logo
05 AĞUSTOS 2026

Fenerbahçe kanadını buldu

Fenerbahçe, kanat transferinde rotayı sürpriz bir isme çevirdi

05.08.2026 11:05:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe kanadını buldu
Fenerbahçe kanadını buldu
Fenerbahçe, kanat transferinde rotayı sürpriz bir isme çevirdi. Sarı-lacivertliler, Rafael Leao ve Ismaila Sarr iddialarının gölgesinde Moussa Diaby için somut adımlar atmaya başladı.

Yeni sezon öncesi hücum hattını güçlendirmek isteyen Fenerbahçe, kanat transferinde hedefini belirledi.







Son günlerde basında Rafael Leao ve Ismaila Sarr gibi yıldız isimlerin adı geçse de sarı-lacivertli yönetim, Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad'da forma giyen Moussa Diaby'yi kadrosuna katmak için harekete geçti.

Inter'in de gündeminde yer alan Fransız yıldız için Fenerbahçe'nin devreye girmesi transfer yarışını kızıştırdı.







BÜTÇE DOSTU OLARAK ÖNE ÇIKTI

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Inter'in Diaby için yaptığı girişimler karmaşık bir hal alırken, Fenerbahçe durumdan faydalanmak istiyor.







Al-Ittihad'ın 27 yaşındaki oyuncu için 30 milyon euronun altında bir bonservis bedeline razı olabileceği belirtiliyor. Leao için konuşulan 60 milyon euro ve Sarr için talep edilen 50 milyon euroluk rakamlar göz önüne alındığında, Diaby hamlesi Fenerbahçe yönetimine finansal açıdan önemli bir hareket alanı sağlıyor.






INTER İÇİN İNDİRİME YAPMAYA HAZIR

1999 doğumlu Fransız hücum oyuncusu, yeniden Avrupa futboluna dönmek için maddi fedakarlık yapmaya hazır.

Yıllık maaşında ciddi bir indirime gitmeyi kabul eden Diaby'nin, sezon başına yaklaşık 6 milyon euro brüt maaş beklentisinde olduğu ifade ediliyor. Fenerbahçe'nin ise oyuncunun bu talebini karşılamayı ve brüt maaş tutarını garanti etmeyi teklif ettiği iddia ediliyor.

Galatasaray transferi bitirdi

Galatasaray, transfer çalışmalarında geleceğe yönelik kritik bir adıma imza atmaya hazırlanıyor

05.08.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray transferi bitirdi
Galatasaray transferi bitirdi
Galatasaray, Portekiz devi FC Porto'nun da peşinde olduğu Gana U-20 Milli Takım Kaptanı Kelvin Nkrumah transferinde mutlu sona ulaştı. Medeama SC forması giyen 18 yaşındaki sol kanat oyuncusuyla nihai anlaşmaya varan sarı-kırmızılı yönetim, taraftarın öncelikli beklentisi olan as santrfor ve 10 numara takviyelerini tamamladıktan sonra genç yeteneği İstanbul'a getirip resmi imzayı attırmayı planlıyor.






Galatasaray, transfer çalışmalarında geleceğe yönelik kritik bir adıma imza atmaya hazırlanıyor. Sarı-kırmızılılar, FC Porto'nun da devrede olduğu Ganalı genç yetenek Kelvin Nkrumah transferinde mutlu sona ulaştı. Medeama SC forması giyen 18 yaşındaki sol kanat oyuncusu için hem kendisi ve menajeri hem de kulübüyle nihai anlaşmanın sağlandığı öğrenildi.






BAŞKAN MÜJDEYİ VERDİ

Gana U-20 Milli Takımı'nın da kaptanlığını üstlenen 2007 doğumlu futbolcu için kulübü Medeama SC'den açıklama geldi. Kulüp Başkanı Moses Armah, transferin kısa süre içerisinde resmiyet kazanması için tüm süreçlerin olumlu ilerlediğini ve her şeyin yolunda olduğunu belirtti. Geçtiğimiz sezon Medeama SC'nin A takımında 30 karşılaşmaya çıkan genç yetenek, mücadeleci yapısı ve potansiyeliyle dikkat çekerek sezonu iki golle tamamladı.






YÖNETİMİN BEKLEME NEDENİ

Sarı-kırmızılı yönetimin bu transferi resmi olarak duyurmak için izleyeceği strateji de belli oldu. Taraftarın kadroda öncelikli olarak görmek istediği yedek santrfor ve 10 numara takviyeleri tamamlanmadan genç oyuncunun İstanbul'a getirilmesi planlanmıyor. Yönetim, öncelikli mevkilere yapılacak yıldız transferlerle camiadaki beklentiyi karşıladıktan hemen sonra Nkrumah'ı Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor.






A TAKIMINA MI? U-19'A MI?

Nkrumah'ın İstanbul'a gelişinin ardından resmi imzayı atması beklenirken, oyuncunun kadro planlamasındaki yeri henüz netlik kazanmadı. Ganalı genç yıldızın direkt A Takım rotasyonuna mı dahil edileceği yoksa gelişimini sürdürmesi adına U-19 takımına mı gönderileceği önümüzdeki günlerde netleşecek.

Jay-Z'den Galatasaray'a süper sol kanat

Geçtiğimiz sezonu sakatlıklar ve yetersiz kamp dönemi nedeniyle sıkıntılı geçiren Malick Fofana, Lyon formasıyla yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor

05.08.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Jay-Z'den Galatasaray'a süper sol kanat
Jay-Z'den Galatasaray'a süper sol kanat
Galatasaray, Lyon'un 2005 doğumlu genç yıldızı Malick Fofana'yı kadrosuna katmak için harekete geçti. Sarı-kırmızılıların gündemindeki transfere dair çarpıcı detaylar ve Fenerbahçe'yi doğrudan ilgilendiren senaryo ortaya çıktı.






Geçtiğimiz sezonu sakatlıklar ve yetersiz kamp dönemi nedeniyle sıkıntılı geçiren Malick Fofana, Lyon formasıyla yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor. Fiziksel eksikliklerini gidermek için yoğun çaba harcayan Belçikalı sol kanat oyuncusu, son hazırlık maçlarında sergilediği performansla yeniden dikkatleri üzerine çekti. Diomandé'nin alternatifi olarak oyuncuyu takip eden RB Leipzig ve Marca'nın haberine göre Atalanta, genç yeteneği kadrosuna katmak isteyen kulüpler arasında yer alıyor.






KİRALAMA TEKLİFİ SUNULDU

Hücum hattını patlayıcı bir güçle takviye etmek isteyen Galatasaray, 2005 doğumlu oyuncunun transferi için resmi adımları attı. Belçikalı kanat oyuncusunun 10+4 yabancı kuralına da uyum sağlaması, sarı-kırmızılı yönetimin iştahını kabartan en önemli etkenlerden biri oldu. Gelen bilgilere göre Galatasaray, Fransız ekibi Lyon'a satın alma opsiyonunu da içeren bir kiralama teklifi sundu.






FENERBAHÇE'YE DE YARAYACAK

Galatasaray'ın Lyon ile el sıkışması halinde bu transferin dolaylı olarak Fenerbahçe'ye de olumlu bir yansıması olacak. Teklifin kabul edilmesi ve Fofana'nın İstanbul'un yolunu tutması durumunda, genç oyuncu UEFA kulvarında Lyon forması giyemeyecek. Bu durum, olası bir Fenerbahçe-Lyon eşleşmesinde Fransız ekibinin en etkili hücum silahlarından birinden yoksun kalması anlamına geliyor.






MENAJERLİNİ JAY-Z YAPIYOR

Gine, Fransa ve Filipinler kökenli olan Belçika doğumlu Fofana, saha içindeki yeteneğinin yanı sıra saha dışındaki profiliyle de öne çıkıyor. Menajerliğini dünyaca ünlü rapçi ve iş insanı Jay-Z'nin kurduğu Roc Nation Sports ajansının üstlendiği genç yıldız, imaj yönetimi ve pazarlama açısından da büyük bir potansiyel barındırıyor. Hızı, çalımları ve içe kat eden modern oyun tarzıyla bilinen Fofana, sosyal medyadaki stili ve uyumlu kişiliğiyle de dikkat topluyor.

Beşiktaş bu görüşmeye kilitlendi

Beşiktaş, Inter’de süre bulmakta zorlanan Davide Frattesi transferi için teyakkuza geçti

05.08.2026 11:13:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş bu görüşmeye kilitlendi
Beşiktaş bu görüşmeye kilitlendi
Beşiktaş, Inter'de süre bulmakta zorlanan Davide Frattesi transferi için teyakkuza geçti. İtalyan yıldızın menajeri ile Inter yönetimi bu hafta masaya oturacak. Siyah-beyazlılar, dev zirveden çıkacak karara göre İtalya seferine çıkmaya hazırlanıyor.

İtalya Serie A ekiplerinden Inter forması giyen Davide Frattesi'nin geleceği belirsizliğini korurken, oyuncunun düzenli forma giyme isteği ayrılık ihtimalini güçlendiriyor.







İtalyan basınında yer alan haberlere göre, yıldız futbolcunun menajeri ile Inter yönetimi arasında bu hafta kritik bir görüşme gerçekleşecek. Transfer penceresinin son haftaları öncesinde oyuncunun durumunu netleştirmeyi hedefleyen bu zirve, Süper Lig devinin de radarına girdi.






INTER 25 MİLYON EURO İSTİYOR

Daha fazla sahada kalabileceği bir takıma gitmek isteyen Frattesi için henüz Inter kulübüne ulaşmış somut bir resmi teklif bulunmuyor.

İtalyan devi, yetenekli orta saha oyuncusunun satışından yaklaşık 25 milyon Euro civarında bir gelir elde etmeyi hedefliyor. Ancak transfer piyasasının hareketlenmesiyle birlikte kulübün bu bonservis beklentisinde esnemeye gidebileceği ifade ediliyor.







BEŞİKTAŞ BU RAKAMI VERMEYECEK

Davide Frattesi'nin durumunu yakından takip eden Beşiktaş, tek seferde 25 milyon Euro gibi yüksek bir bonservis bedeline çıkmak istemiyor.







Siyah-beyazlı kurmaylar, Inter ile İtalyan ekibinin yapacağı iç görüşmenin ardından İtalyan devinin fiyat indirimi veya satın alma opsiyonlu kiralama formüllerine yanaşması durumunda transfer için anında gaza basmayı planlıyor.

Cim-Bom'a Brezilyalı stoper

Suudi Arabistan ekibi NEOM, Nathan Zeze'nin kiralanması konusunda Galatasaray'a olumsuz yanıt verdi. Sarı-Kırmızılılar, önceki dönemlerde de gündeme gelen Lucas Beraldo'ya yoğunlaştı

05.08.2026 10:46:00
Haber Merkezi
 
Cim-Bom'a Brezilyalı stoper
Cim-Bom'a Brezilyalı stoper
Abdülkerim Bardakcı'nın hazırlık dönemindeki performansı ve takımda ondan başka solak stoper olmaması sebebiyle Galatasaray bu bölgeye takviye yapmak istiyor. Sarı-Kırmızılılar, bu transferi satın alma opsiyonlu kiralama formülüyle çözmeyi planlıyor. Konuyla ilgili Nathan Zeze'ye gidilmişti.

BAŞKA YERE KAYDI

Ancak bazı mali problemleri bulunan NEOM Kulübü, kiralama tekliflerine sıcak bakmadığını Cim-Bom'a iletti. Zeze dosyası tamamen kapanmasa da şu anda ilgi odağı başka bir yere kaydı. Galatasaray, önceki dönemlerde de ilgilendiği Lucas Beraldo konusunda nabız yoklamaya başladı.






GENÇ KRİTERİNE UYUYOR

PSG'de mutlu olmayan Brezilyalı savunmacı ayrılmak istiyor. Fransız ekibiyle mukavelesi ise 30 Haziran 2028'e kadar sürüyor. Yani süre bakımından kiralanmasının önünde engel yok. Sarı-Kırmızılılar'ın, PSG ile kısa süre içinde masaya oturması bekleniyor. 22 yaşındaki solak stoper, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç" yabancı kriterine uyuyor.

Sambacıyla yola devam

Galatasaray'da Gabriel Sara'nın satılması bekleniyordu. Ancak şu ana kadar beklenen seviyede teklif gelmedi. Sambacı kalacak gibi duruyor. Bu sebeple merkez orta saha hamlesi şu anda rafa kaldırıldı

05.08.2026 10:42:00
Haber Merkezi
 
Sambacıyla yola devam
Sambacıyla yola devam
Transfer döneminin başında herkes Gabriel Sara'nın ayrılmasını bekliyordu. Ancak 27 yaşındaki futbolcu konusunda beklenen teklifler gelmedi. Yönetimin kafasındaki rakam 40 milyon euro civarındaydı... Olası satışın ardından merkez orta saha bölgesine bir takviye yapılacaktı.

TAMAMEN DEĞİŞTİ

Bugün itibarıyla planlar tamamen değişmiş gibi gözüküyor. 27 yaşındaki futbolcu için kimse ciddi bir rakamla masaya oturmadı. Şu anda yapılan planlamada Sara kalacak gibi gözüküyor. Doğal olarak merkez orta saha transferi de rafa kaldırıldı. 10 numara konusu ise geçerliliğini koruyor.






2 OYUNCU ALINABİLİR

Sarı-Kırmızılılar, 10 numara bölgesi için genel inanışın aksine 1 değil, 2 oyuncu düşünüyor. Ve bu iki futbolcu da farklı bölgelerde görev yapabilecek isimler olacak. Tekrar Sara'ya dönersek, sambacı Premier Lig'de bir takıma gitmek istiyordu. Ancak bunun için beklemek zorunda kalacak gibi... 1.77 boyundaki oyuncunun Galatasaray'la 30 Haziran 2029'a kadar sözleşmesi var.

Genç Rus paylaşılamıyor

Galatasaray, Lokomotiv Moskova'nın 21 yaşındaki 10 numarası Aleksey Batrakov'u bitirmeye çalışıyor. Bu arada Zenit de devreye girdi ve Lokomotiv'le temasa geçti

05.08.2026 10:34:00
Haber Merkezi
 
Genç Rus paylaşılamıyor
Genç Rus paylaşılamıyor
Galatasaray kesinlikle bir 10 numara hamlesi gerçekleştirecek. Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ve en önemli adaylardan biri de Lokomotiv Moskova forması giyen Aleksey Batrakov... Sarı-Kırmızılılar, oyuncu cephesiyle anlaştı. Fakat Rus ekibi, bugün itibarıyla satışa sıcak bakmadığını iletti. İlerleyen süreçte durum değişir mi, bilinmiyor.

ONLARA DA AYNI YANIT

Bu arada Zenit Kulübü de devreye girdi. Lokomotiv Moskova Yönetimi, Galatasaray'a verdiği yanıtın aynısını onlara da verdi. Genç yetenekle ilgili pazarlık yapmayı düşünmediklerini ilettiler. Galatasaray açısından bu işi çözebilecek tek kişi; oyuncunun bizzat kendisi...






BASKI KURMASI GEREKİYOR

Eğer Aleksey Batrakov, ayrılık konusunda bastırırsa durum değişebilir. Aksi halde işler zor gözüküyor. Öte yandan eski Rus futbolcu Andrey Eshchenko, "Bence Batrakov Türkiye'yi denemeli... Galatasaray çok iyi bir seçenek. Şampiyonlar Ligi'nde de oynayabilir. Lokomotiv ya parayı ya da kadroyu korumayı seçecek" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın tek transferi de sınıfta kaldı


 
Galatasaray'ın yeni transferi Lesley Ugochukwu, forma giydiği Rennes, Monza ve Venezia maçlarındaki performansıyla camiada şimdiden soru işaretleri yarattı. Yüksek pas isabetine (yüzde 90.6) rağmen 3 maçta rakip kaleye tek şut çekemeyen, sıfır kilit pas ve ortayla oynayan Nijerya asıllı orta sahanın geri/yan pas eğilimi ve baskı altındaki 12 top kaybı teknik heyeti endişelendiriyor. Ödenen kiralama bedeli ve maaş göz önüne alındığında sergilenen bu pasif çapa profili, sarı-kırmızılı taraftarlara "İnşallah zorunlu satın alma opsiyonu değildir" dedirtiyor.

05.08.2026 00:08:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın tek transferi de sınıfta kaldı
Galatasaray'ın tek transferi de sınıfta kaldı

Galatasaray'ın kadrosuna kattığı yeni transferi Lesley Ugochukwu'nun forma giydiği 3 maçtaki performansı camiada büyük soru işaretleri yarattı. Ödenen kiralama bedeli, verilen maaş ve opsiyon şartları göz önüne alındığında Fransız orta sahanın sergilediği tutuk futbol, taraftara şimdiden "İnşallah zorunlu opsiyon değildir" dedirtiyor.







Galatasaray'a uymuyor

Lesley Ugochukwu'nun sarı-kırmızılı forma ile çıktığı Rennes, Monza ve Venezia maçlarındaki performans verileri detaylıca incelendiğinde; oyuncunun risksiz pas tercihlerinde bulunan ancak hücum geçişlerinde tamamen pasif kalan bir profil çizdiği görülüyor. 3 maçlık periyotta yüzde 90.6 gibi yüksek bir pas isabet oranı yakalamasına karşın topu ileri taşıma ve oyunu yönlendirme konusunda ciddi aksaklıklar yaşayan Nijerya asıllı oyuncu, dominant futbol oynamayı hedefleyen Galatasaray'ın temposunun oldukça gerisinde kaldı.







Dikine oynayamıyor

20 yaşındaki genç oyuncunun en dikkat çeken zafiyeti ise dikine oynayamama ve hücum kurgusuna hiç katkı sağlayamama sorunu oldu. Sahada kaldığı süre boyunca kalesine tek bir şut dahi çekemeyen, orta denemesi yapmayan ve partnerlerine kilit pas atamayan Ugochukwu, pas yüzdesini yan ve geri paslarla yüksek tuttu. Rennes karşısında 49.2 metre top taşımasına rağmen net topla ilerleme mesafesi -6.1 metre olarak kayıtlara geçerken; Monza maçında 6.5 metre, Venezia karşısında ise sadece 5.4 metre ilerleyebildi.







Baskıya gelmiyor

Hücumdaki etkisizliğinin yanı sıra savunma süpürücülüğü konusunda da bekleneni veremeyen Ugochukwu, 3 maçta toplam 12 top kaybı yaparak rakip ön alan presi karşısında karar alma süresinin yavaş olduğunu gösterdi. İkili mücadelelerde yüzde 61.5'lik başarı yakalamasına karşın top kapma ve süpürücülük alanında agresif bir kimlik sergileyemeyen oyuncu, yüksek tempolu maçlar öncesinde teknik heyetin de kafasını karıştırdı.

Ugochukwu, topu dinlendiren ve geriden çıkarken basit pas istasyonu olan bir profil çizse de Galatasaray'ın aradığı çizgi kıran pasör veya dinamik 6 numara görüntüsünden uzak. Şampiyonlar Ligi ve ligdeki zorlu virajlarda topu ileri taşıma yükünü tamamen partnerinin üzerine bindirecek olan bu performans, "Galatasaray bu bölgeye transfer yapmasa daha mı iyiydi?" sorusunu yüksek sesle sordurmaya başladı.

Onlar Can Uzun'u bitirecek

Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray, Eintracht Frankfurt forması giyen Can Uzun transferinde vites yükseltti

04.08.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Onlar Can Uzun'u bitirecek
Onlar Can Uzun'u bitirecek
Sarı-kırmızılılar, Frankfurt'un Türk milli süper yeteneği Can Uzun'u kadrosuna katmak için somut adımlar atmaya devam ediyor. Alman ekibi transfer için kapıyı 60 milyon Euro'dan açarken, kulüp içinde oyuncunun takımda tutulması yönünde de sıcak gelişmeler yaşanıyor.






Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray, Eintracht Frankfurt forması giyen Can Uzun transferinde vites yükseltti. Sarı-kırmızılı yönetimin, genç yıldızın temsilcileriyle haftalar önce ilk teması kurduğu ve görüşmelerin somut bir boyuta taşındığı öğrenildi. Teknik kapasitesi ve hücum hattındaki etkili oyunuyla dikkat çeken Türk milli futbolcunun durumunu yakından takip eden İstanbul devi, Alman ekibinin kapısını çalmaya hazırlanıyor.






FRANKFURT'TA BELİRSİZLİK VAR

Kicker'da yer alan habere göre, Frankfurt yönetimi genç yeteneğin takımdaki geleceği konusunda henüz son sözünü söylemiş değil. Oyuncuyu kolay kolay bırakmak istemeyen Alman kulübü, olası bir satış için bonservis bedelini en az 60 milyon Euro olarak belirledi.






Kulüp kurmaylarının Can Uzun'un transferini tamamen durdurmak adına iç görüşmeler gerçekleştirdiği ifade edilse de, devasa teklifler karşısında sürecin nasıl şekilleneceği belirsizliğini koruyor.






2 YILDIZI SATARSA TUTABİLİR

Frankfurt'un Can Uzun hakkındaki duruşunu değiştirebilmesi ve oyuncuyu kadroda tutabilmesi, takımdaki diğer potansiyel satışlara bağlı.

Jean-Mattéo Bahoya ve Farès Chaïbi gibi isimlerin satışından 50 milyon Euro'yu aşan bir gelir elde edilmesi halinde, Eintracht yönetimi Can Uzun için gelen teklifleri geri çevirebilecek.

Ancak finansal dengeler ve Galatasaray'ın ısrarı doğrultusunda genç yıldızın geleceği için sürecin her an yeni bir boyuta evrilebileceği vurgulanıyor.






KRÖSCHE İDDİALARI YALANLADI AMA

Eintracht Frankfurt Sportif Direktörü Markus Krösche ise Türkiye'de çıkan transfer iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'den her türlü haberi alıyoruz ve bazen ben de merak ediyorum; 'Hala burada mı yoksa çoktan ayrıldı mı?' Şu anda ayrılacağına dair resmi bir işaret yok. Oynatmak istediğimiz futbol tarzıyla onu en tehlikeli olabileceği pozisyonlarda değerlendirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı isyan ettirdi!

Fenerbahçe’nin eski asbaşkanı ve Hull City patronu Acun Ilıcalı, transferde sürpriz bir karara imza attı

04.08.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Acun Ilıcalı isyan ettirdi!
Acun Ilıcalı isyan ettirdi!
Fenerbahçe'nin eski asbaşkanı ve Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, transferde çok konuşulacak bir karara imza attı. İngiliz ekibinin scout ekibi forvet hattı için Fenerbahçe'den Sidiki Cherif'i önermesine rağmen bizzat devreye giren Ilıcalı, tercihini Fransız temsilcisi Nice'in yıldızı Mohamed-Ali Cho'dan yana kullandı. Hull City'nin yaklaşık 20 milyon Euro bonservis bedeliyle bitirmeye yakın olduğu bu dev hamle, Nice'in yatırımını ikiye katlamasını sağladı.






Fenerbahçe'nin eski asbaşkanı ve Hull City patronu Acun Ilıcalı, transferde sürpriz bir karara imza attı. İngiliz ekibinin scout ekibi Fenerbahçe'nin genç yeteneği Sidiki Cherif'i önerse de bizzat devreye giren Ilıcalı, ibreyi Nice forması giyen Mohamed-Ali Cho'ya çevirdi.






SIDIKI İSMİNİ ÖNE ÇEKMİŞLERDİ

Forvet hattını genç ve potansiyelli bir isimle güçlendirmek isteyen Hull City'de transfer hareketliliği başladı. İngiliz temsilcisinin scout ekibi, Fenerbahçe'den Sidiki Cherif ile Nice forması giyen Mohamed-Ali Cho'yu gündemine aldı.






ACUN ILICALI'NIN ŞAHSİ KARARI

Ancak sarı-lacivertlilerin eski asbaşkanı ve mevcut baskan Aziz Yıldırım ile davalık olan Acun Ilıcalı, bizzat devreye girerek tercihini Fransız forvet Cho'dan yana kullandı. Fenerbahçe yerine tercihini Nice'ten yana kullanan Ilıcalı'nın bu kararı spor kulislerinde geniş yankı uyandırdı.






20 MİLYON EURO ÖDEYECEKLER

Fransız basınından L'Équipe ve Hanif Ben Berkane'nin aktardığı bilgilere göre, Hull City ile Nice Mohamed-Ali Cho'nun transferi için son aşamaya geldi. İngiliz kulübünün Fransız hücum oyuncusu için yaklaşık 20 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye hazırlandığı belirtildi.






SOCIEDAD'DAN YARISINA ALINMIŞTI

İki yıl önce Mohamed-Ali Cho'yu Real Sociedad'dan 10 milyon Euro karşılığında kadrosuna katan Côte d'Azur ekibi, bu hamleyle yatırımını ikiye katlamış olacak. Transferin kısa süre içerisinde resmiyet kazanması ve 22 yaşındaki genç yeteneğin İngiltere'nin yolunu tutması bekleniyor.

Galatasaray'ın 10 numara adayları dikkat çekiyor

Galatasaray'ın 10 numara adayları arasında Lokomotiv Moskova'dan Aleksey Batrakov ve Eintracht Frankfurt'tan Can Uzun var. Peki bu iki ismin karşılıklı istatistikleri nasıl gerçekleşti?
 

04.08.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın 10 numara adayları dikkat çekiyor
Galatasaray'ın 10 numara adayları dikkat çekiyor
Galatasaray'ın kesinlikle takviye yapacağı bölgelerden biri 10 numara... Sarı-Kırmızılılar'da bu konuda en büyük favoriler Aleksey Batrakov ve Can Uzun... Ama Can'ın ayrı bir durumu da var. Milli futbolcu, 10 numara hamlesinden bağımsız olarak görülüyor. Örneğin Batrakov (ya da başka biri) imzayı atsa bile Can konusundaki çabalar devam edecek.






İŞTE RAKAMLAR

Lokomotiv Moskova forması giyen Aleksey Batrakov ve Eintracht Frankfurt'ta görev yapan Can Uzun'un karşılıklı istatistikleri şöyle gerçekleşti (90 dakika başına lig verileri):






Şut Pası: 1.94 Batrakov/1.06 Can Uzun
Asist Beklentisi: 0.27 Batrakov/0.23 Can Uzun
Dripling: 0.43 Batrakov /2.18 Can Uzun
İsabetli ŞuBaşarılıt: 1.05 Batrakov/1.34 Can Uzun
Rakip Ceza Sahasında Topla Buluşma: 2.37 Batrakov/2.82 Can Uzun
Rakip Sahada Top Kazanma: 3.39 Batrakov/3.03 Can Uzun
3. Bölgeye İsabetli Pas: 3.92 (%65) Batrakov/4.08 (%79) Can Uzun
Yerde Kazanılan İkili Mücadele: 3.56 (%50) Batrakov/6.97 (%45) Can Uzun






KADRODA KİMSE YOK!

Bugün itibarıyla Galatasaray kadrosunda asıl yeri 10 numara olan hiçbir oyuncu yok. Can'ın sol kanatta ve santrfor bölgesinde de görev yapabilmesi çok önemli bir ayrıntı... Ayrıca yerli statüsünde... Eğer iki isim de bitirilirse, birbirlerini 10 numarada da yedekleyebilecekler.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.