logo
17 EYLÜL 2026

Fener'e karşı kozları takım oyunu

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor'un ikinci başkanı Fatih Yılmaz, 28. haftada yarın Fenerbahçe ile yapacakları maçta takım oyunuyla puan ya da puanlar almak istediklerini söyledi

08.04.2016 00:00:00
 
Yılmaz, yaptığı açıklamada, Konya'da konuk edecekleri Fenerbahçe ile oynayacakları maçın zor geçeceğini ifade etti. Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışındaki takımlardan biri olduğunu ve Konya'ya kazanmak için geleceğini belirten Yılmaz, "Fenerbahçe maçında, ligde bulunduğumuz konumu korumak için sahaya çıkacağız. Fenerbahçe'nin çok önemli bireysel yetenekleri var. Buna karşın takım oyunuyla Fenerbahçe'den puan ya da puanlar almak istiyoruz. 42 bin kişinin verdiği destekle galip gelmek isteriz." dedi. Yılmaz, Türkiye'de bu sezon taraftarda şampiyonun Konyaspor olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Torku Konyaspor'un başarısı ve taraftarımızın bu güzelliği ülkemize örnek oldu. Taraftarımız, Fenerbahçe maçında da stadımızı tamamen dolduracaktır. Güzel organizasyonlar yapacaklar ve yine örnek olacaklardır. Centilmence bir maç seyredeceğimize inancımız tam. Taraftarımızın bu maçta da Türkiye'ye iyi bir mesaj vereceğine inanıyorum."

"Beraberlik ve yardımlaşma bu duruma getirdi"
Devre arası kampının iyi geçtiğini ve nokta transferler yaptıklarını dile getiren Yılmaz, takımda oluşan havayı şöyle anlattı: "Ligde 7 karşılaşma daha oynayacak olmamıza rağmen sezon başında koyduğumuz hedefleri geçmiş durumdayız. Birlik, beraberlik ve yardımlaşma bizi bu noktalara getirdi. Bu yardımlaşma devam ettiği sürece takımımızın daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz. Lig başında 'Avrupa'ya gideriz' şeklinde hedef koymamıştık. İkinci yarı aldığımız puanlar bizi farklı hedeflere yöneltti. Önümüzdeki maçlara çıkıp en iyisini yapmaya çalışacağız. Futbolcu kardeşlerimize 'Mutlaka 3. olacaksınız' diye bir şartlandırma yapmadık. Takım oyununu rahat bir şekilde oynamalarını istiyoruz."

"Takımımız, hedefe koşan futbolculardan kurulu"
Fatih Yılmaz, uyum sağlayamayan futbolcuları devre arasında takımdan uzaklaştırdıklarına dikkati çekerek, "Takımımız, tamamen takım oyunu oynayan ve bir hedefe koşan futbolculardan kurulu. Takım içindeki uyum; başarı, disiplin ve sevgiyi getiriyor. Hoca, teknik heyet, yöneticiler ve taraftar uyumu başarılı olmamızı sağladı. İnşallah bu yolda ilerlemeye devam ederiz." ifadelerini kullandı.

Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonundaki ilk maçına çıkacak Beşiktaş, sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı konuk edecek

15.09.2026 19:31:00
Haber Merkezi
 
Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonundaki ilk maçına çıkacak Beşiktaş, sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı konuk edecek. Siyah-beyazlıların Avrupa kupalarındaki zorlu sınavı 17 Eylül Perşembe günü oynanacak.

KARTAL'IN AVRUPA SINAVI BAŞLIYOR

Süper Lig'de sezona iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, gözünü Avrupa'ya çevirdi. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi lig aşamasındaki ilk maçında Marsilya'yı İstanbul'da ağırlayacak.

Beşiktaş'ın resmi sitesinde yer alan fikstüre göre mücadele 17 Eylül 2026 Perşembe günü saat 22.00'de oynanacak. Karşılaşmanın Tüpraş Stadı'nda yapılacağı açıklandı.

Karşılaşmanın Türkiye'de TRT 1 ekranlarından canlı ve şifresiz yayınlanacak.

MARSİLYA İLE AVRUPA'DA 3. RANDEVU



Beşiktaş ile Marsilya bugüne kadar Avrupa kupalarında iki kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda iki takımın da birer galibiyeti bulunuyor. Marsilya 3 gol atarken Beşiktaş rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Dolayısıyla Perşembe gecesi oynanacak mücadele, iki takım arasındaki rekabette 3. Avrupa randevusu olacak.

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA KARNESİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında uzun ve önemli bir geçmişe sahip. Siyah-beyazlı takım, 2026 yazındaki eleme maçlarıyla birlikte Avrupa kupalarında 264. maçına çıktı. Ağustos 2026'daki verilere göre Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında 131 maçta 35 galibiyet, 24 beraberlik ve 72 mağlubiyeti bulunuyor; bu karşılaşmalarda 217 gol atıp 180 gol yedi.

Kara Kartal'ın Avrupa'daki en önemli başarıları arasında ise 1986-87 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 2002-03 UEFA Kupası ve 2016-17 UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynaması bulunuyor.

AVRUPA LİGİ'NDE ZORLU FİKSTÜR



Beşiktaş'ın lig aşamasındaki rakipleri Marsilya ile sınırlı değil. Siyah-beyazlıların fikstüründe Hoffenheim, Crystal Palace, Celtic, Hapoel Beer-Sheva, Bayer Leverkusen, Union SG ve Omonia da bulunuyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi fikstürü:

17 Eylül: Beşiktaş – Marsilya | 22.00
15 Ekim: Hoffenheim – Beşiktaş | 22.00
22 Ekim: Beşiktaş – Crystal Palace | 22.00
5 Kasım: Celtic – Beşiktaş | 23.00
26 Kasım: Beşiktaş – Hapoel Beer-Sheva | 20.45
10 Aralık: Bayer Leverkusen – Beşiktaş | 23.00
21 Ocak 2027: Beşiktaş – Union SG | 20.45
28 Ocak 2027: Omonia – Beşiktaş | 23.00

KARTAL İÇİN AVRUPA'DA YENİ SAYFA

Beşiktaş, geçen sezon Avrupa Ligi'nde eleme aşamasında elenmiş, ardından Konferans Ligi'nde de play-off turunda Avrupa macerasına veda etmişti.

Şimdi ise yeni formatıyla UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan lig aşamasında mücadele edecek olan siyah-beyazlıların hedefi, Marsilya karşısında taraftarı önünde galibiyetle başlayarak Avrupa'da yeniden iddialı bir tablo ortaya koymak.

Dünya Atletizm Şampiyonası ilk kez Afrika'da düzenlenecek


 
 
Nairobi ve Münih, sırasıyla 2029 ve 2031 Dünya Atletizm Şampiyonalarına ev sahipliği yapacak. 21. şampiyona önümüzdeki yıl Pekin'de düzenlenecek. Son şampiyona ise geçen yıl Tokyo'da yapılmıştı. 
 

15.09.2026 14:50:00
Yaşar Cebesoy
 
 Dünya Atletizm Şampiyonası ilk kez Afrika'da düzenlenecek
 Dünya Atletizm Şampiyonası ilk kez Afrika'da düzenlenecek

Atletizmin en önemli etkinliği olan Dünya Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkı, 2029 yılı için Kenya'nın başkenti Nairobi'ye, 2031 yılı içinse Almanya'nın Münih lentine verildi. Budapeşte'de Pazartesi ve Salı (14-15) günleri düzenlenen 242. Dünya Atletizm Konseyi Toplantısı'nda alınan karar, Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ilk kez Afrika'da, Kenya'nın başkentinde 2029 yılında düzenleneceği ve iki yıl sonra üçüncü kez Almanya'ya, bu kez Münih'in ikonik Olimpiyat Stadyumu'na döneceği anlamına geliyor. Almanya'da 1993'te Stutgart, 2009'da ise Berlin şampiyonaya ev sahipliği yapmıştı. Böylece Almanya etkinliğe en çok ev sahipliği yapan ülke olacak. Halen Japonya ve Finlandiya, etkinliği ikişer kez düzenlemiş bulunuyor.

4 aday yarıştı

Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe, şunları söyledi: "2029 ve 2031 yılları için dört olağanüstü adayımız olduğu için şanslıydık ve bu Konsey için kolay bir karar değildi. Dört adayın da sergilediği kalite, hırs ve bağlılık, Dünya Atletizm Şampiyonalarının gücünü ve küresel çekiciliğini vurguluyor. Konseyin bugünkü kararıyla, önümüzdeki üç Dünya Atletizm Şampiyonası'nı Asya, Afrika ve Avrupa'da düzenleyerek atletizmi dünya çapında büyütme misyonumuzu yerine getirmeye devam ediyoruz. Nairobi ve Münih nihayetinde iki cazip teklif sundu. Sporumuz için çok farklı ama aynı derecede heyecan verici fırsatlar sunuyorlar ve iki dünya standartlarında şampiyonaya ev sahipliği yapmak için her iki şehirle de çalışmaya başlayabildiğimiz için çok mutluyum. Nairobi, etkileyici ve duygusal bir teklif sundu ve Dünya Atletizm Şampiyonası'nı ilk kez Afrika'ya getirmek tarihi bir olay olacak."

Dünya Atletizm Şampiyonası Nairobi 29

Nairobi'nin seçilmesi, atletizm için bir dönüm noktası niteliğinde zira en büyük küresel etkinlik ilk kez Afrika'ya taşınıyor.
Şampiyonalar, Afrika genelinde düzenlenen başarılı Dünya Atletizm etkinliklerinin giderek artan geçmişine katkıda bulunacak. Uganda'nın Kampala şehri 2017'de Dünya Kros Şampiyonası'na, Nairobi aynı yıl Dünya U18 Şampiyonası'na ve 2021'de Dünya U20 Şampiyonası'na ev sahipliği yaparken, Botsvana'nın Gaborone şehri 2026'da Dünya Atletizm Bayrak Yarışları'na ev sahipliği yaptı. Bu, Afrika'da düzenlenen ilk bayrak yarışı etkinliğiydi. Bu etkinlikler, kıta genelinde küresel atletizm yarışmalarının düzenlenmesinde önemli bir deneyim ve uzmanlık kazanılmasına yardımcı oldu.

Nairobi daha önce 2025 şampiyonasına ev sahipliği yapmak için teklif vermiş ancak bu hak o yıl Tokyo'ya verilmişti. Nairobi, uluslararası büyük atletizm etkinliklerine ev sahipliği yapma konusunda neredeyse on yıllık deneyiminden yararlanarak 2029 için daha da güçlü bir teklifle geri döndü.
2017 Dünya 18 Yaş Altı Şampiyonası, Kenya'da atletizme olan olağanüstü ilgiyi gösterdi ve yarışma boyunca Kasarani Stadyumu'nu dolduran büyük kalabalıklar dikkat çekti. Nairobi, o zamandan beri Kip Keino Classic'i Afrika'nın önde gelen tek günlük atletizm yarışmalarından biri olarak konumlandırdı ve etkinlik, 2020'de başlatılan Dünya Atletizm Kıta Turu Gold'un bir parçası haline geldi.
Bu deneyim, güçlü operasyonel planlama ve finansal garantileri, 2027 Afrika Uluslar Kupası'na (AFCON) ev sahipliği yapmadan iki yıl önce tüm tesislerinde kapsamlı bir yapısal yenileme geçiren yenilenmiş Kasarani Stadyumu ve Afrika'da ilk kez düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası için etkileyici bir vizyonla birleştiren 2029 adaylığı için sağlam temeller oluşturdu.

Kenyalılar koşmayı seviyor

Kenya'nın atletizmle olan güçlü bağı, Dünya Atletizm Federasyonu'nun taraftar araştırmasına da yansıyor. Ankete katılan Kenyalıların yüzde 68'i atletizme olan ilgilerini yüksek olarak değerlendirirken, bu oran küresel ortalama olan yüzde 39'a kıyasla Kenya'yı ankete katılan en çok atletizm ilgisi olan pazar haline getiriyor. Kenya, tüm pazarlar arasında en yüksek net tanıtım puanına sahip ve atletizm, futboldan sonra ülkenin en çok takip edilen ikinci sporu. Kenya, Dünya Atletizm Federasyonu'nun sosyal medya kanallarının takipçi sayısı bakımından dördüncü sırada yer alıyor.
Bu tutku, en üst düzeyde sürdürülen başarıyla da destekleniyor. Kenya, Dünya Atletizm Şampiyonası tarihinde en başarılı ikinci ülke... Tokyo 25 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 7'si altın madalya olmak üzere toplamda 11 madalya kazanarak madalya sıralamasında ikinci oldu.

Şölen önümüzdeki yıl Pekin'de 

Bir sonraki Dünya Atletizm Şampiyonası 10-19 Eylül 2027 tarihlerinde Pekin'de düzenlenecek. Nairobi 2029 ve Münih 2031 şampiyonaları da, küresel atletizm takviminin sezon sonunda büyük bir dünya şampiyonasıyla zirveye ulaşması hedefi doğrultusunda Eylül ayında gerçekleşecek.

Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı

14.09.2026 22:34:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı
Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler iki kez direğe takılırken, özellikle ikinci yarının son bölümünde yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde 5 maçta 3. kez puan kaybetti.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Gaziantep Büyükşehir Stadyumu'ndaki karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Ev sahibi ekip Maxim ve Sorescu üzerinden hücum geliştirmeye çalışırken, Fenerbahçe Greenwood ve Guendouzi ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Fenerbahçe adına ilk önemli fırsatlardan biri 7. dakikada geldi. Greenwood'un ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruş savunmaya çarparak kornere çıktı. Gaziantep FK ise 17. ve 24. dakikalarda Maxim ve Sorescu'nun şutlarıyla tehlike yarattı.

37. dakikada Fenerbahçe mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Guendouzi, yakın mesafeden yaptığı vuruşta topu dışarı gönderdi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda direkler konuştu



İkinci yarıda Fenerbahçe oyunun kontrolünü artırırken Gaziantep FK da hızlı hücumlarla karşılık verdi. Sarı-lacivertlilerin gol arayışında direkler de devreye girdi. Fenerbahçe'nin iki şutu direkten dönerken, Gaziantep FK'nın da gol arayışları sonuçsuz kaldı.

64. dakikada Guendouzi'nin yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldu. İrfan Can, 73. dakikada kaleyi yokladı ancak sonuç alamadı.

Son dakikalarda Fenerbahçe bastırdı

79. dakikada Kerem Aktürkoğlu altıpas üzerinden şansını denedi ancak top dışarı çıktı. 88. dakikada Archie Brown'un isabetli şutunda Gaziantep FK kalecisi gole izin vermedi.

Karşılaşmanın son bölümünde Fenerbahçe üst üste kornerler kazansa da aradığı golü bulamadı. Hakem Mehmet Türkmen'in son düdüğüyle mücadele 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe yine puan kaybetti

Bu beraberlikle Fenerbahçe'nin puanı 7'ye, Gaziantep FK'nın puanı ise 8'e yükseldi. Sarı-lacivertliler böylece geride kalan 5 haftada 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 3. kez puan kaybı yaşadı.

Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu yeniden devraldı

13.09.2026 22:11:00 / Güncelleme: 13.09.2026 22:18:35
Haber Merkezi
 
Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0
Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu yeniden devraldı. Sarı-kırmızılılara üç puanı getiren golü Abdülkerim Bardakcı kaydetti. Galatasaray bu sonuçla puanını 13'e yükseltti.

Sporting yenilgisinin ardından kritik galibiyet

Şampiyonlar Ligi'nde Sporting deplasmanında alınan 3-1'lik mağlubiyetin ardından Kocaelispor karşısına çıkan Galatasaray, RAMS Park'ta üç puan aradı. Karşılaşmada kontrollü bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, savunmada rakibine fazla fırsat vermedi.

Kocaelispor ise sezonun ilk haftalarında gösterdiği dirençli görüntüyü Galatasaray karşısında da sürdürdü. Ligin ilk dört haftasında 3 galibiyet alan ve 9 puan toplayan Körfez ekibi, deplasmanda güçlü rakibine karşı mücadeleyi bırakmadı.

Galatasaray yeniden zirvede

Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Galatasaray, puanını 13'e çıkararak Beşiktaş'tan liderliği geri aldı. Sarı-kırmızılılar böylece ligde namağlup serisini de sürdürdü. Galatasaray'ın ligdeki bir sonraki sınavı Trabzonspor deplasmanı olacak

Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi


 
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

12.09.2026 07:56:00 / Güncelleme: 12.09.2026 08:04:40
Yaşar Cebesoy
 
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

Kadınlar Yüksek Atlamada Ukraynalı Yaroslava Mahuçik, 1 metre 99 santimetre ile altın madalyaya ulaştı. Mahuçik'in bu yıl 2.03'lük derecesi vardı!

Erkekler Sırıkla Yüksek Atlamada ise İsveçli Armand Duplantis (fotoğrafta) 6.20 ile şampiyon olurken, Yunan atlet Karalis 6.15 ile ikinci sırada yer aldı. Duplantis bu yıl 6.31 ile dünya rekoru kırmıştı, Karalis ise 6.20 ile en iyi derecesini yapmıştı.

Kadınlar 100 Metre Engelli de ise dünya rekortmeni Amerikalı Masai Russell 12.22 ile, Erkekler 110 Metre Engellide ise Amerikalı Ja'Kobe Tharp 12.94 ile altın madalya kazandı.

Erkekler 5 Bin Metreyi ise Jakob Ingebrigtsen 12.59.24 ile kazandı. Norveçli atlet bu yıl en iyi derecesini koştu. Bu yıl 12.47.62 ile yılın en iyi derecesine imza atan Etiyopyalı atlet Addisu Yihune yarışı bitiremedi.

Beklenen yarışlar bugün

Erkekler ve kadınlar 400 Metrede, kadınlar 800 Metrede dün yarı finaller koşuldu. Bu kategorilerde finaller bu akşam yapılacak. Kadınlar ve erkekler 100 Metre finalleri de bu akşam koşulacak. Kadınlar finali 21.38'de, erkekler finali ise 21.49'da... 

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?

Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı

11.09.2026 14:29:00 / Güncelleme: 11.09.2026 14:32:23
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin lig aşamasındaki rakiplerinden Liverpool ise Atletico Madrid'i 2-1 mağlup ederken, Shakhtar Donetsk PSV Eindhoven ile 1-1 berabere kaldı. Slavia Prag ise sahasında Lens'e 3-2 yenildi.

İlk haftada rakiplerin aldığı sonuçlar

Fenerbahçe 1-1 Roma

Liverpool 2-1 Atletico Madrid

PSV Eindhoven 1-1 Shakhtar Donetsk

Slavia Prag 2-3 Lens

Fenerbahçe'nin diğer rakipleri Aston Villa, Villarreal ve LASK da lig aşamasında sarı-lacivertlilerin karşılaşacağı takımlar arasında bulunuyor.

Fenerbahçe'nin kalan Şampiyonlar Ligi maçları

UEFA'nın 36 takımlı lig formatında her ekip 8 farklı rakiple karşılaşıyor. Fenerbahçe'nin açıklanan fikstürüne göre sarı-lacivertlilerin kalan programı şöyle:

14 Ekim: Aston Villa – Fenerbahçe

20 Ekim: Fenerbahçe – Slavia Prag

4 Kasım: Fenerbahçe – Liverpool

25 Kasım: Shakhtar Donetsk – Fenerbahçe

9 Aralık: LASK – Fenerbahçe

20 Ocak 2027: Fenerbahçe – Villarreal

27 Ocak 2027: Atletico Madrid – Fenerbahçe

Kritik viraj Liverpool

Fenerbahçe için fikstürün en dikkat çekici karşılaşmalarından biri 4 Kasım'daki Liverpool maçı olacak. İngiliz ekibi ilk haftada Atletico Madrid'i 2-1 yenerek lige galibiyetle başladı. Atletico Madrid ise 27 Ocak'ta Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacak.

Şampiyonlar Ligi lig aşamasında ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselirken, 9-24. sıradaki ekipler play-off oynayacak. Lig aşamasının son maçı 27 Ocak 2027'de tamamlanacak.

Fenerbahçe için tablo net: Roma karşısında alınan 1 puanın ardından önünde 7 maç daha var. Sarı-lacivertlilerin kaderini özellikle Aston Villa, Liverpool ve Atletico Madrid maçları belirleyecek.

Aziz Yıldırım noktayı koydu!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz" dedi

11.09.2026 10:19:00
İhlas Haber Ajansı
 
Aziz Yıldırım noktayı koydu!
Aziz Yıldırım noktayı koydu!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Şampiyonlar Ligi ilk haftasında oynanan Fenerbahçe-Roma maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın istifa edeceğinden haberinin olmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Yıldırım, "İstifadan haberim olsa gelir miydim' Hiçbirimizin haberi yoktu. Neden' Fenerbahçe camiasında bir alışkanlık olmuş.

Camianın değerlerine hiç kimse sahip çıkmıyor. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne niye kaldı gibi bir anlayış ortada geziyor. Fenerbahçeliler sosyal medyada veya televizyonda yorum yapanlar, Youtube'da yayın yapanlar, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde mutluluk yaşadılar. Ama o günden bugüne kadar niye kaldı, takım zayıf diye, her gün bir şey konuşuyorlar. Herkes başkan, yönetim, antrenör yerine karar veriyor. Herkes sakin olacak. Herkes bekleyecek.

Mayıs ayı için ne diyoruz, şampiyon olacağız. Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız demiştik. Kaldık. Kiminle yaptık İsmail Kartal'la yaptık. Biz maddi yönden destekçiyiz. Ben 200 milyona oyuncu alırım, hiç çekinmem. Ama kulübe ne zarar verir, kimse bunu tartışmıyor. Hepiniz yazıyorsunuz. Geriye 15 tane oyuncu gitmesi lazım bu yabancı hakkından dolayı. Sizler doğruları yazmanız gerekir" diye konuştu.

"İsmail Kartal, görevinin başındadır"

Karşılaşma esnasında İsmail Kartal'a doğru tribünlerden su şişesi atıldığını söyleyen Başkan Yıldırım, Kartal'ın basın toplantısında aldığı istifa kararına yönelik ise şunları söyledi:
"İsmail hocanın kafasına su şişesi attılar. Biz görüyoruz, o da görüyor. Ondan dolayı üzüntülü. Sebep bu. Bizim takım iyi oynadı. 1 puan aldık. Bizim hesabımıza göre biz gruptan çıkabiliriz. Levent iyi oynadı mı' Bartuğ iyi oynadı mı' İyi oynadıysa nedir derdiniz' Lütfen doğruları analiz edin. Suçlama yapmayın. Mayıs ayına geldiğimizde Türkiye ligini görürsünüz. Şampiyonlar Ligi'ne katıldık. Bu başarıdır. 18 yıl sonra bir hoca ve bir yönetim bunu başarıyor.

İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz. İsmail Kartal da bu şişe olayını söylüyor, ilaç alıyorum diyor. 20 senelik başkanlık dönemimde başladığım hocayla iki tanesi hariç, onun da sebepleri vardı. Hiçbir tanesi sezon bitmeden gönderdiğimi gördünüz mü, duydunuz mu, yaşadınız mı' O zaman devam. Herkes geri dönsün. Açıklamayı yapmadan önceki pozisyonuna gelsin."

İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı

Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Roma futbol müsabakasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı. Şahıs hakkında seyirden men cezası ve 1 yıl imza atma yükümlülüğü cezası uygulandı.

Fenerbahçe-Roma futbol müsabakasında Teknik Direktör İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı. Şüpheli Kaan A.'ya, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında işlem yapılarak, seyirden men cezası uygulanarak 1 yıl imza atma yükümlülüğü cezası verildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.