logo
08 AĞUSTOS 2026

Fenerbahçe'yi taraftarı yaktı

PFDK sezon başından bu yana en çok cezayı 8 milyon 77 bin lirayla Fenerbahçe'ye verirken, Tahkim Kurulunun indirimlerinin ardından bu rakam 7 milyon 182 bin 500 liraya düştü

21.02.2024 11:30:00
AA
 
Fenerbahçe'yi taraftarı yaktı
Fenerbahçe'yi taraftarı yaktı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) sezon başından bu yana en çok cezayı 8 milyon 77 bin lirayla Fenerbahçe'ye verirken, Tahkim Kurulunun indirimlerinin ardından bu rakam 7 milyon 182 bin 500 liraya düştü.

Sarı-lacivertli kulübü 8 milyon 4 bin ceza verilen Beşiktaş takip etti. Siyah-beyazlıların cezası da Tahkim indirimlerinin ardından 6 milyon 804 bin liraya geriledi. Sezon başından bu yana Süper Lig kulüplerine toplamda 48 milyon 224 bin 500 lira ceza verildi

Tahkim tarafından indirilen ceza miktarı 7 milyon 481 bin 142 lira 86 kuruş oldu. Bu meblağ düştüğünde kulüplere toplam 40 milyon 743 bin 357 lira 14 kuruşluk ceza kesildi.

Fenerbahçe'de en çok cezaya taraftarlar sebep oldu

PFDK tarafından bu sezon 8 milyon 77 bin lira ceza verilen Fenerbahçe, bu anlamda listenin ilk sırasında yer aldı. Tahkim Kurulu, sarı-lacivertli ekibe toplamda 894 bin 500 lira indirim verdi. İndirimlerin ardından kulübe kesilen toplam para cezası 7 milyon 182 bin 500 lira oldu. Fenerbahçe Kulübüne cezanın 3 milyon 418 bin liralık bölümü; çirkin ve kötü tezahürat, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle verildi. Sarı-lacivertli takımda cezanın 2 milyon 198 bin liralık kısmı ise başkan Ali Koç ve yöneticilere verildi. Başkan Ali Koç'a 4 farklı seferde 1 milyon 120 bin lira ceza verilirken, yöneticiler Burak Çağlan Kızılhan, Selahattin Baki, Ahmet Ketenci ve Can Gebetaş ise 6 farklı dönemde toplam 1 milyon 78 bin lira ceza aldı. Kulüp, yöneticilerinin yaptığı açıklamalar sebebiyle ayrıca 2 milyon 200 bin lira cezaya çarptırıldı.
Tahkim Kurulu, yönetim kademesi ve yapılan açıklamalar sebebiyle kulübe verilen cezalarda toplam 842 bin 500 liralık indirim yaptı. Başkan Ali Koç 210 bin lira, Selahattin Baki 200 bin lira, Burak Çağlan Kızılhan da 19 bin 500 lira indirim alan isimler oldu. Bu indirimlerin yanı sıra yöneticilerin açıklamaları sebebiyle kulübe kesilen cezada 400 bin liralık Tahkim indirimi uygulandı.

Beşiktaş'ta başkan ve yöneticilerin sebep olduğu ceza miktarı 4 milyon lira

Fenerbahçe'nin ardından en fazla ceza alan kulüp Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılara toplamda 8 milyon 4 bin liralık ceza verildi. Tahkim Kurulu tarafından cezası 1 milyon 200 bin lira indirilen siyah-beyazlılara toplamda 6 milyon 804 bin lira ceza kesildi. Siyah-beyazlı kulübe cezanın 3 milyon 968 bin liralık bölümü; çirkin ve kötü tezahürat, taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması sebebiyle verildi.

Beşiktaş'ta bir önceki başkan Ahmet Nur Çebi'ye 3 seferde toplam 1 milyon lira ceza verilirken, eski yöneticiler Engin Baltacı ve Emre Kocadağ'a ise 3 seferde toplam 1 milyon lira ceza kesildi. Beşiktaş'ın yeni yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar'a da 200 bin lira ceza verildi. Siyah-beyazlılarda kulüp başkanı ve yöneticilere toplamda 2 milyon 200 bin liralık ceza verilirken, başkan ve yöneticilerin açıklamaları sebebiyle kulübe de toplamda 1 milyon 800 bin liralık ceza kesildi.

Eski başkan Ahmet Nur Çebi'ye 200 bin lira, eski yönetim kurulu üyesi Emre Kocadağ'a 200 bin lira, mevcut yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar'a da 200 bin lira olmak üzere toplam 600 bin lira ceza indirimi uygulandı. Yöneticilerin yaptığı açıklamalar sebebiyle kulübe kesilen 1 milyon 800 bin liralık cezada da toplamda 600 bin liralık indirime gidildi.

En çok ceza alan başkan Ertuğrul Doğan oldu

En çok ceza kesilen kulüplerde Trabzonspor üçüncü sırada yer aldı. Karadeniz ekibine PFDK tarafından toplamda 5 milyon 15 bin lira ceza verilirken, bu miktarda 527 bin 142 lira 86 kuruş indirim uygulandı. Yapılan indirimin ardından Trabzonspor'a toplamda 4 milyon 487 bin 857 lira 14 kuruş ceza kesildi.
Başkan Ertuğrul Doğan 5 farklı seferde 1 milyon 820 bin lira ceza aldı. Doğan, aldığı ceza miktarıyla, bu sezon en fazla ceza verilen kulüp başkanı oldu. Tahkim Kurulu, Ertuğrul Doğan'ın cezasında 327 bin 142 lira 86 kuruş indirime gitti. Karadeniz ekibinin aldığı 5 milyon 15 bin liralık cezanın 1 milyon 444 bin liralık bölümü ise taraftarlarının sebep olduğu olaylardan kaynaklı verildi. Bordo-mavililer ayrıca "Anons sisteminin ev sahibi takımı destekleyici şekilde kullanılması" maddesi sebebiyle bu sezon ceza yiyen tek kulüp oldu. Kulübe bu sebeple 112 bin lira para cezası verildi.

Galatasaray'a 5 milyon 284 bin ceza verildi

Galatasaray'a, bu sezon PFDK tarafından toplamda 5 milyon 284 bin lira ceza verilirken, Tahkim Kurulu bu cezada 1 milyon 343 bin lira indirim yaptı. Sarı-kırmızılı kulüp verilen ceza anlamında ligde en çok ceza yiyen üçüncü ekip olurken, Tahkim tarafından yapılan indirimlerin ardından kesilen ceza miktarıyla dördüncü sırada yer aldı. Yapılan indirimlerin ardından Galatasaray'a toplamda 3 milyon 941 bin lira ceza kesildi.

Başkan Dursun Özbek'e 4 farklı seferde 1 milyon 189 bin lira, Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a ise 2 farklı dönemde toplam 343 bin lira ceza verildi. Sarı-kırmızılılarda Başkan ve yönetim kademesi toplamda 1 milyon 532 bin lira ceza aldı. Dursun Özbek'e verilen 1 milyon 189 bin liralık cezada 500 bin lira, Erden Timur'a verilen 343 bin liralık cezada ise 243 bin lira indirim uygulandı. Yöneticilerinin açıklamaları ve sosyal medya paylaşımları sebebiyle Galatasaray Kulübüne verilen 2 milyonluk cezada ise 600 bin liralık indirime gidildi.

Sarı-kırmızılılar ayrıca belgelerin haksız kullanımı nedeniyle 150 bin lira, Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatı'na aykırılık sebebiyle de 195 bin lira ceza aldı.

Kayserispor, "Stadyuma usulsüz seyirci alınması" maddesinden 3 kez ceza aldı

Sezon başından bu yana toplamda 1 milyon 889 bin lira cezaya çarptırılan Mondihome Kayserispor'a merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle toplamda 844 bin lira ceza kesildi. Sarı-kırmızılı ekip 3 farklı seferde "Stadyuma usulsüz seyirci alınması" maddesinden ceza aldı. Kayserispor'a bu madde sebebiyle toplamda 840 bin lira ceza verildi. Sarı-kırmızılı kulübün malzemecisi Muammer Kaya da müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle 39 bin lira cezaya çarptırılırken, sezonun geride kalan bölümünde ceza alan tek malzemeci oldu.

Bu sezon benzeri olmayan cezalardan birisi Atakaş Hatayspor'a, bir diğeri de Gaziantep FK'ye kesildi. Hatayspor, paramedik personel ve doktor olmaması nedeniyle 112 bin lira para cezası alırken, Gaziantep FK de çim saha sorumlusunun stadyum denetimi ile müsabaka organizasyon toplantısına katılmamasından dolayı 112 bin lira ceza yedi.
Listenin en sonunda Alanyaspor yer aldı

Alanyaspor, toplamda 78 bin liralık cezayla bu sezon en az para cezasına çarptırılan kulüp oldu. Akdeniz ekibi şu ana kadar kulüp bazında ceza almazken, verilen cezalar şahıslar üzerinden kesildi. Alanyaspor'da eski teknik direktör Ömer Erdoğan ile mevcut teknik adam Fatih Tekke'nin yardımcısı Orhan Çıkırıkçı, toplamda 78 bin lira ile cezalandırıldı.

En yüksek cezaya taraftarlar sebebiyet verdi

PFDK'nin bu sezon kulüplere verdiği 48 milyon 224 bin 500 liralık cezanın 20 milyon 855 bin liralık bölümü; çirkin ve kötü tezahürat, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve taraftarların sebep olduğu saha olayları sebebiyle kesildi.

Başkanlar ve yöneticiler toplamda 12 milyon 462 bin lira cezaya çarptırılırken, yönetimlerin açıklamaları ve sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar kulüplere 8 milyon 700 bin liralık faturaya mal oldu. Başkanlar, yöneticiler ve sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaların kulüplere maliyeti 21 milyon 162 bin lirayı buldu.

Sporcu ve görevlilere toplamda 1 milyon 959 bin 500 lira ceza kesilirken, çeşitli sebepler nedeniyle kulüpler toplamda 4 milyon 248 bin liralık cezaya çarptırıldı. Süper Lig'de oynanan 26. hafta müsabakalarının ardından Kasımpaşa, Bitexen Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Adana Demirspor, Siltaş Yapı Pendikspor, Trabzonspor, Beşiktaş, Gaziantep FK, Yılport Samsunspor, MKE Ankaragücü ve Galatasaray, PFDK'ye sevk edildi.

Benfica, Pavlidis için daha çok istiyor



 
 
Benfica Teknik Direktörü Marco Silva, adı Fenerbahçe'yle de anılan Pavlidis hakkında açıklamalarda bulundu. Sözlerinin arka planında ise "daha çok para verin" vardı!
 

08.08.2026 12:10:00 / Güncelleme: 08.08.2026 12:13:22
Haber Merkezi
 
Benfica, Pavlidis için daha çok istiyor
Benfica, Pavlidis için daha çok istiyor

Portekiz ekibi Benfica'nın hocası Marco Silva, "Pavlidis son derece profesyonel bir ruha sahip. Bulunduğu kulübe büyük saygı duyuyor. Burada olmaktan gerçekten memnun. Transfer dönemi açık olduğunda söylentiler ve gelişmeler hem oyuncuların hem de kulüplerin aklını meşgul edebilir. Biz ne istediğimizi biliyoruz. İstikrarlı kalmalı ve bu istikrarı hem oyuncularımıza hem de taraftarlarımıza yansıtmalıyız. Pavlidis büyük bir profesyonel. Kulüp için çok önemli bir oyuncu. Bulunduğu yerde olmaktan mutluluk duyan biri olarak hareket ediyor" dedi.

70 milyon Euro istiyorlar

Silva'nın bu sözlerinin arka planında, "Oyuncumuza daha yüksek teklifler yapın" ayrıntısı bulunuyordu. Sorun şu ki; Benfica'nın 70 milyon Euro gibi gerçek dışı bir beklentisi var. Fenerbahçe'nin listesinde Yunan forvet de bulunuyordu. Ancak 70 milyon Euro gibi bir para ödemeyi akıllarının ucundan bile geçirmiyorlar.

26 yaşındaki topçu geçen yıl Portekiz Süper Ligi'nde oynadığı 33 maçta 22 gol, 4 asist üretmişti. 
 

Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı


 
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Metro Holding Kayserispor, transfer yasağının kalkmasının ardından 15 futbolcuyla anlaşıldığını duyurdu.

08.08.2026 05:47:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı
Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Metro Holding Kayserispor, transfer yasağının kalkmasının ardından 15 futbolcuyla anlaşıldığını duyurdu.

Sarı-kırmızılı ekipten yapılan açıklamaya göre, Gökhan Değirmenci, Mert Göckan (Duisburg - Almanya), Cemal Tabidze (Dinamo Mahaçkale-Rusya), Denis Ravzan Radu, Cenk Şen, Benhur Keser, Taulant Seferi, Sinan Kurt (Amed Sportif), Mamadi Camara (Reading FC), Marco Dulca (FC Petrolul Ploiești-Romanya), Mehmet Murat Uçar, Malik Hayvalı, Florent Hasani, Fethi Özer ve Daniel Moreno (Amed Sportif) ile anlaşma sağlandı.

Kulüp, 7 Ağustos'ta akşam saatlerinde transfer yasağının kaldırıldığını bildirmişti.

Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı

Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı

08.08.2026 00:29:00
İhlas Haber Ajansı
 
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.

Erzurumspor FK, 2026-2027 sezonu kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Mavi-beyazlı ekip, 24 yaşındaki İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Erzurumspor FK'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüz, son olarak Başakşehir forması giyen profesyonel futbolcu Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına varmıştır. Festy Oseiwe Ebosele'nin Erzurum'a gelişinin ardından gerçekleştirilecek sağlık kontrolleri sonrasında kendisiyle resmî sözleşme imzalanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Kariyerinde daha önce Derby County, Udinese, Watford ve Başakşehir formaları giyen Ebosele, İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nda da görev yapıyor.

Geçtiğimiz sezon Başakşehir formasıyla lig ve kupa olmak üzere 20 maçta kadroya giren Ebosele, 11 karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı. İrlandalı futbolcu, sezonu 1 golle tamamlarken 3 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.

Kayserispor'a müjde

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi

07.08.2026 19:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kayserispor'a müjde
Kayserispor'a müjde
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın transfer yasağının kalkmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:



"Kulübümüz hakkında FIFA tarafından geçmiş dönem borçlarına ilişkin uygulanan geçici transfer yasağına konu olan tüm yükümlülükler kulübümüzce yerine getirilmiştir. Söz konusu transfer yasağına esas teşkil eden FIFA nezdindeki tüm dosyalara ilişkin süreçler tamamlanmış olup, kulübümüzün transfer yasağı resmen kaldırılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Altay Bayındır, Celta Vigo'da

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, milli kaleci Altay Bayındır'ın İspanya La Liga temsilcisi Celta Vigo'ya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandığını resmen açıkladı

07.08.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Altay Bayındır, Celta Vigo'da
Altay Bayındır, Celta Vigo'da
İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, milli kaleci Altay Bayındır'ın İspanya La Liga temsilcisi Celta Vigo'ya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandığını resmen açıkladı.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada, 28 yaşındaki eldivenin 2026/27 sezonu sonuna kadar kiralık olarak İspanyol ekibinin formasını giyeceği belirtildi.

İngiliz devi Manchester United, transferi sosyal medya hesaplarından "Altay'a yeni macerasında başarılar dileriz" ifadeleriyle duyurdu. Transferi resmileştiren Celta Vigo ise sosyal medya üzerinden Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı fenomen Bilal Göregen'in yer aldığı yaratıcı bir tanıtım videosu paylaştı. İspanyol ekibi paylaşımında, "Vigo'dan selamlar, Türk kardeşlerim" mesajına yer vererek milli file bekçisine "Hoş geldin" dedi.

Yapılan anlaşmaya göre Altay Bayındır, sezon sonuna kadar kiralık olarak İspanya'da forma giyecek. Sözleşmede yer alan satın alma opsiyon bedeli ise 4 milyon Euro olarak belirlendi.

Bu bedel, milli kalecinin sahaya çıkacağı maç sayısına bağlı olarak yukarı yönlü değişiklik gösterebilecek. Diğer yandan, 2023 yılında Fenerbahçe'den Manchester United'a transfer olan Altay'ın sözleşmesindeki madde gereği, Celta Vigo'nun satın alma opsiyonunu kullanması durumunda sarı-lacivertli kulüp bu bedel üzerinden yüzde 20 pay, yani 800 bin Euro elde edecek.

Teknik direktör Claudio Giraldez yönetimindeki Celta Vigo, geçtiğimiz sezonu La Liga'da 6. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanmıştı. Düzenli oynayabileceği bir takıma gitmek isteyen tecrübeli kalecinin, İspanyol ekibinin İtalya'daki sezon öncesi hazırlık kampına doğrudan katılacağı; Sassuolo ve Napoli ile oynanacak hazırlık maçlarında kadroda yer alacağı bildirildi.

Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Hasan Hüseyin Baş, Cremona pistinde ter dökecek

Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Bağımsız Türkiye Partisi'nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın torunu, milli sporcu Hasan Hüseyin Baş da İtalya'nın Cremona pistindeki şampiyonaya katılacak
 

07.08.2026 11:20:00 / Güncelleme: 07.08.2026 14:39:48
AA
 
Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Hasan Hüseyin Baş, Cremona pistinde ter dökecek
Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Hasan Hüseyin Baş, Cremona pistinde ter dökecek
Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonunun açıklamasına göre milli motosikletçi Deniz Öncü, İngiltere'nin Silverstone Pisti'nde düzenlenecek Dünya Moto2 Şampiyonası'nda ELF Marc VDS Yarış Takımı adına mücadele edecek.

Deniz, organizasyonda bugün serbest antrenmanlara, yarın da sıralama turlarına katılacak. Ay-yıldızlı motosikletçi, 9 Ağustos Pazar günü TSİ 13.15'te 17 turluk Moto2 yarışında, TSİ 15.00'te ise 20 turluk MotoGP yarışında dereceye girmek için gaza basacak.

Milliler İtalya, Avusturya ve İspanya'da da gaza basacak
Milli sporcuların mücadele edeceği Avrupa SSP300 Kupası ve Uluslararası Alpe Adria Pist Şampiyonası, İtalya'da gerçekleştirilecek.

Cremona pistindeki şampiyonada Oğuz Taşhan, İshak Demir Dönmez, Hasan Hüseyin Baş, Murathan Yiğit Yıldız ve Turgut Durukan ter dökecek. Serbest antrenmanların bugün yapılacağı şampiyonada, yarın önce sıralamalar sonrasında ilk yarışlar gerçekleştirilecek. 9 Ağustos Pazar günü ise hafta sonunun ikinci yarışları start alacak.

Berkay Sarıay, Uzay Alp Urcan ve Ali Said Ünal da 8-9 Ağustos tarihlerinde MotoMini Avusturya'da, Poyraz Bor ise MotoMini İspanya'da piste çıkacak.

Slovak Karting Merkezi'nde Berkay Sarıay ve Uzay Alp Urcan 190'da, Ali Said Ünal da 160 sınıfında yer alacak. Genç motosikletçi Poyraz Bor ise İspanya Pontes Pisti'ndeki MotoMini 160 sınıfında mücadele edecek.

Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya

Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Aston Villa, 12 Ağustos Çarşamba günü UEFA Süper Kupa'yı kazanabilmek için karşıya karşıya gelecek

07.08.2026 10:46:00
İhlas Haber Ajansı
 
Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya
Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya
Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Aston Villa, 12 Ağustos Çarşamba günü UEFA Süper Kupa'yı kazanabilmek için karşıya karşıya gelecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zafere uzanan Fransız ekibi Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldıran İngiliz takımı Aston Villa, 2026 UEFA Süper Kupa finalinde mücadele edecek.

Almanya'nın Salzburg kentindeki Salzburg Stadyumu'nda 12 Ağustos Çarşamba günü saat 22.00'de başlayacak müsabaka TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi

06.08.2026 17:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada "Öncelikle vurgulamak gerekir ki; belediye bütçesinden profesyonel spor kulüplerine bu şekilde maddi destek sağlanması yasal olarak mümkün değildir. Bu nedenle kampanya kapsamında alınan formaların belediye bütçesinden karşılandığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Başkanımız Ahmet Metin Genç'in yaptığı, yıllardır uyguladığı bir dayanışma modelidir. Başkanımız, Trabzonspor sevdalısı iş insanlarına, dostlarına ve hatırının geçtiği hemşehrilerimize ulaşarak Trabzonspor'a destek olmalarını rica etmekte, forma, kombine ve loca satın alarak kulübe katkı sunmalarına vesile olmaktadır. Bu uygulama ilk kez yapılan bir çalışma da değildir. Başkanımız her yıl benzer destek kampanyaları düzenlemektedir ve nasıl bir yöntem izlendiğini de defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Buna rağmen her kampanya sonrasında aynı soruların yeniden gündeme getirilmesi ve kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmaya çalışılması üzüntü vericidir' denildi.

Açıklamada, Trabzonspor'un şehrin en büyük markası, en önemli ortak değeri ve dünyaya açılan yüzü olduğu belirtilerek "Trabzonspor'un başarısı yalnızca sahadaki sonuçlardan ibaret değildir. Kulübümüz; şehrimizin tanıtımına, ekonomisine, turizmine ve marka değerine önemli katkılar sunmaktadır. Bu nedenle Trabzonspor'a sahip çıkmak, bu şehrin her ferdinin ortak sorumluluğudur.

Ahmet Metin Genç de, bu şehrin bir evladı ve belediye başkanı olarak Trabzonspor'a destek verilmesine öncülük etmeyi görev kabul etmektedir. Başkanımızın şimdiye kadar tüm kampanyalarda yaptığı şey, şehrimizin ortak değerine gönüllü destek vermek isteyen ve ekonomik imkanı olan hemşehrilerimizle Trabzonspor'umuzu buluşturmaktır.

Özetle, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, Trabzonspor için dayanışmaya öncülük etmekte ve her çağrısı teşekkürü fazlasıyla hak eden binlerce hemşehrimizden olumlu karşılık bulmaktadır. Bu vesileyle Başkanımız Ahmet Metin Genç'in başlattığı kampanyaya destek veren tüm iş insanlarımıza, esnafımıza ve hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyor, Trabzonspor'umuza destek olmak isteyen herkesi bu dayanışmaya katkı sunmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Salah'ın resmi fiyatı açıklandı

Trabzonspor: "Mohamed Salah'a her bir futbol sezonu için, 10.000.000 Euro yıllık ücret ve 7.000.000 Euro imza ücreti olmak üzere toplam 17.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir

06.08.2026 17:05:00
İhlas Haber Ajansı
 
Salah'ın resmi fiyatı açıklandı
Salah'ın resmi fiyatı açıklandı
Trabzonspor: "Mohamed Salah'a her bir futbol sezonu için, 10.000.000 Euro yıllık ücret ve 7.000.000 Euro imza ücreti olmak üzere toplam 17.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir.

Anlaşma kapsamında oyuncuya ayrıca, her bir futbol sezonu için şarta bağlı bonuslar ödenecektir. Yine oyuncu ile yapılan imaj hakları sözleşmesi kapsamında, mağazacılık şirketimizde 'Mohamed Salah' özelinde satılacak ürünlerden oyuncuya %20 pay verilecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, oyuncuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır.

Fenerbahçe tur kapısını araladı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı 2-0 yendi

05.08.2026 23:17:00
AA
 
Fenerbahçe tur kapısını araladı
Fenerbahçe tur kapısını araladı
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı 2-0 yendi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe'nin Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı konuk ettiği mücadelenin ilk yarısı, sarı-lacivertlilerin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

10. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Asensio'nun pasında topla buluşan Kerem, ceza sahası içinde pasını Talisca'ya aktardı. Bu oyuncunun sol çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.



45. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağ taraftan kazanılan köşe atışında Asensio'nun ceza sahası dışına yerden pasında Greenwood topla buluştu. Bu futbolcunun yakın direğe sert şutunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

Sakatlıklar nedeniyle karşılaşma sık sık dururken ilk yarıyı sarı-lacivertli takım, 2-0 önde bitirdi.

59. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Asensio ve Greenwood, verkaçlarla ceza sahası içine girdi. Greenwood'un önünde kalan topa vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.



60. dakikada Skriniar'ın savunma arkasına uzun pasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, topu kontrol ettikten sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kerem'in dokunuşunda kaleciden seken top, Talisca'nın önünde kaldı. Brezilyalı oyuncunun boş kaleye şutunda savunmadan seken top tekrar Kerem'e geldi. Yardımcı hakem, Kerem'e gelen son pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi.

67. dakikada Asensio'nun savunma arkasına pasında topu göğsüyle kontrol eden Talisca'nın uzak direğe sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

68. dakikada sağdan kullanılan köşe atışında Asensio, meşin yuvarlağı penaltı noktasına doğru gönderdi. Skriniar'ın kafa vuruşunun ardından son dokunuşu Talisca yaparken kaleci Khudiakov, gole izin vermedi.

90+1. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Sol kanattan topu taşıyan ve ceza alanına giren Oğuz Aydın, meşin yuvarlağı yerden içeriye çevirdi. Talisca'nın müdahale edemediği top, penaltı noktasının sağındaki İrfan Can Kahveci'nin önünde kaldı. İrfan'ın şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak uzaklaştı.

Mücadele, Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.