logo
26 MAYIS 2026

Fenerbahçe’de play-off oynayacak

UEFA Avrupa Ligi'nin son haftasında deplasmanda Danimarka temsilcisi Midtjylland ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, son 16 turu için play-off oynama hakkı elde etti

31.01.2025 10:27:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de play-off oynayacak
Fenerbahçe’de play-off oynayacak
UEFA Avrupa Ligi'nin son haftasında deplasmanda Danimarka temsilcisi Midtjylland ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, son 16 turu için play-off oynama hakkı elde etti.

MCH Arena'da oynanan müsabakaya her iki takım da kontrollü başladı. Ev sahibi ekip, 27. dakikada Diao'nun golüyle öne geçti. Golün ardından kontrollü oyununu sürdüren sarı-lacivertliler, hızlı ataklarla pozisyon üretmeyi denedi. 39'uncu dakikada planında başarıya ulaşan Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri'nin golüyle beraberliği buldu ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya golle başlayan Fenerbahçe, 47. dakikada Edin Dzeko'nun fileleri havalandırmasıyla 2-1 öne geçti. Golün ardından sarı-lacivertliler, tempoyu düşürdü. Son bölümde yan toplarla pozisyon arayan ev sahibi ekip, 86. dakikada Andreasen ile beraberliği buldu ve maç 2-2 sona erdi.

Bu sonuçla puanını 10'a yükselten Fenerbahçe, bir üst tura çıkmayı başardı.

İlk yarı


5. dakikada Szymanski'nin ceza sahası içi sol çaprazdan arka direğe ortasında savunmanın uzaklaştırmak istediği top, penaltı noktası civarında Dzeko'nun önüne düştü. Tecrübeli santrforun müsait durumda gelişine şutunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta gitti.

23. dakikada soldan Szymanski'nin yerden pasında penaltı noktasının gerisinden gelişine Tadic'in vuruşunda top yandan auta çıktı.

27. dakikada Midtjylland öne geçti. Hücum yönünün solundan paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Aral Şimşir'in ortasında altıpasın solunda meşin yuvarlağa iyi yükselen Daio'nun kafa vuruşunda top filelere gitti: 1-0.

39. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Ani gelişen atakta Dzeko'nun ara pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan En-Nesyri'nin kalecinin üzerinden aşırtma şutunda top filelere gitti: 1-1.

42. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda yaptığı verkaçla kaleyi önünde bulan Aral Şimşir'in şutunda top üstten auta çıktı.

İlk yarı, 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı



47. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Soldan Szymanski'nin ortasında altıpas içinde ön direkte topa ayak sokan Dzeko'nun vuruşunda top filelerle buluştu: 2-1.

49. dakikada sağdan topla içeri kat eden En-Nesyri'nin ceza sahası dışından şutunda kaleci meşin yuvarlağı kontrol etti.

57. dakikada soldan yapılan ortada Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı top, ceza yayında Osorio'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun yerden sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

62. dakikada rakip yarı alanın ortasından atağı başlatan Andersson, 2 arkadaşıyla paslaştıktan sonra ceza sahası içinde topla buluştu. Bu oyuncunun karşı karşıya şutunda kaleci İrfan Can'dan dönen topun gelişine Gabriel'in vuruşunda top direk dibinden auta çıktı.

69. dakikada soldan Dzeko'nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mert Hakan Yandaş'ın müsait durumda etkisiz vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

86. dakikada ev sahibi ekip beraberliği buldu. Soldan taç atışında ceza sahasında oluşan karambolde uzaklaştıralamayan topun gelişine ceza sahası içinden Andreasen'in şutunda savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu: 2-2.

Karşılaşma, 2-2 eşitlikle sona erdi.

En-Nesyri gollerini sürdürdü



Fenerbahçe'nin Faslı santrforu Youssef En-Nesyri, gollerine devam etti.

Süper Lig'de son 6 maçında 9 gol atmayı başaran En-Nesyri, bu süreç içerisinde bir de kupada gol bulmayı başarmıştı.

Söz konusu zaman diliminde Midtjylland ağlarını da havalandırarak Avrupa'da da gol kaydetmeyi başaran En-Nesyri, sarı-lacivertlilerin son 9 resmi maçında 11. golünü attı.

Avrupa'da gol sayısını 4'e yükselten 27 yaşındaki oyuncu, 12 lig, 1'de kupada attığı gollerle bu sezon toplamda 17 gole ulaştı.

Okan Buruk'u dinlemedi gitti! Beşiktaş'la dönüyor

Okan Buruk’un tüm "kal" ısrarlarına rağmen Galatasaray’dan ayrılıp Westerlo’nun yolunu tutan Emin Bayram, Beşiktaş formasıyla Süper Lig’e dönüş yapmaya hazırlanıyor

26.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'u dinlemedi gitti! Beşiktaş'la dönüyor
Okan Buruk'u dinlemedi gitti! Beşiktaş'la dönüyor
İki sezon önce Okan Buruk'un tüm "kal" ısrarlarına rağmen Galatasaray'dan ayrılıp Westerlo'nun yolunu tutan Emin Bayram, Beşiktaş formasıyla Süper Lig'e dönüş yapmaya hazırlanıyor. Futbol aklının lideri Önder Özen'in modern ve geriden oyun kuran stoper tanımına uyan genç yıldız, Beşiktaş'ın transfer listesinin ilk sırasına yerleşti.

Maliyeti el yakan Agbadou'yu olabilecek en yüksek rakama satarak dev bir bütçe amortisi hedefleyen Beşiktaş yönetimi boşluğu Emin'le doldurmak istiyor.






Beşiktaş transfer piyasasını altüst edecek sürpriz bir transfer için düğmeye bastı. Siyah-beyazlıların radarına giren son isim, Galatasaray altyapısından yetişen ve Avrupa'da sergilediği performansla dikkat çeken Emin Bayram oldu.

İki sezon önce Okan Buruk'un tüm "kal" ısrarlarına rağmen, düzenli oynamak adına Belçika ekibi Westerlo'nun yolunu tutan genç savunmacı, şimdi Beşiktaş formasıyla Süper Lig'e dönüş yapmaya çok yakın.






GERİDEN OYUNA KURAN STOPER

Önder Özen, modern futbolun gereksinimlerine uygun olarak hazırladığı transfer listesinin en üst sıralarına Emin Bayram'ı yazdı. Taktik tahtasında stoperlerin sadece top uzaklaştıran değil, birinci bölgeden oyunu kuran ana aktörler olmasını isteyen Özen, Emin'i tam bir geriden oyun kuran stoper olarak görüyor.






EMİN BAYRAM ÇOK ÖZEL BİR YERDE

Bayram'ın Westerlo'da kazandığı maç ritmi, Belçika Ligi'ndeki baskı altında soğukkanlı kalabilme yeteneği ve dikine attığı hat kıran paslar, Önder Özen'in elit savunma kriterleriyle %100 uyuşuyor. Genç oyuncunun bu üstün pas menzili, Beşiktaş'ın yeni sezondaki oyun kurulumunun da şifresi olacak.






HEDEF AGBADOU'YU EN YÜKSEĞE SATMAK

Bu transfer hamlesinin arkasında yasa sadece bir oyuncu takviyesi değil, aynı zamanda devasa bir mali strateji yatıyor. Özen'in planları arasında, uygun bir müşteri bulunması halinde Emmanuel Agbadou'nun satışı kesinleşti.






Fildişi Sahilli stopere ödenen bonservis bedeli kulüp bütçesi üzerinde ciddi bir yük oluşturdu. Hedef Agbadou'yu olabilecek en yüksek rakama satarak bu maliyeti amorti etmek.

Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu

Okan Buruk’un uzun süredir kadrosuna katmak istediği Yusuf Akçiçek’in transferi oyuncunun Fenerbahçe aidiyeti ve Avrupa hedefi nedeniyle çıkmaza girdi

26.05.2026 12:20:00
Haber Merkezi
Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu
Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu
Galatasaray'da sol stoper harekatı başladı. Teknik direktör Okan Buruk'un uzun süredir kadrosuna katmak istediği Yusuf Akçiçek'in transferi oyuncunun Fenerbahçe aidiyeti ve Avrupa hedefi nedeniyle çıkmaza girince rota Hollanda'ya çevrildi. Hem Abdülkerim Bardakcı'yı yedekleyecek hem de uzun vadede onun yerini alarak savunmanın yeni lideri olacak bir isim arayan Buruk, geçen sezon da gündeme gelen Ajax'ın genç yeteneği Ahmetcan Kaplan'da karar kıldı.






Galatasaray'da gelecek sezonun transfer planlaması doğrultusunda savunma hattı için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda sol stoper arayışlarını hızlandıran sarı-kırmızılı yönetim, rotasını Hollanda'ya çevirdi. Abdülkerim Bardakcı'yı hem yedekleyecek hem de uzun vadede yerini alabilecek potansiyelde bir isim arayan Buruk, kararını verdi.






"FENERBAHÇELİYİM" DEDİ KESTİRDİ ATTI

Okan Buruk'un listesinin ilk sırasında, şu anda Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal forması giyen Yusuf Akçiçek yer alıyordu. Ancak bu transfer hamlesi oyuncunun kariyer planlaması ve aidiyeti nedeniyle gerçekleşmedi. Fenerbahçe altyapısından yetişen ve sar-lacivertli kulübe bağlılığını gizlemeyen Yusuf, şu aşamada Türkiye'ye dönmeye sıcak bakmadığını söyledi. Genç savunmacı, Al-Hilal'den ayrılması durumunda kariyerine mutlaka Avrupa'da devam etmek istiyor.






BURUK'UN ÖNCELİĞİ YUSUF

Yusuf Akçiçek transferinin zora girmesiyle birlikte Okan Buruk, geçen sezon da sarı-kırmızılıların gündemine gelen Ahmetcan Kaplan ismini yeniden masaya getirdi.

Ajax'ta beklenen patlamayı yapamadıktan sonra kiralandığı NEC formasıyla oldukça başarılı ve istikrarlı bir sezon geçiren Ahmetcan, teknik heyetin tam notunu aldı.

Okan Buruk, genç stoperin yüksek potansiyeline fazlasıyla güveniyor. Deneyimli teknik adama göre Ahmetcan, hem kısa vadede Abdülkerim'i kusursuz şekilde yedekleyecek hem de uzun vadede Galatasaray savunmasının liderliğini üstlenebilecek kumaşa sahip.






AJAX İLE 2027'DE BİTİYOR

Transfer için resmi adımlar atılmadan önce ilk nabız yoklama operasyonu tanıdık bir isim üzerinden yürütüldü. Ahmetcan Kaplan ile ilk görüşmenin, Trabzonspor'dan eski takım arkadaşı olan milli kaleci Uğurcan Çakır aracılığıyla yapıldığı ve oyuncunun fikrinin alındığı öğrenildi.

Galatasaray'ın bu transferde elini güçlendiren en büyük etkenlerden biri ise oyuncunun sözleşme durumu. Ahmetcan Kaplan'ın Ajax ile olan kontratı 2027 yılında sona eriyor.






3-4 MİLYON EURO'YA BİTECEK

Sözleşmesinin son dönemine yaklaşılması ve Hollanda devinin kadro planlaması nedeniyle, kapının uçuk olmayan makul rakamlarla açılması bekleniyor. Futbol kulislerinde, Ajax'ın genç stoper için 3-4 milyon Euro civarında bir bonservis bedeline "Evet" diyeceği konuşuluyor.

Galatasaray'a büyük ikramiye!


 
Galatasaray'a piyango vurdu... Menajerler İngiltere’de küme düşen West Ham'ın 44 milyon Euro’luk yıldız adayı Mateus Fernandes’i teklif etti. Londra ekibinin maaş bütçesini düşürme zorunluluğu nedeniyle kiralama formülünün masaya gelmesi, transferde Galatasaray'ın elini güçlendirdi. Taraftara adeta çifte bayram yaşatacak bu dev hamle için süreç başladı.

26.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a büyük ikramiye!
Galatasaray'a büyük ikramiye!

Galatasaray'da yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, 10 numara bölgesi için İngiltere'den sürpriz bir teklif geldi. Menajerler, Premier Lig'den düşen West Ham'ın Portekizli genç yıldızı Mateus Fernandes'i sarı-kırmızılı yönetime önerdi. Finansal olarak küçülmeye gitmek zorunda olan Londra ekibinin bu durumu, sarı-kırmızılılar için tarihi bir fırsat doğurdu.

Etiket fiyatı yüksek

Mateus, Sporting'den 15 milyon Euro karşılığında Southampton'a transfer olmuş, ardından West Ham oyuncu için tam 44 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.
Premier Lig'de West Ham formasıyla sezonu 3 gol ve 4 asistle tamamlayan 21 yaşındaki maestro, takımının küme düşmesiyle birlikte ayrılık noktasına geldi.







Kiralık olarak gelebilir

İngiltere'de alt lige düşen kulüplerin yaşadığı mali kriz ve maaş bütçesi kısıtlamaları, West Ham'ı da vurdu. Maaş skalasını acilen düzenlemek zorunda olan Londra ekibi, Mateus dahil yüksek kazançlı birçok oyuncusunu kiralamaya sıcak bakıyor. Galatasaray yönetimi, bu finansal zorunluluğu lehine çevirerek Portekizli yıldızı kiralık olarak kadrosuna katmak için kolları sıvadı.









İstatistikleri iyi

Genç yıldız, Galatasaray'ın ısrarla istediği Bruno Fernandes'in Portekiz futbolundaki veliahdı olarak gösteriliyor. Oyun zekası ve saha içi liderliğiyle büyük benzerlik taşıyan genç oyuncu, sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıracak cinsten bir profile sahip. Mateus Fernandes, sadece tabelaya yaptığı katkıyla değil, modern futbolun gerektirdiği tüm elit istatistiklerle ön plana çıkıyor.







Baskı Altında Kusursuz (yüzde 87.5 Pas İsabeti)

En yoğun pres altında bile soğukkanlılığını kaybetmeyen Portekizli, yüzde 87.5 pas isabet oranıyla takımını geriden kusursuz çıkarıyor.

Dikine Oyunda Elit

Topu savunmadan alıp üçüncü bölgeye dikine taşıma istatistiğinde, Premier Lig'in en elit genç oyuncuları arasında yer alıyor.

U21 Kategorisinde Premier Lig'in Zirvesinde

Sadece yaratıcı bir 10 ya da 8 numara değil; top kapma, pas arası ve sahipsiz top kazanma metriklerinde Premier Lig'deki U21 orta sahalar arasında zirveye oynuyor. Okan Buruk'un çok sevdiği, hem hücumda hem savunmada yoğun prese dayalı çift yönlü oyun yapısına birebir uyum sağlıyor.

Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım

Fenerbahçe ve Galatasaray, Manisa FK’nın 2008 doğumlu sol stoperi Ada İbik’i kadrosuna katmak için amansız bir savaşa tutuşmuşken, sahneye çıkan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ezberleri bozdu. Geleceğin savunma lideri olarak gösterilen ve "Yeni Abdülkerim Bardakcı" olarak anılan 17 yaşındaki stoperle baş başa görüşerek ikna etmeyi başardı

26.05.2026 12:09:00
Haber Merkezi
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fenerbahçe ve Galatasaray birbirini yerken, devreye giren Trabzonspor Teknik Patronu Fatih Tekke işi bitirdi. Türk futbolunda transfer piyasası daha önce benzeri görülmemiş bir çalımla sarsılıyor!






Gazetemizin daha 10 Nisan'da "Yeni Abdülkerim Bardakcı için Fenerbahçe ve Galatasaray kapışıyor" başlığıyla manşete taşıdığı Ada İbik transferinde, iki İstanbul devine de unutamayacakları bir ders geldi. Geleceğin en büyük savunma lideri olarak gösterilen Manisa FK'nın 2008 doğumlu stoperi Ada İbik, herkes Galatasaray veya Fenerbahçe'ye imza atmasını beklerken rotayı Trabzonspor'a kırdı!






TEKKE GİRDİ VE İŞİ BİTİRDİ

Transfer savaşında dengeleri altüst eden hamle Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den geldi. Genç oyuncuyla baş başa bir görüşme gerçekleştiren efsane futbol adamı, Ada'yı ikna etmeyi başardı.

Tekke'nin genç stoperi, "sana benim Trabzonspor'da vereceğim şansı vermeyecekler" diyerek Trabzonspor forması giyme konusunda ikna etti.

Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı ve oyuncuya sunduğu gelişim projesi, Ada İbik'in tercihini bordo-mavili ekipten yana yapmasında kırılma noktası oldu.






17 YAŞINDA AMA ÇOK OLGUN

Henüz 17 yaşında olmasına rağmen bu sezon Manisa FK formasıyla tam 29 resmi maça çıkan Ada İbik, sadece yaşıtlarının değil, ligin tecrübeli isimlerinin de önüne geçti.

Saha içindeki inanılmaz olgunluğu, %86'lık pas isabet oranı ve geriden oyun kurma becerisiyle modern bir stoper profili çizen genç yetenek, aynı zamanda tam bir joker.






SOL AYAKLI VE ÇOK YÖNLÜ

Sol ayaklı olmasının avantajıyla sol stoper, sol bek ve ihtiyaç halinde sol önde (kanatta) de görev yapabilen Ada, bu yönüyle transfer piyasasının en gözde ismi haline gelmişti.

Galatasaray ve Fenerbahçe transfer masasında birbirine üstünlük kurmaya çalışırken, Trabzonspor sergilediği kararlılık ve Fatih Tekke faktörüyle yılın transfer çalımını atmış oldu. Bordo-mavililer, Türk futbolunun geleceğine çok büyük bir imza atmaya hazırlanıyor!

Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı

Scout şefi Eren Mert’in İspanya’da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi

26.05.2026 11:33:00
Haber Merkezi
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Scout şefi Eren Mert'in İspanya'da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi. Bonservisi Braga'da olan ve Mirandés formasıyla sergilediği pas kalitesi ile top geri kazanma istatistikleriyle parmak ısırtan 2006 doğumlu genç deha için yönetim, 3-4 milyon Euro'luk bir bütçeyle geleceğin multi-milyonluk yıldızını kadroya katmayı planlıyor.






Trabzonspor yeni sezon transfer çalışmalarında TFF'nin 2004 ve sonrası için belirlediği kota çerçevesinde genç yeteneklerin peşinden gidiyor. Bordo-mavililerin, İspanya 2. Lig ekiplerinden Mirandés'te kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Portekiz ekibi Braga'da bulunan 2006 doğumlu ön libero Thiago Helguera'yı radarına aldığı ortaya çıktı.






MODERN BİR ÖN LİBERO GÖRÜNÜMÜNDE

Karadeniz fırtınasının scout şefi Eren Mert'in, 18 yaşındaki Uruguaylı oyuncuyu en az 3 maçta stadyumda bizzat canlı gözle takip ettiği bildirildi. Geleceğe yatırım gözüyle bakılan genç ön liberonun transferi için 3-4 milyon Euro civarında bir bonservis bedeliyle el sıkışılabileceği belirtiliyor.

Oyuncunun bu sezon İspanya 2. Ligi'nde sergilediği performans, Trabzonspor için hem potansiyelli bir modern ön libero profilini ortaya koydu.






İŞTE POTANSİYEL GÖSTERGELERİ

18 yaşında olmasına rağmen fiziksel direnci yüksek bir ligde maç başına 4 kereden fazla topu takımına kazandırması (4.3 topu geri kazanma, 1.4 top çalma ve 0.7 pas arası), savunma önünde tam bir "çapa" olabileceğini gösteriyor.

Kendi yarı sahasındaki %89'luk pas (rakip yarı sahada %72 isabet) başarısı, baskı altındayken bile topu stoperlerden alıp oyuna temiz sokabildiğini kanıtlıyor.

Avrupa'nın en sert liglerinden (34 maç-25 ilk 11), 2320 dakika süre.birinde 18 yaşında bu kadar düzenli süre bulması, oyuncunun taktik disiplininin yüksek ve sakatlık eğiliminin düşük olduğunun en büyük göstergesi.






BİR KAÇ SEZONA BÜYÜK KAZANÇ

Thiago Helguera, Trabzonspor için hem orta sahadaki defansif direnci ve pas kalitesini artırabilecek hem de birkaç yıl içinde çok yüksek kar marjıyla Avrupa'ya satılabilecek tam bir "scout transferi" potansiyeline sahip.

Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi, Jorge Mendes ile gerçekleştirdiği zirvede turnayı gözünden vurdu

26.05.2026 11:28:00
Haber Merkezi
Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur
Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi, Jorge Mendes ile gerçekleştirdiği zirvede turnayı gözünden vurdu. Portekizli menajerin "Ferdi'den daha büyük potansiyel" diyerek önerdiği Fransa 2. Ligi ekibi Clermont'un 2006 doğumlu gurbetçi sol kanat oyuncusu İlhan Fakılı için düğmeye bastı. Safi, Trabzonspor'un Bastia'dan getirdiği Oualai örneğiyle ikna oldu.






Fenerbahçe'de kongre rüzgarları eserken, başkan adaylarının transfer operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Teknik direktör ve dünya çapındaki yıldızlar için kolları sıvayan başkan adayı Hakan Safi, bu süreçte dünyanın bir numaralı menajeri Jorge Mendes ile bir araya geldi. İkilinin gerçekleştirdiği son stratejik zirveden ise Fenerbahçe camiasını heyecanlandıracak sürpriz bir gurbetçi hamlesi çıktı.






TÜRK U-21 MİLLİ TAKIMINDA DA OYNUYOR

Fransa Ligue 2 ekiplerinden Clermont forması giyen ve U-21 milli takımında da oynayan 18 yaşındaki sol kanat oyuncusu İlhan Fakılı'nin transferini bitirme noktasına getirdiği iddia edildi.

Görüşmenin perde arkasından sızan bilgilere göre; Clermont ile sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek olan genç oyuncu için Hakan Safi adeta gözünü kararttı. Kulübüyle olan kontrat durumunu fırsat bilen Safi'nin, mali şartlara takılmadan bu yatırımı yapmaya hazır olduğu belirtildi.






HAKAN SAFİ'YE GÜVENCE VERDİ

Zirvede masaya gelen İlhan Fakılı ismi için Jorge Mendes'in de Hakan Safi'ye çok özel bir güvence verdiği öne sürüldü. Portekizli menajerin, 2006 doğumlu sol kanat için, "Ferdi Kadıoğlu'ndan çok daha büyük bir kariyer bekliyor" ifadelerini kullandığı iddia edildi.






KAÇIRILMAMASI GEREKEN FIRSAT

Hakan Safi'nin bu transfer için ikna olmasının arkasında Trabzonspor'un Fransa 2. Ligi ekibi Bastia'dan kadrosuna kattığı Oualai transferinde yakaladığı başarının yattığı da iddia edildi. Bu referansı dikkate alan Safi ve ekibi, İlhan Fakılı'yi "kaçırılmaması gereken bir fırsat kapısı" olarak görüyor.






BU SEZON 9 GOLE KATKI SAĞLADI

Bu sezon Clermont formasıyla Ligue 2'de adından sıkça söz ettiren İlhan Fakılı, istikrarlı yapısı ve skora katkısıyla dikkat çekiyor. Takımıyla çıktığı 33 resmi maçta 4 gol ve 5 asistlik performans sergileyen genç gurbetçi hızı, adam eksiltme becerisi ve yüksek oyun zekasıyla Avrupa'daki birçok scout listesinin en üst sıralarında yer alıyordu.

Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas

Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020’de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu

26.05.2026 11:24:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020'de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu.
Menajeri Allan Bak Jensen'in ardından bizzat Danimarkalı teknik adamla yapılan FaceTime görüşmesiyle ilk görüşmeden beklenenden iyi sonuç alındı.






Beşiktaş'ta futbol direktörlüğü koltuğuna oturan Önder Özen yeni teknik direktör profilini belirledi. Geleneksel metotları bir kenara iterek modern futbolun şifrelerini çözecek bir "sistem mimarı" için düğmeye basan Özen, taraftarı heyecanlandıracak bir isme yöneldi. Özen aradığı tüm kriterleri karşılayan Danimarkalı dahi Kasper Hjulmand için operasyonun düğmesine bastı.






MENAJER JENSEN İLE GÖRÜŞTÜ

Özen, Hjulmand'ın menajeri Allan Bak Jensen ile resmi olmayan bir görüşme gerçekleştirdi. Bu ilk temasın ardından bizzat Hjulmand ile de bir FaceTime görüşmesi yaptı. Projenin detayları ve kulübün vizyonunu deneyimli hocaya aktardı.

Leverkusen'i çalıştıran Hjulmand "barışçıl bir ayrılık" formülü üzerinde çalışıyor. Bu da Beşiktaş'a gelmesinde kolaylık sağlayacak bir unsur olacak.






TARAFTARIN ARADIĞI İSİM

Siyah-beyazlı taraftarlar coşkulu, önde basan ve akıcı bir oyun görmek istiyor. Tam da bu noktada Hjulmand ismi öne çıkıyor. Başarılı teknik adamın Danimarka Milli Takımı ve Nordsjælland'da başarıyla uygulattığı modern, pas trafiğine dayalı ve dinamik hücum felsefesi tribünleri mest edebilir.






EURO 2020'DEKİ LİDERLİĞİ AKILLARDA

Hjulmand denince akla ilk gelen Danimarka ile Euro 2020'de oynattığı harika futbol ve yakaladığı yarı final başarısı. Turnuva esnasında Christian Eriksen'in yaşadığı kalp krizi trajedisinin ardından takımı ayağa kaldırma biçimi, Hjulmand'ın "liderlik ve kriz yönetimi" becerisini tüm dünyaya kanıtlamıştı.

Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!

Daha önce dünyaca ünlü yıldızlar için 'Sen Ali Koç’sun, git al' çağrısı yapan Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım aday olunca ağız değiştirdi. 'Büyük transferler kulübü küme düşürür' çıkışıyla fren yaptı

26.05.2026 10:46:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!
Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!
Daha önce dünyaca ünlü yıldızlar için 'Sen Ali Koç'sun, git al' çağrısı yapan Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım aday olunca ağız değiştirdi. 'Büyük transferler kulübü küme düşürür' çıkışıyla fren yaptı.

Spor kamuoyunda 'tek taşla iki kuş' olarak yorumlanan bu ani dönüşün arkasında; hem seçilmesi halinde taraftarın devasa transfer beklentisini şimdiden dizginleme hem de rakiplerini finansal sorumsuzlukla suçlayarak köşeye sıkıştırma stratejisi yatıyor.







Fenerbahçe'de yaklaşan olağan seçimli genel kurul öncesi başkan adaylarından Aziz Yıldırım'ın son açıklamaları çok fazla "alt metin" okuması gerektiriyor.

Daha önce eski başkan Ali Koç'a dünyaca ünlü yıldızlar Sergio Ramos, Marcelo, Benzema'nın isimlerini vererek, "Fenerbahçe'ye Serdar Dursun almak yakışmaz" çağrısı yapan Yıldırım'ın, söylemini bir anda değiştirerek finansal kısıtlamalara ve UEFA cezalarına vurgu yapması dikkat çekti.







YILDIRIM'IN ÇOK KONUŞULACAK SÖZLERİ

Yıldırım'ın kurduğu yönetim kurulu listesinin, maddi olarak Hakan Safi'ye karşı zayıf kaldığı yönündeki iddialar tartışılırken, Yıldırım'ın bu ani "fren"i stratejik bir hamle olarak yorumlandı.







Yıldırım'ın eski sözlerini taca actan çıkışı da çok dikkat çekici:

- Onu getireceğiz, bunu getireceğiz diyorlar. Getiremezsiniz. UEFA'dan ceza alırsınız. Ceza katlanarak ilerliyor. Örnek veriyorum: 500 milyon Euro gelirin varsa yarısı kadar ceza ödersiniz. Bunu da kimse ödeyemez. Hataya devam ederseniz küme düşme cezası alırsınız. Bu kabul edilemez.







UEFA'NIN KÜME DÜŞÜRME YETKİSİ YOK

Yıldırım'ın "küme düşme" çıkışına karşın, uluslararası futbol hukukunda kurallar farklı işliyor. Bir üst kuruluş olan UEFA'nın, Süper Lig gibi yerel liglere doğrudan müdahale ederek bir takımı alt lige düşürme yetkisi bulunmuyor. UEFA'nın uygulayabileceği en ağır yaptırım Avrupa kupalarından men etmek.







Aziz Yıldırım'ın geçmişteki popülist transfer söylemlerinden, kurallara ve bütçeye vurgu yapan bu sert çizgiye kayması, spor basını ve genel kurul kulislerinde iki farklı pencereden değerlendiriliyor.






YILDIZ BEKLENTİSİNİ FRENLEDİ

Aziz Yıldırım bu stratejik çıkışıyla tek taşla iki kuş vurmayı hedefliyor. Deneyimli başkan öncelikle başkan seçildiğinde sırtına binecek "uçuk yıldız" beklentisini frenlerken, diğer yandan da rakibini finansal uçurumla itham ederek seçim yarışında elini güçlendirmeyi hedefliyor.

Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi

Sergen Yalçın dönemi resmen kapanmadan Önder Özen'in onayladığı isimlerle transfer operasyonuna sıfırdan başlayan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, iki Yunan yıldız için ileri aşamaya geldi

26.05.2026 10:35:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi
Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi
Sergen Yalçın dönemi resmen kapanmadan Önder Özen'in onayladığı isimlerle transfer operasyonuna sıfırdan başlayan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, iki Yunan yıldız için ileri aşamaya geldi.

Portekiz devi Benfica ile 20 milyon Euro'dan açılan pazarlıklarda aşama kaydedilen golcü Pavlidis, siyah-beyazlıların sunduğu 3 katı maaş teklifine 'evet' dedi. Newcastle United'ın gözden çıkardığı Vlachodimos ise Sevilla'nın bütçe engeline takılmasının ardından rotayı İstanbul'a çevirdi ancak imza için teknik direktör şartı koştu.







Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi futbol yapılanması sil baştan yazılıyor. Teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların resmen ayrılmasından önce "farklı bir yoldan" transfer çalışmalarına başlayan başkan Serdal Adalı, gizli yürüttüğü operasyonunda çok önemli bir yol katetti.

Yalçın'ın verdiği raporlardan bağımsız olarak, 12 yıl sonra kulübe futbol direktörü olarak dönen Önder Özen'in raporu belirleyici oldu. Özen'in listesinde ilk sıralarda yer aldığı iddia edilen iki Yunan yıldız için Başkan Adalı taarruz başlattı.







YALÇIN'IN DEĞİL ÖZEN'İN LİSTESİ

Siyah-beyazlıların ilk hedefi, Önder Özen'in sistemine tam uyum sağlayan, stoperleri yıpratan ve modern bir bağlantı forveti olan Vangelis Pavlidis.

Gelen bilgilere göre, Portekiz devi Benfica ile masaya oturan Beşiktaş yönetimi, 20 milyon Euro'dan başlayan sıkı bir pazarlık sürecinin içinde. İki kulüp arasındaki mali beklentilerde şu an için büyük farklar var gibi görünse de, bu farkın kapanmayacak seviyede olmadığı belirtiliyor.







PAVLIDIS MAAŞI DUYUNCA COŞTU

Oyuncu cephesinde ise Beşiktaş'ın eli son derece güçlü. Siyah-beyazlı yönetimin, Pavlidis'e Benfica'da kazandığı yıllık ücretin neredeyse 2-3 katını teklif ettiği öğrenildi.

Bu astronomik teklif sonrası Yunan golcünün Beşiktaş'a gelmeye dünden razı olduğu ve adeta imza atmaya hazır konumda beklediği ifade ediliyor.







YUNAN KALECİ HOCAYI BEKLİYOR

Diğer bir Yunan yıldız da kaleci Odysseas Vlachodimos. Tecrübeli file bekçisi için bonservisini elinde bulunduran İngiliz ekibi Newcastle United'ı ikna etmenin çok zor olmadığı gelen haberler arasında. Ancak bu transferin önündeki en büyük engel, oyuncunun geleceğe yönelik belirsizlikleri.







Yunan kaleci, Beşiktaş'a imza atmadan önce yeni teknik direktörün netleşmesini ve projesini görmeyi şart koşuyor. Ayrıca Vlachodimos geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği Sevilla'da kalmak istiyor. Ancak İspanyol ekibinin bu transferi kalıcı hale getirecek ekonomik gücü yok.

Wolfsburg'u yenen Paderborn, Bundesliga'ya yükseldi

Almanya Bundesliga play-out finali ikinci maçında Paderborn, uzatmalarda Wolfsburg'u 2-1 mağlup ederek Bundesliga'ya yükseldi

26.05.2026 10:06:00 / Güncelleme: 26.05.2026 10:09:50
İhlas Haber Ajansı
Wolfsburg'u yenen Paderborn, Bundesliga'ya yükseldi
Wolfsburg'u yenen Paderborn, Bundesliga'ya yükseldi
Almanya Bundesliga play-out finali ikinci maçında Paderborn, uzatmalarda Wolfsburg'u 2-1 mağlup ederek Bundesliga'ya yükseldi.



Almanya Bundesliga'da sezonu 16. sırada tamamlayan Wolfsburg ile, play-out'ta karşılaşan Paderborn, rakibini 2-1 mağlup ederek gelecek sezon Bundesliga'da oynamaya hak kazandı. Wolsfsburg ise Bundesliga 2'ye düştü.

Wolfsburg, 30 yıl sonra alt lige düştü. Paderborn ise 7 yıl sonra play-out'tan Bundesliga'ya yükselen ilk takım oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.