logo
28 TEMMUZ 2026

Galatasaray Inter'i bekliyor!

Galatasaray, savunma hattındaki değişimi tamamlamak için İtalya ve İngiltere arasındaki dev transfer trafiğine kilitlendi

28.07.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Inter'i bekliyor!
Galatasaray Inter'i bekliyor!
Galatasaray, savunmadaki dev değişim için İtalya-İngiltere hattındaki transfer pazarlıklarını yakından takip ediyor... Davinson Sanchez'i 25+5 milyon Euro'ya Como'ya satıp yerini Tottenham'ın yıldızı Cristian Romero ile doldurmayı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar; Inter ile Tottenham arasındaki 10 milyon Euro'luk bonservis krizini fırsata çevirmek, Torreira'nın dostluk kozu ve eşi Karen Cavallari'nin İstanbul vizitiyle Arjantinli stoperi kadrosuna katmak için pusuda bekliyor.






Galatasaray, savunma hattındaki değişimi tamamlamak için İtalya ve İngiltere arasındaki dev transfer trafiğine kilitlendi. Sarı-kırmızılılar, Davinson Sanchez'i İtalyan ekibi Como'ya satıp yerini Tottenham'ın Arjantinli stoperi Cristian Romero ile doldurmanın hesaplarını yapıyor.






TOTTENHAM 50 MİLYON EURO İSTİYOR

Transferin kilit noktası ise Tottenham ile Inter arasındaki pazarlıklarda düğümlenmiş durumda. Arjantinli yıldız Romero, Inter'e gitmeye yeşil ışık yaksa da iki kulüp arasında aşılması zor görünen 10 milyon Euro'luk bir bonservis farkı bulunuyor.

Tottenham oyuncusu için kapıyı 50 milyon Euro'dan açarken, Inter ise bonuslar dahil 30 milyon Euro net artı 10 milyon Euro başarı bonusu içeren bir paketle transferi bitirmek istiyor.






+5 MİLYON EURO'LUK RAKAM MASAYA KONACAK

Galatasaray yönetimi, Inter'in Tottenham'ın talep ettiği rakamlara çıkamayacağı görüşünde. Bu senaryoda devreye girmeye hazırlanan sarı-kırmızılılar, Davinson'un Como'ya 25+5 milyon Euro karşılığında satılması durumunda kasaya girecek sıcak parayı kullanacak.

Yönetim, bu gelirin üzerine 10+5 milyon Euro daha ekleyip Tottenham'a Inter'den daha cazip bir teklif sunarak transferde öne geçmeyi hedefliyor.






TORREIRA DEVREYE GİRDİ! EŞİ GELDİ GİTTİ

Saha dışı operasyonlarda ise tanıdık bir isim başrolde. Daha önce Dibu Martinez transferi için devreye giren Lucas Torreira, milli takımdan arkadaşı Romero'yu ikna etmek adına şimdiden görüşmelere başladı.






Üstelik Romero'nun eşi Karen Cavallari'nin yakın zamanda İstanbul'a gelip şehri incelediği ve ilk izlenimlerinin oldukça olumlu olduğu öğrenildi.

Galatasaray'da hem zorlu, hem de kritik gün


 
Sarı-kırmızılı kulüpte 29 Temmuz’daki Divan Kurulu toplantısı öncesi tansiyon zirvede. Futbolcuların kredilerine haciz geldiği iddialarından hesap dondurma ve prim krizlerine kadar kritik finansal başlıkların masaya yatırılacağı birleşimde; rakiplerin gerisinde kalan transfer hızı ve Musiala, Bruno Fernandes gibi yıldız spekülasyonlarıyla çalkalanan sosyal medya tepkileri karşısında Başkan Dursun Özbek’in vereceği cevaplar merakla bekleniyor.
 

28.07.2026 14:22:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da hem zorlu, hem de kritik gün
Galatasaray'da hem zorlu, hem de kritik gün

Galatasaray'da 29 Temmuz'da gerçekleşecek Divan Kurulu toplantısı öncesinde kulüp kulisleri oldukça hareketli. Son dönemin en sert geçmeye aday birleşiminde Başkan Dursun Özbek ve yönetimini zorlu sorular bekliyor. Toplantıda özellikle futbolculara verildiği iddia edilen çekler, oyuncuların bankalardan aldığı iddia edilen krediler ve bu kredilere haciz geldiği yönündeki söylentiler direkt yönetime sorulacak. Yabancı bir futbolcunun vergi süreci nedeniyle hesabında yaşanan yarım günlük geçici dondurma işlemi, mali yapıyı dengede tutmak adına kullanılan küçük çaplı kredi ve geçen sezondan sarkan prim ödemelerine dair kamuoyunda dolaşan iddialara da Başkan Özbek'in cevap vermesi gerecek.







Mali konular başa dert

Mali konuların yanında transfer sürecindeki durgunluk da camiadaki tansiyonu yükseltiyor. Yaz transfer döneminin rakiplere kıyasla son derece sakin geçmesi ve kadroya yapılan takviye sayısının sadece bir oyuncu da kalması (o da kiralık Ugochukwu), sarı-kırmızılı taraftarların sosyal medyada yönetime tepki göstermesine yol açtı. Kadro derinliği konusunda endişe duyan taraftarlar, yönetimin izlediği ağırdan alma politikasını sert bir dille eleştiriyor. Bu konunun da yarın yapılacak Divan Kurulu'nda tartışılması muhtemel.







Musiala da gündeme gelecek

Ayrıca gündeme damga vuran en dikkat çekici iddia ise Bayern Münih'in yıldızı Jamal Musiala hakkında olanı. Genç oyuncunun kiralık olarak gündeme geldiği yönündeki paylaşımlar ve yönetimin yayımladığı "yalanlama" üstüne üstlük bu dedikoduyu yayan kurum ve muhabire bir gün sonra "ödül" gibi takımın kaptanlarından Kaan Ayhan röportajı için de izin verilmesi Divan Kurulu'nun gündemine gelecek gibi duruyor.

Filenin Sultanları'nın primleri belli oldu


Dünya Kupası'ndan 6 günde elenen A Milli Futbol Takımı'na vaat edilen 'Bodrum'da villa' primi tartışmaları sürerken, Makao’da zirveye çıkarak Milletler Ligi şampiyonu olan Filenin Sultanları’nın alacağı resmi ödül netleşti. Devletin fiziki altın yerine Türk Lirası olarak ödediği yönetmelik primleri; turnuva sıklığından teknik heyet payına ve federasyonun ekstra ödül yetkisine kadar tüm detaylarıyla ortaya çıktı.

28.07.2026 14:06:00
Haber Merkezi
 
Filenin Sultanları'nın primleri belli oldu
Filenin Sultanları'nın primleri belli oldu

Dünya Kupası'ndan sadece altı günde elenerek şov yapan(!) Futbol A Milli Takımı'na TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun turnuvaya katılım primi olarak verdiği "Bodrum'da villa" sözü gündemdeki yerini korurken, gözler Makao'da Milletler Ligi (VNL) şampiyonluğuna ulaşan Atatürk'ün Kızlarına çevrildi. Hacıosmanoğlu inşaatlar bitince villaların teslim edileceğini açıklarken, dünya zirvesine çıkan Atatürk'ün kızlarının mevzuat gereği ne kadar ödül alacağı sporseverlerin merak konusu oldu.







Fiziki altın verilmiyor

Devletin ay-yıldızlı bayrağı dalgalandıran milli sporculara vereceği resmi ödüller, "Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik" kapsamında yürütülen net kurallarla belirleniyor.
Devlet milli sporculara fiziki olarak altın vermeyip, hesaplanan Cumhuriyet Altını miktarının Türk Lirası karşılığını Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinden doğrudan sporcuların şahsi hesaplarına yatırıyor.







En büyük ödül 250 Cumhuriyet Altını

Ödül tavanı olimpik branşlardaki dünya şampiyonalarında birinci olan takımın her bir sporcusu için en fazla 250 adet Cumhuriyet Altını karşılığı TL olarak uygulanırken; ikincilikte bu miktar 150, üçüncülükte ise 75 altın karşılığıyla sınırlı tutuluyor. Cumhuriyet Altınının tanesi yaklaşık 41 bin lira.
Sistemde başarıyı mimarlayan teknik ekip de unutulmuyor. Şampiyonluk durumunda başantrenör, bir sporcuya verilen ödül tutarının yüzde 20'sine kadar (en fazla 50 Cumhuriyet Altını karşılığı TL) prim hak ederken; kalan yüzde 20'lik pay ise yardımcı antrenörler ve teknik heyet arasında eşit olarak paylaştırılıyor.







Turnuva sıklığı da etkiliyor

Ancak bu noktada kritik bir yönetmelik detayı devreye giriyor... Organizasyonun düzenlenme sıklığı ödül oranını doğrudan etkiliyor. Turnuva 4 yılda bir yapılıyorsa ödülün yüzde 100'ü verilirken, 2 yılda bir yapılanlarda yüzde 75'i, Milletler Ligi gibi her yıl düzenlenen organizasyonlarda ise bu miktarın en fazla yüzde 50'si (yani sporcu başına maksimum 125 Cumhuriyet Altını) ödeniyor. Yani her bir voleybolcu yaklaşık 5 milyon 125 bin lira ödül alacak. Voleybolda önümüzdeki yıl Dünya Kupası Finalleri yapılacak. Finaller iki yılda bir düzenleniyor. Dünya Kupası Finallerinde de Milletler Ligi finalistleri zirveye oynuyor.







Ödül Federasyona aktarılıyor

Ayrıca devlet ödülü ile federasyon ve uluslararası organizasyonların ödül mekanizmaları birbirinden tamamen bağımsız işliyor. FIVB veya CEV gibi uluslararası konfederasyonların şampiyonluk vesilesiyle dağıttığı döviz bazındaki para ödülleri doğrudan Türkiye Voleybol Federasyonu kasasına giriyor.
Federasyon, kendi talimatnameleri doğrultusunda bu kasadan takıma ekstra prim dağıtma yetkisine sahipken; devletin Cumhuriyet Altını endeksli resmi ödülü bakanlık kanalıyla direkt kişilerin hesaplarına aktarılıyor.

Safi seçilseydi, teknik direktör İtalyan olacaktı


 
Fenerbahçe’de seçimi kaybeden Hakan Safi’nin seçilmesi durumunda kulübenin emanet edileceği isim geç de olsa belli oldu... Andrea Pirlo! Dışarıdan danışmanlık üstlenen Paolo Maldini’nin önerisiyle anlaşılan İtalyan teknik adamın Kadıköy macerası sandıkta kalırken; Süper Lig’den İtalya Milli Takımı’na uzanan transfer trafiğinin tüm detayları ortaya çıktı.
 

28.07.2026 13:50:00
Haber Merkezi
 
 Safi seçilseydi, teknik direktör İtalyan olacaktı
 Safi seçilseydi, teknik direktör İtalyan olacaktı

Fenerbahçe'de seçimi kaybeden başkan adayı Hakan Safi'nin kazansaydı kulübedeki patronunun Andrea Pirlo olacağı ortaya çıktı. Safi'nin futbol aklı ve dışarıdan danışmanı olarak konumlandırdığı İtalyan efsane Paolo Maldini'nin, daha önce Fatih Karagümrük'ü çalıştıran vatandaşı Pirlo isminde karar kıldığı öğrenildi.







Başka isimler gündeme gelmişti

Hakan Safi yönetimi, teknik direktör tercihinde Süper Lig dinamiklerini ve fikstürü yakından tanıyan bir isimle yola devam etmek istiyordu. Safi o dönemde, "Türkiye Ligi'ni bilen bir hoca ile Fenerbahçe şampiyonluğu kazanabilir" vizyonu doğrultusunda Pirlo hedeflendi. Basında Francesco Farioli gibi isimler gündeme gelse de Jorge Jesus dahil hiçbir teknik adamla temas kurulmadığı netleşti. Kulüpte resmi bir idari unvan almayacak olan Maldini küresel futbol tecrübesiyle bu yapılanmaya dışarıdan destek verecekti.







Karagümrük macerası

Türk futboluna yabancı olmayan Pirlo, 2022-2023 sezonunda Fatih Karagümrük'ün başında 34 maça çıktı. İtalyan teknik adam, ligdeki bu periyotta 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet alırken; takımı 74 gol atıp kalesinde 70 gol gördü. Sezonu 44 puanla tamamlayan Pirlo, maç başına 1.29 puan ortalaması yakaladı.







İtalya Milli Takımı neden olmadı?

Fenerbahçe senaryosunun ardından İtalya'da da ilginç gelişmeler yaşandı. İtalya Futbol Federasyonu Başkanlığına Giovanni Malagò'nun seçilmesiyle birlikte Paolo Maldini, milli takımlardan sorumlu yönetici olarak atandı. Maldini, daha önce Antalyaspor'u da çalıştıran Leonardo ile birlikte bu görevi yürütmeye başladı.
Maldini ve Leonardo, İtalya Milli Takımı'nın başına yine Andrea Pirlo'yu getirmek istedi. Ancak Pirlo'nun Rus bahis şirketi Fonbet'le bağlantısına dair gündeme gelen iddialar nedeniyle Başkan Malagò, Pirlo hamlesini veto etti. Süper Lig ve İtalya Milli Takımı ihtimalleri gerçekleşmeyen Pirlo, kariyerine Dubai ekibi United FC'de devam ediyor.

Fenerbahçe'nin derdi çok büyük


 
 
Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki hayati Gornik rövanşı öncesi Fenerbahçe’de deprem yaşanıyor! UEFA listesine yazılmayan N'Golo Kante, Sofyan Amrabat, Cengiz Ünder ve Dominik Livaković gibi yıldızların başını çektiği tam 15 futbolcu Polonya kafilesine alınmayacak. Kulübe toplam maliyeti 100 milyon Euro’nun üzerinde olan bu dev isimlerin deplasman kadrosunda yer almaması krizin boyutunu gözler önüne seriyor.

28.07.2026 13:29:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin derdi çok büyük
Fenerbahçe'nin derdi çok büyük

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanşında Çarşamba günü (29 Temmuz) Polonya temsilcisi Górnik ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de dev maç öncesi kadro krizi patlak verdi. UEFA'ya bildirilen listede yer almayan tam 15 futbolcu bugün (28 Temmuz) yola çıkan Polonya kafilesine dahil edilemeyecek. Kadroda düşünülmeyen veya tescili yapılmayan bu oyuncuların kulübe toplam bonservis ve maaş maliyetinin 100 milyon Euro'yu aşması yönetimin üzerindeki finansal yükü bir kez daha gözler önüne serdi.







Liste geniş

Söz konusu listenin başını, kulübün en yüksek maliyetli isimlerinden N'Golo Kante, Dorgeles Nene, Cengiz Ünder, Sofyan Amrabat, Rodrigo Becão ve Dominik Livaković çekiyor.
Marsilya'dan 15 milyon Euro bonservisle transfer edilen Cengiz Ünder ile Başkan Aziz Yıldırım'ın 90 milyon Euro'ya mal edildiğini iddia ettiği Kante'nin (üst fotoğrafta) yanı sıra Sofyan Amrabat, Becão, Livaković gibi maliyetli oyuncuların Polonya deplasmanına götürülmeyecek olması karın ağrıtıyor.







UEFA cezalandırdı

Bu isimler dışında Diego Carlos, Ognjen Mimović, Amara Diouf ve Abdul Aziz Fall gibi isimlerin de çeşitli nedenlerle liste dışında kalması sadece bugünün değil Fenerbahçe'nin kısa vadedeki en büyük sorunlarından birisi haline gelecek.

Çünkü kısa süre önce yüzde 70 olan kadro maliyetini yüzde 84'le deldiği için UEFA'dan ceza alan Fenerbahçe'nin yeni bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmaması için satış yapması gerekiyor.






FOTO: Büyük umutlarla transfer edilen Cengiz Ünder, Fenerbahçe'de istediği ritmi yakalayamadı. 

UEFA listesine bile giremediler

Fenerbahçe, bir yandan Polonya deplasmanında Şampiyonlar Ligi vizesi ararken, diğer yandan kadro şişkinliği ve resmi sözleşmesi bulunan yüksek maliyetli oyuncuların gelecek planlamasıyla boğuşuyor. Sarı-Lacivertli kurmaylar, hem UEFA listesine giremeyen yüksek profilli isimlerin maaş yükünden kurtulmak hem de dengeli bir kadro kurmak için 100 milyon Euro'luk maliyeti düşürmeye çalışıyor.
UEFA listesine bile giremediler

Fenerbahçe'de liste dışı kalan oyunculardan biri de Cengiz Ünder... Ünder, 12 Ağustos 2023'te takıma transfer edilmişti. O zaman teknik direktör İsmail Kartal'dı. Kartal'ın yeni dönemde Ünder'e şans verip vermeyeceği merak ediliyor.

"Salah'ı alırsak kârımız ne olur?"

Siyah-beyazlı camiada Mohamed Salah heyecanı kasırga gibi eserken, 2 yıllık 40 milyon Euro'luk dev paketin mali haritası çıkarıldı

28.07.2026 13:00:00 / Güncelleme: 28.07.2026 13:44:23
Haber Merkezi
 
"Salah'ı alırsak kârımız ne olur?"
"Salah'ı alırsak kârımız ne olur?"

Siyah-beyazlı camiada Mohamed Salah heyecanı kasırga gibi eserken, 2 yıllık 40 milyon Euro'luk dev paketin mali haritası çıkarıldı! MENA bölgesindeki imaj hakları, özel sponsorluklar ve Kartal Yuvası patlamasıyla maliyetin yüzde 70'ini geri kazanmayı hedefleyen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi biletiyle 51 milyon Euro'luk geliri yakalayıp transferi kârlı bir vizyon hamlesine dönüştürmenin planlarını yapıyor. İşte uzmanların gözünden dev imzanın tüm finansal ve sportif bilançosu!






Beşiktaş'ın Mohamed Salah gibi dünya çapında bir yıldızı kadrosuna katma ihtimali camiada devasa bir heyecan yaratırken transferin mali tablosu da tartışılıyor. 2 yıllık toplam 40 milyon Euro'yu bulan bu tarihi yatırım, doğru stratejilerle kulüp için büyük bir kazanç kapısına dönüşebilir.






Dünyanın 4 büyük bağımsız finans denetim kuruluşlarından birinden istenen raporun yanı sıra kulüp CFO'su ve pazarlama uzmanlarının simülasyonlara göre; özellikle MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesindeki imaj hakları, özel sponsorluklar, bilet ve Kartal Yuvası gelirleriyle bu maliyetin %50 ila %70'lik kısmı doğrudan geri kazanılabiliyor.






PEK ÇOK YÖNDE MASAYA YATIRILDI

Siyah-beyazlıların Salah önderliğinde Şampiyonlar Ligi'nde başarı yakalaması halinde dev transfer adeta kendi kendini finanse ediyor. Devler Ligi'nden gelecek katılım ve başarı ödülleriyle birlikte kulübün elde edeceği toplam ek gelir 51 milyon Euro'ya kadar ulaşabiliyor. Bu senaryoda maliyet tamamen sıfırlanırken, Beşiktaş hem saha içinde hem de küresel marka değerinde muazzam bir sıçrama gerçekleştiriyor.






UEFA TARAFI DA İNCELENİYOR

Finansal boyutun yanı sıra UEFA'nın Finansal Sürdürülebilirlik Yönetmeliği kapsamındaki yüzde 70'lik "Kadro Maliyeti Kuralı" da yönetim tarafından titizlikle yönetiliyor. Yıllık gelirlerin yüzde 70'ini aşmaması gereken futbol bütçesinde Salah'a açılacak alan, güçlü sponsorluk protokolleri ve kadro planlamasıyla dengelenebiliyor. UEFA'nın emsal değer denetimlerine takılmayacak doğru ticari hamlelerle bu dev transferin hukuki zemini de sağlamlaştırılıyor.






TÜRK FUTBOLUNUN EN KÂRLI PROJESİ

Sonuç olarak; Salah hamlesi Beşiktaş için sadece sportif bir transfer değil, sponsor desteğiyle riski minimize edilmiş küresel bir vizyon projesidir. Şampiyonlar Ligi bileti ve doğru sponsorluk yönetimiyle siyah-beyazlılar, Türk futbol tarihinin en kârlı ve prestijli imzasını atmaya oldukça yakın.

Skriniar’a Suudi Arabistan'dan teklif

Leipzig’deki sakatlık krizi sonrası Willi Orban transferi yatan Suudi Arabistan temsilcisi Al Diriyah FC, rotayı tamamen Milan Skriniar’a kırdı. Slovak stoperin önüne Fenerbahçe’de kazandığının iki katını koyan 3 yıllık astronomik bir teklif sunuldu. Sarı-lacivertli yönetimin savunmanın belkemiğini bırakmaya niyeti yokken, Avrupa vitrininde kalmak ile Suudi milyonları arasında sıkışan Skriniar’ın vereceği karar Kadıköy’de tüm dengeleri değiştirebilir

28.07.2026 12:12:00
Haber Merkezi
 
Skriniar’a Suudi Arabistan'dan teklif
Skriniar’a Suudi Arabistan'dan teklif
Adı yakın zamanda Benfica ile anılan Milan Skriniar için Suudi Arabistan kulübü Al Diriyah FC dev bir hamle yaptı. İddialara göre Suudi temsilcisi, Slovak stoperin önüne Fenerbahçe'de kazandığı maaşın yaklaşık iki katını garanti eden 3 yıllık cazip bir sözleşme koydu.






ORBAN TRANSFERİ İPTAL OLDU

Suudi ekibinin stoper hattı için tek hedefi Skriniar değildi. Leipzig'in 33 yaşındaki tecrübeli stoperi Willi Orban ile de her konuda anlaşma sağlanmıştı. Macar futbolcuya 2 yıl için net 20 milyon Euro kazandıracak olan ve hatta sağlık kontrolü günü bile belirlenen bu transfer son anda iptal oldu.

Transferin gerçekleşmeme sebebi ise Leipzig'deki sakatlık krizi oldu. Abdoul Koné'nin yaşadığı omuz sakatlığı sonrası kulüp, 2027'ye kadar sözleşmesi bulunan Orban'ın ayrılığına onay vermedi ve oyuncu takımda kaldı.






TEK HEDEF ŞU ANDA SKRINIAR

Orban hamlesinden eli boş dönen Al Diriyah FC, tüm dikkatini ve finansal gücünü Milan Skriniar transferine yoğunlaştırdı. Suudi kulübünün sunduğu astronomik rakam sonrası deneyimli savunmacının vereceği karar merakla bekleniyor.






FENERBAHÇE REDDEDEMEYEBİLİR

Skriniar, PSG'den transfer edildikten sonra savunma kurgusunun ana sütunlarından biri haline geldi. Yönetim ve teknik heyet, 2029'a kadar sözleşmesi bulunan oyuncuyu kadroda tutmak istiyor. Sarı-lacivertliler oyuncuyu satmaya kesinlikle sıcak bakmıyor; ancak Suudi kulüplerinin piyasayı yükselttiği ortamlarda "reddilemeyecek" seviyede astronomik bir bonservis teklifi gelirse kararı gözden geçirebilirler.






MENAJERİ KAFASINI KARIŞTIRIYOR

Mevcut maaşını ikiye katlayan ve 3 yıllık garanti sunan bir sözleşme, her tecrübeli oyuncu için karar aşamasını zorlaştırdı. Özellikle menajerinin baskısından bahsediliyor.

Skriniar henüz Avrupa ve Şampiyonlar Ligi vitrininden tamamen kopmak istemiyor. Ancak Suudi Arabistan Pro Lig'inin yıldız oyuncu profili ve sunduğu ekonomik konfor, oyuncunun aklını çelebilecek en büyük faktör.






Bunalımdan çıkmak için futbol

İngiltere'de çok önemli bir araştırma yapıldı. Buna göre; Premier Lig maçlarına gidilmesinin, depresyon seviyelerini düşürdüğü belirtildi. Futbol, resmi bir tedavi seçeneği olabilir!

27.07.2026 20:14:00
Haber Merkezi
 
Bunalımdan çıkmak için futbol
Bunalımdan çıkmak için futbol
Sky Sports'un haberine göre; İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi, 12 farklı klinikte testler gerçekleştirdi (depresyon-futbol ilişkisi). Sonuçlar son derece iyiydi. Depresyon tedavisini desteklemek için Premier Lig maçlarına gitmenin, resmi bir tedavi seçeneği olarak sunulması planlanıyor!

AKSİNİ İDDİA EDENLER!

Konuyla ilgili testler olumlu sonuçlandı ancak uzun yıllardır başarıya aç kalan bazı kulüp taraftarları, bunun tam tersini düşünüyor! Saha içinde istenilen sonuçların elde edilememesi durumunda canlarının daha da sıkıldığını söylüyorlar. Elbette can sıkıntısı ve depresyon aynı şey değil...






HAREKETLİLİK VE HEYECAN

Aslında konuyu basitçe özetlemek mümkün:
  • Maça gitmek için evden çıkmanız gerekiyor. Bu; mutlak bir mekan değişikliği demek...
  • Tribünde karşılaşmayı izlerken odak noktanız yeşil saha oluyor. Diğer problemler en azından bu zaman diliminde pek akla gelmiyor.
  • Birçok insanla sosyal etkileşime giriyorsunuz. Böylece yalnızlık hissi de devreden çıkıyor.

Fenerbahçe'nin Chelsea planı

Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli, Nelson Semedo konusunda ciddi. Tecrübeli futbolcu satılırsa, onun yerine Chelsea'den Josh Acheampong'ın kiralanması gündemde... 20 yaşındaki savunmacı, TFF'nin "genç" kriterini de karşılıyor

27.07.2026 20:06:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin Chelsea planı
Fenerbahçe'nin Chelsea planı
Fenerbahçe'de birçok yabancıyla yolların ayrılması gerekiyor. Bu sayede maaş bütçesinde de biraz rahatlama sağlanacak. Gitmesi beklenen isimlerden biri Nelson Semedo... 32 yaşındaki sağ bek, sözleşmesinin son senesine girdi. Şu anda Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli'nin konuyla ilgili girişimleri var.

POTANSİYELİ YÜKSEK

Yönetimi mutlu edecek seviyede bir teklif gelirse, Portekizli futbolcuya veda edilecek. Onun yerine düşünülen isim, Chelsea'den Josh Acheampong... 20 yaşındaki İngiliz futbolcunun potansiyeline güveniliyor. Ancak mevcut Chelsea kadrosunda süre bulmakta zorlanıyor.






XABİ ALONSO'NUN KARARI

Chelsea'nin başına geçen Xabi Alonso'nun kararı bekleniyor. Eğer 44 yaşındaki çalıştırıcı, genç futbolcunun ayrılığına izin verirse Fenerbahçe'den hamle gelecek. Bu transferin bonservisle bitme ihtimali yok gibi... Çünkü Chelsea, onun gelişimini görmek istiyor.

1.90 boyundaki Josh Acheampong, sağ bek dışında stoperde de görev yapabiliyor. Bu anlamda joker...

Kartal genç İtalyanı istedi

Beşiktaş, Juventus'un 22 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu Fabio Miretti için temaslarda bulundu. Hem İtalyan ekibi hem de oyuncunun tavrı ise net

27.07.2026 19:53:00
Haber Merkezi
 
Kartal genç İtalyanı istedi
Kartal genç İtalyanı istedi
Beşiktaş, İtalyan ekibi Juventus'ta fazla forma şansı bulamayan Fabio Miretti'nin kiralık durumunu sordu. Kulübün altyapısından çıkan 22 yaşındaki merkez orta sahada planlar değişmiş gibi gözüküyor. Çünkü oyuncu cephesi, Juventus'ta kalmak istediğini iletti.

SICAK BAKMADILAR

Juve tarafı da kiralama seçeneğine sıcak bakmadı. Serie A temsilcisinde bu yaz önemli değişiklikler yaşanacak. Bu sebeple Fabio Miretti'nin sürelerinin artabileceği ifade edildi. Yönetimin düşüncesine rağmen genç yetenekle Beşiktaş dışında şu takımlar da ilgileniyor:

Bologna
Villarreal
Fiorentina






DEVAM ETMEYECEKLER

1.80 boyundaki futbolcunun Juventus'la 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi var. Fabio Miretti, bir dönem kiralık olarak Genoa forması giymişti. 2025 yazında takıma geri döndü. Beşiktaş'ın onunla ilgili çalışmalarına devam etmesi beklenmiyor. Kartal alternatifler üzerine yoğunlaştı.

Rashford'un transferi yılan hikayesine döndü


 
Barcelona'nın satın alma opsiyonunu kullanmadığı Marcus Rashford, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyor. Şu ana kadar İngiltere'de bu kritere sahip hiçbir takım ona teklif sunmadı. 28 yaşındaki kanat oyuncusu Galatasaray veya Fenerbahçe'ye gitmezse, United'da kalacak.

27.07.2026 15:58:00
Haber Merkezi
 
Rashford'un transferi yılan hikayesine döndü
Rashford'un transferi yılan hikayesine döndü

Geleceği en çok merak edilen isimlerden biri Marcus Rashford... 28 yaşındaki sol kanat, geride bıraktığımız sezonu Barcelona'da kiralık olarak geçirdi. La Liga temsilcisi, satın alma opsiyonunu kullanmadı. İngiliz yıldız, Manchester United'a geri döndü. Sözleşmesi ise 30 Haziran 2028'e kadar sürüyor.







İngiltere'den teklif yok

1.85 boyundaki yıldız, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeyecek hiçbir Premier Lig ekibine sıcak bakmıyor. Bu kritere sahip takımlar ise şöyle sıralanıyor:
Arsenal
Manchester City
Manchester United (mevcut kulübü)
Aston Villa (Geçen yıl başında kiralık oynadığı kulüp)
Liverpool
Listedeki ekipler, Marcus Rashford için girişimde bulunmadı.







Fenerbahçe alır mı?

Galatasaray ve Fenerbahçe ise oyuncunun durumunu yakından takip ediyor. Sarı-Kırmızılılar, direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılacak. Kanarya ise eleme turlarını geçerse Rashford konusunda iddialı bir konuma gelebilir. Birçok kişi fazla şans tanımasa da İngiliz yıldızın Türkiye'ye gelme ihtimali mevcut... Önümüzdeki süreçte çok sıcak gelişmeler yaşanabilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.