logo
28 ŞUBAT 2026


Fenerbahçe İtalya deplasmanına gidiyor

Fenerbahçe Beko, AX Armani Exchange Milan'a konuk olacak

02.03.2021 10:20:00
Fenerbahçe İtalya deplasmanına gidiyor
Fenerbahçe İtalya deplasmanına gidiyor

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 27. haftasında yarın deplasmanda İtalya temsilcisi AX Armani Exchange Milan ile karşılaşacak.

Mediolanum Forum'da oynanacak mücadele, TSİ 22.45'te başlayacak. Ligde 10 maçlık galibiyet serisi geçen hafta Anadolu Efes karşısında son bulan sarı-lacivertli ekip, 15 galibiyet, 11 mağlubiyetle 8. sırada yer alıyor.

Ligin ilk yarısında oynanan mücadeleyi İtalyan temsilcisi 79-71 kazanmıştı. AA

İzmir'de derbi heyecanı

Karşıyaka, TFF 3. Lig 4. Grup'taki 23. hafta mücadelesinde yarın İzmir derbisinde Altay'ı konuk edecek

28.02.2026 12:30:00
İhlas Haber Ajansı
İzmir'de derbi heyecanı
İzmir'de derbi heyecanı
Karşıyaka, TFF 3. Lig 4. Grup'taki 23. hafta mücadelesinde yarın İzmir derbisinde Altay'ı konuk edecek.

TFF 3. Lig 4. Grup ekiplerinden Karşıyaka ve Altay, yarın İzmir derbisinde karşı karşıya gelecek. Yeşil-kırmızılıların ev sahipliğinde iki kulübün ortak kullandığı Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynanacak müsabaka saat 20.00'de başlayacak.

Karşıyaka-Altay derbisi öncesinde bilet fiyatları açıklanırken, iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. Ev sahibi Karşıyaka taraftarları için numaralı tribün 300 TL, VIP A 750 TL, VIP C 1250 TL ve maraton tribünü 100 TL olarak belirlendi. İlk yarıda kulüpler arasında yapılan anlaşma gereği, kale arkasındaki misafir tribünde yer alacak Altay taraftarlarına biletler 35 TL'den satılacak ve bu biletler siyah-beyazlı yönetime teslim edildi.

Sezonun ilk yarısında ev sahibi olan Altay yönetimi de Karşıyaka taraftarına deplasman tribünü biletlerini 35,5 TL'den satarak jest yapmıştı.

İki takımın iki farklı hedefi var

Karşıyaka, TFF 3. Lig 4. Grup'ta geride kalan 22 haftada 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 47 puana ulaştı ve üçüncü sıraya yerleşti. Yeşil-kırmızılı ekip, İzmir derbisinde sahadan galibiyetle ayrılarak zirve yarışında kritik bir üç puanı hanesine yazdırmayı hedefliyor.

Altay ise eski yabancı kalecisi Stachowiak'a olan borçları nedeniyle FIFA tarafından 6 puan silme cezası almasına rağmen 20 puanla 11. sırada bulunuyor. Son haftalarda çıkış yakalayan siyah-beyazlılar, derbiyi kazanarak düşme hattından uzaklaşıp orta sıralara tırmanmanın hesaplarını yapıyor.

Sakatlar ve eksikler dikkat çekiyor

Karşıyaka'da derbi öncesi sakatlığı bulunan Alpay'ın iyileşmesi teknik heyeti sevindirdi. Cezası sona eren yeni transfer İlyas ise ilk kez forma giymeye hazırlanıyor. Savunmada iki ismin hazır olduğu Kaf-Kaf'ta, antrenmanda sakatlanan stoper Ensar'ın ise maçta görev alması zor görünüyor.

Altay cephesinde ise kaleci Semih, stoper Arif ve sağ kanat Mehmet Nur sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Cezaları biten orta saha Ege ile santrfor Ünal Alihan takıma dönerken, hafif sakatlığı bulunan orta saha Emre'nin durumu maç saatinde netlik kazanacak.

Antalyaspor ile Fenerbahçe 60. randevuda

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda oynayacağı Antalyaspor ile ligde 60. kez karşı karşıya gelecek

28.02.2026 12:15:00
İhlas Haber Ajansı
Antalyaspor ile Fenerbahçe 60. randevuda
Antalyaspor ile Fenerbahçe 60. randevuda
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda oynayacağı Antalyaspor ile ligde 60. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Antalyaspor'a konuk olacak. Sarı-lacivertliler, ligde 15 galibiyet, 8 beraberlikle topladığı 53 puanla 2. sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlılar ise 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 23 puan topladı ve 14. sırada bulunuyor. Ligde son maçında puan kaybeden ve hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Fenerbahçe, Antalya'dan 3 puanla dönmeyi hedefliyor.

Ligde 60. randevu

İki takım bugüne kadar Süper Lig'de 59 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler, 40 kez sahadan galip ayrılırken, kırmızı-beyazlılar ise 8 maçta galibiyet sevinci yaşadı. 11 mücadele de berabere sona erdi. Rekabette Kanarya'nın 109 golüne, Akdeniz ekibi 47 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, 2-0'lık skorla kazandı.

Sarı-lacivertliler, Akdeniz ekibini son 7 maçta yendi



Son yıllarda rakibine karşı büyük üstünlüğü olan sarı-lacivertliler, son maçlarda hanesine 3'er puan yazdırarak 7 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Fenerbahçe, Antalyaspor ile oynadığı son 12 lig maçını da kaybetmedi. Bu süreçte 9 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Kanarya bu maçlarda 24 gol kaydederken, kırmızı-beyazlılar 8 kez gol sevinci yaşadı.
Akdeniz temsilcisi, Fenerbahçe'ye karşı son galibiyetini 4 Ekim 2019'da İstanbul'da 1-0'lık sonuçla aldı.

Deplasman karnesi



Fenerbahçe, bu sezon dış sahada 12 karşılaşmaya çıktı. 10'unu Tedesco, 1'ini Mourinho, 1'ini de Zeki Murat Göle'nin yönetiminde oynayan sarı-lacivertliler 8 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Kanarya, ligde konuk olduğu maçlarda 28 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü.
Fenerbahçe, deplasmanda en son Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederken, son 8 deplasman maçının 7'sinde sahadan galibiyetle ayrıldı.

Eksikler

Sarı-lacivertlilerde tedavileri süren Milan Skriniar, Edson Alvarez, Çağlar Söyüncü, Anderson Talisca ve Ederson maç kadrosunda olmayacak. Kasımpaşa maçı sonrası sağ kasık bölgesinde zorlanma tespit edilen ve Nottingham Forest karşısında forma giyemeyen Jayden Oosterwolde'nin ise kadroya alınması bekleniyor.

6 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de yarınki mücadele öncesi Kerem Aktürkoğlu, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür, Nelson Semedo ve Ederson, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki mücadelede kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Samsunspor'a karşı forma giyemeyecek.

Sami Uğurlu, 6. kez Fenerbahçe'ye rakip

Ocak ayında Antalyaspor'un başına geçen Teknik Direktör Sami Uğurlu, kırmızı-beyazlılar ile 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Evinde oynadığı 3 maçı da kaybetmeyen Uğurlu yönetimindeki takım, dış sahada ise 3 maçta 1 puan alabildi. 47 yaşındaki teknik adam bugüne kadar ligde Fenerbahçe ile 5 kez karşı karşıya geldi. 4'ü Kasımpaşa, 1'i Alanyaspor'un başında olmak üzere 5 karşılaşmada da mağlubiyet yaşadı. Sami Uğurlu, 3. farklı takımla sarı-lacivertlilere rakip olacak.

Alper Akarsu düdük çalacak

Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadeleyi Alper Akarsu yönetecek. Akarsu'nun yardımcılıklarını Mehmet Kısal ile Bahtiyar Birinci yapacak. Maçın dördüncü hakemi Gürcan Hasova olacak.

Başakşehir sahasında Konyaspor'u mağlup etti

RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında sahasında TÜMOSAN Konyaspor'u 2-0 yendi

27.02.2026 22:25:00
AA
Başakşehir sahasında Konyaspor'u mağlup etti
Başakşehir sahasında Konyaspor'u mağlup etti
RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında sahasında TÜMOSAN Konyaspor'u 2-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasındaki RAMS Başakşehir-TÜMOSAN Konyaspor maçının ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

23. dakikada Berkan Kutlu'nun ceza yayı içinden plase vuruşunda kaleci Muhammed soluna uzanarak topu kornere çeldi.

34. dakikada Yusuf Sarı'nın sağdan ortasında Berkan'ın uzaklaştıramadığı top, ceza sahası içi sağ çaprazdaki Ömer Ali'nin önünde kaldı. Tecrübeli futbolcunun şutunda kaleci Bahadır meşin yuvarlağı kontrol etti.

Müsabakanın devre arasına golsüz eşitlikle girildi.

52. dakikada turuncu-lacivertli ekip öne geçti. Hızlı gelişen ev sahibi takım atağında Shomorodov'un pasında topla sağ kanatta buluşan Yusuf Sarı, kendisini karşılayan Adil Demirbağ'ı iki kez çalımlayarak ortasını yaptı. Altıpasta uygun durumda bulunan Selke, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

59. dakikada Kramer'in soldan pasında penaltı noktası gerisinde topla buluşan Bardhi'nin bekletmeden şutunda top yandan auta çıktı.

61. dakikada ev sahibi takım farkı 2'ye çıkardı. Operi'nin soldan ortasında arka direkte topu kontrol eden Selke, üç rakibinin arasından düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 2-0.

83. dakikada Kramer'in sağdan ortasında Başakşehir savunmasının ters vuruşunda top az farkla direğin üstünden kornere çıktı.

84. dakikada Olaigbe'nin soldan kullandığı kornerde kaleye yönelen meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

Müsabaka ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Trabzonspor kafayı kullanarak sonuca gitti

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor, sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-1 yendi

27.02.2026 22:22:00
AA
Trabzonspor kafayı kullanarak sonuca gitti
Trabzonspor kafayı kullanarak sonuca gitti
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor, sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-1 yendi.

4. dakikada Mladenovic'in uzun pasında, Babicka savunmadan kurtardığı topu Verde'nin önüne bıraktı. Bu futbolcunun ceza alanı içinde karşı karşıya pozisyondaki şutunda kaleci Onana yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

20. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Sağ taraftan Ozan Tufan'ın ortasında, ceza alanı içindeki Onuachu'nun kafa vuruşunda, top kaleci Grbic'in sağından filelerle buluştu: 1-0.

28. dakikada Larsson'un pasında, araya girmek isteyen Bouchouari'ye çarparak savunma arkasına giden topu Savic, kaleciye bırakmak isterken araya giren Verde, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

32. dakikada Muçi'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda, kaleci Grbic topa sahip oldu.

35. dakikada Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Aleksander Stanojevic, Kranevitter'in yerine Berkay Özcan'ı sahaya sokmak istedi. Tabelada da değişiklik gösterilmesine rağmen oyuncu ısrarla sakatlığının olmadığını belirterek sahada kalmak isteyince değişiklik gerçekleşmedi.

37. dakikada ceza alanı içinde Oulai'nin şutunda kaleci Gbric, sol tarafına gelen topu yatarak kontrol etti.

İlk yarı 1-1 sona erdi.




47. dakikada Trabzonspor, tekrar öne geçti. Muçi'nin sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Ozan Tufan'ın kafayla arkaya aşırdığı topu Nwaiwu, kafa ile filelere gönderdi: 2-1.

50. dakikarda Muçi'nin bu kez sol taraftan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Onuachu'nun geriye çıkardığı topu yine Nwaiwu, kafa ile filelerle buluşturdu: 3-1.



69. dakikada ceza alanı sağ çaprazında Verde'nin şutunda kaleci Onana yatarak topu kontrol etti.

75. dakikada sol çaprazda ceza alanı içinde rakiplerinden sıyrılan Babicka'nın sert şutunda top kale direğinin üstünden auta gitti.

84. dakikada Bartuğ Elmaz'ın ceza yayı üzerinden şutunda kaleci Onana, soluna gelen topu kornere çeldi.

Trabzonspor, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Galatasaray'ın rakibi Liverpool oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu kuraları çekildi. Galatasaray, İngiltere ekibi Liverpool ile eşleşti

27.02.2026 17:12:00 / Güncelleme: 27.02.2026 17:21:08
AA
Galatasaray'ın rakibi Liverpool oldu
Galatasaray'ın rakibi Liverpool oldu
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda eşleşmeler belli oldu.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda son 16 turu kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde yapıldı.

Turnuvadaki tek Türk temsilcisi Galatasaray, İngiltere'nin Liverpool ekibiyle eşleşti. Sarı-kırmızılı takım, ilk maçı sahasında, rövanş mücadelesini ise deplasmanda yapacak.

Galatasaray, bu turda Liverpool'u elemesi halinde çeyrek finalde Paris Saint-Germain-Chelsea eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Olası yarı final durumunda ise rakip, son 16 turundaki Real Madrid-Manchester City ve Atalanta-Bayern Münih eşleşmelerinden son 4'e kalacak takım olacak.

Turnuvada son 16 turu maçları 10-11 ve 17-18 Mart tarihlerinde oynanacak.

Son 16 turunda eşleşmeler şöyle:

Paris Saint-Germain (Fransa) - Chelsea (İngiltere)

Galatasaray - Liverpool (İngiltere)

Real Madrid (İspanya) - Manchester City (İngiltere)

Atalanta (İtalya) - Bayern Münih (Almanya)

Newcastle United (İngiltere) - Barcelona (İspanya)

Atletico Madrid (İspanya) - Tottenham (İngiltere)

Bodo/Glimt (Norveç) - Sporting (Portekiz)

Bayer Leverkusen (Almanya) - Arsenal (İngiltere)

Galatasaray'ın Liverpool'a karşı "güzel anıları" bulunuyor
 
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda eşleştiği İngiliz takımı Liverpool'a karşı geçmişte aldığı iyi sonuçlarla dikkati çekiyor.
 
Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonunda bu sezon lig etabını 3 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyetle 20. sırada tamamlayan sarı-kırmızılılar, son 16 play-off etabına yükseldi. Bu turda İtalyan temsilcisi Juventus ile eşleşen Galatasaray, ilk maçı sahasında 5-2 kazanırken, deplasmanda uzatmalar sonunda 3-2 mağlup olsa da adını son 16'ya yazdıran ekip oldu. Sarı-kırmızılı ekip, son 16 turunda bu sezon ikinci haftada iç sahada 1-0 yendiği Liverpool ile eşleşti.
 
Liverpool ise "Devler Ligi"nde oynadığı 8 müsabakada 6 galibiyet, 2 yenilgi yaşadı. "Kırmızılar" 36 takımlı lig etabını 3. sırada tamamlayarak doğrudan son 16 turuna yükseldi.
 
İki takım 5 kez karşılaştı
 
İki takım, uluslararası turnuvalarda daha önce 5 mücadele etti.
 
Galatasaray ile Liverpool, tamamı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere 3 kez eşleşti ve 5 müsabakaya çıktı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılı ekip 2 galibiyet alırken, Liverpool 1 kez kazanabildi. İki karşılaşma ise berabere bitti.
 
İlk eşleşme, 2001-2002 sezonunda ikinci tur grup aşamasında gerçekleşti. İngiltere'deki ilk maç golsüz sona ererken, İstanbul'daki maç 1-1 beraberlikle tamamlandı. İki ekip arasındaki ikinci eşleşme ise 2006-2007 sezonunda yaşandı. Grup aşamasındaki iki müsabaka da 3-2'lik skorla sona erdi. Galatasaray, deplasmanda mağlup olduğu Liverpool'u İstanbul'da yenmeyi başardı.
 
Son eşleşme ise bu sezon lig etabında yaşandı. İstanbul'da yapılan müsabakayı Galatasaray 1-0 yenerek rakibini evine boş gönderdi.
Sarı-kırmızılı takım, Liverpool ile iç sahada yaptığı 3 maçta yenilgi yüzü görmezken 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. "Cimbom" bu maçlarda 5 gol atarken, kalesinde 3 gol gördü.
 
İngiliz takımlarıyla 26 kez karşılaştı
 
Galatasaray, İngiliz takımlarına karşı 26 kez mücadele etti.
 
Türkiye'nin uluslararası arenadaki en başarılı futbol takımı olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında yaptığı 338 maçın 26'sında İngiliz takımlarıyla karşı karşıya geldi.
 
İlk olarak 1978-1979 sezonunda West Bromwich Albion ile karşılaşan Galatasaray, sonrasında Manchester United, Chelsea, Leeds United, Arsenal, Liverpool ve Manchester City ile eşleşti.
 
"Cimbom", söz konusu maçlarda 6 galibiyet, 9 beraberlik alırken, 11 yenilgi gördü. Galatasaray, attığı 29 gole karşılık kalesindeki 48 gole engel olamadı.
 
İç saha performansı
 
Galatasaray, İngiliz takımlarını 13 kez konuk etti.
 
Sarı-kırmızılılar, çoğunluğu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere yapılan maçlarda 5 galibiyet aldı, 3 yenilgi yaşadı. Beş müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.
 
Rakip fileleri 17 kez sarsan Galatasaray, kalesinde ise 21 gol gördü.
 
Deplasman karnesi zayıf
 
Galatasaray, İngiliz takımlarına karşı deplasmanda sadece 1 kez kazanabildi.
 
İç sahada 13, deplasmanda 12 ve tarafsız sahada 1 kez olmak üzere İngiliz takımlarıyla 26 defa karşılaşan sarı-kırmızılılar, aldığı 6 galibiyetin 1'ini dış sahada, 4'ünü sahasında, 1'ini ise tarafsız sahada elde etti.
 
"Cimbom" İngiltere'de çıktığı 12 mücadelede ayrıca 3 beraberlik, 8 yenilgi yaşadı. Söz konusu maçların 6'sında gol sevinci yaşayan sarı-kırmızılılar, 12 kez fileleri havalandırırken, rakiplerinin 27 golüne engel olamadı. Galatasaray, rakip sahadaki 12 maçın sadece 1'inde kalesini gole kapatmayı başardı.
 
En fazla Manchester United'la rakip oldu
 
Galatasaray, İngiliz takımları arasında en fazla maçı, Manchester United ile yaptı.
 
İki ekip arasında tamamı Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 8 mücadelede takımlar ikişer kez kazandı. Dört müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.
 
Galatasaray, İngiliz rakiplerinden Liverpool ile beş, Chelsea ile dört, Arsenal ile üç, West Bromwich Albion ve Leeds United ile ikişer, Tottenham ve Manchester City ile birer kez karşılaştı.
 
Manchester United ile tarihi maç
 
Sarı-kırmızılı ekibin Manchester United ile 1993-1994 sezonunda yaptığı maç, Türk futbol tarihine geçen klasiklerden oldu.
 
İki takım tarihlerinde ilk kez 1993'te UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda karşı karşıya geldi. Eşleşmenin favorisi olarak gösterilen "Kırmızı Şeytanlar" karşısında ilk maçta deplasmandan 3-3'lük beraberlikle ayrılan sarı-kırmızılılar, rövanş mücadelesini 0-0 tamamlayarak tur atladı.
 
Bu sonuçla Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde adını 8 takım arasına yazdırırken, Manchester United'ın elenmesi Avrupa futbolunda büyük sürpriz olarak yorumlandı.
 
UEFA Kupası'nı Arsenal'in elinden kaptı
 
"Cimbom", Türk futbol tarihinin en büyük başarılarından birini İngiliz takımı Arsenal karşısında yaşadı.
 
1999-2000 sezonunda UEFA Kupası yarı finalinde İngiliz temsilcisi Leeds United'ı eleyen sarı-kırmızılı ekip, finalde yine aynı ülkeden Arsenal'ın rakibi oldu.
 
Galatasaray ile Arsenal arasında 17 Mayıs 2000'de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Parken Stadı'nda yapılan final maçının normal süresi ve uzatmaları 0-0 sona erdi.
 
Penaltılarda rakibine 4-1 üstünlük sağlayan Galatasaray, Türkiye'ye futboldaki ilk Avrupa kupasını getirme başarısını yakaladı.
 
Türk takımlarına karşı Liverpool
 
Liverpool, UEFA organizasyonlarında Türk takımlarıyla 13 kez karşılaştı.
 
"Kırmızılar", tarihinde Avrupa kupalarında Galatasaray ile 5, Beşiktaş ve Trabzonspor ile dörder kez karşı karşıya geldi. Galatasaray karşısında sadece 1 kez kazanabilen Liverpool, ikişer kez de beraberlik ve yenilgi yaşadı. İngiliz temsilcisi, Trabzonspor eşleşmelerinde 3 galibiyet, 1 yenilgi, Beşiktaş eşleşmelerinde ise ikişer galibiyet ve mağlubiyet aldı.
 
Söz konusu maçlarda 22 gol atan Liverpool, kalesinde 12 gol gördü.
 
İngiliz temsilcisinin 2007-2008 sezonunda sahasında Beşiktaş karşısında aldığı 8-0'lık galibiyet ise, Türk futbol tarihinin en ağır yenilgilerinden biri durumunda.
 
Müzesi kupalarla dolu
 
Dünya futbolunun en önemli takımlarından biri olan Liverpool, tarihinde 14 uluslararası şampiyonluk yaşadı.
 
UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 4 kez kazanan "Kırmızılar" UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 2 kez mutlu sona ulaştı. Liverpool, "Kupa 1"in en ikonik finallerinden birini 2005'te İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda futbolseverlere yaşattı. İngiliz temsilcisi, İtalya'nın Milan takımı karşısında ilk yarısını 3-0 geride kapattığı finalde ikinci yarı geri dönüş yaptı. Normal süresi ve uzatmaları 3-3 sona eren mücadelede seri penaltı atışlarını 3-2 alan Liverpool, kupayı müzesine götürdü.
 
Üç kez UEFA Kupası'nı, 4 kez UEFA Süper Kupa'yı kazanan Liverpool, 1 kez de FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı aldı.
Liverpool ayrıca Premier Lig'de 20, İngiltere Kupası'nda 8, İngiltere Lig Kupası'nda 10, İngiltere Süper Kupası'nda ise 16 kez şampiyonluk elde etti.
 
Premier Lig'de şampiyonluk yarışının uzağında kaldı
 
Hollandalı teknik direktör Arne Slot'un çalıştırdığı Liverpool, son şampiyon ünvanıyla mücadele ettiği İngiltere Premier Lig'de bu sezon rakiplerinin gerisine düştü.
 
"Kırmızılar" 27 haftası geride kalan ligde 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgi yaşadı. 45 puanı bulunan Liverpool, lider Arsenal'in 16 puan gerisinde 6. sırada yer aldı. İyi bir sezon geçirmeyen Slot'un öğrencilerinin, gelecek sezon Premier Lig'den UEFA Şampiyonlar Ligi kotası alabilmesi için üst sıralara tırmanması gerekiyor.
 
Yaz transferinde yarım milyar avro harcadı
 
İngiliz temsilcisi, bu sezon 500 milyon avronun üzerinde bonservis bedeli ödeyerek kadrosunu güçlendirdi.
 
Hollandalı teknik direktör Arne Slot yönetiminde İngiltere Premier Lig'i kazanan Liverpool, bu yıl 6 sezonluk UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hasretini dindirmek için mücadele ediyor.
 
Birçok yıldız futbolcunun top koşturduğu İngiliz ekibi, yaz transfer döneminde rekor bonservis ücretleri ödeyerek kadrosunu daha da kuvvetli hale getirdi.
 
Almanya'nın Bayer Leverkusen takımından 140 milyon avro bedelle Florian Wirtz'i alan Liverpool, 120 milyon avro bonservis ödeyerek Newcastle United'tan 120 milyon avroya Alexanfer Isak'ı transfer etti. Hugo Ekitike için Eintracht Frankfurt'a 75 milyon avro ödeyen "Kırmızılar" Bournemouth'tan Milos Kerkez'i 45, Bayer Leverkusen'den de Jeremie Frimpong'u 40 milyon avroya aldı.
 
Kadrosu
 
Liverpool'un UEFA listesinde şu futbolcular bulunuyor:
 
Kaleci: Alisson Becker, Giorgi Mamardashvili, Freddie Woodman
 
Savunma: Joe Gomez, Wataru Endo, Virgil van Dijk, Ibrahima Konate, Milos Kerkez, Conor Bradley, Andy Robertson, Jaremie Frimpong
 
Orta saha: Florian Wirtz, Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister, Curtis Jones, Ryan Gravenberch
 
Forvet: Alexander Isak, Muhammed Salah, Federico Chiesa, Cody Gakpo, Hugo Ekitike, Rio Ngumoha.

Tedesco: ‘Elendik ama başımız dik elendik’

Turu ilk maçta kaybettiklerini vurgulayan Tedesco, "Maçtan sonra soyunma odasında çok iyi bir atmosfer vardı çünkü oyunumuzla gurur duyuyorduk. Sahada kişiliğimizi gösterdik ve cesur oynadık

27.02.2026 10:46:00
AA
Tedesco: ‘Elendik ama başımız dik elendik’
Tedesco: ‘Elendik ama başımız dik elendik’
Turu ilk maçta kaybettiklerini vurgulayan Tedesco, "Maçtan sonra soyunma odasında çok iyi bir atmosfer vardı çünkü oyunumuzla gurur duyuyorduk. Sahada kişiliğimizi gösterdik ve cesur oynadık.

Biz turu Kadıköy'de kaybettik. Birkaç gün önce yeni teknik direktörleri gelmişti ve normalin üzerinde performans sergilediler. Biz de normalimizin altında performans sergilemiştik. Durumun gerçeği bu.

Tüm bunlar ilk maçın 3-0 bitmesine sebep oldu. Bugün olgun oyun sergiledik, çok pozisyon bulduk. İkinci golü daha erken bulsak işler onlar için daha zor olurdu. Bu turnuvadan elendik ama başımız dik elendik." diye konuştu.

Antalyaspor maçında daha fazla opsiyonlarının bulunacağını aktaran Tedesco, şunları kaydetti:



"Antalyaspor maçında Jayden'ın (Oosterwolde) hazır olacağını düşünüyorum. Yarın Antalya'ya uçup takıma katılacak. Musaba, Mert ve Fred de gelecek. Farklı opsiyonlarımız olacak. O maçta 2 stoper olacağı için 4'lü ya da 3'lü oynayabiliriz.

Farklı sistemleri oynayabiliyoruz. Önemli olan sistem değildir. 3'lü oynamanın defansif olduğuna dair konuşuluyor ama gerçek bu değil. Bu sizin sahaya nasıl yansıttığınızla ilgili. Bugün 2 kanat bekimiz çok ofansif özellikleri olan, o düşüncede oyunculardı. Onlarla oynayınca bu sistemde ofansif anlayış sergiliyorsunuz bu akşam olduğu gibi."

Tedesco, karşılaşmanın ikinci yarısına devam edemeyen Nene'nin sağlık durumunun yarın netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

Nottingham Forest Teknik Direktörü Vitor Pereira: Canımız yandı fakat sezonun öyle bir yerindeyiz ki sadece 1 maçı değil diğer maçları da düşünmeliyiz



City Ground Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli çalıştırıcı, "Biraz zorlandık. Canımız yandı fakat sezonun öyle bir yerindeyiz ki sadece 1 maçı değil diğer maçları da düşünmeliyiz. Rotasyon riskti evet ve ben ilk maça göre 5 değişikliğe karar verdim." ifadelerini kullandı.


Avrupa Ligi'nde yola devam ettiklerin için memnun olduğunu aktaran Pereira, "İki maç sonrasında durumdan çok memnunum. Şu an tutkumuz var. İlerlememiz konusunda hırsımız da var. Premier Lig'de tabloda çok rahat değiliz. Kulüp için, taraftarlar için ve bizim için bu çok önemli.

Bu maçı bugün kaybettik ama turu geçmeyi başardık. Bir sonraki maçı düşünerek riske girdim. Bu benim sorumluluğumdu. Farklı futbolcularıma da şans verdim.

Bu bir dersti. Dürüstlükle söylemem gerekirse harika bir maç beklemiyordum. 5 değişiklik yaparsanız bunun bedelini ödersiniz ama biz yapmamız gerekeni yaptık." değerlendirmelerinde bulundu.

Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalan takımlar

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda mücadele edecek takımlar belli oldu.

27.02.2026 10:42:00
AA
Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalan takımlar
Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalan takımlar
UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda mücadele edecek takımlar belli oldu.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunun play-off etabı, 8 rövanş karşılaşmasıyla sona erdi.

Fenerbahçe, deplasmanda Nottingham Forest'ı 2-1 mağlup etti ancak ilk maçı 3-0 kazanan İngiliz ekibi, son 16 turuna adını yazdırdı.

Nottingham Forest, son 16'da Danimarka'nın Midtjylland ya da İspanya'nın Real Betis takımıyla eşleşecek.

Son 16 turuna kalan takımlar



Play-off turunda oynanan rövanş maçlarının ardından Ferencvaros, Stuttgart, Panathinaikos, Lille, Nottingham Forest, Bologna, Celta Vigo ve Genk, son 16 turuna yükseldi.

Avrupa Ligi'nde lig aşamasını ilk 8'de tamamlayan Olimpik Lyon, Aston Villa, Midtjylland, Real Betis, Porto, Braga, Freiburg ve Roma, doğrudan son 16 turuna kalmıştı.

Son 16 turu kura çekimi, bugün TSİ 15.00'te başlayacak. Bu turda maçlar, 12 ve 19 Mart'ta yapılacak.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki eşleşmelerde iki maçta alınan sonuçlar şöyle:

Ferencvaros (Macaristan)-Ludogorets (Bulgaristan): 1-2, 2-0

Stuttgart (Almanya)-Celtic (İskoçya): 4-1, 0-1

Viktoria Plzen (Çekya)-Panathinaikos (Yunanistan): 2-2, 1-1 (penaltılarda 3-4)

Kızılyıldız (Sırbistan)-Lille (Fransa): 1-0, 0-2

Nottingham Forest (İngiltere) - Fenerbahçe: 3-0, 1-2

Bologna (İtalya)-Brann (Norveç): 1-0, 1-0

Genk (Belçika)-Dinamo Zagreb (Hırvatistan): 3-1, 3-3 (uzatmada)

Celta Vigo (İspanya)-PAOK (Yunanistan): 2-1, 1-0

Konferans Ligi'nde son 16 turuna kalan takımlar

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonunun play-off etabı, 8 rövanş karşılaşmasıyla sona erdi

27.02.2026 10:37:00
AA
Konferans Ligi'nde son 16 turuna kalan takımlar
Konferans Ligi'nde son 16 turuna kalan takımlar
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonunun play-off etabı, 8 rövanş karşılaşmasıyla sona erdi.

Samsunpor, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımını sahasında 4-0 yenerek adını son 16 turuna yazdırdı.

Kırmızı-beyazlıların bu turdaki rakibi, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ya da İspanya temsilcisi Rayo Vallecano olacak.

Son 16 turuna kalan takımlar



Play-off turunun ardından Samsunspor, Rijeka, Celje, Fiorentina, Lech Poznan, Sigma Olomouc, AZ Alkmaar ve Crystal Palace son 16 turu biletini aldı.

UEFA Konferans Ligi'nin lig etabında ilk 8'e giren Strasbourg, Rakow, AEK, Sparta Prag, Rayo Vallecano, Shakhtar Donetsk, Mainz ve AEK Larnaca doğrudan son 16 turuna kalmıştı.

Konferans Ligi son 16 turu kura çekimi bugün TSİ 16.00'da gerçekleştirilecek. Bu turda karşılaşmalar, 12 ve 19 Mart'ta oynanacak.

UEFA Konferans Ligi'nde play-off turunda her iki maçta alınan sonuçlar şöyle:

Samsunspor-Shkendija (Kuzey Makedonya): 1-0, 4-0

Rijeka (Hırvatistan)-Omonoia (Kıbrıs Rum Kesimi): 1-0, 3-1

Celje (Slovenya)-Drita (Kosova): 3-2, 3-2

Fiorentina (İtalya)-Jagiellonia (Polonya): 3-0, 2-4

Lech Poznan (Polonya)-KuPS Kuopio (Finlandiya): 2-0, 1-0

Lausanne (İsviçre)-Sigma Olomouc (Çekya): 1-1, 1-2

AZ Alkmaar (Hollanda)-Noah (Ermenistan): 0-1, 4-0

Crystal Palace (İngiltere)-Zrinjski (Bosna Hersek): 1-1, 2-0


Basketbolda haftanın programı

Halkbank Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 22, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde ise 26. hafta maçları oynanacak

27.02.2026 10:32:00
AA
Basketbolda haftanın programı
Basketbolda haftanın programı
Halkbank Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 22, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde ise 26. hafta maçları oynanacak.

Türkiye Basketbol Federasyonunun açıklamasına göre liglerde haftanın programı şöyle:

Halkbank Kadınlar Basketbol Süper Ligi

Bugün:

16.00 Emlak Konut-OGM Ormanspor (Başakşehir)

17.00 Dardanel Çanakkale Belediyespor-Beşiktaş BOA (Çanakkale Sporcu Gelişim Merkezi)

Yarın:

13.30 BOTAŞ-Galatasaray Çağdaş Faktoring (Ankara)

16.00 Fenerbahçe Opet-Nesibe Aydın (Fenerbahçe Metro Enerji)

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi

Bugün:

17.00 iLab Basketbol-Finalspor (Beşiktaş GAİN)

Yarın:

14.45 Bulls Yatırım TED Ankara Kolejliler-Pizzabulls Cedi Osman Basketbol (Gölbaşı)

16.30 Gaziantep Basketbol-PArmos Otel Bandırma Bordo Basketbol (Karataş Şahinbey)

18.15 Darüşşafaka Lassa-MKE Ankaragücü Basketbol (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)

1 Mart Pazar:

14.45 Cemefe Gold Haremspor-Çayırova Belediyesi (Beylikdüzü)

16.30 Kipaş İstiklalspor-Göztepe (Kahramanmaraş Merkez)

18.15 Balıkesir Büyükşehir Belediyespor-Konya Büyükşehir Belediyespor (Kurtdereli)

2 Mart Pazartesi:

17.00 OGM Ormanspor-Fenerbahçe Koleji RAMS (M. Sait Zarifoğlu)

Thorsten Fink: 'Galibiyetten dolayı mutluyuz, kurayı dört gözle bekliyoruz'

Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Shkendija'yı eledikleri için mutlu olduklarını, son 16 turundaki rakiplerini ise dört gözle beklediklerini söyledi

27.02.2026 00:06:00
İhlas Haber Ajansı
Thorsten Fink: 'Galibiyetten dolayı mutluyuz, kurayı dört gözle bekliyoruz'
Thorsten Fink: 'Galibiyetten dolayı mutluyuz, kurayı dört gözle bekliyoruz'
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Shkendija'yı eledikleri için mutlu olduklarını, son 16 turundaki rakiplerini ise dört gözle beklediklerini söyledi.

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında Samsunspor, sahasında Kuzey Makedonya ekibi KF Shkendija'yı 4-0 yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, karşılaşmayı değerlendirdi. Galip geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Fink, "3 puan almak önemliydi. Ülke puanına katkı anlamında da mutluyuz.

Bunu başardığımız için mutluyuz. Hoca olarak ben de bu galibiyetten dolayı mutluyum. İlk yarı performansımızı gösteremedik. İlk yarıda biraz gergindik. Bu sebepten dolayı performansımızı gösteremedik. İlk golden sonra oyunun kilidini açtık. Rakibimize herhangi bir fırsat vermedik. Küçük de olsa fırsat vermedik. Şuanda kurayı dört gözle beklediğimizi söyleyebilirim. İki forvetle oynamak riskliydi. Kendi evimizde ve taraftarımızın önünde kazanmak istemiştik. 4-0 kazanmak da 1-0'a oranla iyiydi. Totalde 5 gol atmış olduk" dedi.

"Türkiye'de beklentilerin çok yüksek olduğunu biliyorum"

Avrupa'da çeyrek finale yükselmek için mücadele edeceklerini dile getiren Fink, "İyi bir yıl geçirmiş bir takıma gelmek kolay değil. Takımda Avrupa'da oynamamış oyuncular var, ritmi farklı oyuncular var. Kulüp geçmişte çok doğru işler yaptı. Belki şampiyon olmadı ama sonuç olarak 7. sıradayız. Türkiye'de beklentilerin çok yüksek olduğunu biliyorum. Kulüp çok doğru ve iyi işler yapıyor. Bazı sakatlarımız da var. Beklentimiz şimdi gidebildiğimiz kadar Konferans Ligi'nde gitmek istiyoruz.

Ben tecrübeli bir hocayım ve bu durumlarla nasıl başa çıkılması gerektiğini biliyorum. Pazar günü oynayacağımız lig maçında 1 veya 2 genç oyuncumuza şans vermeyi düşünüyorum. Sadece kendim için değil, takım ve kulüp için de mutluyum. Ben şu anda sahanın kenarındayım. Kurayı bekleyeceğiz. Rayo Vallecano veya Shakhtar Donetsk'ten biri olacak.

İki rakip de güçlü. Belki favori olmayacağız ama sürprizi gerçekleştirebiliriz. Biz sadece karşılaşmaları oynamak için oynamayacağız. Çeyrek finale kalmak için oynayacağız. Shakhtar'ın güzel oyuncuları var. Rayo Vallecano topa sahip olmada çok iyi bir takım. Onlara karşı dostluk maçında oynamıştım. Hedefimiz önümüzdeki turu da geçmek" diye konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.