logo
02 MAYIS 2026

Fenerbahçe'nin eli boş: 1-0

24.08.2008 00:00:00
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 2008-09 sezonunun ilk haftasında Gaziantepspor'a deplasmanda 1-0 yenildi. Ev sahibi ekibin golünü 80. dakikada Tabata kaydetti.

 

Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında Gaziantepspor ile Fenerbahçe, Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip 80. dakikada Tabata'nın attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın ilk yarısında ev sahibi Gaziantepspor, Fenerbahçe'ye oranla daha çok koşan taraftı. Orta alanda organize olmakta zorlanan Fenerbahçe, rakibinin presi karşısında etkisiz kaldı ve pozisyon üretmekte zorlandı. Gaziantepspor rakip kalede 2 tehlikeli pozisyon yakalasa da ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da Fenerbahçe etkisiz oyununu sürdürürken, Alex'in bireysel skoru değiştirme çabası da sonuç vermedi. Özellikle Tabata ve Beto ile etkili olan Gaziantepspor, 80. dakikada golü buldu ve 1-0 öne geçti. Bu dakikada ceza sahasının dışında topla buluşan Tabata, sert bir vuruşla topu kaleci Volkan'ın sağından filelere gönderdi ve kırmızı-siyahlı takımı 1-0 öne geçirdi.

Kalan bölümde iki takım da etkili pozisyon üretemezken, ev sahibi Gaziantepspor maçı 1-0 kazanmayı başardı. Bu sonuçla kırmızı-siyahlılar, Fenerbahçe karşısında 11 maç sonra sahadan galibiyetle ayrılmış oldu.

GAZİANTEPSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 0        

Stat: Kamil Ocak    

Hakemler: Yunus Yıldırım xx, Alper Ulusoy xxx, Volkan Narınç xxx    

Gaziantepspor: Murat Şahin xxx, Murat Ceylan xx (Dk. 66 Bekir xx), Erkan xxx, M. Yozgatlı xx (Dk. 81 Ahmet Arı xx), Zurita xxx, Tabata xxx, Deumi xxx, Erman Özgür xxx (Dk. 90 İbrahim ?), Beto xxx, Mehmet Polat xxx, İvan xxx    

Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Lugano xx, R. Carlos xx, Edu xx, Emre Belezoğlu xx, Kazım x (Dk. 54 Burak Yılmaz x), Alex xx, Güiza x, Uğur Boral xx (Dk. 54 Semih Şentürk x), Maldonado xx, Gökhan Gönül x (Dk. 71 Önder Turacı x)    

Gol: Dk. 80 Tabata (Gaziantepspor)Sarı Kartlar: Dk. 31 Edu, Dk. 47 Gökhan, Dk. 86 Lugano, Dk. 90 Güiza (Fenerbahçe)

İLK YARI9. dakikada karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını Gaziantepspor geliştirdi. Bu dakikada, Zurita, ceza alanına girdi ve topu Murat Ceylan'a verdi. Murat Ceylan'ın sert vuruşu üst direkten döndü. Pozisyonun devamında topu önünde bulan Erman Özgür, meşin yuvarlağı kaleye gönderemedi.

18. dakikada Murat Ceylan sağ çaprazdan orta yaptı. Müsait pozisyonda bulunan Beto altı pas içinde iyi vuramadı, Fenerbahçeli defans oyuncuları topu uzaklaştırdı.

28. dakikada İvan soldan ceza alanına ortaladı, Erman Özgür'ün kafayla kaleye gönderdiği topu, kale çizgisi üzerinden Gökhan Gönül çıkardı ve gole izin vermedi.

29. dakikada Zurita'nın pasında topla buluşan Beto, şık hareketlerle Fenerbahçe ceza alanına girdi ve sert vurdu, ancak kaleci Volkan sol köşeye uzanarak topu uzaklaştırdı.

30. dakikada Roberto Carlos, orta alandan aldığı topu Alex'e kazandırdı. Alex'in ceza alanından vurduğu topa, araya giren Deumi ayak koyarak tehlikeyi önledi.

39. dakikada Güiza defansın hatasından faydalanarak, ceza alanına girdi ve topu müsait pozisyonda bulunan Kazım'a gönderdi. Gaziantepsporlu defans oyuncuları, araya girerek Kazım'ın topa vurmasına engel oldu ve topu uzaklaştırdı.

40. dakikada Alex'in kullandığı köşe vuruşunda, Edu'nun kafa vuruşunda top az farka üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

İKİNCİ YARI

53. dakikada, gelişen Gaziantepspor atağında, Tabata'nın pasında topla buluşan M. Yozgatlı'nın, ceza alanında yatarak sert vurduğu meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.    

57. dakikada, Gaziantepspor ceza alanında Emre Belezoğlu'nun geri pasında topla buluşan Güiza müsait pozisyonda olmasına karşın, araya giren Deumi, topa vurmasına izin vermedi. Bu pozisyonda, Fenerbahçeli futbolcular hakeme penaltı itirazında bulundu.     

59. dakikada, Gaziantepspor ceza alanında oluşan karambolde, Emre Belezoğlu topu geriye çıkardı, müsait pozisyonda bulunan Semih, topu boş kale yerine auta gönderdi.     

60. dakikada, Fenerbahçe kontratağında, Güiza ceza alanına girdi ve topu müsait pozisyonda bulunan Burak'a vermek yerine vurmayı tercih edince, araya giren Mehmet Polat, yatarak müdahale ettiği meşin yuvarlağı kornere gönderdi ve gole izin vermedi.    

74. dakikada, Beto şık hareketlerle Fenerbahçe ceza alanına girdi, ancak topu iyi takip eden Edu araya girerek, tehlikeyi önledi.    

80. dakikada Tabata, Gaziantepspor'u 1-0 öne geçiren golü attı. Gaziantepspor'un atağında, Beto topu sağ çaprazdan müsait pozisyonda bulunan Tabata'ya kazandırdı. Bu oyuncu, defans oyuncularını geçerek ceza yayı çizgisi dışından sert vurdu ve topu kaleci Volkan'ın solundan filelerle buluşturdu: 1-0    

82. dakikada Gaziantepspor atağında Zurita, topu müsait pozisyonda bulunan Ahmet Arı'ya verdi. Ahmet Arı ceza alanında Roberto Carlos ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Gaziantepsporlu futbolcuların penaltı itirazında bulunmasına karşın hakem oyunu devam ettirdi.    

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Gaziantepspor Fenerbahçe'yi 1-0 yenmeyi başardı.

Yumruk atan kaleciye 13 maçlık rekor ceza

İspanya 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden Real Zaragoza takımının kalecisi Esteban Andrada, 26 Nisan'da Huesca deplasmanında oynanan maçta rakibine attığı yumruktan dolayı 13 maç men cezası aldı

02.05.2026 10:39:00
Haber Merkezi
Yumruk atan kaleciye 13 maçlık rekor ceza
Yumruk atan kaleciye 13 maçlık rekor ceza
İspanya 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden Real Zaragoza takımının kalecisi Esteban Andrada, 26 Nisan'da Huesca deplasmanında oynanan maçta rakibine attığı yumruktan dolayı 13 maç men cezası aldı.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Disiplin Komitesi, Huesca-Real Zaragoza maçının son dakikalarında saha ortasına kadar koşturarak rakibi Jorge Pulido'nun yüzüne yumruk atan Arjantinli kaleci Esteban Andrada'ya çift sarı karttan 1 maç, rakibine uyguladığı şiddetten dolayı da 12 maç olmak üzere toplam 13 maçlık men cezası verdi.



Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 35 yaşındaki Arjantinli kaleci, aldığı ceza ve sözleşmesinin uzatılmamasından dolayı bir daha Real Zaragoza'nın formasını giyemeyecek.



Komite, aynı maçta çıkan olaylardan Huesca'nın kalecisi Dani Jimenez'e 4 maç, Real Zaragozalı futbolcu Dani Tasende'ye de 2 maç ceza verdi.

Ligde kalma mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında Huesca, Zaragoza'yı 1-0 mağlup etmişti.

Andrada, İspanyol medyasında gündem olduğu sahadaki şiddet eyleminden sonra yaptığı açıklamada pişman olduğunu belirtip, "Yaşananlardan dolayı derin üzüntü duyuyorum. Bu durum kulüp, taraftarlar ve benim gibi bir profesyonel için iyi bir imaj değil. Kontrolümü kaybettiğim ve bu şekilde tepki verdiğim bir durumdu. Bunu bir daha yapmayacağım." demişti.

Isi Palazon'a da 7 maç ceza



RFEF Disiplin Komitesi, geçen hafta La Liga'da oynanan Rayo Vallecano-Real Sociedad maçının son anlarında kırmızı kart gören Rayo Vallecano takımının orta saha oyuncusu Isi Palazon'a da 7 maç sahalardan men cezası verdi.

Palazon, hakeme yönelik hakaret, sözlü tacizden 4 maç, kırmızı kart ve hakeme protestodan 2 maç, sarı kart sınırını doldurmaktan da 1 maç ceza aldı.

24 maç ceza almıştı



İspanya futbolunda şimdiye kadarki en büyük cezayı alan futbolcu ise Joaquin Cortizo olmuştu. Real Zaragoza forması giyen Cortizo, 27 Aralık 1964'te oynanan Atletico Madrid maçında rakibi Enrique Collar'ın kaval kemiğini kırdığı için 24 maç men cezası almıştı.

Sergen Yalçın: 'Bugün en önemli şey 3 puandı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, deplasmanda 2-0 galip bitirdikleri Gaziantep Futbol Kulübü maçının ardından, "Bugün en önemli şey 3 puandı" dedi

02.05.2026 10:17:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Bugün en önemli şey 3 puandı'
Sergen Yalçın: 'Bugün en önemli şey 3 puandı'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, deplasmanda 2-0 galip bitirdikleri Gaziantep Futbol Kulübü maçının ardından, "Bugün en önemli şey 3 puandı" dedi.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü ile karşılaştı. Siyah-beyazlılar, zorlu karşılaşmayı Djalo ve Asllani'nin golleriyle 2-0 galip bitiren Beşiktaş, ligde puanını 59'a yükseltti.

Gaziantep FK ise 37 puanda kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, galibiyet ve oynanan futbolun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Yalçın, "Maçla ilgili en önemli şey alınması gereken 3 puandı. Artık ligin sonu geldi. Oyuncularımızın konsantrasyonunda zorlanıyoruz. Önümüzde salı günü en önemli maçlarımızdan bir tanesi var. Kupada yarı finalde Konya ile oynayacağız. Bütün konsantrasyonumuzu o maça veriyoruz. Bugün en önemli şey 3 puandı" ifadelerini kullandı.

Süper Lig tarihinin 78. takımı bugün belli olacak

Normal sezon heyecanının tamamlanacağı Trendyol 1. Lig'de, Erzurumspor FK'den sonra Süper Lig'e yükselecek ikinci ekip Amed Sportif Faaliyetler veya Esenler Erokspor'dan biri olacak

02.05.2026 00:12:00
AA
Süper Lig tarihinin 78. takımı bugün belli olacak
Süper Lig tarihinin 78. takımı bugün belli olacak
Normal sezon heyecanının tamamlanacağı Trendyol 1. Lig'de, Erzurumspor FK'den sonra Süper Lig'e yükselecek ikinci ekip Amed Sportif Faaliyetler veya Esenler Erokspor'dan biri olacak.

6 müsabaka saat 16.00'da başlayacak. Son haftada Süper Lig'e yükselecek ikinci ekip ile play-off oynayacak son takımın yanı sıra play-off eşleşmeleri netleşecek.

Erzurumspor FK'nin ardından Süper Lig'e yükselecek ikinci ekip son haftaya aynı puanda giren Amed Sportif Faaliyetler veya Esenler Erokspor'dan biri olacak.

Esenler Erokspor'un Atko Grup Pendikspor'u konuk edeceği son haftada Amed Sportif Faaliyetler de aynı saatte Alagöz Holding Iğdır FK ile deplasmanda karşılaşacak.

Ligde İstanbul'daki maçta Esenler Erokspor'u 2-1 mağlup eden Amed Sportif Faaliyetler, Diyarbakır'da golsüz berabere kaldığı rakibine karşı sezon sonunda olası puan eşitliğinde rakibini geride bırakacak.

Süper Lig'in 78. Takımı



Tarihinde 77 ekibin yer aldığı Süper Lig'de iki takım da daha önce mücadele etmedi.

Diyarbakır temsilcisi Amed Sportif Faaliyetler, 2009-2010'dan beri Süper Lig'den uzak olan kentin hasretini bitirmek istiyor.

Esenler Erokspor, Süper Lig vizesi alması durumunda 20. İstanbul temsilcisi olacak.

Play-off'ta son takım belli olacak

Arca Çorum FK, Sipay Bodrum FK ve Atko Grup Pendikspor'un play-off'u garantilediği ligde play-off'un son takımı Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü veya Özbeyli Bandırmaspor olacak.

İkinci gibi play-off'un son sırasını averaj belirleyebilir. 57 puanı bulunan iki ekipten Ankara temsilcisinin Eminevim Ümraniyespor deplasmanında puan arayacağı son haftada Bandırma ekibi ise Özbelsan Sivasspor'u konuk edecek.

Sezon içinde Balıkesir'de rakibiyle 1-1 berabere kalan Keçiörengücü, Ankara'da rakibini 3-1 mağlup ettiği için olası puan eşitliğinde Özbeyli Bandırmaspor'u geride bırakacak.

Adana Demirspor, Atakaş Hatayspor, Sakaryaspor ve Serikspor'un lige veda etmesi daha önce kesinleşmişti.

Diagne'nin rekor kırması için 2 gole ihtiyacı var

Ligde 28 golü bulunan ve 2 maçtır gol atamayan Amed Sportif Faaliyetler'in golcüsü Mbaye Diagne'nin 2001-2002'den beri en fazla gol atan isim olması için 2 gol kaldı.

Diagne, Alagöz Holding Iğdır FK ile yapılacak maçta iki gol atması halinde 2018-2019'da Altay formasıyla 29 golü bulunan Marco Paixao'nun rekorunun sahibi olacak.

Rizespor'dan evinde 3 gollü galibiyet

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor ile TÜMOSAN Konyaspor arasında oynanan müsabaka ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı

01.05.2026 22:16:00
Haber Merkezi
Rizespor'dan evinde 3 gollü galibiyet
Rizespor'dan evinde 3 gollü galibiyet
Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor ile TÜMOSAN Konyaspor arasında oynanan müsabaka ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı.

2. dakikada Sowe'un ceza sahasının sol çaprazından gönderdiği pasla buluşan Mebude'nin şutu kale direğine çarparak auta çıktı.

9. dakikada Çaykur Rizespor atağında Laçi'nin ceza yayının solundan kaleye yerden gönderdiği şutu savunma engelledi.

16. dakikada konuk ekip öne geçti. Kaleci Fofana'nın hatalı pasında ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Jin-Ho Jo'nun şutunda meşin yuvarlak ağları havalandırdı: 0-1

18. dakikada ev sahibi takım skoru eşitledi. Laçi'nin ceza sahasının sol çaprazına gönderdiği pasta Sowe topla buluştu. Bu futbolcunun yerden vuruşunda kaleci Deniz Ertaş'tan seken topu takip eden Laçi, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarı



55. dakikada Laçi'nin ceza sahasının sol çaprazından gönderdiği pasla topla buluşan Augusto'nun şutunda kaleci Deniz Ertaş gole izin vermedi.

58. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Samet Akaydin'in orta sahadan gönderdiği topla buluşan Laçi'nin pasıyla Mebude ağları havalandırdı: 2-1.

65. dakikada Laçi'nin serbest vuruşunda savunmadan seken topla buluşan Augusto, ceza sahasının sol çaprazından gönderdiği şutla topu ağlarla buluşturdu: 3-1.

77. dakikada konuk ekibin atağında Swendsen'in ceza sahası sol çaprazından gönderdiği şutta top kale direğinin dibinden az farkla auta çıktı.

89. dakikada konuk ekip ikinci golünü kaydetti. Eren Cemali Yağmur'un ceza sahasının sağ çaprazından içeriye gönderdiği topla buluşan Andzouana'nın şutunda meşin yuvarlak fileleri havalandırdı: 3-2.

Karşılaşma ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Trabzonspor'un net borcu 5.027 milyar lira

Trabzonspor Kulübünün, 28 Şubat 2026 tarihi itibarıyla net borcunun 5.027 milyar lira olduğu bildirildi

01.05.2026 10:52:00
AA
Trabzonspor'un net borcu 5.027 milyar lira
Trabzonspor'un net borcu 5.027 milyar lira
Trabzonspor Kulübünün, 28 Şubat 2026 tarihi itibarıyla net borcunun 5.027 milyar lira olduğu bildirildi.



Kulübün internet sitesinde yer alan bilgilendirmede, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin, 1 Haziran 2025-28 Şubat 2026 tarihli mali tablolarının bugün Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) açıklandığı belirtilerek şunlar kaydedildi:



"Söz konusu mali tablolarımız incelendiğinde, kısa ve uzun vadeli borçlar toplamından 2,2 milyar lira tutarındaki dönen varlıklar, enflasyon muhasebesi kaynaklı herhangi bir nakit çıkışı gerektirmeyecek olan 2,4 milyar lira ve yine ilişkili taraf işlemlerimiz netlendiğinde, şirketimizin 28 Şubat 2026 tarihi itibarıyla net borcunun 5.027 milyar lira olduğu görülecektir."

Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkacak

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yarın deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak

01.05.2026 10:45:00
AA
Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkacak
Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkacak
Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yarın deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda yapılacak maç, saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Reşat Onur Coşkunses yönetecek.

Süper Lig'de geride kalan 31 müsabakada 23 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takım, haftaya 74 puanla lider girdi. Galatasaray, son 3 hafta öncesinde en yakın takipçileri Fenerbahçe'nin 7, Trabzonspor'un ise 9 puan önünde yer aldı. "Cimbom" yarınki müsabakada 3 puanla ayrılması durumunda rakiplerinin alacağı sonuçlara bakmaksızın üst üste 4, toplamda 26. şampiyonluğunu ilan edecek.

Samsun temsilcisi ise 31 müsabakada topladığı 45 puanla 7. sırada yer buldu.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 3-2 kazanmıştı.

Uğurcan Çakır cezalı

Galatasaray'ın milli file bekçisi Uğurcan Çakır, yarınki müsabakada cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Uğurcan, ligin 31. haftasında sahalarında Fenerbahçe'yi 3-0 yendikleri derbide sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Yarınki müsabakada Uğurcan'ın yerine kalede tecrübeli kaleci Günay Güvenç görev yapacak.

Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca ayak bileğinde kemik ödemi bulunan Gabriel Sara ile dizinde esneme olan Yaser Asprilla'nın forma giyememesi bekleniyor.

Üç oyuncu sarı kart sınırında

Galatasaray'da üç futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor.

Sarı-kırmızılı takımda Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz ve Eren Elmalı, yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri durumunda 33. haftadaki Hesap.com Antalyaspor mücadelesinde görev alamayacak.

Osimhen, Samsunspor'u boş geçmiyor

Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen, Samsunspor'a karşı mücadele ettiği 3 maçta da gol sevinci yaşadı.

Tecrübeli santrfor, kırmızı-beyazlılara karşı forma giydiği 3 müsabakada toplamda 5 kez fileleri havalandırdı. Osimhen, yarınki müsabakada gol serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Bu sezon 20 Süper Lig maçında forma giyen Osimhen, toplamda 13 kez fileleri havalandırdı. 27 yaşındaki santrfor, ligin 15. haftasındaki Samsunspor karşılaşmasıyla başlayan süreçte forma giydiği 10 müsabakanın 9'unda 10 kez skoru değiştirmeyi başardı.

Okan Buruk, Samsunspor'a puan kaybetmedi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'de Samsunspor'a rakip olduğu tüm maçları kazandı.

Buruk, tamamı Galatasaray'ın başındayken Samsun temsilcisiyle 6 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekip, söz konusu maçların tamamından 3 puanla ayrıldı.

Söz konusu maçlarda 14 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.

Fenerbahçe seride 2-0 öne geçti

Fenerbahçe Beko, Euroleague play-off serisi ikinci maçında sahasında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı 86-74 mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi ve Final Four yolunda önemli bir avantaj elde etti.

01.05.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe seride 2-0 öne geçti
Fenerbahçe seride 2-0 öne geçti
Fenerbahçe Beko, Euroleague play-off serisi ikinci maçında sahasında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı 86-74 mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi ve Final Four yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik



Hakemler: Miguel Angel Perez (İspanya), Juan Carlos Garcia (İspanya), Milos Koljensic (Sırbistan)
Fenerbahçe: Tarık Biberovic 15, Nicolo Melli 17, Devon Hall 3, Talen Horton Tucker 2, Khem Birch 5, Mikael Olli Axel Jantunen 13, Wade Baldwin 11, Nando De Colo 16, Bonzie Colson, Chris Silva 4

Başantrenör: Sarunas Jasikevicius

Zalgiris Kaunas: Sylvain Francisco 11, Azoulas Tubelis 16, Nigel Williams-Goss 7, Moses Wright 16, Arnas Butkevicius, Edgaras Ulanovas 8, Maodo Lo 3, Dustin Sleva 3, Laurynas Birutis 6, Ignas Brazdeikis 2, Dovydas Giedraitis 2

Başantrenör: Tomas Masiulis

1. Periyot: 26-14

Devre: 51-33

3. Periyot: 66-47




Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Nottingham Forest, Aston Villa'yı 1-0 mağlup etti

01.05.2026 10:23:00
İhlas Haber Ajansı
Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi
Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi
UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Nottingham Forest, Aston Villa'yı 1-0 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Nottingham Forest, sahasında Aston Villa'yı konuk etti. İlk yarı golsüz eşitlikle sona ererken, 71. dakikada Chris Wood'un penaltıdan attığı golle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.



İlerleyen bölümlerde iki takımın da atakları sonuçsuz kalınca Pereira'nın öğrencileri sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Gecenin diğer maçında ise Portekiz ekibi Sporting Braga, Almanya temsilcisi Freiburg'u 2-1 mağlup etti. Ev sahibi ekibin gollerini 8. dakikada Ege Tıknaz ve 90+2. dakikada Mario Dorgeles atarken, Freiburg'un golünü ise 16. dakikada Vincenzo Grifo kaydetti. UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçları 7 Mayıs'ta oynanacak.

Finalin yeri ve tarihi belli oldu

TFF, daha önce 24 Mayıs olarak planlanan finalin tarihini öne aldı. Akdeniz’in modern stadı, kupanın finaline ev sahipliği yapacak

29.04.2026 18:42:00
Haber Merkezi
Finalin yeri ve tarihi belli oldu
Finalin yeri ve tarihi belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2025-26 sezonu Ziraat Türkiye Kupası finalinin yerini ve tarihini duyurdu. Final müsabakası, 22 Mayıs 2026 Cuma günü saat 20.45'te Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

TFF'nin resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Ziraat Türkiye Kupası'nın final müsabakası Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacaktır. Bununla birlikte daha önce 24 Mayıs Pazar günü oynanacağı duyurulan final müsabakasının tarihi 22 Mayıs Cuma günü olarak değiştirilmiştir. Müsabakanın başlangıç saati ise 20.45 olarak belirlenmiştir."

Daha önce 24 Mayıs olarak planlanan final, UEFA Avrupa Ligi Finali'nin Beşiktaş Park'taki etkisi ile öne alındı. Antalya Stadı, modern altyapısı, yüksek kapasitesi ve geçmiş kupa final organizasyonlarındaki tecrübesiyle tercih edildi.

Yarı Final eşleşmeleri

Finale giden yolda yarı final maçları 12-13-14 Mayıs 2026 tarihlerinde tek maç eleme usulüyle oynanacak. Güncel yarı final eşleşmeleri şöyle: 

- Gençlerbirliği - Trabzonspor 

- Konyaspor - Beşiktaş

Finalin Antalya'da oynanması, Akdeniz Bölgesi'ndeki futbolseverler için büyük bir fırsat yaratırken, iki finalist takımın taraftarlarına da eşit tribün tahsisi bekleniyor. Bilet satışları ve organizasyon detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Bu karar, sezonun zirve maçına heyecan kattı. Finalde kupa şampiyonu, 2026 Süper Kupa'da yer alma ve UEFA Avrupa Ligi play-off hakkı kazanacak.

Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 33. hafta müsabakalarına ilişkin program açıklandı.

29.04.2026 15:33:00 / Güncelleme: 29.04.2026 15:39:24
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu
Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 33. hafta müsabakalarına ilişkin program açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de 33. hafta maçlarına ilişkin programı duyurdu. Yapılan duyuruya göre 33. haftadaki tüm maçlar 9 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de oynanacak.



Süper Lig'de 33. hafta programı şöyle:

9 Mayıs Cumartesi

20.00 Gençlerbirliği - Kasımpaşa
20.00 Kocaelispor - Fatih Karagümrük
20.00 Eyüpspor - Çaykur Rizespor
20.00 Corendon Alanyaspor - Kayserispor
20.00 RAMS Başakşehir - Samsunspor
20.00 Göztepe - Gaziantep FK
20.00 Konyaspor - Fenerbahçe
20.00 Galatasaray - Antalyaspor
20.00 Beşiktaş - Trabzonspor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.