logo
03 MAYIS 2026

"Futbol zenginlerin oyunu olamaz"

Ukrayna ekiplerinden Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu, Avrupa Süper Ligi projesinin futbolun amatör ruhuna büyük darbe vuracağını söyledi

22.04.2021 13:20:00
"Futbol zenginlerin oyunu olamaz"
"Futbol zenginlerin oyunu olamaz"
Daha önce Galatasaray, Beşiktaş ve A Milli Takım'da görev yapması nedeniyle Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Rumen teknik adam, Avrupa Süper Ligi girişimine yönelik gelişmeleri değerlendirdi. Mircea Lucescu, İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün kurucu üyeliğinde başlatılan ve futbol dünyasında ciddi bir tartışmaya neden olan Avrupa Süper Ligi projesine karşı çıktığını ifade ederek, ''Futbol, futbol olarak kalmalı. Yapılmak istenen proje, bu güzel oyunun ruhunu öldürür. Futbol bir mücadeledir, rekabettir. Burada güçlü takımların yanında küçük takımlar da olmalı. Diğer takımlar olacak ki heyecan yaşansın.'' diye konuştu.

''Futbol elit insanlar için değil herkes için olmalı''

Futbolun geçmişte İngiltere'de maden işçileri tarafından oynandığını hatırlatan 75 yaşındaki tecrübeli teknik direktör, bu sporun ABD'li zengin yatırımcıların oyuncağı haline gelmesini istemediğini kaydetti. ''Futbol elit insanlar için değil herkes için olmalı '' diyen Lucescu, ''80 yaşındaki emekli bir adam da fabrikada çalışan işçi de üniversitede okuyan öğrenci de stada gidip maç izleyebilmeli. Futbol aristokratların, zenginlerin oyunu olamaz. ABD'liler bunu Super Bowl gibi şov oyunu sanıyorlar. Bunun adı futbol; Super Bowl değil. Futbolun ruhu tribünlerdeki o dar gelirli insanların içinde.'' değerlendirmesinde bulundu.

''Özel bir grup oluşturup, sadece paraya odaklanacaklar''

Galatasaray'ı çalıştırdığı 2000 yılında Real Madrid'i eleyerek sarı-kırmızılı ekibe tarihinin tek UEFA Süper Kupa zaferini yaşattığını hatırlatan Lucescu, ''Galatasaray'ın Real Madrid'i yenerek Süper Kupa'yı kazanması inanılmazdı. İşte bu zaferleri, bu keyfi ve heyecanı, Avrupa Süper Ligi'nde göremeyiz. Çünkü sadece büyük takımları alacaklar ve diğerlerini dışlayacaklar. Özel bir grup oluşturup, sadece paraya odaklanacaklar.'' ifadelerini kullandı.

Rumen teknik adam, kariyerindeki en uzun teknik direktörlük serüvenini yaşadığı (2004-16) Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile 2008-09 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmıştı. Lucescu, Şampiyonlar Ligi'nde çalıştırdığı takımlar arasında ise Shakhtar Donetsk'i 2010-11, Galatasaray'ı 2000-01 ve Inter'i 1998-99 sezonlarda çeyrek finale çıkararak turnuvadaki en başarılı derecelerini elde etti.



Galatasaray, Samsunspor'a 9 maç sonra yenildi

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de deplasmanda Samsunspor ile oynadığı maçla birlikte kırmızı-beyazlılara 9 maç sonra kaybetti

03.05.2026 00:40:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Samsunspor'a 9 maç sonra yenildi
Galatasaray, Samsunspor'a 9 maç sonra yenildi
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de deplasmanda Samsunspor ile oynadığı maçla birlikte kırmızı-beyazlılara 9 maç sonra kaybetti.

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda Samsunspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar ilk yarısını 1-1 berabere tamamladığı müsabakadan 4-1'lik skorla mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Aslan'ın, rakibine karşı yenilmezlik serisi de sona erdi.



Son olarak 26 Şubat 2005 tarihinde Samsun'da oynanan maçı 2-1 kaybeden Galatasaray daha sonra kırmızı-beyazlılarla yaptığı 9 karşılaşmayı da kazanmıştı.

Trabzonspor’da duraklama dönemi

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Trabzonspor ile Göztepe 1-1 berabere kaldı.

02.05.2026 23:16:00
Haber Merkezi
Trabzonspor’da duraklama dönemi
Trabzonspor’da duraklama dönemi
Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Trabzonspor ile Göztepe 1-1 berabere kaldı.

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Trabzonspor ile Göztepe, Papara Park'ta karşılaştı.

İlk yarı

11. dakikada Janderson'un sağ taraftan çıkardığı pası penaltı noktası yakınında Juan kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak üst direkten döndü.

24. dakikada ceza alanı dışından Muçi'nin yerden sert şutunda, kaleci Lis sol tarafına gelen topu yatarak çeldi.

32. dakikada Arda Okan Kurtulan'ın sağ taraftan yerden pasında penaltı noktasına yakın bir yerden Juan'ın şutunda, top kaleci Onana'nın solundan filelerle buluştu: 0-1

34. dakikada Janderson'un ceza alanı dışından yerden sert şutunda, top kale direğinin hemen yanından auta çıktı.

36. dakikada sol çaprazda Pina'dan sıyrılarak ceza alanına giren Juan'ın kaleci Onana ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, top az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı

58. dakikada Ozan Tufan'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

77. dakikada Krastev'in pasında ceza alanı hemen dışından Juan'ın şutunda, top kaleci Onana'da kaldı.

90. dakikada Krastev'in sağdan kullandığı kornerde ceza alanı içinde iyi yükselen Heliton'un kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

90+3. dakikada Trabzonspor eşitliği sağladı. Zubkov'un sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Lovik'in indirdiği topu Umut Nayir filelere gönderdi: 1-1

Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Okan Buruk, Fatih Terim ile farkı kapatıyor

Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Türk futbol tarihinin en çok şampiyon olan ikinci teknik direktörü ünvanını almaya çalışacak

02.05.2026 10:42:00
AA
Okan Buruk, Fatih Terim ile farkı kapatıyor
Okan Buruk, Fatih Terim ile farkı kapatıyor
Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Türk futbol tarihinin en çok şampiyon olan ikinci teknik direktörü ünvanını almaya çalışacak.

Süper Lig'de 32. haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 7 puan önünde giren sarı-kırmızılı ekip, yarın Samsunspor mücadelesini kazanması durumunda rakiplerinin alacağı sonuçlara bakmadan şampiyonluğu garantileyecek.

Galatasaray, Samsun'dan istediği sonuçla dönmesi halinde ligde üst üste 4, toplamda ise 26. kez ipi önde göğüsleyecek. Okan Buruk da teknik direktörlük kariyerinde şampiyonluk apoleti sayısını 5'e çıkaracak.

Daha önce İstanbul Başakşehir'in başında 2019-2020 sezonunda şampiyon olan Buruk, Galatasaray'ın başında ise 2022-2023, 2023-2024 ve 2024-2025 sezonlarında kupayı kaldırdı.

Fatih Terim zirvede

Süper Lig'de 8 kez şampiyonluk yaşayan teknik direktör Fatih Terim, bu alanda rekoru elinde bulunduruyor.

Tecrübeli teknik adam, dört dönem çalıştığı Galatasaray'da 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000, 2011-2012, 2012-2013, 2017-2018 ve 2018-2019'da şampiyonluk sevinci yaşadı.

Ligde Terim'in ardından en fazla şampiyonluk yaşayan teknik adamlar ise dörder kez ile Ahmet Suat Özyazıcı ve Okan Buruk oldu. Özyazıcı, Trabzonspor ile 1975-1976, 1976-1977, 1979-1980 ve 1983-1984 sezonlarında şampiyonluk ipini göğüsledi.

Üst üste 4, toplamda ise 5. şampiyonluğuna ilerleyen Okan Buruk, bunu başarması durumunda Özyazıcı'yı geride bırakarak ikinci sırada tek başına kalacak.

Süper Lig tarihinde Mustafa Denizli, Gordon Milne, Brian Birch ve Christoph Daum'un üçer şampiyonluğu bulunuyor.

Üst üste 4 kez şampiyon olan 2. teknik adam olmak istiyor

Okan Buruk, Süper Lig'de üst üste 4 kez şampiyonluk yaşayan ikinci teknik direktör ünvanını almaya hazırlanıyor.

Sarı-kırmızılı ekibi son 3 sezonda şampiyonluğa taşıyan Buruk, bu yıl da ligi kazanırsa 1996-2000 arasında 4 sezon üst üste şampiyonluk kazanarak rekoru elinde bulunduran Fatih Terim'i yakalayacak.

Şampiyonluk rekoru Okan Buruk'ta

Okan Buruk, Süper Lig'de futbolcu ve teknik adam olarak toplamda en fazla şampiyonluk yaşayan isim konumunda.

Ligde bu sezona kadar futbolcu (7) ve teknik adamlık (4) kariyerinde en fazla şampiyonluk gören isim olan Okan Buruk'un toplamda 11 şampiyonluğu bulunuyor. Buruk, bu sezon da şampiyon olarak bu sayıyı artırmaya çalışacak.

Yumruk atan kaleciye 13 maçlık rekor ceza

İspanya 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden Real Zaragoza takımının kalecisi Esteban Andrada, 26 Nisan'da Huesca deplasmanında oynanan maçta rakibine attığı yumruktan dolayı 13 maç men cezası aldı

02.05.2026 10:39:00
Haber Merkezi
Yumruk atan kaleciye 13 maçlık rekor ceza
Yumruk atan kaleciye 13 maçlık rekor ceza
İspanya 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden Real Zaragoza takımının kalecisi Esteban Andrada, 26 Nisan'da Huesca deplasmanında oynanan maçta rakibine attığı yumruktan dolayı 13 maç men cezası aldı.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Disiplin Komitesi, Huesca-Real Zaragoza maçının son dakikalarında saha ortasına kadar koşturarak rakibi Jorge Pulido'nun yüzüne yumruk atan Arjantinli kaleci Esteban Andrada'ya çift sarı karttan 1 maç, rakibine uyguladığı şiddetten dolayı da 12 maç olmak üzere toplam 13 maçlık men cezası verdi.



Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 35 yaşındaki Arjantinli kaleci, aldığı ceza ve sözleşmesinin uzatılmamasından dolayı bir daha Real Zaragoza'nın formasını giyemeyecek.



Komite, aynı maçta çıkan olaylardan Huesca'nın kalecisi Dani Jimenez'e 4 maç, Real Zaragozalı futbolcu Dani Tasende'ye de 2 maç ceza verdi.

Ligde kalma mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında Huesca, Zaragoza'yı 1-0 mağlup etmişti.

Andrada, İspanyol medyasında gündem olduğu sahadaki şiddet eyleminden sonra yaptığı açıklamada pişman olduğunu belirtip, "Yaşananlardan dolayı derin üzüntü duyuyorum. Bu durum kulüp, taraftarlar ve benim gibi bir profesyonel için iyi bir imaj değil. Kontrolümü kaybettiğim ve bu şekilde tepki verdiğim bir durumdu. Bunu bir daha yapmayacağım." demişti.

Isi Palazon'a da 7 maç ceza



RFEF Disiplin Komitesi, geçen hafta La Liga'da oynanan Rayo Vallecano-Real Sociedad maçının son anlarında kırmızı kart gören Rayo Vallecano takımının orta saha oyuncusu Isi Palazon'a da 7 maç sahalardan men cezası verdi.

Palazon, hakeme yönelik hakaret, sözlü tacizden 4 maç, kırmızı kart ve hakeme protestodan 2 maç, sarı kart sınırını doldurmaktan da 1 maç ceza aldı.

24 maç ceza almıştı



İspanya futbolunda şimdiye kadarki en büyük cezayı alan futbolcu ise Joaquin Cortizo olmuştu. Real Zaragoza forması giyen Cortizo, 27 Aralık 1964'te oynanan Atletico Madrid maçında rakibi Enrique Collar'ın kaval kemiğini kırdığı için 24 maç men cezası almıştı.

Trabzonspor'un net borcu 5.027 milyar lira

Trabzonspor Kulübünün, 28 Şubat 2026 tarihi itibarıyla net borcunun 5.027 milyar lira olduğu bildirildi

01.05.2026 10:52:00
AA
Trabzonspor'un net borcu 5.027 milyar lira
Trabzonspor'un net borcu 5.027 milyar lira
Trabzonspor Kulübünün, 28 Şubat 2026 tarihi itibarıyla net borcunun 5.027 milyar lira olduğu bildirildi.



Kulübün internet sitesinde yer alan bilgilendirmede, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin, 1 Haziran 2025-28 Şubat 2026 tarihli mali tablolarının bugün Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) açıklandığı belirtilerek şunlar kaydedildi:



"Söz konusu mali tablolarımız incelendiğinde, kısa ve uzun vadeli borçlar toplamından 2,2 milyar lira tutarındaki dönen varlıklar, enflasyon muhasebesi kaynaklı herhangi bir nakit çıkışı gerektirmeyecek olan 2,4 milyar lira ve yine ilişkili taraf işlemlerimiz netlendiğinde, şirketimizin 28 Şubat 2026 tarihi itibarıyla net borcunun 5.027 milyar lira olduğu görülecektir."

Fenerbahçe seride 2-0 öne geçti

Fenerbahçe Beko, Euroleague play-off serisi ikinci maçında sahasında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı 86-74 mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi ve Final Four yolunda önemli bir avantaj elde etti.

01.05.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe seride 2-0 öne geçti
Fenerbahçe seride 2-0 öne geçti
Fenerbahçe Beko, Euroleague play-off serisi ikinci maçında sahasında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı 86-74 mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi ve Final Four yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik



Hakemler: Miguel Angel Perez (İspanya), Juan Carlos Garcia (İspanya), Milos Koljensic (Sırbistan)
Fenerbahçe: Tarık Biberovic 15, Nicolo Melli 17, Devon Hall 3, Talen Horton Tucker 2, Khem Birch 5, Mikael Olli Axel Jantunen 13, Wade Baldwin 11, Nando De Colo 16, Bonzie Colson, Chris Silva 4

Başantrenör: Sarunas Jasikevicius

Zalgiris Kaunas: Sylvain Francisco 11, Azoulas Tubelis 16, Nigel Williams-Goss 7, Moses Wright 16, Arnas Butkevicius, Edgaras Ulanovas 8, Maodo Lo 3, Dustin Sleva 3, Laurynas Birutis 6, Ignas Brazdeikis 2, Dovydas Giedraitis 2

Başantrenör: Tomas Masiulis

1. Periyot: 26-14

Devre: 51-33

3. Periyot: 66-47




Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Nottingham Forest, Aston Villa'yı 1-0 mağlup etti

01.05.2026 10:23:00
İhlas Haber Ajansı
Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi
Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi
UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Nottingham Forest, Aston Villa'yı 1-0 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Nottingham Forest, sahasında Aston Villa'yı konuk etti. İlk yarı golsüz eşitlikle sona ererken, 71. dakikada Chris Wood'un penaltıdan attığı golle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.



İlerleyen bölümlerde iki takımın da atakları sonuçsuz kalınca Pereira'nın öğrencileri sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Gecenin diğer maçında ise Portekiz ekibi Sporting Braga, Almanya temsilcisi Freiburg'u 2-1 mağlup etti. Ev sahibi ekibin gollerini 8. dakikada Ege Tıknaz ve 90+2. dakikada Mario Dorgeles atarken, Freiburg'un golünü ise 16. dakikada Vincenzo Grifo kaydetti. UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçları 7 Mayıs'ta oynanacak.

Mert Hakan Yandaş 1 yıl futbol oynayamayacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yaptığı toplantının ardından Türk futbolunda geniş yankı uyandıracak bir karara imza attı

01.05.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Mert Hakan Yandaş 1 yıl futbol oynayamayacak
Mert Hakan Yandaş 1 yıl futbol oynayamayacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yaptığı toplantının ardından Türk futbolunda geniş yankı uyandıracak bir karara imza attı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, bahis eylemlerine karıştığı gerekçesiyle spor hukukunun en ağır yaptırımlarından biriyle karşı karşıya kaldı.

PFDK tarafından yapılan resmi açıklamada, Mert Hakan Yandaş'ın Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddelerini ihlal ederek "bahis eylemi" içerisinde bulunduğu tespit edildiği belirtildi. Kurul, bu ihlal nedeniyle tecrübeli futbolcuya 12 ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine hükmetti.

Bu karar uyarınca Mert Hakan Yandaş, bir yıl boyunca hiçbir resmi müsabakada görev alamayacak, stadyumlara giriş yapamayacak ve kulübü bünyesinde sportif faaliyet yürütemeyecek. Oyuncunun adli süreçte daha önce gözaltına alınması ve soruşturma geçirmesinin ardından gelen bu disiplin cezası, kariyerinde büyük bir boşluk yaratacak.

Tahkim yolu açık

Fenerbahçe Kulübü'nün ve Mert Hakan Yandaş'ın avukatlarının, cezanın indirilmesi veya iptali için 1 hafta içerisinde TFF Tahkim Kurulu'na itirazda bulunması bekleniyor. Tahkim Kurulu'nun vereceği karar, cezanın kesinleşip kesinleşmeyeceğini belirleyecek.

Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu

Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen’in başı, İtalya’da oynadığı dönemden kalan bir araç kiralama krizi nedeniyle dertte

29.04.2026 18:52:00
Haber Merkezi
Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu
Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu
Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen'in başı, İtalya'da oynadığı dönemden kalan bir araç kiralama krizi nedeniyle dertte.

Otomotiv devi Mercedes-Benz, ödenmemiş borçlar ve geri teslim edilmeyen bir araç sebebiyle Nijeryalı futbolcuyu polise şikayet etti.

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı golcü oyuncu Victor Osimhen hakkında İtalya'dan çarpıcı bir iddia geldi. İtalyan basınında geniş yankı bulan haberlere göre; Mercedes-Benz'in finans kolu, futbolcunun Napoli'de forma giydiği dönemde kiraladığı lüks araçla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle yasal işlem başlattı.

90 Bin Euro borç ve kayıp araç iddiası



Şikayet dilekçesinde yer alan bilgilere göre Osimhen, 2023 yılında bir Mercedes GLE modeli için kiralama sözleşmesi imzaladı. Ancak ünlü futbolcunun aylık taksitleri ödemediği ve toplam borcun 90 bin Euro seviyesine ulaştığı öne sürülüyor.

Daha da dikkat çeken iddia ise, sözleşme süresi dolmasına rağmen Osimhen'in aracı şirkete teslim etmemesi oldu. Mercedes yetkilileri, defalarca yapılan uyarılara rağmen ne ödemelerin yapıldığını ne de aracın iade edildiğini belirterek İtalyan kolluk kuvveti Carabinieri'ye başvurdu.

"Zimmete para geçirme" suçlaması

Milano'daki Crescenzago karakolunda kayda geçen tutanaklarda, olayın "zimmete para geçirme" ve sözleşmeye aykırılık kapsamında değerlendirildiği belirtiliyor. İtalyan yargısının, Galatasaray formasıyla Türkiye'de bulunan oyuncu hakkında nasıl bir prosedür izleyeceği ise merak konusu.

Konuyla ilgili Osimhen'in menajerlik ekibinden veya Galatasaray Kulübü'nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 33. hafta müsabakalarına ilişkin program açıklandı.

29.04.2026 15:33:00 / Güncelleme: 29.04.2026 15:39:24
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu
Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 33. hafta müsabakalarına ilişkin program açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de 33. hafta maçlarına ilişkin programı duyurdu. Yapılan duyuruya göre 33. haftadaki tüm maçlar 9 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de oynanacak.



Süper Lig'de 33. hafta programı şöyle:

9 Mayıs Cumartesi

20.00 Gençlerbirliği - Kasımpaşa
20.00 Kocaelispor - Fatih Karagümrük
20.00 Eyüpspor - Çaykur Rizespor
20.00 Corendon Alanyaspor - Kayserispor
20.00 RAMS Başakşehir - Samsunspor
20.00 Göztepe - Gaziantep FK
20.00 Konyaspor - Fenerbahçe
20.00 Galatasaray - Antalyaspor
20.00 Beşiktaş - Trabzonspor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.