logo
09 EYLÜL 2026

Fenerbahçe’de fırtına öncesi sessizlik

Aziz Yıldırım'ın dün gece 2-1 kaybedilen Beşiktaş derbisinden sonra yaptığı "kendi evlatlarımız" ve "kadrodaki Türk çocukları" vurgusu, yabancı transferlerin verimsizliğine işaret gibiydi

09.09.2026 11:15:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’de fırtına öncesi sessizlik
Fenerbahçe’de fırtına öncesi sessizlik
Beşiktaş derbisi; Talisca gibi hücum gücü yüksek ve camiayı heyecanlandıran bir ismin gönderilip Semedo'nun tutulması, transfer komitesinin planlama hatalarını ve öncelik krizini gözler önüne serdi.






Yönetim ve teknik heyet üzerindeki baskı, ilerleyen dönemde transfer komitesinin yapısında veya işleyişinde bir revizyona gidileceğini işaret ediyor.

Aziz Yıldırım'ın dün gece 2-1 kaybedilen Beşiktaş derbisinden sonra yaptığı "kendi evlatlarımız" ve "kadrodaki Türk çocukları" vurgusu, yabancı transferlerin verimsizliğine işaret gibiydi...







Yeniden yerli rotasyona sarılmaları gerektiği konusunda Oğuz Çetin ve İsmail Kartal'a açık mesaj oldu. Mert Müldür'ün adını direkt vererek yerli oyuncuların kulübede çürütülmek yerine direkt ilk 11 yarışına dahil edilmesi adına net bir ültimatom oldu.






İsmail Kartal ise Yıldırım'a karşılık "Transfer komitemiz çalıştı, fikrimiz alındı, kararları birlikte aldık" diyerek kadro mühendisliğindeki esas sorumluluğu yönetime ve transfer komitesine pasladı. 






Hoca; "Talisca gönderildi, Semedo kaldı" gibi kritik operasyonlarda kararın tek sahibi olarak görünmek istemediğini ise net şekilde açıkladı, kararları ortak bir "yönetim politikası" olarak tanımlamayı tercih etti.






"Semedo çizik yedi" ifadesi kullanılabilir; çünkü Mert Müldür alternatifi açıkça dillendirildi. Portekizlinin bu dakikadan sonra kulübeye hapsedilmesi kaçınılmaz görünüyor.

Fenerbahçe Watkins'i Aziz Yıldırım yüzünden almadı

Aziz Yıldırım aslında Romelu Lukaku'yu değil, İsmail Kartal'ın istediği Ollie Watkins'i alma taraftarıydı… Ancak İngiliz oyuncu Cihan Kamer ile yaptığı görüşmede öyle abuk subuk konuştu ki, başkanın hışmına uğradı.
 

09.09.2026 13:31:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Watkins'i Aziz Yıldırım yüzünden almadı
Fenerbahçe Watkins'i Aziz Yıldırım yüzünden almadı
Aynı Watkins son röportajında "Suudi Ligi Premier Lig seviyesinde" deyince dalga konusu oldu. Bin Selman'ın bir dahaki Trump görüşmesinde başkanlık uçağına Ronaldo'nun yerine İngiliz oyuncuyu alacağı esprisi yapıldı.

Fenerbahçe ciddi anlamda bir beladan yırtmış gibi duruyor… Sarı-lacivertliler yaz transfer döneminde uzun süre Ollie Watkins'i kovaladı. Ancak sonunda başkan Aziz Yıldırım devreye girdi, Romelu Lukaku'yu tercih etti, Watkins'i sildi.






İddialara göre başkan Yıldırım'ın Watkins'i silmesinin tek nedeni oyuncuyla yapılan görüşmeydi. Yine iddialara göre Cihan Kamer, Watkins ve menajeriyle görüştü. İngiliz oyuncu Aston Villa'dan ayrılacağını, para kazanmak istediğini söyledi.

O görüşmede Kamer, Watkins'i İsmail Kartal ile görüştürmek istedi. Fenerbahçe'nin planlarından bahsetmek istedi. Takım arkadaşları hakkında ve Fenerbahçe taraftarı hakkında bilgiler sunmak istedi.






Hatta o görüşmede menajeri bile "Bir dinleyelim" dese de Watkins sadece "Ne kadar kazanacağım?" ile başlayan cümleler kurdu. Primler ve bonuslardan bahsetti. Vergi konusunun nasıl çözüleceğini sordu. Sadece para ile ilgilendi.

Kamer görüşmenin detaylarını anlatınca başkan Yıldırım hiç düşünmeden Watkins'i çizdi.

Kamer ile yaşanan bu süreci belki de birebir doğrulasa da "Olmuştur" dedirtecek bir açıklama geldi İngiliz oyuncudan.






Watkins, Suudi Arabistan Profesyonel Ligi'ndeki futbolun kalitesini övdüğü bir röportaj verdi: "Dürüst olmak gerekirse, buradaki seviye Premier Lig ile aynı seviyede. Çok fiziksel, zorlu ve son derece kaliteli bir lig" dedi. İngiliz basını daha önce benzer açıklamaları yapan Ronaldo ile olduğu gibi Watkins ile de dalga geçti. Hatta Suudi Prens Bin Selman'ın bir sonraki Trump ziyaretinde başkanlık uçağına Watkins'i de koyacağı şeklinde açıklamalarla dalga geçildi.

Beşiktaş için "aşırı gereksiz" transfer haberi

Türkçede "zurnanın zırt deliği" ile ilgili bir söz vardır... Fransızlara bu sözün anlamını öğretmek gerek. Çünkü Beşiktaş’ın Trossard’ı almasına rağmen Zuriko Davitashvili’ye teklif yaptığını iddia edecek kadar Türkiye transfer borsasından bihaberler.
 

09.09.2026 13:10:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş için "aşırı gereksiz" transfer haberi
Beşiktaş için "aşırı gereksiz" transfer haberi
1,5-2 senedir Beşiktaş için Zuriko Davitashvili gündemi var... Belki de komşu olduğumuzdan kaynaklı olarak Gürcü kanat oyuncusu sürekli olarak siyah-beyazlıların gündeminde tutuluyor.

Ancak nedense bu kadar değerli olduğu iddia edilmesine rağmen Davitashvili'ye ne ciddi bir teklif geliyor ne de Fransa 2. Ligi'nde yer alan takımı St. Étienne'den kurtulabiliyor.






Transfer dönemi bitmiş olsa da şimdi gündem "olmayan" transferler... Ve bu "olmayan" transferlerin "olmama" nedenleri. Fransız basınına bakacak olursak Beşiktaş bu yaz transfer döneminde de Davitashvili'ye teklif yaptı, olumsuz cevap aldı.






Hem de o kanada sadece 11 milyon avroya Premier Lig şampiyonu Arsenal'ın sol kanadı Trossard alınmışken.

Fransız basınından Alexis Kouahio'nun iddiasına göre; yazın Davitashvili için Avrupa'nın önemli kulüpleri devredeydi. Beşiktaş'ın yanı sıra Atalanta, Real Betis ve Olympiacos da Gürcü yıldız için Saint-Étienne'in kapısını çaldı.






Söz konusu kulüplerin Davitashvili için 10 milyon avro civarında bonservis tekliflerinde bulunduğu, ancak Fransız kulübünün bu tekliflerin tamamını yetersiz bularak reddettiği belirtildi.

Saint-Étienne'in yönetimini elinde bulunduran Kanadalı Kilmer Sports Ventures'un 20 milyon avronun üzerinde bir bonservis bedeli beklentisinde olduğu için operasyonun tamamlanamadığı ifade edildi.

Capello'dan Fenerbahçe'ye Roma uyarısı

İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Fabio Capello, Roma'nın bu sezon yaptığı harika başlangıcı değerlendirdi. Bilindiği üzere temsilcimiz Fenerbahçe, perşembe günü Roma'yı konuk edecek

09.09.2026 13:05:00
Haber Merkezi
 
Capello'dan Fenerbahçe'ye Roma uyarısı
Capello'dan Fenerbahçe'ye Roma uyarısı
Fenerbahçe perşembe günü Şampiyonlar Ligi'nde Roma'yı ağırlayacak. İtalyan ekibi, Serie A'da 3'te 3 yaparak sezona fırtına gibi girdi. İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Capello da Sarı-Kırmızılılar'ı değerlendirdi. 80 yaşındaki unutulmaz teknik adam, "Roma geçen sezon izlediği yoldan ayrılmadı. Sağlam bir oyun temeli ile kaliteyi bir arada tutuyorlar. Ayrıca Mora gibi yeni bir oyuncu geldi. Bu oyuncu şimdiden takımın mekanizmasına mükemmel şekilde uyum sağladı" dedi.






FEDAKARLIK FİKRİ

Capello, "Roma sahanın her yerinde bire bir mücadele ediyor. Dar alanlarda nasıl iletişim kurulacağını bilen 4 veya 5 kaliteli oyuncu varsa, er ya da geç bir şeyler olur. Atalanta karşısında da galibiyet böyle geldi. Teknik Direktör Gasperini oyunculara fedakarlık fikrini aşıladı. Bu çok önemli" ifadelerini kullandı.






RAHATSIZ OYUNCU YOK

Fabio Capello, "Oyuncular Gasperini'yi takip ediyor. Çünkü o güvenilir bir hoca. Hepsi rekabetçi olduklarını anladıkları için aynı kazanma arzusuyla oynuyor. Şu ana kadar maç sırasında yedek kalmaktan rahatsız olmuş gibi davranan tek bir Roma oyuncusu bile görmedim" değerlendirmesini de yaptı.

Timsah'ta Nijerya fırtınası

Bursaspor'un bedelsiz şekilde kadrosuna kattığı Nijeryalı santrfor Kelechi Iheanacho, 1. Lig'de 6 haftada 8 gole ulaştı! 29 yaşındaki futbolcunun performansı, şampiyonluk yarışında belirleyici olacak gibi gözüküyor

09.09.2026 12:55:00
Haber Merkezi
 
Timsah'ta Nijerya fırtınası
Timsah'ta Nijerya fırtınası
İskoç ekibi Celtic, Kelechi Iheanacho'yu kadroda tutmaya çalışırken Bursaspor devreye girmişti. Yeşil-Beyazlılar, Nijeryalı forveti ikna ederek bedelsiz şekilde işi bitirdi. 29 yaşındaki santrforla 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Ve 1.85 boyundaki futbolcu inanılmaz bir performans sergiliyor.

2 DE ASİST EKLEDİ

Kelechi Iheanacho, şu ana kadar 1. Lig'deki 6 maçın tamamında boy gösterdi. Sahada 513 dakika kaldı. 8 kez rakip ağları sarstı. Bunun yanına 2 de asist ekledi. 6. hafta itibarıyla Batman Petrolspor 16 puanla lider... Bursaspor'un ise 15 puanı bulunuyor. Timsah'ın en büyük hedefi, seneler süren Süper Lig hasretini bitirmek...






ŞİMDİDEN HAZIR

Eğer Bursaspor mutlu son yaşarsa, Süper Lig'deki santrforu da değişmeyecek. Kelechi Iheanacho, bu senaryoda Türkiye'deki en yüksek seviyede mücadele edecek. Nijeryalı futbolcu, kariyerinde ülkesi adına da 58 karşılaşmaya çıktı. Toplamda 15 gol kaydetti...

Galatasaray'la Fenerbahçe arasında bir fark var

Galatasaray ilk 4 haftada 12 gol atarken 6 gol yedi. Sarı-Kırmızılılar şu anda 10 puanla lider. Fenerbahçe'nin yediği gol de altı... Ancak üretkenlik faktörü her şeyi değiştirdi

09.09.2026 12:33:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'la Fenerbahçe arasında bir fark var
Galatasaray'la Fenerbahçe arasında bir fark var
Son 4 sezonun şampiyonu Galatasaray, bu yıl özellikle savunma performansı sebebiyle ciddi şekilde eleştiriliyor. Sarı-Kırmızılılar, ilk 4 haftada 12 kez rakip ağları sarstı. Ancak rakiplere de 6 kez gol izni tanıdı. Yine de berabere biten Çorum sınavı dışındaki maçlarını kazandılar.






HEM DEFANS HEM HÜCUM

Cim-Bom 10 puanla lider... Fenerbahçe de tıpkı ezeli rakibi gibi şu ana kadar 6 gol yedi. Ancak Sarı-Lacivertliler toplamda 8 gol atabildi. Şu anda puan sıralamasının 9. basamağındalar. Galatasaray, savunmadaki problemini bir an önce halletmek zorunda... Fakat Kanarya'da defans dışında ofans sıkıntısı da yaşanıyor.






BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR AYNI

2. sıradaki Beşiktaş 9 puan topladı. 4. basamaktaki Trabzonspor'un ise 7 puanı bulunuyor. Attıkları ve yedikleri gol sayıları ise aynı....

Beşiktaş: Attığı gol 9, yediği gol 4
Trabzonspor: Attığı gol 9, yediği gol 4






4 büyüklerin hepsi Avrupa kupalarında boy gösterecek. Ve orada alınacak sonuçlar ve yorgunluklar da lig yarışına yansıyacak.

Türkiye'ye gelmedi, idmanda sakatlandı

Bayern Münih ile mukavelesi bittikten sonra uzun süre boşta kalan Leon Goretzka, Aston Villa'nın yolunu tutmuştu. Alman yıldızın adı daha önce Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'la da anıldı. İngiltere kariyeri ise sakatlıkla başladı!

09.09.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Türkiye'ye gelmedi, idmanda sakatlandı
Türkiye'ye gelmedi, idmanda sakatlandı
Alman devi Bayern Münih, daha sezon bitmeden Leon Goretzka ile yola devam edilmeyeceğini resmen açıklamıştı. 31 yaşındaki orta saha oyuncusu uzun süre boşta kaldı. Bu süreçte adı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'la da anıldı. Ancak 27 Ağustos'ta Aston Villa'ya katıldı.

HİÇ İYİ BAŞLAMADI

1.89 boyundaki merkez orta sahayla 30 Haziran 2028 tarihine kadar mukavele imzalandı. Kontratta ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu mevcut (kulüp taraflı). Leon Goretzka açısından İngiltere deneyimi hiç iyi başlamadı. Tecrübeli futbolcu, antrenman sırasında sakatlık yaşadı.






FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ

Dizinde problem oluşan Goretzka, yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak. Fenerbahçe 14 Ekim'de Aston Villa deplasmanına çıkacak. Alman futbolcunun o tarihe kadar tamamen hazır olması bekleniyor. Galatasaray-Aston Villa sınavı ise 24 Kasım'da... Bilindiği üzere iki temsilcimiz de Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz ekibiyle eşleşmişti.

Keşke Can Uzun'u Galatasaray'a satsaydınız

Galatasaray uzun süre Can Uzun transferi için uğraşmıştı. Son virajda Fenerbahçe'nin de girişimleri oldu. Ancak Eintracht Frankfurt onu bırakmadı. Milli futbolcunun 2 haftalık lig performansı, taraftarları kızdırdı

09.09.2026 12:04:00
Haber Merkezi
 
Keşke Can Uzun'u Galatasaray'a satsaydınız
Keşke Can Uzun'u Galatasaray'a satsaydınız
Galatasaray'ın 10 numaradaki en önemli adayı Can Uzun'du... Eintracht Frankfurt uzun süre 60 milyon euroluk serbest kalma bedelinin ödenmesini istedi. En son indikleri rakam ise 50 milyon euroydu... Sarı-Kırmızılılar bu sebeple geri çekildi. Transferin sonlarında ise Fenerbahçe devreye girdi.

1 PUAN ALABİLDİLER

Eintracht Frankfurt, Galatasaray'dan ne talep ettiyse aynısını Fenerbahçe'den de bekledi. Oyuncunun Sarı-Lacivertliler'e transferi de gerçekleşmedi. Bu arada Bundesliga başladı ve 2 hafta geride kaldı. Frankfurt, 1 yenilgi ve 1 beraberlikle 1 puan alabildi.

Can'ın performansı ise şöyle:

Union Berlin (3-3): 79 dakika, skor katkısı yok
Augsburg (1-4): 69 dakika, skor katkısı yok






EĞLENCELİ VİDEOLAR!

Milli futbolcu, alınan kötü sonuçlara rağmen sosyal medyada birçok "eğlenceli" video paylaştı. Frankfurt taraftarları ise çıldırdı. Birçok taraftar, Can'ın satılması gerektiğini düşünüyor. Kış döneminde veya 2027 yazında durum değişir mi bilinmiyor. Fakat Can mevcut formunu sürdürürse, eleştirilerin boyutu da artacak.

Ndombele'nin düştüğü hale bakın

Galatasaray 2023'te Tanguy Ndombele'yi kiralamıştı. Fransız futbolcudan beklentiler büyüktü

09.09.2026 11:01:00
Haber Merkezi
 
Ndombele'nin düştüğü hale bakın
Ndombele'nin düştüğü hale bakın
Galatasaray 2023'te Tanguy Ndombele'yi kiralamıştı. Fransız futbolcudan beklentiler büyüktü. Ancak futbolundan çok fazla kilolarıyla konuşuldu. Şu anda ise boşta bulunuyor.






Galatasaray, 2023'ün Eylül ayında Tottenham'dan Tanguy Ndombele'yi kiralamıştı. Fransız orta sahanın Sarı-Kırmızılı kariyeri hayal kırıklığı içinde geçti. Futbolundan çok kilolarıyla manşetleri süsledi. 1.81 boyundaki orta saha, Galatasaray'da toplam 26 resmi maça çıktı. 1 asist üretti. Gol sevinci yaşayamadı.






TOTTENHAM VAZGEÇTİ

Sonrasında Tottenham da ondan vazgeçti. Tanguy Ndombele 2024 yazında bedelsiz şekilde Nice Kulübü'nün yolunu tuttu. 1 Temmuz 2026'da da boşa çıktı. 29 yaşındaki futbolcuyu kimse istemedi. Fransız oyuncu boşta bulunuyor.







Ndombele'nin Nice kariyeri ise şöyle geçti:

38 resmi maç
2 gol
3 asist







3 KUPANIN 2'Sİ BURADA!

Tanguy Ndombele, profesyonel kariyerinde 3 kupa kazandı. Ve bunların 2'si, fazla şans bulamadığı Galatasaray'da geldi:







2022-2023 (Napoli): Serie A şampiyonluğu
2023-2024 (Galatasaray): Süper Lig şampiyonluğu
2023-2024 (Galatasaray): Türkiye Süper Kupası

Beşiktaş seçime gidiyor! Peki, ama neden?

Beşiktaş'ta yönetim kurulu değişikliği için olağanüstü seçim kararı alınacağı iddiası bugünün ana gündem maddesi oldu

09.09.2026 10:22:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş seçime gidiyor! Peki, ama neden?
Beşiktaş seçime gidiyor! Peki, ama neden?
Başkan Serdal Adalı, sezona iyi başladıkları bu dönemde arkasındaki rüzgarı tazelemek, elini zayıflatan "yol kazası" niteliğindeki isimleri tasfiye etmek, mali ve idari olarak çok daha "iş bitirici" bir ekiple yola devam etmek istiyor. Bu yüzden baskın seçim için düğmeye bastı.


Beşiktaş'ta yönetim kurulu değişikliği için olağanüstü seçim kararı alınacağı iddiası bugünün ana gündem maddesi oldu. Başkan Serdal Adalı'nın yönetimini tekrar güçlendirip aday olacağı, bunun "baskın bir seçim" olacağı ve Ekim ayında yapılmasının planlandığı konuşuluyor.







Baskın bir seçim olacağı ve tam da Kadıköy'de kazanılan Fenerbahçe derbisinin ardından bu karar alınacağı için Adalı'ya bir rakip çıkması beklenmiyor.

Peki, "baskın seçimin" anlamı ne? Adalı yönetim kurulunda neleri beğenmiyor? Yeni gelecek yönetim kurulu üyelerinden neler bekliyor olabilir? Fotospor editörleri olarak bu sorulara cevaplar aradık, enteresan bilgilere ulaştık:







Finansal Yükün Dengeli Dağılmaması: Transfer döneminde ve sıcak para akışında bazı yöneticiler pasif kaldı; mali yük birkaç isme (aslında genel anlamda doğrudan Başkan Adalı'ya) bindi.






Operasyonel Aksamalar: Futbol aklı, transfer komitesi veya iletişim kanallarında yaşanan aksaklıklar; kriz anlarında inisiyatif alamayan veya vitrinde durmaktan öteye geçemeyen isimler Adalı'yı kızdırdı.

Yönetim İçi Çatlaklar: Yönetim içinde farklı görüşlerin dışarıya sızması, kriz yönetiminde yekvücut hareket edilememesi ve karar alma mekanizmalarının yavaş işlemesi de bir başka neden.







Başkan Adalı yeni dönemde kulübün mali yapısını rahatlatacak, kasa kolaylığı sağlayabilecek ve yüksek tutarlı sponsorluklar getirebilecek "ekonomik profiller" üzerinde çalışıyor. Birtakım isimler belirledi, hatta bazılarını ikna ettiğine dair gelen bilgiler var.






TFF, Kulüpler Birliği ve medya ilişkilerinde masaya yumruğunu vurabilecek, kulübün haklarını savunmada daha agresif ve proaktif davranacak tecrübeli bazı isimlerle de dirsek teması mevcut.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.