logo
26 TEMMUZ 2026

Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu'nu verdi

Cihan Kamer’in İtalya seferiyle başlayan transfer görüşmelerinde Kerem Aktürkoğlu - AS Roma hattı hareketlendi

26.07.2026 11:58:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu'nu verdi
Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu'nu verdi
Cihan Kamer'in İtalya seferiyle başlayan transfer görüşmelerinde Kerem Aktürkoğlu - AS Roma hattı hareketlendi.

Ancak İtalyan ekibinin düşündüğü bütçe ile oyuncunun 7.5 milyon Euro'luk maaşı arasındaki devasa fark ve yıldız futbolcunun yurt dışı yaşamına dair ailevi tereddütleri, transferin kaderini büyük bir soru işaretine dönüştürdü.







Fenerbahçe'de transfer hareketliliği devam ederken yöneticilerden Cihan Kamer, Kerem Aktürkoğlu'nun transferini görüşmek üzere Bodrum üzerinden İtalya'ya çıkarma yaptı.

Kamer'in Çizme'deki ilk durağı, AS Roma Sportif Direktörü Tony D'Amico oldu. Yapılan kritik görüşmede sarı-lacivertli idareci, İtalyan ekibinin Kerem için sunduğu ilgiden memnun olduklarını belirterek transfer için yeşil ışık yaktı. Oyuncunun tüm iletişim detaylarını Romalı yetkililere iletti.







İTALYANLARI MAAŞ ŞOKU VURDU: BÜTÇEYİ AŞIYOR

İtalyan cephesinde transferin önündeki en büyük engel maaş skalası olarak öne çıkıyor.

Daha önce Mason Greenwood için istenen 8 milyon Euro'luk yıllık ücreti çok yüksek bulan Roma yönetimi, Kerem Aktürkoğlu'nun Fenerbahçe'den 7.5 milyon Euro kazandığını öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı.

İtalyan kulübünün Kerem için ayırdığı maaş bütçesi bonuslar dahil en fazla 3.5-4 milyon Euro seviyelerinde kalıyor.







AİLEVİ VE YAŞAMSAL FAKTÖRLER TRANSFERİ ZORA SOKUYOR

Maaş farkının yanı sıra transferin önünde ciddi insani ve ailevi engeller de bulunuyor. Kerem'in daha önce Benfica'dan ayrılıp Fenerbahçe'ye dönmesindeki en büyük etken, yurt dışında yaşamak istemeyen eşinin kararıydı.

Bununla birlikte oyuncunun Portekiz günlerinde yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri de yeme-içme kültürüydü. Milli futbolcu helal gıda ihtiyacını takım arkadaşı Orkun Kökçü'nün getirdiği ürünlerle çözebiliyordu.







ÇÖZÜM İÇİN PAZARLIKLAR SÜRECEK

Hem Roma'nın sunduğu bütçe ile oyuncunun mevcut kazancı arasındaki yarı yarıya fark hem de Kerem'in ailevi tereddütleri bu transferin nasıl çözüleceği sorusunu beraberinde getiriyor.







İki kulüp arasındaki temasların önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenirken, İtalyan ekibinin bütçesini artırıp artıramayacağı ya da oyuncunun ikna edilip edilemeyeceği transferin kaderini belirleyecek.

Kante'nin senelik kazancı dikkat çekici!

Şu anda Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad, Sofyan Amrabat'ı bitirmeye çalışıyor. Fenerbahçe'ye teklif edilen bonservis bedeli ise aşağı yukarı N'Golo Kante'nin 1 senelik maaşı

26.07.2026 14:24:00
Haber Merkezi
 
Kante'nin senelik kazancı dikkat çekici!
Kante'nin senelik kazancı dikkat çekici!
Fenerbahçe, N'Golo Kante'yi kadrosuna kattığında KAP'a, "Profesyonel futbolcu N'Golo Kante'nin transferi konusunda kulübü Al-Ittihad ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuya 14.4 milyon euro tutarında imza parası ödenecektir.

Ayrıca 2025-2026 sezonu için 5.5 milyon euro, 2026-2027 ve 2027-2028 futbol sezonları için ise sezon başına 11 milyon euro ücret ödenecektir" açıklamasını yapmıştı.

ÇOK DAHA YUKARI ÇIKIYOR

35 yaşındaki futbolcunun senelik maaşının farklı bonuslarla çok daha yukarı seviyelere de çıktığı iddia ediliyordu. Şu anda Al-Ittihad, Fenerbahçe'den Sofyan Amrabat'ı istiyor. Suudi Arabistan ekibinin bonservis teklifi net 12 milyon euro... Ayrıca bazı bonus maddelerinin bulunduğu aktarıldı.






PARİS FC'NİN ÇEKİNCESİ

Basit bir hesaplamayla, Amrabat'ın bonservisi aşağı yukarı Kante'nin 1 senelik maaşına denk geliyor. Bu arada Kante'yle Fransız ekibi Paris FC ilgileniyor. Ancak onlar açısından da en büyük sorun; tecrübeli yıldızın maaşı... Paris FC kesinlikle 10 milyon euronun üzerinde bir maaş ödemesi yapmak istemiyor.

Brahim Diaz süper lig'e doğru

Galatasaray, Real Madrid'den Brahim Diaz'la ilgileniyordu. Faslı yıldız, takımda kalmak istiyor. Ancak Madrid Yönetimi onunla pek aynı fikirde değil gibi!

26.07.2026 12:18:00
Haber Merkezi
 
Brahim Diaz süper lig'e doğru
Brahim Diaz süper lig'e doğru
Dünya devi Real Madrid, Brahim Diaz'ın ayrılması durumunda bir sağ kanat transferi yapmak istiyor. Faslı futbolcu daha önce takımda kalmak istediğini açıklamıştı. Ancak kulüp, Leipzig'in 19 yaşındaki yıldızı Yan Diomande'yi kadrosuna katmak için girişimlerde bulunuyor.

BOŞUNA UĞRAŞMIYORLAR

Madrid'in Yan Diomande hamlesi aynı zamanda Brahim Diaz'a da açık bir şekilde "Git" mesajı... 26 yaşındaki futbolcunun kontratı 30 Haziran 2027'de bitecek. Yani sözleşmesinin son senesine girdi. La Liga temsilcisi, Diaz'dan para kazanarak yollarını ayırmak istiyor.






BASKI ARTACAK

1.70 boyundaki futbolcu her şeye rağmen kalırsa, 2027 yazında bedelsiz olarak ayrılabilecek. Yan Diomande operasyonunun ardından Galatasaray'ın Brahim Diaz konusundaki baskısını artırması bekleniyor. Önümüzdeki 10 günlük süreçte konuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanabilir.

Singo yerine Zanotti

Serie A temsilcisi Inter, Singo için pazarlıklarını sürdürüyor. Çünkü İtalyan ekibinin mevcut kadrosunda bir tane bile sağ bek yok!

26.07.2026 12:05:00
Haber Merkezi
 
Singo yerine Zanotti
Singo yerine Zanotti
Serie A temsilcisi Inter, Singo için pazarlıklarını sürdürüyor. Çünkü İtalyan ekibinin mevcut kadrosunda bir tane bile sağ bek yok!

Galatasaray ise Mattia Zanotti konusunda nabız yoklamaya başladı. Bu hareket, Singo'nun satış ihtimalini yükseltti. Inter bir süredir Singo transferi için devrede...







Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fildişi Sahilli futbolcunun kalmasını istediğini söylemişti. Ancak Inter teklifini çok yüksek seviyelere çıkarırsa işi bitirecek.

Bugün itibarıyla Serie A temsilcisinin kadrosunda asıl yeri sağ bek olan bir tane bile oyuncu yok. Bu sebeple Singo'ya ekstra önem veriliyor. Onun dışında aynı bölgeye bir takviye daha yapmak istiyorlar.







PORTO DA İLGİLENİYOR

Ve Singo'nun ayrılık ihtimaline karşı yönetim de önlemini almış gibi gözüküyor. Galatasaray'ın, İsviçre ekibi Lugano'da forma giyen Mattia Zanotti ile ilgilenmeye başladığı öğrenildi. 23 yaşındaki sağ bekin durumunu Porto da takip ediyor. Oyuncunun Lugano ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi var.







15 MİLYONLUK BEKLENTİ

Mattia Zanotti'nin tahmini piyasa değeri 8 milyon euro seviyelerinde. Ancak Lugano'nun beklentisinin 15 milyon euro civarında olduğu belirtildi. 1.73 boyundaki futbolcu, 2024 yazında Inter'den alınmıştı.

Lugano o dönemde sadece 1.9 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Galatasaray, Singo'yu satması durumunda Mattia Zanotti için resmi teklifini sunacak. Bu arada İtalyan futbolcu, TFF'nin "genç" yabancı kriterini karşılıyor.

Fenerbahçe mi istemiyor, Fenerbahçe’yi mi istemiyor?

Milan’ın Portekizli yıldızı Rafael Leao için Türkiye’de transfer savaşı kızışırken, yanıtı merak edilen soru netleşti

26.07.2026 11:49:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe mi istemiyor, Fenerbahçe’yi mi istemiyor?
Fenerbahçe mi istemiyor, Fenerbahçe’yi mi istemiyor?
Milan'ın Portekizli yıldızı Rafael Leao için Türkiye'de transfer savaşı kızışırken, yanıtı merak edilen soru netleşti.

İtalyan cephesi Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Fenerbahçe'ye soğuk bakarken; sarı-lacivertler ise Aziz Yıldırım'ın "Önce yabancı kontenjanını boşaltmalıyız" uyarısıyla frene bastı.

İşte menajerler üzerinden yürütülen sözlü temasların ve dev transferin perde arkası...







Süper Lig'de transfer hareketliliği tüm hızıyla sürerken, AC Milan'ın Portekizli yıldızı Rafael Leao cephesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor.

İtalyan transfer bombacısı Matteo Moretto'nun paylaştığı bilgilere göre, yıldız oyuncu için şu ana kadar Milan'a ulaşmış somut ve resmi bir yazılı teklif bulunmuyor. Ancak Fenerbahçe ve Galatasaray, menajerler aracılığıyla devreye girerek oyuncunun şartları hakkında bilgi aldı ve sözlü nabız yoklamalarında bulundu.







FENERBAHÇE'YE DEVLER LİGİ ENGEL

Transferin önündeki en büyük engellerden biri ise oyuncunun kariyer planlaması. MilanNews'te yer alan habere göre Rafael Leao, Fenerbahçe'ye transfer olmaya sıcak bakmıyor. Portekizli kanat oyuncusunun temel önceliği, önümüzdeki sezonda da Şampiyonlar Ligi sahnesinde yer alan bir takımda forma giymek.







RAFAEL LEAO "EVET" DERSE

Buna karşın Türkiye cephesindeki rekabet kızışmaya devam ediyor. Galatasaray tarafında bir süredir Rafael Leao iddialarını yalanlasa da oyuncunun Türkiye'ye yeşil ışık yakması halinde sarı-kırmızılı kulübün de transfer masasına oturacağı iddia edildi. Yıldız isim "evet" derse, iki ezeli rakip bir kez daha transferde karşı karşıya gelebilir.







YILDIRIM'IN ÖNCELİĞİ REVİZYON

Fenerbahçe tarafında ise süreç yabancı kontenjanı ve kadro planlamasına takılmış durumda. Sarı-lacivertliler geniş bir transfer havuzuyla kanat-forvet arayışını sürdürse de şu an için Leao adına somut bir resmi girişim yapılmış değil.







Yönetim kanadından Aziz Yıldırım'ın ise "Elimizde zaten çok fazla yabancı oyuncu var, tüm yoğunluğumuzu önce bu kadroyu boşaltmaya vermeliyiz" diyerek önceliği mevcut kadro revizyonuna verdiği belirtiliyor.

Aslan'ın kalesinde değişim

Galatasaray'da kaleci Günay Güvenç'in performansı sonrasında kritik bir karar gelebilir

26.07.2026 11:30:00
Haber Merkezi
 
Aslan'ın kalesinde değişim
Aslan'ın kalesinde değişim
Galatasaray'da yeni sezonda da Günay Güvenç'in 2. kaleci olması bekleniyordu. Ancak tecrübeli eldivenin performansı sonrasında kritik bir karar gelebilir. Jankat Yılmaz'ın ise sözleşmesi uzatılacak.






Galatasaray'ın 1. kalecisi Uğurcan Çakır... Bu konuda en ufak bir şüphe yok. Ancak onun arkasında bekleyecek isim konusunda büyük bir sürpriz yaşanabilir. Daha önce 2. kaleci olarak Günay Güvenç'in devam etmesi planlanmıştı. Fakat 35 yaşındaki tecrübeli eldivenin hazırlık kampındaki performansı, kafaları ciddi anlamda karıştırdı.






KAYSERİSPOR İSTİYOR

1.87 boyundaki file bekçisinin 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi var. Şu anda Kayserispor'un Günay'la ilgilendiği belirtildi. Eğer ayrılırsa onun yerine Jankat Yılmaz geçecek. Yönetim, 21 yaşındaki genç oyuncunun sözleşmesini yenileyecek. Jankat'ın mevcut kontratı 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani mukavelesinin son senesine girdi.






KAMP SONRASINDA

Hazırlık kampının ardından Günay'la ilgili son kararın verilmesi bekleniyor. Aslında 2. kaleci konusunda bir operasyon, Galatasaray'ın gündeminde hiç yoktu... Bugün itibarıyla Jankat'ın kadroda tutulma ihtimali hayli artmış gibi gözüküyor. Jankat geçen sezonu Eyüpspor'da kiralık olarak geçirmişti. Galatasaray altyapısından yetişmesi de önemli bir avantaj...

Aslan'da Mathys Tel konusu

Galatasaray'ın golcü adayları arasında Tottenham'dan Mathys Tel de bulunuyor. İngiliz ekibi, kiralama seçeneğine açık. Ancak zorunlu satın alma maddesi talep ediyorlar. Bu arada Eintracht Frankfurt'tan da resmi bir girişim gelebilir

25.07.2026 22:40:00
Haber Merkezi
 
Aslan'da Mathys Tel konusu
Aslan'da Mathys Tel konusu
Mauro Icardi'nın ayrılığı sonrasında Galatasaray genç bir forvet bakıyor. Teknik Direktör Okan Buruk, bu ismin aynı zamanda kanatlarda da görev yapabilmesini istiyor. 2 kriteri de karşılayan nadir alternatiflerden biri; Mathys Tel... Cim-Bom bir süredir Fransız futbolcuyla ilgileniyor.

BONSERVİS BEDELİYLE AYNI

Tottenham, 21 yaşındaki futbolcuyu kiralamaya sıcak bakıyor. Ancak zorunlu satın alma maddesi olarak 35 milyon euro talep ediyor. Bu rakam; Premier Lig ekibinin Bayern Münih'e ödediği bonservis bedeliyle aynı... Galatasaray şartları kabul ederse 35 milyonluk ödeme 2027 yazında yapılacak. Şu anda temaslar sürüyor.






İŞLERİ ZORLAŞTIRABİLİR

Öte yandan Eintracht Frankfurt Kulübü de Tel'in durumunu takip ediyor. Onların da kısa süre içinde resmi teklif sunabilecekleri öğrenildi. Bu durumda Galatasaray açısından işler zorlaşabilir. 1.83 boyundaki Mathys Tel'in asıl yeri santrfor... Ancak hem sağ hem de sol kanatta da görev yapabiliyor.

Kanarya'ya Bosna-Hersekli golcü

Fenerbahçe'nin, Stuttgart forması giyen Ermedin Demirovic'le ilgilenmeye başladığı öğrenildi. 28 yaşındaki futbolcu daha düne kadar ön planda değildi

25.07.2026 22:25:00
Haber Merkezi
 
Kanarya'ya Bosna-Hersekli golcü
Kanarya'ya Bosna-Hersekli golcü
Alman basınına göre; Fenerbahçe, Juventus ve Leeds United, Ermedin Demirovic konusunda nabız yoklamaya karar verdi. Stuttgart, oyuncuyu satarak para kazanmak istiyor. Uzun süredir Almanya'da bulunan 28 yaşındaki futbolcunun önceliği ise takımda kalmak... Yönetim onu ikna edebilirse gönderecek.

20 MİLYON CİVARINDA

Stuttgart'ın 20 milyon euro seviyesinde bir bonservis beklentisi var. Fenerbahçe açısından ise sürpriz olan konu şu: Daha düne kadar Ermedin Demirovic ismi pek de gündemde değildi... 1.85 boyundaki futbolcu, geride bıraktığımız sezonda Bundesliga'da 25 karşılaşmaya çıktı. Sahada 1.498 dakika kaldı. 12 gol ve 4 asist üretti.






ÖNCELİK FARKLI İSİMLER

Bosna-Hersekli futbolcu, ayağındaki sakatlık sebebiyle 9 maçı kaçırmıştı. Şu anda herhangi bir sağlık problemi bulunmuyor. Ermedin Demirovic'in Stuttgart'la 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi var. Alman basınının iddialarına rağmen Fenerbahçe'nin önceliği farklı isimler... Onlarda sorun çıkması Demirovic seçeneği değerlendirilebilir.

Kartal Portekizli yıldızla temas kurdu

Bonservisi Bayern Münih'te bulunan ve geçen sezonu kiralık olarak Tottenham'da geçiren Joao Palhinha konusunda Beşiktaş'ın girişim yaptığı öğrenildi. Oyuncunun yanıtı da alındı

25.07.2026 20:27:00
Haber Merkezi
 
Kartal Portekizli yıldızla temas kurdu
Kartal Portekizli yıldızla temas kurdu
Bild'in haberine göre; Joao Palhinha, Suudi Arabistan ve Türkiye'den gelen yüksek maaşlı teklifleri reddetti. Portekizli ön liberoyu Türkiye'den isteyen takımın Beşiktaş olduğu öğrenildi. 31 yaşındaki tecrübeli futbolcudan olumsuz yanıt alan Kartal, bu dosyayı mecburen kapattı.

51 MİLYONA ALINDI

Bayern Münih, Joao Palhinha'yı 2024 yazında Fulham'dan transfer etmişti. 51 milyon euro bonservis bedeli ödediler. Portekizli yıldızla 30 Haziran 2028 tarihine kadar mukavele yapıldı. Ancak yaşanan sakatlıklar ve performans problemi sebebiyle gözden düştü.






TALİBİ ÇOK FAZLA

1.90 boyundaki futbolcu, geride bıraktığımız sezonun başında Tottenham'a kiralandı. Premier Lig temsilcisi, bonuslarla birlikte 30 milyon euroyu bulan satın alma opsiyonunu kullanmadı. Palhinha'nın önceliği Bayern Münih'te devam etmek. Ancak yönetim iyi bir teklif gelirse onu satmayı planlıyor. Oyuncuyla şu takımlar ilgileniyor:

Aston Villa
Benfica
Sporting Lizbon
Juventus
Milan

Saracoğlu'na kazma ne zaman vurulacak?

Fenerbahçe’de Haziran ayında göreve gelen yönetimin, finansmanını ve yapımını Nihat Özdemir’in üstleneceği Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu 65 bin kişiye çıkarma ve çatıyı yükseltme projesinde bürokratik maraton başladı

25.07.2026 17:18:00
Haber Merkezi
 
Saracoğlu'na kazma ne zaman vurulacak?
Saracoğlu'na kazma ne zaman vurulacak?
Fenerbahçe'de Haziran ayında göreve gelen yönetimin, finansmanını ve yapımını Nihat Özdemir'in üstleneceği Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu 65 bin kişiye çıkarma ve çatıyı yükseltme projesinde bürokratik maraton başladı.

Bakanlık ön onaylarından imar planlarına, UKOME trafik kararlarından Kadıköy Belediyesi ruhsatına uzanan devasa izin zinciri nedeniyle ilk kazmanın vurulması için gözler 2027 yazına çevrildi.







Fenerbahçe'de Haziran ayında göreve gelen Aziz Yıldırım yönetiminin en heyecan verici projelerinden biri olan Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun kapasite artırımı ve çatı yükseltme planında bürokratik maraton başladı.

Mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda bulunan stadın tüm proje tasarımını ve finansmanını iş insanı Nihat Özdemir'in üstleneceği dev yatırım için kulüp yetkilileri resmi izin zincirinin ilk halkalarını harekete geçirdi.







65 BİN KİŞİLİK DEV KOMPLEKS

Haziran'dan bu yana geçen kısa sürede inşaat ruhsatı çıkması hukuken imkânsız olsa da, bakanlıktan ilk avan proje ön onayının alındığı, statik yük analizlerinin tamamlandığı ve ÇED muafiyet başvurularının yapıldığı gelen bilgiler arasında.

Fenerbahçe'nin stadı yaklaşık 65 bin kişilik dev bir komplekse dönüştürme hedefi, Kadıköy'ün kentsel dokusu ve kamu mülkiyeti nedeniyle oldukça karmaşık bir izin sürecini kapsıyor.







NORMAL ŞARTLARDA 12-18 AY

Projenin hayata geçebilmesi için sırasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın nihai onayı, Çevre Bakanlığı ile İBB Meclisi'nden geçecek imar planı tadilatları, D-100 ve şehir trafiğini ilgilendiren UKOME ve Karayolları kararları ile Kadıköy Belediyesi'nden alınacak inşaat ruhsatı gerekiyor.

İmar planlarının askı süreleri ve kurumlar arası yazışmalar göz önüne alındığında, tüm bu bürokratik onay zincirinin tamamlanması normal şartlarda 12 ila 18 aylık bir takvime yayılıyor.







2027'NİN MAYIS YA DA HAZİRAN'INDA

Siyasi iradenin desteği ve sponsor gücüyle tüm bürokratik engeller "jet hızıyla" aşılsa dahi, kulübü bekleyen en büyük zorluk maç takvimi ve lig fikstürü olacak.

Stadyumun aktif olarak lig ve Avrupa kupası karşılaşmalarına ev sahipliği yapması nedeniyle, çatının sökülmesi ve ağır iş makinelerinin sahaya girmesi ancak liglerin tatile girdiği dönemde mümkün. İzinlerin rekor bir süre olan 8-10 ayda tamamlandığı en iyimser senaryoda bile, ilk kazmanın vurulabileceği en erken tarih 2027 yılının Mayıs veya Haziran ayı olarak öne çıkıyor.







ŞANTİYE KURULUNU 2028'E SARKABİLİR

Sonuç olarak Kadıköy'deki tarihi dönüşüm için düğmeye basılmış olsa da taraftarın bir süre daha sabretmesi gerekecek. İmar tadilatları, UKOME onayları veya yerel belediye ruhsat aşamalarında yaşanabilecek olası gecikmeler, şantiye kurulumunu 2027 sonbaharına hatta 2028 yazına kadar sarkıtabilir.

Ancak Nihat Özdemir'in yapım gücü ve yönetimin kararlılığı sayesinde, izin maratonu biter bitmez sezon arasında iş makineleri Saracoğlu'na girerek sarı-lacivertli kulübün vizyon projesini resmen başlatacak.

Salah kısmetiyle gelecek!

Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgesindeki yayın haklarını elinde tutan beIN Media Group, Mohamed Salah’ın muhtemel Beşiktaş transferiyle tarihi bir abone ve reyting sıçraması hedefliyor

25.07.2026 17:13:00
Haber Merkezi
 
Salah kısmetiyle gelecek!
Salah kısmetiyle gelecek!
Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgesindeki yayın haklarını elinde tutan beIN Media Group, Mohamed Salah'ın muhtemel Beşiktaş transferiyle tarihi bir abone ve reyting sıçraması hedefliyor.

Yayıncı kuruluş TFF mevzuatı gereği Beşiktaş'a doğrudan nakit bütçe sağlayamasa da özel yayınlar, belgeseller ve Körfez turnuvalarıyla devasa bir dolaylı finansman kapısı aralıyor.

Sürecin asıl yükünü ise Mısır ve Körfez dünyasının gayrimenkul, telekom ve havayolu devlerinden kurulacak çoklu sponsorluk konsorsiyumu sırtlamaya hazır.







Süper Lig'in Ortadoğu'daki tüm yayın haklarını elinde bulunduran beIN Media Group, Mohamed Salah'ın Beşiktaş'a muhtemel transferiyle tarihi bir yayın ve pazarlama sıçramasının eşiğinde duruyor.

Mısır başta olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da adeta "milli kahraman" olarak görülen Mısırlı yıldızın olası transferi, beIN Sports ve TOD platformlarının bölgedeki abonelik sayılarını tavan yaptıracak.







BEIN SPORTS'UN DA ÇOK İŞİNE GELECEK

Yayıncı kuruluş, TFF mevzuatı ve lig içi haksız rekabet kuralları gereği Beşiktaş'a doğrudan bir transfer veya maaş bütçesi aktaramasa da dolaylı yollardan devasa imkânlar sunabilir.

Bu noktada özel yayın hakları, kulüp belgeselleri, imaj hakları iş birlikleri ve Körfez ülkelerinde düzenlenecek yüksek getirili hazırlık turnuvaları, finansman modelinin en kritik medya ayağını oluşturacak.







MISIR'DAN DEV SPONSOR İMKANLARI

Türkiye'de kulüplerin mevcut yayın gelirleriyle bu ölçekteki dünya yıldızlarını kadroya katması imkânsız olduğundan, sürecin ana motoru Mısır ve Körfez sermayeli dev sponsorluk modelleri olmak zorunda.

Mısır ekonomisinin lokomotifi olan Vodafone Egypt, e& Egypt ve WE gibi telekom devleri ile Mısır Süper Ligi'ne sponsor olan Ora Developers, TMG ve Palm Hills gibi dev gayrimenkul grupları bu bütçeyi göğüslemeye aday.







SADECE MISIR DEĞİL TÜM ORTADOĞU

Ayrıca ülke dışındaki en büyük milli değerlerini desteklemek isteyecek Banque Misr ve CIB gibi Mısır bankaları da Beşiktaş için biçilmiş kaftan niteliğinde.

Körfez coğrafyasından gelecek bölgesel sermaye ise transferin mali yükünü tamamen ortadan kaldırabilecek güce sahip. Emirates, Etihad, Qatar Airways veya Suudi Arabistan'ın küresel hamlesi Riyadh Air gibi havayolu devleri, bu hamleyi Ortadoğu ve Avrupa pazarında devasa bir reklam fırsatına dönüştürebilir.







BEŞİKTAŞ BİR ANDA COŞABİLİR

Bunun yanı sıra Visit Saudi, NEOM, QNB ve stc gibi bölgesel finans ile turizm devleri, Beşiktaş'ın forma, stadyum ve imaj hakları sponsorluklarında masaya oturabilecek en güçlü konsorsiyum adayları olarak öne çıkıyor.

Sonuç olarak Beşiktaş, Salah transferinin devasa bonservis ve maaş yükünü tek başına yüklenmek yerine, Mısır ve Arap dünyasındaki bu dev markaları çoklu bir sponsorluk yapısında buluşturabilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.