logo
16 MAYIS 2026

Galatasaray satışa çıkardı!

Galatasaray, 5 mecrasının yönetimi ve geliştirilmesi için ihale açtı

18.02.2016 00:00:00
Galatasaray, internet siteleri, sosyal medya hesapları, mobil uygulama, radyo ve televizyon olmak üzere 5 adet mecranın reklam alanlarının geliştirilmesi ve gelir getirici uygulamalar yapılması için ihale açtığını duyurdu. En az 3 yıllık bir sözleşme isteyen Galatasaray, bu 3 yıl sonrasında yaklaşık 10 milyon TL gelir elde etmeyi planlıyor. Galatasaray'ın belirlediği ihale şartları arasında, resmi internet sitesinin yenilenmesi, radyo kurulması, Galatasaray TV'nin 12 ay içerisinde HD yayına geçmesi ve mobil uygulamaların yenilenmesi gibi maddeler bulunuyor. İhaleye katılmak için son teklif süresi ise 29 Şubat 2016 olarak belirlendi.

Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

16.05.2026 10:53:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu. İlk yarıda maç oynadıklarının farkında olmadığını gösteren bir futbol sergilediklerini kaydeden Yalçın, "İlk yarı çok kötü bir maç oynadık. Mental durumdan uzak maç oynadığımızın farkında bile değildik ki çok zor geçti ilk yarı. İkinci yarı oyuncuları uyandırmak zorunda kaldık. Üç tane hamleyle başladık. İkinci yarı bizim için daha iyi oldu. Çocuklar çevirmek için mücadele etti. 2-2'lik bir skor. Ama bence güzel maç oldu diyebilirim" diye konuştu.

"Karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim"

Taraftarın istifa protestosundan utandığını dile getiren Yalçın "Kupada çok ciddi bir hedefimiz vardı. Final oynamak istiyorduk ama bunu beceremedik. Son kalan iki maçta oyuncular tabii taraftar protestosu, tepkiler çocuklar çok genç çocuklar bunu kaldırmaları biraz zor oluyor. Onları son iki maça konsantre etmekte çok zorlandık. Buna biz de dahiliz. Çok ciddi protesto altında taraftar baskısı altında oynamak zorunda kaldık. İstifa cümlelerini duyunca, gerçekten kulübede otururken biraz utandım açıkçası onu söyleyeyim.

Çünkü karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim. Çok üzüldüm ama oynadığımız oyun maalesef bu tür sonuçlara açık bir oyun. Yani her türlü şey insanın başına gelebiliyor. Hedef olmadığı zaman, hedefi yakalayamadığın zaman özellikle büyük camiada çalışıyorsan sonuçları çok ağır oluyor. Biz de bu sonuçlarla bugün ve geçen hafta yüzleştik. Biz de yüzleştik protestoyla. O yüzden üzgünüz. Beklenmedik bir durum son bölümde.

Konyaspor maçından sonra yaşanan kaos ortamı, protestolar, camianın düşüşü çok sağlıklı gelmedi bana. Benim tarafımdan bakarsak çok da bu kaosun yaşanacağı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sezon başında da zaten koyulmuş çok ciddi hedefler yoktu. Uzun dönemli planlama vardı. Bunları çok net bir şekilde anlatmaya çalıştığım süre boyunca. Ama maalesef işte başarısızlık olduğu zaman, ki başarısızlık kriteri de çok tartışılır.

Yani başarı ve başarısızlık kriteri çok tartışılır. Neye göre başarılı, neye göre başarısız, ne bekleniyordu, ne oldu' Soruların cevapları olmalı bence. Ama dediğim gibi oyun acımasız bir oyun. Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş

Trendyol Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş, bu başarının ardından adeta derin bir sessizliğe ve istikrarsızlığa büründü

16.05.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş
Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş
Trendyol Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş, bu başarının ardından adeta derin bir sessizliğe ve istikrarsızlığa büründü. Siyah-beyazlılar, şampiyonluk kupasını kaldırdığı o tarihten bu yana geçen 5 sezonda zirve yarışının tamamen uzağında kaldı.

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 60 puanla dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, sezon hedefi olarak belirlediği Türkiye Kupası'na da yarı finalde veda etti. Son 5 sezondur gerek yönetimsel gerek teknik ekip gerekse de kadroda istikrarsızlıklar yaşayan siyah-beyazlılar, başarının oldukça uzağında kaldı.

Zirvenin 22 puan gerisinde ilk sinyal



Şampiyon apoletiyle girdiği 2021-2022 sezonunda ünvanını korumak ve istikrar yakalamak isteyen Beşiktaş, saha içinde tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Sezon boyunca istikrarsız bir grafik çizen siyah-beyazlılar, ligi ancak 59 puanla 6. sırada tamamlayabildi. Dönemin şampiyonu Trabzonspor'un tam 22 puan gerisinde kalan Kara Kartal, zirve yarışına çok erken havlu atarak gelecek kötü günlerin ilk sinyalini verdi.
Ahmet Nur Çebi başkanlığında, Teknik Direktör Sergen Yalçın idaresinde başlanan, daha sonra ise Önder Karaveli ve Valerien Ismael ile süren sezonun tesellisi TFF Süper Kupa şampiyonluğu oldu.

2022-2023 sezonunda zirveye yaklaşma çabası yetmedi



Bir önceki sezonun yaralarını sarmak isteyen Beşiktaş, 2022-2023 sezonunda nispeten daha derli toplu bir görüntü sergiledi. Şenol Güneş ile birlikte sezon genelinde şampiyonluk için mücadele etse de kritik virajlarda yaşanan kayıplar siyah-beyazlıları hedeften uzaklaştırdı. Sezonu 78 puanla 3. sırada bitiren Beşiktaş, her ne kadar puanını yükseltse de liderin 10 puan gerisinde kalmaktan kurtulamadı ve kupasız kapattı.

2023-2024 sezonunda 46 puanlık uçurum



Beşiktaş, 2023-2024 sezonunda ise adeta tarihinin en büyük çöküşlerinden birine imza attı. Teknik direktör değişiklikleri ve yönetimsel krizlerin gölgesinde geçen sezonda siyah-beyazlılar, sahada da varlık gösteremedi. Sezonu yalnızca 56 puanla ve yine 6. sırada kapatan Kara Kartal, ezeli rakibi ve şampiyon Galatasaray'ın tam 46 puan gerisine düştü.
Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Fernando Santos ve Serdar Topraktepe'nin teknik direktörlük koltuğuna oturduğu, Ahmet Nur Çebi yönetiminin yerine de Hasan Arat yönetiminin göreve geldiği sezon, kulüp tarihinin en kötü dönemlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

2024-2025 sezonunda değişimler de çare olmadı

Kötü gidişata dur demek ve yeniden zirveye oynamak amacıyla girilen 2024-2025 sezonu da Beşiktaş için umutları yeşertmeye yetmedi.
Galatasaray karşısında alınan 5-0'lık TFF Süper Kupa zaferiyle Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst'la başlanan dönemde siyah-beyazlı ekip, topladığı 62 puanla ligi 4. sırada noktalayabildi. Kartal, şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray ile arasındaki 33 puanlık farkı eritmeyi başaramadı.

Bu sürecin ardından Hasan Arat yönetimi istifa etti ve geçici süreliğine Hüseyin Yücel başkanlık yaptı. Aralık ayının son günlerinde de Serdal Adalı olağanüstü genel kurulda göreve seçildi. Ayrıca sezon da Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer idaresinde bitti.

2025-2026 sezonunda da değişmeyen istikrarsızlık

İçinde bulunduğumuz 2025-2026 sezonunda da Beşiktaş için senaryo değişmedi. Zirve yarışına ortak olma iddiasıyla sezona başlayan ancak istikrarı bir türlü yakalayamayan siyah-beyazlılar, çıktığı mücadelelerde dikiş tutturamadı. Henüz ligin ikinci haftasında Solskjaer ile yolların ayrıldığı ve Sergen Yalçın'ın ikinci dönemini yaşamaya başladığı sezonu 60 puanla dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, son 5 yılda şampiyonluk yarışının ana aktörleri arasında olamadı.

5 yılda sıralama değişti, makas kapanmadı

2020-2021 sezonundaki şampiyonluğun ardından Beşiktaş; iki kez 6.'lık, iki kez 4.'lük ve bir kez de 3.'lük elde etti. Şampiyonluk yarışındaki rakipleriyle arasındaki puan farkı zaman zaman azalan siyah-beyazlılar, son 5 sezonda sergilediği bu kötü grafikle eski günlerini aratır hale geldi.

Avrupa'da da gerileme dönemine girdi

Beşiktaş'ın Avrupa'daki gerileme dönemi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en son yer aldığı 2021-2022 sezonundaki grup aşamasıyla başladı. Büyük umutlarla girilen dev organizasyonda siyah-beyazlılar, kötü bir dönem yaşadı. Grubu sıfır puanla, son sırada tamamlayan Kara Kartal, Devler Ligi'nde varlık gösteremedi. Bir sonraki 2022-2023 sezonunda ise ligdeki kötü derece nedeniyle Avrupa kupalarına vize dahi alınamadı.

Konferans ve Avrupa Ligi'nde grup aşamasını geçemedi

2023-2024 sezonunda UEFA Konferans Ligi'nde boy gösteren Beşiktaş, burada da beklentilerin altında kaldı. Siyah-beyazlı ekip, nispeten daha zayıf rakiplerin yer aldığı turnuvada grup aşamasından öteye gidemeyerek taraftarına erken bir veda izletti. Benzer bir senaryo 2024-2025 sezonunda da tekrar etti. UEFA Avrupa Ligi'nde yeni formatla oynanan lig aşamasında mücadele eden Kara Kartal, ligi 3 galibiyet ve 5 mağlubiyet sonucu 28. sırada bitirerek bir üst tura adını yazdıramadı.

Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu

16.05.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mindere çıkan Kıymet Rümeysa Tezcan, birinci turda Rus rakibi Polina Efimova'yı 7-5 mağlup etti. Çeyrek finalde ise Azerbaycanlı Simura Abdullayeva karşısında 17-6 galip gelerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde İsveçli rakibi Sofia Tuominen Mirkovic'i 6-4 öndeyken tuşla mağlup eden milli sporcu, adını finale yazdırdı. Final müsabakasında U15 Avrupa Şampiyonu Letonyalı rakibi Darja Markova ile karşılaşan Kıymet Rümeysa Tezcan, mücadelede 6-1 öndeyken rakibini tuş ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Samsunspor'da 5 ayrılık birden

Samsunspor, 4'ü futbolcu biri teknik ekipten olmak üzere toplam 5 isimle yolların ayrıldığını açıkladı

16.05.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'da 5 ayrılık birden
Samsunspor'da 5 ayrılık birden
Samsunspor, 4'ü futbolcu biri teknik ekipten olmak üzere toplam 5 isimle yolların ayrıldığını açıkladı.

Yarın oynanacak Göztepe mücadelesi ile sezonu noktalayacak Samsunspor'da takımdan ayrılacak oyuncular belli oldu. Kaptan Zeki Yavru, sol bek Soner Gönül, stoper Lubo Satka ve orta saha Olivier Ntcham'ın gelecek sezon Samsunspor forması giymeyeceği belirtilirken, yardımcı antrenör olarak görev yapan Boa Morte ile de devam edilmeyeceği ifade edildi.



Kulüpten konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, "Bazı vedalar sadece bir ayrılık değil, birlikte yazılmış bir hikâyenin alkışlarla taçlanan son sayfasıdır. Yarın; formamızı büyük bir aidiyetle taşıyan, mücadeleleri, karakterleri ve Atatürklü Arma'ya verdikleri emekle ailemizin unutulmaz fertleri olan Kaptan Zeki, Soner, Satka ve Ntcham ile Yardımcı Antrenörümüz Boa Morte, son kez sahaya bizimle çıkacak.

Maç öncesinde; kulübümüze hem ligde hem de Avrupa'da kattıkları değer ve verdikleri emek adına kendilerine plaket takdim ederek teşekkür edeceğiz. Bu özel ana tüm tribünlerimizin de tanıklık etmesini istiyoruz. Yıllar boyunca aynı heyecana, aynı sevince, aynı mücadeleye ortak olduğumuz sporcularımızla son kez bir araya gelmek; onlara hak ettikleri vedayı hep birlikte yaşatmak için tüm taraftarlarımızı maç öncesinde tribündeki yerlerini almaya davet ediyoruz. Birbirinden kıymetli sporcularımıza ve yardımcı antrenörümüze yakışan vedayı hep birlikte yapalım" ifadeleri yer aldı.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

16.05.2026 00:10:00 / Güncelleme: 16.05.2026 10:31:02
İhlas Haber Ajansı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mindere çıkan Şirin Askara, çeyrek final müsabakasında Alman rakibi Nahla Maylin Eichheimer'i 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.



Yarı finalde Ukraynalı rakibi Valeriia Yatskiv ile karşılaşan milli sporcu, bronz madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Bronz madalya maçında Romanyalı rakibi Maria Pavel'i 6-1 mağlup eden Şirin Askara, Avrupa üçüncüsü oldu.

PFDK’den Zorbay Küçük kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son günlerde Türk futbol kamuoyunu meşgul eden bahis soruşturması kapsamında sevk edilen Üst Klasman Hakemi Zorbay Küçük hakkındaki kararını resmi olarak duyurdu

15.05.2026 14:35:00
Haber Merkezi
PFDK’den Zorbay Küçük kararı
PFDK’den Zorbay Küçük kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son günlerde Türk futbol kamuoyunu meşgul eden bahis soruşturması kapsamında sevk edilen Üst Klasman Hakemi Zorbay Küçük hakkındaki kararını resmi olarak duyurdu. Kurul, tecrübeli hakeme herhangi bir disiplin cezası verilmemesine hükmetti.

PFDK tarafından yapılan açıklamada, hakem Zorbay Küçük'e yönelik isnat olunan disiplin ihlalinin unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

Dosyadaki tüm bilgi, belge ve savunmaları titizlikle inceleyen kurul, bu gerekçeyle hakem hakkında "ceza tayinine yer olmadığına" karar verdi. Böylece Küçük, hakkındaki iddialardan tamamen aklanmış oldu.

Sürecin geçmişinde, TFF tarafından yürütülen geniş kapsamlı bahis soruşturması çerçevesinde aralarında Zorbay Küçük'ün de bulunduğu çok sayıda hakem ve futbol paydaşı tedbirli olarak disipline sevk edilmişti.

Süreç boyunca iddiaları kesin bir dille reddeden ve hiçbir yasa dışı bahis sitesinde üyeliği bulunmadığını vurgulayan Küçük, konuyu yargıya taşıyarak suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma aşamasında önce tedbir kararı kaldırılan hakem, PFDK'nin bu son kararıyla birlikte hukuki ve idari açıdan tamamen serbest kaldı.

Aynı PFDK toplantısında Süper Lig kulüplerine çeşitli ihlallerden ötürü toplamda milyonlarca liralık para cezaları kesilirken, Zorbay Küçük dosyasının cezasız kapanması haftanın en dikkat çeken disiplin kararı oldu.

İskoçya'da Hearts 41 yıllık hakimiyeti bozmak istiyor

İskoçya Premier Ligi'nde şampiyonluk düğümü yarın oynanacak Hearts-Celtic maçının ardından belli olacak

15.05.2026 12:07:00
İhlas Haber Ajansı
İskoçya'da Hearts 41 yıllık hakimiyeti bozmak istiyor
İskoçya'da Hearts 41 yıllık hakimiyeti bozmak istiyor
İskoçya Premier Ligi'nde şampiyonluk düğümü yarın oynanacak Hearts-Celtic maçının ardından belli olacak. Celtic, kazanarak 'en çok şampiyon olan takım' ünvanını elde etmek isterken, Hearts ise 41 yıllık hakimiyeti sonlandırmak için sahaya çıkacak.

İskoçya Premier Ligi'nde şampiyonu belirleyecek Celtic ile Hearts maçı yarın TSİ 14.30'da Celtic Park'ta oynanacak. Ligde 80 puanlı Hearts, bu maçtan galibiyet veya beraberlikle ayrılması halinde şampiyonluğunu ilan edecek ve 41 yıl sonra Celtic ve Rangers dışında bu başarıyı yakalayan ilk takım olacak. 79 puanı bulunan Celtic'in ise şampiyon olabilmesi için sahadan 3 puanla ayrılması gerekiyor.

Hearts 41 yıllık hakimiyeti bozmak istiyor



Hearts şampiyon olduğu takdirde 41 senedir devam eden Celtic ve Rangers hakimiyetini yıkacak. Bu iki takım dışında en son 1984-1985 sezonunda Alex Ferguson yönetimindeki Aberdeen şampiyon olmuştu.
En son 1959-1960 sezonunda şampiyonluk kazanan Hearts, toplamda kazandığı 4 şampiyonluk ile Aberdeen ve Hibernian ile birlikte şampiyonluk sıralamasında 3. sırayı paylaşıyor.

Celtic için 'En çok şampiyon olan takım' olma şansı

Celtic ise 1930 yılında ezeli rakibi Rangers'a kaptırdığı 'en çok şampiyon olan takım' ünvanını 96 yıl sonra geri almak istiyor. Ligde Celtic ve Rangers 55'er şampiyonlukla zirveyi paylaşıyor.

Celtic'in 2011-2012 sezonunda başlayan ve 9 sezon devam eden şampiyonluk serisi, 2020-2021 sezonunda Steven Gerard yönetimindeki Rangers'ın şampiyon olmasıyla bitmişti. Sonraki sene aldığı şampiyonlukla tekrar seri yakalayan Celtic, art arda aldığı 4 şampiyonlukla Rangers ile şampiyonluk sayısını eşitledi.

Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk edecek Trabzonspor'da 22 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Paul Onuachu, yerini koruması halinde bu başarıyı kulüp tarihinde elde eden 6. oyuncu olacak

15.05.2026 11:57:00
AA
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın
Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk edecek Trabzonspor'da 22 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Paul Onuachu, yerini koruması halinde bu başarıyı kulüp tarihinde elde eden 6. oyuncu olacak.

Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor, ilk sezonunda ligde 21 maçta 15 gol kaydederken bu sezon 22 golle takımına skor katkısı sağlayan isimlerin başında geldi.

Attığı gollerle bordo-mavili takıma önemli katkı sağlayan oyuncu, son haftalarda ise suskun bir dönem geçiriyor. Ligde son 5 haftada bir maç sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, bir maçta dinlendirilerek yedek soyundurulan oyuncunun zirvede rakipleriyle arasındaki fark azaldı.

Onuachu'yu 21 golle RAMS Başakşehir'den Eldor Shomurodov, 19 gol ile Fenerbahçe'den Anderson Talisca takip ederken son hafta kıyasıya gol krallığı yarışına da sahne olacak.

Son golü Galatasaray'a



Trabzonspor'un golcüsü, bordo-mavili takımın ligin 28. haftasında sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada attığı ilk golün ardından gol kaydedemedi.

Bordo-mavililer, bu mücadeleden sonra deplasmanda Corendon Alanyaspor ve sahasında RAMS Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Daha sonra TÜMOSAN Konyaspor'a deplasmanda 2-1 kaybeden Karadeniz ekibi, Göztepe ile evinde 1-1 berabere kaldı, geçen hafta da İstanbul'da Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Onuachu, Corendon Alanyaspor maçında sakatlığı nedeniyle takımda yer almazken daha sonraki 3 karşılaşmada 90 dakika forma giydi, en son Beşiktaş maçında ise son 13 dakika oyuna dahil oldu.

Trabzonspor'un ligdeki 6. gol kralı olabilir



Onuachu, ligde gol krallığı yarışını önde bitirmesi halinde kulüp tarihinde 6. kez gol krallığı başarısı gösterecek.

Bordo-mavili takımda daha önce Necmi Perekli (18), Fatih Tekke (31), Şota Arveladze (25), Burak Yılmaz (33) ve Alexander Sörloth (24) gol krallığı unvanını elde etmişti.

Nijeryalı santrfor, bu başarıyı göstermesi halinde kulüpte Şota Arveladze ve Alexander Sörloth'tan sonra gol krallığını elde eden 3. yabancı futbolcu da olacak.

Gollerin yüzde 36'sına imza attı

Paul Onuachu, Süper Lig'de takımının gollerinin yüzde 36'sına imza attı.

Ligde 33 maçta 61 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibinde Nijeryalı futbolcu, 22 golle en skorer oyuncu olarak gol yükünü çekti.

Karadeniz ekibi,  Onuachu'nun gol attığı 18 karşılaşmada 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 43 puanı hanesine yazdırdı.

Trabzonspor, Onuachu'nun gol attığı maçlarda puanların yüzde 66'sını elde etti.

Onuachu'nun golleri

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Karadeniz ekibinin galibiyet golünü atan Onuachu, 1-1 berabere biten 4. haftadaki Samsunspor ile 6. haftadaki Gaziantep FK maçlarında da takımı adına ağları havalandıran isim oldu.

Nijeryalı santrfor, 7. haftada 4-3 kazanılan Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçında 2, 8. haftadaki 4-0 galip gelinen Zecorner Kayserispor ile 9. haftada 2-1 üstünlük sağlanan Çaykur Rizespor müsabakalarında da birer gol kaydetti.

Ligin 12. haftasında 1-1 biten Corendon Alanyaspor maçında takımının tek golüne imza atan Nijeryalı oyuncu, 13. haftada 4-3 kazanılan RAMS Başakşehir müsabakasında 1, 14. haftada 3-1 üstün gelinen TÜMOSAN Konyaspor karşılaşmasında 2 gol attı.

Cezası ve Afrika Uluslar Kupası nedeniyle 3 maç takımdan ayrı kalan Onuachu, döndükten sonra gollerine kaldığı yerden devam etti.

Bordo-mavili futbolcu, 2-1 galip gelinen 19. haftadaki Kasımpaşa maçı ile 1-1 beraberlikle tamamlanan 20. haftadaki Hesap.com Antalyaspor karşılaşmasında birer, 21. haftada 3-0 kazanılan Samsunspor müsabakasında 2 gol, 22. haftada 3-2 kaybedilen Fenerbahçe maçında da bir gol attı.

Onuachu, Karadeniz ekibinin ligin 23. haftasında deplasmanda 2-1 galip geldiği Gaziantep FK maçı ile 24. haftasında sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-1 yendiği karşılaşmada birer kez, 25. haftada Zecorner Kayserispor karşısında sahadan 3-1 üstün ayrıldığı maçta da rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Ligin 26. haftasında Çaykur Rizespor karşısında alınan 1-0'lık galibiyette takımının golünü kaydeden Nijeryalı oyuncu, 28. haftada takımının 2-1 galip geldiği Galatasaray maçında ilk golü atan isim oldu.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor

Camianın karışık duygularla beklediği "15 milyon Euro’luk UEFA cezası" dosyasında kritik bir viraj dönüldü. Sadettin Saran yönetimi ve kulüp hukukçularının yürüttüğü diplomasi, Fenerbahçe’yi yaptırım kıskacından çekip çıkarmak üzere. Türkiye’deki yüksek enflasyon ve döviz kurundaki sert dalgalanmaları "mücbir sebep" olarak masaya konuldu. Bankalar Birliği’nden çıkış hamlesiyle finansal ciddiyetini kanıtlayan yönetim, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu’nu ikna etmeyi başardı. Top artık UEFA'da

14.05.2026 13:18:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
Fenerbahçe camiası, haziran başında açıklanacağı konuşulan ve kulüp bütçesini sarsacağı tahmin edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezasına dair umutlu bir bekleyiş içine girdi. Kulüp kaynaklarından sızan bilgilere göre, sarı-lacivertli hukukçuların ve finans kurmaylarının hazırladığı "ekonomik savunma paketi", UEFA yetkililerinin kafasını karıştırdı.






SAVUNMALAR MAKUL BULUNDU

Gelen bilgilere göre Fenerbahçe yönetimi, savunmasını sadece kulüp harcamaları üzerine değil, Türkiye'nin içinde bulunduğu özel ekonomik koşullar üzerine kurdu. Özellikle Euro/TL kurundaki öngörülemez artış ve yüksek enflasyonun kulüp bilançosundaki "kağıt üzerindeki" zararları nasıl tetiklediği, grafiklerle ve bağımsız denetçi raporlarıyla UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na (CFCB) sunuldu.






UEFA İYİ NİYET OLARAK GÖRDÜ

UEFA'nın, Türkiye'deki ekonomik dalgalanmaları "mücbir sebep" kategorisinde değerlendirmeye sıcak baktığı ve kulübün son dönemdeki Bankalar Birliği borç tasfiyesi ile sermaye artırımı hamlelerini "iyi niyetli ve sürdürülebilir finansal yönetim" olarak kabul ettiği belirtiliyor.






KEREM, MOURINHO VE CARLOS

Jose Mourinho, Kerem Aktürkoğlu ve Diego Carlos gibi isimlerin maaşlarının bir kısmının sponsorlar tarafından karşılanmasına dair sıkıntılar da masada çözüldü.

Yönetim, tüm ödemelerin kayıt altında olduğunu ve bu modelin kulüp üzerindeki nakit yükünü azaltarak finansal sürdürülebilirliğe hizmet ettiğini kanıtladı.






HAKAN SAFİ AÇIKLAMIŞTI

Zaten daha önce başkan adayı Hakan Safi, TFF ile elele vererek sorunu aştıklarını açıklamıştı.  Kulüp koridorlarında da, "cezadan yırtmanın formülü bulundu, artık top UEFA kurumlarında" yorumları yapılıyor. Resmi açıklamanın haziran ayının ilk haftasında yapılması beklenirken, sarı-lacivertli camia seçim öncesinde transfer sürecini doğrudan etkileyecek bu karara kilitlenmiş durumda.

Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu

Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu 

14.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu. Chelsea ve Bayern Münih'te Tuchel'in 'beyni' olarak tanınan Zsolt Löw için operasyon başladı. Almanya'ya gidecek yöneticiler, Macar teknik adamla bir araya gelip operasyonun düğmesine basacak.






Tarihi bir başarıyla Süper Lig'e yükselen Amedspor, transfer dönemine bomba bir hamleyle girmeye hazırlanıyor. Sertaç Küçükbayrak ile geçiş sürecini başarıyla tamamlayan Diyarbakır temsilcisi, Süper Lig'deki ilk sezonunda çıtayı en tepeye koydu. Bu yüzden Galatasaray'la sözleşme imzalayıp imzalamayacakları henüz belli olmayan Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın durumu yakından takip ediliyor.






LEIPZIG'IN BAŞINDA KISA SÜRE KALDI

Chelsea ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran, PSG ve Bayern Münih'te dünyanın en büyük yıldızlarını yöneten teknik ekibin kilit ismi Zsolt Löw, Amedspor'un "vizyon projesi" olarak listenin ilk sırasına yerleşti.






RB Leipzig'in başında kısa süreliğine (8 maç) "birinci adam" olarak görünen Macar teknik adamın, Diyarbakır ekibinin sunduğu uzun vadeli projeye sıcak baktığı iddialar arasında.






HER ŞEYİN BAŞINDA OLACAK İSİM

Amedspor yönetimi, sadece bir teknik direktör değil, aynı zamanda kulübün futbol akademisini ve taktiksel kimliğini en baştan inşa edecek bir "modern futbol mimarı" arıyor. Löw'un RB Leipzig ekolünden gelmesi, genç yetenekleri parlatma becerisi ve en üst düzey taktik disiplini, bu tercihin en büyük nedenleri arasında.

Yönetimin bu hafta içinde Almanya'ya çıkarma yaparak Macar hoca ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceği sürecin bu görüşmenin ardından şekilleneceği bildirildi.






ÇOK BÜYÜK AVANTAJLARI VAR

Yardımcı antrenör olarak Şampiyonlar Ligi (2021), Bundesliga (2023), Ligue 1 (2019, 2020) ve Avusturya Bundesliga (2015) şampiyonlukları bulunan Löw için taktik dehası deniyor.

Özellikle oyuncularla kurduğu iletişim ve taktiksel analiz yeteneğiyle tanınan Macar hoca futbol otoriteleri tarafından "geleceğin üst düzey teknik direktörlerinden biri" olarak gösteriliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.