logo
25 MAYIS 2026

Ferdi rekor bedelle Brighton'a transfer oldu

Ferdi Kadıoğlu 30 milyon avro bonservis bedeliyle Brighton'a transfer oldu

27.08.2024 22:21:00
Anadolu Ajansı
Ferdi rekor bedelle Brighton'a transfer oldu
Ferdi rekor bedelle Brighton'a transfer oldu
Fenerbahçe, milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nun İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton'a 30 milyon avro bonservis ücretiyle transfer olduğunu duyurdu.

Fenerbahçe Futbol AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, şu ifadeler kullandı:

"Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir."

Sarı-lacivertli kulüp açıklamasında, transfer bedeline ilaveten futbolcunun performansına bağlı olarak Brighton tarafından azami 5 milyon avro bonus bedeli ödeneceğini, futbolcunun ilerleyen dönemde başka bir kulübe transferi durumunda ise Brighton'ın elde edeceği transfer bedelinden yüzde 10'luk payı Fenerbahçe'ye ödeyeceğini de belirtti.


AA

Kerem Aktürkoğlu sakatlandı

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım antrenmanında yaşadığı sakatlığın ardından yaptığı açıklamada, kısa sürecek tedavi döneminin ardından Dünya Kupası hazırlıklarına devam edeceğini belirtti

25.05.2026 17:50:00
İhlas Haber Ajansı
Kerem Aktürkoğlu sakatlandı
Kerem Aktürkoğlu sakatlandı
Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım antrenmanında yaşadığı sakatlığın ardından yaptığı açıklamada, kısa sürecek tedavi döneminin ardından Dünya Kupası hazırlıklarına devam edeceğini belirtti.

A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Kupası hazırlıklarını Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde sürdürüyor. Cumartesi günü antrenmanda sakatlık yaşayan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.

Aktürkoğlu, paylaşımında şu ifadelere ver verdi:

"Kısa bir tedavi sürecinden sonra Dünya Kupası için çalışmalarıma kaldığım yerden devam edeceğiz. Arayan, mesaj atan, iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ederim."

Trabzonspor'da 440 günlük yeniden doğuş

Trabzonspor, Teknik Direktör Fatih Tekke yönetimindeki 440 günlük süreçte büyük bir dönüşüm yaşadı

25.05.2026 17:40:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'da 440 günlük yeniden doğuş
Trabzonspor'da 440 günlük yeniden doğuş
Trabzonspor, Teknik Direktör Fatih Tekke yönetimindeki 440 günlük süreçte büyük bir dönüşüm yaşadı.

2024-2025 sezonunun 27. haftasında ligde 11. sıradayken teknik direktörlük görevine Fatih Tekke'nin getirilmesiyle çıkışa geçen Trabzonspor, yaklaşık 440 günlük süreçte büyük bir değişim gerçekleştirdi. Bordo-mavililer, sezonu hem Türkiye Kupası şampiyonluğu hem de Süper Lig üçüncülüğü ile tamamladı.

2024-2025 sezonunda Hatayspor yenilgisi sonrası 32 puanla 11. sırada bulunan Trabzonspor, Şenol Güneş'in yerine göreve gelen Fatih Tekke yönetiminde kısa sürede toparlandı. Bu sezon 34 haftada 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 69 puan toplayarak 3. sırada ligi tamamlayan Karadeniz ekibi, uzun süre şampiyonluk yarışının da içinde yer aldı.

Fatih Tekke ile 2.02 puan ortalaması



Trabzonspor, Fatih Tekke yönetiminde Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçları olmak üzere 440 günlük sürede toplam 57 maça çıktı. Söz konusu müsabakalarda 34 galibiyet, 13 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde eden Tekke; bu performansıyla kulüpte son yıllarda görev alan teknik adamlar arasında en yüksek puan ortalamasını yakalayan isim oldu. Karadeniz ekibi, bu maçlarda rakip filelere 107 gol bırakırken kalesinde ise 69 gol gördü.

Şampiyonluk sezonu sonrası en iyi dönem



Bordo-mavililer, 2021-2022 şampiyonluk sezonunun ardından en iyi dönemini geçirdi. En yüksek puanına bu yıl ulaşarak ligi 69 puanla tamamlayan Trabzonspor, böylece son dört sezonun en istikrarlı dönemine imza attı.

440 günlük süreçte zirve ve kupa sevinci

Fatih Tekke'nin 11 Mart 2025'te göreve gelmesinin ardından geçen yaklaşık 14 aylık (440 gün) süreçte Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek önemli bir başarıya ulaştı. Bordo-mavililer, finalde Konyaspor'u 2-1 mağlup ederek 5 sezonluk kupa hasretine son verdi ve Süper Lig'de de zirve yarışının içinde kalmayı başardı.

Trabzonspor, en son 2019-2020 sezonunda kazandığı Türkiye Kupası'nı yeniden kaldırma başarısı göstererek tarihindeki 10. kupa zaferini elde etti. Fatih Tekke ise hem oyuncu hem de teknik direktör olarak kulüple yaşadığı başarı hikayelerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

Real Madrid'i yenen Olympiakos Euroleague şampiyonu

Euroleague Final Four final maçında Olympiakos, Real Madrid'i 92-85 mağlup ederek şampiyon oldu ve 4. kez kupayı müzesine götürdü

25.05.2026 10:12:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid'i yenen Olympiakos Euroleague şampiyonu
Real Madrid'i yenen Olympiakos Euroleague şampiyonu
Euroleague Final Four final maçında Olympiakos, Real Madrid'i 92-85 mağlup ederek şampiyon oldu ve 4. kez kupayı müzesine götürdü.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Final Four heyecanı yaşandı. Fenerbahçe Beko'nun da mücadele ettiği organizasyonda mutlu sona ev sahibi Olympiakos ulaştı. Yunan ekibi yarı finalde Fenerbahçe'yi 79-61'lik skorla yenerek finale yükselirken, Real Madrid de Valencia'yı 105-90'lık skorla geçerek adını finale yazdırdı.



Olympiakos ile Real Madrid'in karşı karşıya geldiği finalde ilk periyodu İspanyol ekibi 26-19 önde tamamlarken, soyunma odasına Yunan ekibi 46-44'lük üstünlükle girdi. Son çeyrek öncesi Real Madrid yeniden öne geçse de Olympiakos'un 4. periyotta bulduğu 31 sayı galibiyeti getirdi. Olympiakos, parkeden 92-85'lik skorla galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti.



Real Madrid forması giyen Trey Lyles 24 sayıyla final maçının en skorer ismi oldu. Olympiakos'ta Evan Fournier 20 sayı, 4 asist, Alec Peters 16 sayı, 7 ribaund, 2 asistle galibiyette önemli rol oynadılar.

Turnuvada 1997, 2012 ve 2013 yıllarında kupayı müzesine götüren kırmızı-beyazlı ekip, 13 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.


Fatih Tekke ile son 4 sezonun en iyi dönemi

Trendyol Süper Lig'i 69 puanla 3. sırada tamamlayan ve Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde kötü günleri geride bırakarak kupa kazanma başarısı gösterdi

25.05.2026 03:52:00
AA
Fatih Tekke ile son 4 sezonun en iyi dönemi
Fatih Tekke ile son 4 sezonun en iyi dönemi
Trendyol Süper Lig'i 69 puanla 3. sırada tamamlayan ve Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde kötü günleri geride bırakarak kupa kazanma başarısı gösterdi.

Ligde 2024-2025 sezonunun 27. haftasındaki Atakaş Hatayspor yenilgisinin ardından 32 puanla 11. sırada yer alan bordo-mavili takım, teknik direktör Şenol Güneş'in yerine getirilen Fatih Tekke ile çıkışa geçti.

Karadeniz ekibi, 48 yaşındaki çalıştırıcı yönetiminde 2024-2025 sezonunda çıktığı 11 karşılaşmada 5 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet sonucunda 19 puan elde ederek ligi 51 puanla 7. sırada tamamladı.

Bu sezon 34 hafta sonunda 20 galibiyet, 9 beraberlik, 5 mağlubiyet yaşayan bordo-mavililer, sezonu şampiyon Galatasaray'ın 8, ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin ise 5 puan gerisinde üçüncü sırada bitirdi.

Ligin 28. haftasında 67 puanlı lider Galatasaray'ı mağlup ederek aradaki puan farkını 4'e indiren, ikinci sıradaki Fenerbahçe ile aynı puanda 3. sırada yer alan Karadeniz ekibi, daha sonra zirveden uzaklaşmasına karşın bu sezon uzun süre şampiyonluk yarışının içinde yer aldı.

45 lig karşılaşmasında 1,95 puan ortalaması



Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde çıktığı 45 lig maçında 25 galibiyet, 13 beraberlik ve 7 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Fatih Tekke, 1,95 puan ortalamasıyla Mart 2023'te göreve gelen Ertuğrul Doğan'ın başkanlığı dönemindeki 6 teknik direktör içinde en yüksek puan ortalamasını elde eden isim oldu.

Doğan döneminde görev alan Abdullah Avcı 1,8, Şenol Güneş 1,3, Nenad Bjelica 1,5, Orhan Ak 1,5 ve İhsan Derelioğlu 0,66 puan ortalaması elde etmişti.

Son 4 sezonun en iyi dönemi



Trabzonspor, şampiyon olduğu 2021-2022 sezonunda elde ettiği 81 puanlık dönemin ardından en fazla puan aldığı sezonu yaşadı.

Karadeniz ekibi, 2022-2023 sezonunda 36 maçta 17 galibiyet, 6 beraberlik, 13 mağlubiyetle 57, 2023-2024'te 38 karşılaşmada 21 galibiyet, 4 beraberlik, 13 mağlubiyetle 67, 2024-2025'te 36 müsabakada 13 galibiyet, 12 beraberlik, 11 mağlubiyetle 51 puan elde etti.

Trabzonspor, bu sezon ise 34 maçta 20 galibiyet, 9 beraberlik, 5 mağlubiyet sonucunda 69 puanla son 4 sezon içindeki en fazla puanı topladı.

14 aylık sürede ilk kupa başarısı



Trabzonspor, Fatih Tekke ile ikinci sezonundaki ikinci kupa finalinde TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yenerek bu kez mutlu sona ulaştı.

Bordo-mavili takımda ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Fatih Tekke, 11 Mart 2025'te gerçekleştirilen imza töreninin ardından 14 aylık sürede ilk kupasını elde etti.

Fatih Tekke yönetimindeki Karadeniz ekibi, geçen sezon (2024-2025 sezonu) kupada Gaziantep'te oynanan final mücadelesinde Galatasaray'a 3-0 mağlup olmuştu.

5 sezonluk kupa hasretini dindirdi

Trabzonspor, Fatih Tekke yönetiminde 5 sezonluk Ziraat Türkiye Kupası hasretine son verdi.

En son 2019-2020 sezonunda finalde Corendon Alanyaspor'u 2-0 yenerek organizasyonda şampiyonluğa ulaşan bordo-mavililer, 5 sezon aradan sonra bu başarıyı tekrarlayarak 10. Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

14 yaşındayken bordo-mavili kulübün altyapısına girerek A takıma yükselip takım kaptanlığı yapan Fatih Tekke, 19 yıl sonra teknik direktör olarak döndüğü görevindeki ikinci sezonunda ilk kupa mutluluğunu yaşadı.

Trabzonspor'da 1994-1995 sezonunda A takımda forma giymeye başlayarak milli takıma yükselen, 2004-2005 sezonunda 31 kez fileleri havalandırarak gol kralı olan, futbolculuk döneminde de 3 kez Türkiye Kupası sevinci yaşayan Fatih Tekke, bu kez teknik direktör olarak bu başarıyı elde etti.

Süper Lig'de Türk futbolcuların performansı

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonu sona ererken Türk futbolcular da performanslarıyla ön plana çıktı

25.05.2026 00:46:00
AA
Süper Lig'de Türk futbolcuların performansı
Süper Lig'de Türk futbolcuların performansı
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonu sona ererken Türk futbolcular da performanslarıyla ön plana çıktı.

Süper Lig'de bu sezon TÜMOSAN Konyaspor ve Trabzonspor formalarını giyen Umut Nayir, en golcü Türk oyuncu olmayı başardı.

Ligde en çok forma giyen Türk futbolcu, RAMS Başakşehir'in kalesini koruyan Muhammed Şengezer oldu.

Natura Dünyası Gençlerbirliği formasını 15 yaşında sırtına geçiren Ayaz Özcan ise 2025-2026 sezonunda Süper Lig'de süre alan en genç futbolcu olarak dikkati çekti.

252 Türk futbolcu süre aldı



Süper Lig'de sezon boyunca 571 oyuncu forma giyerken bunların 252'si Türk futbolcu oldu.

Ligde sayı anlamında Türk oyunculara en çok şans veren takım Konyaspor oldu. Konya temsilcisi, 25 Türk oyuncuya sezon içinde şans verdi.

Konyaspor'u 20 futbolcuyla Eyüpspor, 17'şer oyuncuyla Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Kayserispor takip etti.

Süper Lig'de 2025-2026 sezonunda 29 futbolcu, ligde iki farklı takımda forma giydi.

En çok gol atan Umut Nayir



Sezonu Konyaspor ve Trabzonspor formalarını giyerek tamamlayan Umut Nayir, ligde en çok gol atan Türk futbolcu oldu.

Konya ekibinde 8, Trabzon temsilcisinde ise 1 kez rakip fileleri havalandıran 32 yaşındaki santrfor, toplam 9 kez gol sevinci yaşadı.

Umut'u 8'er golle Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz, Beşiktaşlı Orkun Kökçü ve Fenerbahçeli Kerem Aktürkoğlu takip etti.

En çok süre alan Muhammed Şengezer



RAMS Başakşehir'in milli kalecisi Muhammed Şengezer, bu sezon ligde 2 bin 970 dakika ile en çok süre alan Türk oyuncu oldu.

Süper Lig'de 33 maçta takımının kalesini koruyan 29 yaşındaki file bekçisi, 35 kez topu ağlarında gördü. Muhammed, 12 maçta ise rakiplerinin gol sevinci yaşamasına izin vermedi.

Muhammed Şengezer, ligde de bu sezon en çok süre alan oyuncular sıralamasında ise Kasımpaşalı Andreas Gianniotis ile üçüncü sırayı paylaştı.

Göztepe'nin yabancı oyuncuları Mateusz Lis 3 bin 60 dakika, Amin Cherni de 3 bin 8 dakika ile en çok süre alan oyuncular olarak dikkati çekti.

En genç oyuncu Ayaz Özcan

Gençlerbirliği formasını bu sezon 15 yıl 10 ay 9 günlükken giyen Ayaz Özcan, ligin en genç oyuncusu oldu.

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Samsunspor mücadelesinde 82. dakikada Michal Nalepa'nın yerine oyuna dahil olan genç santrfor, 8 dakika süre aldı.

En tecrübeli Türk futbolcu Veysel Sarı

Süper Lig'de bu sezon forma giyen en tecrübeli oyuncu Antalyaspor formasını 37 yıl 9 ay 8 günlükken giyen Veysel Sarı oldu.

Ligin 32. haftasında Alanyaspor ile oynanan maça ilk 11'de başlayan Veysel, 76 dakika sahada kaldı.

Veysel Sarı'yı 37 yıl 2 ay 19 gün ile yine Antalyaspor'dan Güray Vural, 37 yıl 2 ay 18 gün ile de Fenerbahçe'den Mert Günok takip etti.

En "hırçın" Orkun Kökçü

Süper Lig'de bu sezon en "hırçın" Türk futbolcu, Beşiktaş'ın milli oyuncusu Orkun Kökçü oldu.

25 yaşındaki orta saha, bu sezon 30 maçta 2 kez kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken 5 defa da sarı kartla cezalandırıldı. Orkun, gördüğü kırmızı kartlar ve sarı kart cezası nedeniyle 4 maçta forma giyemedi.

Orkun Kökçü'yü beşer sarı, birer de kırmızı kartla Antalyasporlu Nazım Sangare ve Kayserisporlu Dorukhan Toköz takip etti.

Süper Lig'de yabancı futbolcular daha fazla şans buldu

Bu sezon ligdeki 18 kulüp, 253 Türk, 318 yabancı olmak üzere 571 farklı futbolcuya forma şansı verdi

25.05.2026 00:42:00
AA
Süper Lig'de yabancı futbolcular daha fazla şans buldu
Süper Lig'de yabancı futbolcular daha fazla şans buldu
Bu sezon ligdeki 18 kulüp, 253 Türk, 318 yabancı olmak üzere 571 farklı futbolcuya forma şansı verdi.

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunda 18 takımda 571 futbolcu süre aldı.

Süper Lig'de 2025-2026 sezonu geride kaldı. Galatasaray'ın üst üste 4, toplamda 26. şampiyonluğuna ulaştığı sezonda Hesap.com Antalyaspor, Zecorner Kayserispor ve Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, küme düşen takımlar oldu.

Ligde mücadele eden 18 takım, gelen olarak kadro istikrarı yakalayamazken toplamda 571 farklı futbolcuya forma şansı geldi. En fazla futbolcuya 43 isimle TÜMOSAN Konyaspor forma verdi. Bu kulübü ikas Eyüpspor 40, Fenerbahçe ise 38 oyuncuyla izledi.

Corendon Alanyaspor 26, Çaykur Rizespor ve RAMS Başakşehir ise 27'şer oyuncuyla en az futbolcu kullanan takımlar oldu.

Yabancı futbolcular daha fazla



Süper Lig'de süre bulan yabancı futbolcu sayısı, yerlileri geride bıraktı.

Futbol takımlarının forma verdiği 571 futbolcunun 253'ü yerli, 318'i ise yabancılardan oluştu. Ligde en fazla yabancı oyuncuya 21 isimle Fenerbahçe forma verdi. Sarı-lacivertlileri 20'şer isimle Eyüpspor, Beşiktaş, Fatih Karagümrük, Gaziantep FK ve Göztepe izledi.

Toplamda 25 Türk futbolcu oynatan Konyaspor ise yerli oyunculara en fazla görev veren takım oldu.

72 ülkeden 318 yabancı



Süper Lig'de bu sezon toplamda 318 yabancı oyuncu ter döktü.

Ligde mücadele eden 18 takım, 72 farklı ülkeden 318 yabancı oyuncuya forma şansı verdi. Brezilya, 28 futbolcuyla Süper Lig'de en fazla oyuncusu olan ülke ünvanını aldı. "Sambacılar"ı 17 futbolcuyla Portekiz, 14 oyuncuyla Fildişi Sahili izledi.

Ligde Senegal'dan 12, Fransa ve Nijerya'dan 11'er, Gana, Mali, Polonya ve Romanya'dan dokuzar, Bosna Hersek ve Hırvatistan'dan yedişer, Belçika ve Hollanda'dan altışar, Almanya, Arnavutluk, Çekya, Fas, İspanya, Kamerun, Kolombiya, Macaristan, Slovenya ve Ukrayna'dan beşer, Gabon, Gambiya, İngiltere, İtalya, Kosova, Norveç, Rusya, Sırbistan, Surinam, Tunus ve Yunanistan'dan dörder, Angola, Arjantin, Benin, Curaçao, Gine, Güney Kore, İsviçre, Kongo, Özbekistan, Slovakya ve Yeşil Burun Adaları'ndan üçer, Avusturya, Danimarka, Gine-Bissau, İran, İsveç, İzlanda, Jamaika, Demokratik Kongo, Kuzey Makedonya ve Şili'den ikişer, Bulgaristan, Burkina Faso, Çad, Ekvador, Gürcistan, Haiti, Honduras, İrlanda, İskoçya, İsrail, Karadağ, Meksika, Panama, Tanzanya, Uruguay ve Ürdün'den ise birer oyuncu yer aldı.

Almanya Kupası'nın sahibi Bayern Münih oldu

Bayern Münih, Almanya Kupası finalinde karşılaştığı Stuttgart'ı 3-0 mağlup ederek Almanya Kupası'nın sahibi oldu.

24.05.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
Almanya Kupası'nın sahibi Bayern Münih oldu
Almanya Kupası'nın sahibi Bayern Münih oldu
Bayern Münih, Almanya Kupası finalinde karşılaştığı Stuttgart'ı 3-0 mağlup ederek Almanya Kupası'nın sahibi oldu.

Almanya Kupası finalinde Bayern Münih ile Stuttgart, Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Bayern Münih, mücadeleden 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve kupayı müzesine götürdü. Bayern Münih'e kupayı getiren golleri 55, 80 ile 90+2'de penaltıdan Harry Kane attı.



Bundesliga'da da şampiyonluğa ulaşan Bayern, Almanya Kupası zaferiyle birlikte sezonu 2 kupayla kapatmış oldu.



Almanya Kupası'nı en son 2019-2020 sezonunda müzesine götüren Bavyera ekibi, bu kupayla birlikte 21. kez Almanya Kupası'nın sahibi oldu.

Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!

90 dakikası büyük bir taktik savaşına sahne olan ve golsüz eşitlikle geçilen mücadelede, iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu

23.05.2026 22:01:00
Haber Merkezi
Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!
Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!
İngiltere Championship play-off finalinde eşine az rastlanır bir futbol draması yaşandı. Türk iş insanı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Wembley Stadyumu'nda karşılaştığı güçlü rakibi Middlesbrough'u uzatma dakikalarında bulduğu tek golle 1-0 mağlup ederek adını milyarlarca sterlinlik devler ligi olan Premier Lig'e yazdırdı.

Wembley'de Nefes Kesen 120 Dakika



90 dakikası büyük bir taktik savaşına sahne olan ve golsüz eşitlikle geçilen mücadelede, iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu. Ancak uzatma devrelerinde baskısını artıran Hull City, aradığı golü bularak adeta bir peri masalını gerçeğe dönüştürdü.

Hull City'nin kasasına girecek para



Bu galibiyetle birlikte Hull City, sadece Premier Lig vizesi almakla kalmadı; aynı zamanda "dünyanın en pahalı maçı" olarak bilinen bu finali kazanarak yaklaşık 170 milyon sterlinlik dev bir gelirin de sahibi oldu.

Hull City, bu tarihi galibiyetle birlikte kelimenin tam anlamıyla bir servet kazandı. Dünyanın en yüksek ekonomik değerli tek maçı olarak bilinen Championship play-off finalini kazanan kulübün elde edeceği gelir, Premier Lig'in yeni yayın ihalesiyle birlikte bu sezon rekor seviyeye ulaştı.

Kulübün Premier Lig'e yükselmesiyle elde edeceği toplam ekonomik değerin 180 milyon sterlin ile 220 milyon sterlin (yaklaşık 7,5 milyar TL - 9,2 milyar TL) arasında olduğu belirtiliyor.

Hull City, önümüzdeki sezon Premier Lig'de tutunamayıp hemen küme düşse bile sadece yayın hakları, ticari gelirler ve sponsorluklardan 110 milyon ile 130 milyon sterlin arasında doğrudan bir geliri garantiledi.

Eğer takım ilk sezonunda küme düşerse, sonraki iki yıl boyunca Championship'te mali kriz yaşamaması için Premier Lig tarafından "paraşüt ödemesi" (parachute payments) adı altında destek fonu aktarılacak. Bu destekle birlikte kulübün minimum kazancı yine 180 milyon sterline ulaşacak.

Acun Ilıcalı'nın takımı önümüzdeki sezon Premier Lig'de kalmayı başarırsa, bu garanti kazanç otomatik olarak 220 milyon sterlinlik üst sınıra yaklaşacak ve ilerleyen yıllarda katlanarak artacak.

Acun Ilıcalı: "Bir Hayali Gerçekleştirdik"



Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Hull City tribünlerinde ve saha içinde büyük bir coşku yaşandı. Kulübü devraldığı günden bu yana "Premier Lig" hedefini her fırsatta dile getiren Acun Ilıcalı, maç sonu gözyaşlarına hakim olamadı.

Ilıcalı, sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu sadece bir futbol başarısı değil, bir inanç hikayesi. Hull City taraftarına ve bize inanan tüm Türk halkına teşekkür ediyorum. Hayal ettik, çok çalıştık ve başardık. Şimdi dünyanın en büyük liginde Türkiye'yi ve Hull City'yi en iyi şekilde temsil etme zamanı!"

Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcü listesindeki eski tanıdık Vedat Muriqi için Barcelona devreye girdi!

23.05.2026 15:31:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var
Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcü listesindeki eski tanıdık Vedat Muriqi için Barcelona devreye girdi!

Barcelona Teknik Direktörü Hansi Flick, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da listesinde olan eski tanıdık Vedat Muriqi'in transfer edilmesini talep etti.







Fichajes'in paylaştığı özel habere göre; Alman teknik adam, Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi'in kadroya katılmasını istedi.

Bu gelişme, golcü arayışlarını sürdüren ve oyuncuyla dirsek temasında olan Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Galatasaray'a transfer pazarında çok güçlü bir rakip çıktığı anlamına geliyor.







Barcelona ile sözleşmesini 2028 yılına kadar uzatan Hansi Flick, Robert Lewandowski sonrası dönem için forvet hattına farklı bir oyun karakteri kazandırmayı hedefliyor. 






Alman çalıştırıcının, La Liga'da sergilediği fiziksel performansla dikkat çeken Muriqi'i hücum hattında stoperleri yıpratacak, hava toplarında hakimiyet kuracak ve ön alanda top tutabilecek ideal bir pivot santrfor olarak gördüğü belirtildi.

Van Dijk için İlkay Gündoğan devrede

İlkay Gündoğan ve Virgil van Dijk'ın menajerlik şirketleri aynı... Üstelik İlkay'ın amcası İlhan Gündoğan da ROOF şirketinde bulunuyor. Galatasaray'ın bu kozu devreye sokmak istediği öğrenildi

23.05.2026 15:10:00
Haber Merkezi
Van Dijk için İlkay Gündoğan devrede
Van Dijk için İlkay Gündoğan devrede
34 yaşındaki efsane stoper Virgil van Dijk'ın Liverpool'la mukavelesi 30 Haziran 2027'ye kadar sürüyor. Ancak tıpkı Salah örneğindeki gibi yıldız ismin bonservisini alabileceği konuşuluyor. Galatasaray uzun süredir tecrübeli savunmacının durumunu takip ediyor...






TANIDIK KOZU!

İlkay Gündoğan ve van Dijk'ın menajerliğini ROOF şirketi yapıyor. İlkay'ın amcası İlhan Gündoğan da burada görev yapıyor. Sarı-Kırmızılılar'ın, "tanıdık" kozuyla birlikte Hollandalı savunmacıyı bitirmek istediği iddia edildi. Elbette bir yandan da TFF'nin 10+4'lük yabancı kontenjanı durumu var...






KULÜPLERİN TUTUMU

Galatasaray ve Beşiktaş, yeni sezon için belirlenen kontenjanın değişmesi gerektiğini ifade etmişti. Fenerbahçe'nin başkan adaylarından Hakan Safi de yabancı konusundaki kısıtlamalara karşı olduğunu söyledi. TFF, 10+4'le ilgili resmi açıklama yaptı. Ancak ilerleyen süreçte bir değişiklik yaşanırsa, van Dijk konusunda çok sürpriz gelişmeler yaşanabilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.