logo
07 TEMMUZ 2026

Fenerbahçe'den fikstür hamlesi


 
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu fikstürü 9 Temmuz'da çekiliyor; Fenerbahçe, dev derbinin rövanşını Kadıköy’e almak için TFF nezdinde bastırıyor. TFF'nin yapay zekâ destekli fikstür algoritmasına "aynalı numara" kriteri girerek çözmesi beklenen bu kördüğüm, Avrupa kupası takvimlerinden şehir güvenliğine, derbi yasaklarından peş peşe deplasman kısıtlamalarına kadar uzanan çok katı ve milimetrik kurallara bağlı.

07.07.2026 12:12:00
Haber Merkezi
 
 Fenerbahçe'den fikstür hamlesi
 Fenerbahçe'den fikstür hamlesi

Süper Lig'de 2026-27 sezonu fikstür çekimi 9 Temmuz Perşembe günü saat 14.00'te Riva'da gerçekleştirilecek. Fenerbahçe yönetimi ligde en son 2021-22 sezonunda yaşanan senaryonun tekrarlanması ve Galatasaray derbisinin ikinci yarıdaki ayağının mutlaka Saracoğlu'nda oynanması için TFF nezdinde kulis faaliyetlerini hızlandırdı.

TFF'nin bu talebi karşılamak adına, kura çekimi öncesinde yapay zekâ destekli fikstür algoritmasına özel bir 'aynalı numara' veya doğrudan kısıt kuralı tanımlayarak ilk maçın Rams Park'ta, rövanşın ise Kadıköy'de oynanmasını matematiksel olarak garantileyeceği iddia ediliyor.







Şehir güvenliği de önemli

TFF'nin fikstür anahtarını oluştururken kullandığı bilgisayar yazılımı, kulüplerin keyfi isteklerinden ziyade çok katı matematiksel kısıtlar ve emniyet protokolleri çerçevesinde çalışıyor. Algoritmanın en net "kırmızı çizgilerinden" biri, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aynı hafta İstanbul'da ev sahibi olmasını engelleyen şehir güvenliği kuralı.







Büyükler üst üste oynamıyor

Büyük maçların adil dağılımı ve yayıncı kuruluşun reyting dengesi için algoritmaya çok spesifik derbi kuralları entegre ediliyor. Sisteme girilen kısıtlar uyarınca, milli maç aralarından hemen önceki haftalara kesinlikle derbi maçı konulmuyor ve hiçbir Süper Lig takımı "Büyük Dörtlü" ile peş peşe haftalarda karşılaşamıyor.







Peşpeşe eşleşme engeli

Yapay zekâ, kulüplerin Avrupa kupalarındaki yoğun seyahat ve dinlenme takvimlerini de milimetrik olarak hesaplıyor. Şampiyonlar Ligi'nde Salı veya Çarşamba sahaya çıkan takımlar ile Perşembe günü Avrupa veya Konferans Ligi'nde oynayan takımların, kupa trafiğinin en yoğun olduğu kritik haftalarda ligde birbirleriyle peş peşe eşleşmesi engelleniyor.

Nübel Beşiktaş'a bir adım uzaklıkta

Manuel Neuer’in kesin emekliliğiyle Alman milli takımında neredeyse yirmi yıllık devir kapandı ve yeni bir bir numara arayışı başladı

07.07.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Nübel Beşiktaş'a bir adım uzaklıkta
Nübel Beşiktaş'a bir adım uzaklıkta
Manuel Neuer'in vedasıyla Almanya kalesinde bir devir kapanırken, Beşiktaş'ın transfer listesindeki Alexander Nübel tam bir kariyer kavşağında! Kariyerinin zirvesinde Almanya'nın  1 numarası olmayı hedefleyen 29 yaşındaki eldiven, Süper Lig'e gelirse milli takım şansını kaybetmekten korkuyor. Neuer'in veliahtı olarak 22'lik Jonas Urbig'i işaret ettiği, Baumann ve Ter Stegen gibi isimlerin de pusuda beklediği bu dev rekabette; Nübel'in Beşiktaş kararı merakla bekleniyor.






Manuel Neuer'in kesin emekliliğiyle Alman milli takımında neredeyse yirmi yıllık devir kapandı ve yeni bir bir numara arayışı başladı. Bu süreçte Bayern Münih'in elden çıkardığı 29 yaşındaki kaleci Alexander Nübel'in adı Beşiktaş ile anılıyor. Kariyerinin zirvesinde olan Nübel, siyah-beyazlıların kalesini korumaya geleceği dönemde Almanya'nın da as kalecisi olmayı da hedefliyor.






29 YAŞINDA YAKALADIĞI ŞANS

Ancak Nübel, milli takımdaki birinci kalecilik şansını zora sokmamak adına Süper Lig'e transfer olma fikrine henüz kesin bir "evet" demedi.






Almanya kalesi için aday listesi geniş olsa da şu an için açık ara bir favori bulunmuyor. Şu sıralar ilk 11 için en güçlü adaylar Oliver Baumann, Jonas Urbig ve Alexander Nübel olarak öne çıkıyor.

Nübel'i, Beşiktaş'a "evet" demekten alı koyanda Süper Lig'in konumu. Eğer Beşiktaş'a gelirse 29 yaşında yakaladığı Alman Milli Takımı'nın 1. kalecisi olma şansını kaybedeceğine inanıyor.






NEUER'İN TERCİHİ 22'LİK URBIG

36 yaşındaki Baumann, Bundesliga tecrübesi ve milli takımdaki güçlü performansıyla en istikrarlı isim olsa da yaşı nedeniyle uzun vadeli bir çözüm olarak görülmüyor.






Geleceğin kalecisi gözüyle bakılan 22 yaşındaki Jonas Urbig ise listenin en dikkat çeken isimlerinden biri. Son dönemde FC Bayern formasıyla mükemmel bir gol yememe rekoru kıran ve modern oyun kurma yetenekleriyle parlayan genç yeteneğe Manuel Neuer bile tam destek veriyor. Neuer, Urbig'in hem Bayern'de hem de milli takımda kendi izinden gidebilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyor.






DİĞER ADAYLAR O KADAR İDDİALI DEĞİL

Geniş aday kadrosunda ise Marc-André ter Stegen, Noah Atubolu ve Finn Dahmen yer alıyor. Son dönemde sık sık sakatlıklarla boğuşan Ter Stegen, Euro 2028'de Almanya'nın kalesini koruma hayalinden vazgeçmiş değil.






Freiburg'da kulüp rekoru kıran genç yetenek Atubolu ve FC Augsburg'da güçlü performanslar sergileyen Dahmen de zirve yarışını bırakmıyor. Alman futbolunda kartlar yeniden dağıtılırken, Nübel'in hem Beşiktaş hem de milli takım ekseninde alacağı karar merakla bekleniyor.

Beşiktaş'ın yeni 'kahraman'ı

Beşiktaş, Arsenal'ın Belçikalı yıldızı Leandro Trossard’ın transferi için İngiliz deviyle 18 milyon Euro + 2 milyon Euro bonus karşılığında kesin anlaşmaya vardı

07.07.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın yeni 'kahraman'ı
Beşiktaş'ın yeni 'kahraman'ı
Beşiktaş, Arsenal'ın sol kanat yıldızı Leandro Trossard'ı 18+2 milyon Euro'luk bonuslu paketle kadrosuna katarak yılın transfer bombasını patlattı. İngiliz ekibinde West Ham'a attığı şampiyonluk golüyle efsaneleşen 31 yaşındaki Belçikalı "kahraman" olarak siyah-beyazlı formayı giymeye hazırlanırken, bu satıştan zarar ettiğini düşünen Arsenal analistleri yönetimi eleştiri yağmuruna tuttu.






Beşiktaş, Arsenal'ın Belçikalı yıldızı Leandro Trossard'ın transferi için İngiliz deviyle 18 milyon Euro + 2 milyon Euro bonus karşılığında kesin anlaşmaya vardı. Sözleşmesinin bitmesine bir yıl kalan 31 yaşındaki sol kanat oyuncusunun bu bedelle satılması, Arsenal cephesinde tartışma yarattı.






ŞAMPİYONLUK GOLÜNÜ ATAN OYUNCU

Analistler, Şampiyonlar Ligi finalinde ilk 11 oynayan böylesine kanıtlanmış bir kalitenin ucuza gittiğini belirterek Arsenal yönetimini eleştirdi ve Chelsea gibi rakiplerin aksine oyuncu satışlarında yine zayıf kalındığını vurguladı.






Trossard, inişli çıkışlı performansına rağmen Mikel Arteta döneminin en iyi fiyat-performans transferi olarak kulüp tarihine geçti. Belçikalı oyuncu, West Ham'a attığı ve Arsenal'e Premier Lig şampiyonluğunu getiren o tarihi golle taraftarın kalbinde ölümsüzleşti.






TROSSARD'IN İSTİKRAR SORUNU

Kırmızı-beyazlı formayla kritik anlarda sahneye çıkan ve zorlu maçları çözen yıldız isim, Londra'dan bir efsane olarak ayrılıp Beşiktaş'ın yeni kahramanı olmaya geliyor.






Bu ayrılık, Arsenal taraftarlarının yaklaşık iki yıldır beklediği sol kanat yenilenmesinin de önünü açtı. Gabriel Martinelli ile Trossard'ın istikrarsızlığı nedeniyle geçen yaz transfer yapmak isteyen ancak oyuncu satamadığı için hamle yapamayan İngiliz ekibi, sonunda düğmeye bastı.






ROGERS, BARCOLA VE TZOLIS YEDEKLERİ

Sportif direktör Andrea Berta aylardır oyuncu satışları üzerinde çalışırken, Trossard'ın gidişiyle birlikte hücum hattına en az onun kadar skorer ve büyük maçları çözecek yeni bir dünya markasının getirilmesi hedefleniyor.






Trossard'ın boşluğunu doldurmak için Arsenal'ın transfer listesi de şimdiden şekillendi. Londra ekibinin hücum hattını güçlendirmek adına Morgan Rogers, Bradley Barcola ve Christos Tzolis gibi genç ve dinamik isimlere odaklanması bekleniyor.

Galatasaray'a Lesley Ugochukwu transferinden haber var

Galatasaray'ın orta saha transferindeki gözdelerinden Lesley Ugochukwu için İngiltere'den keyif kaçıran haberler geldi

07.07.2026 11:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a Lesley Ugochukwu transferinden haber var
Galatasaray'a Lesley Ugochukwu transferinden haber var
Galatasaray'ın orta saha hedefi Lesley Ugochukwu transferinde menajerler ortalığı karıştırdı, işler sarpa sardı! Dünya Kupası'ndaki şok elenme sonrası Lamine Camara'dan vazgeçen Newcastle United, gözünü Aslan'ın listesindeki Fransız yıldıza dikti. Eddie Howe formülüyle Aslan'a çelme takmaya çalışan İngiliz ekibinin bu hamlesiyle Burnley'nin beklediği dev bonservis bedeli de netleşti.






Galatasaray'ın orta saha transferindeki gözdelerinden Lesley Ugochukwu için İngiltere'den keyif kaçıran haberler geldi. Sarı-kırmızılıların yaklaşık 1.5 aydır sessiz sedasız süredir peşinde olduğu Fransız ön libero için Premier Lig devi Newcastle United resmen devreye girdi. Transfer piyasasını altüst eden bu hamlenin arkasında ise tanıdık bir menajerlik oyunu yatıyor.






HOWE İLE MENAJERİ AYNI

Newcastle aslında Monacolu Lamine Camara'yı bitirmek üzereydi. Ancak Senegal'in Dünya Kupası'nda Belçika'ya uzatmalarda elendiği maçta penaltı yaptıran Camara gözden düştü. İngiliz ekibi bu gelişme üzerine rotayı Burnley forması giyen Ugochukwu'ya çevirdi. Oyuncunun menajerinin Newcastle Teknik Direktörü Eddie Howe ile aynı menajere bağlı olması, transferde menajerlerin sarı-kırmızılılara çelme takma ihtimalini doğurdu.






GEÇEN YAZ24 MİLYON STERLİN

Geçen yaz 24 milyon sterline Burnley'e katılan 22 yaşındaki defansif orta saha, takımının küme düşmesine engel olamadı. Buna rağmen sergilediği bireysel performansla devlerin dikkatini çekti. Geçtiğimiz sezon Burnley ile tüm kulvarlarda 38 resmi maça çıkan genç yıldız, takımına 3 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.






EN AZ 30 MİLYON STERLİN

Menajerlerin Newcastle seçeneğini masaya getirmesiyle birlikte bu transferin maliyeti de belli oldu. Burnley, küme düşmesine rağmen oyuncusundan kâr etmeyi hedefliyor. İngiliz basınına yansıyan bilgilere göre Ugochukwu'nun bonservis bedeli 30 milyon sterlin civarında netleşti. Galatasaray'ın bu menajer oyununa ve yüksek maliyete karşı nasıl bir hamle yapacağı merak konusu.

Trabzonspor'un transferdeki büyük hayali

Mali krizdeki Botafogo'nun 6 milyon Euro'ya kadar düştüğünü öğrenen Trabzonspor, Brezilyalı genç yıldız Matheus Martins için vites yükseltti

07.07.2026 10:29:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'un transferdeki büyük hayali
Trabzonspor'un transferdeki büyük hayali
Mali krizdeki Botafogo'nun 6 milyon Euro'ya kadar düştüğünü öğrenen Trabzonspor, Brezilyalı genç yıldız Matheus Martins için vites yükseltti.

4.5 milyon Euro'luk ilk teklifi reddeden Rio ekibini ikna etmeye çalışan bordo-mavililer, Feyenoord ve Coventry City gibi zorlu rakipleri geride bırakarak bu transferi bitirmeyi hedefliyor.

Trabzonspor, Botafogo forması giyen genç forvet Matheus Martins'i kadrosuna katmak için Avrupa devleriyle amansız bir yarışa girdi.







Hollanda basınından VoetbalPrimeur'ün haberine göre, ciddi mali kriz yaşayan Brezilya kulübü, oyuncunun Avrupa'ya transferini kolaylaştırmak için inadını kırdı.

Kulüp hesaplarını dengelemek isteyen Botafogo'nun, daha önce direttiği yüksek bonservis bedelini 6 milyon Euro seviyelerine kadar indirmeye hazır olduğu belirtildi.







TRABZONSPOR'UN İLK TEKLİFİ REDDDİLDİ

Karadeniz fırtınasının bu transferdeki işi hiç de kolay değil. Botafogo, Türkiye'den gelen 4.5 milyon Euro'luk ilk teklifi yetersiz bularak reddetti. Üstelik 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunan 21 yaşındaki sol kanat oyuncusu için tek istekli Trabzonspor değil.

Hollanda devi Feyenoord oyuncuyu yakından takip ederken, Premier Lig ekibi Coventry City'nin resmi teklifini çoktan ilettiği; Krasnodar, Celta Vigo ve Real Betis'in de pusuda beklediği öğrenildi.







FİNANSAL KRİZ FIRSAT DOĞURDU

Matheus Martins, bu sezon Botafogo formasıyla çıktığı 30 maçta 5 gol ve 1 asistlik performans sergileyerek takımının Brezilya Ligi ve Libertadores Kupası başarılarında rol oynadı. İlk 11 ile yedek kulübesi arasında mekik dokusa da potansiyeliyle dikkat çeken genç yıldız, kulübünün "acil nakit" ihtiyacı nedeniyle değerinin altında bir fiyata satılma tehlikesiyle karşı karşıya.







Trabzonspor, Botafogo'nun bu çaresizliğini fırsata çevirerek fiyatta orta yolu bulmayı ve büyük balığı Feyenoord'un elinden kapmayı hedefliyor.

Feridun Geçgel’in yurt dışı gezilerinin sırrı ortaya çıktı

Fenerbahçe’de futboldan sorumlu yönetici Feridun Geçgel’in transfere yorulan yurt dışı seyahatinin arkasındaki büyük gerçek ortaya çıktı

07.07.2026 10:20:00
Haber Merkezi
 
Feridun Geçgel’in yurt dışı gezilerinin sırrı ortaya çıktı
Feridun Geçgel’in yurt dışı gezilerinin sırrı ortaya çıktı
Fenerbahçe'de futboldan sorumlu yönetici Feridun Geçgel'in transfere yorulan yurt dışı seyahatinin arkasındaki büyük gerçek ortaya çıktı.

İngiliz yıldız Mason Greenwood'un transferi için Fransa'ya gittiği iddia edilen Geçgel'in rotayı aslında İsviçre'ye çevirdiği öğrenildi.







UEFA'dan gelen şok ceza haberiyle sarsılan sarı-lacivertlilerde, Geçgel'in Zürih'te hem UEFA yetkilileriyle hem de dev hukuk bürolarıyla kritik bir kurtarma operasyonu yürüttüğü belirlendi.

Fenerbahçe'de transfer hareketliliği beklendiği gibi gitmiyor. Futboldan sorumlu yönetici Feridun Geçgel, geçtiğimiz hafta sürpriz bir kararla yurt dışına çıktı. Ancak bu seyahatin arkasındaki gerçek neden, kamuoyunda konuşulandan çok farklı çıktı.







TRANSFERDEN DAHA ÖNEMLİ İŞLERİ VAR

Geçgel'in adı, basında bir süredir Marsilya forması giyen İngiliz yıldız Mason Greenwood ile anılıyordu. İddialara göre yönetim, bu büyük transferi bitirmek üzere Fransa yolcusuydu. Ancak işin aslı kısa sürede anlaşıldı; kulübün gündeminde bir futbolcu transferinden çok daha kritik bir kriz vardı.

CEZAYI HAFİFLETMEK İÇİN UĞRAŞ

Yöneticinin asıl rotası Fransa değil, UEFA'nın merkezi olan İsviçre'nin Zürih kentiydi. Fenerbahçe, UEFA'dan gelen son ceza haberiyle sarsılmış durumdaydı. Feridun Geçgel de bu ağır cezanın daha hafif atlatılabilmesi adına ve kulübün haklarını savunmak adına acil bir operasyon başlattı.







ZÜRİH'TE KRİTİK GÖRÜŞMELER

Zürih'te adeta kamp kuran Geçgel, yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Burada hem üst düzey UEFA yetkilileriyle masaya oturdu hem de uluslararası spor hukuku alanında uzmanlaşmış bazı hukuk büroları ile kritik görüşmeler gerçekleştirdi.







HAYATTA KALMA MÜCADELESİ

Sosyal medyaya transfer görüşmesi olarak yansısa da Fenerbahçe şu anda transfer piyasasında şov yapmaktan ziyade, UEFA cephesinde hukuksal bir hayatta kalma mücadelesi veriyor. Kulübün geleceğini doğrudan etkileyecek bu ceza davasının nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu.

Tek çaresi Beşiktaş! Nübel'in yanına Palhinha ve Sacha Boey

Bonservis bütçesinde 100 milyon euronun üzerinde açık veren Bayern Münih’te, sportif direktör Max Eberl’in kaderi oyuncu satışlarına bağlandı

06.07.2026 16:28:00
Haber Merkezi
 
Tek çaresi Beşiktaş! Nübel'in yanına Palhinha ve Sacha Boey
Tek çaresi Beşiktaş! Nübel'in yanına Palhinha ve Sacha Boey
Koltuğunu korumak için acilen nakit akışı sağlamak zorunda olan Eberl, Nübel'i Beşiktaş'a verdi. Ancak Alman kalecinin önceliği 5 büyük lig. Üstüne de Sacha Boey ve Palhinha'yı da siyah-beyazlılara teklif etti.

FC Bayern Münih'te sportif direktör Max Eberl'in geleceği, kulübün yapacağı oyuncu satışlarına kilitlendi. Uli Hoeness'in daha önce kalma şansını %60 olarak gördüğü Eberl, Ismael Saibari ve Nathaniel Brown transferleriyle nefes aldı.

Sözleşmesi 2027'ye kadar süren deneyimli yöneticinin koltuğunu koruma ihtimali yükselse de denetleme kurulu son kararını Ağustos ayı sonunda verecek.






İKİ SATIŞA YABİLDİ AMA YETMEDİ

Eberl'in görevde kalabilmesi için acilen yüksek gelirli oyuncu satışlarını sonuçlandırması gerekiyor. Kulüp, yeni sezon öncesi bonuslar dahil 100 milyon euronun üzerinde ön ödeme yaparak ciddi bir finansal yükün altına girdi. Peretz ve Kusi-Asare'nin ayrılıklarından gelen 14 milyon euro ise bütçeyi rahatlatmaya yetmedi.






KİRALAMA YOK SADECE SATIŞ

Bayern Münih yönetimi, transfer bütçesinde kaynak yaratmak için radikal bir karar aldı. Bryan Zaragoza, Joao Palhinha, Alexander Nübel ve Sacha Boey gibi isimler için kiralama formülü tamamen masadan kaldırıldı. Alman devi, bu oyuncuların tamamını sadece bonservisleriyle elden çıkarmayı ve nakit akışı sağlamayı hedefliyor.






EBERL'İN KADERİ BEŞİKTAŞ'TA

Gözden çıkarılan yıldızların yüksek maaşlı sözleşmeleri ise Max Eberl'in elini zorlaştırıyor. Eberl, bu oyuncuları satarak hem bütçeyi hafifletmek hem de denetleme kurulunun gözünde yerini sağlamlaştırmak zorunda. Bu kritik süreçte Beşiktaş Eberl'in Bayern'deki kaderini belirleyebilir.






NÜBEL'İN GÖZÜ 5 BÜYÜK LİGDE

Eberl, Nübel'i Beşiktaş'a verdi. Ancak Alman kalecinin önceliği 5 büyük ligdekari yerine devam etmek. Eberl, milli kalecinin ikna olmasını beklerken siyah-beyazlılara Boey ve Palhinha gibi gelecek sezon kadroda düşünmedikleri iki ismi daha teklif etti.

Okan Buruk'un Galatasaray'la ilişiği kesildi! TFF'nin resmi kaynağı net

Galatasaray’ı üst üste şampiyonluklara taşıyan Okan Buruk’un TFF kayıtlarında resmi sözleşmesinin görünmemesi "farklı" iddialarını gündeme getirdi. Perde arkasında ise 4.5 milyon Euro’luk maaş pazarlığı ile yönetimin TFF Harcama Limitleri’nde yer açmak için yeni transferlere öncelik vermesi ve imzayı stratejik olarak geciktirmesi yatıyor.

06.07.2026 14:08:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'un Galatasaray'la ilişiği kesildi! TFF'nin resmi kaynağı net
Okan Buruk'un Galatasaray'la ilişiği kesildi! TFF'nin resmi kaynağı net
Galatasaray'da üst üste şampiyonluklar yaşayan ve yeni sezon planlamasını yürüten Okan Buruk'un durumu, TFF kayıtlarında şok bir gerçeği ortaya çıkardı. Buruk, transfer toplantılarına katılmasına ve kendisi de 1 yıllık yeni sözleşmesi olduğunu açıklamasına rağmen, TFF'nin resmi sitesinde henüz güncel bir sözleşmesi görünmüyor. Resmi olarak ilişiği kesilmiş gibi duran bu tablo, "Anlaşma var ama kriz mi yaşanıyor?" sorusunu akıllara getirdi.






3.8'İ BEĞENMEDİ 4.5 İSTİYOR İDDİASI

Perde arkasındaki en büyük iddia ise taraflar arasındaki maaş ve zam pazarlığı. Resmi enflasyon ortalamasına göre Buruk'un maaşının 204 milyon TL'ye (3.8 milyon Euro) yükselmesi bekleniyordu. Ancak başarılı teknik adamın, ezeli rakiplerin teknik direktörlerinin aldığı ücretleri kriter göstererek net 4.5 milyon Euro talep ettiği ileri sürüldü. Bu durumun yönetimle bir zam krizine yol açtığı konuşuluyor.






BÜTÇE LİMİTLERİNİ ETKİLİYOR

Sürecin uzamasının bir diğer güçlü gerekçesi ise TFF'nin katı Harcama Limitleri ve Takım Harcama Bütçesi kuralları olarak öne çıktı. Okan Buruk ile her konuda anlaşılmış olsa bile, bu sözleşmenin TFF'ye resmi olarak bildirilmesi kulübün mevcut bütçe limitlerini doğrudan etkiliyor.






RESMİ OLARAK İŞLETME GECİKİYOR

Galatasaray yönetiminin, takıma katılacak yeni transferlerin maaş ve bonservis bütçelerine yer açmak için bu yönteme başvurduğu tahmin ediliyor. Okan Buruk'un sözleşmesi sisteme girilmeyerek kulübün limitlerinde geçici bir rahatlama sağlanıyor. Sarı-kırmızılı yönetimin, transfer dönemi bitimine doğru veya bütçe limitleri rahatladığında başarılı hocanın imzasını resmi olarak sisteme işlemesi bekleniyor.

Trabzonspor servetin üstünde yatıyor! Bugün 'he' dese 130 milyon euro

Avrupa ve Orta Doğu devlerinin kıskacındaki Trabzonspor, adeta bir transfer servetinin üzerinde oturuyor! Başkan Ertuğrul Doğan bugün onay verdiği takdirde; Leipzig'in peşinde olduğu Oulai, Napoli'nin listesindeki Muci ve Al-Ahli'nin radarına giren Onuachu başta olmak üzere tam 8 yıldızın satışından bordo-mavili kasaya 130 milyon Euro'yu aşan devasa bir gelir girebilir.
 

06.07.2026 13:57:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor servetin üstünde yatıyor! Bugün 'he' dese 130 milyon euro
Trabzonspor servetin üstünde yatıyor! Bugün 'he' dese 130 milyon euro
Trabzonspor'un kadrosundaki yıldızlar, Avrupa ve Orta Doğu devlerinin iştahını kabartmaya devam ediyor. Bordo-mavili kulübün başkanı Ertuğrul Doğan, bugün onay verdiği takdirde tam 8 oyuncusunu hiç zorlanmadan 120-130 milyon Euro bandının üzerinde bir rakama elden çıkarabilir.






SIDNY İŞ BAŞI YAPMADAN TEKLİF ALDI

Karadeniz Fırtınasının elindeki bu geniş ve değerli kadro, kulüp tarihinin en büyük mali dönüşüm potansiyellerinden birini barındırıyor. Kadroda özellikle genç ve dinamik isimlere devasa teklifler var. Nwaiwu için Lazio ve Fulham 15 milyon Euro'yu gözden çıkarırken, henüz iş başı yapmayan Lopes Cabral için İspanya'dan şimdiden 12 milyon Euro'luk ilgi hazır bekliyor.






PINA VE FOLCARELLI 30'U BULUR

Sağ bek Wagner Pina için Orta Doğu'dan 10-12 milyon Euro bandında teklifler gelirken, Sevilla'nın geri istediği ve Fransa'dan da talipleri olan Batista Mendy için 5 milyon Euro konuşuluyor. Fransız ekiplerinin radarındaki Folcarelli 15 milyon Euro, Napoli'nin listesindeki Muci ise 20 milyon Euro değerle kulübün kasasını doldurmaya aday.






LEIPZIG, OULAI İÇİN UÇTU

Transfer piyasasını sallayan en büyük iki isim ise Oulai ve Onuachu. Performansıyla göz kamaştıran Oulai için Leipzig 40 milyon Euro, Fiorentina ise 25 milyon Euro ile kapıyı çalarken, Trabzonspor yönetimi bu transfer için tam 60 milyon Euro talep ediyor.

Gol makinesi Paul Onuachu için ise Al-Ahli kulübü 20 milyon Euro'luk bir bütçeyi gözden çıkarmış durumda. Trabzonspor, elindeki bu devasa oyuncu havuzuyla adeta bir servetin üzerinde oturuyor.

Trabzonspor transferde durmuyor! Sol stopere İspanya'dan takviye

Trabzonspor, savunma hattını güçlendirmek için rotayı İspanya’ya çevirdi

06.07.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor transferde durmuyor! Sol stopere İspanya'dan takviye
Trabzonspor transferde durmuyor! Sol stopere İspanya'dan takviye
Trabzonspor, Valencia'da gözden çıkarılan ve kulübüyle hazırlık kampına katılmama konusunda centilmenlik anlaşmasına varan milli stoper Cenk Özkacar için resmen devreye girdi. İspanyol ekibinin 5 milyon Euro'luk maliyeti çıkarma planı ve oyuncunun Türkiye arzusu transferin kapısını sonuna kadar araladı!






Trabzonspor, savunma hattını güçlendirmek için rotayı İspanya'ya çevirdi. Bordo-mavililer, bonservisi Valencia'da bulunan milli stoper Cenk Özkacar'ı kadrosuna katmak için resmi görüşmelere başladı. Son dönemde Köln ve Valladolid'de kiralık olarak forma giyen sol ayaklı stoper, kariyerinde yeni bir sayfa açmaya oldukça sıcak bakıyor.






5 MİLYON EURO'DAN AZINA BİTECEK

İspanyol ekibi Valencia, 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunan Cenk'i kadro planlamasında düşünmüyor. Oyuncu ve kulüp yönetimi, transfer görüşmelerinin aksamaması adına sezon öncesi hazırlık kampına katılmama konusunda centilmenlik anlaşmasına vardı. Valencia, milli oyuncu için geçmişte ödediği 5 milyon Euro'luk yatırımın bir kısmını bu transferle geri almayı hedefliyor.






DÜZENLİ FORMA GİYMEK İSTİYOR

Süper Lig'de oynamaya yeşil ışık yakan Cenk Özkacar, daha önce verdiği bir röportajda Türkiye liginin tüm oyuncular için cazip bir yer haline geldiğini belirtmişti. Süper Lig'de oynamayı hayal ettiğini gizlemeyen 25 yaşındaki stoper, kariyerine düzenli oynayabileceği bir kulüpte devam etmek istiyor. Trabzonspor, oyuncunun bu isteğini avantaja çevirerek transferi hızlıca noktalamayı planlıyor.






TÜRK MİLLİ TAKIM FORMASI İÇİN

Görüşmeler resmi olarak başlasa da ilk temaslarda tarafların tam olarak el sıkışmadığı gelen bilgiler arasında. Ancak hem Valencia'nın yolları ayırma isteği hem de Cenk'in Türkiye Milli Takım forması giyme arzusu, transferin bitme ihtimalini güçlü kılıyor. Bordo-mavili yönetim, taraftarı heyecanlandıracak bu takviye için İspanyol ekibiyle şartları zorlamaya devam ediyor.

Mason Greenwood şu anda Türkiye’de tatilde

Transfer piyasasının gözdesi Mason Greenwood, İngiliz basınından kaçıp soluğu Turks ve Caicos Adaları’nda aldı

06.07.2026 11:27:00
Haber Merkezi
 
Mason Greenwood şu anda Türkiye’de tatilde
Mason Greenwood şu anda Türkiye’de tatilde
Transfer piyasasının gözdesi Mason Greenwood, İngiliz basınından kaçıp soluğu Turks ve Caicos Adaları'nda aldı.

"Türkiye'de tatilde" iddialarına neden olan bu karışıklığın perde arkasında ise dev bir transfer operasyonu yürütülüyor. Fenerbahçe ve Avrupa devlerinin masaya oturduğu baba Andrew Greenwood, Cenk Melih Yazıcı'nın köprü olduğu Hakan Safi temasıyla süreci adeta bir aile diplomasisine dönüştürdü.







Avrupa transfer piyasasının merkezindeki Mason Greenwood adeta sırra kadem bastı. Hakkında Fenerbahçe, Atletico Madrid ve Roma gibi dev kulüplerle ilgili sayısız iddia ortaya atılan İngiliz oyuncunun nerede olduğu merak konusuydu.

Gözlerden uzak kalmak isteyen yıldız futbolcu, tatil rotasını Avrupa dışına kırarak Turks ve Caicos Adaları'na gitti. 2024'te Japonya, 2025'te ise Güney İspanya'da tatil yapan Greenwood'un Türkiye'de olduğu iddiaları da bu egzotik ada tercihiyle çürütülmüş oldu. İngiliz basını ise oyuncuya hiçbir şekilde ulaşamıyor.







BABASI SÜRECİ YÖNETEN İSİM

Saha dışında sessizlik hakim olsa da arka planda tam anlamıyla "aile boyu" bir transfer operasyonu yürütülüyor. Sürecin yönetimindeki en kritik isim, oyuncunun başından beri resmi temsilciliğini ve menajerliğini yapan babası Andrew Greenwood.

Fenerbahçe başkan adaylarının, kulüp yetkililerinin ve Roma gibi İtalyan ekiplerinin doğrudan transfer masasına oturduğu, kontrat şartlarını müzakere ettiği tek yetkili isim o.







ANNESİ DE GÖRÜŞMELERİN İÇİNDE

Görüşmelerde ailenin diğer üyeleri de kampın parçası olarak öne çıkıyor. Annesi Melanie Hamilton, idari ya da sportif pazarlıklarda doğrudan rol oynamasa da oyuncunun hayatındaki kararlarda her zaman yanında yer alıyor. Eski bir atlet olan ablası Ashton Greenwood'un ise kardeşinin bu resmi transfer ve menajerlik süreçlerinde herhangi bir yasal yetkisi bulunmuyor.







HAKAN SAFİ İLE TANIŞTIRAN İSİM

Türkiye ayağındaki temaslarda ise çok kritik bir isim köprü görevi üstlendi. Fenerbahçe ile adı hala anılan İngiliz futbolcu için baba Andrew Greenwood ile başkan adayı Hakan Safi'yi bir araya getiren ve bu tanışıklığı sağlayan isim Cenk Melih Yazıcı'ydı. Tüm Avrupa'nın peşinde koştuğu yıldız için adada tatil, arka planda ise babasının liderliğinde yoğun bir diplomasi trafiği devam ediyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.