logo
27 MAYIS 2026

"Fenerbahçe maçı final niteliğinde"

Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay'dan Fenerbahçe maçı öncesi değerlendirme

27.04.2023 20:30:00 / Güncelleme: 27.04.2023 21:52:01
"Fenerbahçe maçı final niteliğinde"
"Fenerbahçe maçı final niteliğinde"
Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında sahalarında Fenerbahçe ile oynayacakları maçın final niteliğinde olacağını belirtti.

Kulübün resmi internet sitesine açıklamada bulunan Çalımbay, ligde son 2 maçlarını kazanarak çıkış yakaladıklarını anımsattı.

Özellikle Fraport TAV Antalyaspor maçında mükemmel oynadıklarını vurgulayan Çalımbay, "İlk 25 dakikada 2 gol attık ama daha fazla da atabilirdik. Bayağı pozisyonlar yakaladık, gayet iyi işler yapmıştık. 25. dakikadan sonra ister istemez geriye çekildi takım, sıkıntı yaşadık. İkinci yarı başlarken Antalyaspor'un her şeyi risk edeceğini biliyorduk. Takım olarak gayet iyi mücadele ettik ve çok ihtiyacımız olan 3 puanı aldık." ifadelerini kullandı.


- "Fenerbahçe'nin gücünü biliyoruz"

Ligde 29 Nisan Cumartesi günü Fenerbahçe ile zor bir maç oynayacaklarını belirten Çalımbay, şunları kaydetti:

"Her iki takım açısında da final gibi bir maç olacak. Sahamızda oynayacağımız maçı iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Fenerbahçe'nin gücünü biliyoruz, analizimizi yaptık. Oyuncu arkadaşlarımıza inanıyorum. Çok iyi işler yapacağız, bundan önce yaptığımız gibi. Bu maçı almalıyız ki bundan sonra iki maçımız daha olacak Fenerbahçe ile kupada. O maçlara rahat çıkmamız için lig maçı çok önemli." AA

Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya’da buldu

27.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya'da buldu. Bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu kadrosuna katmak için 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle masaya oturdu. Bu transferde Arda Turan faktörüyle Shakhtar da devreye girdi. Diğer talipler CSKA ve Lille.






Trabzonspor transfer komitesi, gelecek vaat eden yetenekleri kadrosuna katma stratejisi doğrultusunda rotayı bir kez daha Brezilya'ya çevirdi.

Globo Esporte'nin iddiasına göre bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu gözüne kestirdi.






6 MİLYON EURO'LUK DEV TEKLİF

Geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Ryan Roberto için Avrupa transfer piyasası cıvıl cıvıl.

Genç Sambacı için Fransa'dan Lille, Ukrayna'dan Arda Turan'ın takımı Shakhtar Donetsk ve Rusya'dan CSKA Moskova ciddi şekilde devreye girmiş durumda.

Ancak bu transfer yarışında en somut ve agresif adımı atan kulüp Trabzonspor oldu. Karadeniz devi, Brezilya ekibinin kapısını 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle çalarak görüşmeleri resmen başlattı.






OYUNCU BU DÖNEM AYRILMAK İSTEMİYOR

Bordo-mavililerin bu çılgın teklifine rağmen, genç forvet oyuncusunu hemen ikna etmek kolay görünmüyor. Globo'nun haberine eklediği kritik detaylara göre; oyuncunun bu yaz döneminde takımdan ayrılması beklenmiyor.






İMZA PARASI KAZANMAK İSTİYORLAR

Flamengo ile sözleşme uzatmaya yanaşmayan Ryan Roberto'nun menajerleri ise tamamen farklı bir strateji peşinde. Oyuncunun sözleşme durumunu koz olarak kullanmak isteyen menajerler, önümüzdeki sonbahar döneminden itibaren taliplilerle bedelsiz transfer (bunu imza parası avantajına çevirerek) üzerinden masaya oturmayı planlıyor.

Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?

Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi

27.05.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi! La Liga'da Kylian Mbappe'nin hemen arkasından gol krallığı yarışını domine eden Kosovalı golcü Türkiye'ye ancak "yıldız" statüsünde döneceğinin altını çizdi. Ayrıca Okan Buruk'un kendisini Victor Osimhen ile yan yana oynatma projesini ilginç bulduğu bildirildi.






Transfer kulisleri Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Vedat Muriqi derbisiyle sallanıyor. Adı ezeli rakiplerle anılan golcü oyuncu, geleceğine dair adeta bomba etkisi yaratacak ifadeler kullandı. Kalitesinden ve başarılarından ödün vermeyen deneyimli santrfor, Türkiye'ye sadece sıradan bir transfer olarak değil, gerçek bir "yıldız" olarak döneceğinin sinyalini verdi.






LA LIGA'DA MBAPPE'NİN ENSESİNDEYDİ

Kosovalı forvet, Avrupa'nın en zorlu liglerinden birinde rüştünü ispatladığının altını çizerek şunları söyledi:

- Ben Kylian Mbappe'nin hemen arkasında La Liga'nın gol krallığı yarışında zirveye oynadım. Bunu Avrupa'nın en büyük 5 liginden biri olan La Liga'da başardım. Aynı zamanda Kosova Milli Takımı'nın kaptanıyım. Eğer Türkiye'ye döneceksem, buraya doğrudan 'yıldız' olarak geleceğim.






BURUK'UN SUNDUĞU PLAN DAHA DEĞERLİ

Muriqi'in transferinde ezeli rakipler arasındaki en büyük farkı ise teknik adamların taktiksel planları belirliyor. Golcü oyuncunun, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un kendisine sunduğu projeye çok daha sıcak baktığı öğrenildi.

Buruk'un, Muriqi'i Victor Osimhen ile birlikte çift forvet oynatma fikri, Kosovalı yıldızın kararında belirleyici rol oynuyor. Dünyaca ünlü bir isimle partner olmak ve hücum hattında ana planın parçası haline gelmek Muriqi'in iştahını kabartıyor.






FENERBAHÇE'NİN AS TERCİHİ DEĞİL

Fenerbahçe'nin de masada olduğu bilinirken, sarı-lacivertlilerin planı Muriqi'i ikna etmeye yetmedi. Başkan adaylarının Serhou Guirassy ya da o tarzda dünyaca ünlü, baskın bir "yıldız" forvet daha almayı planlaması, transferin önünü tıkadı.

Böyle bir senaryoda kulübede beklemeyi ya da ikinci planda kalmayı kesinlikle kabul etmeyen Muriqi'in, Guirassy gibi bir forvetin arkasında yedek beklemeye sıcak bakmadığı bildirildi.






ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE RESMİYET KAZANIR

Hücumda doğrudan ilk 11'i ve liderliği hedefleyen Vedat Muriqi'in, taktiksel roller ve kendisine verilen değer nedeniyle transferde Galatasaray'a çok daha sıcak baktığı ve rotasını sarı-kırmızılılara çevirdiği öğrenildi.
Dev transferde önümüzdeki günlerde resmi adımların atılması bekleniyor.

Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in “Yerel başarılar artık bizi kesmez, küresel adımlar atacağız” çıkışının arkasındaki dev plan deşifre oldu

27.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı
Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı
Gazetemizin geçtiğimiz günlerde duyurduğu Rakuten flörtünü bir nevi doğrulayan açıklamanın ardından, yönetimin NBA Avrupa projesi ve Avrupa göğüs sponsorluğu için Japon deviyle devam ettirdiği süreç oldukça dikkat çekici.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in geleceğe yönelik yaptığı vizyoner açıklamalar camiada büyük heyecan yarattı. Türkiye'deki başarıların artık kendilerini tatmin etmediğini vurgulayan Özbek, gözünü tamamen küresel arenaya diktiklerini belirtti. Şöyle dedi Başkan:
 
- Yerel bazlı başarılar ve sponsorluklarla kısıtlı kalmak istemiyorum. Yeni dönemde global adımlar atacağız. Dünyadaki Galatasaray markasını daha güçlü yapacağız. Beni ve tüm Galatasaraylıları artık Türkiye'deki başarılar kesmez.







JAPONLAR BASKETBOL İÇİN HAZIR
 
Dursun Özbek'in bu iddialı çıkışı, spor kulislerinde geniş yankı bulurken, akıllara gazetemizin gündeme getirdiği Rakuten haberini getirdi. Sarı-kırmızılı yönetimin, küresel marka değerini katlayacak dev bir operasyon için kolları sıvadığı biliniyor.
 
Galatasaray, Ekim 2027'de hayata geçmesi planlanan NBA Avrupa Projesi için şimdiden gözünü kararttı. Amerikan basketbol pazarının en büyük küresel ortaklarından olan Japon teknoloji devi Rakuten ile devasa bir bütçeyle masaya oturuldu. Görüşmelerin merkezinde, yeni salonun isim hakkı ve ana sponsorluğunu kapsayan "Rakuten Arena" projesi yer alıyor.







GALATASARAY TEKLİF SUNDU
 
Sarı-kırmızılı yönetim, basketboldaki bu dev bütçeli anlaşmaya zemin hazırlamak adına Japon devine ilk olarak futbolda iş birliği teklif etti.
 
Socar ile sözleşmesi sona eren Galatasaray, Avrupa kupalarında geçerli olacak yeni göğüs sponsorluğu arayışları kapsamında Rakuten'e sürpriz bir teklif sundu.







GLOBAL KULÜP HEDEFİ
 
Galatasaray yönetimi, bu iki aşamalı stratejik hamleyle hem futbolda hem de basketbolda dünya çapında bir sponsorluk gelirine ulaşmayı ve Başkan Dursun Özbek'in işaret ettiği "global kulüp" vizyonunu hayata geçirmeyi hedefliyor.

Semedo giderse veliahttı hazır!

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi sağ bek mevkii için sürpriz bir hamleye imza atmaya hazırlanıyor

27.05.2026 12:06:00
Haber Merkezi
Semedo giderse veliahttı hazır!
Semedo giderse veliahttı hazır!
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi sağ bek mevkii için sürpriz bir hamleye imza atmaya hazırlanıyor. Semedo'nun ayrılmayı kabul gitmesi halinde boşluğu dolduracak isim William Mikelbrencis olacak. Sarı-lacivertliler bu operasyonu gerçekleştirebilirse hem mali hem de sportif anlamda devasa bir kâr elde edecek.

Fenerbahçe'de yaklaşan genel kurul öncesinde başkan adaylarından Hakan Safi yeni sezon kadro planlaması ve bütçe disiplini doğrultusunda somut stratejileri ortaya koydu.

Safi yönetimi eğer seçilirse mali yapıyı dengelemek adına yüksek maliyetli oyuncularla yolları ayırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda listeye alınan ilk isim William Mikelbrencis oldu.

Eğer Safi yönetimi 4.2 milyon euro kazanan Semedo'dan kurtulursa Fransız sağ beki kadrosuna katacak.







MİKELBRENCIS'İN SEÇİLME NEDENİ

Bundesliga takımlarından Hamburg forması giyen 2004 doğumlu Fransız futbolcunun tercih edilmesinin ana nedenleri ise şunlar:

- Bu sezon Hamburg formasıyla 26 resmi maça çıkan genç sağ bek, 4 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

- Genç futbolcu, yaş avantajı sayesinde TFF'nin yeni yabancı statüsü (2004 sonrası ve doğumlu) kriterlerine tam uyum sağlıyor ve kulübe kontenjan avantajı sunuyor.







SEMEDO'YA GÖRE BÜYÜK TEHDİT

Safi'nin gözdesi Mikelbrencis sezonu 2.30 asist beklentisi ile tamamlarken, Semedo 1.48'de kaldı. Bu da Fransız oyuncunun paslarının gol olma ihtimalinin çok daha yüksek ve kaliteli olduğunu gösteriyor.







Aynı şekilde Mikelbrencis tam 1.14 gol beklentisi yakalarken, Semedo sadece 0.36'da kaldı.

Mikelbrencis ceza sahası içinden 10 şut denerken, Semedo koca sezonda ceza sahası içinden sadece 2 şut çekebilmiş.

Fransız oyuncu üçüncü bölgede kaleyi çok daha fazla düşünen bir tehdit.

Serdal Adalı'dan Önder Özen'e 'yasaklı isimler' listesi

Başkan Serdal Adalı, Beşiktaş'ı oyalayan, astronomik taleplerde bulunan isimlerle vakit kaybedilmemesi için Önder Özen’e kesin talimat verdi

27.05.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Serdal Adalı'dan Önder Özen'e 'yasaklı isimler' listesi
Serdal Adalı'dan Önder Özen'e 'yasaklı isimler' listesi
Başkan Serdal Adalı, Solskjaer ve Sergen Yalçın isimlerinden önce Beşiktaş'ı oyalayan, astronomik taleplerde bulunan veya sert tepkiler gösteren isimlerle vakit kaybedilmemesi için Futbol Direktörü Önder Özen'e kesin talimat verdi. Roger Schmidt, Niko Kovac ve Massimo Allegri'nin başını çektiği listede dünyaca ünlü pek çok teknik adamın yer alması dikkat çekiyor.






Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları sürerken ilginç, bir o kadar da "vah vah" denilecek bir iddia ortaya atıldı. Başkan Serdal Adalı'nın, Solskjaer ve Sergen Yalçın isimlerini masaya yatırmadan önce görüştüğü bazı isimlerle vakit kaybetmemesi için Futbol Direktörü Önder Özen'e talimat verdiği iddia edildi.






ÇOK GENİŞ BİR LİSTE VAR

Başkan Adalı'nın, Özen'e bu listedeki teknik adamlarla kesinlikle görüşme yapmamasını ve bu isimlerle vakit kaybetmemesini istediği belirtildi.






- Roger Schmidt: Döneminde Beşiktaş ile görüşmeyi dahi kabul etmeyen Alman teknik adam, şu anda Japonya Futbol Ligi Genel Direktörü olarak görev yapıyor.

- Niko Kovac: Hırvat teknik adam, Adalı'yı "12 ayda 4 kez kapıma geldiniz. Sürekli teknik direktör arıyorsunuz" diyerek Beşiktaş'ı sert bir dille reddetmişti.

- Massimo Allegri: Juventus'tan olaylı bir şekilde kovulan İtalyan stratejist, Adalı'yı zamanında astronomik maaş beklentisi ile şok etmişti.






- Rudi Garcia: Fransız teknik adam o dönemde kulüp düzeyinde bir maceraya sıcak bakmadı. Şu anda Belçika Milli Takımı'nın başında.

- Sergio Conceiçao: Portekizli teknik adam o dönemde tercihini paradan ve Suudi Arabistan'dan yana kullanmayı tercih etti.






- Maurizio Sarri: Adalı'yı en fazla oyalayan isimdi... tam "Beşiktaş'a geliyor" denilen ortamda İtalya'da kalmayı tercih etti.

- Tite: Sergen Yalçın'dan da önce Solskjaer'le çalışıldığı dönemde görüşüldü... hatta iddialara göre "geleceğim" dediği için Norveçli kovuldu. Sonra bir anda vazgeçti.

Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!


 
Borussia Dortmund ile bağlarını kopardıktan sonra bonservisi elinde bulunan Salih Özcan için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’den gelecek tekliflere açık olan gurbetçi orta saha oyuncusu için 4 büyüklerin hiç birisinden net bir teklif yok. Sadece Trabzonspor'un bir ilgisi olabilir ancak Salih'in istediği rakamlarla olmasına imkan yok.

27.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!
Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!

Borussia Dortmund ile yollarını ayıran ve an itibarıyla bonservisi elinde olan milli futbolcu Salih Özcan, Süper Lig'de kendine yeni bir rota çizmek için kulüp arayışlarını sürdürüyor. Ancak gurbetçi oyuncunun transfer dönemi öncesindeki durumu, Süper Lig devlerinde bambaşka senaryolara yol açmış durumda.







Beşiktaş da istekli değil

Ara transfer döneminde Beşiktaş'ın kapısından dönen Salih Özcan için siyah-beyazlı cephede şu an hiçbir hareketlilik yok. Yönetimin ve transfer komitesinin milli oyuncuyla herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Devre arasında gelmeyi kabul etmeyen Salih'i, görevden ayrılan Sergen Yalçın da yeni sezon planlamasında kesinlikle kadrosunda istemiyordu. Futbol aklı olarak göreve gelen Önder Özen'in bu konuda nasıl bir rapor sunacağı ise henüz net değil.







Buruk'un önceliği Atakan

Orta sahaya yerli takviyesi düşünen Galatasaray'ın, bonservisi elinde olan Salih Özcan ile bir dirsek teması yok. Okan Buruk'un listesinin ilk sırasında Salih yer almıyor. Buruk'un bu bölge için kesin ve net önceliği, Stuttgart'ta kaptanlığa kadar yükselen Atakan Karazor.







Fenerbahçe ilgilenmiyor

Orta saha rotasyonu zaten güçlü olan Fenerbahçe cephesinde ise Salih Özcan ismi hiçbir şekilde gündemde yer almıyor. Kadrosunda İsmail Yüksek ve N'Golo Kante gibi iki çok güçlü alternatifi bulunduran sarı-lacivertliler, bu bölgeye yeni bir yerli oyuncu takviyesi yapmayı kesinlikle düşünmüyor.







Trabzonspor 'pahalı' buldu

Dört Büyüklerden bir tek Trabzonspor, Salih Özcan seçeneğine belki sıcak bakabilir ancak burada da karşılıklı beklentiler arasında uçurum var. Bonservisi elinde olan 28 yaşındaki oyuncunun Türkiye haklarından beklentisi yıllık 3-4 milyon Euro civarında. Bordo-mavili kulübün mevcut ekonomik yapısıyla bu rakamları karşılama veya bu maliyetlerin altına girme ihtimali neredeyse sıfır.

Guirassy'nin Fenerbahçe'ye maliyeti Osimhen'i geçecek

Fenerbahçe’de başkanlık seçimi öncesi tırmanan transfer popülizmi, geri dönülemez bir mali kaosa sürükleme riski taşıyor

27.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Guirassy'nin Fenerbahçe'ye maliyeti Osimhen'i geçecek
Guirassy'nin Fenerbahçe'ye maliyeti Osimhen'i geçecek
Fenerbahçe'de başkanlık seçimi öncesi tırmanan transfer popülizmi kulübü geri dönülemez bir mali kaosa sürükleme riski taşıyor. Aziz Yıldırım'ın işaret ettiği Serhou Guirassy transferinin perde arkasındaki devasa rakamlar gün yüzüne çıktı. Sözleşmesindeki 35 milyon euro'luk özel serbest kalma maddesi sarı-lacivertlileri kapsamazken, Dortmund'da servet kazanan 30 yaşındaki Gineli golcünün imza parası, imaj hakları ve bonuslarla birlikte Fenerbahçe'den yıllık talebi tam 25 milyon euro'yu buluyor.






Başkanlık seçimi öncesi transfer hareketliliği Fenerbahçe'de ciddi boyutlara ulaştı. İki başkanın da sadece paradan ve transferlerden bahsetmesi, kendilerine sorulan soruların da sadece transferlerle ilgili olması camianın 'aklı selim' insanlarının gözünü korkutuyor.






35 MİLYON EURO FENERBAHÇE İÇİN DEĞİL

Son olarak başkan adaylardan Aziz Yıldırım, "bazı oyuncuların çıkış maddesi var. Çıkış maddesini zaten yatıracağız. 60'a (milyon euro) falan gerek kalmayacak" açıklaması transfer beklentisi içinde bekleyen taraftarın gönlünde heyecan yarattı. İddialara göre, Yıldırım'ın işaret ettiği isim Serhou Guirassy.






Transferin önünü açacak olan sözleşmesinde yer alan serbest kalma maddesine göre; 1 Temmuz-31 Temmuz arası sözleşmede belirlenen kulüpler (Man.City, Barcelona ve Real Madrid vb...)  35 milyon euro yatırarak Dortmund'u devre dışı bırakabiliyor. Ancak bu takımlar arasında Fenerbahçe'nin adı yer almıyor. Fenerbahçe'nin Guirassy'yi alması için ödemesi gereken rakam 42 milyon euro.






İŞTE DORTMUND'DAKİ SÖZLEŞMESİ

30 yaşındaki Gineli santrfor, 2028 yılına kadar sözleşmesinin bulunduğu Dortmund'da da servet kazanıyor. Süle'nin (10 milyon euro) ardından takımın en yüksek maaş alan ikinci oyuncusu olan Guirassy'nin mevcut gelir tablosu şöyle:

- Garanti Maaşı: Yıllık net 9.4 milyon euro
- Bonuslar: Performans maddeleriyle bu rakam 11 milyon euro seviyesine çıkıyor.
- Skor Katkısı: 20 gol + asist barajına ulaştığında 250 bin euro ekstra prim.
- Puan Başına Prim: İlk 11 başladığı maçlarda alınan her puan başına 15 bin euro.
- Başarı Ortaklığı: Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final (2 milyon euro), Bundesliga şampiyonluğu (1 milyon euro)






OSIMHEN'DEN FAZLASINI İSTİYOR

Guirassy, Fenerbahçe'ye gelmek için Dortmund'daki kazancını ikiye katlamak istiyor. Yıldız golcünün başkan adaylarından talepleri (Aziz Yıldırım'la beraber Hakan Safi de istiyor) bonuslar dahil yıllık 25 milyon euro (Osimhen 21 milyon euro kazanıyor) civarında.

- 15 milyon euro net garanti maaş.
- İmaj hakları, sadakat bonusu ve imza parası olarak ekstra 10 milyon Euro.
- Dortmund'da olduğu gibi; puan, asist ve gol odaklı ekstra başarı bonusları.

Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı

Trendyol Süper Lig'in tamamlanan 2025-2026 sezonunda forma giyen oyuncuların yaş ortalaması 26,7 olarak kayıtlara geçti

27.05.2026 08:41:00
Haber Merkezi
Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı
Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı
Trendyol Süper Lig'in tamamlanan 2025-2026 sezonunda forma giyen oyuncuların yaş ortalaması 26,7 olarak kayıtlara geçti.

Ligde bu sezon mücadele eden 18 takımda toplam 571 futbolcu forma giydi.

Süper Lig'deki en yaşlı ekip, 27,94 yaş ortalamasıyla Kocaelispor oldu. Yeşil-siyahlıları 27,90 yaş ortalamasıyla Kasımpaşa ve 27,53 ortalamayla Hesap.com Antalyaspor takip etti.

En genci Göztepe

Göztepe, yaş ortalamasında Süper Lig'in en genç takımı oldu.

İzmir ekibinde 2025-2026 sezonunda top koşturan oyuncuların yaş ortalaması 25,06 olarak gerçekleşti.

Göztepe'yi 25,08'lik yaş ortalamasıyla Trabzonspor ve 25,67'lik ortalamayla TÜMOSAN Konyaspor izledi.

Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki opsiyonu kullandı

İtalyan ekibi Torino, milli futbolcu Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullarak oyuncuyla 30 Haziran 2027 yılına kadar sözleşme imzaladı

27.05.2026 00:41:00
İhlas Haber Ajansı
Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki opsiyonu kullandı
Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki opsiyonu kullandı
İtalyan ekibi Torino, milli futbolcu Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullarak oyuncuyla 30 Haziran 2027 yılına kadar sözleşme imzaladı.

İtalya Serie A ekiplerinden Torino forması giyen Emirhan İlkhan, kulübüyle sözleşme yeniledi. Kulüpten konuya ilişkin yapılan açıklamada, Beşiktaş altyapısından yetişen Emirhan'ın profesyonel kariyerine 17 yaşında adım attığı ve 2022 yazında Torino'ya transfer olduğu aktarıldı. Emirhan, daha sonra kiralık olarak Sampdoria ve Başakşehir formaları da giydi.

21 yaşındaki futbolcu 2025-2026 sezonunda Torino ile 19'u Serie A, 3'ü İtalya Kupası olmak üzere 22 maçta görev yaptı ve 2 gol kaydetti. Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullandı. Bordo-mavili kulüp oyuncunun sözleşmesini 30 Haziran 2027'ye kadar uzattı.

Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar

Süper Lig’e yükselerek büyük bir başarıya imza atan Çorumspor, transfer piyasasını altüst edecek bir operasyon için düğmeye bastı

26.05.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar
Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar
Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselerek büyük bir başarıya imza atan Çorumspor, transfer piyasasını altüst edecek tarihi bir operasyon için düğmeye bastı. Cengiz Ünder başta olmak üzere Çağlar Söyüncü, Dominik Livakovic, Diego Carlos ve Musaba gibi yıldızları listesine alan Çorum ekibi, bu dev transfer harekatını resmileştirmek için Fenerbahçe'de önümüzdeki günlerde yapılacak kritik başkanlık seçimini bekliyor.






1. Lig play-off finalinde Erokspor'u devirerek tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Çorumspor, transfer piyasasını altüst etmeye hazırlanıyor. Kırmızı-siyahlı yönetim, Süper Lig'deki ilk sezonunda kalıcı olmak ve ses getirecek bir kadro kurmak için devlerin yıldızlarını gözüne kestirdi.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLACAK

Transfer kulislerinden sızan ilk bilgilere göre, Beşiktaş'ın bonservisini almayı kesinlikle düşünmediği, bonservisinin bulunduğu Fenerbahçe'nin ise geri dönmesine sıcak bakmadığı Cengiz Ünder için Süper Lig'in yeni ekibi tüm imkanlarını seferber etmeye hazır.






4 İSİM DAHA LİSTEDE VAR

Çorumspor'un çılgın transfer listesi bununla da sınırlı değil. Kırmızı-siyahlılar, Fenerbahçe'den 4 oyuncu için de seçilecek yeni başkanı bekliyor.

- Çağlar Söyüncü
- Dominik Livakovic
- Diego Carlos
- Musaba






SEÇİM YAPILDIKTAN SONRA

Çorum yönetimi, bu büyük operasyon için öncelikle Fenerbahçe'de önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan kritik olağan seçimli genel kurulu bekliyor. Sarı-lacivertlilerin yeni seçilecek başkanı ve yönetiminin belirlenmesinin ardından, Çorumspor masaya resmi teklifle oturacak.






Fenerbahçe'deki başkanlık seçiminin tamamlanmasıyla birlikte Çorumspor'un bu transferler için vites artırması ve dev kulüplerin kapısını resmen çalması bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.