logo
28 EYLÜL 2026

"Fenerbahçe maçında herkes elinden geleni yaptı"

İstanbulsporlu futbolcu Valon Ethemi, takımının ligde kalacağına inanıyor

27.04.2023 15:00:00 / Güncelleme: 27.04.2023 17:21:29
 
"Fenerbahçe maçında herkes elinden geleni yaptı"
"Fenerbahçe maçında herkes elinden geleni yaptı"
Fenerbahçe deplasmanında 2 gol atan İstanbulspor'un Kuzey Makedonyalı futbolcusu Valon Ethemi, sarı-siyahlı takımın ligde kalacağına inandığını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe deplasmanından 3-3'lük beraberlikle ayrılan İstanbulspor'da 2 gol atan Valon Ethemi, yaptığı açıklamada, Süper Lig ve İstanbulspor'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe karşılaşmasının kendileri adına çok önemli bir 90 dakika olduğunun altını çizen 25 yaşındaki futbolcu, "Bu maçta 2 gol attığım için kendi adıma çok mutluyum ama bu durum takım arkadaşlarım sayesinde oldu. Takım arkadaşlarımın yardımı olmadan bu golleri atmak, bu sayılara ulaşmak kolay değil. Biz kümede kalma savaşı veren bir takım olarak Fenerbahçe karşısında aldığımız 1 puanın önemini iyi biliyoruz. Gerçekten mutluyuz. İyi bir sonuç oldu bizim için." diye konuştu.

"İstanbulspor olarak diğer takımlardan farkımız sistem takımı olmamız"

Fenerbahçe maçı öncesinde takımın rotasyona gideceği ve karşılaşmadan beklentileri olmadığı yönündeki iddialar hakkında ise Kuzey Makedonyalı futbolcu, "İstanbulspor olarak diğer takımlardan farkımız sistem takımı olmamız. 30-35 kişilik bir ekipten oluşuyoruz ve herkes birbirinin yerini dolduruyor. Biz sistem takımıyız. Oyuncularımız kimseyi aratmıyor. Cezalı 4 oyuncumuz vardı maç öncesinde ama sahada savaşan arkadaşlarım, ben ve herkes elinden geleni yaptı. Biz her maçta olduğu gibi bu maça da puan için gelmiştik ve mutluyuz." açıklamasını yaptı.

"Bu maçı kazanan takım yüzde 50 ligde kalacak"

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanacak Bitexen Giresunspor mücadelesinin önemine dikkati çeken Valon Ethemi, şunları söyledi: "Giresunspor bizim öncelikli rakiplerimizden birisi. Bu maçın sonucuna göre kazanan takım yüzde 50 olarak ligde kalmayı garantileyecek. Tabii ki ligde kalma adına kesin bir sonuç çıkmayacak ama kazanan takım önemli bir avantaj elde edecek. Kendi performansımla ilgili olarak ben Fatih hocamın verdiği görevleri yerine getirmeye çalışacağım. Tabii ki nasibimizde ne varsa, Allah bize ne yazdıysa Giresunspor karşısında onu yaşayacağız. Ben elimden geleni yapacağım ve bütün hafta boyunca hocamın dediklerini uygulamaya çalışacağım."

Ligin geride kalan sürecinde 29 puan toplayan İstanbulspor'un Hatayspor ve Gaziantep FK maçlarından alacağı puanları henüz hesaba katmadığının altını çizen Valon Ethemi, "Ben açıkçası çok matematik hesabı yapmadım ama kimin kiminle oynayacağına baktım. Rakiplerimiz birbirleriyle oynayacaklar. Kasımpaşa'nın MKE Ankaragücü ve Demir Grup Sivasspor'la maçları var. Biz tabii ki avantaj yakalamak istiyoruz. Duyduğum ve okuduğum kadarıyla 39-40 puanın ligde kalmak için yeterli olduğunu düşünüyoruz ama tabii ki kesin değil. Biz her maçı kazanmak için oynayacağız. Biz garantilemiş olsak bile her maçı kazanmak için oynayacağız. Kümede kalmayı garantilesek bile sonraki maçları da kazanmak istiyoruz. Ligde kalmak için inancımız tam." şeklinde konuştu.

"Takım olarak bir başarıya ulaştığımız zaman attığım gollerin önemi ortaya çıkacaktır"

Geride kalan süreçte 12 gol atan ve takım arkadaşlarını da 4 kez golle buluşturan Makedon futbolcu, bu performansın kendisi için de önemli olduğunun vurgulayarak, "12 gol ve 4 asist önemli. Pozisyon olarak sol açığı tercih ediyorum. Sağ açıkta oynadığım maçlar var ama sol açıkta oynamayı daha çok seviyorum, kendimi rahat hissediyorum. Sezon başında sormuş olsaydınız ve tahminlerini yaz deseydiniz, kendim için 12 gol ve 4 asist yazmazdım herhalde. Ben de böyle bir şey beklemiyordum ama iyi oldu. Bunlar takım arkadaşlarım sayesinde oluyor. Onların emekleri çok büyük. Takım olarak bir başarıya ulaştığımız zaman benim attığım gollerin ve yaptığım asistlerin önemi ortaya çıkacaktır. Eğer başarıya ulaşmazsak yaptıklarım da unutulup gidecek. O yüzden inşallah takımım başarıya ulaşır ve benim gol ve asistlerimin de önemi ortaya çıkar." açıklamasında bulundu.

Futbolculuk döneminde attığı gollerle öne çıkan teknik direktör Fatih Tekke'yle ilgili de Ethemi, şunları söyledi: "Türkiye'ye gelmemde emeği olan ilk isim Fatih Tekke'dir. Daha önce burada çalıştığında biz beraberdik 1. Lig'de. Ardından Osman hocayla çalışma fırsatı buldum. Ona da teşekkür ederim. Kendisiyle gerçekten iyi başarılar yakaladık. Bugün Süper Lig'de olmamızı sağlayan Osman hocayla yaşadığımız play-off şampiyonluğuydu. Fatih hocayla birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Karakterlerimiz birbirine çok uyuyor, birbirimizin ne istediğini çok iyi biliyoruz. Fatih Tekke'yle birlikte oynama şansım olsaydı, bütün golleri o atardı ve bana bırakmazdı. Belki asist sayım daha fazla olurdu çünkü Fatih hoca gibi bir golcü var önünüzde, ona attığınız topların çoğu gol oluyor. Golleri o atardı ama benim asist sayımı artırabilirdi."

"Elif Elmas çok iyi bir rol model"

Daha önce Fenerbahçe forması giyen ve şu anda Napoli formasıyla İtalya Serie A'da şampiyonluğa yaklaşan milli takımdaki arkadaşı Elif Elmas hakkında da değerlendirmelerde bulunan Valon Ethemi, "Elif Elmas milli takımdan arkadaşım ve kendisiyle milli takımda sürekli sohbet ediyorum. Şimdi dünyanın en önemli kulüplerinden birisi olan Napoli'de oynuyor. Hem benim için hem de futbola yeni başlayan gençler için kendisi çok iyi bir rol model. Kariyeri gerçekten çok iyi. Fenerbahçe gibi çok iyi bir kulüpte oynadı ve ardından Napoli'ye yüksek bir ücretle transfer yaptı. Gerçekten çok iyi ve kaliteli bir oyuncu. Ben de kendi adıma düşündüğüm zaman ulaşabildiğim en üst seviyeye ulaşmak için elimden geleni yapıyorum. Tabii ki çok fazla tercih ettiğim bir lig yok ama kariyerimi en üst noktalarda tamamlamak istiyorum. Bunun için de Allah'ın bizim için yazdığı kadere inanıyorum. İnşallah en güzel yerlerde olacağım." ifadelerini kullandı.

Kuzey Makedonya'nın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki rakiplerini de değerlendiren Ethemi şunları söyledi: "Biz Kuzey Makedonya olarak çok kaliteli oyunculara sahibiz. Sizin tanıdığınız Enis Bardhi, Alioski, Elif Elmas gibi önemli isimlere sahibiz. Grubumuz çok güçlü. İngiltere bildiğiniz İngiltere. İtalya da aynı şekilde. Çok kaliteli takımlar. Fakat Türkiye'nin Portekiz'le Dünya Kupası için play-off oynadığı dönemde biz de İtalya'yla oynayıp elemiştik. Futbolda her şey mümkün. Biz kendimize güveniyoruz, elimizden geleni yapacağız. Oynanmamış hiçbir maça kaybetmiş gözüyle bakmıyoruz. Oynayacağız ve elimizden geleni yapacağız."

"Mertens'i çok beğeniyorum"

Takım içinde kendisi gibi Balkan kökenli birçok oyuncunun olmasının özellikle sosyal hayatta kendisi adına avantaj olduğunu vurgulayan Makedon oyuncu, "Futbolla ilgili konuşunca ülkenin çok önemi olmuyor çünkü sahaya çıkıp top oynuyorsunuz, nasıl anlaştığınız önemli. Ama tabii ki kültür olarak baktığınız zaman aynı dili konuştuğunuz arkadaşlarınızın olması, Arnavut arkadaşlarınızın olması, Balkanlar'dan arkadaşlarınızın olması güzel. Birbirinizi sevmeniz önemli. Bizde bu var. Türk oyuncularla da çok iyi anlaşıyoruz. Takım içinde sevgi en önemli şey. Ülkenin çok önemi yok ama tabii ki kendi ülkemden insanların olması, aynı dili konuşmamız, aynı kültürlerin olması, uyum sürecimizin daha rahat olmasını sağlıyor." diye konuştu.

Türkiye'de en beğendiği ve rakip olarak en çok zorlandığı oyuncular hakkında da bilgi veren Valon Ethemi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mertens'i çok beğeniyorum. Çok akıllı ve futbolu biliyor. Redmond da son haftalardaki formuna bakarsak çok iyi ve tecrübeli bir oyuncu. En çok zorlandığım savunma oyuncularını mevkiimden dolayı söylemek istersem sağ bekleri ele alırım. Galatasaray'da Sacha Boey çok iyi bir isim, Beşiktaş'taki Onur Bulut hem Kayserispor'da hem de Beşiktaş'ta beni çok zorlamıştı. Ayrıca Osayi-Samuel hem hücum hem de defansif olarak kaliteli bir isim."

Son olarak taraftara mesaj veren Makedon oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı: "Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum bizi destekledikleri için. Hepsini bütün maçlarımıza davet ediyorum. Gelen herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Onlar için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İnşallah sezon sonunda da başarıya ulaşmış bir İstanbulspor olacak."

Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular

27.09.2026 20:30:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular
Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular
Başkan Dursun Özbek'in, Suudi Arabistan Genel Eğlence Heyeti Başkanı olan Turki Al-Sheikh ile yapmayı planladığı görüşme iddia edilenin aksine Galatasaray'ın "satışından" ziyade, Suudi Arabistan'ın futbola akıttığı milyar dolarlık pastadan sponsorluk ve ticari iş birlikleri kanalıyla pay alma çabası. Ancak kulübün geleceği ve finansal yapısı üzerindeki Arap sermayesi etkisi arttıkça, satılma dedikoduları da kaçınılmaz olarak basında ve taraftar arasında konuşulmaya devam edecek.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Turki Al-Sheikh'in yakınlaşması; Türk futbolundaki finansal sıkıntılar ve Suudi Arabistan'ın futbola yaptığı yatırımlar göz önüne alındığında oldukça kritik bir hamle. Bu yüzden kamuoyunda bu görüşme için camiada "Dursun Özbek, Galatasaray'ı satmak için ilk adımları attı" şeklinde dedikoduları yayılmaya başladı. Ancak işin aslı elbetteki öyle değil.

Galatasaray'ın öncelikli hedefi kulübe sıcak para girdisi sağlamak, küresel marka değerini artırmak ve proje bazlı yatırımlarına kaynak bulmak.

Galatasaray, Avrupa standartlarında gelir elde edebilmek için Suudi menşeli büyük şirketlerle (Fly Nas, NEOM, Aramco, Visit Saudi vb.) yüksek bütçeli sponsorluk anlaşmaları talep edebilir.

Kemerburgaz Tesisleri veya Florya projesi gibi gayrimenkul dönüşümlerinde Suudi fonlarından uzun vadeli ve düşük maliyetli yatırım imkanı aranabilir.

Yüksek maliyetli oyuncuların transferinde veya kadrodaki yüksek maaşlı isimlerin Suudi kulüplerine satılarak bonservis geliri elde edilmesinde bir köprü kurulması hedeflenebilir.

Riyad Seasons gibi uluslararası organizasyonlarda yer alarak ciddi katılım payları ve galibiyet primleri kazanmanın yolları zorlanabilir.

Suudi Arabistan Genel Eğlence Heyeti Başkanı olan Turki Al-Sheikh, ülkesinin "Vision 2030" çerçevesinde sporu ve eğlenceyi küresel bir güç unsuru olarak kullanma stratejisinin merkezinde.

Türk futbolunun bölgedeki en yüksek izlenebilirliğe sahip kulüplerinden biri olan Galatasaray'a, Suudi devlet fonu (PIF) destekli dev markalar üzerinden stratejik sponsorluklar teklif edebilirler.

Galatasaray'ı Riyad'da düzenlenecek özel turnuvalara, hazırlık maçlarına dahil ederek milyon dolarlık katılım ücretleri sunabilirler.

Suudi Pro Ligi kulüpleri ile Galatasaray arasında oyuncu kiralama veya transfer süreçlerinde öncelik ve finansal kolaylıklar sağlanabilir.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinden genç yeteneklerin Galatasaray altyapısında yetişmesi için ortak akademi projeleri ve fon aktarımı teklif edilebilir.

"Galatasaray Araplara satılıyor" söylentileri yıllardır Türk futbol kamuoyunu meşgul eden bir iddiadır. Ancak bu görüşmeyi doğrudan bir "satış" olarak okumak hukuki ve hukuki olmayan nedenlerle gerçekçi değil.

Newcastle United veya PSG örneklerinde olduğu gibi, devlet destekli Arap fonlarının kulüplere ilk girişi genelde sponsorluklar, hazırlık turnuvaları ve dostluk ilişkileriyle başlar. Dedikodu üreten çevreler bu ziyareti bir "zemin arayışı" veya "kamuoyu nabzı ölçme" adımı olarak yorumlar. Bu yüzden Dursun Özbek'in kulübü satmak için zemin hazırladığı iddiaları altı boş olsa da dolanıyor.

Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!

Fenerbahçe, FIFA’nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı

26.09.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe, FIFA'nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı. İlk duyurulduğunda ayrıntıları bilinmeyen kararın, kulübün 2024-2025 sezonunda kadrosuna kattığı Youssef En-Nesyri'nin bonservis ödemesine ilişkin bir dosyadan kaynaklandığı açıklandı. Fenerbahçe, gerekli ödemenin yapılmasının ardından yasağın kaldırılacağını bildirdi.

FIFA KAYDINDA 3 DÖNEMLİK YASAK

FIFA'nın resmi Registration Bans sisteminde Fenerbahçe adına 3 dönemlik transfer kısıtlaması görüldü. FIFA, kayıt yasağını kulüpler hakkında uygulanabilen ve yeni oyuncuların ulusal veya uluslararası düzeyde tescil edilmesini engelleyen bir yaptırım olarak tanımlıyor.

Ancak FIFA'nın kendi açıklamasına göre böyle bir yasak, kulübün belirli bir yükümlülüğü yerine getirmesi halinde FIFA tarafından kaldırılabiliyor. Dolayısıyla sistemde "3 dönem" yazması, her durumda yasağın üç transfer döneminin tamamında uygulanacağı anlamına gelmiyor.

DOSYANIN ARKASINDAN EN-NESYRİ ÇIKTI

Fenerbahçe'nin bugün yaptığı açıklamaya göre dosyanın kaynağı, Sevilla'dan transfer edilen Youssef En-Nesyri'nin bonservis bedeline ilişkin ödeme.

Kulübün açıklamasına göre, 30 Nisan 2026 tarihinde ödenmesi gereken bonservis taksitinin zamanında ödenmemesi üzerine ilgili kulüp FIFA nezdinde başvuruda bulundu.

Fenerbahçe yönetimi, göreve geldikten sonra geciken taksitin ödendiğini belirtti. Ancak dosyayı FIFA'ya taşıyan kulübün bir sonraki taksitin de ödenmesini talep ettiği, Fenerbahçe'nin ise bu konuda FIFA'nın kararını beklediği aktarıldı.

PAZARTESİ ÖDEME YAPILACAK

Fenerbahçe, FIFA'nın kararında hükmedilen ödemenin 28 Eylül Pazartesi günü, yani ilk mesai gününde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kulüp, ödemenin ardından FIFA nezdindeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla 3 dönemlik transfer yasağının kaldırılacağını duyurdu.

Bu nedenle mevcut tablo, Fenerbahçe'nin önündeki üç transfer döneminin otomatik olarak transfer yapamayacağı anlamına gelmiyor. Yaptırımın kaldırılması için FIFA kararında belirtilen mali yükümlülüğün yerine getirilmesi gerekiyor.

"3 DÖNEM" KAYDI NEDEN ÖNEMLİ?

FIFA'nın sistemindeki kayıt, yaptırımın mevcut durumda üç transfer dönemini kapsayacak şekilde tanımlandığını gösteriyor. Ancak FIFA, kayıt yasağının belirli şartların yerine getirilmesiyle kaldırılabileceğini açıkça belirtiyor.

Bu nedenle haberin ilk aşamasında ortaya çıkan "Fenerbahçe 3 dönem transfer yapamayacak" algısı ile kulübün açıkladığı son durum arasında önemli bir fark bulunuyor:

Yasak FIFA sisteminde mevcut; ancak kulüp ödeme yükümlülüğünü yerine getirerek yasağın kaldırılmasını sağlayabilecek.

MALİ TABLO GENEL KURULDA GÜNDEME GELECEK

Fenerbahçe yönetimi ayrıca geçmiş döneme ilişkin mali tablo ve yükümlülüklerin 27 Eylül 2026'daki Olağan Genel Kurul'da kongre üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Böylece FIFA dosyasının yanı sıra kulübün geçmiş dönem mali yükümlülüklerinin de genel kurul gündeminde ayrıntılı biçimde ele alınması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin ayrıca 30 Haziran 2026 tarihli KAP bildiriminde UEFA'nın finansal sürdürülebilirlik kriterleri kapsamında futbol takımı maliyetlerinin ilgili gelirlerin yüzde 70'lik sınırına karşılık yüzde 84 seviyesinde gerçekleştiğini ve bu nedenle 7 milyon avroluk UEFA finansal disiplin cezası uygulandığını açıkladığı görülüyor. Bu dosya FIFA'daki transfer yasağından ayrı bir UEFA finansal yaptırımıdır.

SONUÇ: YASAK VAR, ANCAK KALICI DEĞİL

FIFA kayıtlarında Fenerbahçe için 3 dönemlik transfer yasağı bulunuyor. Ancak kulübün açıklamasına göre yaptırımın nedeni En-Nesyri transferine ilişkin mali yükümlülük ve ödeme 28 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

Ödemenin ardından FIFA'daki bürokratik sürecin tamamlanmasıyla yasağın kaldırılması bekleniyor. Dolayısıyla mevcut durumda Fenerbahçe açısından kritik nokta, üç transfer döneminin tamamında transfer yasağı uygulanması değil, FIFA kararında belirtilen ödemenin yapılarak yaptırımın sistemden kaldırılması.

Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı

Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

26.09.2026 00:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

Beşiktaş: Eugene Omoruyi 17, Jaylen Nowell 17, Ante Zizic 4, David DeJulius 4, DaQuan Jeffries, Anthony Brown 7, Scottie Wilbekin 12, Devon Dotson 9, Conor Morgan 15, Wenyen Gabriel 6, Berk Uğurlu 3



1. Periyot: 27-28

Devre: 51-54

3. Periyot: 71-81

Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

26.09.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Tarfin: Forrest 4, Horton-Tucker 13, Shields 12, Key 11, Sertaç Şanlı 5, Baldwin 12, Melli 4, Silva 3, Clyburn 8, Sargiunas 6



1. Periyot: 23-17

Devre: 39-38

3. Periyot: 59-55


Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu

25.09.2026 22:51:00
İhlas Haber Ajansı
 
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, 90 kilo final müsabakasında İspanyol Enmanuel Reyes Pla ile karşı karşıya geldi. Ringde sergilediği üstün performansla rakibine şans tanımayan milli sporcu, maçı kazanarak Avrupa şampiyonu unvanını elde etti ve ay-yıldızlı bayrağı zirveye taşıdı.

Daha önce Kick Boks branşında da Avrupa şampiyonluğu bulunan genç boksörün kariyerinde ayrıca U22 ve U23 yaş kategorilerinde kazanılmış Avrupa şampiyonlukları da yer alıyor. Emrah Yaşar, aldığı bu zaferle başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti

25.09.2026 22:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, 70 kilo final müsabakasında İngiliz Chantelle Reid ile karşı karşıya geldi. Müsabaka boyunca rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen milli sporcu, karşılaşmadan 5-0'lık net bir skorla galip ayrılarak şampiyonluğa uzandı.

Kariyerindeki ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Busenaz Sürmeneli, bu başarıyla birlikte organizasyondaki toplam madalya sayısını 4'e çıkardı. Milli boksörün Avrupa Şampiyonası kariyerinde 2 altın ve 2 bronz madalyası bulunuyor.

Büşra Işıldar gümüş madalya kazandı

Milli boksör Büşra Işıldar, ise 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. 75 kilo finalinde İrlandalı sporcu Aoife O'Rourke ile karşılaşan 24 yaşındaki sporcu, mücadeleden mağlup ayrılarak Avrupa ikincisi oldu. Gençler kategorisinde Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Büşra Işıldar'ın, büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonası'nda gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise bronz madalyası var.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası organizasyonu, yarın İstanbul'da düzenlenecek

 

25.09.2026 10:40:00
Anadolu Ajansı
 
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenecek kupa, 57 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak. Organizasyonda, 8 başpehlivan ve 84 pehlivan mücadele edecek. Saat 08.00'deki kura çekimiyle başlayacak organizasyon, saat 17.00'de yapılması planlanan başpehlivanlık final maçıyla sona erecek.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı vatandaşlar yerinde ücretsiz şekilde izleyebilecek.

Organizasyona katılacak başpehlivanlar şöyle:

Erkan Taş, Feyzullah Aktürk, Seçkin Duman, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Sinan Yıldız, Yusuf İslam Taş. 

Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak

Formula 1 yönetimi, Azerbaycan Hükümeti'nden gelen resmi talep üzerine Bakü Şehir Pisti'ndeki yarış takvimini bir gün öne çekti. 27 Eylül Anım Günü nedeniyle alınan bu karar doğrultusunda, hafta sonu rutinini bozan yarışın ışıkları bu kez pazar değil, cumartesi günü sönecek

21.09.2026 17:30:00
Eyüp Kabil
 
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 dünyası, sezonun 15. ayağı olan Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde sıra dışı bir takvim güncellemesine sahne oluyor. Normal şartlarda pazar günleri gerçekleştirilen ana yarış, bu yıla özel olarak 26 Eylül Cumartesi gününe alındı.

Kararın arkasında, Azerbaycan'ın 2020 yılındaki İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybeden askeri personeli anmak adına ilan ettiği 27 Eylül Anım Günü bulunuyor. Ulusal yas ve anma etkinlikleriyle çakışmaması adına F1 yönetimi ve yerel organizatörler, tüm seansları 24 saat öne kaydırma konusunda mutabık kaldı.

Hafta sonu programı tamamen değişti

Takvimin öne çekilmesiyle birlikte takımların ve medyanın alışık olduğu akış da tamamen değişti. Bakü'nün dar sokaklarında ve 2 kilometrelik devasa düzlüğünde mücadele edecek olan pilotlar, perşembe günü antrenman seansları için piste çıkacak. Kritik sıralama turları ise 25 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.

Bu esneklik, Formula 1 tarihinde son yıllarda Ramazan ayı veya lojistik nedenlerle Bahreyn, Suudi Arabistan ve Las Vegas'ta uygulanan cumartesi yarışları trendinin en yeni halkasını oluşturuyor. Dar ve virajlı eski şehir bölgesiyle yüksek hız gerektiren düzlükleri bir arada barındıran Bakü Şehir Pisti, özellikle yeni nesil hibrit motorların enerji yönetimi açısından bu yıl takımları her zamankinden daha fazla zorlayacak.

Şampiyonluk yarışında akıl oyunları

Pist üstündeki teknik zorlukların yanı sıra, gözler şampiyona lideri üzerinde olacak. Mercedes'in 20 yaşındaki genç yeteneği Kimi Antonelli, en yakın takipçisi ve takım arkadaşı George Russell'ın 81 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Antonelli, Bakü'de kazanması halinde Formula 1 tarihinin en genç dünya şampiyonu olma yolunda dev bir adım daha atmış olacak.

Ancak eski dünya şampiyonu Nico Rosberg'in de belirttiği gibi, genç pilotun bu süreçteki en büyük rakibi kendi üzerindeki psikolojik baskı ve McLaren ile Ferrari'nin getirdiği yeni güncelleme paketleri olacak. Özellikle son yarışlarda şanssız sanal güvenlik aracı kararlarıyla galibiyeti kaçıran McLaren pilotu Lando Norris, Bakü'ye getirilen yeni taban ve kanat güncellemeleriyle Antonelli'nin en ciddi tehdidi konumunda.

Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor

Madrid derbisinde yenilgi geldi, Portekizli teknik adam yine hakemi işaret etti

21.09.2026 13:25:00 / Güncelleme: 21.09.2026 13:28:13
Haber Merkezi
 
Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor
Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor
Real Madrid, LaLiga'nın 7. haftasında deplasmanda Atletico Madrid'e 2-1 mağlup olurken, teknik direktör Jose Mourinho karşılaşmanın ardından yine hakem kararlarını gündeme taşıdı.

Atletico Madrid'in gollerini 53. dakikada Grimaldo, 59. dakikada David kaydederken, Real Madrid'in tek golü 89. dakikada Rüdiger'den geldi. Real Madrid'de Dean Huijsen'in 52. dakikada kırmızı kart görmesi ise karşılaşmanın kırılma noktalarından biri oldu.

YENİLGİNİN FATURASI HAKEME

Maçın ardından basın toplantısına tartışmalı pozisyonların fotoğraflarıyla gelen Mourinho, hakem Ortiz Arias'a sert tepki gösterdi.

Portekizli teknik adam, "İki tane açık kırmızı kart var" diyerek hakem kararlarının maçın sonucunu etkilediğini savundu.

Mourinho, takımının uzun süre eksik oynamasının zorluğuna dikkat çekerek oyuncularını ise gösterdikleri mücadele nedeniyle övdü.

Ancak Mourinho'nun açıklamalarında dikkat çeken yine aynı noktaydı:

Yenilgi geldi, suçlu yine hakem oldu.

HER MAÇIN ARDINDAN AYNI SENARYO

Mourinho kariyeri boyunca tartışmalı hakem kararları, federasyonlar ve futbol otoriteleriyle yaşadığı polemiklerle sık sık gündeme geldi. Madrid derbisinin ardından yaptığı açıklamalar da bu tartışmaların yeni bir halkası oldu.

Real Madrid'in sahadaki 2-1'lik yenilgisi bir yana, Mourinho'nun basın toplantısında maçın taktik ve futbol boyutundan çok hakem kararlarını öne çıkarması dikkat çekti.

Mourinho için sonuç değişti ama senaryo değişmedi: Yenilgi, ardından hakem.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.