logo
31 AĞUSTOS 2026

Fenerbahçe'nin biraz şansı olsaydı, durum bambaşka olurdu

Fenerbahçe Samsun'da 2-0 kazandı

31.08.2026 11:13:00 / Güncelleme: 31.08.2026 11:44:20
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin biraz şansı olsaydı, durum bambaşka olurdu
Fenerbahçe'nin biraz şansı olsaydı, durum bambaşka olurdu
Fenerbahçe Samsun'da 2-0 kazandı... Ancak tarihi bir farkı kaçırdı. Sarı-lacivertliler 3 sezondur kazanamadığı Samsun deplasmanında öyle güzel ve kaliteli bir oyun ortaya koydu ki, Samsunspor'un Galatasaray kongre üyesi başkanı bile bükemediği bileği öptü.






Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, "Farktan kurtulduk" diyerek Fenerbahçe'nin kendilerine karşı kurduğu dominasyonu kabul eden açıklamalar yaparken, İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si de adeta şov yaptı.






Fenerbahçe o kadar üstündü ki rakip kaleye 15 şut (7'si isabetli) attı. Samsunspor ise 0.46 xG'de kalıp toplam 6 şutta hiç isabet sağlayamadı. Kartal'ın öğrencileri Samsunspor ceza sahası içinden tam 13 şut imkanı buldu. 3 büyük şans yakalayan sarı-lacivertliler, ceza sahası içinde kurduğu baskıyla ev sahibini bunalttı.






Fenerbahçe 50 kez rakip ceza sahasına girerken, ikili mücadelelerin %60'ını, hava topu mücadelelerinin ise %77'sini kazanarak fiziksel anlamda da üstünlük sağladı.






20 top çalma ve 11 pas arası ile sahanın her alanında dönen topları toplayan sarı-lacivertliler, rakibine organize atak imkanı tanımadı.

Fenerbahçe'nin hücum hattındaki efektif oyunu ve kurduğu oyun gücü, skorun neden daha da farklı noktalara gidebileceğini ve Samsunspor'un skor açısından şanslı olduğunu net bir şekilde gösteriyor.

İrfan Can Kahveci'den Asensio'ya mesaj

Talisca ve Asensio'nun yokluğunda Fenerbahçe formasıyla Samsunspor karşısına 10 numara çıkan İrfan Can Kahveci; 4 top çalma, 3 geri kazanma ve 6 ikili mücadele kazanma ile İsmail Kartal'ın sistemini henüz süzemeyen Marco Asensio'ya "Hoca senden bunları istiyor" dedi.
 

31.08.2026 12:14:00
Haber Merkezi
 
İrfan Can Kahveci'den Asensio'ya mesaj
İrfan Can Kahveci'den Asensio'ya mesaj
Fenerbahçe'de Asensio sakat, Talisca gidici... Böyle bir ortamda İsmail Kartal 4-2-3-1'inde sürpriz yaptı… 10 numaraya İrfan Can Kahveci'yi yerleştirdi. 78'de yerini Dorgeles Nene'ye bırakana kadar İrfan Can, Kartal'ın güvenini boşa çıkarmadı.






Kahveci 78 dakika boyunca hem hücum ritmini yönetti hem de Kartal'ın 4-2-3-1'inde aradığı pratikliği ve savunma direncini sağladı. Topla buluştuğu 46 aksiyonda yalnızca 8 top kaybı yapması, Asensio ve Talisca belirsizliğinin yaşandığı bir dönemde takıma aradığı güveni sundu.






Kahveci'nin 10 numara performansı, Kartal'ın planının işlediğini ortaya koydu. Takımı önemli bir virajda sırtlayan İrfan Can, klasik bir "10 numara"dan ziyade hücumla savunma arasındaki dengeyi kuran çağdaş bir oyun kurucu rolü üstlendi.






Şut çekmeden maçı tamamlamasına rağmen; 1 asist, 0.18 xA, 2 kilit pas ve 16/19 (%84) rakip yarı saha pas isabetiyle hücum organizasyonunun merkezinde yer aldı.






Geceye damga vuran İrfan Can detayı ise savunma katkısıydı. Bir 10 numara için ekstra sayılabilecek 4 top çalma, 3 geri kazanım ve 12 zeminde ikili mücadelenin 6'sını kazanma performansı ile Asensio'ya Kartal'ın aslında nasıl bir 10 numara aradığını gösterdi.

Galatasaray'dan sonra şimdi de Beşiktaş'a itelemeye çalışıyorlar

Benfica, yandaş gazetecileri ve sosyal medya ekipleri üzerinden Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'a da 30 milyon Euro'luk Richard Ríos'u kakalamaya çalışıyor. Peki bu transfer iki ekip için ne kadar mantıklı?

31.08.2026 11:44:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'dan sonra şimdi de Beşiktaş'a itelemeye çalışıyorlar
Galatasaray'dan sonra şimdi de Beşiktaş'a itelemeye çalışıyorlar
Anlaşılan o ki Benfica, Richard Ríos'u gözden çıkardı… Yerel basını ve sosyal medyadaki transfer bombacılarını Türk takımları üzerinden manipüle ediyor. Kolombiyalı bu kez de Beşiktaş'a münasip görüldü; dün de Galatasaray ile ilişkilendirilmişti.






Burada asıl soru şu: "Ndidi, Salih Özcan, Orkun Kökçü ve Miretti Dörtlüsüne Ríos'u 30 milyon Euro verip ekler misin?"

Ndidi ve Salih'in defansif güvenceyi sağladığı, Orkun ile Miretti'nin yaratıcılığı yüklendiği bir hatta 30 milyon Euro verip Ríos'u eklemek, Süper Lig ve Avrupa denkleminde hem rotasyon şişkinliği yaratır hem de ciddi bir bütçe israfına dönüşür.






Geriye dönersek; Torreira, Ugochukwu, Lemina ve Sara Dörtlüsüne Ríos'u eklemek ne kadar mantıklı?

Galatasaray'ın mevcut orta saha derinliğinde Richard Ríos hamlesi bir o kadar daha mantıksız ve lüks kalır. Galatasaray'ın 6 numara pozisyonunda Torreira-Lemina-Ugochukwu gibi muazzam bir savunma ve fiziksel gücü var. 8 numarada ise Gabriel Sara gibi yaratıcı bir ayak bulunuyor. Ríos, Sara'nın pas trafiği ve yaratıcılığına sahip değil; Lemina ve Torreira varken de 30 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle ancak defansif lüks olur.






Fenerbahçe pişirdi Beşiktaş yiyecek

Fenerbahçe'nin aklında henüz Mason Greenwood yokken Feridun Geçgel, Türkiye'ye tatile gelen Sporting Başkanı'nı Pote'yi almak için ikna etti

31.08.2026 11:38:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe pişirdi Beşiktaş yiyecek
Fenerbahçe pişirdi Beşiktaş yiyecek
Fenerbahçe'nin aklında henüz Mason Greenwood yokken Feridun Geçgel, Türkiye'ye tatile gelen Sporting Başkanı'nı Pote'yi almak için ikna etti... Ancak haziran sonundan bu yana köprülerin altından çok su aktı. Cerny'nin ayrılması durumunda Pote'nin Beşiktaş'a gelme durumu ortaya çıktı.






Haziran ayı sonunda Fenerbahçe'de kanat transferi gündemi Mason Greenwood ve Marcus Rashford'tu… Ancak o dönemde Sporting Lizbon Başkanı Frederico Varandas'ın Türkiye'de tatil yaptığını öğrenen Aziz Yıldırım'ın futbol şubesinin başına getirdiği ancak daha sonra ortadan kaybolan Feridun Geçgel gizli bir operasyon yürüttü. Pote lakaplı Pedro Gonçalves transferini bitirme noktasına getirdi.






Ancak daha sonra "iyi de olmuş gibi duruyor" sosyal medyanın büyük baskısı ile Fenerbahçe, Mason Greenwood'u transfer etti. 






Pote daha sonra Suudi kulübü Al-Ittihad ile anlaştı. Ancak transfer bir türlü bitemedi. Çünkü Suudlar, Diaby'yi bir türlü satamadı. Ne Inter o rakama çıktı, zaten Leverkusen'in de o parayı verecek gücü yoktu. 






Günün sonunda Pote, Sporting'de idmanlara çıkıyor. Beşiktaş ise geçen sezon 13 gol ve 8 asistle devleşen 28 yaşındaki Portekizli yıldızın durumunu yakından takip ediyor. Beşiktaş'ta o mevkide şu anda Vaclav Cerny'nin ayrılma durumu var. Gelen bilgilere göre Cerny'nin ayrılma ihtimali doğarsa Italiano, Pote'nin transferine onay vermiş durumda. 






Zaten o dönemde Fenerbahçe ve Türkiye hakkında bilgi alan Pote de Fenerbahçe olmazsa Beşiktaş'ta forma giymeye sıcak. Tabii ki günün sonunda bu transfer için Diaby'nin Al-Ittihad'dan ayrılması, Cerny'nin Beşiktaş'tan gitmesi kritik.

Vedat Mmurıqı bu formayı Lukaku'ya vermez

Fenerbahçe'de yardımcı hücum gücü olarak düşünülen Vedat Muriqi, formayı bir aldı tam aldı

31.08.2026 11:20:00 / Güncelleme: 31.08.2026 11:43:58
Haber Merkezi
 
Vedat Mmurıqı bu formayı Lukaku'ya vermez
Vedat Mmurıqı bu formayı Lukaku'ya vermez
Fenerbahçe'de yardımcı hücum gücü olarak düşünülen Vedat Muriqi, formayı bir aldı tam aldı... Lyon deplasmanından sonra Samsun'da da Lukaku'yu "nanik" yaptı. "Ben bu formayı feriştahı gelse bırakmam" mesajı verdi.






Lyon deplasmanından sonra Samsun'da da sahne alan Vedat Muriqi, Romelu Lukaku'nun varlığına rağmen "Fenerbahçe'nin as forveti benim" dedi. Muriqi; skor üretme arzusu, ürettiği yüksek xGOT ve hava topu gücüyle Lukaku gibi bir dünya markasının varlığına rağmen rekabette sonuna kadar var olduğunu ve formayı kolay kolay bırakmayacağını net bir şekilde ilan etti.






Maçı 0.77 xG ve 1.37 xGOT ile tamamlaması, yakaladığı pozisyonları kaleyi bulduğunda ne kadar tehlikeli hale getirdiğini de kanıtladı. 5 şutun 3'ünde isabet bulması, 1 topunun direkten dönmesi ve 1 gol atması hücum hattındaki bitmek bilmeyen arayışının özetiydi.






Lyon deplasmanı dönüşü Samsun'da sahaya çıkan Vedat Muriqi, Romelu Lukaku rekabetinin gölgesinde kalmayacağını ve santrfor hattının ana sahibi olduğunu net bir performansla gösterdi.






Toplam 34 topla buluşmada %80 pas isabeti (16/20) yakalaması bir hedef santrfor için oldukça değerli. Rakip yarı sahada %79 isabetle oynaması ve 1 kilit pas vermesi, takımı ön alana taşıdığını ispatladı.

3/3 (%100) hava topu mücadelesi kazanarak ceza sahası ve çevresinde tam hakimiyet kurdu.

Rus makinesi Batrakov

Galatasaray’ın yeni transferi Batrakov, parçalıyı ilk kez Göztepe karşısında giydi... Sakatlanan Abdülkerim Bardakcı'nın yerine ikinci yarıda oyuna dahil olan Rus yıldız adayının 45 dakikalık performansı hiç de 'bunu nereden buldunuz?' dedirtmedi

30.08.2026 16:19:00
Haber Merkezi
 
Rus makinesi Batrakov
Rus makinesi Batrakov
Saha içi duruşu ve hücum aksiyonlarındaki etkinliğiyle kısa sürede fark yaratan genç oyuncu, gösterdiği performansla "iş var bu çocukta" dedirtti. Toplam 0.6'lık xG+xA (gol+asist beklentisi) katkısı, oyuna dahil olduğu andan itibaren hücum hattının merkezine yerleşen Rus yıldız adayının skora son derece yakın oynadığına işaret etti.






45 dakikaya 0.3 xG (Gol Beklentisi) ve 0.3 xA (Asist Beklentisi) sığdıran Batrakov, toplamda 0.6'lık skor katkısı beklentisine ulaştı.

Rakip kaleye gönderdiği 3 şutun 1'inde isabet sağlayan genç yetenek, kaçırdığı 1 net fırsat dışında hücumda sürekli tehdit oluşturdu.

Doğrudan kilit pas hanesine yazılmasa da 0.3 xA değeri, ceza sahasına kestiği tehlikeli topların potansiyelini göz önüne serdi.






Orta alanda Galatasaray için güvenilir bir pas istasyonuna dönüştü, baskı altında dahi soğukkanlılığını korumayı başardı. Kendi yarı sahasında 8'de 8 pas isabetiyle (%100) hatasız oynadı. Topla toplamda 36.8 metre kateden ve 12.4 metre dikine ilerleme sağlayan Rus oyuncu, sarı-kırmızılıların ikinci yarıdaki hücum temposunu doğrudan yukarı taşıdı.






Sahada 35 kez topla buluşan Batrakov, 7 top kaybı ve 2 başarısız top kontrolü yapsa da oyundan kopmadı. İkili mücadelelerde ve hava toplarında %50 başarı oranı yakalarken Süper Lig'in temaslı oyun yapısına adapte olacağının mesajını verdi.

Skor tabelasını değiştirememiş olsa da ilk maçında 45 dakikaya 0.6 xG+xA sığdıran Aleksey Batrakov, Galatasaray hücum hattına çeşitlilik ve dinamizm getireceğini müjdeledi.

Salah'ın yanına yakışır forvet

Fatih Tekke; Mohamed Salah'ı uçuracak Darwin Núñez ya da Roberto Firmino tarzında bir santrfor istedi... Her ne kadar Flamengo'dan Pedro ve Suudi Arabistan'dan ayrılması gündemde olan Karim Benzema üzerinde konuşmalar olsa da 'Chaquito' lakaplı Santiago Giménez, Trabzonspor'un yeni forveti olmak üzere öne çıkan en ciddi isim oldu.
 

30.08.2026 13:14:00
Haber Merkezi
 
Salah'ın yanına yakışır forvet
Salah'ın yanına yakışır forvet
Paul Onuachu gibi pivot bir santrfor yerine Darwin Nunez ya da Roberto Firmino gibi derine inen santrforlarla çok daha verimli olan Mohamed Salah'ın patlama yapması için Trabzonspor o tarza uygun bir isim arıyor.






Darwin ile başlayan; Pedro (Flamengo) ve Benzema ile devam eden süreçte adı son günlerde en fazla öne çıkan isim AC Milan'dan "Chaquito" lakaplı Santiago Giménez oldu. Meksika basını da sabah akşam Salah ile Giménez ortaklığını konuşuyor.






AC Milan ile ayrılık konusunda anlaşan ve tek başına antrenmanlarını sürdüren Giménez ile Portekiz ekibi Porto ve Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven da yakından ilgileniyor. Porto oyuncuyla kişisel şartlarda anlaşma sağlasa da Milan ile yürütülen satın alma opsiyonlu kiralama pazarlıklarının uzaması, Trabzonspor'un elini güçlendirdi.






Mali detaylar ve transfer süresinin daralması nedeniyle nihai kararın kısa süre içerisinde verilmesi bekleniyor. Giménez'in kariyerinde yeni bir sayfa açmak adına Türkiye opsiyonuna ve Mohamed Salah ile aynı formayı giyme fikrine sıcak baktığı belirtiliyor. La Gazzetta dello Sport ve Meksika medyasında yer alan haberlere göre bordo-mavili yönetim, Meksikalı santrforu kadroya katmak adına girişimlerini hızlandırdı.

İşte Okan Buruk'un istediği büyük transfer

Batrakov geldi, Rafael Leao indi... Ancak Galatasaray transferde duracak gibi değil...

30.08.2026 10:47:00
Haber Merkezi
 
İşte Okan Buruk'un istediği büyük transfer
İşte Okan Buruk'un istediği büyük transfer
Batrakov geldi, Rafael Leao indi... Ancak Galatasaray transferde duracak gibi değil...

Göztepe karşılaşmasının ardından transfer gündemine dair açıklamalarda bulunan Okan Buruk, kadro planlaması ve yabancı kontenjanı sınırına bir kez daha dikkat çekti. Yusuf Akçiçek, Deniz Gül ve Youssouf Fofana ile güçlenmeye hazırlanan Galatasaray'ın asıl büyük sürprizi U23 kontenjanından olacak.







Göztepe maçının ardından basın mensuplarının "6 numara ve stoper ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Okan Buruk, takımdaki eksiklikler ve kadro sınırlamaları hakkında net konuştu. Buruk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:






"Daha önce de bunu söyledik aslında. Stoper, santrfor, orta sahaya çok önemli bir oyuncu çıkarsa bunu tabii ki düşünmek, düşüncelerimizden biri. Sadece içinden çıkamadığımız yer, yabancı kuralı. Şu anda yerimiz sadece U23 olarak var. Onun dışında yok. 






Bu bir hakkımızı nereden kullanacağız ve diğer opsiyonumuz da Türk oyuncular. Türk oyuncular üzerinden de düşüncelerimiz var. Son günlerde buralar için çalışmalar yapacağız."






Galatasaray'da sol stoper pozisyonu için Al-Hilal'den Yusuf Akçiçek ismi öne çıkıyor.

Hücum hattındaki alternatifleri artırmak adına Deniz Gül hamlesi hakkında bugün Portekiz'den umutlandıran açıklamalar geldi.







Orta sahaya seviye atlatacak isim Youssouf Fofana... Okan Buruk geçen sene daha çok istiyordu, şimdi daha uygun rakamlara Galatasaray'ın uçağına düşmek üzere.

Gerekli takviyelerin ardından Galatasaray'ın elinde +4 statüsünden U23'e uygun 1 kişilik yabancı kontenjanı kalacak. Son günlerin asıl bombasının patlayacağı noktanın bu kontenjan olduğu yüksek sesle konuşuluyor.







Kadroda yaşanacak yabancı sirkülasyonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Victor Nelsson var. Ayrıca kalma konusunda diretmesi durumunda Mario Lemina'nın 10+4+2 kuralındaki 2 kişilik kontenjana dahil edilerek listede tutulması gündemde.

Jankat Yılmaz Uğurcan Çakır'ı kesebilir mi?

Günay Güvenç'ten 2. kaleciliği alan Jankat Yılmaz, Uğurcan Çakır'ın sakatlanmasıyla Göztepe karşısında 90 dakika sahada kaldı

30.08.2026 10:33:00
Haber Merkezi
 
Jankat Yılmaz Uğurcan Çakır'ı kesebilir mi?
Jankat Yılmaz Uğurcan Çakır'ı kesebilir mi?
Günay Güvenç'ten 2. kaleciliği alan Jankat Yılmaz, Uğurcan Çakır'ın sakatlanmasıyla Göztepe karşısında 90 dakika sahada kaldı. Kötü değildi ancak yakın zamanda Uğurcan'ı kesip 1. kaleci olabilecek bir performans sergilemedi.






Günay Güvenç tam da lig başlayacağı sırada sakatlandı. Eldivenleri "2. kaleci olmazsam giderim" diyen Jankat'a kaptırdı. Genç kaleci, Göztepe karşısında son anda sakatlanan Uğurcan'ın yerine 11'de başladı. Çok parlak bir maç çıkarmadı ancak taraftara müjde, "Çok ciddi bir şey yok" diyen Uğurcan'dan geldi.






Kalesine gelen şutlarda 2 kurtarış (ikisi de ceza sahası içinden) yaparken -0.35 "engellenen gol" verisiyle karşılaştı. Bu tablo, kalesinde gördüğü 2 golün xG riskinin toplamda 2'den az olduğunu ve yenilen gollerde refleks ile açı kapatma bazında ekstra bir müdahale farkı yaratamadığını gösterdi.






Göztepe karşısında 8 sahipsiz top kazanma yaptı. Savunma arkasına sızan topları toplamada ve süzülen sahipsiz topları kontrol altına almada uyanık ve hareketli bir tablo çizdi; bu artı hanesine yazıldı.






48 kez topla buluşarak oyun kurulumunda aktif bir seçenek oldu. 42.9 metre toplam taşıma mesafesi ve 28.2 metre ilerleme ile kale çizgisinde çakılı kalmadığını, ayağıyla da oyuna katıldığını kanıtladı.






18 top kaybı bir kaleci için oldukça yüksek. Bu kayıpları Göztepe'nin ön alan baskısı altında ve rakip sahaya gönderilen riskli uzun pas denemelerinde yaşadı. Ayağını daha verimli ve risksiz kullanması gerekiyor.






Jankat maçtan sonra da şu ifadeleri kullandı:

"İyi bir rakip vardı karşımızda. Uzun toplarla oynadılar. Maçın başında alışamadığımız için adaptasyon süreci oldu. Toparlanınca daha rahat bir oyun oynadık. İkinci topları da aldık. İlk resmi maçımda arkadaşlarım beni motive etti, onurlandırdılar. Elimden geleni vermeye çalıştım. Taraftarımıza, takımımıza teşekkür ederim. 3 puan önemliydi.







Ben kendimi hazır tutmalıyım. Bugün bir şans doğdu. Bu şekilde olmasını istemezdim. Uğurcan abi sakatlık hissetti. Takımımız dediğim gibi bana çok yardımcı oldu. Elimden geleni yaptım. Hatalarımıza bakacağız, ders çıkaracağız."

Oğuz Aydın ayrılıyor

Lyon maçındaki muhteşem performansıyla Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne kalmasında büyük emeği olan Oğuz Aydın'a İspanyol Valencia'dan teklif geldi

29.08.2026 17:06:00
Haber Merkezi
 
Oğuz Aydın ayrılıyor
Oğuz Aydın ayrılıyor
Yaz transfer dönemi kapanmadan önce hücum hattını güçlendirmeye kararlı olan Valencia, son saatlerde tanıdık bir ismi kadrosuna katmak için çabalarını yoğunlaştırdı. İddialara göre İspanyol ekibi, Fenerbahçe'de rotasyon oyuncusu olarak kalan Oğuz Aydın'ı kiralamak için Fenerbahçe'nin kapısını çaldı.






Valencia'nın A planı olan Leeds'ten Largie Ramazani'yi kadrosuna katamadığı için Oğuz Aydın'a döndüğü iddia edildi.

Oğuz Aydın yedek kalmak istemediği ve Türk Milli Takımı'nda sürekli oynamak istediği için ayrılmak istiyor.






İsmail Kartal ise kendisinden rotasyonda yararlanmak istedikleri için kiralık ayrılmasına sıcak bakmıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.