logo
24 HAZİRAN 2026

Fenerbahçe'den Sidiki Cherif’i uçuracak golcü transferi

Fenerbahçe, hücum hattını gençleştirme ve skor gücünü maksimize etme projesinde rotayı Kuzey’e kırdı. 

02.04.2026 14:14:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den Sidiki Cherif’i uçuracak golcü transferi
Fenerbahçe'den Sidiki Cherif’i uçuracak golcü transferi
Sidiki Cherif'in yanına partner aranırken, Danimarka Süper Ligi'ni kasıp kavuran Franculino Djú ismi gündeme bomba gibi düştü! FC Midtjylland formasıyla bu sezon tam 14 resmi maç kaçırmasına rağmen 16 golle krallık koltuğunda oturmaya devam eden 21 yaşındaki Gine-Bissau'lu yıldız, yaşadığı ağır sakatlığın ardından sahalara muhteşem bir dönüş yaptı.






Sadettin Saran yönetimi devam eder ve Devin Özek'le yeni sezonda yola çıkılırsa Fenerbahçe genç oyuncu transferlerine devam edecek gibi duruyor. Ocak ayında Sidiki Cherif ile oluşturmaya çalışılan genç ve dinamik hücum hattına bu kez de Franculino Djú'nun eklenmek istediği iddia edildi.






FENERBAHÇE CANLI CANLI İZLEDİ

FC Midtjylland forması giyen 21 yaşındaki Gine-Bissau'lu forvet, 7 Aralık 2025'ten bu yana süregelen şanssız sakatlığını geride bıraktı. Salı günü Silkeborg ile oynanan hazırlık maçında 30 dakika süre aldı. Sahalara döndüğü maçı Fenerbahçe'nin scoutları tribünde izlerken, 1.86'lık golcü formundan hiçbir şey kaybetmediğini kanıtladı.






HER 76 DAKİKADA 1 GOL

Franculino, tam 14 resmi maç kaçırmasına rağmen 16 golle Danimarka Süper Ligi gol krallığı listesinin zirvesindeki yerini korumaya devam ediyor. Bu istatistik, oyuncunun lig üzerindeki mutlak hakimiyetini ve bitiricilik yeteneğini gözler önüne seriyor.






Gol                                    16
Gol Beklentisi (xG)          10.22
Gol Sıklığı (Dakika)          76 dk.
Maç Başına Gol                0.9
Maç Başına İsabetli Şut      1.5
Kaçan Büyük Şans             8
Pozisyonu Gole Çevirme   38%






BAYERN VE AL-HILAL ANA RAKİPLER

FootMercato'nun haberine göre; Premier Lig, La Liga, Bundesliga ve Serie A'nın devleri Franculino'nun peşinde. Ancak Transfermarkt daha speisifik isimler verdi. Fenerbahçe'nin bu transferdeki rakiplerinin Bayern Münih ile Al-Hilal olduğunu yazdı.






Fenerbahçe yönetiminin, Sidiki Cherif ile Franculino'yu aynı karede buluşturma fikri, kulübün gelecek vizyonunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Danimarka kulübünün en değerli varlığı haline gelen Franculino için önümüzdeki günlerin oldukça hareketli geçmesi bekleniyor.

TFF, Türkiye'ye çöle mahkum etti

24 yıl sonra katıldığı Dünya Kupası'ndan 6 günde elenmeyi başaran A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Arizona çölünün ortasındaki Mesa kentinin (Arizona Athletic Grounds) seçilmesi TFF'nin daha çok başını ağrıtacak

24.06.2026 13:14:00
Haber Merkezi
TFF, Türkiye'ye çöle mahkum etti
TFF, Türkiye'ye çöle mahkum etti
24 yıl sonra katıldığı Dünya Kupası'ndan 6 günde elenmeyi başaran A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Arizona çölünün ortasındaki Mesa kentinin (Arizona Athletic Grounds) seçilmesi TFF'nin daha çok başını ağrıtacak. Yerel halkın bile "Cehennemin Fragmanı" olarak adlandırdığı, 45 dereceyi aşan sıcaklıkların ve devasa "Haboob" toz fırtınalarının hüküm sürdüğü bu bölgede, futbolcuları "Vadi Humması" adlı ölümcül bir hastalık tehdidi altında idman yaptılar.






TFF yetkilileri turnuvaya play-off'tan katıldığımız için bu kampın zorunlu olduğunu iddia etse de, Almanya, Fransa ve İspanya gibi ülkelerin FIFA'nın sunduğu kötü konumları değiştirerek daha uygun merkezlere geçiş yapabilirdi.






VANCOUVER EN İDEAL KAMP YERİ OLURDU

Milli Takımımız D Grubu'nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile eşleşti. Grubun ilk maçını Kanada'nın Vancouver kentinde (BC Place) oynadı. Arizona'nın kavurucu çöl sıcağı yerine hem iklimi yumuşak hem de maç lokasyonuna yakın Vancouver Çevresinde bir yer seçilebilirdi.






SEATTLE'DA DA KAMP YAPILABİLİRDİ

Haziran ayında 18-22 derecelik ideal iklimiyle Vancouver Whitecaps tesisleri seçilebilir, oyuncular hem zaman dilimine alışır hem de yıpranmazdı. Ayrıca Vancouver'a sadece 2-3 saat mesafede olan Seattle, serin iklimi ve Seattle Sounders'ın son teknoloji antrenman tesisleriyle elit bir alternatif olabilirdi.






3-4 HAFTA İÇİN 1.5 MİLYON EURO

FIFA, turnuvaya katılan her takıma standart bir kamp bütçesi sağlıyor. TFF bunu kabul etmeyip listenin dışına çıksaydı; Kuzey Amerika'da 3-4 haftalık lüks bir otel operasyonu, özel güvenlik, beslenme entegrasyonu ve elit antrenman sahası kiralaması için TFF'nin kasasında ekstra 1.5 milyon dolar bir bütçe çıkacaktı.






ÇÖL SICAĞINA MAHKUM EDİLDİLER

Almanya ve Fransa gibi dev ülkeler, oyuncularının sağlığını ve performansını maksimuma çıkarmak adına bu ekstra maliyetleri federasyon bütçelerinden veya sponsorluk gelirlerinden karşılayarak yerlerini değiştirdiler. TFF ise değişiklik hakkını kullanmayıp yaklaşık 1.5 milyon dolarlık bütçeyi ödememek adına itiraz etmedi ve Türk futbolcuları insan fizyolojisini zorlayan çöl sıcağına mahkum etti.

İşte Okan Buruk'un yeni maaşı

Galatasaray ile sözleşme yenileme aşamasında olan ve üst üste 4 şampiyonluk yaşayan Okan Buruk'un yeni maaşı ve yönetimle yaşadığı zam pazarlığı sorun oldu

24.06.2026 13:12:00
Haber Merkezi
İşte Okan Buruk'un yeni maaşı
İşte Okan Buruk'un yeni maaşı
Galatasaray ile sözleşme yenileme aşamasında olan ve üst üste 4 şampiyonluk yaşayan Okan Buruk'un yeni maaşı ve yönetimle yaşadığı zam pazarlığı sorun oldu. Resmi enflasyon ortalamasına göre maaşının 204 milyon TL'ye (3.8 milyon Euro) yükselmesi beklenen başarılı teknik adamın, ezeli rakiplerin hocalarının aldığı/istediği ücretleri de kriter göstererek net 4.5 milyon Euro talep ettiği iddia edildi.






Galatasaray'da üst üste 4 şampiyonluk yaşayan teknik direktör Okan Buruk'un sözleşme durumu taraftarlar arasında merak konusu oldu. TFF kayıtlarına göre Buruk'un mevcut sözleşmesi bir hafta sonra bitiyor. Tecrübeli teknik adamın katıldığı canlı yayında "1 yıllık daha sözleşmem var" demesine rağmen, sarı-kırmızılı yönetimin yeni sözleşmeyi neden henüz TFF'ye bildirmediği ise kafalarda soru işareti yaratıyor.






GEÇEN YIL YÜZDE 43.24 ZAM ALDI

Arka planda yaşanan bu sessizliğin temel sebebi, yönetim ile Okan Buruk arasındaki maaş ve zam pazarlıkları olduğu iddia ediliyor. Geçtiğimiz sezon 110 milyon 250 bin TL kazanan başarılı çalıştırıcıya, yönetimin ÜFE-TÜFE ortalamasına göre yaptığı yüzde 43.24'lük zam oranı beklentileri karşılamadı. Maaşının 157 milyon 922 bin TL'ye (yaklaşık 3.24 milyon Euro) yükselmesi, döviz bazında sadece 110 bin Euro'luk bir artış anlamına geliyordu.






3.8 MİLYON EURO'YA YÜKSELECEK

2026 yılı güncel verilerine göre 12 aylık ÜFE-TÜFE ortalaması olan %29,60 baz alındığında, Buruk'un yeni dönem maaşının resmi olarak 204 milyon 666 bin 912 TL'ye (yaklaşık 3 milyon 861 bin Euro) ulaşması gerekiyor.
Ancak iddialara göre, elde ettiği tarihi başarıların ardından Okan Buruk'un yönetimden beklentisi net 4.5 milyon Euro seviyesinde.






ITALIANO 6 MİLYON EURO ALIYOR

Buruk'un bu talebinin arkasında, Süper Lig'deki diğer teknik direktör maliyetleri ve Avrupa piyasası yatıyor. Beşiktaş'ta Vincenzo Italiano'nun 6 milyon Euro'ya imza attığı, Jose Mourinho'nun 12 milyon Euro kazandığı ve Antonio Conte'nin de kapıyı 15 milyon Euro'dan açtığı bir ortamda; Okan Buruk talep ettiği 4.5 milyon Euro'luk maaşı uçuk bir rakam olarak görmüyor.

'Türkiye'de acı çekiyordu'

Fenerbahçe’nin ocak ayı transfer döneminde santrfor almaması ve sadece Sidiki transferiyle yetinmesi arkasındaki gizem çözülüyor 

24.06.2026 12:20:00
Haber Merkezi
'Türkiye'de acı çekiyordu'
'Türkiye'de acı çekiyordu'
Fenerbahçe'nin ocak ayındaki santrfor transferi fiyaskosunun arkasındaki gizem çözüldü! Meksika basını, büyük umutlarla gelen Edson Alvarez'in İstanbul'da kelimenin tam anlamıyla "acı dolu" bir süreç geçirdiğini yazdı.

Yönetimin elindeki bu krizi yönetememesi, kulislerde "Saadettin Saran ve yeni yönetim bu iddia yüzünden zor durumda kalacak" yorumlarına neden oldu.






Fenerbahçe'nin ocak ayı transfer döneminde santrfor almaması ve sadece Sidiki transferiyle yetinmesi arkasındaki gizem çözülüyor. Sarı-lacivertlilerin, Fred'i ayrılığa ikna edemediği için santrfor alamadığı iddia edilirken, Edson Alvarez cephesinde yaşananlar bambaşka bir gerçeği ortaya çıkardı.






"TEDESCO İSTEDİ KALDI" DENMİŞTİ

Tedesco'nun isteğiyle kadroda tutulduğu ve önemsiz bir sakatlık yüzünden ameliyat olarak planları bozduğu öne sürülen Meksikalı hakkında ezber bozan bir iddia gündeme bomba gibi düştü.

Meksika'nın önde gelen yayın organlarından Excelsior gazetesi, Alvarez'in Türkiye macerasının perde arkasını araladı. Habere göre Meksikalı oyuncu, Ağustos ayında İstanbul'a büyük umutlarla adım attı.






ALVAREZ'E "DÖNECEKSİN" DENİLDİ

Havalimanında takım atkısı ve eşine sunulan çiçeklerle çok sıcak karşılandı. Ancak bu olumlu hava çok kısa sürdü ve oyuncu için Türkiye'de kelimenin tam anlamıyla "acı dolu" bir süreç başladı.

Üç ay içinde iplerin tamamen koptuğu Fenerbahçe'de, ocak ayında Alvarez'e sözleşmesinin yenilenmeyeceği tebliğ edildi. Bu karar, oyuncunun Dünya Kupası sonrasında İngiltere'ye dönmek zorunda kalacağı anlamına geliyordu.






PEKİ OCAK'TA NEDEN GÖNDERİLMEDİ?

Saha dışındaki bu kaos, Alvarez'in fiziksel durumuyla daha da katmerlendi. Ayak bileğinde hissettiği sürekli ve kronik ağrılar, hem performansını hem de moralini yerle bir etti. Oyuncunun futbol şevki tamamen bitti.

Eğer Meksika basınının bu iddiaları doğruysa, Fenerbahçe yönetimi kontratı yenilenmeyecek ve gözden çıkarılmış olan Edson'u Ocak ayında daha erken gönderip, hedeflediği santrfor transferini rahatlıkla bitirebilirdi.

Sörloth gülümseyerek transfer iddialarını yanıtladı

Adı hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'la anılan Alexander Sörloth'a hakkındaki transfer iddiaları soruldu

24.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Sörloth gülümseyerek transfer iddialarını yanıtladı
Sörloth gülümseyerek transfer iddialarını yanıtladı
Adı hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'la anılan Alexander Sörloth'a hakkındaki transfer iddiaları soruldu. 30 yaşındaki forvetin yanıtından çok beden dili dikkat çekti.

Atletico Madrid'den ayrılması beklenen Alexander Sörloth, Dünya Kupası'nda gazeteciler tarafından sıkıştırıldı. Norveçli santrfora, "Gelecek sezon seni İtalya'da görme ihtimalimiz var mı?" sorusu yöneltildi. 30 yaşındaki futbolcu, "Yorum yok" yanıtını verirken keyifli şekilde gülümsedi.







SERİE A İHTİMALİ

1.96 boyundaki oyuncunun adı ülkemizden Fenerbahçe ve Beşiktaş'la anılıyordu. İtalya'da ise Juventus ile Milan'ın bariz bir ilgisi mevcut... Alexander Sörloth'un bugün itibarıyla kariyerine Serie A'da devam etme ihtimali, Türkiye'ye göre hayli yüksek...







ORGANİZASYON SONRASINDA

Norveçli yıldızın yeni takımının Dünya Kupası sonrasında belli olması bekleniyor. Bu durum sadece Alexander Sörloth için geçerli değil... Dev organizasyonda yer alan birçok önemli futbolcu da sonraki kulüplerini açıklamak için turnuvanın bitmesini bekliyor.

Beşiktaş'a dev müjde için son 2 gün

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in de tam destek verdiği siyah-beyazlıların devler ligindeki kaderi, 26 Haziran'da yapılacak kritik toplantıyla netleşecek

24.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a dev müjde için son 2 gün
Beşiktaş'a dev müjde için son 2 gün
Avrupa basketbolunun zirvesi EuroLeague, 2026-2027 sezonunda 20 takıma çıkmaya hazırlanırken, özel davet (wild card) için en güçlü aday Beşiktaş oldu. Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in de tam destek verdiği siyah-beyazlıların devler ligindeki kaderi, 26 Haziran'da yapılacak kritik toplantıyla netleşecek.






Beşiktaş, Avrupa basketbolunun Şampiyonlar Ligi olan EuroLeague'e özel davetle (wild card) katılmaya çok yakın. Siyah-beyazlı kulübün, EuroLeague hissedarlarının desteğini arkasına aldığı ve 2026-2027 sezonunda organizasyona dahil olacak 20. takım olmaya hazır. Türk basketbol kamuoyunun kilitlendiği bu tarihi karar için gözler önümüzdeki 48 saate çevrildi.






TÜRK DAYANIŞMASI ORTAYA ÇIKTI

Konuyla ilgili en net açıklama, ezeli rakip Fenerbahçe Beko'nun Genel Menajeri Derya Yannier'den geldi. Son toplantıda Anadolu Efes ile birlikte Beşiktaş'ın arkasında durduklarını belirten Yannier, siyah-beyazlıların bu büyük yükü kaldırabilecek güçte olduğunu ve EuroLeague'e katılımının Türk basketboluna çok büyük bir pozitif değer katacağını ifade etti.






KRİTİK GÜN 26 HAZİRAN

EuroLeague yönetiminin ligdeki takım sayısını 20'ye çıkarma kararı alması halinde, bu koltuğun en güçlü adayı resmen Beşiktaş olacak. EuroLeague kulüplerinin büyük çoğunluğunun da Beşiktaş'ın adaylığına en sıcak bakan taraf olduğu öğrenildi. Büyük müjdenin kaderi, 26 Haziran'da yapılacak resmi toplantının ardından netlik kazanacak.






19 TAKIMLA DEVAM ETME İHTİMALİ

Eğer EuroLeague yönetimi 20 takımlı sisteme geçişi onaylamaz ve önümüzdeki sezona 19 takımla devam etme kararı alırsa, Beşiktaş'ın bu sezonki wild card ihtimali bir sonraki döneme kalacak. Ancak bu senaryoda bile, fikstürün bir nebze rahatlayacak olması kulüplerin takvim yoğunluğunu azaltacak. Şimdi tüm gözler, Beşiktaş'ı devler ligine taşıyacak o son 2 günde.

Kanarya taraftarını sevindirecek

Yönetim solak stoper konusunda kararını verdi. Fenerbahçe, Malang Sarr'ı resmen açıklamaya hazırlanıyor

24.06.2026 12:08:00
Haber Merkezi
Kanarya taraftarını sevindirecek
Kanarya taraftarını sevindirecek
Yönetim solak stoper konusunda kararını verdi. Fenerbahçe, Malang Sarr'ı resmen açıklamaya hazırlanıyor. En geç 1 hafta içinde konuyla ilgili bilgilendirme yapılması bekleniyor.

Fenerbahçe uzun süredir solak bir stoper konusunda çalışmalarını sürdürüyordu. En sonunda karar verildi... Lens Kulübü'yle sözleşmesi sona eren Malang Sarr'la kişisel konularda anlaşmaya varıldı. 27 yaşındaki futbolcunun en geç 1 hafta içinde resmen açıklanması bekleniyor.







BEDELSİZ GELMİŞTİ

1.83 boyundaki futbolcunun çok sayıda talibi vardı. Ancak Sarı-Lacivertliler'in en iyi teklifi yaptığı öğrenildi. Fransız oyuncu, 2024 yazında Chelsea'den bedelsiz olarak Lens Kulübü'ne geçiş yapmıştı. Malang Sarr geride bıraktığımız sezonda Ligue 1'de 33 karşılaşmaya çıktı.







ÖNEMLİ TALİPLER

Sahada 2.925 dakika kalan Fransız yıldız, 1 asist üretti. Malang Sarr, asıl yeri olan stoper haricinde sol bekte de görev yapabiliyor. Ayrılık sürecinde Marsilya, Atletico Madrid, Al-Diraiyah ve Al-Hilal gibi takımlar da ona ilgi göstermişti. Ancak Fenerbahçe öne geçmeyi başardı.

Skriniar'a vize yok

Şu anda kaleci Ederson dahil savunma hattındaki bütün isimler satılabilir

24.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Skriniar'a vize yok
Skriniar'a vize yok
Şu anda kaleci Ederson dahil savunma hattındaki bütün isimler satılabilir. Sadece Milan Skriniar konusunda kulübün kapısı sonuna kadar kapalı...

Fenerbahçe, 2025'in Ocak ayında PSG'den kiraladığı Milan Skriniar'ın bonservisini sezon sonunda almıştı. Fransız ekibine 6 milyon euro ödendi. Slovakyalı stoperle de 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. 31 yaşındaki savunmacı, tribünlerin en çok sevdiği isimlerden biri haline geldi.







İSMAİL KARTAL'IN TALEBİ

Şu anda Sarı-Lacivertli ekibin savunma hattındaki herkesin satışı mümkün... Kaleci Ederson'da da benzer bir durum söz konusu...







Sadece Milan Skriniar'ın yeri garanti. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın, 1.87 boyundaki futbolcunun kesinlikle tutulmasını talep ettiği öğrenildi.






SAKATLIK PROBLEMLERİ

Yönetim de bu talebe olumlu yanıt verdi. Sezonun ikinci yarısında sakatlık problemleriyle boğuşan tecrübeli savunmacı, operasyon da geçirmişti. Temmuz ayının ilk haftasında tamamen düzelmesi bekleniyor. Milan Skriniar yeni sezonda da defans hattının lideri olacak.

Andre Onana'yla taban tabana zıt

Trabzonspor'da "Andre Onana dönecek..." bekleyişi sürerken gündeme gelen sürpriz isim Jose Sa, hem teknik hem de sorunlu karakter yapısıyla transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor

24.06.2026 12:00:00
Haber Merkezi
Andre Onana'yla taban tabana zıt
Andre Onana'yla taban tabana zıt
Trabzonspor'da "Andre Onana dönecek..." bekleyişi sürerken gündeme gelen sürpriz isim Jose Sa, hem teknik hem de sorunlu karakter yapısıyla transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor.

Bordo-Mavililerin listesindeki Portekizli eldivenin saha içi arzıları ve İngiltere'de manşetleri süsleyen "drama" dolu saha dışı hikayesi Fatih Tekke'yi çok düşündürecek.







Trabzonspor'un Andre Onana'yı beklerken rotayı sürpriz bir isme kırdığı iddia edildi. Bordo-mavililerin, Wolverhampton formasıyla bu sezon 24 maçta 41 gol yiyen Portekizli kaleci Jose Sa ile temasa geçtiği ileri sürüldü. Ancak dönmesi hayal edilen Onana profiliyle Jose Sa'nın teknik ve karakteristik özellikleri yan yana getirildiğinde ortaya taban tabana zıt bir tablo çıkıyor.






ÇİZGİ ÜZERİNDE MÜKEMMEL BİR KALECİ

José Sá, çizgi üstündeki olağanüstü refleksleri ve bire bir pozisyonlardaki başarısıyla elit bir kaleci performansı sunabilse de ciddi saha içi arızalarına sahip. Kesici kaleci rolünü abartarak kalesini zamansız terk etmesi, rakibe boş kale fırsatları ve tehlikeli faul riskleri doğuruyor.







SAVUNMA HATTINA GÜVENSİZLİK VERİYOR

Modern futbolun en büyük gereksinimlerinden biri olan ayak tekniği ve geriden oyun kurma becerisi ise oyuncunun en zayıf halkası... baskı altında panikleyerek yaptığı isabetsiz uzun toplar ve yan toplardaki kararsızlığı savunma hattına güvensizlik aşılıyor.







SOYUNMA ODASI KRİZLERİNİN BAŞROLÜ

Saha içindeki bu inişli çıkışlı grafik ve fevri hareketler, Sá'nın saha dışındaki imajına da tam bir "drama" figürü olarak yansıyor. Saha içinde duygularını uçlarda yaşayan Portekizli eldiven, stoper arkadaşlarıyla kameralar önünde yaşadığı sert tartışmalarla İngiliz basınında sık sık "soyunma odası krizi" manşetlerine malzeme oluyor.







SOSYAL MEDYADAN ÇOK ETKİLENİYOR

Kolay provoke olan yapısı yüzünden hakem ve rakiplerle didişmeye son derece müsait bir profil çiziyor. Zihinsel olarak da kırılgan bir yapıya sahip olan Sa, hatalı goller sonrası taraftar eleştirilerine sosyal medya hesaplarını kapatarak tepki veriyor.

SAHA İÇİ VE SAHA DIŞI RİSKLERİ

Kulübede kaldığında mutsuz ve gergin vücut diliyle menajerlerle soğuk savaşlar yaşayan, Wolverhampton'daki Portekizli klikleşmelerinde adı hep ön planda olan deneyimli kaleci, takım kimyasını zorlayan bir isim olarak biliniyor. Trabzonspor'un saha içi ve saha dışında bu denli risk barındıran bir isme yönelmesi transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor.

Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?

Fenerbahçe'de kale mevkisi tam bir belirsizlik yumağına dönüştü. Sarı-lacivertlilerde Ederson krizi çözülmek yerine daha da karmaşık bir hal aldı

24.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?
Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?
21 Temmuz'daki Şampiyonlar Ligi ilk maçına 1 aydan az bir süre kala Fenerbahçe'de kale krizi patlak verdi! Eşinin baskısıyla ayrılmak isteyen Ederson sağlıklı görüşmeler için Dünya Kupası sonrasını işaret eti. Kaleci arayışına giren İsmail Kartal'ın sürpriz hedefi Mert Günok ya da Tarık Çetin değil, Torino'nun da peşinde olduğu Dominik Livakovic oldu.






Fenerbahçe'de kale mevkisi tam bir belirsizlik yumağına dönüştü. Sarı-lacivertlilerde Ederson krizi çözülmek yerine daha da karmaşık bir hal alırken, teknik direktör İsmail Kartal yaklaşan Gornik Zabrze maçı öncesinde kaleyi kime emanet edeceğini kestiremiyor. 12 milyon Euro'luk yüksek maaşını normal şartlarda bırakmak istemeyen Ederson, eşinin yoğun baskısı nedeniyle Fenerbahçe'den ayrılmak istediğini tüm Brezilya basını yazıyor.






EDERSON GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR

Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda olan Sambacı kaleciyle şu ana kadar sağlıklı bir temas kurulamadı. Turnuvaya odaklandığını belirten deneyimli eldiven, transfer konularını ancak kupa ve tatil sonrasında görüşebileceğini yönetime iletti. Bu durum, 21 Temmuz'daki Gornik maçına hazırlanan İsmail Kartal'ı ciddi bir planlama krizine soktu. Deneyimli teknik adamın elinde, kritik mücadelede kaleyi koruyacak kesin bir isim henüz bulunmuyor.






MERT YA DA TARIK'I DÜŞÜNMÜYOR

Ederson'un ayrılık ihtimaline karşı İsmail Kartal'ın listesindeki ilk isim Mert Günok ya da Tarık Çetin değil. Kartal, ilk alternatifi olarak bonservisi hala Fenerbahçe'de bulunan tanıdık bir isme yöneldi.

Fenerbahçe'nin planı, geçen sezonu Dinamo Zagreb'de kiralık olarak geçiren Dominik Livakovic'le maça çıkmayı ciddi ciddi düşünmeye başladı.






TORINO'NUN DA İLGİSİ VAR

Sarı-lacivertliler Ederson'un durumuna göre kaleyi teslim alma ihtimali bulunan Livakovic'e Serie A takımlarından Torino'nun talip olduğu iddia edildi. İngiltere maçında kalesinde 4 gol görmesine rağmen Livakovic'in parmak ısırtan performansı maçı izleyen Başkan Aziz Yıldırım'ın gözünden de kaçmadı.

Ilaix Moriba cimbom olacak mı?


 
Galatasaray merkez orta saha konusunda yıldız isimlerle ilgileniyor. Ancak Celta Vigo forması giyen Ilaix Moriba da yoklandı. Bu hareketin arkasında farklı bir düşünce var...

23.06.2026 14:28:00
Haber Merkezi
Ilaix Moriba cimbom olacak mı?
Ilaix Moriba cimbom olacak mı?

Galatasaray'ın güçlendireceği bölgelerden biri kesinlikle merkez orta saha olacak. Sarı-Kırmızılılar'ın listesinde yıldız alternatifler bulunuyor. Fakat Cim-Bom'dan sürpriz bir hamle geldi. Celta Vigo forması giyen Ilaix Moriba için 15 milyon Euro önerildi.







Cimbomun teklifi düşük bulundu

La Liga temsilcisinin ise en az 20 milyon euro beklediği kaydedildi. Taraflar arasındaki temaslar sürüyor. Herkes Ilaix Moriba ismine şaşırdı ancak bu hareketin arkasında farklı bir düşünce bulunuyor. Gineli futbolcu, 23 yaşında ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun "genç" yabancı kriterini karşılıyor.







Genç olması avantaj

23 yaşındaki Ilaix Moriba, geride bıraktığımız sezonda La Liga'da tam 36 maça çıktı. Sahada 2.489 dakika kaldı. 2 gol ve 3 asist üretti. Galatasaray Yönetimi, birçok kulvarda mücadele verileceği için Ilaix Moriba'yı da kadrosuna katmak istiyor. 1.85 boyundaki futbolcunun asıl yeri merkez orta saha. Ancak 10 numara ve ön liberoda da görev yapabiliyor. Yani tam bir joker. Gineli yıldızın, Galatasaray'a çok sıcak baktığı öğrenildi. Taraflar arasındaki pazarlıklar devam ediyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.