logo
27 EYLÜL 2026

FIFA'ya ültimatom

Dört büyük ligin ortak ültimatomu, küresel futbolun yönetim gücünü FIFA'dan sermaye sahiplerine kaydırma savaşıdır

27.09.2026 15:40:00
Haber Merkezi
 
FIFA'ya ültimatom
FIFA'ya ültimatom
Premier Lig, Bundesliga, LALIGA ve Serie A'nın yayımladığı ültimatom tadındaki bildiri basit bir protesto değil; futbolun yönetim mekanizmasındaki güç dengesini siyasi bürokratlardan (FIFA) sermaye sahiplerine (Ligler ve Kulüpler) kaydırma savaşı. FIFA doğrudan bir savaşı göze alamazsa, liglere yönetim kurullarında ve takvim planlamasında resmi söz hakkı tanıyacak tavizler vermek zorunda kalacaktır.






Dünya futbolunun en büyük 4 liginin (Premier Lig, Bundesliga, LALIGA ve Serie A) yayımladığı ültimatom tonundaki bildiri, Avrupa kulüp futbolunun FIFA yönetimine karşı açtığı doğrudan bir kurumsal ve hukuki savaşın resmi belgesi oldu.

Metnin diplomatik dili bir kenara bırakıldığında, verilmek istenen mesajlar çok net.






Yayın gelirlerinin, yıldız oyuncuların ve küresel futbol ekonomisinin %80'inden fazlasını elinde tutan ligler, FIFA'ya "Sektörü biz finanse ediyoruz ama kararları sen tek başına alıyorsun," diyor.

FIFA'nın hem turnuva düzenleyip devasa paralar kazanmasının hem de aynı zamanda kendilerini denetleyen bağımsız bir otorite gibi davranmasının çıkar çatışması olduğunu savundular.






Yaklaşan FIFA seçimleri ve Gianni Infantino yönetimi hedef alındı. Ligler, istedikleri reformların sözünü vermeyen adayı desteklemeyeceklerini ve meşruiyetini sorgulatacaklarını ilan etti.

Peki 4 büyüklerin istediği olmazsa bizi neler bekliyor?






FIFA takvimine girmeyen veya tek taraflı dayatılan turnuvalara (örneğin genişletilmiş Kulüpler Dünya Kupası) kulüplerin as kadrolarını göndermemesi veya oyuncuları serbest bırakmaması.

Kulüpler Birliği (ECA) ve Dünya Ligler Forumu ile birleşerek FIFA'dan bağımsız kendi uluslararası turnuva takvimlerini ilan edebilir ya da Uluslararası Maç Takvimi protokolünü imzalamayı reddedebilirler.






FIFA, bu ligleri "zengin Avrupa kulüplerinin çıkarını korumakla" ve "dünya futbolunun geri kalanının (Afrika, Asya, Güney Amerika) gelişmesini engellemekle" suçlayacak.

FIFA'nın güç üssü ligler değil, 211 üye ülke federasyonudur. Zayıf ve gelişmekte olan ülke federasyonlarına daha fazla para aktarma sözü vererek oy çokluğunu elinde tutmaya çalışacak.






Resmi cevabında "diyaloğa açığız" diyerek masaya oturmayı teklif edecek, ancak 100 günlük bağlayıcı ültimatomları sulandırmak için komisyonlar kuracak.

Türkiye santrafor sorununu ne zaman çözecek?

Altyapıdaki skor baskısı ve metodsuzluk yüzünden Türkiye, İskandinavya'nın aksine elit santrfor yetiştirmekte sınıfta kalıyor

27.09.2026 15:20:00
Haber Merkezi
 
Türkiye santrafor sorununu ne zaman çözecek?
Türkiye santrafor sorununu ne zaman çözecek?
Fransa maçından sonra bir kez daha santrfor derdimiz ortaya çıktı. Türkiye'de yetenekli çocuk sıkıntısı yok... Bunun aksini iddia eden de yok. Ancak yeteneği işleme, doğru pozisyona evirme ve sabırla olgunlaştırma sistemimiz olduğunu iddia eden de yok. İsveç ve Norveç'in yaptığı gibi oyuncu fazlalığını değil, metodu ve sabrı organize ettiğimiz gün Türkiye'nin elinde de elit santrforlar olacak. Ancak bizde o sabır var mı?






"80 milyonluk ülkeden bir santrfor çıkmıyor" gibi sığ bir açıklama ile Türkiye'nin santrfor eksiği açıklanamaz... Çünkü o zaman birisi karşınıza çıkar; "Dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan'ın tarihinde bir tane Dünya Kupası yok" der. "Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Çin'in bir tane elle tutulur futbolcusu yok" der. Bu kısır döngü de uzar gider.






Burada bizim belki de sormamız gereken; Norveç ve İsveç gibi dünya futbolundaki yerleri orta ve alt seviyeler olan ülkelerin nasıl bu kadar üst seviye forvetler çıkardıkları, bizim onlardan en azından gelecek nesillerde forvet çıkarmak için ne yapmamız gerektiği olabilir.






Norveç spor yasalarına göre 13 yaşına kadar çocuk liglerinde puan durumu tutulmaz, sıralama yapılmaz ve çocuk elenmez. Haaland, 15 yaşına kadar 40 kişilik homojen bir arkadaş grubuyla elenme korkusu olmadan futbol oynadı. Geç fiziksel gelişim gösteren çocukların sırf daha minyon diye sistem dışına itilmesi engellendi.






Haaland çocukken akranlarına göre oldukça çelimsizdi. Antrenörleri ona "fizikle ezmeyi" değil; kör nokta koşularını, vücut açısını ve topsuz alan sezgisini öğretti. Boyu ve fiziği 16-17 yaşından sonra patladığında, zaten elit seviyede bir "pozisyon alma aklına" sahipti.

İskandinav futbol altyapılarında santrforlar küçük yaştan itibaren ceza sahası içi bitiricilik ve dikey koşu şablonlarıyla büyür. Forvet oyuncusundan sadece top saklaması değil, arkaya koşu atması ve geçiş hücumunu tamamlaması beklenir.






Oyuncular sadece takım antrenmanı yapmaz. 12-14 yaşından itibaren pozisyona özel (santrforlar için kafa vurma açısı, ilk temas, tek dokunuş bitiriciliği) bireysel antrenörlerle çalışırlar.

Türkiye'de U12, U14 seviyelerinde bile antrenörler maç kazanmak ve şampiyon olmak ister. Bu yüzden teknik kapasitesine bakılmaksızın sadece erken ergenliğe girmiş, hızlı ve güçlü çocukları santrfor yaparlar. Bu çocuklar altyapıda fiziğiyle fark yaratır ancak A takıma çıktığında fiziksel üstünlüğü kaybolunca sıradanlaşırlar.






Süper Lig takımları ani başarı baskısı nedeniyle hazır, 30 yaş üstü yabancı santrforlara yönelir. Altyapıdan çıkan 19-20 yaşındaki bir santrforun 3 maç üst üste gol atamama kredisi yoktur; ilk hatasında kulübeye çekilir veya alt liglere kiralanır.

Türkiye'nin yerini İtalya belirleyecek

Türkiye, Fransa yenilgisi sonrası geçiş oyununun belirleyici olacağı kritik İtalya sınavında boyunun ölçüsünü alacak

27.09.2026 15:00:00
Haber Merkezi
 
Türkiye'nin yerini İtalya belirleyecek
Türkiye'nin yerini İtalya belirleyecek
İtalya maçı, Fransa maçına kıyasla topun iki kale arasında daha çok gidip geleceği, her iki takımın da net pozisyonlar bulabileceği ve geçiş oyununu daha iyi oynayanın kazanacağı bir "ölçü" maçı olacak. Fransa karşısında "en üst seviyenin uzağında" olduğumuz kanıtlandı... Ancak Türkiye, İtalya maçında 3. sınıf değil ama belki de 2. sınıfın iyileri arasında olduğunu gösterebilir.

Fransa seviyesinde değiliz... Belki daha fazla gol beklentisi yarattık, belki zaman zaman dişe diş oynadık ama Fransızlar bizi Kocaeli'de sahamıza hapsetti. Eğri oturup doğru konuşup eksiklerimizi görmemiz gerek.






Belki de bizim için sınav aslında İtalya maçıdır... Çünkü sahasında Belçika'ya 2-0 yenilen, son Dünya Kupası'na bile katılmayan İtalya'yı ağırlayacağımız maç bize boyumuzun ölçüsünü gösterecek.

Peki bizi İtalya karşısında nasıl bir maç bekliyor?

Fransa karşısında alınan 1-0'lık mağlubiyet ve maçın istatistikleri, Türkiye'nin tepe seviye takımlarla arasındaki farkı net bir şekilde özetledi.






Şut sayısı (12-12) ve gol beklentisi (1.21 - 1.17 xG) kâğıt üzerinde kafa kafaya görünse de topa sahip olma oranındaki ciddi fark (%36 - %64), atılan isabetli paslar (272 - 560) ve çalımlardaki ezici üstünlük (%40 - %76) Fransızların oyunu ve tempoyu tamamen kontrol ettiğini ortaya koydu.






İtalya'nın sahasında Belçika'ya 2-0 yenildiği maçın istatistikleriyle birlikte değerlendirdiğimizde, önümüzdeki Türkiye-İtalya maçı için bizi farklı dinamikler bekliyor olacak.






İtalya, Belçika karşısında %56 topa sahip olup 21 şut atmasına ve 1.70 xG üretmesine rağmen bitiricilik sorunu yaşadı ve kalesinde 2.76 xG vererek 2-0 kaybetti. Belçika'ya karşı maçı domine etmeye çalışan ama geçiş hücumlarında ciddi açıklar veren bir İtalya vardı. Bu durum, Türkiye karşısında reaksiyon göstermek isteyecek ve maça ön alanda yoğun baskıyla başlayacak bir rakibe işaret ediyor.






Fransa maçı gösterdi ki pasla çıkmaya çalışırken yaptığımız top kayıpları bizi sahamıza hapsetti. İtalya da ön alanda basacaktır; ilk baskıyı kırabilirsek İtalya savunmasını az adamla yakalama fırsatımız yüksek.






Enes Ünal davet bekliyor: Tamamen hazır

Sezon başında Getafe'ye katılan Enes Ünal, uzun süredir sakatlık problemi yaşamıyor. Düzenli forma süresi de alan 29 yaşındaki santrfor, Montella'dan davet bekliyor

26.09.2026 17:20:00
Haber Merkezi
 
Enes Ünal davet bekliyor: Tamamen hazır
Enes Ünal davet bekliyor: Tamamen hazır
Bournemouth'tan ayrılan Enes Ünal, daha önce de formasını giydiği Getafe'ye bu sezon başında dönüş yaptı. Konferans Ligi elemelerinde çıktığı 2 karşılaşmada 2 gol kaydetti. La Liga'da ise 7 haftada 540 dakika şans buldu. Yani forma süresi gayet iyi... Enes, bu kulvarda 1 kez ağları havalandırdı.






34 KEZ FORMA GİYDİ

Bugüne kadar 34 kez A Milli Takım formasını giyen 29 yaşındaki santrforun, Teknik Direktör Montella'dan davet beklediği öğrenildi. İtalyan çalıştırıcı onu ilerleyen dönemde düşünürse, Enes hazır olacak. Bu arada Ay-Yıldızlılar'daki forvet sıkıntısı da çok uzun bir süredir devam ediyor.






BİRÇOK TAKIMDA OYNADI

Enes'in çok hareketli bir kariyeri oldu. 2015 yılında 4.4 milyon euro karşılığında Manchester City Kulübü'ne transfer oldu. Ardından şu takımların formasını giydi:






Genk (kiralık)
NAC Breda (kiralık)
Twente (kiralık)
Villarreal
Levante (kiralık)
Valladolid (kiralık)
Getafe
Bournemouth (kiralık ama sonra bonservisi alındı)
Getafe (2. dönem)

Fenerbahçe'nin rakibine 50 milyonluk stoper

Temsilcimiz Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri arasında bulunan Liverpool, savunma hattını güçlendirmek istiyor. Hedefteki isim; Real Sociedad forması giyen Jon Martin... Kırmızılar bu transferde yalnız değil

26.09.2026 17:10:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin rakibine 50 milyonluk stoper
Fenerbahçe'nin rakibine 50 milyonluk stoper
Liverpool, Arsenal, Chelsea ve Real Madrid; Real Sociedad'ın 20 yaşındaki stoperi Jon Martin'i kadrosuna katmak istiyor. Real Sociedad Yönetimi, oyuncuyu satmayı düşünmüyor. Fakat 50 milyon euro ve üzerinde teklifler gelirse bu seçenek değerlendirmeye alınacak.






YILDIZ ADAYLARINDAN BİRİ

Yani Sociedad açısından "taban" rakam 50 milyon euro... Özellikle Liverpool'un bu konuda çok ciddi olduğu öğrenildi. Jon Martin, 2024 yazında Sociedad'ın B takımından A takımına alınmıştı. Geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösteriliyor. Birçok dev onu istiyor.






GENÇLEŞME OPERASYONU

Temsilcimiz Fenerbahçe, 4 Kasım tarihinde Liverpool'u konuk edecek. Yani Jon Martin veya başka bir Liverpool transferi, Sarı-Lacivertliler açısından sorun teşkil etmiyor... Premier Lig ekibi, özellikle genç isimlere yöneldi. Hem devre arasında hem de sezon sonunda takımın büyük oranda yenilenmesi gündemde...

Fransa'nın 3. takımı Dünya Kupası'nı kazanabilir!

İtalyan futbolcu Davide Frattesi, içinde bulundukları durumu çok sert sözlerle açıkladı. Fransa'ya övgüler yağdırdı. Pazartesi günü Türkiye-İtalya maçı var

26.09.2026 16:50:00
Haber Merkezi
 
Fransa'nın 3. takımı Dünya Kupası'nı kazanabilir!
Fransa'nın 3. takımı Dünya Kupası'nı kazanabilir!
İtalya, Uluslar Ligi'ne 2-0'lık Belçika yenilgisiyle başladı. Orta saha oyuncusu Davide Frattesi'nin açıklamaları ise çok konuşulacak cinsten.... 27 yaşındaki futbolcu, "Dünya Kupası'nda tek bir maç bile izlemedim. Finale de bakmadım. Fransa'nın oyuncu havuzunu inceleyin... En iyi üçüncü 11'leriyle bile çıksalar, Dünya Kupası'nı kazanma şansına sahipler" dedi.






ÇOK YAVAŞ KALIYORUZ

Davide Frattesi, "Diğer ülkelerle aramızdaki en büyük fark kesinlikle hız... Diğerleri bizden çok daha yüksek tempoda oynuyor. Acı ama gerçek bu" ifadelerini kullandı. A Milli Futbol Takımımız, Uluslar Ligi'nde Fransa'ya 1-0 kaybetmişti. Pazartesi günü ise yine sahamızda İtalya'yla karşılaşacağız.






KRİZDEN ÇIKAMIYORLAR

İtalyan futbolu uzun süredir kriz yaşıyor. Yeniden yapılanma çalışmaları var. Üstelik sorun sadece saha içinde değil... Stadyumların ve tesislerin durumu da tartışılıyor. Dünya futboluna damga veren ülkeler arasında bulunan İtalya, eski günlerini mumla arıyor...

Ligin en az gol yiyen takımının kalecisi: 124 bin euro!

Süper Lig'de 6. hafta itibarıyla Kocaelispor sadece 4 gol yedi

26.09.2026 16:30:00
Haber Merkezi
 
Ligin en az gol yiyen takımının kalecisi: 124 bin euro!
Ligin en az gol yiyen takımının kalecisi: 124 bin euro!
Süper Lig'de 6. hafta itibarıyla Kocaelispor sadece 4 gol yedi. Bu konuda liderler... Takımın kalesinde ise 21 yaşındaki Serhat Öztaşdelen var. 1.88 boyundaki eldiven sadece 124 bin euroya alınmıştı.






Kocaelispor, 2025 yazında Altınordu'ya 124 bin euro ödeyerek Serhat Öztaşdelen'i kadrosuna kattı. 21 yaşındaki eldivenle 30 Haziran 2027'ye kadar mukavele imzalandı. Kontratta ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunuyor. Bu arada oyuncunun eski kulübü Altınordu, sonraki satıştan %50'lik pay hakkına sahip...






4. BASAMAKTALAR

Bu sezon Süper Lig'de 6 haftayı geride bıraktık. Kocaelispor sadece 4 gol yedi. Bu kulvarda lider durumdular... Ayrıca puan tablosunda da dördüncüler:

Amed: 13 puan
Galatasaray: 13 puan
Beşiktaş: 12 puan
Kocaelispor: 12 puan

Yani Kocaelispor çok etkili bir sezon girişi yaptı.







HEPSİNDE 90 DAKİKA

Tekrar dönelim Serhat Öztaşdelen'e... 21 yaşındaki kaleci, 6 karşılaşmanın tamamında 90 dakika forma giydi. 3'ünde kalesini kapattı. 1.88 boyundaki eldiven, Türkiye U21 Milli Takımı'nın da parçası... İlerleyen senelerde A Milli Takım'da da şans bulması bekleniyor.

Can Uzun 'iyi ki gelmemiş' gibi duruyor!

Galatasaray, 10 numara transferinde uzun süre Eintracht Frankfurt forması giyen Can Uzun için uğraşmıştı

26.09.2026 16:11:00
Haber Merkezi
 
Can Uzun 'iyi ki gelmemiş' gibi duruyor!
Can Uzun 'iyi ki gelmemiş' gibi duruyor!
Galatasaray, 10 numara transferinde uzun süre Eintracht Frankfurt forması giyen Can Uzun için uğraşmıştı. Alman ekibi, yüksek bonservis beklentisinden vazgeçmedi. Can'ın milli takımdaki görüntüsü ise ilgi çekiciydi...






Galatasaray'ın yaz transfer dönemindeki en önemli hedeflerinden biri 10 numaraydı... Bruno Fernandes'le başlayan operasyon, Can Uzun'la devam etti. Eintracht Frankfurt uzun süre 60 milyon euroluk serbest kalma bedelinde ısrarcı oldu. İndikleri son rakam ise 50 milyon euroydu...






25 MİLYONA ALDILAR

Sarı-Kırmızılılar bu kadar yüksek bir seviyeye çıkmak istemedi. Günün sonunda Lokomotiv Moskova'dan Aleksey Batrakov geldi.







Cim-Bom, Rus ekibine 25 milyon euro bonservis bedeli ödedi. 21 yaşındaki futbolcuyla 30 Haziran 2031 tarihine kadar mukavele imzalandı.






VARLIK GÖSTEREMEDİ

Can'ın bu sezon Eintracht Frankfurt'taki performansı tartışılıyordu. Genç yetenek, Fransa karşılaşmasına ise ilk 11'de çıktı. Sahada pek bir varlık gösteremedi. Oyuncunun şu ana kadar çizdiği grafik, Galatasaray açısından "sevindirici" duruyor... Bu arada Batrakov'un da milli ara sonrasında daha fazla şans bulması bekleniyor.

Pogba Türk takımlarına önerildi: Gelecek mi?

Doping cezası sebebiyle sahalardan uzun süre ayrı kalan Pogba, Monaco'yla anlaşmıştı. Ancak Ligue 1 ekibi onunla yola devam etmedi. Oyuncunun şu anda bazı Türk takımlarıyla konuştuğu belirtildi.

26.09.2026 16:08:00
Haber Merkezi
 
Pogba Türk takımlarına önerildi: Gelecek mi?
Pogba Türk takımlarına önerildi: Gelecek mi?
Fransız futbolunun en önemli yetenekleri arasında gösterilen Paul Pogba, doping cezası sebebiyle kariyerine ciddi bir ara vermek zorunda kalmıştı. 33 yaşındaki merkez orta saha, 2025 yazında Monaco'yla anlaştı. Hatta imza töreninde de ağladı. Ancak işler hiç de istediği gibi gitmedi.

SADECE 6 MAÇ!

Tecrübeli futbolcu, sakatlıklar ve kötü performans sebebiyle Monaco'da sadece 6 karşılaşmaya çıkabildi. Ligue 1 ekibi, 2026 yazında onunla devam etmeme kararı aldı. 1.91 boyundaki oyuncu şu anda bireysel çalışmalarını sürdürüyor. Pogba, devre arasına kadar kendisine yeni bir takım bulmak istiyor.






ARACILAR VASITASIYLA

Paul Pogba'nın menajerliğini aile üyeleri yapıyor. Ve oyuncunun aracılar vasıtasıyla bazı Süper Lig ekiplerine önerildiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre; Türkiye'den hiçbir takım şu ana kadar olumlu dönüş yapmadı. Yine de ara transfere kadar durum değişir mi bilinmez...

Doğan kupa maçlarını bekliyor: Fırsat bulacak

Beşiktaş'ın bu sezon kadrosuna kattığı Doğan Alemdar henüz oynama fırsatını bulamadı. Teknik Direktör Italiano, 23 yaşındaki eldiveni Türkiye Kupası'nda sahaya sürecek.

26.09.2026 15:50:00
Haber Merkezi
 
Doğan kupa maçlarını bekliyor: Fırsat bulacak
Doğan kupa maçlarını bekliyor: Fırsat bulacak
Beşiktaş, Başakşehir'e 2 milyon euro ödeyerek Doğan Alemdar'la anlaşmıştı. 23 yaşındaki eldivenle 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı. Kartal'ın 1. kalecideki önceliği yabancı bir isimdi. Bayern Münih'le yapılan uzun pazarlıkların ardından Nübel kadroya katıldı.






İLK TERCİH NÜBEL

Alman file bekçisi istikrarlı bir performans sergiledi. Doğan ise henüz Siyah-Beyazlı formayı giyemedi. Teknik Direktör Italiano'nun onu Türkiye Kupası arenasında kullanacağı öğrenildi. Zaten ilk planlama da bu yöndeydi. Nübel sakatlık veya ceza problemi yaşamadığı sürece hem lig hem de Avrupa'da 1. tercih olacak.






1 SENE SONRA

Kayserispor altyapısından çıkan Doğan, 2021 yazında 3.74 milyon euro karşılığında Rennes'in yolunu tutmuştu. Daha sonra Troyes Kulübü'ne kiralandı. Başakşehir 2025'te 1.88 boyundaki kalecinin bonservisini 1.5 milyon euroya aldı. 1 yıl sonra ise 2 milyona Beşiktaş'a sattılar.






Kazımcan'la görüşme yok: En geç sezon sonu

Galatasaray'da Kazımcan Karataş'ın mukavelesi bu sezonun ardından bitecek. Henüz yeni kontratla ilgili hiçbir görüşme yapılmadı. Şu anda ayrılık ihtimali son derece yüksek gözüküyor.

26.09.2026 15:41:00
Haber Merkezi
 
Kazımcan'la görüşme yok: En geç sezon sonu
Kazımcan'la görüşme yok: En geç sezon sonu
Galatasaray 2022 yazında Altay'dan Kazımcan Karataş'ı kadrosuna katmıştı. Oyuncu sonrasında Ankaragücü, Orenburg ve Başakşehir gibi takımlara kiralandı. 23 yaşındaki sol bekin kontratı 30 Haziran'da tamamlanacak. Ayrıca 1.82 boyundaki futbolcu, Şampiyonlar Ligi listesine de eklenmemişti.






JAKOBS'LA DA BİTİYOR

Şu anda Galatasaray'ın sol bek rotasyonunda 3 isim bulunuyor:

Ismail Jakobs
Eren Elmalı
Kazımcan Karataş

Ismail Jakobs'un sözleşmesi de tıpkı Kazımcan gibi bu sezonun ardından tamamlanacak. Senegalli futbolcuyla ilgili karar yaz aylarına doğru verilecek.






HER TÜRLÜ YABANCI

Kazımcan'ın ayrılık ihtimali ise daha yüksek... Çünkü Jakobs gitse bile sol beke yabancı bir savunmacı alınacak. Yani Kazımcan her durumda 3 numaralı seçenek oluyor. Yaz döneminde birçok Süper Lig ekibi onu almaya çalışmıştı. Ancak şartlarda anlaşma sağlanamadı.






logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.