logo
23 HAZİRAN 2026

Formdayız, hırslıyız

19.11.2001 00:00:00
Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren sporculardan Harun Doğan, milli takımın Sofya'da büyük başarıelde edeceğine inandığını belirterek, "Ben de çok iyi hazırlandım. Rakiplerimi tanıyorum. Formdayım ve hırslıyım. Sofya'da ikinci kez Dünya şampiyonluğumu kazanacağım" dedi. Kabus günleri bitti

Sydney Olimpiyat Oyunları'nda ay-yıldızlı mayoyla mindere çıkmadığı için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından cezalandırılan ve uzun süre minderlerden ayrı kalan 58 kilo güreşçisi Doğan, 10 aylık süreyi "kabus günleri" olarak nitelendirdi. Doğan, geçmişe sünger çektiğini ve Dünya Şampiyonası'nı iple çektiğini söyledi.

Hizmet etmek istiyorum

1999 yılında Ankara'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını hatırlatan Doğan, 2. altın madalyasını Sofya'da alacağını savunarak, "Ülkeme spor yoluyla hizmet etmek istiyorum. Şampiyonalarda bayrağımı göndere çektirmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Bunu Sofya'da bir kez daha yapabilirzem ne mutlu bana" diye konuştu.

Gülhan: Sıra dünya şampiyonluğunda

Avrupa Şampiyonu genç güreşçilerden Ahmet Gülhan da Sofya'da altın madalya kazanacağına inanan sporculardan. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de geçen Mayıs ayında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 23 yaşındaki sporcu, bu kez dünya şampiyonluğuna gözünü dikti.

Kendime güveniyorum

69 kilo sporcusu Ahmet Gülhan, kilosunda ABD'li, İranlı, Rus ve Özbek güreşçilerin güçlü isimler olduğunu belirterek, "Rakiplerimi bu yıl içinde yapılan turnuvalarda yendim. Sydney Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olan Kanadalı güreşçiyi de alt ettim. Kendime güveniyorum. Çok büyük bir sürpriz olmazsa altın madalya benim olacak" dedi.

Başarılarımda Yüksel Şanlı'nın payı var

Başarılarında, rakibi ve ustası Yüksel Şanlı'nın büyük payı bulunduğunu anlatan Gülhan, aynı kulüpte güreştiği, ayrıca milli takımkamplarında birlikte olduğu Şanlı'nın güreş stilini benimseyerek başarılı olduğunu ve Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanırsa, bunda en büyük payın Yüksel Şanlı'ya ait olacağını söyledi.

Şanlı: Favorim Ahmet

Akdeniz Oyunları'nın altın madalyalı güreşçisi Yüksel Şanlı da aynı kiloda kaliteli güreşçilerin bulunmasının, milli takım için büyük avantaj olduğunu, bu tatlı rekabetin de Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Türkiye'ye başarılar getireceğini bildirdi. Şanlı, Ahmet Gülhan'ın Sofya'da altın madalyanın en büyük favorisi olduğu kaydederek, "O'nun bileğini bükecek güreşçi göremiyorum" dedi.

Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı

Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

22.06.2026 15:03:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

Futbolda yaz transfer dönemi başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yer alan açıklamaya göre, 1. transfer ve tescil dönemi; 22 Haziran 2026 tarihinde başlayıp, 4 Eylül 2026 tarihinde sona erecek.

İkinci transfer ve tescil dönemi ise 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde son bulacak.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak

22.06.2026 11:44:00
AA
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde bulunan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 665'incisi için geri sayım başladı.

Edirne'deki Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde yapılacak organizasyonda, 40 başpehlivan kol bağlayacak.

CW Enerji Yağlı Güreş Ligi'nde geçen yıl ilk 32'de yer alan başpehlivanlar, Kırkpınar'a doğrudan katılacak.

Yağlı Güreş Ligi'nin bu yılki 4. etabını oluşturan Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin ardından Kırkpınar'a katılacak "ilave 8 başpehlivan" da belli oldu.

Onur Susuz, Süleyman Başar, Tanju Gemici, Serhat Elvan, Hasan Güzeller, Ünal Karaman, Tolga Turan ve Ali Yanatma ilave 8 başpehlivan listesinden adlarını 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yazdırdı. Söz konusu 8 başpehlivan, Kırkpınar'da 1. tur kuralarına 5. torbadan katılacak.

Kırkpınar'a doğrudan katılım hakkı elde eden başpehlivanlar ise şunlar:

Orhan Okulu, Feyzullah Aktürk, Enes Doğan, Mustafa Taş, Yusuf Can Zeybek, Erkan Taş, Yunus Emre Yaman, Ali İhsan Batmaz, Seçkin Duman, Furkan Durmuş Altın, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Kan, İsmail Koç, Ali Gürbüz, Yıldıray Pala, Yıldıray Akın, Serdar Yıldırım, Nedim Gürel, Serhat Gökmen, Hasan Cengiz, Cengizhan Şimşek, Abdulrefik Öner, Mustafa Doğan Özkaya, Faruk Akkoyun, Serhat Balcı, Hamza Köseoğlu, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Mustafa Batu, Ertuğrul Dağdeviren, Recep Kara, Hamza Özkaradeniz.

Yağlı Güreş Ligi'nde geçen yıl 31. sırada yer alan Osman Aynur, 45 yaş sınırına takıldığı için listeye 33. sıradaki Hamza Özkaradeniz dahil edildi.

Listedeki başpehlivanlar arasında 44 yaşındaki Recep Kara ve Serhat Balcı "en tecrübeli" güreşçiler, 24 yaşındaki Yıldıray Pala ise "en genç" isim olarak dikkati çekiyor.

Recep Kara ve Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar'a baş boyunda 19'uncu kez katılacak.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde geçen yıl başpehlivanlığı, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenen Orhan Okulu kazandı.

"Sürekli altın kemer" talimatında değişiklik
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş talimatında değişikliğe gidildi.

Buna göre 3 yıl art arda başpehlivanlık kazananların yanı sıra "farklı dönemlerde 5 kez birincilik alan başpehlivanlar" da altın kemerin daimi sahibi olacak.

Böylece bu yılki güreşler, Kırkpınar'da 4 birinciliği bulunan tecrübeli başpehlivanlar Ali Gürbüz ve Recep Kara için ayrı bir önem taşıyor.

Ali Gürbüz veya Recep Kara, 655. Kırkpınar'da başpehlivanlığı kazanması durumunda altın kemerin daimi sahibi olacak.

Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi

Dünya Kupası'nda alınan üst üste iki mağlubiyetin ardından spor kamuoyunda başlayan teknik direktör ayrılığı tartışmalarına TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu

22.06.2026 10:00:00
Haber Merkezi
Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi
Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda gruptaki ilk iki maçından puan çıkaramayan A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve futbolculara net bir şekilde sahip çıktı.

Dünya Kupası'nda alınan üst üste iki mağlubiyetin ardından spor kamuoyunda başlayan teknik direktör ayrılığı tartışmalarına TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu.

Takımın Arizona'daki kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu, Vincenzo Montella'nın istifasının kesinlikle gündemde olmadığını açıkladı.

Kulüp takımlarındaki sabırsızlık kültürünün milli takıma taşınmaması gerektiğini belirten TFF Başkanı, yola çıktıkları insanları yarı yolda bırakmayacaklarını ifade etti.

Sorumluluk yönetimde

Başarısız sonuçların sorumluluğunu federasyon yönetimi olarak tamamen üstlendiklerini dile getiren İbrahim Hacıosmanoğlu, oyuncu grubuna yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Kadrodaki futbolcuların çoğunun henüz yolun başında, 20 yaş civarında genç isimler olduğunu hatırlatan başkan, bu jenerasyonun gelecekteki 3-4 turnuvada daha ülkeyi başarıyla temsil edeceğini vurguladı.

Sahada oynanan futbola da değinen Hacıosmanoğlu, iki maçta toplam 65 şut çekilmesine rağmen topun kaleye girmemesini büyük bir şanssızlık olarak nitelendirdi.

Sert eleştirilere ve nifak iddialarına tepki

Futbol tabanından gelen yapıcı teknik analizlere ve eleştirilere her zaman açık olduklarını belirten TFF Başkanı, sınırları aşan hakaret içerikli yorumlara sert tepki gösterdi.

Takım içinde huzursuzluk veya kavga varmış gibi göstererek nifak tohumu ekmeye çalışan odakların farkında olduklarını söyleyen Hacıosmanoğlu, isim vermeden bazı çevrelere yönelik olarak sinsi yaklaşımların milli takıma zarar veremeyeceğini sözlerine ekledi.

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası D Grubu'ndaki son karşılaşmasında prestij mücadelesi için ev sahibi ABD ile karşı karşıya gelecek.

İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı

2026 Dünya Kupası H Grubu 2. haftasında İspanya, Suudi Arabistan'ı 4-0 mağlup etti.

22.06.2026 09:46:00
İhlas Haber Ajansı
İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı
İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı
2026 Dünya Kupası H Grubu 2. haftasında İspanya, Suudi Arabistan'ı 4-0 mağlup etti.

FIFA 2026 Dünya Kupası H Grubu 2. hafta maçında İspanya ile Suudi Arabistan, Mercedes-Benz Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Brezilyalı hakem Raphael Claus'un yönettiği maçın 10. dakikasında Lamine Yamal, ilk Dünya Kupası golünü kaydederken, İspanya 1-0 öne geçti. 21 ve 24. dakikalarda Mikel Oyarzabal'ın golleriyle Luis de la Fuente'nin öğrencileri ilk yarıyı 3-0 üstün bitirdi.



49. dakikada İspanya'nın köşe vuruşunda Al Tambakti topu kendi kalesine gönderince skor 4-0 oldu. İlerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca, Matadorlar sahadan 4-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla İspanya puanını 4'e yükseltirken, Suudi Arabistan ise 1 puanda kaldı.

Grubun son maçında İspanya, Urugay ile, Suudi Arabistan ise Yeşil Burun ile karşı karşıya gelecek.

Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0

Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.

21.06.2026 10:14:00
Haber Merkezi
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.



Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti. Puanı bulunmayan Tunus ise gruptan çıkma şansını kaybetti.

Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

21.06.2026 10:12:00
Haber Merkezi
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti.

Toronto Stadı'nda oynanan müsabakaya hızlı başlayan taraf Almanya olsa da 30. dakikada Fildişi Sahili, Kessie'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Sol kanatta topla buluşan Diomande'nin ceza sahasına ortasında Diallo'nun vuruşu Brown'dan döndü. Seken topu önünde bulan Kessie'nin bekletmeden şutunda top filelere gitti: 0-1. İlk yarı Fildişi Sahili'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Almanya ikinci devrede oyuna beraberlik getirdi. 68. dakikada sağ kanattan atağa kalkan Amiri'nin penaltı noktasına gönderdiği ortaya Undav gelişine vurarak topu ağlara yolladı: 1-1.

Süper Lig'de Galatasaray forması giyen Fildişi Sahili oyuncusu Wilfried Singo, 82. dakikada sakatlanarak yerini Doue'ye bıraktı.

Mücadelenin uzatma anlarında oyunu rakip kaleye yıkan Almanya, aradığı golü 90+4. dakikada buldu. Nmecha'nın savunmanın arasından gönderdiği pasa hareketlenen Undav, dönerek vuruşuyla takımını öne geçirdi: 2-1.

Almanya karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak grupta puanını 6'ya çıkardı. Fildişi Sahili ise 3 puanda kaldı.

Beşiktaş'a yerli stoper

Beşiktaş yeni sezonda yerli havuzunu güçlendirmek ve savunmadaki alternatifleri artırmak için Adil Demirbağ'a yöneldi 

20.06.2026 19:10:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a yerli stoper
Beşiktaş'a yerli stoper
Beşiktaş, Konyaspor'dan Adil Demirbağ'ı almak için pazarlık yapıyor. Masada hem bonservis hem de takas formülü bulunuyor. 28 yaşındaki stoperi Trabzonspor ve Samsunspor da istiyor.






Beşiktaş yeni sezonda yerli havuzunu güçlendirmek ve savunmadaki alternatifleri artırmak için Adil Demirbağ'a yöneldi. Konyaspor'un kaptanı konusunda bir süredir görüşmeler yapılıyor. Siyah-Beyazlılar, hem bonservis hem de takas formülleri içeren farklı teklifleri masaya koydu.






SON SENESİNE GİRDİ

1.85 boyundaki futbolcunun Konyaspor'la sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani kontratının son senesine girdi. Tahmini piyasa değeri 3 milyon euro seviyesinde... Taraflar arasındaki temaslar devam ediyor. Beşiktaş Yönetimi, bu hamleyi olumlu şekilde sonuçlandırabileceğini düşünüyor.






YALNIZ DEĞİLLER

Ancak Trabzonspor ve Samsunspor da Adil Demirbağ'la ilgili nabız yokluyor. 28 yaşındaki futbolcu, takımına para kazandırarak ayrılmak istiyor. Adil kalır ve sözleşmesini yenilemezse, önümüzdeki sezonun ardından boşa çıkacak. Tecrübeli savunmacı, geçen sezon 24 lig maçına çıktı. Sahada 2.088 dakika kaldı. 2 gol ve 2 asist üretti.

Galatasaray'a Brezilyalı orta saha

Galatasaray merkez orta sahaya 1 takviye gerçekleştirmede kararlı. Bu konuda Juventus'tan Thuram ve Real Madrid'den Camavinga'nın adı uzun süredir ön planda

20.06.2026 18:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a Brezilyalı orta saha
Galatasaray'a Brezilyalı orta saha
Galatasaray'da merkez orta saha için Thuram ve Camavinga isimleri ön plana çıkmış durumda. Ancak Wolverhampton'dan Joao Gomes konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.






Galatasaray kesinlikle merkez orta sahaya 1 takviye gerçekleştirecek. Bu konuda Juventus'tan Thuram ve Real Madrid'den Camavinga'nın adı uzun süredir ön planda... Fakat Sarı-Kırmızılılar, geçen sezondan beri gündeminde yer alan Joao Gomes için ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA

Galatasaray yetkililerinin önümüzdeki hafta İngiltere'ye giderek Wolverhampton Kulübü ile görüşmeleri ilerleteceği öğrenildi. Wolves, Premier Lig'den düşmüştü. Takımda kalmak istemeyen 25 yaşındaki futbolcu için 30 milyon euronun gözden çıkarıldığı belirtildi.






3 İSİMDEN BİRİ

Listedeki diğer adaylara dönersek; Thuram için 40, Camavinga için 50 milyon euro talep ediliyor. Victor Osimhen'in gazeteci arkadaşı Buchi Laba, Galatasaray'ın Joao Gomes'le uzun süredir ilgilendiğini belirtmişti. Bu 3 futbolcudan birinin bitirilmesi planlanıyor.

Semedo-Samuel değişimi!

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal sonrasında gözler eski oyunculara döndü. Bunlardan biri de Bright Osayi-Samuel... Nijeryalı futbolcunun tekrar Sarı-Lacivertli formayı giyebileceği konuşuluyor

20.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Semedo-Samuel değişimi!
Semedo-Samuel değişimi!
2025 yazında Fenerbahçe'yle sözleşmesi sona eren Bright Osayi-Samuel, bedelsiz şekilde Birmingham Kulübü'nün yolunu tutmuştu. Bu transfer öncesinde herkes Nijeryalı sağ bekin Beşiktaş'a gideceğini düşünüyordu. Fakat Osayi-Samuel ters köşe yaptı. 28 yaşındaki futbolcu, Birmingham ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme imzaladı.






SEMEDO TARTIŞILIYOR

Şu anda Fenerbahçe'de Nelson Semedo'nun geleceği tartışılıyor. Tecrübeli futbolcunun kontratı 30 Haziran 2027 tarihinde bitecek. Yani mukavelesinin son senesine girdi. Portekizli oyuncunun 32 yaşına gelmesi ve yaşadığı sakatlık sorunlarının ardından satılması bekleniyor. Yönetim, teklif gelirse değerlendirecek.






UYGUN BİR BEDELLE

İsmail Kartal'ın tekrar Fenerbahçe Teknik Direktörü olmasının ardından Osayi-Samuel'in de takıma dönebileceği konuşuluyor. Birmingham City Kulübü'nün, 1.75 boyundaki savunmacıyı uygun bir bedelle bırakması bekleniyor. Ayrılık sürecinde Nijeryalı futbolcu sürekli Fenerbahçe'den övgüyle bahsetmişti. Önümüzdeki haftalarda çok sürpriz gelişmeler yaşanabilir.

Emin Bayram bereketi

Galatasaray ve Trabzonspor, Emir Bayram konusunda devredeydi. Onlara Fenerbahçe'nin de katıldığı öğrenildi. Oyuncu Galatasaray dışında başka bir takıma satılırsa, paranın yarısı Cim-Bom'a gidecek

20.06.2026 16:36:00
Haber Merkezi
Emin Bayram bereketi
Emin Bayram bereketi
Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda 10+4'lük yabancı kontenjanının geçerli olacağını açıklamıştı (değişmezse). Bu sebeple hem yerli hem de genç yabancıların önemi arttı. Bütün takımlar, Türk oyuncu havuzunu derinleştirmeye çalışıyor. Emin Bayram da bu konuda en fazla dikkat çeken isimlerden biri...






4 MİLYONA SATILMIŞTI

Westerlo forması giyen 23 yaşındaki stoper için Galatasaray ve Trabzonspor devredeydi... Fenerbahçe'nin de harekete geçmeye hazırlandığı öğrenildi. 1.92 boyundaki savunmacı, 2024 yazında 4 milyon euro karşılığında Galatasaray'dan Belçika ekibine transfer olmuştu.






2 ÖNEMLİ AVANTAJ

O dönemde yapılan mukavelede 2 önemli madde yer alıyordu:

1- Galatasaray sonraki satıştan %50 pay alacak
2- Satın alma önceliği Galatasaray'da






Yani Emin'e farklı bir takımdan resmi teklif yapılırsa, bu durum Galatasaray'a bildirilecek. Sarı-Kırmızılılar aynı şartları önerirse işi bitirebilecek (oyuncu da ikna edilirse). Cim-Bom, Emin'i istemezse bonservis bedelinin yarısı Sarı-Kırmızılı ekibin kasasına girecek. Galatasaray, altyapısından çıkan oyuncuyu tekrar renklerine bağlayarak UEFA listelerinde avantaj elde etmeyi de planlıyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ise ne kadarlık teklif vereceği henüz belli değil. Yani ortalık çok karışık. Emin'in geleceği belirsizliğini koruyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.