logo
08 AĞUSTOS 2026

Galatasaray ile Fenerbahçe yine karşı karşıya

Kulüpler Birliği toplantısına ezeli rakiplerin "vergi savaşı" damga vurdu

29.06.2026 10:48:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray ile Fenerbahçe yine karşı karşıya
Galatasaray ile Fenerbahçe yine karşı karşıya
Kulüpler Birliği toplantısına ezeli rakiplerin "vergi savaşı" damga vurdu. Geçmişte mali disipliniyle övünen Fenerbahçe'nin, faizleriyle birlikte 225 milyon doları bulan sürpriz vergi borçları ve "mali işlerimizi açamayız" çıkışıyla savunmaya çekildiği konuşuluyor.

İddiaların hedefindeki Galatasaray ise "Son 3 yılın vergi belgelerini Maliye'ye sunalım" restiyle şeffaflık hamlesi yaptı. Türk futbolunda roller tersine döndü!







Kulüpler Birliği'nin cuma günü yapılan son toplantısına, ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray arasında patlak veren büyük "vergi krizi" damga vurdu.

Geçmiş yıllarda Aziz Yıldırım, "Son 2 yılda 100 milyon dolara yakın vergi verdik, gurur duyuyoruz" diyerek Galatasaray'ın mali politikaları üzerinden hedef alırken; gelinen noktada roller değişmiş görünüyor. Karaborsa bilet ve yasa dışı bahis sponsorluğu iddiaları üzerinden Galatasaray'ı "vergi kaçırmak ve limitleri manipüle etmekle" suçlayan Ali Koç'un sözleri bile akıllarda.







KİM DAHA ÇOK VERGİ ÖDEDİ?

Son yapılan toplantıda söz alan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulüplerin vergi ödemediği yönündeki algıyı yıkmak için ezber bozan bir öneride bulundu. Özbek, "Maliye Bakanlığı'na gidelim; her kulüp son 3 yılda transfere, SGK'ya ve gelirlere ne kadar vergi ödediğini belgeleriyle önüne koysun" diyerek şeffaflık çağrısı yaptı.







"MALİ İŞLERİMİZİ AÇMAYIZ"

Sarı-kırmızılı yönetim, bu hamleyle kulübün haklarını hiçbir masada yedirmeyeceklerini belirten Abdullah Kavukcu'nun da arkasında durduğu net bir gövde gösterisine imza attı.

Galatasaray'ın bu açık restine Fenerbahçe cephesinden beklenmedik bir itiraz geldi. Sarı-lacivertli kulübü temsilen toplantıda yer alan Barış Göktürk'ün, "Biz mali işlerimizi açamayız, ödediğimiz vergiyi söylemek istemiyoruz" diyerek öneriyi reddetmesi salonda şok etkisi yarattı.







YÜKSEL YILDIRIM DA DAHİL OLDU

Yüksel Yıldırım gibi kulüp başkanları bu tavır karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, Fenerbahçe'nin şeffaflık testine karşı çıkması "vergi savaşında" rüzgarın tersine dönmesine neden oldu.

Fenerbahçe'nin bu kapalılık tercihinin arkasında, kulübün içinde bulunduğu ağır mali krizin yattığı iddia ediliyor.







150 MİLYON DOLAR VERGİ BORCU İDDİASI

Kulübün güncel olarak 200 milyon euro ekside olduğu ve hiç beklenmedik devasa bir vergi yüküyle karşılaştığı belirtiliyor. Faizleriyle birlikte 150 milyon dolara ulaşan eski bir vergi borcunun yanı sıra, 75 milyon dolarlık ayrı bir vergi cezasının daha çıktığı iddiası kulislerde konuşuluyor.







SADECE 8 MİLYON EURO VERGİ ÖDENDİ

Eski dönemin başkan vekili Murat Salar'ın sadece 8 milyon euronun üzerindeki vergi ödemelerini açıklaması ise bu devasa borç iddialarının gölgesinde kaldı.

Yıllarca vergi rekortmenliği ve mali disiplin üzerinden rakibine üstünlük kurmaya çalışan Fenerbahçe, bugün devasa vergi cezaları ve "bilgileri açmama" iddiasıyla karşı karşıya.

Galatasaray ise üzerindeki iddiaları temizlemek adına "kartları açık oynama" stratejisini seçerek Türk futbolundaki mali güç savaşında rollerin tamamen tersine dönmesini sağladı.

Galatasaray Martinelli'yi koz olarak kullanıyor: Tok alıcı!

Arsenal'in satış listesine koyduğu Gabriel Martinelli'yle Fenerbahçe ilgileniyor. Ortaya Galatasaray iddiaları da atıldı. Ancak Sarı-Kırmızılılar, sambacıyı diğer alternatifler konusunda koz olarak kullanıyor

08.08.2026 14:10:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Martinelli'yi koz olarak kullanıyor: Tok alıcı!
Galatasaray Martinelli'yi koz olarak kullanıyor: Tok alıcı!
Galatasaray'da sol kanat konusundaki çalışmalar sürüyor. Son günlerde ortaya Gabriel Martinelli iddiaları da atıldı. Arsenal, 25 yaşındaki futbolcuyu satmak istiyor. Sambacının sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitecek. Kontratta +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunsa da bu madde çift taraflı...






FARKLI BİR PLAN

Yani 1.78 boyundaki oyuncunun mukavelesinin son senesine girdiğini söylemek mümkün... Fenerbahçe'nin ona ilgisi var. Ancak Galatasaray haberlerinin arkasında farklı bir plan bulunduğu ifade edildi. Buna göre; Sarı-Kırmızılılar, Gabriel Martinelli'yi diğer alternatiflerde koz olarak kullanıyor.






YÜKSEK RAKAM ÖNLEMİ

Cim-Bom, farklı isimlerle ilgili pazarlıklar yaparken Martinelli sesleri yükseliyor. Böylece görüşme yapılan kulüplerin Galatasaray'dan yüksek rakamlar talep etmesi engellenmeye çalışılıyor. Özetle Sarı-Kırmızılılar, "tok alıcı" rolünü oynuyor. Kulüp içinden alınan bilgilere göre; Gabriel Martinelli yeni sezon planlamasında yok...

Kazımcan'a yeni sözleşme: Ama kalacak mı belli değil

Galatasaray, sözleşmesi 30 Haziran 2027'de tamamlanacak olan Kazımcan Karataş'a yeni sözleşme önerecek. Sonrasındaki süreçte neler yaşanacağıyla ilgili ise belirsizlik var

08.08.2026 13:50:00
Haber Merkezi
 
Kazımcan'a yeni sözleşme: Ama kalacak mı belli değil
Kazımcan'a yeni sözleşme: Ama kalacak mı belli değil
Geride bıraktığımız sezonun ikinci yarısını Başakşehir'de kiralık olarak geçiren Kazımcan Karataş, Galatasaray'a döndü. 23 yaşındaki sol bekin sözleşmesi ise 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani mukavelesinin son senesine girdi. Oyuncunun daha önce takasta kullanılabileceği konuşuluyordu.






TAKIMDA TUTULABİLİR

Yönetimden konuyla ilgili kritik bir hamle gelecek. Kısa süre içinde 1.82 boyundaki futbolcuyla masaya oturulacağı öğrenildi. Anlaşma sağlanması halinde Kazımcan'ın kontratı uzatılacak. Sonrasındaki durum ise belirsiz... Yerli kontenjanındaki oyuncunun takımda tutulma ihtimalinin de bulunduğu öğrenildi.






AYRILIĞI DÜŞÜNMÜYORUM

Kazımcan, asıl yeri olan sol bek dışında sol kanatta da görev yapabiliyor. Konuyla ilgili son kararı Teknik Direktör Okan Buruk verecek. Kiralanma ihtimali de mevcut... Kısa süre önce Sportcell'e konuşan Kazımcan, "Başakşehir'e kiralık gitmemde kulüple alakalı bir durum olmadı. Ben kendim hocaya gittim. İzin istedim. Daha değerli gelebileceğimi söyledim. Hocamız da tabii ki arkandayım dedi. Başakşehir dönemi faydalı oldu gerçekten. Şu anda Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Geçmişte de şimdi de %1 ihtimal bile varsa kovalayacağım. Ayrılma kararını düşünmüyorum" demişti.

İngilizler sabah akşam Salah'ı konuşuyor

İngiliz basını Mohamed Salah’ın Trabzonspor’a transferiyle sallanıyor! Premier Lig efsaneleri ve ada yorumcuları Mısırlı yıldızın Türkiye kararını şaşkınlıkla karşılarken, Liverpool’dakinden daha az maaşı kabul etmesi ve Suudi Arabistan’ın astronomik tekliflerini reddedip Fırtına’ya imza atması dünya gündemine oturdu. Türk futbolunun yükselen marka değerine vurgu yapan İngilizler, bu tarihi hamlenin ada futbolunda adeta bir şok etkisi yarattığını belirtiyor.

08.08.2026 13:47:00
Haber Merkezi
 
İngilizler sabah akşam Salah'ı konuşuyor
İngilizler sabah akşam Salah'ı konuşuyor
Mohamed Salah'ın Trabzonspor'a transfer olması İngiliz basınında gündemin ilk sırasına yerleşti. Premier Lig'in eski yıldızları ve ada yorumcuları, Mısırlı süper starın Türkiye kararı karşısındaki şaşkınlıklarını gizleyemezken, Türk futbolunun büyüyen gücüne dikkat çekti.






LIVERPOOL'DAN AZ KAZANACAK

Sky Sports News'ün Transfer Şovunda konuşan eski Premier Lig savunmacısı John Curtis, transferin finansal ve sportif boyutlarını değerlendirdi. Meselede en belirgin unsurun ekonomi olduğunu vurgulayan Curtis, "Maaşın yıllık 17 milyon euro civarında olduğu konuşuluyor. Bu rakam Liverpool'da kazandığından biraz az, Suudi Arabistan'da kazanabileceğinin ise oldukça altında. Salah kariyeri boyunca hep en iyi oyuncularla oynamaya alışkın. Trabzon9spor'da kaliteli isimler olsa da bu durum onun seviyesini etkileyebilir. Ne olursa olsun bu hamle ada futbolunda tam anlamıyla bir şok etkisi yarattı" ifadelerini kullandı.






RYAN JACK'TEN TÜRKİYE ÖVGÜSÜ

Son iki sezonunu Türkiye'de geçiren ve 2021'de Rangers ile İskoçya şampiyonluğu yaşayan Ryan Jack ise BBC Sport'a yaptığı açıklamalarda olaya farklı bir pencereden baktı. Türk taraftarlarının tutkusuna hayran kaldığını belirten Jack, "Lig her geçen yıl daha da güçleniyor ve giderek daha fazla büyük isim burayı tercih ediyor. Salah, son yıllarda Türkiye'ye transfer olan en büyük figürlerden biri. Harika stadyumlar, muazzam şehirler ve son derece rekabetçi bir lig var. Kulüpler yabancı oyuncuların adaptasyonu için ellerinden gelen her şeyi yapıyor" dedi.






MARKA DEĞERİ DE YÜKSELECEK

Salah'ın gelişinin Türk futbolunun uluslararası marka değerine devasa bir katkı sağlayacağını vurgulayan Ryan Jack, küresel ilginin katlanacağını belirtti. Kendi tecrübelerinden örnek veren tecrübeli futbolcu, "Türkiye'ye taşındığımda ailem ve arkadaşlarım lig hakkında bilgileri olmamasına rağmen maçlarımı izlemeye başlamıştı. Salah gibi dünya çapında bir ikonun Trabzonspor'a imza atması, Liverpool taraftarlarının ve futbolseverlerin dikkatini tamamen bu lige çekmesini sağlayacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzonspor istiyordu: Konyaspor bitiriyor

Konyaspor, Bastia forması giyen Alexandre Zaouai'ye imza attırmak üzere... Fildişi Sahilli futbolcu, geçen sezonun sonlarında Trabzonspor'un da gündemine gelmişti

08.08.2026 13:30:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor istiyordu: Konyaspor bitiriyor
Trabzonspor istiyordu: Konyaspor bitiriyor
Bu sezon transferde en çok dikkat çeken takımlardan biri Konyaspor... Oldukça iyi bir planlama yapıyorlar. Ve 10 numara konusunda da işi bitirmek üzereler... Konyaspor, Bastia forması giyen Alexandre Zaouai ile imza aşamasına geldi. Konuyla ilgili resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor.






GENÇ KRİTERİNİ KARŞILIYOR

21 yaşındaki 10 numara, geride bıraktığımız sezonun sonlarında Trabzonspor'un da gündemine gelmişti. 1.77 boyundaki futbolcu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç" yabancı kriterini de karşılıyor. Alexandre Zaouai, teknik kapasitesinin yanında sert şutlarıyla da tanınıyor.






DAMGA VURMAK İSTİYORLAR

Konyaspor, yeni sezonda lige damga vuracak bir kadro oluşturmak istiyor. Gerçekten de birçok insanı şaşırtabilecek kapasiteyi ulaşabilirler. Alexandre Zaouai haricinde farklı bölgeler için de çalışmalar devam ediyor. Konyaspor taraftarları ise gelişmeleri merakla takip ediyor.

Oosterwolde'yi yine bir tuhaflık tuttu!


 
Sturm Graz maçında sakatlık geçiren Jayden Oosterwolde'nin yaklaşık 8 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Bu talihsizlik aynı zamanda Archie Brown konusunda da frene basılmasına sebep oldu.
 

08.08.2026 12:26:00
Haber Merkezi
 
Oosterwolde'yi yine bir tuhaflık tuttu!
Oosterwolde'yi yine bir tuhaflık tuttu!

Fenerbahçe Kulübü, Jayden Oosterwolde'yle ilgili, "Sturm Graz karşılaşmasında sakatlık yaşayan Jayden Oosterwolde'nin MR görüntülemesi sonucunda arka adale tendonunda kısmi yırtık tespit edilmiştir. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimiz tarafından hemen başlanmıştır. Tedavi süreci planlandığı şekilde devam edecektir. Jayden'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede sağlıklı bir şekilde yeniden aramıza dönmesini temenni ediyoruz" açıklamasını yapmıştı.







Planlama değişti

Hollandalı futbolcunun yaklaşık 8 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. 25 yaşındaki oyuncu, daha önce de kendisine birçok teklif varken sakatlanmıştı. Yine aynısı oldu! Onun yokluğu, kadro planlamasını da değiştirdi. Archie Brown için bazı İngiliz kulüpleri devredeydi.







Teklif gelseydi, satılacaktı!

Şu anda İngiliz oyuncu konusunda bekleme kararı alındı. Oosterwolde sorun yaşamasaydı, çok yüksek bir teklif gelmesi durumunda gönderilecekti. Onun yerine bir takviye yapılacaktı. Takımda 3. sol bek konumuna düşen Archie'nin de ayrılığı değerlendiriliyordu. Sol bekte her şey birbirine girdi.

Galatasaray ve Trabzonspor yine kapıştı


 
Galatasaray ve Trabzonspor, Renato Nhaga'dan sonra Boca Juniors’ın genç yeteneği Milton Delgado’yu kadrosuna katmak için amansız bir transfer yarışına girdi. Arjantin devinin başkanı Juan Román Riquelme ise genç orta saha için kapıyı açacağı rakamı netleştirdi.

08.08.2026 12:18:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray ve Trabzonspor yine kapıştı
Galatasaray ve Trabzonspor yine kapıştı

Güney Amerika pazarındaki araştırmalarını sürdüren Galatasaray, Boca Juniors altyapısından yetişen 2005 doğumlu orta saha oyuncusu Milton Delgado'yu radarına aldı. Sarı-kırmızılı scout ekibinin olumlu rapor sunduğu genç futbolcu için Arjantin cephesinden ilk haberler geldi. Boca Juniors Başkanı Juan Román Riquelme, Avrupa kulüplerinin ilgisi üzerine oyuncunun satışına sıcak baksalar da henüz resmi bir teklif almadıklarını ve pazarlık masasına oturmak için net şartları olduğunu belirtti.







10 milyon Euro değer!

Güncel piyasa değeri yaklaşık 10 milyon Euro seviyesinde olan Milton Delgado'nun Boca Juniors ile Aralık 2028'e kadar sözleşmesi bulunuyor. Arjantin ekibinin yönetimi, sözleşmesinde 15 milyon dolarlık serbest kalma maddesi yer alan 20 yaşındaki futbolcu için bu seviyelere yakın resmi teklifleri bekliyor. Riquelme ve kurmayları, belirlenen rakamın altında kalacak herhangi bir teklifi müzakereye dahi açmama konusunda kararlı bir tutum sergiliyor.







İki ülkeden rakip var

Transfer cephesi bu kez Arjantin'de açılırken Galatasaray, bu yarışta yalnız değil. Türkiye'den Trabzonspor da genç orta sahayı yakından takip eden kulüpler arasında yer alıyor. İki Süper Lig ekibinin yanı sıra İtalya'dan Bologna ve Como 1907 ile Portekiz temsilcisi Benfica da Delgado'yu izleme listesine dahil etti. Geleceği hakkında verilecek kararı bekleyen genç oyuncu, Boca Juniors'ta süre almaya devam ederken transferin Haziran ayında resmiyet kazanması bekleniyor.

18 maçta sıfır gol, 1 asist

1.66 boyundaki Delgado, Boca Juniors takımında ön libero ve merkez orta saha pozisyonlarında forma giyiyor. 2026'da oynadığı 18 maçta gol atamadı, ancak bir asist yaptı.

Kassoum'da faturayı kim ödeyecek?

Beşiktaş’ın Monaco’dan transfer ettiği Kassoum Ouattara'da soru işaretleri artıyor

08.08.2026 11:30:00
Haber Merkezi
 
Kassoum'da faturayı kim ödeyecek?
Kassoum'da faturayı kim ödeyecek?
Beşiktaş'ın Monaco'dan transfer ettiği Kassoum Ouattara'da soru işaretleri artıyor. Transfer sürecinde Başkan Serdal Adalı "teknik direktörümüz çok istedi" açıklamalarına rağmen, genç sol bekin sahaya bir türlü yansımayan performansı ve forma rekabetinde geriye düşmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Hradec Kralove maçı öncesinde açıklamalarda bulunan Vincenzo Italiano, "Kassoum kampa geç geldi ve geçen seneki sakatlığından dolayı ilk başta tek başına çalıştı. Yavaş yavaş hazır hale geliyor. Gruplara kaldığımızda rotasyonda herkese süre gelecek" ifadeleriyle durumu yumuşatmaya çalışsa da tabl vahim duruyor.







HAZIRLIK MAÇLARINDA YOK, FORMA YASİN VE RIDVAN'IN

Fransız sol bek, şu ana kadar oynanan hazırlık maçlarının sadece birinde şans bulabilirken, Midtjylland ile oynanan ilk maçta ise yalnızca 20 dakika sahada kalabildi. Dün akşam ise Hradec karşısında üst üste yaptığı iki acemice faulle 71. dakikada takımını 10 kişi bıraktı.

Italiano'nun ısrarıyla takıma kazandırıldığı belirtilen oyuncunun, sezon başında fiziksel ve taktiksel eksiklik yaşaması "Transfer gerçekten teknik heyetin ilk tercihi miydi?" sorusunu akıllara getiriyor.







SAKATLIK UYARILARI HAKLI MI ÇIKTI?

Monaco ile yürütülen pazarlıklar sürecinde Fotospor, oyuncunun sakatlık geçmişine dikkat çekmişti. Daha Haziran ayında oyuncunun kronikleşme riski taşıyan sakatlık hassasiyetine dikkat çekerek Beşiktaş yönetiminin adeta ateşle oynadığı vurgulamıştı.







Gelinen noktada oyuncunun henüz form tutamaması, tek başına çalışması ve riske edilmekten korkulması, bu endişelerin ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi.






YÖNETİM VE TEKNİK HEYET ARASINDA KASSOUM BİLMECESİ

Transfer döneminde alternatif opsiyonlar bulunmasına rağmen Italiano'nun Kassoum Ouattara konusunda diretmesi, camiada iki farklı senaryoyu tartışmaya açtı...







Ya teknik heyet oyuncudaki riskleri bilerek bu transfer onayını verdi ya da yönetim oyuncunun yetersizliğini ve fiziksel durumunu göz ardı ederek süreci tamamladı.

Rotasyon dönemi başladığında Ouattara'nın sergileyeceği performans, bu maliyetli hamlenin faturasının kime kesileceğini netleştirecek.

Salah maaşta 3 futbolcunun gerisinde kaldı!


 
 
Trabzonspor'un flaş transferi Muhammed Salah'ın maaşı çok konuşuluyor ancak Süper Lig'in en pahalısı o değil. Hatta Salah'tan pahalı 3 futbolcu daha var ve o isimlerden ikisi o kadar da yaygaraya yol açmamıştı!

08.08.2026 06:36:00
Haber Merkezi
 
  Salah maaşta 3 futbolcunun gerisinde kaldı!
  Salah maaşta 3 futbolcunun gerisinde kaldı!

Transfermarkt verilerine göre Salah, Trabzonspor'dan yıllık 10 milyon Euro maaş alacak. Elbette Salah'ın yan gelirleri de var. Güzel futbol oynasın, hem takımına kazandırsın, hem de kendi kazansın, hem de futbolseverler unutulmaz anlara tanıklık etsin! Helali hoş olsun. Yoksa taraftarın maksimum kredisi 3 maçtır!







Süper Lig'de maaş listesinin tepesinde yıllık 15 milyon Euro ile Nijeryalı süper star Victor Osimhen bulunuyor. Osimhen'i Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson ile Fransız orta saha oyuncusu N'Golo Kante yıllık 11'er milyon Euro'luk maaşlarıyla takip ediyor. Ederson'un geçen seneki performansı idare ederdi ancak sezonun ikinci yarısında takıma katılan Kante resmen fos çıktı. Kante, iki kişilik oyuncu olarak adlandırılıyordu ancak yarım futbolcu kadar bile oynamadı. Bu yılki Dünya Kupası'nda da neredeyse hiç süre alamadı.







Salah 10 milyon Euro'luk yıllık geliriyle dördüncü sırada yer alırken, Galatasaray'ın Alman oyuncusu Leroy Sane ise yıllık 9 milyon Euro maaşıyla beşinci sırada yer  alıyor.

Muhammed Salah, İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'da geçirdiği 9 sezonda 442 maçta 257 gol kaydetmişti. Premier Lig tarihinde en çok gol atan 4. oyuncu olan Salah, Liverpool ile lig şampiyonluğunu, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu da kazanmıştı.

Lukaku Fenerbahçe'ye imza atarsa kimse şaşırmasın!

Fenerbahçe'de yeni golcü konusundaki çalışmalar sürüyor. Ve şu anda ibrenin Romelu Lukaku'ya döndüğü öğrenildi. Tecrübeli forvet, diğer alternatiflere göre maliyet bakımından daha uygun

07.08.2026 17:20:00
Haber Merkezi
 
Lukaku Fenerbahçe'ye imza atarsa kimse şaşırmasın!
Lukaku Fenerbahçe'ye imza atarsa kimse şaşırmasın!
Transfer döneminin başından beri birçok golcünün adı Fenerbahçe'yle alınıyor. Sarı-Lacivertliler, Vedat Muriqi sonrasında bu bölgeye kesinlikle takviye yapacak. Başkan Aziz Yıldırım da bu yönde ifadeler kullanmıştı. Şu anda sürpriz bir şekilde Romelu Lukaku isminin ön plana çıktığı öğrenildi.

7-8 MİLYONA DÜŞEBİLİR

Napoli, 33 yaşındaki Belçikalı oyuncu için 10 milyon euro seviyesinde bir teklif bekliyor. Ancak yapılacak pazarlıklar sonrasında rakamın 7-8 milyon euro seviyesine gerileyebileceği ifade edildi. Fenerbahçe'nin kısa süre içinde resmi girişimlere başlaması bekleniyor.






TECRÜBESİ ÖNEMLİ KRİTER

Fenerbahçe'de bu sezon en önemli hedef şampiyonluk... Başka bir seçenek düşünülmüyor. Romelu Lukaku'nun tecrübesiyle birlikte takıma ciddi bir güç katacağı düşünülüyor. Listedeki alternatiflerin durumuna bakıldığında en uygun maliyete sahip isim de Lukaku... Bu konuda çok sıcak gelişmelere tanıklık edebiliriz.

Böyle İngiltere aşkı görülmedi: Galatasaray'a gelmedi

Galatasaray'ın orta saha adayları arasında Caleb Yirenkyi de bulunuyordu. 20 yaşındaki futbolcu, Premier Lig'e gitti

07.08.2026 16:20:00
Haber Merkezi
 
Böyle İngiltere aşkı görülmedi: Galatasaray'a gelmedi
Böyle İngiltere aşkı görülmedi: Galatasaray'a gelmedi
Galatasaray'ın merkez orta saha adayları arasında Nordsjaelland forması giyen Caleb Yirenkyi de bulunuyordu. 20 yaşındaki futbolcu, sürekli Premier Lig'e gitmek istediğini söyledi. Sonunda da istediğini aldı!






Galatasaray, orta sahaya Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç" kriterine uyan bir yabancı getirmek istiyordu. Merkez orta saha listesindeki en önemli isimlerden biri de Nordsjaelland forması giyen Caleb Yirenkyi idi... Oyuncu için istenen 30 milyon euro da gözden çıkarılmıştı.






HEDEFİNE ULAŞTI

Fakat 20 yaşındaki Ganalı futbolcu, Galatasaray'ın kendisine sunduğu her yeni teklife, "İngiltere'de oynamak istiyorum" karşılığını verdi. En sonunda da hedefine ulaştı. Premier Lig'e yükselen Coventry City, hem oyuncu hem de kulüp tarafıyla anlaşma sağladı.






BÜYÜK PARALARA SATACAKLAR

Nordsjaelland'a 30 milyon euro ödenecek. Yirenkyi, Gana Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda boy göstermiş ve iyi bir grafik çizmişti. Coventry City, ondan bir süre yararlandıktan sonra yüksek bedellerle satabileceğini düşünüyor. Yirenkyi'nin Premier Lig'de göstereceği performans da merakla bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.