logo
28 HAZİRAN 2026

Fenerbahçe ilk şampiyonluğunu ilan etti

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 28. haftasında deplasmanda karşılaştığı Prolift Giresun Sanayispor'u 7-0 yenen Fenerbahçe ArsaVev, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

10.05.2026 17:34:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe ilk şampiyonluğunu ilan etti
Fenerbahçe ilk şampiyonluğunu ilan etti
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 28. haftasında deplasmanda karşılaştığı Prolift Giresun Sanayispor'u 7-0 yenen Fenerbahçe ArsaVev, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Giresun Çotanak Spor Kompleksi'nde oynanan maçın ilk yarısını sarı-lacivertliler, 6 ve 35. dakikalarda Peritan Bozdağ, 18. dakikada Alvez, 28 ile 45+1. dakikada Staskova'nın golleriyle 5-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk ekip, 54. dakikada İpek Kaya ve 58. dakikada Zeynep Kerimoğlu'nun golleriyle sahadan 7-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 77'ye yükselten ve Trabzonspor ile farkı 7'ye çıkaran Fenerbahçe ArsaVev, 2025-2026 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.



Tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertli takım, gelecek sezon UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.

Karşılaşmanın ardından şampiyonluk tişörtlerini giyen Fenerbahçeli futbolcular, şampiyonluğu taraftarlarıyla beraber kutladı.

Bakan Bak, Kadın Futbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe ArsaVev'i tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 2025-26 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe ArsaVev'i kutladı.

Bakan Bak, yayımladığı tebrik mesajında, "Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 2025-2026 sezonu şampiyonu Fenerbahçe ArsaVev'i tebrik ediyorum. Sezonun bitimine iki hafta kala mutlu sona ulaşan sarı lacivertli ekibe başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Alanyaspor Tunuslu forvetini bekliyor

Forvet hattını güçlendirmek isteyen Alanyaspor, Tunus ekibi CS Sfaxien'de forma giyen Omar Ben Ali'yle anlaşma sağladı. Transferle ilgili resmi açıklamaların kısa süre içinde gelmesi bekleniyor

27.06.2026 17:20:00
Haber Merkezi
 
Alanyaspor Tunuslu forvetini bekliyor
Alanyaspor Tunuslu forvetini bekliyor
Alanyaspor kimsenin beklemediği bir transfere imza attı. Akdeniz temsilcisi, Omar Ben Ali'yle anlaşma sağladı. CS Sfaxien Kulübü'yle de el sıkışıldığı öğrenildi. Resmi açıklamaların kısa süre içinde yapılması bekleniyor. 21 yaşındaki Tunuslu forvet, kariyerinde ilk kez ülkesinin dışına çıkacak.

FAZLASIYLA KARŞILIYOR

Omar Ben Ali, geride bıraktığımız sezonda CS Sfaxien ile 27 resmi maça çıktı. Sahada 2.235 dakika kaldı. 11 gol ve 2 asist üretti. Alanyaspor'un bu transferde ne kadar ödeyeceği, resmi açıklamaların ardından belli olacak. 21 yaşındaki futbolcu, "genç" yabancı kriterini fazlasıyla karşılıyor.

HAVADAN ÇOK ETKİLİ

Omar Ben Ali'nin göstereceği performans merakla bekleniyor. Eğer Süper Lig'de iyi işler yaparsa, Alanyaspor yakın gelecekte ondan ciddi paralar kazanabilir. 1.97 boyundaki futbolcu, özellikle hava toplarındaki hakimiyetiyle tanınıyor. Ligimizde bu tarz santrforlar etkili oluyor.

Siz profesyonel değil misiniz Montella? Baskı altında kaldık!

A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, ABD galibiyetinin ardından takımın üzerinde baskı oluşturulduğunu söyledi. Ancak kendisi de dahil sahaya çıkan herkes profesyoneldi. Ve buna göre davranılması gerekiyordu

27.06.2026 17:00:00
Haber Merkezi
 
Siz profesyonel değil misiniz Montella? Baskı altında kaldık!
Siz profesyonel değil misiniz Montella? Baskı altında kaldık!
Avustralya ve Paraguay yenilgilerinin ardından Dünya Kupası bizim için bitmişti. Prestij maçına dönen ABD sınavında galibiyet alındı. Ancak bu 3 puanın hiçbir işe yaramayacağı da ortadaydı. Teknik Direktör Montella, "Eleştiriler yapıldı ve takımın üstünde farklı baskı oluşturuldu. Daha farklı olabilirdi her şey" ifadelerini kullandı.

YETKİN SEVİYEYE ULAŞMIŞ!

Yani baskı sebebiyle gerçek performanslarını sergileyemediklerini belirtti. Bu seviyede baskıyı kaldıramamak çok ciddi bir sorun. Çünkü Montella da dahil kadrodaki herkes profesyonel... Profesyonel kelimesi ise şöyle tanımlanıyor: Bir işi kazanç sağlama amacıyla meslek olarak yapan veya bir sanat, spor ya da uzmanlık dalında özel eğitim alarak çok yetkin bir seviyeye ulaşmış kişi...

BU İŞİN PARÇASI

Tanımlamadaki "Yetkin seviyeye ulaşmış kişi" bölümü, aslında birçok şeyi gözler önüne seriyor. Bu seviyedeki oyuncuların ve teknik heyetin, baskıyla başa çıkması şart... Eğer eleştirilerden etkilenilecekse, önümüzdeki organizasyonlarda da büyük problemler yaşayabiliriz.

Bayern ve Inter'in Uğurcan Çakır kararı: Frene basıldı

A Milli Takımımız, ABD galibiyeti öncesinde Dünya Kupası'na matematiksel olarak veda etmişti. Uğurcan Çakır da birçok takım arkadaşı gibi iyi bir turnuva geçirmedi. Ve bu durum, transferini de etkiledi

27.06.2026 16:55:00
Haber Merkezi
 
Bayern ve Inter'in Uğurcan Çakır kararı: Frene basıldı
Bayern ve Inter'in Uğurcan Çakır kararı: Frene basıldı
Galatasaray geride bıraktığımız sezonun başında Uğurcan Çakır'ı kadrosuna katmıştı. Oyuncu için Trabzonspor'a 27.5 milyon euro (KDV dahil 33 milyon) bonservis bedeli ödendi. 1.91 boyundaki tecrübeli eldivenle 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı.

UNUTULMAZ PERFORMANSLAR

30 yaşındaki file bekçisi hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz performanslara imza attı. Doğal olarak Dünya Kupası'nda da boy gösterdi. Ancak Uğurcan da birçok takım arkadaşı gibi beklentilerin altında kaldı. Çizdiği grafik, transfer durumunu da direkt etkiledi.

SICAK BAKMIYORLARDI

Bayern Münih ve Inter'in milli eldivene ilgisi vardı. Ancak Dünya Kupası sonrasında frene bastıkları öğrenildi. Ağırlıklarını alternatiflere verdiler. Gerçi resmi teklifler gelseydi bile Galatasaray, Uğurcan'ı göndermeye hiç sıcak bakmıyordu. Bugün itibarıyla yönetim açısından risk kalmamış gibi gözüküyor.

Galatasaray Taha Şahin'i düşünüyor: Peki neden?

Galatasaray, Çaykur Rizespor'un sağ beki Taha Şahin için teklif yapabilir. Sarı-Kırmızılı ekip, 25 yaşındaki futbolcuyu "yerli havuzunu güçlendirme" sebebiyle düşünüyor. Ayrıca Taha tam bir joker...

27.06.2026 16:50:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Taha Şahin'i düşünüyor: Peki neden?
Galatasaray Taha Şahin'i düşünüyor: Peki neden?
Galatasaray, ezeli rakiplerine oranla ilk 11'de oynattığı Türk oyuncularla dikkat çekiyor. Sarı-Kırmızılılar yerli havuzunu daha da güçlendirmeyi planlıyor. Listeye eklenen son ismin; Çaykur Rizespor forması giyen Taha Şahin olduğu öğrenildi. İlerleyen süreçte resmi teklif yapılabilir.

ÖNEMLİ BİR AVANTAJ

25 yaşındaki futbolcunun Karadeniz ekibiyle 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi var. Taha'nın asıl yeri sağ bek... Ancak zorunlu hallerde sol bekte ve orta sahanın sağında görev yapabiliyor. Yani tam bir joker... Ayrıca birçok bölgenin Türk bir oyuncuyla yedeklenmesi, uzun sezonda önemli avantaj...

OPSİYON KULLANILMADI

Taha'nın tahmini piyasa değeri 3 milyon euro... Hatırlanacağı üzere; Cim-Bom, Bayern Münih'ten kiraladığı eski oyuncusu Sacha Boey'in satın alma opsiyonunu kullanmamıştı. Singo'nun sakatlık durumu da göz korkutuyor. Şu anda sağ bekteki en sağlam alternatif sadece Roland Sallai!

Dünya Kupası'nda eleme maçları başlıyor


 
Dünya Kupası'nda son 32'ye kalan takımlar arasında eleme turu 28 Haziran'da start alıyor. İlk maç Güney Afrika ile Kanada arasında Türkiye saatiyle 22.00'da oynanacak.
 

27.06.2026 11:12:00
MURAT ÇORBACI
 
Dünya Kupası'nda eleme maçları başlıyor
Dünya Kupası'nda eleme maçları başlıyor

Dünya Kupası'nda ilk tur maçları yerel saatle bugün J, K ve L gruplarında (Türkiye saatiyle bugün ve yarın) oynanacak 6 maçla sona erecek. 29 Haziran'da ise eleme turu başlayacak. 9 grupta maçların tamamlanmasıyla son 32 eşleşmeleri de önemli ölçüde şekillendi. Şu ana kadar belli olan 9 eşleşme ve Türkiye saatiyle maç takvimi şöyle:

28 Haziran
22.00 Güney Afrika ile Kanada

29 Haziran
20.00 Brezilya-Japonya
23.30 Almanya - Paraguay

30 Haziran
04.00 Hollanda - Fas
20.00 Fildişi Sahili - Norveç

1 Temmuz
00.00 Fransa-İsveç

2 Temmuz
03.00 ABD-Bosna-Hersek

3 Temmuz
21.00 Avustralya-Mısır

4 Temmuz
01.00 Arjantin-Yeşil Burun Adaları

İran'ın son 32'ye kalma ihtimali yüksek


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu 3. maçında Mısır ile İran 1-1 berabere kaldı. İran, 'Üçüncü Sıradaki Takımlar' klasmanında 6. sırada yer alıyor. İran'ın durumu ABD saatiyle J, K ve L gruplarında  bugün oynanacak maçlar sonucu şekillenecek.

27.06.2026 10:06:00
HABER MERKEZİ/AA
 
İran'ın son 32'ye kalma ihtimali yüksek
İran'ın son 32'ye kalma ihtimali yüksek

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu 3. maçında Mısır ile İran 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı. Böylece Yeni Zelanda'yı 5-1 yenen Belçika, 5 puanla grubu lider tamamladı. Mısır da aynı puanla ikinci oldu.

Mısır iyi başladı

Seattle Stadyumu'nda oynanan müsabakaya iyi başlayan Mısır, 5. dakikada öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Trezeguet, ceza sahasına ortaladı. Salah'ın şutunda kaleci Beiravand gole izin vermezken dönen top Saber'in önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından sert şutunda top filelere gitti: 1-0.

Geriye düşen İran, beraberlik için bastırdı. 9. dakikada ceza sahası içinde yaşanan pozisyonda Mohebi, Monem'in müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem, penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı atışında topun başına Taremi geçti. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Shobeir, gole izin vermedi.

İran, aradığı golü 14. dakikada buldu. Orta alanda topla buluşan Mohammedi, ceza yayı önüne gelip sert vurdu. Kaleci Shobeir'in çıkardığı şutu takip eden Rezaeian, yakın mesafeden topu ağlara yolladı: 1-1.

İlk 45 dakika 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarıda etkili oynayan taraf İran oldu. 90. dakikada soldan kazanılan korner atışında ceza sahası içinde iyi yükselen Taremi kafayı vurdu, meşin yuvarlak direğe çarpıp auta gitti.
90+3 dakikada İran golü buldu. İzzetullahi'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Shobeir'in uzaklaştıramadığı topu Taremi tamamlamak istedi. Savunmadan seken topu Khalilzadeh, çaprazdan filelere gönderdi ancak VAR uyarısı sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.
Müsabaka, 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçla Mısır, grubu 5 puanla 2. sırada tamamlayarak üst tura yükseldi. İran ise 3 maçta aldığı 3 puanla grubu 3. sırada tamamladı. İran'ın üst tura yükselip yükselmeyeceği, diğer gruplardaki takımların puan ve averajlarına göre belli olacak.

Fransa, namağlup gruptan lider çıktı

FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa, Norveç'i 4-1 mağlup ederek namağlup bir üst tura çıktı

27.06.2026 07:55:00 / Güncelleme: 27.06.2026 07:57:39
İhlas Haber Ajansı
 
Fransa, namağlup gruptan lider çıktı
Fransa, namağlup gruptan lider çıktı
FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa, Norveç'i 4-1 mağlup ederek namağlup bir üst tura çıktı.

FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa ile Norveç, Boston Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönettiği mücadeleyi Fransa, 4-1 kazandı.



Fransa'nın gollerini 7 ve 20 ve 32. dakikalarda hat-trick yapan Dembele ile 90+4. dakikada Doue attı. Norveç'in tek golünü ise 21. dakikada Thelo Aasgaard kaydetti.

Bu sonuçla, Didier Deschamps'ın öğrencileri 3'te 3 yaparak 9 puanla grubu namağlup lider tamamladı. Norveç ise 6 puanla ikinci sırada yer aldı.

Grubun diğer maçında ise Senegal, Irak'ı 5-0 mağlup ederek ilk puanını aldı ve adını 3. sıraya yazdırdı.

Forvete Nhaga'nın vatandaşı gelebilir: Listeye eklendi

Galatasaray, Midtjylland Kulübü ile Aral Şimşir konusunda pazarlık yaparken bir anda Franculino sesleri yükseldi. 21 yaşındaki Gine-Bissaulu santrfor ayrıca Renato Nhaga'nın da milli takımdan arkadaşı

26.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Forvete Nhaga'nın vatandaşı gelebilir: Listeye eklendi
Forvete Nhaga'nın vatandaşı gelebilir: Listeye eklendi
Galatasaray, sözleşmesi 30 Haziran'da bitecek olan Mauro Icardi'yle yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Arjantinli forvetin yerine genç alternatifler düşünülüyordu. Listeye son olarak Midtjylland forması giyen Franculino'nun eklendiği öğrenildi. 21 yaşındaki futbolcu, Aral Şimşir pazarlıkları sırasında gündeme geldi.

TEKRAR DÖNÜLEBİLİR

Danimarka ekibine, Gine-Bissaulu futbolcunun durumu soruldu. 1.86 boyundaki oyuncunun 20 milyon euronun altında kesinlikle satılmayacağı Sarı-Kırmızılılar'a iletildi. Galatasaray tarafı şu anda alternatiflerle görüşüyor. Eğer istenilen sonuçlar alınamazsa tekrar Franculino'ya dönülebilir.

22 GOL-3 ASİST

Genç yetenek, 2023 yazında Benfica U23 takımından bedelsiz olarak Midtjylland'a gelmişti. 31 Aralık 2029 tarihine kadar mukavelesi var. Franculino, geride bıraktığımız sezonda Midtjylland formasıyla toplam 34 maça çıktı. 22 gol ve 3 asist üretti. Franculino aynı zamanda Renato Nhaga'nın hem vatandaşı hem de milli takımdan arkadaşı...

Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi

Ersin Destanoğlu, Beşiktaş'tan ayrılmaya hazırlanıyor. Kartal'ın yedek kaleci konusunda Bilal Bayazıt'la ilgilenmeye başladığı konuşuluyor. Ancak Samsunspor bu işi gizlice bitirdi

26.06.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi
Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi
Beşiktaş'la sözleşmesini yenilemeyen Ersin Destanoğlu'nun ayrılması bekleniyor. Yönetim bu sebeple yerli bir yedek kaleci konusunda temaslarını sürdürüyor. Gündeme son olarak Kayserispor'la küme düşme üzüntüsü yaşayan Bilal Bayazıt'ın geldiği konuşuluyordu...

TARAFLAR EL SIKIŞTI

Bilal'in mukavelesi de tıpkı Ersin gibi 30 Haziran'da bitiyor. Yani boşa çıkacak. Ortada Beşiktaş iddiaları dolaşsa da Samsunspor'un bu transferi kısa süre önce bitirdiği iddia edildi. Buna göre; Karadeniz temsilcisi kişisel konularda 27 yaşındaki futbolcuyla el sıkıştı.

TEMMUZ BAŞINDA AÇIKLANACAK

Resmi açıklamanın 1 Temmuz'da yapılacağı ifade ediliyor. Beşiktaş, kesinlikle yabancı bir eldiven getirecek. Ancak 2 yabancı kontenjanı kalede kullanılmayacak. Bu sebeple de yerli alternatiflere bakılıyor. Kartal'ın mevcut kadrosunda Emre Bilgin ve Emir Yaşar gibi isimler bulunuyor.

Kenan'ın sözlerine tepki: İyi de 5 yemiştiniz!

Milli futbolcumuz Kenan Yıldız, ABD maçı öncesinde ev sahibi ülkeyle ilgili, "Galatasaray deplasmanından da hatırlıyorum... Büyük taraftarların önünde oynamaya alışkınım" ifadelerini kullandı. Bu sözlere sosyal medyada büyük tepki geldi

26.06.2026 12:02:00
Haber Merkezi
 
Kenan'ın sözlerine tepki: İyi de 5 yemiştiniz!
Kenan'ın sözlerine tepki: İyi de 5 yemiştiniz!
Bilindiği üzere Dünya Kupası'na grup aşamasında veda ettik. ABD mücadelesi sadece prestij maçı olacak. Mücadele öncesinde konuşan Kenan Yıldız'ın kullandığı ifadeler arasında bir bölüm dikkat çekti: "Galatasaray deplasmanından da hatırlıyorum... Büyük taraftarların önünde oynamaya alışkınım."

UMARIZ BİZİ BEŞLEMEZLER!

Kenan'ın bahsettiği karşılaşmada Galatasaray, Juventus'u 5-2 mağlup etmişti. Sosyal medyada, "Unuttuysan hatırlatalım Kenan... O maçta 5 yemiştiniz. ABD de 5'lemez umarım! Galatasaray örneği veriyorsun da o taraftar önünde 5 gol yemiştiniz. Kenan o maçta hiçbir şey oynamamıştın" tarzında yorumlar yapıldı.

PEK HAZIRLIKLI DURMUYORDUNUZ

Kullanıcılar ayrıca, "5 yeriz mi diyorsun yani! O maçta Ali Sami Yen'de pek de ortama hazırlıklı gibi durmuyordunuz... Ev sahibi taraftarın önünde oynayacağın bir maçla ilgili verilebilecek en kötü örnek! Galatasaray'ı yenseydiniz güzel konuştun derdim. Fark yediniz Kenan!" ifadelerini de kullandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.