logo
29 NİSAN 2024

"Galatasaray beni çok istemişti"

Denizlispor'un deneyimli oyuncusu Olcay Şahan, eski takımı Beşiktaş'ın başkanı Ahmet Nur Çebi'nin siyah-beyazlı ekibi eski günlerine döndüreceğine inandığını söyledi.
06.01.2020 12:50:00
"Galatasaray beni çok istemişti"
"Galatasaray beni çok istemişti"
Olcay Şahan, Yukatel Denizlispor'un ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdüğü Antalya'nın Kundu Turizm Merkezi'nde sorularını yanıtladı. Beşiktaş'ın kötü başladığı sezonda toparlandığını belirten Olcay, "Başarıya bakarsak puan açısından kötü bir puan durumunda değiller. İlk haftada Sivasspor'a karşı oynuyorlar, kazandıkları zaman neredeyse liderle kafa kafaya oluyorlar. İyi bir gidişatları var. Ahmet Nur Çebi Başkanımız ben ilk geldiğimde o da oradaydı, ikinci başkandı. Çok inandırıcı, cana yakın, futbolculara bir baba gibiydi. Bazen maçlara gittiğimizde prim olmadığında o gelirdi, kendi cebinden bize prim verirdi. Kulübü, camiayı, futbolcuları benimsemişti, aynı seviyede devam edeceğini görüyorum. Ahmet Nur Çebi'nin Beşiktaş'ı eski günlerine getireceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın zorlu dönemlerden daha önce de geçtiğini kaydeden deneyimli futbolcu, "Bazen bir adım geriye atmak, sonraki adımı iki adım gibi atmak gibi bir şey. Feda sezonunda hep genç, yetenekli oyuncular geldi. İki sene boyunca Türkiye'de bizden çok bahsedildi, şampiyon olmadık, ikinci, üçüncü olduk ama en iyi futbolu oynadık. Taraftarların kalplerini kazandık. O iki senede gönüllerin kahramanıydık, şampiyonuyduk. Maddi olarak toparladıktan sonra birkaç takviyeyle iki sene üst üste şampiyon olduk. Şu an o futbolcu kalitesi var, bu takıma takviye olmasa bile Beşiktaş forması şampiyonluğa oynar." şeklinde konuştu.

"Denizlispor'un üst sıraları hedeflemesi gerek"

Denizlispor'un, teknik direktör Mehmet Özdilek'in takımın başına gelmesiyle daha iyi bir duruma geldiğini ifade eden Olcay Şahan, şunları kaydetti: "Denizlispor 20'ye yakın futbolcu getirdi, uyum sağlamak kolay değildi. Mehmet Hocamızın gelmesiyle takımın kalitesi daha çok ön plana çıktı. Birlik, beraberlik Mehmet hocamızla daha iyi oldu. Hücum hattımız zengin ama yaptığımız önemli şeylerden biri defansif oynamamız. Baktığınızda bizim iki 5-1'lik kaza maçımız var, onları çıkarsak ligin en az gol yiyen takımlarından biriyiz. Deplasmanda da puan açısından en iyi ilk iki takımdan biriyiz. İkinci yarı birkaç takviyeyle daha iyi olacağına eminim. Çoğu kişi Denizlispor'un ligde kalırsa başarılı olacağını düşünüyor. 10 sene sonra Süper Lig'de oynayan bir takımın ligde kalması tabii ki bir başarıdır ama kadro kalitesine baktığınızda Denizlispor'un ligde kalması değil ligde üst sıraları hedeflemesi gerek. Taraftara, camiaya, şehre bakıyorum, 10 sene büyük kayıp. Beklemediğim kadar güzel bir şehir, taraftarları takımlarına bağlı, tutkulu..."

Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor, ligde de Galatasaray ile zorlu maçlar oynayacaklarını vurgulayan Olcay, "Galatasaray'ı ilk maçta yenmiştiniz, şimdi deplasmanda oynayacaksınız. Böyle maçlar senin için ne ifade ediyor?" sorusuna, "Benim için normal bir maç. Galatasaray'a karşı çok maçım var. Benim için içimde sadece bir tık daha fazla önem taşıyan maçlar Beşiktaş ve Trabzonspor maçları olur; eski takımlarım olduğu için. Geri kalan maçların hepsi normal lig maçı, her maça aynı hedefle, aynı istekle sahaya çıkıyorum." cevabını verdi.

Türkiye Kupası'nda da kendilerine güvendiklerinin altını çizen deneyimli futbolcu, "Kupanın ilk turlarında genelde oynamayan oyuncular oynadı. Maç eksiklerini gidermek için iyi bir fırsattı. Son 16'ya kaldık. Tabii ki hedefimiz finale kadar gitmek. Maça çıkarken her zaman kazanmaya oynarsın. Bizim de ilk hedefimiz son 8'e kalmak." diye konuştu.

Trabzonspor'un Ünal Karaman ile yollarını ayırması

Olcay Şahan, eski takımlarından Trabzonspor'un teknik direktör Ünal Karaman ile yollarını ayırması hakkında ise, "Ünal hocayı seviyorum. Karakteriyle, insan olarak sevdiğim bir hoca. Orada belki bir dönem kötü şeyler yaşamış olabilirim ama yine de hayırlısı diyorum. Aslında Ünal hoca ile devam etselerdi daha başarılı olacaklarına inanıyordum. Her şeyin hayırlısı, belki böyle daha hayırlı olmuştur. İkinci yarıda iyi mi oldu, kötü mü oldu göreceğiz. Hüseyin Çimşir de 12 yaşından itibaren Trabzonspor'a hizmet eden bir isim. Hocalık kariyerinde ilk adımı da Trabzon'da yapması onun adına sevindirici. Trabzonspor kendi evladını benimsemiş, güvenmiş, inşallah başarılı olur." değerlendirmesinde bulundu. 

"Sezonun ikinci yarısı son yılların en güzel ikinci yarısı olacak." ifadesini kullanan Olcay, şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Sezon başı ligin kalitesi düşük; Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'ın kalitesi düşük, deniliyordu ama ben aynı fikirde değilim. Anadolu takımları getirdikleri futbolcularla kaliteyi yükselttiler. Şu an herkes herkesi yenebiliyor. İlk hafta Galatasaray'ı yendiğimizde Galatasaray'a inanılmaz bir eleştiri gelmedi. Çünkü Denizlispor'un takımına bakıyorlar, takımın kalitesini görüyorlar ve 'olabilir deplasmanda Denizlispor'a kaybedebilirsin, diyorlar. Şampiyonluk konusunda 'bir takım bir adım önde' diyemezsin. Şu an herkes şampiyon olabilir ama şampiyonluk konusunda büyük camiaların bir adım önde olacağını düşünüyorum. Sivasspor'un zirvede olması hakkı. İlk yarıda inanılmaz iyi ve doğru futbol oynadılar. Sivasspor'un son yıllarda sahada 7-8 yerli futbolcusu var, hepsi de uzun zamandır birlikte oynuyor." 

"VAR bence iyi bir şey, hataları en aza indiriyor"

Denizlisporlu futbolcu, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin kendilerini nasıl etkilediğini şu sözlerle anlattı: "Sevinmede, beklemede biraz heyecan oluyor. Yeni bir teknoloji bulduk, VAR'dan haber beklerken, yedek kulübesinde baktığımızda zaten Ipad'den izlenmiş oluyor. Gol olup olmadığını biliyoruz. Mesela, Trabzon maçında ikinci golü yediğimizde topu santraya getirdik. Hocaya doğru baktığımda, hoca at topu geriye demişti. Onlar ofsayt olduğunu görmüştü. Topu aldım, kaleciye vurdum, orada hemen bir diyalog içinde doğruyu görebiliyoruz. VAR bence iyi bir şey, hataları en aza indiriyor. Türkiye'deki sorun VAR'dan ziyade, yorum. Türkiye'de yorumcu kanalları, abartı fazla. Almanya'dan arkadaşım Türkiye'ye gelmişti Lig TV döneminde, maçtan sonra Lig TV'de bir pozisyon tartışılıyor ve 50 kere gösteriliyor, ofsayt mı, değil mi diyerek. Arkadaşım da Türkçe anlamıyor, bana 'Bu pozisyonu gol olana kadar gösteriyorlar değil mi?' diyorlar. Almanya'da doğdum büyüdüm, yorumcuların böyle hakem eleştirisi yok. Hoca değişikliği düşünebilir miydi, oyuncunun performansı düşük müydü gibi tartışmalar oluyor. Türkiye'de gökyüzüne kaldırmak çok kolay, yerin dibine vurmak daha da kolay. Hakemleri eleştirmek en kolayı, futbolda en son konuşacağımız konu hakemdir. Futbol oynuyoruz, para kazanıyoruz ama o kadar da abartmamak gerek. Sabah kalktığımızda hasta olabiliriz, ailevi sorunumuz olabilir... Sahaya çıkınca elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz, bazen olmuyor. Televizyonlarda eleştiriler abartılı olduğu için bu futbolcuları, taraftarları, hakemleri etkiliyor. İnsanlarımız pozitif bakmaya çalışsa bu kadar hata olmayacağına inanıyorum. Hep negatif olunduğu için daha çok hata oluyor, çünkü herkes tedirgin oluyor."

"Avrupa'da artık Türk futbolcular aranıyor"

Almanya'da futbol oynadığı dönemde kaybettikleri maçlardan sonra bile taraftarların kendilerine alkışlarla destek verdiğini anlatan Olcay Şahan, "Bu maalesef Türkiye'de yok. Türkiye'de geçen hafta kötüydün diye bir sonraki maçta sahaya çıkarken yuhalanmaya başlıyorsun. Üzücü. Ülke olarak çoğu şeyi geliştirdik, Avrupa'da artık Türk futbolcular aranıyor. Almanya'da bir Türk olarak oynayabilmen için Alman'dan 2 değil 4 kat daha iyi olman gerekiyor. Bir kat daha iyi olduğunda 'boş ver yabancıyı Alman'a destek çık' diyorlardı. Niye? Kendi adamını istiyorlardı. Türkiye'de tam tersi yabancıya daha çok değer veriliyor. Başımızın üstünde yerleri var, yanlış anlaşılmasın ama hangi ülkede olduğumuzu, hangi millet olduğumuzu, Türklerin daha çok değerli olması gereken yerdeyiz. Yabancı ülkelerde hep böyle. Kendi adamları daha değerli oluyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Borussia Mönchengladbach'ta oynadığı dönemde haksızlığa uğradığını da aktaran Olcay, "Mönchengladbach'ın ikinci takımında oynarken bir Alman oyuncu ile A takım idmanlarına çıktık. Birimizi profesyonel yapacaklardı. Ben, ondan sadece biraz daha iyi olduğum için onu aldılar. Hala da oynuyor orada, Tony Jantschke. Ön liberoydu, ben de o zaman ön libero oynuyordum. Son 7-8 senedir kanat oynamaya başladım. Onu seçtiler, 10 senedir de hala orada A takımda. Şimdi o kadar kaliteli Türk futbolcularımız var ki Avrupa'dakiler hepsi bizim oyuncularımızı istiyor." ifadelerini kullandı.  Futbol oynamayı bıraktıktan sonra teknik direktörlüğü düşündüğünü kaydeden 32 yaşındaki futbolcu, "Benim de yaş geldi, gidiyor. Son yıllarım diyebilirim. Futbolcu kendine ne kadar çok bakarsa o kadar uzun vadeli oynayabilir. Bunun örneği zaten Emre Belözoğlu. Benim gözümde Türkiye'nin gelmiş geçmiş bir numaralı futbolcusu; kariyer, kalite ve futbolcu olarak. Ben de kendime iyi bakıyorum, oynayabildiğim kadar oynamak istiyorum. Son dönemlerde yaz-boz aldım, kitap aldım, idmanları genelde not alıyorum. Çünkü futboldan sonra hoca olmaya niyetim var. Bunu başarabileceğime inanıyorum." şeklinde konuştu.

"Galatasaray beni çok istemişti"

Beşiktaş'a transfer olmadan önce Galatasaray'dan transfer teklifi aldığını aktaran Olcay Şahan, şunları kaydetti: "Futbol hayatımda yaptığım bütün hamlelerden çok memnunum. Kaiserslautern ile ligden düştükten sonra Galatasaray beni çok istedi. Galatasaray ile görüşmüştüm. Anadolu takımlarının çoğu aramıştı ama büyük takımlardan sadece Galatasaray aramıştı. Galatasaray ile görüşmeler olurken devreye Beşiktaş girdi. Beşiktaş da benim takımımdı ve Beşiktaş'a transfer olduğumdan dolayı çok mutluyum. Çünkü Beşiktaş sayesinde ben Olcay Şahan oldum. Sonraki hamlem Trabzonspor'dan da çok memnunum. Trabzon'u görmem, camiayı, taraftarların sevgisini görmem beni çok mutlu etti... Denizlispor'da olduğum için de mutluyum. Ben bu camiayı benimsedim, bu takımın parçası olduğum için çok mutluyum. İnşallah gelecek yıllarda da Denizlispor'da futbol oynayabilirim."

AKP 'yasak' dedi, sendikalar ve partiler kararlı
Yine 1 Mayıs yine gerilim!
Türkiye, NATO Genel Sekreterliği için Rutte'yi destekleyecek
26 Nisan'da Erdoğan'la görüşmüştü
İsrail'den UCM'nin tutuklama kararı ihtimaline hazırlık
Büyükelçiliklere talimat geçildi
'Doktora olmayan mülakat neden öğretmen için var?'
Ayrımcılığa tepki gösterdi
Özel'den Yerlikaya'ya 1 Mayıs telefonu
'Kararı gözden geçirin'
Sinan Ateş cinayeti iddianamesi tamamlandı
22 kişi cinayetten yargılanacak
İstanbul'da müthiş yarış
Yağmur yağdı, dereceler güzelleşti
'AKP, 31 Mart'ta neden oy kaybetti' anketi
CHP'nin performansı 7. sırada
Oturma izni biten Kenyalı kadın kaçamadı
Soyunarak polise direnmeye çalıştı!
Su baskını ve yıldırım tehlikesine dikkat
Kuvvetli sağanak uyarısı
İzmirli 'Müslümcüler' Mustafa Keser'e tepkili
'Kendisinden özür bekliyoruz'
Hiç şut çekilmeyen maça inceleme istendi
Şüphe uyandıran maç istatistiği
Çukurova'da buğday üreticisi bekleyişte
Hasat yetişti fiyat belli değil
Üç AB ülkesi vize başvurusu almayı durdurdu
Vizesizi geçtik vizeyle bile hayal!
CNN International’dan İmamoğlu röportajı
'Muhalefetin en iyi umudu'
AKP 'yasak' dedi, sendikalar ve partiler kararlı
Yine 1 Mayıs yine gerilim!
Türkiye, NATO Genel Sekreterliği için Rutte'yi destekleyecek
26 Nisan'da Erdoğan'la görüşmüştü
İsrail'den UCM'nin tutuklama kararı ihtimaline hazırlık
Büyükelçiliklere talimat geçildi
'Doktora olmayan mülakat neden öğretmen için var?'
Ayrımcılığa tepki gösterdi
Özel'den Yerlikaya'ya 1 Mayıs telefonu
'Kararı gözden geçirin'
Sinan Ateş cinayeti iddianamesi tamamlandı
22 kişi cinayetten yargılanacak
İstanbul'da müthiş yarış
Yağmur yağdı, dereceler güzelleşti
'AKP, 31 Mart'ta neden oy kaybetti' anketi
CHP'nin performansı 7. sırada
Oturma izni biten Kenyalı kadın kaçamadı
Soyunarak polise direnmeye çalıştı!
Su baskını ve yıldırım tehlikesine dikkat
Kuvvetli sağanak uyarısı
İzmirli 'Müslümcüler' Mustafa Keser'e tepkili
'Kendisinden özür bekliyoruz'
Hiç şut çekilmeyen maça inceleme istendi
Şüphe uyandıran maç istatistiği
Çukurova'da buğday üreticisi bekleyişte
Hasat yetişti fiyat belli değil
Üç AB ülkesi vize başvurusu almayı durdurdu
Vizesizi geçtik vizeyle bile hayal!
CNN International’dan İmamoğlu röportajı
'Muhalefetin en iyi umudu'

Sakaryaspor Süper Lig için umutlandı

Sakaryaspor, play-off oynamayı garantiledi
29.04.2024 13:35:00
Anadolu Ajansı
Sakaryaspor Süper Lig için umutlandı
Sakaryaspor Süper Lig için umutlandı

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, ligin bitimine 2 hafta kala play-off oynamaya hak kazandı.

Ligin 32. haftasında deplasmanda Bitexen Giresunspor'u 90+6'ncı dakikada bulduğu golle 3-2 yenen Sakarya temsilcisi, bu sonuçla play-off oynamayı garantiledi. Ligin normal sezonunu üçüncü bitirecek takımın doğrudan finale yükseleceği play-off sisteminde 4, 5, 6 ve 7. sıradaki takımlar, finaldeki diğer ekip olmak için mücadele edecek.

Tuzlaspor'u konuk edecek ve Kocaelispor'la deplasmanda karşılaşacak olan 57 puanla 3'üncü sıradaki Sakaryaspor, kalan iki haftada yerini koruması halinde direkt final maçı yapacak. Ligin ilk yarısını 11 maçlık yenilmezlik serisiyle kapatan Sakarya temsilcisi, sahaya çıktığı 17 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 32 puanla devreyi 4'üncü sırada tamamladı.

İkinci yarıda inişli-çıkışlı performans sergileyen yeşil-siyahlı ekip, 15 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 25 puan topladı.

Sakaryaspor'un 2007-2008 sezonundan sonraki lig serüveni

2001-2002'den bu yana 9 sezon 1. Lig'de mücadele eden Sakaryaspor, 2 sezon ise Süper Lig'de yer aldı. Sakarya ekibi, 2004-2005 sezonunda 5 yılın ardından yükseldiği Süper Lig'i 32 puanla 16. sırada tamamlayarak küme düştü.

Bir sezon sonra Süper Lig'e yükselmeyi başaran yeşil-siyahlı ekip, 2006-2007 sezonunda tekrar 1. Lig'e düşmekten kurtulamadı. Sakaryaspor, 1. Lig'de toplamda 15 hafta lider kaldığı 2007-2008 sezonunda son haftalarda kaybettiği puanlardan dolayı ilk 2 dışında kaldı. Yeşil-siyahlı ekip, söz konusu sezonun play-off yarı finalinde normal süresi 2-2 biten maçta Boluspor'a penaltılarda 5-3 yenilerek elendi.

Bu sezonun ardından ekonomik sıkıntılar yaşayan Sakaryaspor, 3 sezon 1. Lig, 8 sezon 2. Lig, 4 sezon ise 3. Lig'de mücadele etti. Sakarya temsilcisi, geçen sezon play-off 1. turunda 120+2'nci dakikada kalesinde gördüğü golle Eyüpspor'a 1-0 yenilerek elendi. AA

Onuachu'dan müthiş performans

Ligde 6 maç aradan sonra forma giydiği Gaziantep FK maçında "hat-trick" yaparak gol sayısını 12'ye yükselten Nijeryalı santrfor, Trezeguet'yi geride bırakarak tekrar takımının en golcü oyuncusu konumuna geldi
29.04.2024 13:20:00
AA
Onuachu'dan müthiş performans
Onuachu'dan müthiş performans
Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında konuk ettiği Gaziantep FK'yi 4-2 yenen Trabzonspor'un Nijeryalı oyuncusu Paul Onuachu, "hat-trick" yaparak gol sayısını 12'ye yükseltirken, takımının tekrar en golcü oyuncusu konumuna geldi.

Sezon başladıktan sonra kiralık olarak İngiltere'nin Southampton takımından transfer edilen ve ilk olarak 5. haftadaki Beşiktaş maçında forma giymeye başlayan Nijeryalı santrfor, Afrika Uluslar Kupası ve sakatlığı nedeniyle 18 lig karşılaşmasında görev alabildi. En son ligde 11 Ocak'taki Yılport Samsunspor maçında gol atan Onuachu, Gaziantep FK maçıyla 109 gün sonra suskunluğunu bozdu. Onuachu, bu maçta fileleri 3 kez havalandırdı.

Bordo-mavili futbolcu, çok fazla görev alamamasına karşın 10 golü bulunan Mısırlı oyuncu Trezeguet'yi geride bırakarak takımına en fazla gol katkısı sağlayan isim konumuna geldi. 13 lig maçında bin 308 dakika görev alan Nijeryalı santrfor, 109 dakikaya 1 gol sığdırmayı başardı.

22 puanlık katkı

Trabzonspor, Onuachu'nun gol attığı 9 karşılaşmada 7 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. Ligde 58 puanla 3. sırada yer alan bordo-mavili takım, Nijeryalı oyuncunun gol attığı maçlarda 22 puanı hanesine yazdırdı. Karadeniz ekibi, Nijeryalı oyuncunun gol attığı maçlarda Beşiktaş'ı 3-0, Siltaş Yapı Pendikspor, TÜMOSAN Konyaspor (2 gol) ve Yılport Samsunspor'u 2-1, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-2 ve İstanbulspor'u 3-0 (hükmen) ve Gaziantep FK'yi (3 gol) 4-2 yenerken, Atakaş Hatayspor'a dış sahada 3-2 mağlup oldu. Bordo-mavili ekip, Onuachu'nun fileleri havalandırdığı EMS Yapı Sivasspor mücadelesini ise 3-3 beraberlikle tamamladı.

12 mağlubiyetin 9'u Onuachu'nun oynamadığı maçlarda

Trabzonspor, ligde 34 hafta sonunda 12 yenilgi alırken, bu mağlubiyetlerin 9'unda Onuachu kadroda yer almadı. Bordo-mavililer, Onuachu'nun forma giymediği 16 karşılaşmada 6 galibiyet, 1 beraberlik, 9 mağlubiyet alarak 29 puan kaybı yaşadı. Karadeniz ekibi, Nijeryalı santrforun forma giydiği 18 maçta ise 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 39 puan elde etti. Trabzonspor, özellikle Onuachu'nun Afrika Uluslar Kupası'nda yer almasından dolayı büyük sıkıntı yaşarken, bu dönemdeki 6 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak sezonun en kötü dönemini geçirdi.

Göztepe, tekrar Süper Lig'de

Trendyol 1. Lig'de bitime 2 hafta kala Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Göztepe'nin Bulgar çalıştırıcısı Stanimir Stoilov, bu alanda başarıyı yakalayan 6. yabancı isim oldu
29.04.2024 11:00:00
AA
Göztepe, tekrar Süper Lig'de
Göztepe, tekrar Süper Lig'de
Göztepe Kulübü, sezon başında değiştirilen talimatla 1. Lig'deki takımların yabancı teknik direktörle çalışma hakkının getirilmesinden sonra, takımda futbol metodolojisi direktörü olan Sırp Radomir Kokovic'i teknik direktörlüğe getirdi.

Göztepe, tekrar Süper Lig'de

İlerleyen haftalarda takımın başına getirilen Stanimir Stoilov ise sarı-kırmızılı ekibi Süper Lig'e taşıdı. Süper Lig vizesi alan 122. çalıştırıcı ünvanını elde eden Stoilov, bu alanda başarıya ulaşan ikinci Bulgar ve 6. yabancı teknik direktör oldu.

Süper Lig vizesi alan yabancı teknik direktörler

1. Lig'de ilk olarak 1965-1966 sezonunda Macar teknik adam Ignace Molnar, Altınordu'yu Süper Lig'e taşıdı. Daha sonra 1982-1983'te Rumen asıllı Türk Ilie Datcu (İlyas Datça), Fatih Karagümrük'ü, 1985-1986'da Rumen Valeriu Neagu, Boluspor'u, 1991-1992'de Bulgar Ivan Kucukov Karşıyaka'yı, Boşnak asıllı Türk Nejat Biyediç, 2005-2006'da Sakaryaspor'u, 2007-2008'de ise Eskişehirspor'u Süper Lig'e yükseltmeyi başardı.

Stoilov'dan bir başarı daha

Teknik direktörlük kariyerinde Bulgaristan ve Kazakistan'da başarılara imza atan Stoilov, Kazakistan'da Astana ile 4 kez lig ve birer defa kupa ve süper kupa şampiyonluğu yaşadı. Tecrübeli çalıştırıcı Bulgaristan'da Levski Sofya ile 2 kez ligde, 3 defa kupada, 2 kez süper kupada ve Litex Lovech'le de 1 defa kupada mutlu sona ulaştı.

İzmir, tekrar Süper Lig'de

İzmir, Milli Lig adıyla başlayan Süper Lig'de 1959'da Beyaz Grup'ta Altay ve İzmirspor, Kırmızı Grup'ta da Göztepe ve Karşıyaka ile temsil edildi. Bir sonraki sezondan 1964-1965'e kadar Altınordu'nun da katılımıyla 5 takımla Süper Lig'de mücadelesini sürdüren İzmir, takım sayısı azalsa da 1983-1984'e kadar en az bir takımla lig mücadelesine devam etti. 1984-1985'ten 1999-2000'e kadar sadece Altay'la Süper Lig'de yer alan İzmir, 2000-2001'de yine temsilcisiz kaldıktan sonra 2001-2002'de Göztepe, 2002-2003'te de Göztepe ve Altay ile en üst ligde mücadele etti.

İki takımın ligden düşmesiyle 2003-2004'ten 2010-2011'e kadar Süper Lig'den uzak kalan İzmir, 2011-2012 sezonunda Bucaspor'la Süper Lig'de yer alsa da sarı-lacivertli ekip sadece bir sezon ligde kalabildi.

2017-2018'den itibaren Göztepe ile tekrar Süper Lig'de boy gösteren İzmir kenti, 2020-2021'de Altay'ın da katılımıyla iki takımla temsil edildi. 2002-2003'te olduğu gibi her iki takımın da 2021-2022'de ligden düşmesiyle İzmir'in Süper Lig'de temsilcisi kalmadı.

Bu sezon Göztepe'nin tekrar Süper Lig vizesi almasıyla gelecek sezon İzmir, Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin modern statlarından Gürsel Aksel de 2 sezon aradan sonra tekrar Süper Lig maçlarına sahne olacak.

Diğer İzmir takımları

İzmir'i profesyonel liglerde temsil eden ekiplerden Altay'ın Trendyol 1. Lig'e veda ettiği 2023-2024 sezonunda, TFF 2. Lig'de yer alan İzmir ekiplerden Bucaspor 1928 ile Menemen FK 1. Lig için play-off oynamayı garantiledi. Geçen sezon 1. Lig'den düşen Altınordu da alt sıralardan kurtularak, TFF 2. Lig'e tutundu.

TFF 3. Lig'deki İzmir temsilcilerinden Aliağa Futbol, Bornova 1877 ve Karşıyaka TFF 2. Lig'e çıkmak için play-off'ta mücadele edecek. Bergama ise sezonu tamamladı.

Arda ve Hakan takımlarını sırtladı

LaLiga'da şampiyonluk için gün sayan Real Madrid, zorlu Sociedad deplasmanında milli futbolcu Arda Güler'in golüyle galibiyete uzandı
29.04.2024 10:30:00
AA
Arda ve Hakan takımlarını sırtladı
Arda ve Hakan takımlarını sırtladı
Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi.

Türk futbolcuların attıkları gollerle damga vurduğu haftanın ardından İspanya'da Real Madrid, İngiltere'de Arsenal, Almanya'da Bayer Leverkusen, İtalya'da Inter, Fransa'da ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı. Ligue 1 lideri PSG, Monaco'nun Olimpik Lyon'a 3-2 yenilmesiyle bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Arda Güler attı, Real Madrid zorlu deplasmanda kazandı

LaLiga'da şampiyonluk için gün sayan Real Madrid, zorlu Sociedad deplasmanında milli futbolcu Arda Güler'in golüyle galibiyete uzandı. Real Madrid kariyerinde ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan milli futbolcu, 29. dakikada attığı golle takımına 1-0'lık galibiyeti getirdi.

Sezonun sürpriz takımı Girona, deplasmanda Las Palmas'ı 2-0 yenerek maç fazlasıyla ikinci sıraya yükselirken, Atletico Madrid de sahasında Athletic Bilbao'yu 3-1 mağlup etti. LaLiga'da 33. hafta maçlarının ardından Real Madrid, 84 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Girona 71 puanla ikinci, maç eksiği bulunan Barcelona, 70 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Şampiyon Inter, golleri Hakan Çalhanoğlu ile buldu

Serie A'da 20. şampiyonluğunu kazanan Inter, sahasında ağırladığı Torino'yu milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun dört dakika içinde attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Geçen hafta Cagliari ile berabere kalan Juventus, bu hafta da sahasında Milan ile golsüz berabere kaldı. Massimiliano Allegri yönetimindeki siyah-beyazlı ekip, son 8 haftada 7. kez puan kaybetti. Napoli ile Roma'nın 2-2 berabere kaldığı haftada, Atalanta sahasında Empoli'yi 2-0 yendi. Ligde 34. hafta sonunda 89 puanla zirvede yer alan Inter'i 70 puanla Milan, 65 puanla Juventus, 63 puanla Bologna, 59 puanla da Roma izledi.

Ligue 1'de şampiyon PSG

Ligue 1'de lider Paris Saint-Germain (PSG), Monaco'nun Olimpik Lyon'a 3-2 yenilmesiyle bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Paris ekibi, üst üste 3 olmak üzere 12. şampiyonluğuna ulaştı. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmak için mücadele eden Lille, Yusuf Yazıcı'nın golüyle Metz deplasmanından üç puanla ayrıldı. Metz'in 23. dakikada Georges Mikautadze'nin penaltı golüyle öne geçtiği karşılaşmada, Lille'e galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Ismaily ve 44. dakikada milli futbolcu Yusuf Yazıcı kaydetti. Brest, deplasmanda Rennes'i 5-4, Nice de Strasbourg'u 3-1 yendi. Ligde 31. haftanın ardından PSG, 70 puanla şampiyonluğunu ilan etti. Monaco 58 puanla ikinci, Brest 56 puanla üçüncü, Lille 55 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Arsenal, Londra derbilerini kayıpsız atlattı

Premier Lig'de 5 gün içinde oynadığı Londra derbilerinin ilkinde Chelsea'yi 5-0 mağlup eden Arsenal, ikinci derbide de Tottenham'ı deplasmanda 3-2 yenerek maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Maç eksiği bulunan Manchester City, Nottingham Forest deplasmanında galibiyete Josko Gvardiol ve Erling Haaland'ın golleriyle (2-0) uzanırken, West Ham ile 2-2 berabere kalan Liverpool, teknik direktör Jurgen Klopp'un son sezonunda şampiyonluk yolunda bir yara daha aldı.

Karşılaşmanın 79. dakikasında Liverpoollu Muhammed Salah oyuna girerken, Mısırlı yıldız ile teknik direktör Klopp arasında yaşanan kısa süreli bir gerginlik maça damgasını vurdu.
Kariyerini Premier Lig'de sürdüren Enes Ünal, Bournemouth'un Brighton'ı 3-0 yendiği maçta takımının ikinci golünü kaydetti. Devre arasında satın alma opsiyonuyla Getafe'den kiralanan milli futbolcu, Bournemouth kariyerindeki ikinci golünü attı.

Premier Lig'in 35. haftasında 80 puanlı Arsenal, maç fazlasıyla 79 puanlı Manchester City'nin önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Liverpool 75 puanla üçüncü, Aston Villa 67 puanla dördüncü, iki maçı eksik Tottenham 60 puanla beşinci sırada yer alıyor.

Bayer Leverkusen, son dakika golüyle yine kaybetmedi

Bundesliga'da tarihinin ilk şampiyonluğunu elde eden Bayer Leverkusen, geçen haftaki Borussia Dortmund maçının ardından bu haftada sahasında ağırladığı Stuttgart ile uzatma dakikalarında bulduğu golle berabere kaldı. Xabi Alonso yönetimindeki Bayer Leverkusen, tüm kulvarlarda yenilmezlik serisini 46 maça çıkardı.

İkinci sıradaki Bayern Münih, sahasında Eintracht Frankfurt'u 2-1 yendi. Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren takımların karşı karşıya geldiği maçta Leipzig, sahasında Borussia Dortmund'u 4-1 mağlup etti. Heidenheim'a 1-0 yenilen Darmstadt 98, Bundesliga'da düşen ilk takım oldu. Bundesliga'da 31. haftanın ardından Bayer Leverkusen 81, Bayern Münih 69, Stuttgart 64 ve Leipzig 62 puan topladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.