logo
24 EYLÜL 2026

Galatasaray başkanı konuştu

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, transferde başarısız olduklarına inanmadığını belirterek, "Buraya gelişimizin en büyük nedeni mali ve ekonomik açıdan kulübü düzlüğe çıkarmaktı" dedi

06.10.2020 22:42:00
 
Galatasaray başkanı konuştu
Galatasaray başkanı konuştu
Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, transferde başarısız olduklarına inanmadığını belirterek, "Buraya gelişimizin en büyük nedeni mali ve ekonomik açıdan kulübü düzlüğe çıkarmaktı" dedi.
 
Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.
 
Teknik direktörü Fatih Terim ile dün bir araya gelerek takımın durumunu görüştüklerini aktaran Cengiz, "Galatasaray'da sanki Florya ile kulüp ayrıymış gibi bir kategorileştirme var. Asla bir bölünme yok. Hocamızla biz her zaman görüşüyoruz, bir araya geliyoruz. Dün de her şeyi masaya yatırdık. İnsanlar maç kazandığında ya da kaybettiğinde aşırı sevinç veya üzüntüyle bazı kelimeler kullanabiliyor. O kelimeler her yere çekilebiliyor. Biz temiz bir kalple hocamıza soruyoruz, o da bize soruyor. Neyi kast ettiğini soruyoruz. Hocamızın açıklamaları bizim için yeterli oluyor. Hocamız bir ikonik karakter. Sadece Galatasaray için değil, Türk futbolu için de çok değerli bir insan." diye konuştu.
 

 
Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın sürekli başarıya odaklandığını dile getirerek, "Başarıya endeksli bir camiada geçici de olsa yenilgiler insanları üzüyor, geriyor. Şahsen ben sabah uyandığımda, 'Neden canım sıkkın?' dediğimde ki Allah başka dert vermesin, 'Vay anasını Galatasaray yine puan kaybetti.' diye üzülürüm. Bunun başkanlıkla alakası da yok. Aslında sorunun hiç olmaması çok kötü bir şey. Eğer sizin bir aile yaşantınızda, camiada ve dernekte hiçbir sorun yoksa, orada bir şeyler yanlış. Sorun olmalı ve o sorunlar iyi niyetle düzeltilmeli. Biz bu noktadayız. Florya da bizim, kulüp de Florya'nın. Hepsi iç içe, hep birlikteyiz." ifadelerini kullandı.
 
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, transfer dönemini durgun geçirmelerine yönelik soruyu şöyle yanıtladı:
 
"Bana mesleğimi sorarsanız, pompacılık değil. Eski deyimle idarecilik, şimdiki deyimle ise yöneticilik. Aldığım eğitim ve bütün ömrüm böyle geçti. Galatasaray Kulübü de yönetilmesi gereken bir oluşum ve mali varlık. Bu 6. transfer sezonuna girdiğimizde nihayet bir şeyi öğrendim. Kalın kafama, epey de alındı urlarım, boş kalan beynime sirayet etti ki ben eksikliğimi gördüm. Ben öğrendim ki Süper Lig şampiyonluklarının dışında, nasıl yaz ve kış olimpiyatları varsa, yaz transfer ve kış transfer sezonu var. Yaz transfer sezonunun birinci ve ikincileri belirleniyor. Bizim gibi taraftarımız nezdinde küme düşenleri belirleniyor. Transfer edilen oyuncuların sayısı ve harcanan meblağ açısından. Bu konuda cehaletimi gördüm. Mutlaka çok fazla transfer yapmamız gerektiğini gördüm."
 

 
Göreve geldikleri 2018 yılının ocak ayından itibaren 54 futbolcuyu satılık ve kiralık olarak gönderdiklerini aktaran Cengiz, "Altın jenerasyon olarak değerlendirdiğimiz kiralık oyuncuları özellikle TFF 1. Lig takımlarına yolladık. Oynayacaklar ve çok daha değerli bir şekilde Galatasaray'a dönecekler. Biz 38 futbolcu transfer etmişiz, üç buçuk takım eder. Bunu sakın 'Teknik heyete 38 oyuncu verdik.' diye yanlış anlamayın. Eğer bununla bir madalya verilecekse, en çok transfer yapan transfer şampiyonu ise rakibimize verilsin. Zaten sanırım o daha fazla çıkartıyor şampiyonluk sayısını. Biz de oradan veririz. Biz küme düştük." değerlendirmesinde bulundu.
 
 
"Kurallara ve limitlere uymayanlar ödüllendirilmeli"
 
Mustafa Cengiz, Türkiye Futbol Federasyonunun belirlediği takım harcama limitlerine değinerek, "Resmi makamlara sesleniyorum; Türkiye'de limitlere ve kurallara uyan, kırmızı ışıkta duran, şeffaf olanlar cezalandırılmalı. Kurallara ve limitlere uymayanlar ödüllendirilmeli. Şampiyon ilan edilmeli. İki şampiyonluk da oradan verilmeli. Bizler gibi kurallara ve limitlere uyan kulüpler tam tersine ihraç edilmeli. Bir an evvel yönetimleri istifa etmeli. İstifa etmiyorlarsa bir kararname ile görevden alınmalı." şeklinde ironik bir açıklama yaptı.
 
Galatasaray Kulübünde zor bir dönemde göreve geldiklerini anlatan Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Mali anlamda 157 milyon avro 11 futbolcuya harcanmıştı. Vergiler hariç. Biz bunu düzeltmeye geldik. 147 milyon avro fazla harcama nedeniyle UEFA'dan 2+1 yıl ceza almamız gerekiyordu. Biz 4 ayda bunu hallettik. UEFA'daki hakemler komitesi, ceza almamız için tekrar soruşturmayı açtı. CAS'a gittik ve Türkiye'de ilk defa CAS'ta dava kazandık. Buraya gelişimizin en büyük nedeni mali ve ekonomik açıdan kulübü düzlüğe çıkarmaktı. Bunu asla unutmadık. 10 yılda ilk defa kayyum atanma tehlikesi olan kulübü kara geçirdik. Bütün bunlar unutuldu. Arada 2 şampiyonluk ve Türkiye Kupası ile Süper Kupa var. Toplam 28 kupamız var 2,5 yılda. Bu transfer döneminde sadece bonservise 680 bin avro verdik. Limitleri aşmadık."
 
 
"Har vurup harman savuracak bir limitimiz yok"
 
Mustafa Cengiz, takım harcama limiti konusunda büyük bir yanılgının olduğunu vurgulayarak, "Bize 'Galatasaray'ın 600 milyon liraya yakın bir limiti var, niye kullanmıyorsunuz?' diyorlar. Yahu güzel kardeşim o bütün ücretler dahil. Sizin harcayacağınız para değil. Bütün teknik kadro, sporculara ve menajerlere ödenenden sonra elde kalan para. Bizim har vurup harman savuracak bir limitimiz yok." şeklinde konuştu.
 
Takımın yıllık 60 milyon avro gideri bulunduğuna dikkati çeken Cengiz, "Denk geliyor neredeyse. Son 3 günde 20 milyon liralık bir rahatlamaya ulaştık fakat teknik kadro haklı olarak, 'Biz laf olsun torba dolsun diye transfer yapamayız. En azından Etebo ayarında orta saha almalıyız.' dedi. Taraftar bize her şeyi diyebilir, taraftar haklı. Buna kızmıyorum, anlayışla karşılıyorum. Bize 'Siz de her türlü hileyi neyse adı artık yapın, satın ve alın.' diyorlar. Hayır efendim, biz böyle bir şey yapamayız. Bizden bunu istemeyin. Galatasaray asla yanlış yollara tevessül etmez. Dürüstlük ve doğruluk içinde cezamız neyse onu çekeriz. Galatasaray örnek olmak durumundadır. Felek diyeyim, felek beni şahsen de vuruyor. Her türlü esbab-ı cefasını toplasın gelsin. Eğer biz Galatasaray yolunda bir azimetten ve iyilikten dönersek, ondan daha kahpe olamayız." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Pandemi dönemi olmasa 50 kere seçime giderdik"
 
Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, transferde dikkatli hareket etmeleri gerektiğine vurgu yaparak, "Transfer konusunda başarısız olduğuma inanmıyorum. Galatasaray bir dünya markasıdır. Galatasaray'ın yarattığı algı efekti dünya çapında dev bir efekttir. Biz rastgele futbolcuyu alamayız. Paraları bastıramayız. Bizden böyle bir şey beklemesinler, neye mal olursa olsun. Pandemi dönemi olmasa 50 kere seçime giderdik. Biz bu laflara dayanamayız. Kurgulanmış algılara, sosyal medyadaki birtakım operasyonlara yüz veremeyiz." açıklamasında bulundu.
 
Transferde fazla para harcayacak durumda olmadıklarını dile getiren Cengiz, şunları kaydetti:
 
"Çok futbolcu transfer etmek, transferde çok para harcamak... Yani babanızın parasını harcar gibi kulübü borçlandırmak Galatasaray'ın tarzı değil. Galatasaray kültüründe bu yok. Bize 'Çok dürüst konuşuyorsunuz, menajerlere yüzde 90 verdiniz.' dediler. Beni ilgilendirmez. Ben futbolcu ve maliyetine bakarım. Menajer ile futbolcu arasındaki durum beni hiç ilgilendirmez. Ben çıkan paraya bakarım. Şeffaf olarak açıklıyoruz, bunu federasyona veriyoruz. Bazı gazeteciler mal bulmuş mağribi gibi buna yapışmasın. Yapmasınlar, lütfen. Yüksek ücretle, olmayan ücretle futbolcu transfer ettirip, tonlarca oyuncu alıyorsak bizi sorgulayın. Gerçeklerin bir gün ortaya çıkma huyu vardır. Bizim de sağlığımızın patlayacağı bir nokta elbet olur. Benim urlar bir senede başlamış. Bir yıllık, 6 aylık ve 3 aylık. 'Beni eleştirmeyin, urum yeniden çıkar.' demiyorum. Zannetmiyorum çünkü bizde kafa olsaydı, bütün yöneticiler için söylüyorum, şimdi karşınızda olmazdım. Torunumla 'Galatasaray maçı ne zaman seyircili oynanacak.' diye dua ederdim."
 
Cengiz, Fatih Terim'in Kasımpaşa maçının son bölümünde soyunma odasına gitmesiyle ilgili olarak, "Hocamızın da haklı olarak yüreği yanmış. İlk defa maçı erken bıraktı. Bunları konuştuk. Uzatma için en az 8,5 dakika vermesi lazım, 5 dakika vermiş. Hoca buna isyan etti. Tepkisine ben karışamam. İstediği tepkiyi verebilir. Ben onu yönlendiremem. Federasyon, maçın, milli maç nedeniyle pazartesi gününe alınamayacağını söyledi." ifadelerini kullandı.
 
 
"Teklifler oldu ancak bizim istediğimiz noktada değildi"
 
Mustafa Cengiz, bazı futbolcularına transfer teklifleri geldiğini dile getirerek, "Belli futbolcularımıza teklifler oldu ancak bizim istediğimiz noktada değildi. Biz bunun için yapmadık zaten. Futbolcularımıza ekim ayına kadar bütün borcumuzu ödedik. Üçü hariç, bunlardan biri de bizimle değil. Çıksın başka kulüpler de söylesin. 550 milyon lira verginin 320 milyon lirasını ödedik. Diğer kulüpler de söylesin. Kalan borcu da halledeceğiz. Kimse aldığı futbolcuyu ve verdiği vergiyi söylemiyor. Benim futbolcularımın tamamı değerli. Türkiye'nin en kaliteli kadrosuna sahibim. Bir ayağımız çukurda, öbür ayağımız da girdiğinde gelecek yönetimlere tertemiz bir Galatasaray bırakmalıyım. Alnım ak gezmeliyim. Ben 100 milyon avro harcamayı bilmiyor muyum? Ben bilmiyor muyum 6 milyon avro yıllık ücret vermeyi. Birine 5 milyon verdik. Hepsi düzelecek. Biz de hata yapıyoruz. Bunlar altından kalkılamayacak hatalar değil." şeklinde görüş belirtti.
 
"Galatasaray için bin kere ölürüm"
 
Kendi dönemlerinde hiç olağanüstü mali genel kurul yapılmadığına dikkati çeken Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Orada hep ek bütçe istenirdi. Yüzde 5 bütçe aşımında mali genel kuruldan yetki almak durumundasınız. Eğer yapmazsanız, o yüzde 5 ve artı farkı siz ödemek zorundasınız. Yapmadık. Faaliyet karlarında artıdayız. Geçmiş 200 milyon doları da bir şekilde temizleyeceğiz. Benim yönetim kurulu arkadaşlarımın moralini bozmayın. Sevgili taraftarıma diyorum, karpuz kesmekle yürek soğumaz. Küfür etmekle yürek soğutamazsınız. Bunu yapmayın. İstirham ediyorum. Sağlık ve tedavi açısından dünyada benim gibi bir örnek yok. Tıp doktorlarının dediği bu. Neyse buna girmeyelim şimdi. Millet 'Kendini mi acındırıyor?' diyecek. Turp gibiyim. Herkes elinden geleni ardına koymasın. Ben bu Galatasaray için bin kere ölürüm. Ölüm nereden nasıl gelirse gelsin. Biz Che mantığındayız. Aynı zamanda mütevekkiliz. Her şeye katlanırız ama ben Galatasaray'ın ebediyen yaşaması için varım."

11 günde 4 milli maç

Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor

21.09.2026 22:20:00
Haber Merkezi
 
11 günde 4 milli maç
11 günde 4 milli maç
Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor.

A Milli Futbol Takımı için yeni milli mesai başlıyor. Türkiye, 2026-27 UEFA Uluslar Ligi A Ligi 1. Grup'taki ilk maçında Fransa'yı ağırlayacak. Karşılaşma 25 Eylül Cuma günü saat 21.45'te Kocaeli Stadyumu'nda oynanacak.

TÜRKİYE İLK KEZ A LİGİ'NDE

Ay-Yıldızlı ekip, UEFA Uluslar Ligi tarihinde ilk kez A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin grubunda Avrupa futbolunun önemli ekiplerinden Fransa, İtalya ve Belçika yer alıyor.

Türkiye'nin bulunduğu A Ligi 1. Grup'ta şu anda tüm takımlar 0 puanda. Dolayısıyla Fransa karşılaşması, grubun ilk puan mücadelesi olacak.

İLK İKİ MAÇ TÜRKİYE'DE

Milli Takım, gruptaki ilk iki karşılaşmasını kendi sahasında oynayacak:

25 Eylül Cuma

Türkiye – Fransa
21.45 | Kocaeli Stadyumu

28 Eylül Pazartesi

Türkiye – İtalya
21.45 | Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu

Ardından milliler peş peşe iki deplasmana çıkacak. 2 Ekim'de Belçika, 5 Ekim'de ise İtalya ile deplasmanda karşılaşacak.

SON İKİ MAÇ KASIMDA

Türkiye'nin grup aşamasındaki son iki maçı ise kasım ayında oynanacak. Ay-Yıldızlılar 12 Kasım'da Belçika'yı İzmir'de, 15 Kasım'da ise Fransa'yı deplasmanda karşılayacak.

Amedspor’dan Beşiktaş’a büyük darbe: 3-2

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, sahasında Beşiktaş’ı 3-2 mağlup etti

20.09.2026 22:21:00
Haber Merkezi
 
Amedspor’dan Beşiktaş’a büyük darbe: 3-2
Amedspor’dan Beşiktaş’a büyük darbe: 3-2
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, sahasında Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti. Diyarbakır'da büyük heyecana sahne olan karşılaşmada ev sahibi ekip ilk yarıda bulduğu iki golle üstünlüğü ele geçirirken, Beşiktaş'ın geri dönüş çabası sonuç vermedi.

Amedspor fırtına gibi başladı

Diyarbakır Stadyumu'ndaki karşılaşmaya hızlı başlayan Amedspor, 13. dakikada Gift Orban ile öne geçti. Ceza sahası dışından etkili bir vuruş yapan Orban, takımını 1-0 öne taşıdı.

Ev sahibi ekip 22. dakikada Dia Saba ile farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası dışından gönderilen yerden sert şut ağlarla buluştu ve skor 2-0 oldu. Amedspor ilk yarının kalan bölümünde üstünlüğünü koruyarak soyunma odasına iki farklı önde gitti.

Beşiktaş farkı bire indirdi



İkinci yarıya daha etkili başlayan Beşiktaş, 55. dakikada Dusan Vlahovic ile farkı bire indirdi.

Ancak siyah-beyazlıların sevinci uzun sürmedi. Amedspor, 59. dakikada Furkan Soyalp ile yeniden iki farklı üstünlüğü yakaladı: 3-1.

Son bölüm nefes kesti

Karşılaşmanın son bölümünde Beşiktaş yeniden baskısını artırdı. Amedspor 84. dakikada Cisse'nin ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Beşiktaş, uzatma dakikalarında kazandığı penaltıyı 90+8. dakikada Orkun Kökçü ile gole çevirdi ve skor 3-2'ye geldi.

Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Amed Sportif Faaliyetler'in 3-2'lik galibiyetiyle sona erdi.

Amedspor liderliğe yükseldi

Bu sonuçla Amed Sportif Faaliyetler puanını 13'e yükselterek milli araya lider girdi. Beşiktaş ise 12 puanda kaldı.

Fenerbahçe’den tarihi fark: 8-0

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Eyüpspor'u 8-0 mağlup ederek kulüp tarihinin ligdeki en farklı galibiyetine imza attı

20.09.2026 19:32:00 / Güncelleme: 20.09.2026 19:35:30
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’den tarihi fark: 8-0
Fenerbahçe’den tarihi fark: 8-0
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Eyüpspor'u 8-0 mağlup ederek kulüp tarihinin ligdeki en farklı galibiyetine imza attı. Sarı-lacivertliler milli araya büyük moral ile girdi.

Chobani Stadı'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, 5. dakikada Greenwood'un penaltı golüyle öne geçti. 7. dakikada Vedat Muric farkı ikiye çıkarırken, Kosovalı golcü 21. dakikada bir kez daha sahneye çıktı.

dakikada Guendouzi, 45+1'de ise İrfan Can Kahveci'nin golleriyle ilk yarı 5-0 sona erdi.

İkinci yarıda da baskısını sürdüren Fenerbahçe, 47 ve 55. dakikalarda Muric'in golleriyle skoru 7-0'a taşıdı. 80. dakikada Greenwood'un golü tarihi skoru belirledi: 8-0.

Tarihi galibiyet



Bu sonuçla Fenerbahçe, lig tarihinde rakiplerine karşı elde ettiği en farklı galibiyet rekorunu geliştirdi. Sarı-lacivertliler daha önce 7 farklı galibiyetlerle yetinirken, Eyüpspor karşısında 8 farklı üstünlüğe ulaştı.

Muric'ten dört gol



Gecenin yıldızı ise 4 gol atan Vedat Muric oldu. 7, 21, 47 ve 55. dakikalarda fileleri havalandıran golcü oyuncu, ligdeki gol sayısını 6'ya yükseltti.

Greenwood iki golle galibiyete katkı verirken, Guendouzi bu sezonki ilk golünü kaydetti. İrfan Can Kahveci ise 476 gün sonra Fenerbahçe formasıyla ligde gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe, 8-0'lık tarihi galibiyetin ardından milli araya moralli girdi.

8 gol atılan maçta kazanan Manchester City

Premier Lig'in 5. haftasında Manchester City sahasında karşılaştığı Sunderland'ı 5-3'lük skorla mağlup etti ve 5'te 5 yaptı

20.09.2026 18:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
8 gol atılan maçta kazanan Manchester City
8 gol atılan maçta kazanan Manchester City
Premier Lig'in 5. haftasında Manchester City sahasında karşılaştığı Sunderland'ı 5-3'lük skorla mağlup etti ve 5'te 5 yaptı.

Premier Lig'in 5. haftasında Manchester City evinde Sunderland ile mücadele etti. Manchester ekibi, ilk yarısını 3-2 önde tamamladığı karşılaşmadan 5-3'lük skorla galip ayrıldı.

Ev sahibi takımda golleri 9. dakikada Enzo Fernandez, 29. dakikada Rayan Cherki, 43 ve 57. dakikada Antoine Semenyo ve 81. dakikada da Erling Haaland kaydetti. Konuk ekipte ise 12, 33 ve 59. dakikada attığı gollerle Brian Brobbey hat-trick yaptı.

Bu sonuçla Manchester City, ligde 5'te 5 yaptı. Sunderland ise 3. yenilgisini aldı ve 4 puanda kaldı.

Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, iki günlük süreçte beklenenden çok daha iyi bir performans sergilediklerini söyledi

20.09.2026 11:05:00
İhlas Haber Ajansı
 
Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'
Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'
Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, iki günlük süreçte beklenenden çok daha iyi bir performans sergilediklerini söyledi
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı 4-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktörü Thomas Reis, değerlendirmelerde bulundu.

"İki günün ardından çok önemli bir performans"

Galatasaray karşısında takımının savunma ve hücumdaki performansına dikkat çeken Reis, "Çok mutlu olduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Sadece, sizin de bildiğiniz gibi, iki günlük bir süreç sonrasında takımla beraber bu maça çıkma fırsatı bulduk. Aslında belki de bizden beklenmeyen derecede çok yüksek, çok iyi bir performans gösterdiğimizi söyleyebilirim bugün. İyi savunma vardı, iyi hücum vardı. Çok önemli bir galibiyet oldu bizim adımıza" ifadelerini kullandı.

"Taraftarlarımızın benim yanımda olması çok önemliydi"

Karşılaşmada taraftarların verdiği desteğin kendisi açısından özel olduğunu belirten Reis, "Gerçekten çok önemli bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum takım olarak. Taraftarlarımız için de ayrıca çok mutluyum. Onların buraya gelişi, destekleyişi çok önemliydi bizim adımıza. İlk kez ben de taraftarlarımızın bana karşı değil, benim yanımda olduğu bir durum yaşadım burada. Dolayısıyla benim adıma da önemli bir galibiyet oldu. Çok özel bir galibiyet olduğunu ifade edebilirim" diye konuştu.

"Geçmiş geçmişte kaldı"

Göreve gelmeden önceki süreç hakkında fazla konuşmak istemediğini vurgulayan Reis, bundan sonraki döneme odaklandığını söyledi. Reis, "Öncelikle burada olmadığım dönem hakkında aslında çok fazla konuşmak istemiyorum. Geçmiş geçmişte kaldı. Şu an ben takımın geleceği için buradayım. Oyuncularımızı daha iyi hale getirebilmek, daha iyi bir oyun ortaya koyabilmek için buradayım. Geçmişle ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

"60-70. dakikalardan sonra yorgunluk gördük"

Takımın fiziksel durumuna da değinen Reis, karşılaşmanın son bölümünde bazı oyuncuların yorulduğunu belirterek, "Bugün ilk izlenimlerim maç hakkında, harika bir maç oldu bizim adımıza. Gerçekten çok iyi bir maç çıkardığımızı söyleyebilirim. Ama çok iyi maç çıkardığımızı söylerken birkaç detayı da eklemek gerekir. 60-70. dakikalardan sonra bazı oyuncularımızın biraz yorulduğunu gördük. Bunun üzerine elbette çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Her şey üzerine çalışacağız"

Milli arayı takımın gelişimi açısından değerlendirmek istediklerini belirten Reis, milli takımlara gidecek oyuncular nedeniyle tam kadro çalışma fırsatı bulamayacaklarını söyledi. Reis, "Milli arada bu çalışma fırsatını bulacağız ama milli arada bu durum çok kolay olmayacak. Sizin de bildiğiniz gibi milli takımlarına gidecek çok fazla oyuncumuz var. Onlarla çalışma fırsatı bulamayacağız. Ama tabii ki burada olan arkadaşlarımızla birlikte, milli takıma giden arkadaşlarımızın dönmesiyle birlikte savunmayı çalışacağız, hücumu çalışacağız, fiziksel kondisyonu çalışacağız. Her şey üzerine çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var"

Önlerinde yoğun bir fikstür bulunduğuna dikkat çeken Alman hoca, bütün oyuncularından maksimum verim almak istediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Milli ara sonunda sizin de bildiğiniz gibi birçok maç oynayacağız ve bütün oyunculara, oyuncuların en iyi haline ihtiyacımız var. Takımıma böyle bir başlangıç için teşekkür ediyorum."

"Yeni bir macera, yeni bir dönem başladı"

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, milli ara sonrasında karşılaşacakları Samsunspor maçına ilişkin ise, "Bu galibiyetten dolayı mutlu olan taraftarlara çok teşekkür ederim. Milli ara sonrası Samsunspor ile oynayacağız. İki takım arasındaki maçların derbi olduğunu ve iki takım arasında rekabet olduğunu biliyorum. Samsunspor'dan ayrılırken beni havaalanına uğurlamak için gelen taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Beni o zaman çok mutlu etmişlerdi" dedi.

"Yeni bir macera, yeni bir dönem başladı"

Artık Trabzonspor'daki yeni görevine odaklandığını vurgulayan Reis, "Ama artık yeni bir macera, yeni bir dönem başladı. Aslında dinlenmem gerek. Kendimi çok da yorgun hissediyorum. Pazartesi bir maç oynadık, bugün de bir maç oynadık. Yorucu ama harika bir hafta oldu benim adıma" diye konuştu.

Başakşehir’den farklı galibiyet: 4-0

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Başakşehir FK, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği’ni 4-0 mağlup ederek 4 maçlık galibiyet hasretine son verdi

19.09.2026 23:16:00
Haber Merkezi
 
Başakşehir’den farklı galibiyet: 4-0
Başakşehir’den farklı galibiyet: 4-0
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Başakşehir FK, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 4-0 mağlup ederek 4 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip maça hızlı başladı. 9. dakikada Andreas Skov Olsen'in golüyle Başakşehir 1-0 öne geçti.

Shomurodov sahneye çıktı

33. dakikada Eldor Shomurodov savunma arkasına sarkarak kaleci İrfan Can Eğribayat ile karşı karşıya kaldı ve düzgün vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. İlk yarı Başakşehir'in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Başakşehir, 51. dakikada penaltı kazandı. Selke'nin ceza sahasında yerde kalmasının ardından hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. 53. dakikada Davie Selke penaltıyı gole çevirerek skoru 3-0 yaptı.

Shomurodov skoru belirledi

Karşılaşmanın 65. dakikasında Shomurodov bir kez daha sahneye çıktı. Skov Olsen'in pasında ceza sahasında topla buluşan Özbek golcü, düzgün vuruşuyla topu ağlara göndererek skoru 4-0 yaptı.

Bu sonuçla Başakşehir puanını 7'ye yükseltti ve dört maçlık galibiyet hasretini sona erdirdi. Gençlerbirliği ise 7 puanda kaldı. Başakşehir gelecek hafta Konyaspor deplasmanına çıkacak; Gençlerbirliği ise sahasında Amedspor'u ağırlayacak

Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor


 
Dünyanın en iyi yol koşucuları, bu hafta sonu Kopenhag'da binlerce amatör atletle birlikte sokakları paylaşacak. Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe bu etkinliği 'koşuda insanlığın olağanüstü bir gösterisi' olarak tanımladı.

19.09.2026 01:10:00
Yaşar Cebesoy
 
Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor
Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor

Kopenhag'da düzenlenecek 26. Dünya Atletizm Yol Koşusu Şampiyonası'nda bir mil (1608 metre), 5 kilometre ve yarı maraton (21.1 kilometre) dallarında altı dünya şampiyonluğu belirlenecek. Elit yarışlar, Danimarka başkentinde iki gün sürecek bir koşu festivalinin parçası olacak.
18 Eylül'de düzenlenen etkinlik öncesi basın toplantısında konuşan Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe, katılımın Dünya Atletizm Şampiyonası'nın temel direklerinden biri olduğunu vurguladı ve Kopenhag'ın her seviyeden koşucuyu bir araya getiren bir formatı benimsemesini övdü. Coe, "Bu hafta sonu, koşu sporunda insanlığın olağanüstü bir gösterisi oldu. Dünya Atletizm Federasyonu'ndaki temel prensiplerimizden biri olan katılımın, bu hafta Kopenhag sokaklarında bu kadar açık bir şekilde sergilenmesinden çok memnunum" dedi.

Bu, Kopenhag'ın zaten aşina olduğu bir kavram. Şehir, 2014 yılında Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı; bu etkinlik, elit bir küresel şampiyonanın yanı sıra kitlesel katılımlı yarışların düzenlenmesi modelinin öncülerinden biriydi. Kopenhag Şehri Kültür, Eğlence ve Vatandaş Hizmetlerinden Sorumlu Belediye Başkanı Christopher Røhl, küresel yol koşusu şampiyonasının geri dönüşünün bu mirası geliştirmek için bir fırsat sağladığına inanıyor. Christopher Røhl, şunları söyledi: "Kopenhag, dünya standartlarında sporun ve kitlesel katılımın bir arada olabileceğini gösterdi. İster ilk milinizi, ister ilk 5 kilometrenizi koşuyor olun, ister dünya şampiyonluğu için yarışıyor olun, hepiniz aynı etkinliğin bir parçasısınız. Kopenhag'da güçlendirmek istediğimiz koşu topluluğu işte bu türden bir topluluk."

Koşu Danimarka'da da yaygınlaşıyor

2023 Kopenhag Yarı Maratonu'nun galibi Danimarkalı Jacob Sommer Simonsen, memleketi olan şehirde bu sporun popülaritesinin hızla arttığını dile getirerek, "Danimarka'da, özellikle de Kopenhag'da, koşunun ve özellikle de yol koşusunun nasıl geliştiğini ve patlama yaşadığını görmek inanılmaz. Koşunun bu kadar popüler olduğu bir dönemin parçası olmak harika, bu yüzden her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum" dedi.

Şampiyonlar yarışacak

Binlerce kişi kişisel mücadeleleri için Kopenhag sokaklarına dökülürken, altı dünya şampiyonluğu için verilecek mücadele oldukça çetin geçecek gibi görünüyor. Olimpiyat 1500 metre bronz madalyası sahibi Yared Nuguse, Budapeşte'de düzenlenen ilk Dünya Ultimate Atletizm Şampiyonası'nda yarıştıktan sadece birkaç gün sonra yolda bir mil yarışına katılıyor. ABD'li orta mesafe yıldızı, sezonunu Kopenhag'da sonlandıracak ve yüksek bir başarıyla bitirmeye hazır olduğuna inanıyor. Nuguse, "Şu anda hayatımın en iyi formundayım. Gösterdiğim performansa bakılırsa, gerçekten iyi bir yarış çıkarmaya çok hazır olduğumu biliyorum" dedi.

Agnes Ngetich yarı maraton koşacak

Kenyalı rekortmen kadın atlet Agnes Ngetich için Kopenhag, üç farklı zeminde elde edeceği olağanüstü üç zaferden birini tamamlama fırsatı sunuyor.
Kenyalı atlet, yıla Tallahassee'deki Dünya Kros Şampiyonası'nda büyük kadınlar kategorisinde birincilik kazanarak başladı, ardından Monaco Diamond League'de 3000 metrede dünya lideri konumunda ezici bir zafer elde etti. Şimdi ise 10 km dünya rekorunun sahibi, dikkatini yarı maratona çeviriyor. Ngetich. "Güçlü bir kadromuz var ve elbette herkes şampiyonluğu istiyor ama burada kazanmak benim hayalim. Eğer bir madalya kazanırsam, sezonu güzel bir şekilde kapatmış olacağım" dedi.

Farklı şeyler devam edecek

Dünya Atletizm Federasyonu Coe ise basın toplantısının sonunda şunları söyledi: "Uluslararası bir federasyon olarak, her zaman farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu bizim için gerçekten çok önemli. İnovasyon, daha önce kimsenin yapmadığı farklı bir şey yapmaya cesaret etme, yılmama azmi ve gerçekten uygulama odaklı olma yeteneği sayesinde ortaya çıkar. Ve bu hafta sonunun amacı da tam olarak bu."

Beşiktaş coştu, Marsilya dağıldı!

UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Marsilya’yı Tüpraş Stadı’nda konuk eden Beşiktaş, rakibini 4-1 mağlup ederek lige 3 puanla başladı

18.09.2026 00:04:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş coştu, Marsilya dağıldı!
Beşiktaş coştu, Marsilya dağıldı!
UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Marsilya'yı Tüpraş Stadı'nda konuk eden Beşiktaş, rakibini 4-1 mağlup ederek lige 3 puanla başladı. Siyah-beyazlıların gollerini İlhan Fakılı, Vaclav Cerny, Amir Murillo ve Ernest Poku kaydetti.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi lig aşamasının ilk haftasında Fransız temsilcisi Marsilya ile karşılaştı. Tüpraş Stadı'nda oynanan mücadelede siyah-beyazlılar özellikle ikinci yarıdaki etkili futboluyla farklı galibiyete uzandı.

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER



Beşiktaş karşılaşmaya hızlı başladı. 15. dakikada İlhan Fakılı, Olaitan'ın savunma arkasına gönderdiği pası iyi değerlendirerek kaleciyi mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Marsilya bu gole 29. dakikada Keyliane Abdallah ile karşılık verdi. Savunma arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Abdallah, yerden vuruşuyla skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA BEŞİKTAŞ FARKI AÇTI



İkinci yarıya baskılı başlayan Beşiktaş, 56. dakikada Vaclav Cerny ile yeniden öne geçti. Orkun Kökçü'nün taşıdığı hızlı atakta sağ tarafta topla buluşan Cerny'nin şutu uzak direğe çarparak ağlarla buluştu: 2-1.

Bu golden yalnızca üç dakika sonra sahneye Amir Murillo çıktı. Beşiktaş'ın baskısı sonucunda oluşan pozisyonda Murillo'nun golüyle fark ikiye yükseldi: 3-1.

POKU SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Beşiktaş'ın genç oyuncusu Ernest Poku, 81. dakikada skoru belirleyen golü attı. Olaitan'ın sol kanattan arka direğe gönderdiği topu tamamlayan Poku, siyah-beyazlı formayla Avrupa'daki ilk golünü kaydetti ve skoru 4-1 yaptı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Beşiktaş, Marsilya'yı 4-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'ne 3 puanla başladı.

MAÇIN GOLLERİ

15' İlhan Fakılı: Beşiktaş 1-0 Marsilya

29' Keyliane Abdallah: Beşiktaş 1-1 Marsilya

56' Vaclav Cerny: Beşiktaş 2-1 Marsilya

59' Amir Murillo: Beşiktaş 3-1 Marsilya

81' Ernest Poku: Beşiktaş 4-1 Marsilya
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.