logo
16 HAZİRAN 2026

Fenerbahçe Hırvat ekibine yenildi

Fenerbahçe Hajduk Split ile oynadığı hazırlık maçından 1-0 mağlup ayrıldı

10.07.2024 22:22:00
Anadolu Ajansı
Fenerbahçe Hırvat ekibine yenildi
Fenerbahçe Hırvat ekibine yenildi

Fenerbahçe, sezon hazırlıkları kapsamında yaptığı ikinci hazırlık maçında Hırvatistan ekibi Hajduk Split'e 1-0 mağlup oldu.

Merkur Arena'da oynanan karşılaşmaya teknik direktör Jose Mourinho, Livakovic, Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Levent Mercan, Krunic, Fred, Bartuğ Elmaz, Cengiz Ünder, Kent ve Dzeko ilk 11'iyle çıktı.

Hajduk Split'te ise teknik direktör Gennaro Gattuso ise Lucic, Moufi, Sarlija, Uremkovic, Diallo, Jurak, Capan, Kalik, Dolonga, Pukstas, Livaja ilk 11'ini tercih etti.

İlk yarıda Fenerbahçe, Dzeko ve Krunic ile yakaladığı fırsatları golle sonuçlandıramazken rakibin sert oyunu dikkati çekti ve soyunma odasına golsüz eşitlikle girildi.

Teknik direktör Mourinho, ikinci yarıya 2 değişiklikle başladı. Kaleci Dominik Livakovic yerini İrfan Can Eğribayat'a bırakırken, Yusuf Akçiçek, Levent Mercan'ın yerine oyuna dahil oldu.

Tecrübeli teknik adam, müsabakanın 59. dakikasında Cengiz Ünder'in yerine Emre Mor, Rade Krunic'in yerine ise Sebastian Szymanski değişikliklerini yaptı.

Fenerbahçe'de 71. dakikada Osayi-Samuel, Fred Rodrigues ve Bartuğ Elmaz oyundan alınırken, yerlerine Yiğit Efe Demir, Miguel Crespo ve Miha Zajc oyuna girdi. 79. dakikada ise Edin Dzeko-Umut Nayir ve Alexander Djiku-Luan Peres değişiklikleri oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 85. dakikada konuk ekip yakaladığı ilk pozisyonu Bruno Durdov ile gole çevirerek sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı, kulüp asbaşkanı Acun Ilıcalı da izledi.

Fenerbahçe, üçüncü ve son hazırlık maçını 13 Temmuz Cumartesi günü Fransız temsilcisi Strasbourg ile oynayacak ve maçın ardından İstanbul'a dönecek. AA

G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı

16.06.2026 00:09:00
Haber Merkezi
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı.

Turnuvanın güçlü şampiyonluk adaylarından Belçika, Seattle'daki mücadeleye tutuk başlarken, Afrika temsilcisi Mısır organize ataklarıyla dikkat çekti.

Karşılaşmada gol perdesini Mısır açtı. Maçın 20. dakikasında ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruş yapan Emam Ashour, kaleci Courtois'yı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.



İkinci yarıda baskısını artıran Belçika, aradığı beraberlik golünü şansının da yardımıyla buldu. 66. dakikada sağ kanattan gelişen Belçika atağında, ceza sahasına çevrilen topu uzaklaştırmak isteyen Mısırlı savunma oyuncusu Mohamed Hany, şanssız bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.



Kalan dakikalarda iki takımın da çabaları sonuç vermedi ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla iki takım da turnuvaya birer puanla başlamış oldu. G Grubu'nun ikinci maçlarında Belçika, İran ile karşı karşıya gelecek. Mısır ise Yeni Zelanda karşısında gruptaki ilk galibiyetini arayacak.

Atlanta'da tarihi direniş!

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı

15.06.2026 21:22:00
Haber Merkezi
Atlanta'da tarihi direniş!
Atlanta'da tarihi direniş!
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı.

Atlanta'daki Mercedes-Benz Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi ve futbol tarihinin en büyük sürprizlerinden birine sahne oldu.



Teknik direktör Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, maçın ilk düdüğünden itibaren oyunu tamamen rakip yarı alana yıktı. Mücadele boyunca yüzde 74'lük topla oynama oranı yakalayan ve rakip kaleyi tam 23 şutla ablukaya alan Boğalar, aradığı golü bir türlü bulamadı.

İkinci yarıda Lamine Yamal, Dani Olmo ve Nico Williams gibi yıldızların da oyuna dahil olması İspanya'nın hücumdaki şanssızlığını kırmaya yetmedi.

39 Yaşındaki Vozinha Devleşti



Tarihinin ilk Dünya Kupası maçına çıkan Afrika temsilcisi Yeşil Burun Adaları ise sahada adeta bir savunma dersi verdi. Maçın kahramanı, yaptığı 8 net kurtarışla kalesinde devleşen 39 yaşındaki tecrübeli kaleci Vozinha oldu.

İspanyol forvetlerin net pozisyonlarında geçit vermeyen deneyimli eldiven, alınan tarihi 1 puanın baş mimarı ilan edildi. Bitiş düdüğünün ardından Yeşil Burun Adalı futbolcular sahada büyük bir sevinç yaşarken, kaleci Vozinha'nın gözyaşları maça damga vurdu.

Bu sonuçla iki takım da 2026 Dünya Kupası macerasına 1'er puanla başladı. Grubun ikinci maçlarında İspanya, Suudi Arabistan karşısında telafi arayacak. Yeşil Burun Adaları ise turnuvadaki tarihi yürüyüşünü sürdürmek için sahaya çıkacak.

IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele

Süper Lig'in eriyen yayın gelirlerine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşme kararı aldı...  Galatasaray ve Fenerbahçe, kaçak yayın darbesini bitirmek için ortak "Anti-IPTV" platformu kuracak. 2027 ihalesi öncesi TFF'ye rest çekerek gücü eline alacak!
 

15.06.2026 14:26:00
Haber Merkezi
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
Türk futbolunun en büyük kan kaybı olan "yayın gelirlerinin erimesi" krizine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşiyor. 2017 yılındaki 500 milyon dolarlık zirve döneminden sonra, günümüzde 170-180 milyon dolar bandına kadar gerileyen Süper Lig yayın değerini kurtarmak için Galatasaray ve Fenerbahçe ortak hareket etme kararı aldı.






YENİ YAYINCIYA DESTEK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in fitilini ateşlediği bu çıkışla birlikte iki dev kulüp, pastayı büyütmek için radikal stratejileri Aziz Yıldırım'la beraber masaya yatırdı. Bu ortaklığın en somut ve ilk adımı, yayın gelirlerini baltalayan kaçak yayınlara karşı kurulacak ortak "Anti-IPTV" platformu olacak.






KORSAN YAYINLA SAVAŞ

İki kulüp; kendi siber güvenlik partnerlerini, dijital ordularını ve hukuk departmanlarını birleştirerek korsan yayınla savaşacak. Resmi yayıncının abone kaybetmesini önleyecek bu hamleyle, yayın ihalesine girecek firmaların elinin rahatlatılması ve tekliflerin yukarı çekilmesi hedefleniyor.






GS-FB TV+ MÜMKÜN MÜ?

Kulüpler ayrıca TFF Yayın İhale Komisyonu'nda ortak bir "blok güç" oluşturarak yıllık 250-300 milyon dolar taban fiyatın altındaki teklifleri kabul etmeyeceklerini gerekirse maça çıkmama restiyle gösterecek.

Mevcut merkezi havuz sisteminin hukuken kırılamadığı senaryolarda ise "GS-FB TV+" adıyla ortak bir dijital platform (OTT) kurmak, yayın haklarını doğrudan Amazon veya Apple gibi küresel devlere satmak gibi alternatifler de masadaki yerini koruyor.






OCAK-MART ARASI YENİ İHALE

Bu stratejik hamlenin şimdiden gündeme gelmesi ise tamamen bir zamanlama stratejisi. Mevcut yayıncı beIN Sports ile yapılan 182 milyon dolarlık sözleşmenin son yılına (2026-2027 sezonu) girilirken, TFF'nin yeni yayın ihalesi 2027 yılının Ocak-Mart ayları arasında gerçekleştirilecek.

Ezeli rakipler, önümüzdeki kış yapılacak bu dev ihale öncesinde TFF'ye ve potansiyel alıcılara karşı şimdiden el yükselterek Türk futbolunun geleceğini kendi elleriyle şekillendirmeyi planlıyor.

Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?

Fenerbahçe’de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi 

15.06.2026 14:20:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Fenerbahçe'de Pazartesi (15 Haziran) yapılacak tarihi yönetim kurulu toplantısında Aykut Kocaman isminin açıklanması bekleniyor. Ancak kulüp kulislerinde bomba etkisi yaratan 'Arne Slot' hamlesi ve Kocaman'ın gelişine bağlı olan Vedat Muriqi transferi, olası bir krizde her an çıkmaza girebilir.






Fenerbahçe'de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi. Kulübün yeni sezon yapılanmasını şekillendirecek tarihi zirvede, hem teknik direktörlük koltuğu hem de taraftarı heyecanlandıracak elit santrfor transferleri masaya yatırılacak.






EN GÜÇLÜ ADAY AYKUT KOCAMAN

Oldukça uzun ve kıran kırana geçmesi beklenen toplantıda, yönetim içindeki farklı vizyonlar karşı karşıya gelecek. Teknik direktörlük konusunda masadaki en güçlü aday, Aykut Kocaman. Yönetim kurulunun büyük bir bölümü Kocaman ismi üzerinde uzlaşmış görünse de kulüp kulisleri hareketli saatlere sahne oluyor.






ARNE SLOT İSMİ ÇOK ÖNDE DURUYOR

Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticilerin, dünya çapında bir başarı yakalayan Arne Slot (ya da başka bir teknik direktör) ile anlaştıklarını belirterek sürpriz bir yabancı teknik adam hamlesini son dakikada kurulun önüne getirmesi bekleniyor.






MURIQI İSMİ DE AÇIKLANABİLİR

Toplantıdan çıkacak teknik direktör kararı, transfer hamlelerini de doğrudan etkileyecek. Yönetim, Aykut Kocaman ismini resmi olarak açıklar açıklamaz, eski golcüsü Vedat Muriqi transferini de eş zamanlı olarak duyurmayı planlıyor. Ancak genç yöneticilerin arzuladığı yabancı teknik adam formülü kabul görürse, Muriqi transferinin çıkmaza girebileceği ifade ediliyor.






3 TANE ELİT SANTRFOR İSMİ VAR

Sarı-lacivertlilerin as santrfor bölgesi için yürüttüğü dünya çapındaki operasyon da bugünkü zirvenin ana maddelerinden biri olacak. Yönetim, hücum hattını güçlendirmek adına Serhou Guirassy, Dusan Vlahovic ve Pedro gibi elit golcülerin maliyetlerini ve transfer stratejilerini masaya yatıracak. Kulübün geleceğini belirleyecek bu kritik toplantının ardından yapılacak resmi açıklamalar camia tarafından merakla bekleniyor.

Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!

Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin yeni başkanı Aziz Yıldırım’ı telefonla aradı

15.06.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak tarihi bir teklifte bulundu. Türk futbolunun geleceğine yön vermek ve milyarlarca liralık ortak çıkarları korumak adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi. Özbek, "Biz iki lokomotif kulübüz, ortak menfaatlerimiz için beraber hareket etmeliyiz" diyerek ezeli rekabette masada dev bir güç birliği dönemi başlattı. İşte o iddialar...






Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı telefonla arayarak tebrik etti. Oldukça sıcak geçen görüşmede Özbek, pek çok konuda kendilerine engel olan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı devirmek ve ortak hareket etmek adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi.






DURSUN ÖZBEK'TEN İTİRAF VAR

Türk futbolunun iki lokomotif kulübü olduklarını vurgulayan Özbek, "Bazı konularda güç birliği yapmak, beraber hareket etmek durumundayız. Ortak menfaatlerimiz var" diyerek tarihi bir birliktelik sinyali verdi. Bu ılımlı ve vizyoner hamle, iki dev kulübün kavgaları bir kenara bırakıp ortak çıkarlar doğrultusunda hareket etmesi durumunda her iki camiaya da milyarlarca lira kazandırabileceğini gösteriyor.






GÜÇLÜ BİR ORTAK BLOK OLACAKLAR

Kulüplerin öncelikli hedefi, mevcut yabancı sınırı/altyapı zorunluluklarını daha esnek bir zemine oturtmak ve Türk futbolunun mali geleceğini belirleyecek olan yeni naklen yayın ihalesine Aziz Yıldırım'ın liderliğinde güçlü bir ortak blok olarak girmek.






NAKLEN YAYIN GELİRLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Masadaki en kritik ekonomik maddelerden birini marka değerini yükseltmek ve korsan yayınla (IPTV) mücadele oluşturuyor. İki kulübün ortak bir vizyonla hareket etmesi, derbilerin global pazarlanmasını kolaylaştırırken devlet nezdinde yapılacak hukuki girişimlerle illegal yayınların önüne geçilmesini ve lisanslı yayın gelirlerinin uçmasını sağlayacak.






YENİ NESİL GELİR KAPISI ARALANACAK

Ayrıca dijital dünyada ortak kripto, NFT ve espor projeleri ile dostluk temalı lisanslı ürün koleksiyonları sayesinde devasa bir yeni nesil gelir kapısı aralanacak. Mali iş birliğinin yanı sıra idari ve hukuki alanda da ortak lobi faaliyetleri yürütülecek.






HARCAMA LİMİTLERİNDE ESNEME İSTENEBİLİR

TFF'nin harcama limitlerinin Avrupa şartlarına göre esnetilmesi, MHK ve Tahkim gibi kurulların adil yönetilmesi, spor yasası ve futbolcu vergilerindeki stopaj iadelerinin amatör branşlara aktarılması gibi konularda iki kulüp tek ses olacak.

Kulüpler Birliği'ndeki Anadolu kulüpleriyle yaşanan gelir dağılımı tartışmalarında ve altyapı için kamu arazi tahsisi süreçlerinde bürokrasiyi aşmak adına bu tarihi güç birliği hayati bir rol oynayacak.

İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti

15.06.2026 13:50:00
İhlas Haber Ajansı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti.

Dünya Kupası F Grubu'nda İsveç, Tunus ile karşılaştı. Maç boyunca üstün bir performans sergileyen İsveç, rakibini 5-1 mağlup etti.



İsveç'in gollerini 7. ve 90+6. dakikada Yasin Ayari, 30. dakikada Alexander Isak, 59. dakikada Viktor Gyökeres ve 84. dakikada Mattias Svanberg atarken Tunus'un tek golünü ise 43. dakikada Omar Rekik kaydetti.

FIFA 2026 Dünya Kupası E Grubu ilk maçında ise Fildişi Sahili ile Ekvador karşı karşıya geldi. Fildişi Sahili, Amad Diallo'nun 90. dakikada kaydettiği golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'da forma giyen Wilfried Singo ise golde asisti yapan isim oldu.

Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?

Dünya Kupası'na 2-0'lık Avustralya mağlubiyetiyle başlayan A Milli Takım'da şokun perdesi aralanıyor. İddialara göre ay-yıldızlıların kampında futboldan çok transfer pazarlıkları, hoca iddiaları ve milyon euro'luk gelecek kaygıları konuşuldu

15.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?
Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?
Türk Milli Takımı, Dünya Kupası'nın ilk maçında Avustralya'ya 2-0 yenildi. Mağlubiyet ise akıllara turnuva döneminde milli takım oyuncularının aklının Avustralya, ABD ya da Paraguay'dan çok transferde olduğu haberlerini akıllara getirdi.






MİLLİ TAKIM KAMPINDA TRANSFER HEYECANI

Konuşulan iddialara göre takımın kaptanları ve abileri Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral, Fenerbahçe başkanlık seçimine dahil olurken Hakan Safi'yle pazarlık yapmaktan geri kalmadılar. Sadece oyuncular değil Montella'nın bile aklının bir yerinde Fenerbahçe'nin başına geçmek vardı.

-Vincenzo Montella: Dünya Kupası'ndan sonra Fenerbahçe'nin başına geçeceği iddia edildi.

-Hakan Çalhanoğlu: Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile transfer görüşmeleri yaptı.

-Merih Demiral: Bir yandan YouTube programları ile diğer yandan da Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile yaptığı transfer görüşmeleriyle meşgul oldu.






-Zeki Çelik: İtalyan basını Fenerbahçe ve Galatasaray ile transfer görüşmeleri yaptığını iddia etti.

-İsmail Yüksek: Kante ve Guendouzi'nin varlığında yeni gelecek teknik direktörün Fenerbahçe'de kendisine forma vermezse ne yapacağını düşünüyor.

-Arda Güler: Mourinho geldi. Kendisine forma verecek mi? Real Madrid kendisini 100 milyon euro'ya Arsenal'a satacak mı?






-Barış Alper Yılmaz: Saçlarını sarı Mohawk yaparken hedefi geçen sezon başında Suudlardan alamadığı devasa sözleşmeyi Avrupa'dan kapmatka.

-Kerem Aktürkoğlu: Maaşını ödediği Hakan Safi, Fenerbahçe'de seçimi kaybetti. Aziz Yıldırım'ın kızı da zaten zamanında "Kerem'i almayın" demişti.

-Kenan Yıldız: Juventus, Real Madrid'e 100 milyon euro'ya bile satmadı.

-Mert Müldür: Fenerbahçe taraftarı kendisini istemiyor. Yeni teknik adam isteyecek mi?

-Salih Özcan: Bonservisi elinde takım arıyor. Kimse kendisine teklif yapmıyor.

-Deniz Gül: Porto'da artık 3'üncü alternatif, Fenerbahçe ile Galatasaray için transferi konuşuluyor.

-Mert Günok: Fenerbahçe'de ikinci kaleci, Fenerbahçelilere göre Tarık'ın bile gerisinde. Milli takımda olmasına kendisi bile şaşkın.






-Altay Bayındır: Manchester United satmak istiyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kaleci arıyor. Kimsenin umrunda bile değil

-Çağlar Söyüncü: Futbol onu bıraktı ama o futbolu bırakmamaya niyetli. Niye bıraksın da Fenerbahçe'de çok iyi kazanıyor.

-Samet Akaydın: Sözleşmesi bitti. Boşta. Sürekli Galatasaraylıların yanında. Belki bir şey çıkar umudu var.

-Kaan Ayhan: Galatasaray'da bile oynamıyor. Gitsin isteniyor. Suudlar bile para vermiyor.






-İrfan Can Kahveci: Fenerbahçe beğenmediği için Kasımpaşa'ya verdi... Sergen Yalçın ve Trabzonspor devre arasında ilgilenmedi bile.

-Oğuz Aydın: Fenerbahçe'de kulübenin koruyucusu. Beşiktaş ve Trabzonspor'a transferi konuşuluyor.

-Can Uzun: 50 milyon Euro mu, 60 milyon euro mu? Galatasaray'ın ne kadar teklif edeceği çok daha fazla gündemi meşgul ediyor.

Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!

Geçen sezon büyük umutlarla AC Milan'ın uçağından indirilerek alındığı iddia edilen Archie Brown fiyaskosunun arkasından tarihi bir isim karışıklığının çıktığı iddiası ortalığı karıştırdı

15.06.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!
Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!
Geçen sezon büyük umutlarla AC Milan'ın uçağından indirilerek alındığı iddia edilen Archie Brown fiyaskosunun arkasından tarihi bir isim karışıklığının çıktığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Buna göre Jose Mourinho'nun listesindeki 55 milyon Euro'luk Nathaniel Brown yerine, yanlışlıkla İngiliz adaşının transfer edildiği ve Portekizli hocanın Devin Özek'e "Bu kim?" diyerek şok geçirdiği iddia edildi.







Fenerbahçe'de geçen sezon büyük umutlarla yapılan Archie Brown transferinin perde arkasında "isim benzerliği" yüzünden tarihi bir skandal yaşandığı iddia edildi. Sarı-lacivertlilerin, İtalyan devi AC Milan'ın elinden kaptığını iddia ederek kadrosuna kattığı İngiliz sol bek Archie Brown, facia bir sezon geçirdi.






BROWN'LAR KARIŞINCA OLAN OLDU

Sahadaki etkisiz performansıyla beklentilerin uzağında kalan sol bek, sarı-lacivertli yönetimi yeniden sol bek arayışlarına itti. Genç oyuncuya bırakın AC Milan'ı, İngiltere Championship'ten bile talip çıkmaması kulübü kara kara düşündürüyor. Gündeme bomba gibi düşen iddiaya göre, Fenerbahçe'nin asıl hedefinin başka bir "Brown" olduğu belirtildi.







ASIL İSİM NATHANIEL'Dİ

Teknik direktör Jose Mourinho'nun geçen sezon yönetime sunduğu transfer listesinin ilk sırasında, şu sıralar Bayern'in transfer etmek için Frankfurt'a 55 milyon Euro ödemeye hazır olduğu Nathaniel Brown yer alıyordu.

Ancak transfer operasyonunda yaşanan karışıklık sonucu, listeye Nathaniel yerine Gent forması giyen Archie Brown eklendi. Apar topar transfer bitirildi.







MOURINHO "BU KİM?" DİYE PATLADI

Transferin tamamlanmasının ardından önüne Archie Brown'ın belgeleri gelen Jose Mourinho'nun büyük bir şok yaşadığı da dedikodular arasında. Portekizli teknik adamın, sportif direktör yardımcısı Devin Özek'e şaşkınlıkla "Bu kim?" diye sorduğu ve isim benzerliği kurbanı olunduğunu anlayınca küplere bindiği iddia edildi.







ARCHIE BROWN FİYASKOSU

Listesindeki elit sol bek yerine bambaşka bir oyuncuyla karşılaşan Mourinho'nun bu durumdan dolayı çok öfkelendiği konuşuluyor.

Yaşanan bu transfer fiyaskosunun ardından sol bek bölgesini tamamen sil baştan kurma kararı alan Fenerbahçe yönetimi, Archie Brown'u maliyetine bakılmaksızın elden çıkarmanın yollarını arıyor. Sarı-lacivertliler, yeni sezonda aynı hataya düşmemek için nokta atışı bir takviye yapmak istiyor.

Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?

İlk maçta Avustralya'ya %72 topla oynamaya rağmen 2-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, ABD'ye 4-1 yenilen yaralı Paraguay karşısında turnuvadaki kaderini belirleyecek

15.06.2026 10:57:00
Haber Merkezi
Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?
Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?
İlk maçta Avustralya'ya %72 topla oynamaya rağmen 2-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, ABD'ye 4-1 yenilen yaralı Paraguay karşısında turnuvadaki kaderini belirleyecek.

İşte 30 şuttan gol çıkaramayan millilerin mutlak galibiyet için hücumda ve savunmada değiştirmesi gereken radikal taktikler.







A Milli Takımımız, Dünya Kupası açılışında Avustralya'ya 2-0 yenilerek can sıkan bir başlangıç yaptı. Grubun diğer maçında ABD'nin 4-1 yendiği Paraguay'la milliler ikinci maçında Cumartesi günü "tamam mı, devam mı" karşılaşmasına çıkacak. Paraguay da bizim gibi sıfır puanda ve bu maçın telafisi yok.






Avustralya maçının istatistikler, futbolun topa sahip olmaktan ibaret olmadığını gösterdi:

Topla Oynama: %72 (Türkiye) - %28 (Avustralya)
Toplam Şut: 30 (Türkiye) - 9 (Avustralya)
İsabetli Şut: 8 (Türkiye) - 4 (Avustralya)
Başarılı Pas: 635 (Türkiye) - 202 (Avustralya)

Paraguay karşısında havlu atmamak için sahadaki bu 3 kronik sorunu acilen çözmemiz gerekiyor:







1: BOŞA ŞUT ATMATA PAYDOS

30 şut çektik ama net gol beklentimiz (xG) sadece 1.33'te kaldı. Şutların 16'sı ceza sahası dışından, hazırlıksız denemelerdi. Rakip ceza sahasına 86 kez girmemize rağmen sadece 2 büyük şans üretebildik. Paraguay karşısında kaleyi gören şut çekmek yerine, pasla ceza sahası içine sızmalıyız.







2: YÜZDE 8 ORTA İSABETİ OLMAZ

Maç boyu havadan 26 orta kestik, sadece 2 tanesi yerini buldu. Avustralya'nın kalıplı stoperlerine karşı sürekli havadan oynamak intihardı. ABD'den 4 gol yiyen kırılgan Paraguay savunmasını yıkmak için kanatlardan havadan değil, yerden ve geriye doğru (cut-back) pasları denemeliyiz.







3: UĞURCAN KONSANTRE OLMALI

Avustralya sadece %28 topla oynamayla, kaptığı toplarla bizi cezalandırdı. Kalecimiz kalesine gelen şutlarda zorlandı (Gol engelleme oranı: -0.95). Paraguay maçı bir ölüm kalım maçı olacağı için kontrolü elden bırakmadan, arkada eksik yakalanmadan oynamak zorundayız.

Beşiktaş'ta Torelli dönemi!

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, devrim niteliğinde bir hazırlık kampına imza atmaya hazırlanıyor

15.06.2026 10:45:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta Torelli dönemi!
Beşiktaş'ta Torelli dönemi!
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, devrim niteliğinde bir hazırlık kampına imza atmaya hazırlanıyor.

Klasik antrenman metotlarını rafa kaldıran İtalyan çalıştırıcının, takımı askeri disiplin ve yoğun topla çalışma felsefesiyle yeni sezona hazırlayacağı "Torelli" planının tüm detayları netleşti.







Beşiktaşlı oyuncular yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano yönetiminde sezon öncesi hazırlık kampına girmek için heyecanlı bir bekleyiş içine girdi.

İtalyan basınına bakacak olursa siyah-beyazlı oyuncuları yeni dönemde taktiksel disiplinin ve yoğunluğun üst seviyede olacağı modern bir hazırlık döneminin beklediğini rahatlıkla ön görebiliriz.







ŞOK PRES VE HIZLI PAS

İtalyan basınını incelediğimizde Italiano'nun Beşiktaş'taki sezon öncesi kampı için antrenman felsefesinde klasik, topsuz atletik koşular yerine her şey topla gerçekleştirilecek diyebiliriz.

Kampın ana ezberini ise dar alanda şok pres ve hızlı pas trafiğine dayalı gelişmiş "Torelli" (Rondo) oyunları oluşturacak.







YATAY MAÇLAR SIK OLACAK

Hocanın hedefi kaybedilen topun birkaç saniye içinde reaksiyonla geri kazanılması. Taktiksel esnekliği artırmak için sahanın enlemesine oynatılan "yatay maçlar" ve kaleciyi gizli bir oyun kurucu olarak konumlandıran geriden oyun kurma pratikleri de kampın temel taşları arasında yer alacak.







ORTAK AKŞAM YEMEKLERİ

Antrenmanları kenardan izlemek yerine bizzat sahanın içinde, yüksek sesli komutlar ve yoğun bir enerjiyle yöneten İtalyan teknik adam, saha dışındaki grup dinamiklerine de büyük önem verecek. Takımdaki uyum sürecini hızlandırmak adına kamp dönemlerinde ortak akşam yemeklerini zorunlu kılacak...  Deneyimli hoca, kolektif bilinci saha dışından başlayarak inşa etmeyi deneyecek.







FİZİKSEL SINIR ZORLANACAK

Italiano'nun geçmiş yıllarda geçirdiği kampları İtalyan medyası üzerinden incelediğimizde, Beşiktaşlı oyuncuları yaz zihinsel ve fiziksel sınırların zorlanacağı, yüksek tempolu bir yeni sezon hazırlığının beklediğini söylemek için kahin olmaya gerek kalmayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.