Fenerbahçe'nin Haziran başında açıklanması beklenen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve kapıdaki transfer ambargosu tehlikesine karşı, Hakan Safi dev bir operasyon için düğmeye bastı.
Safi Holding'in uluslararası gücünü, şahsi finansal itibarını ve banka teminatlı sermaye artırımı sözlerini 'Nyon Dosyası'na ekleyerek "bize ceza vermeyin" diyecek. UEFA'nın katı Finansal Sürdürülebilirlik Kuralları'nı (FSR) sadece savunma yaparak değil, 'sıcak para' ve 'bağımsız denetim garantisiyle' aşmayı hedefliyor.

Fenerbahçe camiası, Haziran başında resmileşeceği iddia edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve toplamda 150 milyon Euro'yu bulan kısa vadeli borç yüküyle sarsılırken, Aziz Yıldırım'ın karşısına "güçlü aday" olarak çıkan Hakan Safi, "finansal kurtarıcı" olarak plan yaptı. Safi, kulübü transfer blokajı ve ağır para cezalarından kurtarmak için dev bir operasyon başlatıyor.

2 FARKLI TEKLİF SUNACAK
Nyon'daki UEFA merkezine gidecek olan Hakan Safi, Safi Holding'in uluslararası finansal gücünü ve yaklaşık 750 milyon dolarlık şahsi servetini bir "güven teminatı" olarak masaya sürecek. Gelen bilgilere göre UEFA'ya şu bazı somut teklifler sunacak:

- Limit aşımına neden olan açığın, yeni yönetim tarafından yapılacak karşılıksız sermaye artırımı veya dev sponsorluk anlaşmalarıyla (Safiport üzerinden) derhal kapatılacağını taahhüt edecek.
- Cezanın nakit olarak ödenmesi yerine, transfer ve mevcut kadro maliyetlerinin sürdürülebilirliğini kanıtlayan 3 yıllık bir "Mali Disiplin Planı" imzalamayı önerecek.

DENETÇİLER VE SPOR HUKUKÇULARI
Safi'nin liderlik edeceği heyette sadece muhtemelen beraber çalışacağı yöneticiler değil, Avrupa spor hukukunun en kıdemli isimleri yer alacak.
- Kulübün acil ödeme planını "onaylı" şekilde sunacak bağımsız denetim uzmanları.
- Daha önce benzer FSR (Finansal Sürdürülebilirlik) dosyalarında ceza indirimini başarmış Avrupalı spor avukatları.

CFCB'NİN ÖNÜNDE İLK BÜYÜK SINAV
Safi ve ekibi UEFA Denetim Kurulu (CFCB) önünde yapacağı savunmanın merkezinde, Türkiye'deki yüksek enflasyon ve kur dalgalanmalarının bütçe üzerindeki "mücbir sebep" etkisi olacak. Safi, "kötü yönetim değil, kontrol dışı ekonomik sapma" diyecek. Sapmayı yeni yönetim olarak finanse etmeye hazır olduklarının mesajını verecek. 15 milyon Euro'luk cezayı "ertelenmiş cezaya" çevirmeye çalışacak.