logo
02 NİSAN 2026

Galatasaray, Türkiye Kupası finalinin hazırlıkları tamamlandı

13.05.2025 15:31:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Türkiye Kupası finalinin hazırlıkları tamamlandı
Galatasaray, Türkiye Kupası finalinin hazırlıkları tamamlandı

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın Gaziantep Stadyumu'nda Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı.



Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde dinamik ısınmayla başlayan idman, üç grup halinde 8'e 2 pas çalışmasıyla devam etti.



Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman, taktik çalışmayla sona erdi.

A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı

01.04.2026 21:57:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Kosova Milli Futbol Takımı'nı mağlup ederek 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı. Bu sonuçla birlikte ay-yıldızlılar, FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Ayrıca milliler, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki rakiplerinden ve turnuvanın ev sahiplerinden Amerika Birleşik Devletleri, bin 673 puanla sıralamada bir basamak düşerek 16. sırada yer aldı. Bin 580 puanlı Avustralya'nın 27 ve bin 503 puanlı Paraguay'ın 40. sıradaki yerleri ise değişmedi.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde dün akşam Kosova'yı 1-0 mağlup ederek, 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanan ve tarih yazan A Millî Takımımız, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından bugün açıklanan Nisan ayı sıralamasında üç basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Bin 599 puana ulaşan Ay-Yıldızlılar, böylelikle FIFA sıralamasında son 9 yılın en iyi derecesini elde etti. Türkiye, son olarak 4 Mayıs 2017 tarihinde açıklanan FIFA sıralamasında 22. basamakta yer almıştı."

Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu

Kıtalar arası play-off finallerini kazanan Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Irak, 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 23. Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etti

01.04.2026 11:53:00
AA
Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu
Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu
Kıtalar arası play-off finallerini kazanan Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Irak, 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 23. Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etti.

Play-off finalinde Demokratik Kongo Cumhuriyeti, normal süresi 0-0 sona eren maçın 100. dakikasında Axel Tuanzebe'nin attığı golle Jamaika'yı 1-0 mağlup ederek 1974'ten bu yana ilk kez turnuvaya gitme başarısını gösterdi.

Irak ise 10. dakikada Ali Al-Hamadi ve 53. dakikada Aymen Hussein'in golleriyle Bolivya'yı 2-1 yenerek Dünya Kupası biletini alan 48. ve son takım oldu.

Avrupa Elemeleri'nde play-off turu final maçlarının ardından Türkiye'nin yanı sıra İsveç, Çekya ve Bosna Hersek, Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etmişti.

Tarihte ilk kez 48 takımla düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda gruplar şöyle oluştu:

A Grubu: Meksika, Güney Afrika, Güney Kore, Çekya

B Grubu: Kanada, Bosna-Hersek, Katar, İsviçre

C Grubu: Brezilya, Fas, Haiti, İskoçya

D Grubu: ABD, Paraguay, Avustralya, Türkiye

E Grubu: Almanya, Curaçao, Fildişi Sahili, Ekvador

F Grubu: Hollanda, Japonya, İsveç, Tunus

G Grubu: Belçika, Mısır, İran, Yeni Zelanda

H Grubu: İspanya, Yeşil Burun Adaları, Suudi Arabistan, Uruguay

I Grubu: Fransa, Senegal, Irak, Norveç

J Grubu: Arjantin, Cezayir, Avusturya, Ürdün

K Grubu: Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Özbekistan, Kolombiya

L Grubu: İngiltere, Hırvatistan, Gana, Panama.

Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı

Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı

01.04.2026 11:51:00
AA
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı.

Organizasyonun ön eleme turunda 0-0'ın rövanşında Mauritius'a konuk olan Somali, penaltılara giden mücadelede rakibine 4-2 üstünlük kurdu.

Somali, bu başarıyla Kenya, Uganda ve Tanzanya'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek AFCON 2027'nin eleme sürecinde bir üst tura geçme hakkı kazandı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, milli takımın elde ettiği başarı dolayısıyla tebrik mesajı yayımlayarak, bunun ülke futbol tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.

Mahmud, oyuncular, teknik heyet ve tüm futbol camiasını ortaya koydukları azim ve kararlılık dolayısıyla takdir ederek, elde edilen başarının Somali halkı için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Milli Takımı yurda döndü

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Kosova galibiyeti sonrası yurda döndü. 24 yıl aradan sonra Türkiye, Dünya Kupası'na girmeye hak kazandı

01.04.2026 11:16:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takımı yurda döndü
Milli Takımı yurda döndü
Türkiye A Milli Futbol Takımı, Kosova galibiyeti sonrası yurda döndü. 24 yıl aradan sonra Türkiye, Dünya Kupası'na girmeye hak kazandı. Duygularını paylaşan Hakan Çalhanoğlu "Başardığımız için çok mutluyum. Ülkemizi mutlu ettiğimiz çok gururluyum. Artık 24 yıl sonra başardığımız için çok gururluyum" dedi.

A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu final maçında Kosova ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Millilerimiz, Kerem Aktürkoğlu'nun golü ile Dünya Kupası'na 24 yıl aradan sonra girmeye hak kazandı. İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminaline inen milliler kapıda coşkuyla ve tebriklerle karşılandı.

Kaptan Hakan Çalhanoğlu duygularını paylaşarak, "Başardığımız için çok mutluyum. Ülkemizi mutlu ettiğimiz çok gururluyum. Artık 24 yıl sonra başardığımız için çok gururluyum" dedi.

Tarih 24 yıl sonra tecelli etti


 
A Milli Futbol Takımı, Kosova'yı 1-0 yenerek 2026 Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı.

31.03.2026 23:44:00 / Güncelleme: 31.03.2026 23:56:15
Haber Merkezi
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti

 
 
Türkiye, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Kosova'yı deplasmanda 1-0 yenerek Dünya Kupası vizesi aldı.

 
10. dakikada Kosova savunmasının uzaklaştırmak istediği top Hakan Çalhanoğlu'nda kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda defansın müdahale ettiği meşin yuvarlağı ceza sahası içi sol çaprazında alan Kenan Yıldız yakın mesafeden vurdu, savunmanın ayak koyduğu top direğin hemen üzerinden kornere gitti.

 
 
27. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Orkun Kökçü bekletmeden kaleyi düşündü. Bu futbolcunun sert şutunda, top az farkla direğin yanından auta çıktı.
 
29. dakikada Kosova gole yaklaştı. Savunmadan atılan uzun pasta ceza yayı önünde topla buluşan Asllani'nin sert şutunda, Uğurcan'ın müdahale ettiği top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.
 
33. dakikada savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Kenan Yıldız rakibinden sıyrılıp ceza sahası içi son çizgisine indi. Bu futbolcunun kale sahası önüne ortasında Kerem Aktürkoğlu düzeltip vurdu, defans son anda araya girerek gole engel oldu.


 
53. dakikada Türkiye öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahasına girip penaltı noktası üzerine pasını aktardı. Bu noktaya hareketlenen Orkun'un vuruşunda, savunmaya çarpan top kaleye yönelirken geriden gelen Kerem Aktürkoğlu dokunarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
 
63. dakikada Türkiye etkili geldi. Arda Güler'in pasında sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahası içine girip rakibinden sıyrıldı. Bu futbolcunun sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Muric uzanarak gole engel oldu.
 
81. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı top Muslija'da kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından düzeltip vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
 
87. dakikada Zhegrova'nın getirdiği meşin yuvarlağa savunma müdahale ederken top ceza sahası önündeki Asllani'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda, Uğurcan son anda uzanarak topu kornere yolladı.


 
Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle maçı 1-0 kazanan A Milli Futbol Takımı, 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Ümit Milli Takım, Hırvatistan karşısında

Ümit Milli Takım, 2027 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup eleme maçında bugün Hırvatistan ile karşılaşacak

31.03.2026 12:21:00
İhlas Haber Ajansı
Ümit Milli Takım, Hırvatistan karşısında
Ümit Milli Takım, Hırvatistan karşısında
2027 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup eleme maçında Ümit Milli Takım, Osijek şehrinde bulunan Opus Arena'da Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek. Saat 18.30'da başlayacak müsabaka, Tivibu Spor (şifresiz uyduya açık kanal) ile Tivibu Spor YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

Karşılaşmayı İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Alessandro Dudic yönetecek. Dudic'in yardımcılıklarını Pascal Hirzel ve Nicolas Müller yaparken müsabakanın dördüncü hakemi Mirel Turkes olacak.

Arnavutluk ve Sırbistan'ın ortak ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2027 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası finallerine 9 grup birincisiyle birlikte gruplardaki en iyi ikinci takım doğrudan katılmaya hak kazanacak. Diğer 8 ikinci takım ise finallere katılma hakkı elde edebilmek için Kasım 2026'da play-off oynayacak.

Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi

İngiliz ekibi Cardiff City'nin, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davası, Fransa Mahkemesi tarafından reddedildi.

31.03.2026 11:24:00
AA
Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi
Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi
İngiliz ekibi Cardiff City'nin, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davası, Fransa Mahkemesi tarafından reddedildi.


Nantes Ticaret Mahkemesi, 3. Lig'de mücadele eden İngiliz temsilcisi tarafından Mayıs 2023'te başlatılan ve Cardiff City ile Nantes'ı karşı karşıya getiren hukuki ve mali ihtilafta kararını açıkladı.

Mahkeme, Cardiff City'nin Arjantinli futbolcu Sala'nın kulübü Premier Lig'de tutabileceği iddiasıyla, gelir kaybı ve diğer zararlar için talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davasını reddetti.

Mahkeme ayrıca Nantes'ın uğradığı manevi zararlar ile yasal masraflar için Cardiff City'nin yaklaşık 400.000 sterlin ödemesine karar verdi.

Nantes'tan Cardiff City'ye transfer olan 28 yaşındaki Sala ve pilot David Ibbotson, 21 Ocak 2019 gecesi uçaklarının Manş Denizi'ne düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı

İsviçreli dünyaca ünlü futbolcu Alisha Lehmann, hem saha içindeki performansı hem de futbol dünyasındaki adaletsizliklere karşı yaptığı sert çıkışlarla spor gündeminin merkezine oturdu

31.03.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı
Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı
İsviçreli dünyaca ünlü futbolcu Alisha Lehmann, hem saha içindeki performansı hem de futbol dünyasındaki adaletsizliklere karşı yaptığı sert çıkışlarla spor gündeminin merkezine oturdu.

Juventus'tan ayrılarak İngiltere ekiplerinden Leicester City'ye transfer olan yıldız oyuncu, özellikle erkek ve kadın futbolcular arasındaki devasa maaş uçurumuna dikkat çekerek uluslararası bir tartışma başlattı.



Lehmann, kendisiyle aynı kulüpte top koşturan erkek arkadaşı Douglas Luiz ile aralarındaki kazanç farkını örnek göstererek, "Aynı işi yapıyoruz, aynı formayı terletiyoruz ama o benden yüz kat fazla kazanıyor. Bu durum sadece adaletsiz değil, aynı zamanda kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Kadın futbolunun her geçen gün daha fazla izleyici kitlesine ulaşmasına rağmen finansal karşılığının çok geride kalmasını eleştiren Lehmann, bu eşitsizliğin profesyonellik anlayışıyla bağdaşmadığını vurguladı.



Sadece saha içindeki emeğiyle değil, özel hayatına dair yaptığı dürüst açıklamalarla da konuşulan Lehmann, geçmişte kendisine yapılan yüksek meblağlı ahlaksız teklifleri de ifşa ederek kadın sporcuların maruz kaldığı etik dışı baskılara dikkat çekti.

Leicester City ile 2,5 yıllık sözleşme imzalayarak Premier Lig atmosferine geri dönen futbolcu, "Eve dönmek gibi hissettiriyor," diyerek kariyerinde yeni bir sayfa açtığını duyurdu.

Lehmann'ın bu cesur duruşu, Avrupa basınında kadın futbolunun geleceği ve profesyonel hakların iyileştirilmesi konusunda yeni bir hareketin fitilini ateşlemiş görünüyor.

Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bugün yaptığı antrenmanla devam etti

29.03.2026 14:42:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü
Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bugün yaptığı antrenmanla devam etti.



BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı.

Isınma koşularıyla başlayan idman, 5'e 2 top kapma ve ayak tenisi çalışmasının ardından tamamlandı. Basına kapalı yapılan idman, yaklaşık 50 dakika sürdü.

Milli takım kampında fenalaşan Lucescu, hastaneye kaldırıldı

Romanya Futbol Federasyonu, kampta fenalaşan milli takım teknik direktörü Mircea Lucescu'nun hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu bildirdi

29.03.2026 14:25:00
AA
Milli takım kampında fenalaşan Lucescu, hastaneye kaldırıldı
Milli takım kampında fenalaşan Lucescu, hastaneye kaldırıldı
Romanya Futbol Federasyonu, kampta fenalaşan milli takım teknik direktörü Mircea Lucescu'nun hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu bildirdi.

Federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamada, Slovakya maçı hazırlıklarının devam ettiği milli takım kampında, teknik toplantı sırasında fenalaşan 80 yaşındaki teknik adamına sağlık ekibinin müdahale ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Şu an itibarıyla teknik direktörün durumu stabildir. Buna rağmen, yürürlükteki tıbbi protokoller gereği ve her türlü riski ortadan kaldırmak amacıyla Mircea Lucescu, ayrıntılı tetkikler ve uzman takibi için başkentteki bir hastaneye nakledilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Lucescu yönetimindeki Romanya, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Türkiye'ye 1-0 mağlup olmuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.