logo
12 HAZİRAN 2026

Fortuna Düsseldorf taraftarı, İsrailli Weismann'ın transferini engelledi

Bundesliga 2 takımlarından Fortuna Düsseldorf, Gazze'nin yok edilmesi yönündeki açıklamaları ortaya çıkan ve taraftarların tepkisini çeken İsrailli futbolcu Shon Weissman'ı transfer etmekten vazgeçtiğini duyurdu

06.08.2025 09:56:00
İhlas Haber Ajansı
Fortuna Düsseldorf taraftarı, İsrailli Weismann'ın transferini engelledi
Fortuna Düsseldorf taraftarı, İsrailli Weismann'ın transferini engelledi
Bundesliga 2 takımlarından Fortuna Düsseldorf, Gazze'nin yok edilmesi yönündeki açıklamaları ortaya çıkan ve taraftarların tepkisini çeken İsrailli futbolcu Shon Weissman'ı transfer etmekten vazgeçtiğini duyurdu.

Bundesliga 2 ekiplerinden Fortuna Düsseldorf'un resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İspanya'nın Granada takımı oyuncusu Shon Weissman'ı transfer etmekten vazgeçildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Shon Weissman'ı çok yakından inceledik ama sonunda onu kadromuza katmamaya karar verdik" denildi.

Ücret ve şartlarda anlaşma sağlanan sporcunun sağlık kontrolünden geçmek için Almanya'da olduğu belirtilirken, transfer hamlesi Fortuna Düsseldorf taraftarlarının öfkesine neden oldu. Shon Weissman'ın Gazze'nin yok edilmesi yönündeki açıklamalarının ortaya çıkması sonrası Fortuna Düsseldorf taraftarları transferin gerçekleşmemesi için imza kampanyası da başlatmıştı. Sosyal medyada ve diğer platformlarda örgütlenen Alman taraftarlar transferin iptal edilmesi için çağrı yapmıştı.

Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı D ve B Grubu'nda yarın oynanacak 2 maçla sürecek.

12.06.2026 11:44:00
AA
Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek
Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı D ve B Grubu'nda yarın oynanacak 2 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada, A Milli Futbol Takımı'nın da bulunduğu D Grubu'nda ABD ile Paraguay, turnuvadaki ilk maçlarında Los Angeles Stadı'nda TSİ 04.00'te karşı karşıya gelecek.

B Grubu'nda ise Katar ile İsviçre, San Francisco Bay Area Stadı'nda TSİ 22.00'de karşılaşacak.

Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'nın Vancouver kentinde 14 Haziran'da Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, müsabaka öncesinde Arizona'daki kamp merkezindeki son çalışmasını yaptı

12.06.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı
Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'nın Vancouver kentinde 14 Haziran'da Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, müsabaka öncesinde Arizona'daki kamp merkezindeki son çalışmasını yaptı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk bölümünde futbolcular, fitness salonunda ısınma ve bireysel program dâhilinde çalıştı. Milliler daha sonra sahada sürat ve taktik çalışmaları yaptı.



Kenan Yıldız bireysel idmanlara devam ederken; son bölümde de çift kale maç oynandı. Ay-yıldızlıların akşamki çalışmasını TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve Genel Sekreter Abdullah Ayaz da izledi.

Ay-yıldızlılar, yarın yerel saatle 10.00'da Arizona'dan Vancouver'a yolculuk edecek.

A Milli Takım, Vancouver'daki Killarney Park'ta yerel saatle 18.30'da yapacağı antrenmanla Avustralya maçının hazırlıklarına devam edecek.

Güney Kore, Beşiktaşlı Oh'un golüyle 3 puanı aldı

2026 FIFA Dünya Kupası A Grubu'nda Güney Kore, Çekya'yı 2-1 mağlup etti

12.06.2026 10:43:00 / Güncelleme: 12.06.2026 10:47:48
Haber Merkezi
Güney Kore, Beşiktaşlı Oh'un golüyle 3 puanı aldı
Güney Kore, Beşiktaşlı Oh'un golüyle 3 puanı aldı
2026 FIFA Dünya Kupası A Grubu ilk maçında Güney Kore, geriye düştüğü karşılaşmada Çekya'yı 2-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Beşiktaş forması giyen Güney Koreli golcü Hyeon-gyu Oh, attığı golle takımına 3 puanı getiren isim oldu.

2026 FIFA Dünya Kupası A Grubu'nda Güney Kore ile Çekya, Meksika'nın Guadalajara kentindeki Guadalajara Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mısırlı hakem Amin Omar'ın yönettiği mücadeleye iki takım da kontrollü başladı. İlk dakikalarda orta saha mücadelesi ön plana çıkarken, taraflar yakaladıkları fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.



İkinci yarıda tempo yükselirken, 59. dakikada ceza sahasında iyi yükselen Ladislav Krejci, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek Çekya'yı 1-0 öne geçirdi. Beraberlik için baskısını artıran Güney Kore, 67. dakikada In-beom Hwang'ın golüyle skoru 1-1'e getirdi. Karşılaşmanın son bölümünde baskısını sürdüren Güney Kore, galibiyet golüne ise 80. dakikada ulaştı.

Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Beşiktaşlı futbolcu Hyeon-gyu Oh, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve ülkesini 2-1 öne taşıdı. Kalan dakikalarda Çekya'nın beraberlik çabaları sonuç vermezken, Güney Kore sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Güney Kore, A Grubu'na 3 puanla başlarken, Çekya ilk maçını puansız tamamladı

Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor

ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2026 FIFA Dünya Kupası, sadece 48 takımlı devasa formatıyla değil, futbol kurallarında yapılan tarihi reformlarla da sahne alıyor. Zamandan çalmayı imkansız hale getiren süre sınırlarından, tartışma anında ağız kapatmaya kırmızı karta kadar işte yeşil sahaların yeni anayasası

11.06.2026 21:30:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor
Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor
Futbol dünyasının kalbi ABD, Kanada ve Meksika'da atmaya başlarken, 2026 FIFA Dünya Kupası sadece genişleyen takım kadrolarıyla değil, futbolun çehresini kökten değiştirecek yeni kurallarıyla da tarihe geçiyor.

FIFA Hakem Komitesi ve IFAB, son yıllarda oyunun akışını bozan taktikleri ve centilmenlik dışı hareketleri bitirmek için çok sert kararları uygulamaya koydu. Turnuvadaki 104 maçın tamamında geçerli olacak ve futbol dünyasında yeni bir dönem inşa edecek o radikal değişiklikler şunlar:

Zaman geçirene af yok: 5 ve 10 saniye kuralları

Yeni düzenlemelerin en çok dikkat çeken kısmı, maçlardaki ölü zamanı azaltmayı hedefleyen süre sınırları oldu:

Taç ve Aut Atışlarında 5 Saniye Sınırı: Hakem, oyuncunun oyunu bilerek yavaşlattığını hissettiği an elini kaldırarak 5 saniyelik geri sayımı başlatacak. Süre dolduğunda taç atışı rakip takıma geçecek; kale vuruşunun (aut) gecikmesi durumunda ise rakip takım doğrudan korner kazanacak.

Hızlı Oyuncu Değişikliği (10 Saniye): Oyundan çıkan futbolcu, tabela kalktıktan sonra en fazla 10 saniye içinde sahayı (en yakın çizgiden) terk etmek zorunda. Eğer bu süreyi aşarsa, yerine girecek oyuncu en az 1 dakika boyunca oyuna giremeyecek ve takımı o esnada sahada 10 kişi mücadele etmek zorunda kalacak.

Ağız kapatarak tartışmaya doğrudan kırmızı kart!

Saha içi disiplinde en çok konuşulacak kural ise gizli diyalogların engellenmesi oldu. Bir futbolcu, rakibiyle yaşadığı bir tartışma ya da gerginlik esnasında eliyle, koluyla veya formasıyla ağzını kapatarak konuşursa hakem tarafından doğrudan kırmızı kartla cezalandırılabilecek. Bu kural, oyuncuların kameralardan ve hakemlerden hakaret içerikli ya da ayrımcı ifadeleri gizlemesini tamamen önlemeyi amaçlıyor.

Sakatlık numaralarına 1 dakika cezası ve "taktik mola" yasağı

Hafif sakatlıkları bahane ederek tempoyu düşüren takımlara karşı da yeni önlemler alındı.

Sahada sağlık ekibi tarafından tedavi edilen herhangi bir oyuncu, oyun yeniden başladıktan sonra en az 1 dakika boyunca saha dışında beklemek zorunda kalacak.

Özellikle kaleci sakatlıklarında tüm takımın kulübeye gidip teknik direktörden taktik alması (taktik mola) tamamen yasaklandı. Kaleci tedavi edilirken diğer tüm oyuncular saha içinde bekleyecek ve teknik alana yaklaşamayacak.

VAR'ın yetki alanı genişletildi

Video Yardımcı Hakem (VAR) artık oyuna daha fazla müdahil olabilecek. Yeni kurallara göre VAR odası; hatalı korner kararlarına, açıkça yanlış verilen ikinci sarı kartlara (kırmızı kartla sonuçlanan) ve kart gösterilirken yapılan oyuncu karıştırılması (yanlış kimlik) durumlarına doğrudan müdahale edip hakemi uyarabilecek.

Hakeme protesto ve sahayı terk etmenin bedeli ağır

Hakem kararlarına tepki göstererek sahayı terk eden ya da oyuncularını buna teşvik eden teknik ekip üyeleri doğrudan kırmızı kart görecek. Eğer bir takım protesto amacıyla sahayı tamamen terk eder ve maçın iptal olmasına neden olursa, doğrudan hükmen mağlup (hükmen yenik) sayılacak. Ayrıca maç esnasında hakemin etrafını sadece takım kaptanı sarabilecek, diğer oyuncuların itiraza gelmesi sarı kartla cezalandırılacak.

Kuzey Amerika kıtasındaki bu görkemli futbol şöleni, sadece golleri ve yıldızlarıyla değil, futbolu bambaşka bir hıza kavuşturacak bu "yeni dünya" düzeniyle de hafızalara kazınacak.

Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı

Ülkesinde lisansını alıp Galatasaray'da Okan Buruk’un yardımcısı olmak isteyen Felipe Melo’ya tecrübeli hocadan şok bir "veto" geldi. Mauro Icardi gibi star isimleri saha içinde yönetmekte sorun yaşamayan ancak saha kenarında huzuru bozacak agresif bir profile sıcak bakmayan Buruk'un, hiyerarşiyi korumak adına Brezilyalı efsane yerine Dries Mertens ismine onay verdiği öğrenildi.

11.06.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Ülkesinde antrenörlük lisansını aldıktan sonra kariyerine Türkiye'de başlamak isteyen Felipe Melo, iddialara göre gözünü eski aşkı Galatasaray'a dikti. İş başı yapmak için kulüp arayışında olan Brezilyalı ismin, Okan Buruk'la görüşerek teknik ekibe katılmaya hazır olduğunu ilettiği belirtildi. Kemerburgaz'da yardımcı antrenörlük görevine sıcak bakan Melo'nun bu hamlesi Okan Buruk engeline takıldı.






AGRESİF YAPIDA YARDIMCI İSTEMİYOR

Buruk'un, Felipe Melo'nun bu talebini net bir dille veto ettiği öğrenildi. Başarılı çalıştırıcının, takım içi dengeleri ve tesislerdeki huzur ortamını korumak adına bu kararı aldığı iddia ediliyor.

Sızan bilgilere göre Buruk'un kararına gerekçe olarak şu ifadeler öne çıkıyor. Okan Buruk'un, Mauro Icardi gibi saha içinde ve dışında "çılgın" olarak nitelendirilebilecek star oyuncuları yönetmekte ve onlara müsamaha göstermekte bir problemi yok.

Ancak deneyimli hocanın, saha kenarında ve teknik kadro içerisinde huzursuzluk veya aşırı agresiflik yaratabilecek, odak noktasını dağıtacak profilde bir ismi kesinlikle istemediği bildirildi.






MELO'YU DEĞİL DE MERTENS'İ İSTİYOR

Okan Buruk'un teknik ekibini şekillendirme konusundaki kriterleri, Dries Mertens örneğiyle daha da netleşti. Yönetimin, futbolu bırakmasının ardından Mertens'i teknik kadroya dahil etme önerisine Buruk'un son derece sıcak baktığı biliniyor.

Buruk, takım dinamiklerine uyum sağlayan ve sakin yapısıyla bilinen Dries Mertens'i ekibine katma konusunda hiçbir sorun yaşamazken; Felipe Melo gibi güçlü ve sert bir karakterin Florya'daki mevcut hiyerarşiyi zorlayabileceğini düşünüyor.

Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!

Galatasaray, Frankfurt'un Can Uzun için istediği 60 milyon Euro'luk fahiş rakam sonrası rotayı Mert Kömür'e kırdı. Okan Buruk'un 'O paranın altında ezilir, Mert de aynı potansiyelde' raporuyla harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, Augsburg'un 20 milyon Euro'luk 'Kömür' gözlü dehasını 14-16 milyon Euro'ya bitirmeye niyetli!

11.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da yerli 10 numara harekatında sıcak saatler yaşanıyor. Listenin ilk sırasındaki Can Uzun için Frankfurt'un 60 milyon Euro talep etmesi ve sarı-kırmızılıların 30-35 milyon Euro'luk limitini aşması üzerine yönetim, B planı için düğmeye bastı. Hedef Augsburg'un genç yıldızı Mert Kömür!






OKAN BURUK'UN KORKUSU

Teknik direktör Okan Buruk, Can Uzun için telaffuz edilen astronomik rakamların oyuncu üzerinde baskı yaratacağını belirterek yönetime şu raporu sundu...

- 40 milyon Euro'lar bile Can Uzun için şu aşamada çok fazla, rakamın altında ezilebilir. Mert Kömür de en az Can kadar potansiyelli ve çok daha uygun maliyetli. Can olmayacaksa Mert'i kovalamaktan zarar gelmez.






AUGSBURG'LA PAZARLIK

Augsburg, Napoli'nin de listesinde olan Mert Kömür için kapıyı 20 milyon Euro'dan açtı. Ancak Galatasaray yönetimi, yürüttüğü sıkı markajla bu rakamı 14-16 milyon Euro bandına çekerek transferi bitireceğine inanıyor.






İKİ YILDIZIN ANALİZİ

- Can Uzun (Frankfurt): Skor üretme becerisi yüksek, ceza sahası koşuları ve bitiriciliği elit seviyede, forvet orijinli bir 10 numara.
- Mert Kömür (Augsburg): İki ayağını da iyi kullanan, dar alan becerisi, yüksek top tekniği ve asist vizyonuyla öne çıkan modern bir oyun kurucu.






FENERBAHÇE'NİN HAMLESİ

"Uzun" süren pazarlıkların ardından rotayı Can'dan henüz tamamen "Kömür" gözlü Mert'e çevirmese de Galatasaray bu yaz en azından bir tane potnasiyelli gurbetçi için kesenin ağzını açacak gibi duruyor... Can Uzun için Fenerbahçe'nin devreye girmesi de Mert Kömür hamlesinin kapısını araladı gibi duruyor.

100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı

Galatasaray'ın Corinthians forması giyen 19 yaşındaki Brezilyalı golcü Gui Negão için yürüttüğü transfer operasyonunda şok bir detay ortaya çıktı. Geleceğin büyük yıldız adayları arasında gösterilen ve yurt dışı çıkış maddesi 100 milyon Euro olan genç forvetin sakatlık raporları sarı-kırmızılı teknik heyeti ve yönetimi endişelendirdi. Mart ayında milli takımda yaşadığı adale sakatlığının tekrarlama riskini göz önünde bulunduran Aslan, geleceğe yatırım gözüyle baktığı bu büyük transferde geri adım atarak görüşmeleri tamamen durdurdu

11.06.2026 12:42:00
Haber Merkezi
100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı
100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı
Transfer çalışmalarını 10+4 kuralına uygun olarak sürdürmeye çalışan Galatasaray, rotasını Brezilya pazarına çevirmişti. Sarı-kırmızılıların, Corinthians altyapısından yetişen ve geleceğin büyük yıldız adayları arasında gösterilen 19 yaşındaki forvet Gui Negão'nun durumunu yakından takip ettiği ortaya çıktı. Ancak Aslan'ın bu transfer hamlesinde sakatlık korkusu ortaya çıktı.






SAKATLIK RİSKİ ALINMAK İSTEMEDİ

Yetenekli oyuncunun Mart ayında Brezilya U-20 Milli Takımı kampında yaşadığı şanssızlık, Galatasaray'ın geri adım atmasına neden oldu. Antrenmanda sağ uyluk arka adalesinden 2. derece sakatlık geçiren ve uzun süren bir rehabilitasyon süreci atlatan genç oyuncunun mevcut durumu sarı-kırmızılı kurmayları endişelendirdi. Sakatlık riskini almak istemeyen yönetim, Gui Negão için yürüttüğü ilk temasları ve görüşmeleri devam ettirmeme kararı aldı.






SERBEST KALMA BEDELİ 100 MİLYON EURO

Corinthians'ın üzerine titrediği Gui Negão için Brezilya kulübünün tavrı oldukça net. Daha önce Arap dünyasından gelen 18 milyon Euro ve Zenit'ten gelen 15 milyon Euro'luk teklifleri reddeden Brezilya ekibi, oyuncusunu kiralık göndermeye kesinlikle yanaşmıyor. 2030 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç forvetin yurt dışı kulüpleri için serbest kalma bedeli ise tam 100 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda.






YENİ TEKNİK ADAM FORMA VERMEDİ

Sakatlığını atlattıktan sonra Corinthians'ın başına geçen Fernando Diniz'den henüz forma şansı alamayan oyuncu için ülkesinden Internacional de devreye girmişti. Ancak Internacional'in kiralama formülüne karşılık Corinthians'ın sadece kalıcı transfere onay vermesi, o cephedeki görüşmeleri de tıkamıştı. Galatasaray ise oyuncunun yeteneğine olumlu baksa da adale sakatlığının tekrarlama riski nedeniyle masadan şimdilik kalkmış durumda.

Mourinho'nun ilk transferi Osimhen

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen’in takımdaki geleceği, dünya futbol gündemini yavaş yavaş meşgul etmeye başladı

11.06.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Mourinho'nun ilk transferi Osimhen
Mourinho'nun ilk transferi Osimhen
Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcüsü Victor Osimhen için Chelsea ve Atletico Madrid'in ardından Jose Mourinho'nun Real Madrid'i de devreye girdi... masadaki teklifler şimdiden 100 milyon Euro barajını aştı. Teknik direktör Eric Chelle'nin kadro kararlarıyla çalkalanan Osimhen cephesinde, Mourinho'nun ilk ve en büyük hamlesi olarak kayıtlara geçecek bu dev operasyonun detayları da netleşmeye başladı.






Nijerya Milli Takımı Teknik Direktörü Eric Chelle'nin son açıklamaları ve Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen'in takımdaki geleceği, dünya futbol gündemini yavaş yavaş meşgul etmeye başladı. Polonya maçı öncesinde kadroda yer almayan Osimhen ve Lookman üzerinden eleştirilerin hedefi olan Chelle, teknik adamlık sorumluluklarına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.






SAKATLIK VE DEVAMSIZLIK ÜZERİNDE DURDU

Gelen tepkiler üzerine sessizliğini bozan teknik direktör Eric Chelle, görevinin sadece kadro kurmaktan ibaret olmadığını savundu. Özellikle sakatlık ve devamsızlık gibi kriz anlarında zor kararlar alınması gerektiğini belirten deneyimli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:






AÇIKLAMASI YİNE SORU İŞARETLERİ DOLU

- Oyuncuların en üst düzeyde performans gösterebilmeleri için doğru ortamı yaratmak çok önemli. Bazen şartlar ideal olmayabiliyor; çünkü bir oyuncu eksik, iki oyuncu eksik veya birisi oynayamıyor olabilir. Ama yapabileceğim tek şey, takım için en iyi seçimleri yapmaya devam etmek.






ÖZEL GÖRÜŞME HAKKINDA AÇIKLAMA YOK

Chelle, Polonya maçı öncesinde Osimhen'in transfer görüşmelerinde olduğuna yönelik daha önce basına yansıyan iddialar hakkında ise yeni bir renk vermedi. Galatasaray forması giyen yıldız oyuncuyla özel bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusuna açıklık getirmekten kaçındı.






ŞİMDİ DE MOURINHO ORTAYA ÇIKTI

Nijerya cephesinde Chelle'nin tercihleri kamuoyunda büyük bir tepki dalgasına yol açarken, transfer piyasasında ise işler tam da teknik adamın işaret ettiği yöne doğru evrilmeye başladı. Milli takımda dinlendirilen ya da transfer sürecine odaklanan Osimhen için Avrupa'nın elit kulüpleri resmi olarak devreye girdi.






100 MİLYON EURO BARAJI AŞILDI

Atletico Madrid ve Chelsea'nin ardından, son olarak Jose Mourinho yönetimindeki Real Madrid de Nijeryalı golcüyü yakından takibe aldı. Uluslararası basına sızan iddialara göre, elit kulüplerin Osimhen için masaya koymaya hazırlandığı teklifler şimdiden 100 milyon Euro barajı aşılmış durumda.

Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklığında düzenlenecek futbol şöleninin perdesi, bu akşam TSİ 22.00'de Meksika’da Azteca Stadı’nda ikonik bir rövanşla açılıyor. 2010 Güney Afrika’daki unutulmaz 1-1'lik açılış maçının aktörleri Meksika ve Güney Afrika, 16 yıl sonra yeniden sahnede!

11.06.2026 12:24:00
Haber Merkezi
Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş
Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş
ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenleyeceği futbol şöleninin merakla beklenen ilk santrası, Meksika'nın futbol mabedi Estadio Azteca'da yapılacak. Futbolseverleri ekran başına kilitleyecek dev mücadele bu akşam (11 Haziran Perşembe) TSİ saat 22.00'de başlayacak.






MARQUEZ BU KEZ KULÜBEDE

Bu eşleşmeyi "tarihin en nostaljik randevusu" yapan unsur, 2010 yılında Güney Afrika'da oynanan ve 1-1 biten o meşhur açılış maçı. 2010'daki o maçta Meksika formasıyla sahada olan ve takımına beraberliği getiren efsane kaptan Rafael Márquez bu akşam kulübede olacak. 2010'daki maçta da Meksika'nın başında olan Javier Aguirre yine teknik direktörlük koltuğunda oturacak.






5. MAÇIN LANETİ KORKUSU

Sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan Edson Álvarez'in kaptan olarak Meksika'nın başında sahaya çıkması bekleniyor. Ev sahibinin üzerinde ciddi bir psikolojik baskı var. Meksika futbol kamuoyu, popüler bir batıl inanç olan "El Quinto Partido" (Beşinci Maç) Laneti'ni konuşuyor. 1994'ten 2018'e kadar üst üste 7 turnuvada gruplardan çıkmayı başaran Meksika, her seferinde son 16 turunda (4. maçta) elenerek çeyrek finali (5. maçı) bir türlü göremedi.






AGUIRRE GAZA GELMEYECEK

Tribünlerde kapalı gişe karnaval havası olsa da, teknik direktör Aguirre estetik futboldan ziyade kazanmak üzerine bir anlayışı benimsedi. Tamamen kompakt, savunma güvenliğini ön planda tutan ve "gerekirse çirkin oynayarak kazanan" bir yapı kuran Aguirre, hücumun merkezine Raul Jimenez'i yerleştirerek ilk maçı hatasız geçmeyi planlıyor.






TRABZONSPORLU HUGO BROOS

Güney Afrika cephesinde ise teknik direktörlük koltuğunda yine tanıdık bir isim var: 2009 yılında Trabzonspor'u 15 maçlığına çalıştıran Belçikalı 74 yaşındaki kurt hoca Hugo Broos.

Elemelerde cezalı oyuncu Teboho Mokoena'yı yanlışlıkla Lesotho maçında oynatan Broos, FIFA'nın 3-0'lık hükmen mağlubiyet kararıyla sarsılmış ve basınının diline düşmüştü.






TSHABALALA'YI UNUTAMADILAR

Takımın en büyük motivasyonu ise yine 2010'da Meksika'ya o jeneriklik golü atıp ikonik dansıyla hafızalara kazınan Siphiwe Tshabalala'nın mirası. Yıldız forvet Lyle Foster, "Hala Tshabalala'nın (Süper Lig'de Erzurumspor forması da giymişti) o golünün enerjisini içimizde taşıyoruz" diyerek mental hazır bulunuşluklarını özetliyor.






GÜNEY AFRİKA'NIN 3 YILDIZI

Güney Afrika, baskıyı tamamen ev sahibi Meksika'nın üzerine yıkmak istiyor. Kalede ve savunmada tecrübeli eldiven Ronwen Williams liderliğinde katı bir hat kurulacak. Burnley forması giyen Lyle Foster'ın fiziksel gücü ve Orlando Pirates'ın formda kanadı Oswin Appollis ile kontra ataklarla gol aranacak.






BU KEZ VUVUZELA OLMAYACAK

2010 yılındaki o ilk açılış maçı denince akla gelen en büyük magazin figürü Shakira ve "Waka Waka" ritmiydi. Ancak maça damgasını vuran asıl unsur, ekran başındaki milyonları çıldırtan, tribünlerden yükselen arı kovanı uğultusuyla yerel çalgı vuvuzela olmuştu. Azteca'da vuvuzela gürültüsü olmayacak belki ama Meksikalıların yaratacağı desibel rekoru, şimdiden turnuvanın en büyük popüler kültür olayı olmaya aday.

Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi

Fenerbahçe’de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi

11.06.2026 11:43:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe'de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan idari boşlukta, yeni yönetimin henüz mazbatasını alıp göreve başlamadığı "ara dönemi" fırsat bilen Medicana Grubu, bir günde hem erkek hem kadın takımı için tam 10 transfer açıklayarak ortalığı yangın yerine çevirdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde kongreyi kazanarak yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, henüz mazbatasını alıp resmi olarak göreve başlamadan voleybol şubesinde krizle karşı karşıya kaldı.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan "ara dönemde", voleybol şubesinin isim sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin göreve başlamasını beklemeden bir günde tam 10 transfer (kadın ve erkek takımlarına 5'er oyuncu) açıklayarak kulüp kulislerini hareketlendirdi.







KULÜP TEAMÜLLERİNE AYKIRI

Şube sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin reflekslerini veya şube planlamasını beklemeden, hem erkek hem de kadın voleybol takımları için transferleri peş peşe duyurdu. Kulüp teamüllerine aykırı olan ve "ara dönemde" yapılan bu hamle, spor kamuoyunda "Yeni yönetime gözdağı mı veriliyor?" sorusunu gündeme getirdi. Transfer bombardımanının arkasında ise bu hamlenin sadece sportif bir planlama değil, tamamen kulüp içi siyasi bir hamle olduğu iddiaları ortaya atıldı.







ALİ KOÇ DÖNEMİ YÖNETİCİSİYDİ

Medicana Sağlık Grubu'nun sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Yıldırım'ın en büyük rakbibi Ali Koç'un yönetim kurulunda aktif görev alan, eski yönetime son derece yakın bir isim. Sadettin Saran grubunun voleybol yönetiminden çekilmesiyle Medicana, Dr. Hüseyin Bozkurt'un eski yönetimle olan organik bağını da arkasına alarak adeta bir güç gösterisine girişti.

Spor kulislerinde bu operasyon, "Ali Koç vizyonunun ve ekibinin, kulübün en başarılı olduğu voleybol şubesinde kontrolü kaybetmek istememesi" ve yeni yönetime karşı "Burası bizim alanımız, işimize karışmayın" mesajı vermesi olarak yorumlandı.







YENİ YÖNETİM "OLDUBİTTİ" GİBİ GÖREBİLİR

Normal şartlarda sponsorların yeni yönetimin bütçe ve idari planlamasını beklemesi gerekirken, mazbata töreninden bile önce 10 transferin açıklanması, Aziz Yıldırım yönetiminin önüne kurulmuş ve bitmiş bir takım teslim etmek, yani bir "oldubitti" sunmak anlamına geliyor.







Kulüp hiyerarşisine, başkanlık makamının otoritesine ve tek adam yönetimine olan hassasiyetiyle bilinen Aziz Yıldırım'ın, kendi iradesine ipotek koyma niteliğindeki bu hamleyi sessizce sineye çekmesi beklenmiyor.






AZİZ YILDIRIM NE CEVAP VERECEK?

"Sponsor parayı verir, yönetimi kulüp yapar" kuralının çiğnendiği bu gelişme, çiçeği burnunda Aziz Yıldırım yönetiminin karşılaştığı ilk ciddi sınav olacak.

Önümüzdeki günlerde Yıldırım ve ekibinin, bu aceleci transferleri ve sponsorluk sözleşmesini masaya yatırıp yatırmayacağı, ya da "Kulübün iradesi sponsorların üzerindedir" diyerek masaya yumruğunu vurup vurmayacağı merak ediliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.