logo
19 MAYIS 2026

Fenerbahçe maçı öncesi eksikler artıyor

Gelecek hafta Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Manchester United'da cezalı Fernandez'in ardında Kobbie Mainoo da bu maçta forma giyemeyecek

18.10.2024 15:50:00 / Güncelleme: 18.10.2024 16:34:58
Haber Merkezi
Fenerbahçe maçı öncesi eksikler artıyor
Fenerbahçe maçı öncesi eksikler artıyor
Premier Lig'de hafta sonu Brentford'la, gelecek hafta ise Fenerbahçe'yle karşılaşacak Manchester United'da Kobbie Mainoo sakatlandı.

Manchester United, ligdeki son Aston Villa maçında sakatlanan Kobbie Mainoo'nun birkaç hafta sahalardan uzak kalacağını açıkladı. İngiliz basınından Times'ta yer alan haberde harmstring sakatlığı yaşayan Kobbie Mainoo'nun en az 1 ay forma giyemeyeceği ve Manchester United'ın 7 maçını kaçıracağı ifade edildi.

Bu süreçte Manchester United Premier Lig'de Brentford, West Ham United, Chelsea ve Leicester City ile karşılaşacak.

İngiltere Lig Kupası son 16 turunda da Leicester City'yi konuk edecek Erik ten Hag'ın ekibi, Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'ye konuk olurken PAOK'u Old Trafford'da ağırlayacak.

Manchester United altyapısından yetişen Kobbie Mainoo 2022-23 sezonunun devre arasında A takıma yükseldi. Genç futbolcu, bu sezon Manchester United formasıyla 9 maçta süre alırken gol veya asist kaydedemedi.

Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye teknik direktör olarak dönmesi halinde uygulayacağı taktiksel devrimin şifreleri çözüldü 

19.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi
Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkan olması durumunda teknik direktör adayı olarak öne çıkan Aykut Kocaman, dönmesi halinde uygulayacağı taktiksel devrimin şifreleri çözüldü. Kadıköy'de yeniden 4-4-2 sistemine geçmeyi planlayan deneyimli teknik adam'ın hafızalara kazınan efsane orta saha kurgusunu modernize ederek yeni 'Mehmet Topal-Josef de Souza' ikilisini bulduğu belirtiliyor.






Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım'ın teknik direktörlük koltuğu için tek düşündüğü isim Aykut Kocaman. Tecrübeli teknik adamında dönüşünde uygulayacağı taktiksel planı hazır. Kocaman'ın hafızalara kazınan 4-4-2 oyun şablonunu modernize ederek, transfer raporunu bu doğrultuda şekillendirdiği konuşulmaya başlandı.






KANTE VE YÜKSEK BUNLARI YAPACAK

Sarı-lacivertli taraftarların hafızasında yer eden Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisinin modern versiyonunu kurmak isteyen Kocaman, bu bölge için rollerini belirledi.

N'Golo Kante: Mehmet Topal'ın üstlendiği defansif emniyet sübabı ve süpürücü rolünü üstlenecek.

İsmail Yüksek: Josef de Souza'nın dinamik, git-gelli ve pres gücü yüksek rolünü sahaya yansıtacak.






ASENSIO KANATTA OYNAYACAK

Aykut Kocaman'ın yeni taktiksel dizilişinde kanat rolleri ezber bozacak. Marco Asensio bir kanatta görev alacak. İspanyol yıldız, klasik bir kanat oyuncusu gibi değil, geçmişte Giuliano'nun üstlendiği gibi takımı içten yönlendiren bir gizli oyun kurucu rolünü oynayacak. Kerem Aktürkoğlu diğer kanatta hızı ve dikine oyun kabiliyetiyle formayı sırtına geçirecek.






2 YA DA 3 FORVET ALINACAK

Aykut Kocaman'ın takımı 4-4-2 dizilişiyle sahaya sürecek olması, transfer rotasını tamamen forvet hattına çevirdi. Deneyimli hocanın çift forvet ısrarı üzerine seçilmesi durumunda Aziz Yıldırım, hücum hattını tamamen baştan yaratacak. Yıldırım'ın bu sistemin kusursuz işlemesi için en az iki, duruma göre üç üst düzey golcü transferi yapacağı belirtildi.






EDERSON'UN KALMASINI İSTİYOR

Aykut Kocaman, kaleci Ederson'un takımda kesinlikle tutulmasını istiyor. Tecrübeli çalıştırıcı, piyasada Brezilyalı file bekçisinden daha iyisinin bulunamayacağına inanıyor. Savunmada Skriniar'ın yanına bir sol stoper yerine, fiziksel olarak çok güçlü ve yırtıcı bir stoper takviyesi talep ediliyor. Brown'u istemeyen Kocaman, Levent Mercan ismine çok daha sıcak bakıyor. Semedo'nun takımda kalabileceği belirtilirken, Mert Müldür'ün formaya daha yakın olduğu konuşuluyor.






GUENDOUZI'YE YER KALMADI

Aykut Kocaman'ın katı ve disiplinli 4-4-2 sistemine uymayan isimler de netleşti. Takımın mevcut veya gündemdeki bazı yıldızları deneyimli teknik adamdan veto yedi. Taktiksel disipline ve hoca şablonuna uymadığı için kesinlikle kadroda düşünülmeyen isimler şunlar:

Mattéo Guendouzi
Fred
Anderson Talisca
Nene
Musaba

Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?

Fenerbahçe'nin kaptanı İstanbul'a veda etmeye hazırlanıyor. Real Madrid'in başına geçmeye hazırlanan Mourinho'nun Slovak stoperi yeni savunma lideri yapmak istediği iddia edildi

19.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?
Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?
Fenerbahçe'nin kaptanı Milan Skriniar rüya gibi bir transferle İstanbul'a veda etmeye hazırlanıyor. Real Madrid'in başına geçmek için gün sayan Jose Mourinho'nun Slovak stoperi yeni savunma lideri yapmak istediği iddia edildi.

Inter ve PSG geçmişiyle savunmanın lideri olarak görülen Skriniar'ın, Real Madrid'den gelmesi muhtemel teklif sonrası ayrılık kararı alacağı konuşuluyor.






Dünya futbolunun gözü kulağı yeniden Real Madrid ve Jose Mourinho birlikteliğinde... Portekizli teknik adamın İspanyol devindeki transfer stratejisi de netleşmeye başladı.






Madrid ekibinde ikinci dönemine başlamaya hazırlanan Mourinho, ilk neşteri savunma hattına vuracak gibi duruyor. Takımın mevcut defans kurgusunu tamamen değiştirmeyi hedefleyen deneyimli çalıştırıcı, radikal kararların altına imza atacağı konuşuluyor.






SAVUNMA LİDERİ OLMASINI İSTİYOR

Mourinho'nun gelecek planları arasında David Alaba ve Antonio Rüdiger yer almıyor. Portekizli hoca, iki oyuncunun da sistemine uymadığını belirterek biletlerini kesti. Yaşadığı ağır sakatlıklar nedeniyle bir türlü istikrar yakalayamayan Eder Militao da gözden çıkarıldı.

İddialara göre Mourinho, Real Madrid defansının liderliğini emanet edeceği ismi Milan Skriniar olarak belirledi.






MOURINHO'YA HAYRANLIĞI VAR

Inter'de yıllarca kaptanlık pazubandını takan ve ardından Paris Saint-Germain formasıyla en üst seviyede büyük bir tecrübe kazanan 31 yaşındaki Skriniar, Portekizli teknik adamın Fenerbahçe'de prensiydi. Başarılı stoper de, Portekizli hoca ile olan bağını şu sözlerle özetlemişti:

- Jose Mourinho muhteşem bir teknik direktör. Onunla her zaman harika bir ilişkimiz oldu.






"FENERBAHÇE ENGEL OLAMAZ" İDDİASI

Transfer kulislerinde konuşulan en net gerçek ise, Real Madrid'in bu operasyonda önünün açık olduğu. Skriniar için Real Madrid gibi bir dünya devinden gelecek resmi bir teklif karşısında, Fenerbahçe'nin bu transfere engel olmayacağı belirtiliyor.

Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza

Galatasaray’da yeni sözleşme resmiyet kazanmamışken Okan Buruk'un Suudi Arabistan devi Al-Ittihad’a imza atmaya hazırlandığı ve yıllık 10 milyon Euro kazanacağı iddiası şok etti

19.05.2026 12:07:00
Haber Merkezi
Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza
Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza
Galatasaray'da yeni sözleşme resmiyet kazanmamışken Okan Buruk'un Suudi Arabistan devi Al-Ittihad'a imza atmaya hazırlandığı ve yıllık 10 milyon Euro kazanacağı iddiası şok etti.

Bu durum, Başkan Dursun Özbek'in seçim sonrası için hazırladığı 211.6 milyon TL'lik (4 milyon Euro) yeni mukavele planı öncesi camiada "Yok artık, bu da nereden çıktı?" denilecek bir gelişme oldu.







Galatasaray'da üst üste 4. ve toplamda 26. şampiyonluk kutlamaları devam ederken, teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesinin sona ermesi ve henüz resmi bir uzatma açıklamasının gelmemesi transfer dedikodularını başka bir boyuta taşıdı.
Başarılı teknik adamın Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad'ın astronomik teklifini kabul etmeye hazırlandığı ve kısa süre içinde imza atacağı iddiası gündeme geldi.







LAZIO VE NAPOLI DE İSTİYOR

Lazio ve Napoli gibi kulüplerin de listesinde olduğu bilinen Okan Buruk için Al-Ittihad'tan astronomik bir teklif olduğu dedikodusu uzun süredir konuşuluyordu. Suudi kulübünün başarılı teknik adama yıllık 10 milyon Euro gibi baş döndürücü bir ücret teklif ettiği haberi dillendirilse de, "Okan Buruk gitmez" denildiği için hiç üzerinde durulmadı.







ÖZBEK, BURUK'U HEP CEPTE GÖRDÜ

İddialara göre Buruk, yeni bir meydan okuma için Suudi Arabistan'dan gelen teklifi kabul etmeye yakın... ancak son bir kez daha Başkan Dursun Özbek'in teklifini dinleyecek.

Gelen bilgilere göre Buruk'u en fazla kıran ise şimdiye kadar yapılan hiç bir görüşmede Başkan Özbek'in kendisine "senin şu sözleşme işini de halledelim" dememesi oldu.







MAAŞI 4 MİLYON EURO'YA GELECEK

Ayrıca işler her karıştığında yönetimin yerine teknik adam araması, taraftarların olur olmaz kendisini istifaya davet etmesi ve bir türlü bazı kesimlerin tam olarak kabul etmemesi de kırgınlık nedenleri arasında.







Tüm bu iddialara rağmen Başkan Özbek'in 1+1 yıllık yeni sözleşme teklifi hazır. Buruk'un maaşı 157.9 milyon TL'den 211.6 milyon TL'ye yükselecek. Yeni maaşı 4 milyon euro'ya denk gelecek.

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 2025-2026 sezonunun şampiyonu, yarın İstanbul'da İngiltere ekibi Aston Villa ile Alman temsilcisi Freiburg arasında oynanacak finalde belli olacak

19.05.2026 10:42:00 / Güncelleme: 19.05.2026 12:52:03
Anadolu Ajansı
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki ikinci önemli turnuvasının final maçı, Beşiktaş Park'ta, saat 22.00'de başlayacak.

Karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni üstlenecek. Jerome Brisard, video yardımcı hakem olarak görev yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise İspanyol Alejandro Hernandez olacak.

İki takım da ilk şampiyonluğu istiyor

Aston Villa ve Freiburg, tarihlerinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi finali heyecanı yaşayacak.

İngiliz temsilcisi daha önce 1981-82 sezonunda, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Bayern Münih'i Peter Withe'nin golüyle 1-0 yenerek tarihi zafere imza attı.

Birmingham ekibi 1982 yılındaki UEFA Süper Kupa finalinde de Barcelona'ya 3-1 üstünlük sağlayarak müzesine ikinci Avrupa kupasını götürdü.

Freiburg ise tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında final maçına çıkacak.

Emery, 5. kupa için sahaya çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde yaşadığı 4 şampiyonlukla adı kupayla özdeşleşen İspanyol teknik adam Unia Emery, Freiburg karşısında "kupayı en fazla kazanan teknik direktör" rekorunu geliştirmek istiyor.

Turnuvada 5 kez final oynayan 54 yaşındaki Emery, Sevilla ile 2014, 2015, 2016'da, Villarreal ile de 2021'de kupayı kazanırken, 2019'da ise Arsenal ile finalde kaybetti.

41 yaşındaki Julian Schuster ise kariyerinin ilk finalinde şampiyonluk mücadelesi verecek. 

Trabzonspor ligi 10. kez 3. sırada tamamladı

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de sezonu 3. sırada tamamlayarak kulüp tarihinde 10. kez bu basamakta yer aldı

19.05.2026 10:28:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor ligi 10. kez 3. sırada tamamladı
Trabzonspor ligi 10. kez 3. sırada tamamladı
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de sezonu 3. sırada tamamlayarak kulüp tarihinde 10. kez bu basamakta yer aldı. Son haftalara kadar şampiyonluk yarışının içinde kalan bordo-mavililer, 35 sezonu ilk 4 içinde bitirme başarısı gösterdi.

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ne 3-0 mağlup olan Trabzonspor, sezonu puansız kapattı. Haftalar öncesinde ligi 3. sırada bitirmeyi garantileyen Karadeniz ekibi 69 puan elde etti.

Zirve sonrası puan makası açıldı



Trabzonspor, 2021-2022'deki şampiyonluğun ardından inişli çıkışlı bir grafik sergilese de bu sezon yeniden zirve yarışının içinde yer aldı. 2022-2023 sezonunda 57 puanla 6. sırada yer alan Karadeniz ekibi, şampiyon Galatasaray'ın 31 puan gerisinde kalmıştı. 2023-2024 sezonunda 67 puanla 3. sırayı alan Trabzonspor, zirvenin 35 puan gerisinde sezonu tamamladı. 2024-2025 sezonunda ise puan farkı 44'e kadar çıkmıştı.

Bu sezon sıralama da puan da değişti



2025-2026 sezonunda ise tablo farklı bir görünüm kazandı. Şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray 77 puana ulaşırken, Trabzonspor 69 puanda kaldı. Böylece zirve ile bordo-mavililer arasındaki fark 8 puana kadar düştü. Karadeniz ekibi geçtiğimiz sezona ise 18 puanlık bir fark attı.

Trabzonspor geçtiğimiz sezona 18 puanlık fark attı



Karadeniz ekibinde geçtiğimiz sezona göre savunma ve hücum performansındaki gözle görülür iyileşme, toplanan puana da yansıdı. Bordo-mavililer, geçtiğimiz sezona göre 18 puan daha fazla topladı. Trabzonspor'un hem galibiyet sayısındaki artış hem de mağlubiyet sayısındaki ciddi düşüş, takımın oyun istikrarını bu sezon daha üst seviyeye taşıdı. Özellikle kritik maçlarda alınan sonuçlar, puan tablosunda üst sıralarda yer alınmasını sağladı. Son haftalara kadar şampiyonluk yarışı içinde kalan bordo-mavililer, sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmadan itibaren ise düşüş yaşadı.

Bu sezon 34 maçta 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 69 puan toplayarak 3. sırada ligi bitiren bordo-mavililer, bir önceki sezonu 51 puanla tamamlamıştı.

52 sezonluk tarihte 10. kez 3'lük

1974-1975 sezonunda Süper Lig'e yükselen Trabzonspor, 52 sezondur aralıksız bu ligde mücadele ediyor. Bordo-mavililer tarihi boyunca 7 kez şampiyonluk yaşarken, bu sezonla birlikte 10. kez ligi 3. sırada tamamladı. Ayrıca 9 ikincilik ve 9 da dördüncülük elde eden Karadeniz ekibi, toplamda 35 sezonu ilk 4 içinde bitirdi.

Trabzonspor'un lig tarihindeki en düşük derecesi ise 2001-2002 sezonunda geldi. Bordo-mavililer, 18 takımlı ligi 14. sırada tamamlayarak düşme hattının 3 puan üzerinde kalmıştı.

Arsenal, 22 yıllık hasreti dindirmek üzere


 
İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Arsenal, sahasında Burnley'i 1-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Lider Arsenal, sezonun son maçında 24 Mayıs Pazar günü küme düşme potasında bulunan West Ham United ile karşılaşacak.

19.05.2026 00:40:00
Haber Merkezi
Arsenal, 22 yıllık hasreti dindirmek üzere
Arsenal, 22 yıllık hasreti dindirmek üzere

18 Mayıs akşamı Emirates Stadı'nda oynanan karşılaşmada Arsenal, 37. dakikada Kai Havertz'in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve ev sahibi ekip sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Bu sonuçla, 1 maç fazlası olan Arsenal puanını 82'ye çıkarırken, ikinci sıradaki Manchester City'nin 5 puan önünde yer aldı.

En son 2003-2004 sezonunda şampiyon olan Arsenal, Manchester City'nin 19 Mayıs'ta oynayacağı Bournemouth deplasmanında puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Maç, 21.30'da başlayacak.

Guardiola dönemi sona eriyor

Öte yandan Manchester City'de 2016'dan bu yana teknik direktörlük yapan İspanyol çalıştırıcı Pep Guardiola'nın görevden ayrılacağı belirtiliyor. Guardiola'nın yerine yardımcısı Enzo Maresca görev yapacak. Guardiola, 10 yıllık dönemde 6 kez Premier League şampiyonu, 1 kez de Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu.

Dünya Kupası kavurucu sıcaklarda oynanacak


 
Uzmanlar, 14 Haziran-15 Temmuz arasında ABD, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda maçların oynanacağı 16 stadyumdan 14'ünde sıcaklıkların tehlikeli seviyeleri aşabileceği uyarısı yaptı.
 

19.05.2026 00:26:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası kavurucu sıcaklarda oynanacak
Dünya Kupası kavurucu sıcaklarda oynanacak

Dünyanın önde gelen bilim insanlarından oluşan bir grup, Dünya Kupası öncesinde FIFA'ya uyardı ve hava sıcaklığının oyuncular için ciddi sorunlar yaratabileceğini kaydetti. Uzmanlardan oluşan grubun mektubunda alınan önlemlerin yetersiz olduğu da ifade edildi. Mektupta FIFA'dan, daha uzun su molaları ile aşırı sıcaklık halinde maç ertelemesi gibi daha güçlü koruma protokolleri çağrısı yapıldı.
Uzmanlar maçların oynanacağı 16 stadyumdan 14'ünde sıcaklıkların tehlikeli seviyeleri aşabileceği uyarısı yaptı.

Kanada'da hava iyi, ABD ve Meksika'da riskli

Turnuva ABD, Kanada ve Meksika'daki stadyumlarda oynanacak. ABD'nin güney kesimlerinde ve Meksika'nın kuzeyinde, ortalama gündüz sıcaklıkları genellikle 30-35°C civarında seyrediyor ve daha sıcak dönemlerde 40°C'ye kadar çıkabiliyor. Türkiye milli takımı Haziran sıcaklıklarının 35'in üzerine çıkabildiği Arizona'da kamp yapacak.
FIFA, sıcak havanın bir sorun olabileceğini kabul etti ve oyuncu refahına olan bağlılığının bir parçası olarak, turnuvadaki her maçın her iki yarısında da zorunlu üç dakikalık molalar koydu.

Geçen yıl maçlar durmuştu

2025 yazında ABD'de yapılan FIFA Kulüpler Dünya Kupası sırasında, Chelsea ile Benfica arasındaki maç da dahil 6 karşılaşma aşırı sıcak ve fırtınalar nedeniyle kesintiye uğradı.
Bu durum iki saatlik bir gecikmeye yol açtı. Bu olay, o dönemde Chelsea'nin Teknik Direktörü Enzo Maresca'nın ABD'nin 'muhtemelen bu turnuvayı düzenlemek için doğru yer olmadığını' söylemesine neden oldu.

Ne kadar sıcak olabilir?

Nem de denkleme eklendiğinde, vücudun kendini etkili bir şekilde soğutması daha da zorlaştığı için, her şey daha da sıcak hissedilmeye başlar. Bu yaz çok sık duyacağınız iki ısı endeksi var. Bunlardan biri, termometrenin gösterdiğinden ziyade vücudunuzun sıcağı nasıl hissettiğini ifade eden "hissedilen sıcaklık". Örneğin Miami'de, yaz aylarında tipik bir hava sıcaklığı olan 32°C genellikle 43°C gibi hissediliyor.
Ayrıca, vücut üzerindeki fiziksel ısı stresini değerlendiren Islak Küre Sıcaklığı (WBGT) da var. Yaklaşık 28°C civarındaki bir WBGT, elit sporcular için ısı stresinin önemli bir endişe kaynağı haline geldiği eşik olarak kabul edilir.
Uluslararası Biyometeoroloji Dergisi'nde yayınlanan 2025 tarihli bir çalışmada, bilim insanları "16 ev sahibi kentin 14'ünün yaz öğleden sonrasında 28°C WBGT'yi aştığı" sonucuna vardı.

WBGT'nin öğleden sonra en az 32°C'ye ulaşabileceği altı ev sahibi şehir (Miami, Houston, Dallas, Monterrey, Kansas City ve Atlanta) bulunuyor. Bu da vücudun kendini serin tutmakta gerçekten zorlandığı aşırı sıcaklık stresi olarak kabul ediliyor.
Riskleri azaltmak için maçlar genellikle günün en sıcak saatlerinin dışında planlanıyor ve birçok maçın başlama saati öğleden sonra veya akşam geç saatlerde. Örneğin, İskoçya'nın Miami'deki Brezilya ile oynayacağı C Grubu maçının başlama saati 18:00 olacak.

Houston ve Dallas'taki stadyumlar da dahil olmak üzere bazı mekanlarda, koşulları hafifletmek için açılır kapanır çatılar ve iklimlendirme sistemleri de bulunuyor.
Bu yılki Dünya Kupası finalinin 19 Temmuz'da Doğu Zaman Dilimiyle 15:00'te oynanacağı New York'ta, tipik bir sıcak hava dalgası hava sıcaklıklarının 30'lu derecelerin ortalarına ulaşmasına ve aşırı sıcak stresine yol açabilir.

Sergen Yalçın dönemi sona erdi

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın dönemi karşılıklı mutabakat sonucunda resmen sona erdi 

18.05.2026 16:10:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın dönemi sona erdi
Sergen Yalçın dönemi sona erdi
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun tamamlanmasının ardından, Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı ile Teknik Direktör Sergen Yalçın arasında BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen kritik zirveden ayrılık kararı çıktı.

Sezon boyunca yaşanan idari ve sportif süreçlerin geniş bir muhasebesinin yapıldığı toplantının ardından, taraflar sözleşmeyi karşılıklı olarak feshederek yollarını ayırdı.

Karşılıklı anlaşma ile veda

Siyah-beyazlı kulübün ligi 4. sırada tamamlaması ve kupa hedeflerinden uzak kalınması nedeniyle bir süredir geleceği tartışılan Sergen Yalçın ile yönetim arasındaki görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Toplantı sonrası kulüpten yapılan ilk bilgilendirmede, ayrılığın bir kırgınlık olmaksızın, tamamen gelecek planlamasındaki fikir ayrılıkları ve karşılıklı mutabakat çerçevesinde gerçekleştiği vurgulandı.

Serdal Adalı: "Sergen Yalçın bizim efsanemizdir"

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Beşiktaş JK Başkanı Serdal Adalı, tecrübeli teknik adama emekleri için teşekkür ederek şunları söyledi:

"Sergen Yalçın bu kulübün yetiştirdiği en büyük değerlerden ve efsanelerden biridir. Kendisiyle çok samimi ve Beşiktaş'ın menfaatlerini ön planda tutan bir görüşme gerçekleştirdik. Sezonun genel bir değerlendirmesini yaptığımızda, yeni dönemde kan değişikliğinin her iki taraf için de daha sağlıklı olacağına ortaklaşa karar verdik. Hocamıza bugüne kadar verdiği tüm emekler için camiamız adına teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum. Kapımız ona her zaman açıktır."

Sergen Yalçın: "Beşiktaş'a zarar vermek istemedim"

Yolların ayrılmasının ardından bir veda mesajı yayınlayan teknik direktör Sergen Yalçın ise Beşiktaş'ın kendisi için her zaman özel kalacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş benim yuvam, burası her zaman kalbimin en özel yerinde olacak. Görev sürem boyunca ekibimle birlikte kulübümüzü en iyi noktaya taşımak için var gücümüzle mücadele ettik. Ancak futbolun doğasında bu tarz ayrılıklar var. Başkanımız Serdal Adalı ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, kulübün önünü açmak ve yeni sezona daha temiz bir sayfa ile başlanmasını sağlamak adına karşılıklı anlaşarak ayrılma kararı aldık. Beşiktaş taraftarına bana verdikleri destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Hakkım varsa helal olsun."

Sezon karnesi ne durumdaydı?

Sergen Yalçın, 2025-2026 sezonunda Beşiktaş'ın başında inişli çıkışlı bir grafik sergiledi:

• Toplam Maç: 39 resmi müsabaka

• Galibiyet: 20

• Beraberlik: 10

• Mağlubiyet: 9

• Süper Lig Sıralaması: 60 puanla 4. sıra

Beşiktaş yönetiminin, bu ayrılığın hemen ardından yeni sezon için hoca arayışlarına başladığı ve Serdal Adalı'nın B planını devreye sokarak yeni teknik direktör adaylarıyla temas kuracağı öğrenildi.

Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?

İstanbul'da bir araya gelen iki efsane Şenol Güneş ve Tolga Zengin, Beşiktaşlı taraftarların sevgi seliyle karşılaştı

18.05.2026 15:13:00
Haber Merkezi
Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?
Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?
İstanbul'da bir araya gelen iki efsane Şenol Güneş ve Tolga Zengin, Beşiktaşlı taraftarların sevgi seliyle karşılaştı! Adı siyah-beyazlılarla anılan deneyimli hocanın, Sergen Yalçın sessizliği ise dikkat çekti: Benim niyet belirtmem saygısızlık olur...






İki Trabzon doğunlu ismi, eski Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve eski kaptan Tolga Zengin, dün İstanbul'da bir mekanda bir araya geldi.






Keyifli geçen buluşmada, mekanda bulunan Beşiktaşlı taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaşan ikili, fotoğraf çektirme isteklerini kırmayarak siyah-beyazlı futbolseverlerle sıcak dakikalar geçirdi.






Buluşma esnasında adı sık sık Beşiktaş ile anılan tecrübeli teknik adam Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın teknik direktörlük koltuğu ve geleceğine dair önemli sessiz kaldı. Ancak bir kaç gün önce yaptığı açıklama hala akıllarda:






- Kararı verecek olan sayın başkandır. Şu anda Sergen hoca göreve devam ettiğine ve devam edeceği yönünde açıklamalar yaptığına göre, benim bir niyet belirtmem saygısızlık olur.

İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü

Aziz Yıldırım, transferde bombaları patlatmaya hazırlanıyor. İsim vermeden müjdeyi veren Yıldırım, "İki santrafor alacağız, belki üçüncüyü de ekleyeceğiz" diyerek gövde gösterisi yaptı  

18.05.2026 13:52:00 / Güncelleme: 18.05.2026 16:51:27
Haber Merkezi
İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü
İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü
Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, transferde bombaları patlatmaya hazırlanıyor. Katıldığı son toplantıda isim vermeden müjdeyi veren Yıldırım, "İki santrafor alacağız, belki üçüncüyü de ekleyeceğiz" diyerek gövde gösterisi yaptı.  Listenin ilk sırasındaki Igor Thiago iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, Galatasaray'ın da peşinde olduğu milli golcü Bertuğ Yıldırım için transfer derbisi başladı.






Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesinde hareketli günler başladı. Başkan adaylığını açıklayan ve güçlü bir kadro kurma sözü veren Aziz Yıldırım, katıldığı son toplantıda transfer stratejisine dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.






Özellikle hücum hattını tamamen yenilemeyi hedefleyen Yıldırım, taraftarları heyecanlandıracak bir transfer müjdesi verdi:

- İsim söyleyemem ama iki tane santrafor alacağız. Belki de üçüncüyü de alacağız.






Gelen ilk iddialara göre, Yıldırım'ın listesinin başında yer alan ve bitirmek istediği dünyaca ünlü golcü adayı Igor Thiago. Hücum hattına yapılacak ilk büyük takviyenin Brezilyalı santrafor olacağı ve oyuncunun şartları için şimdiden nabız yoklandığı ileri sürüldü.






Fenerbahçe'nin forvet operasyonu sadece yabancı isimlerle sınırlı kalmıyor. Yerli rotasyonunu da güçlendirmek isteyen sarı-lacivertlilerin, genç milli golcü Bertuğ Yıldırım için devreye girdiği iddia edildi.






Transfer pazarında ezeli rakip Galatasaray'ın da gündeminde olduğu bilinen genç santrafor için Fenerbahçe'nin de resmi temaslara başladığı belirtildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.