logo
13 ŞUBAT 2026


Fenerbahçe Avrupa'da devam dedi

Fenerbahçe rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla grubunde 9 puanla 2. sırada yer alan Fenerbahçe ismini son 32 takım arasına yazdırdı.

10.12.2015 00:00:00
Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde evinde ağırladığı İskoç temsilcisiyle 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkarak yoluna devam etti. 
Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk yarısında 39'da Markoviç ile 1-0 öne geçen sarı lacivertliler ilk devreyi de bu skorla tamamlayarak soyunma odasına 1-0 önde gitti. 

İKİNCİ YARI FENERBAHÇE 10 KİŞİ
Dakika 67'de Diego rakibine arkadan yaptığı müdahale ile hakem tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edilerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra baskısın artıran İskoç ekibi Celtic 75'te Kris Commons attığı golle mücadele de eşitliği yakaladı. 

Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla grubunde 9 puanla 2. sırada yer alan Fenerbahçe ismini son 32 takım arasına yazdırdı. 

Biri evinde diğeri ligde yenilmedi

Bu sezon sahasında mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor, Süper Lig'de yenilgisiz yoluna devam eden Fenerbahçe'yi konuk edecek

13.02.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
Biri evinde diğeri ligde yenilmedi
Biri evinde diğeri ligde yenilmedi
Bu sezon sahasında mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor, Süper Lig'de yenilgisiz yoluna devam eden Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor, yarın ligin namağlup takımı Fenerbahçe'yi konuk edecek. Bu sezon iç sahada mağlubiyet yüzü görmeyen bordo-mavililer ile deplasmanda etkili bir performans ortaya koyan sarı-lacivertlilerin mücadelesi zirve yarışını yakından ilgilendiriyor.



Bu sezon evinde geçit vermeyen Trabzonspor, bu alanda istikrarlı performansıyla dikkat çekiyor. Bordo-mavililer, ligde oynadığı 10 iç saha karşılaşmasında 6 galibiyet ve 4 beraberlik elde ederken, 19 gol atıp, kalesinde 8 gol gördü ve 22 puan topladı.

Karadeniz ekibi, geçtiğimiz sezon sahasında oynadığı Samsunspor maçında aldığı 2-2'lik beraberliğin ardından Trabzon'da yenilgi yaşamadı. Trabzonspor, iç sahada 281 gündür mağlup olmazken, evindeki yenilmezlik serisini Fenerbahçe karşısında da sürdürmeyi hedefliyor.

Zirve hattında kritik puan savaşı

Ligde 45 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, 49 puanla 2. basamakta bulunan Fenerbahçe'ye karşı sahadan galibiyetle ayrılarak hem puan farkını azaltmayı hem de zirve yarışında avantaj sağlamayı amaçlıyor.

Fenerbahçe deplasmanda da kaybetmedi

Sarı-lacivertli ekip ise bu sezon deplasmanda oynadığı 11 müsabakada 7 galibiyet ve 4 beraberlik elde ederek 25 puanı hanesine yazdırdı. Süper Lig'in tek namağlup takımı konumunda bulunan Fenerbahçe, zorlu Trabzon deplasmanında da serisini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.
Trabzonspor'un iç saha performansı şöyle:

2024-2025

Trabzonspor: 2 - Samsunspor: 2

2025-2026

Trabzonspor: 1 - Kocaelispor: 0
Trabzonspor: 1 - Antalyaspor: 0
Trabzonspor: 1 - Samsunspor: 1
Trabzonspor: 1 - Gaziantep FK: 1
Trabzonspor: 4 - Kayserispor: 0
Trabzonspor: 2 - Eyüpspor: 0
Trabzonspor: 1 - Alanyaspor: 1
Trabzonspor: 3 - Konyaspor: 1
Trabzonspor: 3 - Beşiktaş: 3
Trabzonspor:2 - Kasımpaşa: 1

Gençlerbirliği'nden Anıtkabir ziyareti

Gençlerbirliği Başkanı Haydar Arda Çakmak ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti

12.02.2026 17:26:00
İhlas Haber Ajansı
Gençlerbirliği'nden Anıtkabir ziyareti
Gençlerbirliği'nden Anıtkabir ziyareti
Gençlerbirliği Başkanı Haydar Arda Çakmak ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.

Gençlerbirliği Başkanı Haydar Arda Çakmak, yönetim kurulu üyeleri, divan kurulu, disiplin ve denetleme kurulu üyeleri, A futbol takımı, eski futbolcular, kulüp personeli ve taraftarlar Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.



Ziyarette heyet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk bıraktı. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne giden Çakmak, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi:



"Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz, aziz Atatürk. milli mücadelemize karargah, devletimize başkent seçtiğin Ankara'mızı temsil eden Gençlerbirliği olarak huzurundayız. Şüphesiz ki silah arkadaşlarınızla birlikte cesaret ve ferasetle tarihin akışını değiştirmeseydiniz ne Ankara başkent olur ne de Gençlerbirliği bu şehrin liseli çocukları tarafından kurulabilirdi. En büyük gururumuz Cumhuriyetimizle yaşıt olmak. En büyük onurumuz 103 senedir bu şehrin gençlerine umut olmak. Aldığımız her nefeste olduğu gibi sana duyduğumuz şükranı bugün burada kayda geçirmekten son derece mutluyuz. Yaptıkların bize ışık versin. En içten saygılarımızla."

Diplomasız teknik direktöre için her maç 25 bin avro ceza

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Monaco, ekim ayında göreve getirdiği Sebastien Pocognoli'nin takım çalıştırmasını sağlayan diploması olmadığı için her maç 25 bin avro para cezası ödüyor

11.02.2026 12:24:00
AA
Diplomasız teknik direktöre için her maç 25 bin avro ceza
Diplomasız teknik direktöre için her maç 25 bin avro ceza
Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Monaco, ekim ayında göreve getirdiği Sebastien Pocognoli'nin takım çalıştırmasını sağlayan diploması olmadığı için her maç 25 bin avro para cezası ödüyor.

Fransız L'Equipe gazetesinin haberine göre 11 Ekim'de Adi Hütter'in yerine teknik direktörlüğe getirilen 38 yaşındaki Pocognoli'nin Ligue 1'de takım çalıştırmasına imkan sağlayan BEPF (Profesyonel Futbol Eğitici Diploması) ya da eşdeğer diplomaya sahip olmamasından dolayı kulübü, her maç para cezası ödemek zorunda kalıyor.

Monaco, şu ana kadar 17 maça (14 lig, 3 kupa) çıkan Belçikalı teknik adam için 425 bin avro ceza ödedi. Kulüp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde herhangi bir yaptırımla karşılaşmıyor.

Habere göre Monaco yönetimi, cezadan kaçınmak için bir maçta Pocognoli'nin yardımcılarından Damien Perrinelle'i esame listesine teknik direktör olarak yazdı ancak onun da diploma eğitimi devam ettiği için yine para cezası ödendi. Perrinelle, bu durumdan yararlanarak maaşının kulüp tarafından artırılmasını sağladı.

Kulüp, Perrinelle'in isminin yazılması da çözüm olmayınca esame listesinde teknik direktör bölümünü boş bırakmaya başladı.

Belçikalı teknik adam sezonu tamamlarsa Monaco, toplam 750 bin avro ceza ödeyecek.

Kulüpten yapılan açıklamada ise ekim ayında 38 yaşındaki teknik adamla yapılan görüşmelerde bu kuralın dikkate alındığı ve maaş ayarlamasının buna göre yapıldığı belirtildi.

Ligue 1'de 21 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 yenilgi sonunda 28 puan toplayan Monaco, 10. sırada bulunuyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 21. sırada yer alarak son 16 play-off turuna kalan Fransa temsilcisi, bu turda bir başka Fransa ekibi Paris Saint-Germain (PSG) ile eşleşti. Monaco, Fransa Kupası'nda ise elenmişti.

Fenerbahçe'nin golcüsü Anderson Talisca

Fenerbahçe'nin Brezilyalı hücum oyuncusu Anderson Talisca, gol yollarındaki performansıyla dikkati çekiyor

11.02.2026 12:19:00
AA
Fenerbahçe'nin golcüsü Anderson Talisca
Fenerbahçe'nin golcüsü Anderson Talisca
Fenerbahçe'nin Brezilyalı hücum oyuncusu Anderson Talisca, gol yollarındaki performansıyla dikkati çekiyor.

Bu sezon sarı-lacivertli formayla tüm kulvarlarda skora etki eden 32 yaşındaki oyuncu, kariyerindeki en verimli dönemlerinden birini yaşıyor.

Fenerbahçe'nin kış transfer döneminde 3 golcüsüyle (Youssef En-Nesyir, Jhon Duran ve Cenk Tosun) yollarını ayırmasının ardından sarı-lacivertli takımda ileri uçta görev almaya başlayan sambacı, performansıyla santrforları aratmıyor.

Sarı-lacivertli takıma geçen sezon devre arasında katılan Talisca, ligde 16 maçta 9 kez fileleri havalandırmıştı. Söz konusu sezonu, toplamda 23 maçta 12 golle kapatan 32 yaşındaki oyuncu, Suudi Arabistan'dan transfer edilmesi nedeniyle yaşadığı fiziksel problemlerle kamuoyunun gündemine gelmişti.

Yeni sezona fiziksel açıdan takım arkadaşlarıyla aynı seviyede başlayan Talisca, ortaya koyduğu performansla sarı-lacivertli taraftarlara gol yollarında umut verdi.

Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda fileleri havalandırmayı başaran tecrübeli oyuncu, bu performansın ardından kulübüyle yeni sözleşmeye de imza attı.

Ligde 12 gole ulaştı

Anderson Talisca, ligde geride kalan 21 haftada takımına 12 gol katkısı sağladı.

Süper Lig'de gol yollarında birçok santrforu geride bırakan Talisca, Trabzonsporlu Paul Onuachu ve RAMS Başakşehirli Eldor Shomurodov'un ardından gol krallığı listesinde de 3. sırada yer alıyor.

Ligin ilk devresinde, kış transfer döneminde takımdan ayrılan santrforlar Youssef En-Nesyri, Jhon Duran ve Cenk Tosun'dan daha fazla gol katkısı veren Talisca, ligin ikinci yarısına ise daha golcü bir başlangıç yaptı.

Ligin ilk 6 haftasında yalnızca 1 gol atan Brezilyalı oyuncu, santrforların yokluğunda çıktığı ilk 4 maçta 3 gol kaydetti.

Avrupa'da hat trick yaptı

Anderson Talisca, bu sezon ligde gösterdiği performansı diğer kulvarlara da taşıdı.

Ekim ayıyla birlikte gol yollarında yükselişe geçen Brezilyalı oyuncu, UEFA Avrupa Ligi'nde grupta 7 maça çıkarken 4 gol attı.

Sarı-lacivertliler, 4-0 kazandığı Brann deplasmanında hat trick yapan Talisca, 1-1 berabere kaldıkları Ferencvaros maçında da rakip ağları sarstı.

Öte yandan Talisca, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 maçta 3 gollük katkı sağladı.

Geçen sezonu şimdiden egale etti

Anderson Talisca, gol sayısı açısından geçen sezonki performansını şimdiden egale etti.

Geride kalan sezonda 19'u Al-Nassr, 23'ü Fenerbahçe formasıyla olmak üzere toplamda 42 karşılaşmada görev yapan Talisca, sezonu 20 golle tamamlamıştı.

Bu sezon Fenerbahçe ile şu ana dek 34 karşılaşmada forma giyen yıldız futbolcu, şimdiden bu gol sayısına ulaştı.

Süper Lig'de Beşiktaş yıllarını geride bırakmaya yakın

Anderson Talisca, kariyerinde büyük çıkış yakaladığı Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de gösterdiği performansı da geride bırakmaya yakın.

Siyah-beyazlı formayla Süper Lig'de 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında oynayan ve taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Talisca, ilk sezonunda ligde 22 maçta 13, ikinci sezonunda ise ligde 33 maçta 14 gol atmıştı.

Talisca, Fenerbahçe ile şu ana dek ligde bitime 13 hafta kala ligde 12 gol bulmayı başardı.

3 golcü gitti, Talisca'ya güvenildi

Fenerbahçe, kış transfer döneminde 3 santrforuyla da yollarını ayırırken, Talisca'ya güven duyduğunu gösterdi.

Sezon başı planlaması kapsamında gol yollarında güvenilen Youssef En-Nesyri, Jhon Duran ve Cenk Tosun ile kış transfer döneminde yollar ayrıldı.

Fenerbahçe yönetimi, bu isimlerin yerine sadece 19 yaşındaki Sidiki Cherif transferini gerçekleştirirken Talisca ile 2 yıllık sözleşme uzatarak Brezilyalı oyuncuya şampiyonluk mücadelesinde gol yollarında güvendiğini gösterdi.

Yunanlıların, Türk düşmanlığı her alanda

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın Yunan ekibi Panionios ile oynadığı maçta tribünlerden açılan pankarta siyah-beyazlı kulüpten kınama ve tepki mesajı paylaşıldı

11.02.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Yunanlıların, Türk düşmanlığı her alanda
Yunanlıların, Türk düşmanlığı her alanda
Eurocup B Grubu 18. ve son hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Panionios'u 114-74'lük skorla mağlup etti. Grupta 13. galibiyetini elde eden siyah-beyazlılar çeyrek finalde mücadele edecek.

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın Yunan ekibi Panionios ile oynadığı maçta tribünlerden açılan pankarta siyah-beyazlı kulüpten kınama ve tepki mesajı paylaşıldı.
Siyah-beyazlıların sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:



"Beşiktaş Erkek Basketbol Takımımızın EuroCup'ta Yunanistan temsilcisi Panionios Athens ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada; kulübümüzü, taraftarlarımızı, Türk Polis Teşkilatı'nı ve milli-manevi değerlerimizi hedef alan alçakça ve provokatif pankartı en ağır şekilde kınıyor ve lanetliyoruz.

Bu çirkin saldırı yalnızca Beşiktaş'a değil, Türk milletinin onuruna, tarihine ve kutsallarına yönelmiş açık bir nefret eylemidir. Hiçbir spor organizasyonu, hiçbir platform; düşmanlığı, ırkçılığı ve milli değerlerimize yönelik hakareti meşrulaştıramaz. Sporun birleştirici ruhunu kirleten bu ahlaksız ve hadsiz tavrı asla kabul etmiyoruz.

Beşiktaş JK olarak; bu provokasyonun sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması ve benzer rezaletlerin tekrar yaşanmaması adına Euroleague yönetimi nezdinde tüm hukuki ve idari girişimlerimizi kararlılıkla başlatmış bulunuyoruz."

Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor

Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da hücum hattı, performansıyla öne çıktı

10.02.2026 13:12:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor
Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor
Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da hücum hattı, performansıyla öne çıktı. Bordo-mavili ekipte birden fazla oyuncu gol krallığı yarışının üst sıralarında yer aldı.
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 3-0 mağlup eden Trabzonspor, puanını 45'e yükselterek üst sıralardaki yerini korudu. Karşılaşmada hücum oyuncularının skor katkısı galibiyette belirleyici rol oynadı. Bordo-mavili takımın sezon genelindeki gol dağılımında ise belirli isimlerin ağırlığı göze çarptı.

Onuachu gol yükünü çekiyor

Trabzonspor, ligde oynadığı 21 maçta rakip fileleri 41 kez havalandırdı. Bu gollerin 15'ini Nijeryalı forvet Paul Onuachu kaydetti. Onuachu'yu 9'ar golle Ernest Muçi ve Felipe Augusto takip etti. Üç oyuncu toplamda 33 gole imza atarak takımın gollerinin yaklaşık yüzde 80'ini kaydetti.
15 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Onuachu, Rams Başakşehir forması giyen Eldor Shomurodov ile ilk sırayı paylaşıyor. Sezon boyunca istikrarlı performans sergileyen tecrübeli futbolcu, Trabzonspor'un en önemli skor opsiyonlarından biri olmayı sürdürdü.

Üst sıralarda bordo-mavililerin ağırlığı bulunuyor



Gol krallığı listesinde Trabzonsporlu oyuncuların çokluğu öne çıktı. Sıralamada bordo-mavili takımdan 4 oyuncu yer aldı. Onuachu zirvede yer alırken, Muçi ve Augusto da attıkları 9'ar golle üst basamaklarda kendine yer buldu. Ara transfer döneminde kadroya katılan Umut Nayir ise yeni takımında henüz gol atamazken, sezon genelinde 8 gollük katkı sağladı.

Hücum verimliliği puan tablosuna yansıdı

Birden fazla oyuncusunun gol krallığı yarışında üst sıralarda bulunması, Trabzonspor'un hücumdaki verimliliğini ortaya koydu. Bordo-mavililer, skor yükünü paylaşan hücum hattıyla sezonun kalan bölümünde de zirve yarışındaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.
Süper Lig'de gol krallığı yarışında ilk 10 sırada şu oyuncular yer aldı:

Paul Onuachu (Trabzonspor) 15 gol, Eldor Shomurodov (Rams Başakşehir) 15 gol, Anderson Talisca (Fenerbahçe) 12 gol, Mauro Icardi (Galatasaray) 10 gol, Osimhen (Galatasaray) 9 gol, Ernest Muçi (Trabzonspor) 9 gol, Felipe Augusto (Trabzonspor) 9 gol, Marco Asensio (Fenerbahçe) 9 gol, Bayo (Gaziantep FK) 9 gol, Umut Nayir (Trabzonspor) 8 gol.

Trabzonspor artık derbi galibiyet hasretini dindirmek istiyor

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında 14 Şubat Cumartesi günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor, üç büyük rakibi karşısında 833 günlük galibiyet özlemine son vermeye çalışacak

10.02.2026 10:59:00
AA
Trabzonspor artık derbi galibiyet hasretini dindirmek istiyor
Trabzonspor artık derbi galibiyet hasretini dindirmek istiyor
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında 14 Şubat Cumartesi günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor, üç büyük rakibi karşısında 833 günlük galibiyet özlemine son vermeye çalışacak.

İstanbul'un üç büyük ekibi Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda son galibiyetini, 4 Kasım 2023'te sarı-lacivertli takımı deplasmanda 3-2 mağlup ederek alan Karadeniz ekibi, daha sonra galibiyet sevinci yaşayamadı.

Bordo-mavililer, söz konusu rakipleri karşısında çıktığı son 12 lig müsabakasında 3 beraberlik ve 9 yenilgiyle galibiyet göremedi.

Ligde üç büyükler önündeki son 12 karşılaşma

Trabzonspor, Fenerbahçe maçının ardından 2023-2024 sezonunda Galatasaray'a 5-1, deplasmanda Beşiktaş'a 2-0, evinde Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu.

Bordo-mavililer, geçen sezon ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalırken Fenerbahçe'ye evinde 3-2, İstanbul'da oynadığı maçlarda ise Galatasaray'a 4-3, Beşiktaş'a 2-1, Fenerbahçe'ye 4-1, iç sahada sarı-kırmızılı takıma 2-0 yenilerek 11 sezon sonra bu maçları galibiyetsiz kapadı.

Trabzonspor, bu sezon oynadığı ilk büyük karşılaşmasında ise İstanbul'da Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu, Galatasaray ile deplasmanda 0-0, Beşiktaş ile kendi evinde 3-3 berabere kaldı.

Son galibiyet Avcı ile

Trabzonspor, büyük maçlarda son galibiyetini teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde aldı.

Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunun 11. haftasında İstanbul'da Fenerbahçe karşısında 3-2 galip gelerek son büyük galibiyetini yaşadı.

Karadeniz ekibi, daha sonra görev yapan Şenol Güneş ve Fatih Tekke yönetiminde büyük maçlarda galibiyet elde edemedi.

İki kupa finalini de kaybetti

Ligde bu rakiplerine karşı son 12 karşılaşmasını kazanamayan Trabzonspor, bu süreçte iki kez Ziraat Türkiye Kupası finalini kaybetti.

Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'a 3-2, geçen sezon da Galatasaray'a Gaziantep'te 3-0 mağlup olarak kupa sevinci yaşayamadı.

Süper Kupa yarı finalinde de kaybetti

Trabzonspor, bu sezon Turkcell Süper Kupa yarı finalinde de Galatasaray karşısında kaybetti.

Gaziantep'te oynanan karşılaşmasında bordo-mavililer, sahadan 4-1'lik yenilgi ile ayrılarak finale yükselemedi.

Trabzonspor, üç büyük rakibine karşı Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da olmak üzere son 15 resmi karşılaşmada 3 beraberlik ve 12 yenilgi yaşadı.

Gaziantep FK, 7 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden Gaziantep FK, ligde 7 maç sonra kazandı

10.02.2026 10:50:00
Haber Merkezi
Gaziantep FK, 7 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı
Gaziantep FK, 7 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden Gaziantep FK, ligde 7 maç sonra kazandı.

Ligin 13. haftası deplasmanda Zecorner Kayserispor'u 3-0 mağlup eden Güneydoğu temsilcisi, daha sonra oynadığı maçlarda ikas Eyüpspor'a 2-1, Göztepe'ye 1-0 ve Başakşehir'e 5-1 mağlup oldu.

Beşiktaş ile 2-2, Galatasaray ve TÜMOSAN Konyaspor ile 1-1 berabere kalan kırmızı-siyahlı ekip, geçen hafta oynadığı Gençlerbirliği karşılaşmasından da 2-1 mağlup ayrıldı.

Ligde üst üste 7 hafta galibiyet yüzü göremeyen Gaziantep ekibi, dün oynadığı Kasımpaşa karşılaşmasında aldığı skorla uzun bir aranın ardından 3 puanla tanıştı.

Süper Lig'de çıktığı 21 karşılaşmada 7'şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyeti olan Gaziantep FK'nin 28 puanı bulunuyor.

Büyük umutlarla alınmıştı, Fenerbahçe'de kariyeri 6 ay sürdü

Fenerbahçe'nin sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Jhon Duran'ın sarı-lacivertli takımdaki kariyeri 6 ay sürdü

10.02.2026 00:32:00
İhlas Haber Ajansı
Büyük umutlarla alınmıştı, Fenerbahçe'de kariyeri 6 ay sürdü
Büyük umutlarla alınmıştı, Fenerbahçe'de kariyeri 6 ay sürdü
Fenerbahçe'nin sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Jhon Duran'ın sarı-lacivertli takımdaki kariyeri 6 ay sürdü. Duran, Fenerbahçe'de 5 gole imza atarken, Beşiktaş ve Galatasaray derbilerinde fileleri sarsmayı başardı.

Fenerbahçe, Kolombiyalı forvet Jhon Duran ile karşılık anlaşarak sözleşme feshine gidip yollarını ayırdı. 22 yaşındaki futbolcu, Rus ekibi Zenit ile anlaştı. Sezon başında Al Nassr'dan kiralık olarak Fenerbahçe'ye gelen Jhon Duran, yaşadığı sakatlıklar ve teknik heyetin tercihi nedeniyle istikrarlı şekilde forma giyemedi.

Duran, sarı-lacivertli formayla ilk gol sevincini taraftarı önünde UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçı olan Feyenoord karşısında yaşadı. Trendyol Süper Lig'de ilk 2 haftada 11'de başlayan Duran, sonrasında sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan uzak kaldı.

Derbilerde gol attı



Benfica ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu 2. maçında sakatlanarak oyundan çıkan Duran, lig ve Avrupa'da toplam 9 maçta takımını yalnız bıraktı. Duran, 23 Ekim'deki Stuttgart müsabakasının son dakikalarında süre aldı. Lige de 2 Kasım tarihinde oynanan Beşiktaş derbisiyle dönen Jhon Duran, sonradan oyuna girdiği maçın 83. dakikasında galibiyeti getiren golü kaydetti. Çaykur Rizespor maçına 11'de başlayan ve 1 asist yapan Duran, 1 Aralık'ta oynanan Galatasaray derbisine yine yedek başladı ve 90. dakikada fileleri havalandırdı. Kolombiyalı futbolcu böylelikle, takımının ezeli rakiplerine karşı oynadığı 2 lig maçında da gole imza attı.

Ferencvaros maçında kırmızı gördü



Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maçta süre alan Jhon Duran, 3 mücadelede hamle oyuncusu olarak tercih edilirken, Aston Villa karşısında 90 dakika sahada kaldı. Duran, lig aşamasının 5. haftası olan Ferencvaros müsabakasında 90. dakikada rakibine yaptığı müdahale nedeniyle kırmızı kart gördü. Brann maçında ise cezası nedeniyle forma giyemedi.

Süper Kupa'yı kazandı

Turkcell Süper Kupa yarı finalinde Samsunspor'a karşı 11'de forma şansı bulan Jhon Duran, maçı 1 golle tamamladı. Finalde Galatasaray'a karşı da 11'de başlayan Duran, 69 dakika sahada kaldı. Sarı-lacivertliler, ezeli rakibini 2-0 yenerek kupaya ulaşırken, Duran da ilk kupasını kazandı.
Duran, Fenerbahçe kariyerinde tüm kulvarlarda 12'si ilk 11'de olmak üzere 21 maça çıkarken 5 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Kayserispor'da işler yolunda gitmiyor... Evinde Kocaelispor'a yenildi

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Kayserispor evinde karşılaştığı Kocaelispor'a 2-1 mağlup oldu

10.02.2026 00:29:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor'da işler yolunda gitmiyor... Evinde Kocaelispor'a yenildi
Kayserispor'da işler yolunda gitmiyor... Evinde Kocaelispor'a yenildi
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Kayserispor evinde karşılaştığı Kocaelispor'a 2-1 mağlup oldu.

6. dakikada sol kanattan Mendes'in ortasında savunmadan sekerek, arka direğe yönelen topu Görkem ceza alanı önüne aktardı. Chalov'un şutunda top kale üzerinden auta çıktı.

13. dakikada sağdan Cardoso'nun ceza sahasına ortasında savunmadan seken topla arka direkte buluşan Mendes'in şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

30. dakikada Mendes'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale alanı önüne Denswil'in yaptığı kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.



65. dakikada Ahmet Oğuz'un pasında topla buluşan Agyei'nin ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-1

73. dakikada sol kanattan Churlinov, ceza sahasına ortasında arka direkte Agyei, topu ağlara gönderdi. 0-2

81. dakikada sağ kanattan Mane'nin ceza sahasına ortasında topu kontrol eden Talha'nın şutunda meşin yuvarlak fileere gitti. 1-2

90+5. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Mendes'in şutunda meşin yuvarlak savunmadan sekerek kornere çıktı.

90+7. dakikada sağ kanattan Mane'nin pasında penaltı noktasına yakın bir yerden Semih'in gelişine vuruşunda kaleci Gökhan topu kornere çeldi.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.