olarak kaldı.

Ligde üst üste 4, toplamda ise 26. şampiyonluğuna ilerleyen sarı-kırmızılı ekip, 31. haftadaki sonuçların ardından büyük bir avantajı ele geçirdi. Süper Lig'in 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü Samsunspor'a konuk olacak "Cimbom" deplasmandan 3 puanla dönmesi durumunda bitime 2 maç kala rakiplerinin sonuçlarına bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.

Fatih Tekke'den zehir zemberek açıklama


 
 
Süper Lig'de Pazartesi akşamı Konya'da Konyaspor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'un Teknik Direktörü Tekke, "Belki de geldiğimden bu yana antrenörlük kariyerimdeki en kötü ilk yarılardan birisi oldu" dedi.

28.04.2026 06:22:00
Haber Merkezi/AA
Fatih Tekke'den zehir zemberek açıklama
Fatih Tekke'den zehir zemberek açıklama

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında, konuk oldukları TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'un teknik direktörü Fatih Tekke, üzücü bir gece yaşadıklarını söyledi.
Tekke, maçın ardından MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Konyaspor'u tebrik eden Tekke, takımdaki bazı eksikler olsa da ilk yarıdaki oyunu kabul etmediğini belirtti.

İkinci yarıda Trabzonspor tek kale oynadı

İkinci yarı aldığı tüm riskler ve değişikliklerin hemen karşılığını bulduğunu anlatan Tekke, "Belki de geldiğimden bu yana antrenörlük kariyerimdeki en kötü ilk yarılardan birisi oldu. Bunun sebebini kendime yazmak zorundayım. Son bölümdeki küçük detaylarla maç dönebilirdi, Konyaspor ikinci yarı iyi savunma yaptı" dedi.

Bu kadroyla bu kadar!

Ligde yakaladıkları ikincilik fırsatına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tekke, "Bu oyuncularla buraya kadar geldik. Özellikle bugün galip gelseydik üçüncülüğümüz garanti olacaktı. Sonra ikinciliği hedef olarak belirleyecektik. Dolayısıyla maç maç gitmek zorundayız. Alt tarafıyla, üst tarafıyla zor geçen bir lig oldu. Oyuncularıma bu umudu yeşerttikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Tekke, Trabzonspor'un Avrupa'da olması gerektiğini ve bu aşamada ciddi kadrolara ihtiyaç duyduklarını, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise hedeflerinin kupayı almak olduğunu dile getirdi.

Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Corendon Alanyaspor ile Samsunspor arasında oynanan müsabakayı konuk ekip 3-2 kazandı

27.04.2026 22:39:00
AA
Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti
Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Corendon Alanyaspor ile Samsunspor arasında oynanan müsabakayı konuk ekip 3-2 kazandı.

11. dakikada Alanyaspor'un sağ kanattan Hadergjonaj ile kullandığı köşe vuruşunda top rakip savunma oyuncularından sekerek Janvier'e geldi. Bu futbolcunun gelişine sert volesinde kaleci İrfan Can Eğribayat topu güçlükle kornere çeldi.

37. dakikada Samsunspor öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Diabete'nin pasında ceza sahası önünde topla buluşan Elayis Tavşan'ın sert şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1

39. dakikada Samsunspor farkı 2'ye çıkarttı. Sağ kanattan gelişen atakta Mouandilmadji'nin pasında penaltı noktasında topla buluşan Ntcham'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı Samsunspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

47. dakikada sol kanattan gelişen Alanyaspor atağında Duarte'nin ortasında topla buluşan Hwang'ın şutunu kaleci İrfan Can Eğribayat güçlükle kurtardı. Dönen topu savunma oyuncuları kornere gönderdi.

64. dakikada sağ kanattan gelişen Samsunspor atağında Mendes'in ceza sahası içerisine gönderdiği ortada topla buluşan Mouandilmadji'nin şutunu kaleci Victor iki hamlede kontrol etti.

71. dakikada Samsunspor'un merkezden geliştirdiği atakta Holse'nin savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Mouandilmadji, Lima'dan sıyrılarak kaleci Victor ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Victor açılarak topu Mouandilmadji'nin ayağından alıp, tehlikeyi önledi.

90+2. dakikada Samsunspor farkı 3'e çıkarttı. Sol kanattan gelişen atakta Enes Albak'ın pasında topla buluşan Mouandilmadji'nin çaprazdan keleye gönderdiği şut ağlarla buluştu: 0-3

90+6. dakikada Alanyaspor farkı 2'ye indirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Hadergjonaj'ın ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Güven Yalçın'ın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-3

90+7. dakikada Alanyaspor farkı bire indirdi. Sol kanattan gelişen atakta topla son çizgiye inen Duarte'nin ortasında ön direkte Meschack topla buluştu. Bu futbolcunun topa gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-3

Karşılaşma Samsunspor'un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de

2026 Avrupa Halter Şampiyonası’nda bayrak teslim töreniyle 2027 Avrupa Halter Şampiyonası’nın ev sahipliği resmen Türkiye’ye verildi 
 

27.04.2026 18:07:00
Haber Merkezi
2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de
2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de
Türkiye Halter Federasyonu, büyük bir başarıya imza attı. Gürcistan'ın Batum kentinde devam eden 2026 Avrupa Halter Şampiyonası sırasında Avrupa Halter Federasyonu bayrağı Türkiye'ye teslim edildi. Böylece 2027 Avrupa Halter Şampiyonası'nın ev sahipliği Türkiye'ye verildi.

Federasyondan yapılan resmi açıklamada, kararın Batum'daki törende duyurulduğu belirtildi. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ve milli sporcuların da katılımıyla gerçekleşen törende, Avrupa halter camiası Türkiye'nin ev sahipliğini alkışlarla karşıladı.

Bu organizasyon, Türk halter tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olacak. Türkiye, Avrupa'nın en güçlü halter ülkelerinden biri olarak hem sporcu hem de organizasyon anlamında büyük bir sınav verecek. Şampiyonanın tam yeri ve tarihinin önümüzdeki dönemde netleşmesi bekleniyor.

Yıllardır Avrupa kürsülerini sallayan milli haltercilerimiz, 2027'de kendi ülkelerinde madalya için ter dökecek. Bu ev sahipliği, Türk sporuna ve gençlere de önemli motivasyon sağlayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.