logo
12 EYLÜL 2026

Formaya geç kavuştum çabuk ayrılamam

Hiçbir kulüpte olmayan aile ortamına sahibiz

11.09.2019 00:00:00
 
Formaya geç kavuştum çabuk ayrılamam
Formaya geç kavuştum çabuk ayrılamam

 
Avrupa'da ve ligde en iyi yerlere gelmeye çalışacağız 
 
Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Abdulkadir Parmak, asla vazgeçmeyen ve teslim olmayan bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Formaya geç kavuştum çabuk ayrılamam" dedi.   
 
Trabzonspor'un başarılı orta saha oyuncusu Abdulkadir Parmak, kulüp dergisine röportaj verdi. Parmak, 2011 yılında Trabzonspor'un altyapısına dahil olduğunu belirterek;

"O dönem A takımımız çok iyi durumdaydı. Sürekli o oyuncularla birlikte oynamanın nasıl bir his olduğunu düşünüyorduk. Fırsat buldukça antrenmanları izliyorduk. Altyapıdaki her çocuğun aklında A takım vardır. Hep bunu düşünür ve gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini hayal eder. Hiç kimse altyapıdan çıkıp başka takıma gitmeyi aklına getirmez" diye konuştu. 
 
  "Yakaladığım şansı iyi değerlendirdim" 

  Altyapı sonrası 1461 Trabzon'a gittiğini hatırlatan 24 yaşındaki oyuncu, orada hiç oynamadan Ümraniyespor'a kiralandığını söyledi.

Parmak, "Sonra tekrar 1461 Trabzon'a döndüm ve 2. Lig'de şampiyonluk yaşadım. Ardından 1. Lig'de de çok iyi bir performans sergiledim. O dönem Trabzonspor kadrosuna davet edileceğim yönünde haberler çıkmıştı. Bu haberler beni çok heyecanlandırsa da davet edilmedim. Sonrasında Altınordu ve Adana Demirspor'a gittim. Artık Trabzonspor kadrosuna davet edileceğim yönünde umudum kalmamış gibiydi. Çünkü yaşım da belli bir noktaya gelmişti. Bu duygular içindeyken geçen sezon başında kampa çağrıldım. Bu haber sonrası çok heyecanlanmıştım.

Bana bu şansı tanıyan yönetim ve teknik ekibimize teşekkür etmek istiyorum. Kampa katıldığımda elimden gelen her şeyi ortaya koymaya ve iyi çalışmaya özen gösterdim. Yine başka bir takıma gideceğimi bekliyordum. Ardından yaşanan birçok gelişme sonrası takımda kaldım ve yakaladığım şansı iyi değerlendirdim. Gelinen noktada çok mutlu olduğumu söylemeliyim" ifadelerini kullandı. 
 
  "Hiçbir kulüpte olmayan aile ortamına sahibiz" 
 
İyi bir aile ortamına sahip olduklarını belirten Abdulkadir Parmak;


"Takımımıza detaylı bir şekilde baktığımızda yerli yabancı, genç deneyimli ayırmaksızın herkesin iş ahlakının üst düzeyde olduğunu görürüz. Herkes birbirini destekliyor ve daha iyi olması için uğraş veriyor.

Hiçbir kulüpte olmayan bir aile ortamına sahibiz. Hatta takıma geldiğimde oyuncuların kariyerlerine de bakıp egolu olabileceklerini düşünmüştüm, ama hiç öyle bir durumla karşılaşmadım. Geçen sezon başarımızın anahtarı sevgi ve saygıydı. Aynı durum bu sezon da devam ediyor" şeklinde konuştu. 
 
  "Her şey yolunda gidiyor" 

  Kamp sonrası yoğun bir maç trafiği olacağını bildiklerini belirten başarılı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

  "Zihinsel olarak hazır olmamıza rağmen açıkçası fiziksel olarak Sparta Prag maçında zorlandık. Buna rağmen istediğimiz skoru aldık. Takımı bu şekilde değerlendirdiğimizde hem fiziksel hem de zihinsel olarak çok iyi bir noktaya çıktık.

İyi bir takımız. Şu ana kadar da iyi gittiğimizi düşünüyorum. UEFA Avrupa Ligi'nde işler yolunda gidiyor. Lige Kasımpaşa beraberliği ile başlasak da sonrasında toparladık. İnşallah her şey istediğimiz gibi devam eder." 
 
  "Avrupa'da ve ligde en iyi yerle gelmeye çalışacağız" 
 
Geçen sezon ortaya konan performans sonrası taraftarların yüksek beklenti içinde olmasının normal olduğunu söyleyen Abdulkadir Parmak;


"Oyuncular olarak beklentileri biliyor ve karşılamak için çok çalışıyoruz. Amacımız geçen sezondan daha iyi bir performans ortaya koymak. Avrupa'da, ligde ve kupada en iyi yerlere gelmeye çalışacağız. Hedefimiz bu" şeklinde konuştu. 
 
  "Asla vazgeçmem ve teslim olmam" 

  Kendisine gelen şansı iyi değerlendirdiğini belirten Parmak;

"Benden önce bunu başaran birçok oyuncu var. Altyapımızdan her zaman iyi oyuncular çıkıyor. Geçen sezon ilk devre hiç süre alamamıştım, hatta ayrılmak gibi bir durumum da vardı. Ancak elime geçen fırsatı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Hırslı bir yapıya sahibim. Karakterim böyle. Asla vazgeçmem ve teslim olmam. Çok çalıştım ve karşılığını aldım. İnşallah böyle devam eder" dedi. 
 
  "Hocamız çok hırslı" 

  Teknik Direktör Ünal Karaman'ın çok hırslı olduğunu belirten orta saha oyuncusu;

"Bence en büyük farkı bu. Hiçbir şeyle yetinmeyen, galibiyet alsak bile eksiklerimizi dile getiren bir teknik adam. Teknik ekip ve oyuncu grubu duruma aynı gözle bakıyor diyebilirim. Hepimiz her zaman daha fazla başarı istiyoruz" açıklamasını yaptı.  
 
  "Formaya geç kavuştum, çabuk ayrılamam" 
 
En büyük hedefinin Trabzonspor'da olduğunu dile getiren Abdulkadir, "Bu hedefime ulaştım. Şimdi bu forma altında büyük başarılar yaşamak istiyorum. Bu başarıları elde ettikten sonra da Avrupa'ya gitmeyi düşünüyorum elbette. Zaten bu formaya geç kavuştum, çabuk ayrılamam. Ayrıca milli takım hayalim devam ediyor" diye konuştu.  
 
  "Ben has Trabzonluyum" 
 
Kendisini has Trabzonlu olarak değerlendiren Abdulkadir Parmak, çocukluğunu taraftar gruplarıyla maçlara giderek geçiren biri olduğunu belirterek;

"Her Trabzonlu gibi futbolla yatıp futbolla kalkıyordum. Evim de Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yanındaydı. Gelinen noktada yine aynı kişiyim ve beni ben yapan bu özelliklerimi asla kaybetmek istemiyorum. Trabzon'u çok seviyorum. Benim için yaşanılacak bir yer. İnsanımız sıcakkanlı ve genelde bu insanların arasındayım. Ailemle, takım arkadaşlarımla, mahalledekilerle ve nişanlımla birlikte bol bol şehirde vakit geçiriyorum. En çok da yaylalarda gezmeyi seviyorum" ifadelerini kullandı.  
 
  "Sosyal medyada yaptığım tiplemeler aslında benim küçüklüğüm" 
 
Sosyal medyada yaptığı tiplemelerin küçüklüğü olduğunu belirten Parmak;

"Eskiden dönemin oyuncularından Mehmet Yılmaz bizim alt sokağımızda oturuyordu. Arabasıyla mahalleden geçerken ben arkasından koşuyordum. Genelde durmazdı. En son dayanamadım ve "La bir dursana diye bağırdım" (Gülüyor). O da durdu. Hemen gidip forma ve imzalı fotoğrafını istedim. Sonra bir yemek çıkışı Yusuf Yazıcı'yı görünce aynısını yapmak istedim. Bu kısa video taraftarlarımızın hoşuna gitti. Şehirde insanlar beni tamamen kendilerinden biri olarak görüyor. Özellikle takımda düzenli olarak forma giymeye başladıktan sonra insanların ilgisi oldukça arttı. Dışarıya çıktığımda herkesle uzun süredir tanışıyormuşuz gibi sohbet ediyoruz. Hatta genelde Trabzon şivesiyle iletişim kuruyorum. Bu durum çok hoşuma gidiyor. Ayrıca sosyal medyadaki kısa videomuzdan sonra taraftarlarımız da bana aynısını yapıyor. Arabayı durdurup fiyatını soruyorlar, forma istiyorlar. Komik diyaloglar ortaya çıkıyor. Mümkün olduğunca isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Çünkü bir zamanlar ben de onlar gibiydim" dedi. 
 
  "Taraftarlarımız önünde kolay kolay bize kimsenin üstünlük kurabileceğini düşünmüyorum" 
 
Bordo-mavili taraftarları olağanüstü bulan Parmak, sözlerini şöyle tamamladı: 

  "Oluşturdukları atmosfer de aynı şekilde. Hatta taraftarlarımızın önünde kolay kolay kimsenin bize üstünlük kurabileceğini düşünmüyorum. İlla kötü oynayabileceğimiz, puan kaybedeceğimiz maçlar olacaktır ama taraftarlarımız sayesinde bu çok zor bir ihtimal olarak karşımıza çıkıyor. 61 numaralı formayı giymek benim hayalimdi. Gökdeniz Karadeniz sonrası bu formayı giymek benim için hayaldi. Küçükken kendimi hep Gökdeniz gibi 61 numaralı forma içinde hayal ediyordum. O şekilde mahalle aralarında top oynuyordum. Bunu Trabzon'da çocuk olan hemen hemen her çocuk hayal etmiştir. Bu numarayı almamda katkısı olan herkese teşekkür ederim. Amacım bu özel numarayı en iyi şekilde taşımak ve en güzel şekilde temsil etmek." 
 

Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi


 
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

12.09.2026 07:56:00 / Güncelleme: 12.09.2026 08:04:40
Yaşar Cebesoy
 
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

Kadınlar Yüksek Atlamada Ukraynalı Yaroslava Mahuçik, 1 metre 99 santimetre ile altın madalyaya ulaştı. Mahuçik'in bu yıl 2.03'lük derecesi vardı!

Erkekler Sırıkla Yüksek Atlamada ise İsveçli Armand Duplantis (fotoğrafta) 6.20 ile şampiyon olurken, Yunan atlet Karalis 6.15 ile ikinci sırada yer aldı. Duplantis bu yıl 6.31 ile dünya rekoru kırmıştı, Karalis ise 6.20 ile en iyi derecesini yapmıştı.

Kadınlar 100 Metre Engelli de ise dünya rekortmeni Amerikalı Masai Russell 12.22 ile, Erkekler 110 Metre Engellide ise Amerikalı Ja'Kobe Tharp 12.94 ile altın madalya kazandı.

Erkekler 5 Bin Metreyi ise Jakob Ingebrigtsen 12.59.24 ile kazandı. Norveçli atlet bu yıl en iyi derecesini koştu. Bu yıl 12.47.62 ile yılın en iyi derecesine imza atan Etiyopyalı atlet Addisu Yihune yarışı bitiremedi.

Beklenen yarışlar bugün

Erkekler ve kadınlar 400 Metrede, kadınlar 800 Metrede dün yarı finaller koşuldu. Bu kategorilerde finaller bu akşam yapılacak. Kadınlar ve erkekler 100 Metre finalleri de bu akşam koşulacak. Kadınlar finali 21.38'de, erkekler finali ise 21.49'da... 

Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu’nda Erzurumspor FK’yı 3-0 mağlup ederek üst üste önemli bir galibiyete imza attı

11.09.2026 22:05:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu
Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Erzurumspor FK'yı 3-0 mağlup ederek üst üste önemli bir galibiyete imza attı.

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe derbisinin ardından aldığı bu galibiyetle puanını 12'ye yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yerleşti.

Beşiktaş, Süper Lig'de zirve yürüyüşünü sürdürüyor. Ligin 5. haftasında Erzurumspor FK'yı konuk eden siyah-beyazlı ekip, sahadan 3-0 galip ayrılarak taraftarına büyük sevinç yaşattı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, oyunun kontrolünü büyük ölçüde elinde tuttu. Özellikle orta sahada Orkun Kökçü ve Salih Özcan üzerinden oyunu yönlendiren Kartal, hücumdaki etkinliğiyle Erzurumspor savunmasına zor anlar yaşattı.

Beşiktaş, mücadele boyunca hem oyun üstünlüğünü hem de skor avantajını koruyarak 90 dakika sonunda farklı galibiyete ulaştı.

DERBİ GALİBİYETİNİN ARDINDAN ZİRVE



Siyah-beyazlılar, bir önceki hafta Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek büyük moral kazanmıştı. Erzurumspor karşısında alınan 3 puanla birlikte Beşiktaş'ın ligdeki galibiyet sayısı da 4'e yükseldi.

Sezona Eyüpspor galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, Alanyaspor karşısında aldığı yenilginin ardından Çorum FK'yı 6-2, Fenerbahçe'yi ise 2-1 mağlup etmişti.

KARTAL ZİRVEDE

Erzurumspor karşısında alınan 3-0'lık galibiyetle puanını 12'ye çıkaran Beşiktaş, maç fazlasıyla Süper Lig'in zirvesine çıktı.

Siyah-beyazlılar böylece son haftalardaki çıkışını da sürdürmüş oldu. Özellikle derbi galibiyetinin ardından gelen farklı Erzurumspor galibiyeti, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışındaki iddiasını güçlendirdi.

Erzurumspor ise 4 puanda kaldı. Mavi-beyazlı ekip sezonun ilk dört haftasında Amedspor ve Galatasaray'a mağlup olmuş, Gençlerbirliği ile berabere kalmış ve Konyaspor'u yenmişti.

Dolmabahçe'de 3-0'lık zaferle zirveye çıkan Beşiktaş, şimdi liderliği korumak için yoluna devam edecek. Kartal yüksek uçuyor!

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?

Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı

11.09.2026 14:29:00 / Güncelleme: 11.09.2026 14:32:23
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin lig aşamasındaki rakiplerinden Liverpool ise Atletico Madrid'i 2-1 mağlup ederken, Shakhtar Donetsk PSV Eindhoven ile 1-1 berabere kaldı. Slavia Prag ise sahasında Lens'e 3-2 yenildi.

İlk haftada rakiplerin aldığı sonuçlar

Fenerbahçe 1-1 Roma

Liverpool 2-1 Atletico Madrid

PSV Eindhoven 1-1 Shakhtar Donetsk

Slavia Prag 2-3 Lens

Fenerbahçe'nin diğer rakipleri Aston Villa, Villarreal ve LASK da lig aşamasında sarı-lacivertlilerin karşılaşacağı takımlar arasında bulunuyor.

Fenerbahçe'nin kalan Şampiyonlar Ligi maçları

UEFA'nın 36 takımlı lig formatında her ekip 8 farklı rakiple karşılaşıyor. Fenerbahçe'nin açıklanan fikstürüne göre sarı-lacivertlilerin kalan programı şöyle:

14 Ekim: Aston Villa – Fenerbahçe

20 Ekim: Fenerbahçe – Slavia Prag

4 Kasım: Fenerbahçe – Liverpool

25 Kasım: Shakhtar Donetsk – Fenerbahçe

9 Aralık: LASK – Fenerbahçe

20 Ocak 2027: Fenerbahçe – Villarreal

27 Ocak 2027: Atletico Madrid – Fenerbahçe

Kritik viraj Liverpool

Fenerbahçe için fikstürün en dikkat çekici karşılaşmalarından biri 4 Kasım'daki Liverpool maçı olacak. İngiliz ekibi ilk haftada Atletico Madrid'i 2-1 yenerek lige galibiyetle başladı. Atletico Madrid ise 27 Ocak'ta Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacak.

Şampiyonlar Ligi lig aşamasında ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselirken, 9-24. sıradaki ekipler play-off oynayacak. Lig aşamasının son maçı 27 Ocak 2027'de tamamlanacak.

Fenerbahçe için tablo net: Roma karşısında alınan 1 puanın ardından önünde 7 maç daha var. Sarı-lacivertlilerin kaderini özellikle Aston Villa, Liverpool ve Atletico Madrid maçları belirleyecek.

Aziz Yıldırım noktayı koydu!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz" dedi

11.09.2026 10:19:00
İhlas Haber Ajansı
 
Aziz Yıldırım noktayı koydu!
Aziz Yıldırım noktayı koydu!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Şampiyonlar Ligi ilk haftasında oynanan Fenerbahçe-Roma maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın istifa edeceğinden haberinin olmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Yıldırım, "İstifadan haberim olsa gelir miydim' Hiçbirimizin haberi yoktu. Neden' Fenerbahçe camiasında bir alışkanlık olmuş.

Camianın değerlerine hiç kimse sahip çıkmıyor. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne niye kaldı gibi bir anlayış ortada geziyor. Fenerbahçeliler sosyal medyada veya televizyonda yorum yapanlar, Youtube'da yayın yapanlar, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde mutluluk yaşadılar. Ama o günden bugüne kadar niye kaldı, takım zayıf diye, her gün bir şey konuşuyorlar. Herkes başkan, yönetim, antrenör yerine karar veriyor. Herkes sakin olacak. Herkes bekleyecek.

Mayıs ayı için ne diyoruz, şampiyon olacağız. Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız demiştik. Kaldık. Kiminle yaptık İsmail Kartal'la yaptık. Biz maddi yönden destekçiyiz. Ben 200 milyona oyuncu alırım, hiç çekinmem. Ama kulübe ne zarar verir, kimse bunu tartışmıyor. Hepiniz yazıyorsunuz. Geriye 15 tane oyuncu gitmesi lazım bu yabancı hakkından dolayı. Sizler doğruları yazmanız gerekir" diye konuştu.

"İsmail Kartal, görevinin başındadır"

Karşılaşma esnasında İsmail Kartal'a doğru tribünlerden su şişesi atıldığını söyleyen Başkan Yıldırım, Kartal'ın basın toplantısında aldığı istifa kararına yönelik ise şunları söyledi:
"İsmail hocanın kafasına su şişesi attılar. Biz görüyoruz, o da görüyor. Ondan dolayı üzüntülü. Sebep bu. Bizim takım iyi oynadı. 1 puan aldık. Bizim hesabımıza göre biz gruptan çıkabiliriz. Levent iyi oynadı mı' Bartuğ iyi oynadı mı' İyi oynadıysa nedir derdiniz' Lütfen doğruları analiz edin. Suçlama yapmayın. Mayıs ayına geldiğimizde Türkiye ligini görürsünüz. Şampiyonlar Ligi'ne katıldık. Bu başarıdır. 18 yıl sonra bir hoca ve bir yönetim bunu başarıyor.

İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz. İsmail Kartal da bu şişe olayını söylüyor, ilaç alıyorum diyor. 20 senelik başkanlık dönemimde başladığım hocayla iki tanesi hariç, onun da sebepleri vardı. Hiçbir tanesi sezon bitmeden gönderdiğimi gördünüz mü, duydunuz mu, yaşadınız mı' O zaman devam. Herkes geri dönsün. Açıklamayı yapmadan önceki pozisyonuna gelsin."

İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı

Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Roma futbol müsabakasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı. Şahıs hakkında seyirden men cezası ve 1 yıl imza atma yükümlülüğü cezası uygulandı.

Fenerbahçe-Roma futbol müsabakasında Teknik Direktör İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı. Şüpheli Kaan A.'ya, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında işlem yapılarak, seyirden men cezası uygulanarak 1 yıl imza atma yükümlülüğü cezası verildi.

‘Kulübün önünü açmak adına…’

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Roma ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından görevinden istifa etti

10.09.2026 22:56:00
Haber Merkezi
 
‘Kulübün önünü açmak adına…’
‘Kulübün önünü açmak adına…’
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Roma ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından görevinden istifa etti. Sarı-lacivertli camiada büyük şaşkınlık yaratan kararın ardından Kartal'ın yaptığı açıklama da dikkat çekti.

"Kulübün önünü açmak adına…"

Roma karşısında takımının ortaya koyduğu mücadeleye rağmen ayrılık kararı alan İsmail Kartal, maç sonrasında görevini bıraktığını açıkladı.

Kartal'ın açıklamasında, "Yol yakınken görevimden istifa ediyorum. Bir daha asla geri dönmemek kaydıyla istifa ediyorum. Kulübün önünü açmak adına böyle bir karar aldım" ifadelerini kullandığı bildirildi.

Kartal ayrıca karşılaşmanın ardından oyuncularına teşekkür ettiğini belirtti.

Roma maçı sonrası gelen sürpriz karar



İsmail Kartal'ın istifası, Roma karşılaşmasının sonucundan bağımsız olarak büyük bir sürpriz olarak değerlendirildi. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında güçlü Roma karşısında 1-1'lik beraberlik alırken, Kartal maç öncesinde rakibin "tarihinin en güçlü kadrosuna sahip" olduğunu söylemiş ve takımına güvendiğini belirtmişti.

Kartal'ın istifasının ardından en çok merak edilen konu ise kararın arkasında ne olduğu oldu.

Neden istifa etti?



Kartal'ın açıklamasında doğrudan yönetim veya başka bir isim suçlanmazken, "Kulübün önünü açmak" gerekçesini göstermesi dikkat çekti. Bu ifade, kararın yalnızca Roma maçının sonucuyla ilgili olmadığı yönündeki değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'de sezon başından bu yana teknik heyet üzerindeki baskı artmıştı. Sarı-lacivertliler ligde ilk dört haftada iki mağlubiyet almış, özellikle Beşiktaş karşısında alınan 2-1'lik yenilginin ardından Kartal sorumluluğu kendisinin ve ekibinin üstlendiğini söylemişti.

Kartal'ın görev süresi ise yalnızca birkaç ay sürdü. Fenerbahçe, 18 Haziran 2026'da deneyimli teknik adamla 2026-2027 sezonu için bir yıllık sözleşme imzalamıştı.

Fenerbahçe'de şimdi ne olacak?

İsmail Kartal'ın istifasının ardından gözler Fenerbahçe yönetimine çevrildi. Sarı-lacivertli yönetimin yeni teknik direktör için nasıl bir yol izleyeceği ve takımın Şampiyonlar Ligi ile Süper Lig'deki kritik süreçte kimin yönetimine bırakılacağı merak konusu oldu.

Roma karşısında 1-1'lik sonuç, Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde puan kazandırırken, gecenin en büyük gelişmesi İsmail Kartal'ın istifası oldu.

İşte ilk hafta sonuçları

Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı

10.09.2026 11:26:00 / Güncelleme: 10.09.2026 11:29:32
Haber Merkezi
 
İşte ilk hafta sonuçları
İşte ilk hafta sonuçları
Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı. Sarı-kırmızılı takımın deplasmanda Sporting CP'ye 3-1 yenildiği haftada rakiplerin önemli bölümü sahadan galibiyetle ayrıldı.

Sporting CP: Galatasaray'ı 3-1 yendi

Galatasaray'ın ilk rakibi Sporting CP, Portekiz'de sarı-kırmızılıları 3-1 mağlup etti. Galatasaray Torreira ile öne geçmesine rağmen Sporting; Geny Catamo, Luis Suárez ve Rodrigo Zalazar'ın golleriyle geri döndü.

Barcelona: Feyenoord'u gole boğdu

Galatasaray'ın 13 Ekim'de Rams Park'ta karşılaşacağı Barcelona, ilk maçında Feyenoord'u 5-1 yenerek güçlü bir başlangıç yaptı. Raphinha iki gol atarken Lamine Yamal, Adeyemi ve Gabriel Jesus da skora katkı verdi.

PSG: Slovan Bratislava'yı dağıttı

Bir diğer güçlü rakip Paris Saint-Germain ise Slovan Bratislava karşısında adeta şov yaptı. Fransız ekibi mücadeleyi 6-1 kazandı. Ferran Torres hat-trick yaparken Dembélé iki gol kaydetti.

Aston Villa: Deplasmanda kazandı

İngiliz temsilcisi Aston Villa, Club Brugge deplasmanından 3-2 galibiyetle döndü. Villa, zorlu Belçika deplasmanında üç puanı alarak lige galibiyetle başladı.

Stuttgart: Viking'i geçti

Alman ekibi Stuttgart, Viking Stavanger'ı 3-1 mağlup etti. Ermedin Demirovic, ilk yarıda kısa süre içerisinde attığı üç golle karşılaşmaya damgasını vurdu.

Lille: Sahasında kaybetti

Galatasaray'ın rakiplerinden Lille ise kendi sahasında Real Betis karşısında 3-2 mağlup oldu. Fransız temsilcisi böylece ilk haftayı puansız kapattı.

AEK Atina: LASK karşısında kazandı

Yunanistan temsilcisi AEK Atina da Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı. AEK, LASK'ı 1-0 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Özetle: Galatasaray'ın sekiz rakibinden 6'sı ilk haftayı galibiyetle, 2'si mağlubiyetle tamamladı. Sarı-kırmızılıların 3-1'lik Sporting yenilgisiyle başladığı lig aşamasında özellikle Barcelona ve PSG'nin farklı galibiyetleri dikkat çekti.

Galatasaray'ın ikinci maçı 13 Ekim'de Barcelona karşısında.

Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul’da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi

08.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul'da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi. UEFA, güvenlik gerekçesiyle mücadeleyi tarafsız sahaya aldı. Karşılaşmanın Gürcistan'ın Batum kentinde oynanması bekleniyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva karşılaşmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Normal şartlarda 26 Kasım 2026'da Dolmabahçe'deki Tüpraş Stadı'nda oynanması planlanan karşılaşma, UEFA'nın güvenlik değerlendirmesinin ardından İstanbul'dan çıkarıldı. Mücadelenin Gürcistan'ın Batum kentinde oynanacağı bildirildi.

GEREKÇE: GÜVENLİK

Kararın temel gerekçesinin güvenlik endişeleri olduğu belirtildi. Özellikle İsrail takımlarının Avrupa kupalarında oynadığı karşılaşmalarda güvenlik risklerinin UEFA tarafından daha yüksek seviyede değerlendirildiği görülüyor.

Batum'daki karşılaşmada stat çevresi, takım kafileleri, taraftar girişleri ve ulaşım güzergâhlarında geniş güvenlik önlemleri alınması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ İÇİN SAHA AVANTAJI YOK

Kararın en dikkat çekici sonucu ise Beşiktaş'ın kendi sahasında oynama avantajını kaybetmesi.

Dolmabahçe'de binlerce taraftarının önüne çıkması beklenen siyah-beyazlı ekip, UEFA'nın güvenlik kararı nedeniyle karşılaşmayı başka bir ülkede oynamak zorunda kalacak.

Üstelik bu durum Beşiktaş açısından ilk kez yaşanmıyor. Siyah-beyazlı takım, 2024 yılında Maccabi Tel Aviv karşılaşmasını da güvenlik gerekçesiyle İstanbul dışında oynamıştı. O maç Macaristan'ın Debrecen kentinde ve seyircisiz oynanmıştı.

UEFA'NIN KARARI TARTIŞMA YARATTI

UEFA'nın güvenlik gerekçesiyle aldığı karar, "İsrail takımları söz konusu olduğunda Türkiye neden tarafsız saha uygulamasına maruz kalıyor?" tartışmasını da yeniden gündeme taşıdı.

Beşiktaş açısından ise mesele yalnızca stat değişikliği değil. Karar, takımın taraftar desteğinden ve kendi sahasında oynama avantajından mahrum kalması anlamına geliyor.

UEFA'nın resmi fikstüründe karşılaşma 26 Kasım'da Beşiktaş–Hapoel Beer Sheva maçı olarak yer alıyor.

Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, 2026-2027 sezonunda tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. 6 maçta 0 puan toplayan Bolu ekibi ligin son sırasında yer alıyor

06.09.2026 11:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan
Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, 2026-2027 sezonunda tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. 6 maçta 0 puan toplayan Bolu ekibi ligin son sırasında yer alıyor.

Trendyol 1. Lig'in en tecrübeli ekipleri arasında yer alan Boluspor, 2026-2027 sezonunun ilk 6 haftasında sergilediği performansla kulüp tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Bolu ekibi, sergilediği performansla 2007 yılından bu yana en kötü lig başlangıcına imza attı. Ligde geride kalan 6 haftada puanla tanışamayan kırmızı-beyazlılar, 0 puanla son sıraya demir attı.

Sezona ABD'li çalıştırıcı Daniel Farrar yönetiminde büyük umutlarla giren Boluspor, ligde oynadığı 6 karşılaşmanın tamamından sahadan yenilgiyle ayrıldı. Oynadığı maçlarda rakip fileleri yalnızca 1 kez havalandırabilen Bolu takımı, kalesinde gördüğü 17 golle de hem savunma hem de hücum hattında ligin en kötü istatistiğine sahip takımı oldu.

20 sezondur kesintisiz 1. Lig'de mücadele ediyor



2007-2008 sezonundan bu yana aralıksız olarak 1. Lig'de yer alan Boluspor, içinde bulunduğumuz 2026-2027 sezonu itibarıyla ligdeki üst üste 20. sezonunu geçiriyor. Kırmızı-beyazlı kulüp, bu istatistiğiyle lig tarihinin aynı seviyede en uzun süre kesintisiz mücadele eden takımlarından biri konumunda yer alıyor. Ancak ligin en tecrübeli ekipleri arasında yer alan Boluspor'un bu sezona yaptığı kötü başlangıç, camiada ve taraftarlar arasında büyük tepkiye yol açtı.

Kadıköy’de büyük geri dönüş!

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında futbolseverlerin büyük heyecanla beklediği Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tamamlandı

05.09.2026 22:45:00
Haber Merkezi
 
Kadıköy’de büyük geri dönüş!
Kadıköy’de büyük geri dönüş!
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında futbolseverlerin büyük heyecanla beklediği Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tamamlandı. Chobani Stadyumu'nda oynanan mücadelede kazanan taraf, 1-0 geriye düşmesine rağmen maçı çevirmeyi başaran Beşiktaş oldu.

Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetti. Sezonun ilk derbisinde tribünler tamamen dolarken iki takım da karşılaşmaya yüksek tempoyla başladı.

FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ



Mücadelenin ilk bölümünde iki takım da kontrollü bir oyun sergilerken Fenerbahçe, 26. dakikada Milan Skriniar'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

Sarı-lacivertliler, kendi sahasında bulduğu golün ardından oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalıştı. Beşiktaş ise beraberlik için rakip kaleye daha fazla yüklenmeye başladı.

Fenerbahçe'nin 40. dakikada bulduğu ikinci gol ise ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Böylece sarı-lacivertliler farkı ikiye çıkarma fırsatını değerlendiremedi.

RIDVAN YILMAZ'DAN CEVAP



Siyah-beyazlılar, 38. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Böylece Fenerbahçe'nin maçın başındaki üstünlüğü kısa sürede sona erdi.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARIDA KARTAL SAHNEDE



İkinci yarıda iki takım da galibiyet golü için risk almaya başladı.

Fenerbahçe taraftarının desteğiyle yeniden öne geçmek isterken Beşiktaş, hızlı hücumlarla rakip savunmanın arkasında boşluk aradı.

Dakikalar ilerledikçe karşılaşmanın tansiyonu da yükseldi.

VLAHOVIC KADIKÖY'Ü SUSTURDU



Karşılaşmanın 73. dakikasında Beşiktaş'ın yeni golcüsü Dusan Vlahovic sahneye çıktı.

Siyah-beyazlı futbolcunun attığı golle Beşiktaş 2-1 öne geçti. Böylece konuk ekip, 1-0 geriye düştüğü derbide skoru tamamen kendi lehine çevirdi.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe beraberlik için rakip kaleye yüklendi. Beşiktaş ise savunmada direnerek skoru korumaya çalıştı.

Son düdük çaldığında tabelada Fenerbahçe 1-2 Beşiktaş yazıyordu.

KARTAL 3 PUANI KAPTI

Beşiktaş, Kadıköy'de aldığı bu galibiyetle sezonun ilk derbisinden 3 puan çıkardı ve ligdeki puanını 9'a yükseltti.

Fenerbahçe ise kendi sahasında aldığı mağlubiyetin ardından 6 puanda kaldı. Sarı-lacivertliler böylece ligde ikinci yenilgisini yaşamış oldu.

Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…

Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi

05.09.2026 17:44:00
Haber Merkezi
 
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere kulüpler kadrolarına önemli yıldızlar kattı.

Ancak transfer piyasasında oluşan büyük hareketliliğin karşılığı şimdi sahada aranıyor: Türkiye neden Avrupa'nın harcayan ama istikrarlı başarı üretemeyen ülkelerinden biri olmaya devam ediyor?

Kulüpler yıldız isimlerin peşinden koştu, milyonlarca euroluk transferler yapıldı, dünya futbolunun tanınmış isimleri Türkiye'ye getirildi. Fenerbahçe kadrosuna Mason Greenwood, Romelu Lukaku, Nathan Aké ve Vedat Muriqi gibi isimleri katarken, Beşiktaş Dušan Vlahović ve Leandro Trossard gibi yıldızlarla dikkat çekti. Galatasaray da kadrosunu önemli takviyelerle güçlendirdi.

Transfer dönemi 22 Haziran'da başladı ve 4 Eylül'de sona erdi



Fakat bütün bu transfer çılgınlığının ardından Türk futbolunun önünde çok daha büyük bir soru duruyor: Bu kadar para neden oyuna dönüşmüyor?

Türk futbolunun temel problemi artık yalnızca "hangi futbolcuyu transfer edeceğiz?" sorusu değil. Asıl soru: "Bu futbolcularla nasıl bir futbol oynayacağız?"

Çünkü yıllardır aynı tabloyla karşılaşıyoruz. Transfer döneminde heyecan dorukta. Forma satışları konuşuluyor. Sosyal medya transfer videolarıyla doluyor. Yıldız futbolcuların isimleri manşetleri süslüyor.

Ancak sezon başladığında tribünlerde ve ekran başında aynı soru yükseliyor: "Bu oyunun tadı nerede?"

Transferde Avrupa seviyesinde, oyunda neden değil?



Süper Lig kulüpleri özellikle son yıllarda transfer piyasasında ciddi paralar harcıyor. 2026-27 sezonunda da dört büyüklerin transfer operasyonları dikkat çekti. Ekonomik analizlerde Süper Lig'in uzun süredir transfer piyasasında net ithalatçı konumunda olduğu ve kulüplerin yüksek transfer harcamaları yaptığı vurgulanıyor. Fakat pahalı futbolcu almak, pahalı futbol oynamak anlamına gelmiyor.

Avrupa asıl ölçü olacak

Bu sezon Türkiye Avrupa'da dört büyük temsilciyle mücadele edecek. Galatasaray ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş Avrupa Ligi'nde, Trabzonspor ise Konferans Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Avrupa kupalarının lig aşamaları eylül ayında başlayacak.

Dolayısıyla yeni sezonun Avrupa karnesini şimdiden "başarısız" ilan etmek doğru olmaz. Ama beklenti çok açık: Bu kadar büyük transferlerin karşılığı Avrupa'da alınmalı.

Futbolcu ithal ediyoruz, sistem üretemiyoruz



Türk futbolunun belki de en büyük çelişkisi burada. Dünyanın farklı ülkelerinden futbolcuları getiriyoruz fakat kendi yıldızlarımızı yetiştirmekte aynı başarıyı gösteremiyoruz.

Süper Lig'in transfer ekonomisi üzerine yapılan değerlendirmelerde de Türkiye'nin uzun yıllardır oyuncu yetiştirip ihraç eden bir ligden çok, oyuncu ithal eden bir lig görüntüsü verdiğine dikkat çekiliyor. Oysa gerçek başarı; transferde değil, sistemde.

Şimdi top kulüplerde

Transfer dönemi bitti. Artık manşetlerde futbolcuların isimleri değil, sahadaki oyun konuşulacak.

Milyon euroluk yıldızların gerçekten takım olup olmadığı, teknik direktörlerin bu kadroları nasıl kullanacağı ve Avrupa'da Türkiye'nin ne kadar ileri gidebileceği ortaya çıkacak.

Çünkü taraftar artık sadece "yıldız geldi" demek istemiyor. İyi futbol, mücadele, heyecan ve Avrupa'da başarı istiyor.

Transfer döneminde para harcamak kolay. Asıl mesele, harcanan parayı kaliteli futbola ve Avrupa başarısına dönüştürebilmek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.