logo
22 MAYIS 2026

Fenerbahçe ikinci yarıda açıldı

Fenerbahçe, ilk yarısını yenik kapadığı karşılaşmada Fatih Karagümrük'ü ikinci yarıda attığı gollerle 2-1 mağlup ederek zirve yarışında hata yapmadı

14.04.2024 21:00:00 / Güncelleme: 15.04.2024 16:52:05
Haber Merkezi
Fenerbahçe ikinci yarıda açıldı
Fenerbahçe ikinci yarıda açıldı
Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Vavacars Fatih Karagümrük ve Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşılaştı.

Karagümrük, 45+1'de Can Keleş ile öne geçti. Fenerbahçe, 49'da Dzeko, 57'de penaltıdan Batshuayi'nin golleriyle mücadeleyi 2-1 kazandı. Üst üste 6. galibiyetini alan Fenerbahçe puanını 85 yaptı. Karagümrük ise 30 puanda kaldı

Maçtan notlar

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'e konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son oynadıkları Olympiakos maçının ilk 11'ine göre kadrosunda 2'si zorunlu 4 değişikliğe gitti.

Deneyimli teknik adam, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada cezalı Sebastian Szymanski ile Olympiakos maçında sakatlanan Jayden Oosterwolde'yi kadroya alamadı. 62 yaşındaki çalıştırıcı, bu zorunlu 2 ismin yanı sıra Miha Zajc ile Rodrigo Becao'yu da kulübeye çekti.

Kartal, söz konusu isimlerin yerine Fatih Karagümrük karşısında Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek ve Fred Rodrigues'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Tecrübeli çalıştırıcı, VavaCars Fatih Karagümrük karşısında kalede Dominik Livakovic'i görevlendirirken, savunma dörtlüsünde Bright Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Çağlar Söyüncü ve Ferdi Kadıoğlu'nu oynattı. Orta sahada İsmail Yüksek ile Rade Krunic görev alırken, önlerinde İrfan Can Kahveci, Fred Rodrigues ve Dusan Tadic yer aldı. İsmail Kartal, gol yollarında yine Edin Dzeko'yu tercih etti.

Fenerbahçe'de Furkan Akyüz, Doğukan Demir, Leonardı Bonucci, Rodrigo Becao, Yusuf Akçiçek, Mert Müldür, Miha Zajc, Zeki Dursun, Serdar Dursun ve Michy Batshuayi ise yedek soyundu.

Fenerbahçe'de 7 eksik

Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük müsabakasında 7 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde cezalı Sebastian Szymanski ve kaleci İrfan Can Eğribayat'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Cengiz Ünder, Jayden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, zorlu deplasmanda forma giyemedi.

Bu oyuncuların yanı sıra sakatlıklarını atlatan Alexander Djiku ve Joshua King de tedbir amacıyla kadroya alınmadı.

Rodrigo Becao kadroda

Fenerbahçe'nin Brezilyalı savunmacısı Rodrigo Becao, Fatih Karagümrük karşısında kadroda yer aldı. Olympiakos mücadelesinde sakatlanarak oyun alanını terk eden Becao, müsabakaya yedek başladı. Becao'nun, riske edilmediği öğrenildi.

VAR koltuğunda yabancı hakem oturdu

VavaCars Fatih Karagümrük-Fenerbahçe mücadelesinde VAR koltuğunda yabancı hakem oturdu. Müsabakada, VAR koltuğunda Portekiz Futbol Federasyonundan Andre Narciso görev yaptı. Narciso'ya AVAR'da Mustafa İlker Coşkun, Murat Tuğberk Curbay ve Koray Gençerler eşlik etti.

Szymanski, Süper Lig'de ilk kez yok

Fenerbahçe'nin Polonyalı orta sahası Sebastian Szymanski, bu sezon Süper Lig'de ilk kez bir maçta forma giyemeyecek. Sarı-lacivertlilerin şu ana dek ligde oynadığı 31 maçın tamamında forma giyen 24 yaşındaki oyuncu, 28 müsabakaya ilk 11'de başlarken, 3 maça ise yedekten dahil oldu. Szymanski, sarı kart cezası nedeniyle ilk defa bir lig maçında takımını yalnız bıraktı.

İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık

Ada basını transfer piyasasını sarsacak dev iddiayı patlattı: Liverpool ile yol ayrımındaki dünya yıldızı Mohamed Salah, sarı-lacivertli yönetimin çılgın projesine onay verdi; Fenerbahçe forması giymeye yeşil ışık yaktı!

21.05.2026 20:11:00
Haber Merkezi
İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık
İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık
İngiliz Caught Offside, transfer piyasasını sallayacak bir iddia ortaya attı. Liverpool'dan ayrılmaya hazırlanan Mohamed Salah'ın, kariyerinin bir sonraki adımı için Fenerbahçe forması giymeye yeşil ışık yaktığını yazdı.






Salah'ın, Fenerbahçe'nin sunduğu vizyon ve mali şartları değerlendirmeye aldığı, Türkiye seçeneğini kariyerinde yeni ve güçlü bir meydan okuma olarak gördüğü iddia edildi.






Gelecek sezon için taraftarına dünya çapında bir yıldız hediye etmek isteyen sarı-lacivertli yönetimin, bu transfer için tüm şartları zorladığı ve oyuncu cephesiyle dirsek temasına geçtiği de haberde yer alan detaylar arasında.

Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı

Fenerbahçe’de Hakan Safi’nin 'Türkiye’yi tanıyan hoca' hamlesiyle Conte dahil dünya yıldızları liste dışı kalırken; camiayı ve ligi en iyi bilen isimlerin başında gelen İsmail Kartal bir anda teknik direktörlük yarışında en güçlü aday konumuna yükseldi

21.05.2026 19:59:00
Haber Merkezi
Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı
Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı
Başkan adayı Hakan Safi, Fenerbahçeli taraftarların merakla beklediği teknik direktör profiline dair çok net bir çizgi çekti:

- Türkiye'yi bilen bir hoca getireceğiz. Bu hoca işinin ehli olacak.






Bu sözler transfer masasında kartların yeniden dağıtılmasına yol açtı. Bu açıklamayla birlikte, Süper Lig gerçeğini tanımayan ve adaptasyon süreci yaşayabileceği düşünülen birçok yabancı çalıştırıcı bir anda saf dışı kaldı.






Fenerbahçe'de ilk olarak Antonio Conte ismi gündemden düştü. Listenin en fiyakalı isimlerinden biri olan İtalyan teknik adam, Türkiye ligi deneyimi olmadığı için rafa kalktı.

Pioli, Enzo Maresca ve Felipe Luis de Safi'nin "Türkiye'yi bilme" kriterine takılarak elendi.






Hakan Safi'nin "hem işinin ehli hem de Türkiye'yi tanıyan" tarifi, akıllara hemen tanıdık bir simayı getirdi: Jorge Jesus.

"Türkiye'yi bilmek ve işinin ehli olmak" denince, camianın evladı İsmail Kartal ismi de bir kez daha çok güçlü bir şekilde öne çıktı.

Galatasaray'a talih kuşu kondu! 'Koşun gelin alın'

Juventus, Teun Koopmeiners ile yolları ayırma kararı aldı! Ayrılık kararını resmen ileten Juventus'un bu hamlesi, Galatasaray için kaçırılmayacak bir 'fırsat transferi'nin kapısını araladı

21.05.2026 18:40:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a talih kuşu kondu! 'Koşun gelin alın'
Galatasaray'a talih kuşu kondu! 'Koşun gelin alın'
Juventus, Hollandalı yıldız orta sahası Teun Koopmeiners ile yolları ayırma kararı aldı! Ayrılık kararını oyuncunun menajerine resmen ileten İtalyan devinin bu hamlesi, orta sahaya dünya çapında bir lider arayan Galatasaray için kaçırılmayacak bir 'fırsat transferi'nin kapısını araladı.






Corriere dello Sport'un haberine göre; Juventus, Teun Koopmeiners ile yolları ayırmaya hazırlanıyor. Haberin detaylarında, siyah-beyazlı yönetimin oyuncunun geleceğine dair kesin kararını verdiği ve bu durumu Koopmeiners'ın menajerine resmi olarak ilettiği belirtildi.






Juventus'un beklentileri karşılayamadığı düşünülen 28 yaşındaki futbolcu için gelecek teklifleri değerlendirme kararı aldığı haberde yer aldı. Türkiye'den de Galatasaray'ın da durumu yakından takip ettiği iddia edildi.






Koopmeiners'ın çok yönlü oyunu ve liderlik özellikleriyle, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ve lig hedefleri doğrultusunda tam aradığı profil olduğuna da dikkat çekildi.






Juventus'un oyuncuyu elden çıkarmak konusunda aceleci olduğunu ve mali şartlarda esneklik gösterebileceğini belirtiyor. Bu durum, Galatasaray yönetiminin elini güçlendirebilecek en önemli faktör olarak görülüyor.

Hakan Safi'den Fatih Terim sürprizi!

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin dünyaca ünlü efsane Paolo Maldini için kullandığı ‘ortak arkadaş’ ifadesi kulisleri salladı! Akıllara Maldini’nin her fırsatta övgüler yağdırdığı Fatih Terim geldi.

21.05.2026 18:39:00
Haber Merkezi
Hakan Safi'den Fatih Terim sürprizi!
Hakan Safi'den Fatih Terim sürprizi!
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adaylarından Hakan Safi'nin Paolo Maldini ile olan ilişkisine değinirken sarf ettiği "Bizim Maldini ile ortak arkadaşlarımız var, dostluklarımız var" sözleri, akıllara tek bir ismi getirdi: Türk futbolunun imparatoru Fatih Terim.






Paolo Maldini ile Fatih Terim'in yolları, deneyimli teknik adamın Milan'ı çalıştırdığı 2001 yılında kesişti. Kısa süren bu birlikteliğe rağmen İtalyan efsane, Terim'e olan hayranlığını hiçbir zaman gizlemedi. Maldini, verdiği birçok röportajda Terim'den övgüyle bahsederek şu ifadeleri kullanmıştı:

- Çok vizyoner, büyük bir karizmaya sahip ve taktiksel olarak cesur bir teknik adamdı.






Hakan Safi'nin Maldini ismini telaffuz etmesi ve arada güçlü bir köprü olduğunu belirtmesi, kulübün gelecekteki sportif yapılanması adına büyük bir vaat olarak yorumlanıyor.

Ancak bu köprünün ardındaki "ortak dostun" Galatasaray efsanesi Fatih Terim olma ihtimali, Fenerbahçe camiasında şimdiden büyük bir merak ve tartışma konusu başlattı.

Aykut Kocaman ne zaman açıklanacak? Aziz Yıldırım rest çekti

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın kongre hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Efsane başkanın dünyaca ünlü bir teknik direktörle görüşen yönetimine aldığı genç yöneticilere 'kongreye kadar bitmezse, Aykut Kocaman'ı açıklarım' resti çektiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.
 

21.05.2026 18:35:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman ne zaman açıklanacak? Aziz Yıldırım rest çekti
Aykut Kocaman ne zaman açıklanacak? Aziz Yıldırım rest çekti
Yerli veya yabancı hoca konusunda Aziz Yıldırım'ın kafası karışık. Fenerbahçe'de iddialı başkan adayı ekibiyle bu konuyu tartışmaya devam ediyor. Efsane başkan efsane teknik adam Aykut Kocaman diye bastırıyor. Yönetimine almak istediği özellikle genç yöneticiler ise yabancı ve üst düzey bir teknik adamdan yana.






Yıldırım kongreden önce Aykut Kocaman'ı açıklamak istiyor. Ayrıca "gençlerin bahsettiği isim olursa süper olur" diyerek de acele de etmiyor. Gelen bilgilere göre ise genç yöneicilerin "görüştükleri ve bir yere getirdikleri" hocayla anlaşma olmazsa haftaya Yıldırım kimseyi dinlemeden Kocaman'ı açıklayacak.






Ancak genç yöneticilere kongreye kadar süre istedi. Çünkü böylesine büyük bir operasyon bugünden yarına olacak gibi değil. Yıldırım ise, "anlaşırsanız ne ala... ben de onunla çalışırım. Anlaşamazsanız 'hocamız Kocaman' olur" dediği de gelen bilgiler arasında.

Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu

Transfer bombacısı Matteo Moretto, İspanya'da Mallorca formasıyla gol rekorları kıran eski kral Vedat Muriqi için Fenerbahçe ve Galatasaray'ın pusuya yattığını duyurdu..
 

21.05.2026 18:33:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu
Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu
Transfer piyasasında yaz dönemi yaklaşırken dev bir derbi yine kapıda. Transfer bombacısı Matteo Moretto'nun paylaştığı bilgilere göre, Trendyol Süper Lig'in iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray, eski gol kralı Vedat Muriqi'nin durumunu yakından takip ediyor.






Mallorca'nın küme düşmesiyle birlikte takımın en büyük yıldızı Muriqi'nin geleceği de merak konusu oldu. Devre arası transfer döneminde İspanyol kulübünün bırakmaması nedeniyle Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmeyen Kosovalı santrforun, bu kez Türkiye'ye dönmeye ve Süper Lig devleriyle görüşmeye sıcak baktığı konuşuluyor.






Mallorca, sözleşmesi devam eden yıldız oyuncusu için tam 30 milyon Euro bonservis bedeli talep ediyor. İspanyol ekibinin bu fiyatta diretmesinin en büyük sebebi, oyuncunun eski kulübü Lazio ile yapılan anlaşma. Muriqi'nin satılması durumunda elde edilecek kârın yüzde 45'i İtalyan ekibi Lazio'ya ödenecek.

Noa Lang bombayı patlattı

Noa Lang, milli takımdan arkadaşı Virgil van Dijk ile aralarında geçen dev transfer itirafını açıkladı: Van Dijk bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu

21.05.2026 18:21:00
Haber Merkezi
Noa Lang bombayı patlattı
Noa Lang bombayı patlattı
Noa Lang, milli takımdan arkadaşı Virgil van Dijk ile aralarında geçen dev transfer itirafını açıkladı: Van Dijk bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu.

Napoli'ye dönen Noa Lang'dan transfer gündemine bomba gibi düşecek açıklamalar geldi. Dünyaca ünlü savunma oyuncusu Virgil van Dijk'ın Galatasaray'a olan ilgisini açık açık itiraf eden Lang, çarpıcı detaylar paylaştı.







İşte o sözler:

- Van Dijk, bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu. Oradaki atmosferi, kulübün yapısını merak ediyor. Bana açıkça Galatasaray'ı sevdiğini ve yakından takip ettiğini söyledi.







Noa Lang'ın bu sözleri, özellikle sarı-kırmızılı taraftarlar arasında büyük bir heyecan yaratırken, transfer kulislerini de adeta hareketlendirdi. 






Liverpool ile sözleşme durumları ve geleceği her dönem tartışma konusu olan tecrübeli stoper Van Dijk'ın, Türk futbolu ve Galatasaray hakkındaki bu hayranlığı, önümüzdeki transfer dönemleri için şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Atletico Madrid can sıktı! Hem Fenerbahçe hem Galatasaray

Bernardo Silva için hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'nin devreye girdiği dev yarışta, Atletico Madrid Türk kulüplerinin canını sıktı

21.05.2026 18:20:00
Haber Merkezi
Atletico Madrid can sıktı! Hem Fenerbahçe hem Galatasaray
Atletico Madrid can sıktı! Hem Fenerbahçe hem Galatasaray
Manchester City'den ayrılan Bernardo Silva için hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'nin devreye girdiği dev yarışta, Atletico Madrid attığı son adımlarla Türk kulüplerinin canını sıktı.






Manchester City'den ayrılması beklenen Portekizli süper solak Bernardo Silva'nın yeni adresi netleşmeye başladı. İtalyan basınının saygın spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'un okuyucularına duyurduğu özel habere göre; Bernardo Silva transferinde İspanyol devi Atletico Madrid yarışta öne fırladı.






Diego Simeone'nin orta sahaya hem yaratıcılık hem de taktiksel disiplin katacak bir lider aradığı ve Bernardo Silva'yı bu projenin merkezine koymak istediği belirtiliyor.






Portekizli yıldızın da La Liga'da forma giymeye ve Atletico'nun rekabetçi yapısına son derece sıcak baktığı gelen haberler arasında.






Portekizli yıldız için Fenerbahçe ve Galatasaray'ın adları da uzun süredi gündemde.

Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı

UEFA Avrupa Ligi finalinde Almanya temsilcisi Freiburg'u 3-0 mağlup eden İngiliz ekibi Aston Villa, kupanın sahibi oldu

21.05.2026 00:06:00
AA
Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı
Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı
UEFA Avrupa Ligi finalinde Almanya temsilcisi Freiburg'u 3-0 mağlup eden İngiliz ekibi Aston Villa, kupanın sahibi oldu.

3. dakikada rakip yarı alanda buluştuğu topla hücuma çıkan Rogers'ın şutunda kaleci gole izin vermedi.

17. dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza sahasında Aston Villa savunmasının çevirdiği topa ceza yayı önünde Höfler sert vurdu, meşin yuvarlak auta gitti.

34. dakikada Aston Villa'nın çıkarken kaptırdığı topta Manzambi'nin ceza sahası dışından şutunu kaleci Emiliano Martinez kurtardı.

41. dakikada Aston Villa'nın golü geldi. Sol taraftan köşe vuruşunu paslaşarak kullanan İngiliz ekibinde Rogers'ın ceza sahasına gönderdiği topa Tielemans gelişine düzgün vurarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1



45+3. dakikada Aston Villa skoru 2-0 yaptı. McGinn'in sağ taraftan pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Buendia'nın sol ayağıyla şık vuruşunda meşin yuvarlak uzak direğin köşesinden ağlara gitti: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı İngiliz ekibinin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

58. dakikada Aston Villa skoru 3-0 yaptı. Soldan gelişen atakta Buendia'nın içeri çevirdiği topa altıpas içinde dokunan Rogers topu ağlara gönderdi.



70. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topa yükselen Onana'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

75. dakikada Aston Villa bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Buendia müsait pozisyonda meşin yuvarlağı kalecinin yanında auta attı.

Müsabakayı 3-0 kazanan Aston Villa, kupanın sahibi oldu.

Ernest Muçi artık Trabzonsporlu

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Beşiktaş'ın Arnavut orta saha oyuncusu Ernest Muçi'nin bonservisini aldığını açıkladı

20.05.2026 19:01:00
İhlas Haber Ajansı
Ernest Muçi artık Trabzonsporlu
Ernest Muçi artık Trabzonsporlu
Trabzonspor, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Beşiktaş'ın Arnavut orta saha oyuncusu Ernest Muçi'nin bonservisini aldığını açıkladı.



Bordo-mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Ernest Muçi'nin kesin transferi konusunda, kiralama sözleşmesinde yer alan kulübümüze ait opsiyon hakkı kullanılmıştır. Buna göre; Beşiktaş A.Ş.'ye sözleşme fesih bedeli olarak 8 (Sekiz) taksit halinde 8.500.000.-EUR+KDV tutarında ödeme yapılacaktır" denildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.