logo
11 AĞUSTOS 2026

Fenerbahçe ikna edemedi, Trabzonspor’a geliyor!

Feyenoord'un yıldızı Ayase Ueda transferinde pazarlıklarını sürdüren Fenerbahçe henüz anlaşma sağlayamazken, Trabzonspor sürpriz bir hamleyle araya girdi

11.08.2026 12:01:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe ikna edemedi, Trabzonspor’a geliyor!
Fenerbahçe ikna edemedi, Trabzonspor’a geliyor!
Feyenoord'un yıldızı Ayase Ueda transferinde pazarlıklarını sürdüren Fenerbahçe henüz anlaşma sağlayamazken, Trabzonspor sürpriz bir hamleyle araya girdi. Bordo-mavililer, Hollanda ekibinin sağ kanatta daoyanabilen bir diğer santrforu Casper Tengstedt'i kadrosuna katmak için temaslarını hızlandırdı.






Süper Lig'de transfer hareketliliği tüm hızıyla sürerken Feyenoord'un hücum hattı Türk kulüplerinin radarına girdi. Fenerbahçe, kadrosuna katmak istediği Ayase Ueda için 20 milyon euro teklif etse de Feyenoord'un 25 milyon euroluk talebi sonrası masadan henüz sıkışarak kalkamadı.

Görüşmeler sürerken devreye giren Trabzonspor ise rotayı Hollanda temsilcisinin bir diğer forvetine çevirdi. Bordo-mavililer, sağ kanatta da görev yapabilen Casper Tengstedt transferi için süreci başlattı.







TRANSFER İÇİN KADROYA ALINMADI

Feyenoord ile bu yaz yollarını ayırması beklenen Danimarkalı forvet, Sparta Rotterdam deplasmanında alınan galibiyetin maç kadrosuna dahil edilmedi. Voetbal International'da yer alan habere göre, Hollanda ekibinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Tengstedt, geleceğiyle ilgili yeni kulüplerle masaya oturmuş durumda.







PAOK'UN DA BİR TEKLİFİ VAR

Geleceği hakkında kararsızlık yaşayan Tengstedt için Trabzonspor'un yanı sıra PAOK Selanik, MLS ekibi Seattle Sounders ve İngiltere Championship'ten bir kulüp devrede.







Ancak 24 yaşındaki oyuncunun öncelikli tercihinin Trabzonspor veya PAOK Selanik'e imza atmak olduğu belirtildi. Feyenoord cephesi de uygun şartların oluşması halinde ayrılığa onay vermeye sıcak bakıyor.






6 MİLYON EURO'YA BİTECEK TRANSFER

Geçen yaz Benfica'dan Feyenoord'a yaklaşık 6 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Tengstedt için Rotterdam kulübünün yine benzer bir rakam talep ettiği ifade ediliyor. Trabzonspor yönetiminin, Feyenoord'un bu beklentisini karşılayacak bir teklifle transferi kısa sürede noktalamayı hedeflediği kaydedildi.

Kartal'ın avı kim olacak?

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanşında Lyon ile Sparta Prag, Groupama Stadyumu'nda karşı karşıya geliyor. İlk maçı sahasında 2-1 kazanan Sparta Prag Fransa'ya avantajlı giderken, turu geçen taraf play-off aşamasında Sturm Graz'u elemesi durumunda Fenerbahçe'nin yeni kurbanı olacak

11.08.2026 12:37:00
Haber Merkezi
 
Kartal'ın avı kim olacak?
Kartal'ın avı kim olacak?
İlk maçta ilk yarıyı 1-0 önde kapatmasına ve Corentin Tolisso ile bir penaltıdan yararlanamamasına rağmen sahadan 2-1 mağlup ayrılan Lyon, Fransa'da sert eleştirilerin odak noktası oldu.






L'Equipe ve Le Figaro başta olmak üzere Fransız basınının "skandal" ve "kabus" yorumlarının ardından kulüp yönetimi radikal bir adım attı. Rövanş öncesinde takımı medyadan ve dış dünyadan tamamen izole ederek tesislere kapattı. Fransız ekibinde gözler, taraftarı önünde ilk maçına çıkacak olan yeni transfer Loïs Openda'da olacak.






LYON TEDİRGİN SPARTA GÜVENLİ

Çekya cephesinde ise ilk maçta Matěj Ryneš ve John Mercado'nun golleriyle gelen geri dönüşün coşkusu yaşanıyor. Favori gösterilen rakibi karşısında sergilediği performansla tur inancını artıran Sparta Prag, Fransa deplasmanında temkinli bir oyun anlayışıyla sahada yer alacak.

Savunma güvenliğini sıkı tutmayı hedefleyen Çek ekibi, rakibin vereceği açıkları Mercado ve Brunes gibi hızlı hücumcularıyla değerlendirmeyi planlıyor. Konuk ekipte uzun süreli sakatlıkları süren Martinec, Vydra, Andersen ve Vindahl dışında yeni bir eksik bulunmuyor.






İŞTE MUHTEMEL 11'LER

İşte Sahaya Çıkacak Muhtemel 11'ler

Lyon (4-3-3):
Greif
Mata, Teesman, Kluivert
Niles, Morton, Carvalho, Ouderaogo
Abner, Openda, Tolisso

Sparta Prag (3-4-3):
Surovcik
Rynes, Sørensen, Sevinsky, Suchomel
Alcacer, Karabec, Mercado
Brunes.

Ne Fenerbahçe ne Beşiktaş! Varsa yoksa Trabzonspor

Trabzonspor transferde bir bomba daha patlatmaya hazır! Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kadrosuna katmak için yoğun çaba harcadığı Uruguaylı dünya yıldızı Darwin Nunez, Liverpool'dan eski takım arkadaşı Mohamed Salah'ın "Gel beraber mutlu olalım" telefonu sonrası İstanbul devleriyle olan tüm temaslarını kesti

11.08.2026 12:16:00
Haber Merkezi
 
Ne Fenerbahçe ne Beşiktaş! Varsa yoksa Trabzonspor
Ne Fenerbahçe ne Beşiktaş! Varsa yoksa Trabzonspor
Trabzonspor transfer gündemini sallamaya devam ediyor… daha önce İstanbul seçeneğine sıcak bakan ve Fenerbahçe ile Beşiktaş'la görüşmeler yapan Uruguaylı yıldız Darwin Nunez, Liverpool'dan efsanevi takım arkadaşı Mohamed Salah'ın sürpriz telefonu sonrası rotasını Trabzonspor'a kırdı.






LUGANO VE MUSLERA İKNA ETMİŞTİ

İlk etapta İstanbul'da yaşama fikrine sıcak bakan, Diego Lugano'nun girişimleri ve Fernando Muslera'dan aldığı olumlu referanslarla Fenerbahçe veya Beşiktaş'tan gelecek tekliflere yeşil ışık yakan Uruguaylı golcü Darwin Nunez'in transferinde tüm dengeler bir anda değişti.






İKİ DEVİ ANINDA REDDETTİ

Süper Lig devleri görüşmelerini sürdürürken devreye giren Trabzonspor, Mohamed Salah kozunu oynadı. Mısırlı dünya yıldızı Nunez'e açtığı telefonla "Gel beraber mutlu olalım" demesi yetti.

Bu çağrının ardından Nunez; hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş ile yürüttüğü temasları anında keserek menajerine sadece Trabzonspor ile görüşmeleri sürdürmesi talimatını verdi.






BARÇA FALAN OLMAZSA...

Barcelona veya Avrupa'nın 5 büyük liginden devasa bir teklif gelmediği takdirde kariyerine Türkiye'de devam etmek isteyen golcü oyuncu için Trabzonspor masada tek başına kaldı.

İkili arasındaki bağ, Liverpool'da birlikte forma giydikleri döneme dayanıyor. İngiltere'deki ilk döneminde adaptasyon sorununu Salah sayesinde aştığını belirten Nunez, Mısırlı yıldızın desteğini şu sözlerle anlatmıştı:

- Buraya ilk geldiğimde dil engelinden dolayı çok konuşamıyordum ve zorlanıyordum. Salah bana yaklaşıp sakin olmamı, takıma yavaş yavaş alışacağımı söyledi. Takımın kaptanlarından birinin size bu güveni vermesi çok özel."






UNUTULMAZ PERFORMANSLAR

İkili, saha içinde de birbirlerini tamamlayarak İngiltere'de unutulmaz hücum performanslarına imza atmıştı.

Mohamed Salah da her fırsatta Uruguaylı partnerinin kalitesini ve sahadaki enerjisini övgü dolu sözlerle dile getirmişti. Nunez'in potansiyeline Salah şu şekilde vurgu yapmıştı:






SALAH DA DARWIN HAYRANI

- Darwin harika bir oyuncu; çok hızlı, fiziksel olarak güçlü ve inanılmaz bir potansiyeli var. Sahada müthiş bir alan yaratıyor. Deplasmanlarda veya kapalı savunmalara karşı onun koşuları tüm takıma nefes aldırıyor. Onunla oynamayı gerçekten çok seviyorum.

Galatasaray'ı 7 bitirdi

Galatasaray’da transfer gündemi sarsılıyor! Süper Lig’e ve Avrupa’ya damga vurması beklenen 7 flaş yıldızın kaçırıldığı ortaya çıktı 

11.08.2026 11:47:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ı 7 bitirdi
Galatasaray'ı 7 bitirdi
Galatasaray'da transfer gündemi sarsılıyor! Süper Lig'e ve Avrupa'ya damga vurması beklenen 7 flaş yıldızın ilk olarak sarı-kırmızılı kulübe önerildiği, ancak yönetim, Okan Buruk ve scout ekibinin veto kararlarıyla dev fırsatların kaçırıldığı ortaya çıktı.

Cuma günkü ilk lig maçı öncesi taraftarın önüne sadece soru işaretleriyle gelen Lesley Ugochukwu ile çıkmaya hazırlanan Aslan'da, geri çevrilen dünya yıldızlarının perde arkası çok su götürecek cinsten.







Süper Lig'de yeni sezon heyecanın başlamasına günler kala, sarı-kırmızılılarda transfer gündemi çalkalanıyor. Sezona damga vurması beklenen ve Avrupa'nın da yakından takip ettiği 7 yıldız ismin, Süper Lig ekiplerine imza atmadan önce ilk olarak Galatasaray'a önerildiği ortaya çıktı.

Ancak teknik heyet, scout ekibi ve yönetimin veto kararları nedeniyle bu transferlerin hiçbiri gerçekleşmedi. Cuma günü sezonun ilk maçına çıkmaya hazırlanan Aslan'da, kadroya katılan tek yeni ismin soru işaretleriyle gelen Lesley Ugochukwu olması taraftarların tepkisini çekiyor.







GREENWOOD VE SALAH'IN YERİNE SOULE

Transfer döneminin ilk günlerinde dünya futbolunun en önemli isimleri Galatasaray'ın kapısını çaldı. Mohamed Salah ve Mason Greenwood, menajerler aracılığıyla sarı-kırmızılı kulübe teklif edildi; ancak teknik heyetin "sağ kanat arayışımız yok" raporu sonrası görüşmeler başlamadan tıkandı.

Ancak Corriere Della Sera dün sarı-kırmızılıların AS Roma'nın sağ kanat oyuncusu Matias Soule için görüşmelere başladığı haberini servis etti.







MERTENS, TROSSARD'A KEFİL OLMUŞTU

Benzer bir senaryo Leandro Trossard transferinde de yaşandı. Dries Mertens'in kefil olduğu Belçikalı yıldız, kanat bölgesinde rotasyonun yeterli olduğu gerekçesiyle reddedildi. Bu gelişmelerin ardından sarı-kırmızılı yönetimin Rafael Leao ve Trossard'ın geçen sezon Arsenal'daki yedeği Gabriel Martinelli ile temas kurması dikkat çekti.







SALİH'İN YERİNE KAAN AYHAN

Galatasaray'ın veto listesi sadece hücum hattıyla sınırlı kalmadı. Savunmanın soluna lider bir stoper arayan Aslan'a, İlkay Gündoğan'ın referansıyla Nathan Ake önerildi.

Ancak teknik direktör Okan Buruk, daha genç ve sakatlık riski düşük bir isim istediğini belirterek Hollandalı stoperi geri çevirdi. Orta saha rotasyonunda ise adı uzun süre sarı-kırmızılılarla anılan Salih Özcan transferi, Okan Buruk'un Kaan Ayhan'a olan güveni nedeniyle rafa kaldırıldı.







ARAL ŞİMŞİR'E O PARA FAZLA

Genç yeteneklerin transferinde ise finansal şartlar ve scout raporları belirleyici oldu. Trabzonspor'a gelen Aral Şimşir için istenen 12 milyon Euro'luk bonservis bedeli, Başkan Dursun Özbek tarafından "yedek bekleyecek bir oyuncu için yüksek" bulunarak veto edildi.







Alt yaş kategorilerinin dikkat çeken ismi İlhan Fakılı için yapılan ön görüşmelerde ise scout ekibinin "mevcut kadroda süre bulması çok zor" değerlendirmesi sonrası masadan kalkıldı.

Yıldız isimler tek tek kaçırılırken, taraftarların gözü cuma günkü Çorum'la oynanacak açılış maçında sahada olacak yeni transfer Lesley Ugochukwu'nun sergileyeceği performansa çevrildi.

5 maddede Galatasaray’ın transfer sessizliği

Son 4 yılın şampiyonu Galatasaray; Şampiyonlar Ligi gelirleri, Florya-Riva projeleri, Bankalar Birliği’nden çıkış ve Süper Lig’in en yüksek harcama limitine rağmen transferde neden sessiz? 

11.08.2026 11:33:00
Haber Merkezi
 
5 maddede Galatasaray’ın transfer sessizliği
5 maddede Galatasaray’ın transfer sessizliği
Son 4 yılın şampiyonu Galatasaray; Şampiyonlar Ligi gelirleri, Florya-Riva projeleri, Bankalar Birliği'nden çıkış ve Süper Lig'in en yüksek harcama limitine rağmen transferde neden sessiz? Sarı-kırmızılı lardaki rötarın arkasındaki 5 kritik nedeni Fotospor olarak derledik.

TFF'nin açıkladığı harcama limitlerinde zirvede yer alan ve gayrimenkul projeleriyle devasa kaynak oluşturan Galatasaray'da taraftarların en çok merak ettiği soruya Fotospor olarak yanıt aradık.

Kâğıt üzerindeki finansal güce rağmen transfer operasyonlarının ağır ilerlemesi, bir "parasızlık" krizinden ziyade nakit yönetimi ve UEFA denetimlerinden kaynaklanan yapısal bir kilitlenmeye işaret ediyor.







1. Nakit Akışı ve Sıcak Para Sıkıntısı:

Harcama limitleri ve gayrimenkul gelirleri bilançoda artı yaratsa da para kasaya zamana yayılarak giriyor. Ayrıca Bankalar Birliği'nden çıkış için yapılan ciddi anapara ödemesi, kısa vadeli sıcak parayı sıkıştırmış durumda.







2. UEFA'nın Kadro Maliyeti Sınırı:

UEFA'nın "Kadro Maliyeti Kuralı" gereği maaş toplamının gelirlere oranı sıkı denetleniyor. Mevcut yıldızların yüksek garanti ücretleri nedeniyle yeni transferler maaş tavanını aşma riski doğuruyor.







3. Oyuncu Satışı Yapılamaması:

FFP dengesini korumak için bonservisli oyuncu satışı şart. Kadrodaki yüksek maliyetli veya gözden çıkarılan isimlerden gelir elde edilememesi, yeni oyunculara bonservis bütçesi ayırmayı zorlaştırıyor.







4. Şampiyonlar Ligi Seviyesindeki Yüksek Maliyetler:

Hedef Devler Ligi olunca radardaki oyuncuların bonservis ve yıllık maaş beklentileri Avrupa piyasasında rekor seviyelere çıkıyor. Bu enflasyonist ortam pazarlıkları uzatıyor.







5. Fırsat Transferi Stratejisi ve Operasyonel Zamanlama:

Yönetim, maliyetleri düşürmek için Avrupa'da transfer penceresinin kapanmasını ve "fırsat transferi" kovalama stratejisini benimsiyor. Karar mekanizmalarındaki temkinli duruş da imzaların gecikmesine yol açıyor.

Sarı-kırmızılı kulübün içinde bulunduğu bu tablo, finansal bir çöküşten ziyade nakit dengesi, UEFA kısıtlamaları ve yüksek maaş bütçesinin getirdiği stratejik bir bekleme süreci olarak değerlendiriliyor.

Aslan transfer edecek futbolcu bulamıyor!


 
Süper Lig'de son 4 yılın şampiyonu bu sezon elini hangi futbolcuya atsa, o oyuncu kayıp gidiyor! Şimdi de Galatasaray'ın, Manchester City'deki forma sürelerinden rahatsız olan Mısırlı futbolcu Omar Marmoush'u kiralayabileceği konuşuluyor. Ancak 27 yaşındaki futbolcunun durumu son derece karışık.

11.08.2026 00:19:00
Haber Merkezi
 
Aslan transfer edecek futbolcu bulamıyor!
Aslan transfer edecek futbolcu bulamıyor!

Galatasaray, Mauro Icardi sonrasında bir golcü arıyor. Ve Sarı-Kırmızılılar santrfor dışında kanatta da görev yapabilecek isimlere ağırlık vermiş durumda... Bu kriterleri karşılayan nadir isimlerden biri Omar Marmoush... Manchester City'deki forma sürelerinden rahatsız olan Mısırlı yıldız ayrılmak istiyor.







Barcelona üç adım önde

Galatasaray'ın 1.83 boyundaki hücumcuyu kiralamak istediği söyleniyor. Bu transferdeki favori kulüp Barcelona... La Liga temsilcisi, kısa süre içinde City tarafına resmi teklifini sunacak. Üstelik onlar oyuncuyu bonservisiyle birlikte istiyor. Yani kiralama seçeneği söz konusu değil.







Galatasaray zayıf ihtimal

Omar Marmoush da Barcelona opsiyonuna sıcak bakıyor. Galatasaray açısından bu transferin bitme ihtimali son derece az... Önümüzdeki 10 günlük süreçte Barcelona ve Manchester City hattında sıcak gelişmeler yaşanacak. Oyuncu ayrılmak istediği için bu işin bitmesi bekleniyor.

Galatasaray'da korkutan Dejavu

Galatasaray’da dev transfer iddiaları ile kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntılar arasındaki derin tezat yeniden hortladı

10.08.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da korkutan Dejavu
Galatasaray'da korkutan Dejavu
Galatasaray'da Camavinga, Bruno Fernandes ve Odegaard gibi dünya yıldızlarının adı geçerken ödeme krizleri ve atılamayan imzalar camiada alarm zillerini çaldırdı. "Ocak ayındaki kabus geri döndü" dedirten süreçte, yönetimin önünde taraftar tepkisini dindirmek için kritik 4-5 gün gibi çok kısa bir süre kaldı.






Galatasaray'da dev transfer iddiaları ile kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntılar arasındaki derin tezat yeniden hortladı. Devre arasında Ademola Lookman, Manuel Ugarte ve Ederson gibi dünya yıldızlarıyla anılan sarı-kırmızılılar, dönemi Nhaga hamlesiyle kapatmıştı.






OCAK'TAKİ KRİZ GERİ DÖNDÜ

Yaz transfer döneminde ise Eduardo Camavinga, Bruno Fernandes ve Martin Odegaard isimleri kulislerde konuşulurken imzayı Lesley Ugochukwu attı. Saha içi performansın ötesinde yaşanan bu kısırdöngü, sarı-kırmızılı camiada "Ocak ayındaki kriz geri döndü" yorumlarının yapılmasına neden oldu.






O KRİZ SÜPER KUPA'YA MALOLDU

Transferdeki durgunluğun arkasında ciddi bir sıcak para krizinin yattığı ileri sürülüyor. Ocak ayında Süper Kupa'nın Fenerbahçe'ye kaptırılması ve ligde kaybedilen kritik puanların ardındaki temel nedenin, futbolcuların uzun süredir alamadığı maaşlar ve şampiyonluk primleri olduğu iddia edilmişti.






KRİZ ÇEK VE SENETLERLE ÇÖZÜLDÜ

Benzer bir tablo yaz döneminde de tekrar etti. UEFA'nın finansal kriterleri için hayati önem taşıyan borçsuzluk belgeleri, 31 Haziran tarihine yetişmeyince UEFA'dan alınan ek izinle ancak 10 Temmuz'da tamamlanabildi. Kulüpte yaklaşık 30 milyon euro'luk nakit akışı sağlanamazken, yönetimin futbolculara nakit yerine ileri tarihli çek ve senetler sunması takımdaki huzursuzluğu dindirmeye yetmedi.






ÖZBEK İLE KAVUKÇU ARASINDA KRİZ

Mali krizin yansımaları saha dışındaki krizleri de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz dönemde Victor Osimhen ile yaşanan banka prosedürü krizi kısa sürede çözülse de takımdan ayrılmak isteyen Nijeryalı golcünün ciddi şekilde sinirlenmesine yol açtı.

Savunmanın bel kemiği Davinson Sanchez ise Como, Inter ve Bournemouth gibi kulüplerle anlaşılamamasının ardından 28 Temmuz'da biten iznini uzattı. Tüm bu gerilimin ortasında, transfer operasyonlarında Mehmet Özbek ile Abdullah Kavukçu arasında yaşanan yetki ve yöntem ikilemi, kulüp içindeki yönetimsel çatlağı daha da derinleştirdi.






YÖNETİMİN ÖNÜNDE 4-5 GÜN KALDI

Son 4 sezonun şampiyonu konumundaki Galatasaray'da taraftarın sabrı tükenme noktasına geldi. Sarı-kırmızılı yönetim önümüzdeki 4-5 gün içerisinde takıma seviye atlatacak 1-2 üst düzey transferi bitiremezse, Dursun Özbek ve ekibini Villarreal maçında yaşanandan çok daha büyük ve kitlesel bir protesto dalgası bekliyor. Florya ve camia hattında gözler tamamen yönetimin atacağı son dakika adımlarına çevrilmiş durumda.

Galatasaray'da transfer paniği

Villarreal karşılaşmasında taraftarın gösterdiği yoğun tepki, Kemerburgaz ve Dursun Özbek yönetimini harekete geçirdi

10.08.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da transfer paniği
Galatasaray'da transfer paniği
Villarreal maçında tribünlerden yükselen ağır tepkilerin ardından Galatasaray'da transfer hareketliliği kritik bir boyuta ulaştı. Sarı-kırmızılı yönetim, orta sahadaki kriz için çözüm ararken teknik heyet ve yönetim hattında panik transferi endişesi yaşanıyor.






Villarreal karşılaşmasında taraftarın gösterdiği yoğun tepki, Kemerburgaz ve Dursun Özbek yönetimini harekete geçirdi. Başkan Dursun Özbek, bu hafta oynanacak Süper Ligin açılış maçı Çorum FK mücadelesi öncesinde orta sahaya konuşulan isimlerden en az birinin bitirilmesi için kurmaylarına kesin talimat verdi. Ancak yürütülen temaslarda hedeflenen oyuncuların hiçbirinde şu an için imza aşamasına gelinememesi, camiadaki panik havasını daha da artırıyor.






BURUK İKİSİNİ DE VETO ETMİŞTİ

Orta sahası alarm veren sarı-kırmızılılarda, bonservisi elinde bulunan Leon Goretzka ve Dani Ceballos isimleri bir anda gündemin ilk sırasına yerleşti.






Sezon devam ederken iki oyuncunun da teknik direktör Okan Buruk'a önerildiği, fakat tecrübeli çalıştırıcının daha üst düzey profile sahip oyunculara ihtiyacı olduğunu belirterek bu hamleleri reddettiği öğrenildi.






YA GORETZKA YA CEBALLOS

Gelinen noktada sürecin tıkanması ve hiçbir takviyenin henüz kadroya katılamaması, Okan Buruk'un geri adım atmasına neden oldu. Bölgenin boş kalması riskindense en azından kalitesi ve tecrübesi belli bir ismin takıma katılması gerektiğine karar veren Buruk, Goretzka ya da Ceballos ikilisinden birine razı oldu. Yönetimin hafta sonuna kadar orta saha krizini çözmek adına temaslarını yoğunlaştırması bekleniyor.

Davinson Sanchez dikiş tutmuyor

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da savunma hattındaki kırılganlık alarm veriyor

10.08.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Davinson Sanchez dikiş tutmuyor
Davinson Sanchez dikiş tutmuyor
Yönetimin takviye yapmaması nedeniyle devşirme ve genç oyuncularla geçiştirilen savunma hattındaki uyumsuzluk gol getirmeye devam ederken, gözler takımdan ayrılması beklenen Davinson Sanchez'e çevrildi. Kamp dönemini kaçıran, takıma geç katılan ve Villarreal maçında kulübede bekletilerek süre alamayan Kolombiyalı stoper ile Okan Buruk arasında soğuk rüzgarlar eserken, tecrübeli oyuncunun tek bir dakika bile hazırlık maçı oynamadan resmi maça çıkacak olması defanstaki belirsizliği tırmandırıyor.






Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da savunma hattındaki kırılganlık alarm veriyor. Oynadığı 5 hazırlık maçında kalesinde toplam 11 gol gören sarı-kırmızılı ekipte stoper kurgusu bir türlü oturmadı.






Hazırlık sürecinde Lemina-Jakobs, Kaan Ayhan-Abdülkerim, Arda Ünyay-Abdülkerim, Arda Ünyay-Nelsson ve Eyüp Aydın-Arda Ünyay gibi birbirinden farklı stoper ikilileriyle sahaya çıkan teknik direktör Okan Buruk, defanstaki dengesizliğe çözüm arıyor.






DEVŞİRMELER VE GENÇLERİN SORUNU

Teknik direktör Okan Buruk'un son 3 transfer döneminde ısrarla stoper takviyesi beklemesine rağmen yönetimin bu bölgelere transfer yapmaması sıkıntıyı derinleştirdi.

Deneyimli çalıştırıcının, Davinson Sanchez'in yedeği olarak sağ stoper ve Abdülkerim Bardakcı'nın önüne hamle yapacak sol stoper talepleri yanıt bulamadı. Transfer yapılmaması üzerine hazırlık maçlarında devşirme ve genç oyunculardan kurulan savunma hattı, yenilen gollerin önüne geçemedi.






DAVINSON HAZIRLIKLARDA HİÇ YOKTU

Yaz dönemi boyunca takımdan ayrılacağı konuşulan Davinson Sanchez ise sürece damga vuran bir diğer isim oldu. Geleceği belirsizliğini koruduğu için kamp döneminin büyük bölümünü kaçıran Kolombiyalı stoper, gelecek hafta oynanacak Çorum FK maçına çıkması halinde Galatasaray formasıyla tek bir dakika bile hazırlık maçı oynamadan sahada yer alacak. Hazırlık maçlarındaki eksikliği, defanstaki uyum sorununu doğrudan etkiledi.






BİR ENES'E BİR DE DAVINSON'A YERYOK

Villarreal ile oynanan hazırlık müsabakasında Okan Buruk'un hamleleri kriz iddialarını güçlendirdi. Maç boyunca 11 değişiklik yapan Buruk'un, sadece 3. kaleci Enes Emre ile Davinson Sanchez'i sahaya sürmemesi dikkat çekti. İzninin 28 Temmuz'da bitmesine rağmen takıma çok daha geç katılan ve yaz boyunca ayrılmak istediği belirtilen tecrübeli stoper ile Okan Buruk arasında soğuk rüzgarlar estiği öne sürülüyor.

Dursun Özbek devrede! 10'a çeyrek var

Süper Lig'de şampiyonluk kadrosunu daha da güçlendirmek isteyen Galatasaray, Yunan ekibi PAOK'un genç yeteneği Giannis Konstantelias için düğmeye bastı. Başkan Dursun Özbek'in bizzat yürüttüğü dev operasyonda kulüpler arası dostluk ilişkileri ve özel jestler dikkat çekerken, bu transfer gerçekleştiği takdirde Yunan futbol tarihinin rekoru kırılacak.
 

10.08.2026 11:29:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek devrede! 10'a çeyrek var
Dursun Özbek devrede! 10'a çeyrek var
Galatasaray'da transfer operasyonu en üst düzeyden yürütülüyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Yunanistan'ın PAOK takımının sahibi Ivan Savvidis ile doğrudan iletişime geçerek 23 yaşındaki 10 numarayı kadroya katmak istediklerini iletti. İki kulüp arasında Eylül 2024'te RAMS Park'ta oynanan ve Galatasaray'ın 3-1 kazandığı UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde kurulan dostluk köprüleri, bu transfer görüşmelerinde de belirleyici rol oynuyor. Sarı-kırmızılı temsilciler, transfer görüşmelerinin yanı sıra yakın zamanda baba olan Konstantelias'ın kızının doğumu vesilesiyle genç yıldıza özel tebriklerini ve hediyelerini ileterek jest yaptı.






YUNANİSTAN'IN MESSI'Sİ DENİYOR

Yunan futbolunun efsane isimlerinden Nikos Karoulias, verdiği röportajda Konstantelias'ın olağanüstü yeteneğine vurgu yaptı. Genç yıldızı "Yunanistan'ın Messi'si" olarak nitelendiren Karoulias, "Konstantelias'ı sanata benzetirdim. Futbol bir sanattır ve o bunu sahada sergilediği inanılmaz hareketlerle doğruluyor. Yunanistan Millî Takımı'nın böyle bir yetenekten yoksun kalma lüksü yok" ifadelerini kullandı.
Yüksek futbol zekası ve çalım yeteneğiyle öne çıkan oyuncu, Avrupa devlerinin de takibinde yer alıyor.






YUNANİSTAN İÇİN REKOR OLACAK

Eğer Galatasaray bu transferi mutlu sonla noktalarsa, Yunan futbolunda bonservis rekoru altüst olacak. Mevcut rekor, 1.FC Nürnberg'e 21.98 milyon euro karşılığında transfer olan forvet Stefanos Tzimas'a ait.
PAOK cephesinin genç yıldızı için beklentisinin yüksek olduğu ifade edilirken, Dursun Özbek ve yönetiminin bu rekor bonservis rakamını aşacak stratejik bir teklifle masada olduğu öğrenildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.