logo
02 EYLÜL 2026

Galatasaray 'Yeni Modric'in peşine düştü

Baskı altındaki soğukkanlılığı ve dikey pas kalitesiyle dikkat çeken Lucas Bergvall'ın transferinin gerçekleşmesi durumunda Galatasaray, 'Yeni Modric' ile Şampiyonlar Ligi'nde çok daha iddialı bir konuma gelebilir

02.09.2026 13:30:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray 'Yeni Modric'in peşine düştü
Galatasaray 'Yeni Modric'in peşine düştü
Galatasaray, UEFA'ya listeler bildirilmeden önce bugün içinde Tottenham'dan Lucas Bergvall'ın işini bitirmek istiyor; ancak sadece Bergvall değil, birden fazla oyuncuyla ilgili girişimler var. Bergvall sadece en popüler olanı.






De Zerbi'nin kadro planlamasında arka sırada kalan 20 yaşındaki İsveçli yetenek için tüm şartlar zorlanıyor. "İsveç Mücevheri" için Tottenham Teknik Direktörü Roberto De Zerbi kısa süre önce yaptığı açıklamada, "Lucas Bergvall yüzde yüz bizimle. Sezon öncesinde çok konuştuk, o üst düzey potansiyele sahip bir oyuncu. Sanırım kalmak istiyor ve bizim için bir sorun yok" demişti.






Yaz transfer döneminde orta saha bölgesine 200 milyon Euro'dan fazla yatırım yapan Tottenham; Sandro Tonali (108 milyon Euro) ve Mateus Fernandes (99 milyon Euro) hamleleriyle kadrosunu güçlendirdi. Halihazırda Conor Gallagher'ın da arkasında kalan Bergvall, De Zerbi'nin rotasyonunda 3. tercih durumuna düşmüş vaziyette. Sürekli forma giymek isteyen genç oyuncu için Galatasaray opsiyonu ciddi bir fırsat olarak öne çıkabilir. Galatasaray, kendisini Şampiyonlar Ligi'nde sürekli forma teklifi ile ikna etmeye çalışıyor.






Saha farkındalığı, baskı altındaki soğukkanlılığı ve dikey pas kalitesiyle dikkat çeken 20 yaşındaki oyuncu, futbol otoriteleri tarafından "Yeni Modric" olarak adlandırılıyor. Orta sahada birçok pozisyonda görev yapabilen yetenekli futbolcu, sahadaki başarısının yanı sıra karizmatik görüntüsü ve sosyal medyadaki yüksek popülaritesiyle de geniş bir hayran kitlesine sahip.

Beşiktaş'ın gözdesiydi, Fenerbahçe'nin gündeminde

Orkun Kökçü, Beşiktaş’a girmesini istedi. Ancak o dönemde Quinten Timber, 'Premier Lig’i bekliyorum' dedi. Ada’dan beklenen teklif gelmeyince Hollandalı futbolcu yeniden kapıya geldi. Fakat bu kez Miretti’yi alan Beşiktaş, 'Yerimiz yok' yanıtını verdi

02.09.2026 12:25:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın gözdesiydi, Fenerbahçe'nin gündeminde
Beşiktaş'ın gözdesiydi, Fenerbahçe'nin gündeminde
Timber için Fenerbahçe gündemi oluştu; ancak bu hamle Cihan Kamer'in tarif ettiği profilin tamamen dışında kalıyor. Fenerbahçe geçen sezon uzun süre Quinten Timber'ı istedi... Hollandalı oyuncu ise Marsilya'yı seçti. Hata yaptığını anlaması ise sadece 6 ayını aldı.

Timber yeniden kendisine kulüp arıyor. Eski takım arkadaşı Orkun Kökçü sayesinde Beşiktaş'ın gündemine geldi. Ancak o günlerde hâlâ Premier Lig şansı vardı. Artık o şansı kalmadığı için rotasını yeniden Türkiye'ye kırdı. Siyah-beyazlılar ise bu süreçte tercihini Juventus'tan Miretti'den yana kullandı.






Buna karşın Fenerbahçe'nin o mevkide hâlâ transfere ihtiyacı bulunuyor. Cihan Kamer'in açıklamasına bakılacak olursa sarı-lacivertliler U-23 statüsünde bir çalışma yürütüyor. Ancak Timber 2001 doğumlu, yani 25 yaşında ve Kamer'in çizdiği çizgilere uymuyor.

Fransız gazeteci Adrien Pittore'nin iddiasına göre; menajerlik şirketi Unique Sport Group, Hollandalı oyuncuyu Süper Lig'e önermeye devam ediyor. Türkiye'de transfer tescil döneminin cuma günü sona erecek olması nedeniyle Türk devlerinin önümüzdeki saatlerde Marsilya'ya resmi teklif yapabileceği belirtiliyor.






18 milyon Euro piyasa değeri bulunan Timber'ın geleceğinin son günlerde netleşmesi bekleniyor. Ancak Fenerbahçe transferi gerçekleştirse bile Timber için yüksek bir bonservis bedeli ödemesi pek mantık dahilinde görünmüyor.

Beşiktaş'ın büyük planı: Cerny'nin yerine Luiz Henrique

Beşiktaş, Vaclav Cerny'den kurtulabilseydi Luiz Henrique'yi bitirecekti… Brezilya Milli Takımı'nın sağ kanat oyuncusundan ise siyah-beyazlılar hâlâ tam olarak vazgeçmiş değil. Ancak AS Roma ve Flamengo'nun parasının yetmediği ortamda 25 yaşındaki Sambacı için Beşiktaş şartları daha ne kadar zorlayacak? Ayın 4'üne kadar zaman var

02.09.2026 12:01:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın büyük planı: Cerny'nin yerine Luiz Henrique
Beşiktaş'ın büyük planı: Cerny'nin yerine Luiz Henrique
Beşiktaş, Avrupa için transferin son gününde sürpriz bir transferi zorladı... Eğer Vaclav Cerny'yi Rangers'a gönderebilseydi, Zenit'ten Luiz Henrique'ye imza attıracaktı.






Ancak teknik direktör Italiano, Poku'yu arkasına aldığı için sağ kanadı Cerny ile kapatabileceğini söyledi. Koopmeiners ya da Fofana transferlerine öncelik verilmesini istedi.






Günün sonunda Beşiktaş, Fofana için şartları zorlarken Luiz Henrique için çalışma yapılmaması kararı alındı... Tabii bu dakikadan sonra bir sürpriz olur, Cerny farklı bir destinasyon seçerse Beşiktaş, Sambacı sağ kanat için yeniden şartları zorlayabilir. Ancak şu an için çok da makul bir ortam yok.






Brezilya Milli Takımı forması da giyen 25 yaşındaki Luiz Henrique, Avrupa transfer piyasasının en çok konuşulan isimlerinden biri konumunda. İtalya Serie A ekibi Roma, Zenit'e 38 milyon euro sabit ve 5 milyon euro bonusu içeren toplam 43 milyon euroluk dev bir teklif sundu. Ancak Rus kulübünün taviz vermeyen tutumu nedeniyle İtalyan devi pazarlıklardan çekildi ve rotasını Stuttgart'ın Alman oyuncusu Jamie Leweling'e çevirdi.






Benzer şekilde Brezilya ekibi Flamengo da Zenit'in yüksek bonservis beklentisi nedeniyle oyuncunun transferinden vazgeçmek zorunda kalmıştı. 2026/2027 sezonuna Zenit formasıyla başlayan Brezilyalı yıldız, çıktığı 6 resmi maçta henüz skora katkı yapamadı.

Galatasaray ile Beşiktaş'ın Marc Casado kapışması

Galatasaray ile Beşiktaş transferin son gününde defansif özellikleri ağır basan bir ön libero arıyor... İki takım da AC Milan'dan Youssouf Fofana ile Juventus'tan Teun Koopmeiners için şartları zorlarken, Katalonya topraklarında da bir savaş devam ediyor.
 

02.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray ile Beşiktaş'ın Marc Casado kapışması
Galatasaray ile Beşiktaş'ın Marc Casado kapışması
Koopmeiners "hayır" dediği için Beşiktaş, Fofana'ya kanalize oldu. Okan Buruk, Koopmeiners için Juventus'u ikna etti; Hollandalıyı ikna etmeye çalışıyor. Ancak hem Beşiktaş hem de Galatasaray, Barcelona'dan adının anlamı "evli" olan Marc Casadó'yu ikna edip mutlu olmak için şartları zorluyor.






Galatasaray, bu yaz Rafael Leão transferinde dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes ile kurduğu güçlü ilişkileri Marc Casadó sürecinde de masaya koyuyor. Öte yandan, Avrupa'nın majör liglerinde transfer tescil dönemi kapanırken Türkiye'de tescil süresinin 4 Eylül'e kadar devam etmesi, Süper Lig devlerinin elini Katalan oyuncu için son derece güçlendiriyor.






Marc Casadó yarışında Katalonya ve İspanya cephesinde de işler oldukça karmaşık. Barcelona, oyuncuyu Deportivo La Coruña'ya kiralamaya sıcak baksa da maaşının büyük bölümünü karşılayacağı için sözleşmeye belirli şartlara bağlı "zorunlu satın alma opsiyonu" ekletmek istiyor. Galiçya ekibi Deportivo ise oyuncunun kaydını yaptırabilmek için Finansal Fair Play ve maaş bütçesinde yer açmaya çalışıyor. Aynı zamanda Atlético de Madrid'den stoper José María Giménez'i de kadrosuna katmak isteyen Deportivo, kısıtlı bütçesini bölüştürme telaşında.






Leverkusen ise Almanya'da transfer penceresinin kapanması ve görüşmelerde ilerleme kaydedilememesi nedeniyle yarıştan çekildi. Bu durum, 4 Eylül'e kadar süresi bulunan Beşiktaş ve Galatasaray için Marc Casadó transferinde dev bir fırsat penceresi açmış durumda.

Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil

Fenerbahçe Talisca'yı gözden çıkardı... Ancak Sambacıyı elden çıkarmak hiç de kolay değil. 'Gitmem' diye diretmeye devam ederse zaten UEFA'dan ceza alan ve gözlem altında olan sarı-lacivertlilerin canı daha fazla acıyabilir.
 

02.09.2026 11:07:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil
Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil
Talisca gitmek istemiyor... Gitmemek için ayak diretiyor. Suudi Arabistan'da kaldığı dönemde yaşam tarzı yüzünden çok sıkıntı yaşadı. O nedenle Türkiye'ye kaçtı. Sambacıyı Fenerbahçe elden çıkarmak istiyor. Tek talibi Abu Dabi takımı Al-Jazira. Ancak Talisca'nın da kendisine göre bir savunması var:






- İran ile İsrail arasında yavaşlamış gibi görünen ama süren bir savaş var. Savaşın sıcak olduğu dönemlerde İran, Birleşik Arap Emirlikleri'ni sürekli bombaladı. Orada arkadaşlarım vardı, çok korktuklarını söylediler.

- Ben gidersem olası bombaların altında kalmak istemiyorum. Ailemi bu riske atmak istemiyorum. Ailemi böyle bir durumla yüz yüze bırakmak istemiyorum.

- Beni göndermek istiyorsanız alacaklarımın tamamını ödeyin gideyim. Ben Fenerbahçe'de oynamaktan memnunum, aldığım paranın karşılığını da verdiğimi düşünüyorum.






Al-Jazira ile Fenerbahçe'nin anlaştığı bir ortamda Talisca'nın böyle bir çıkış yapması sıkıntı yarattı. FIFA talimatlarına göre kulüpler; geçerli bir fesih nedeni veya oyuncunun onayı olmadan sözleşmeyi tek taraflı feshedemez. Talisca gitmeye yanaşmazsa Fenerbahçe oyuncunun maaşını son kuruşuna kadar ödemek zorunda.






Transfer gerçekleşmezse Al-Jazira'dan gelecek olası bonservis geliri ortadan kalkar. Üstüne üstlük Talisca'nın yüksek maaş maliyeti kulübün bütçesinde kalmaya devam eder; bu da zaten UEFA'dan ceza alan Fenerbahçe'nin başını yine derde sokar.






Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü

Osimhen, Galatasaray hücum hattının ana karakteri... Peki Porto'dan gelen 1,92'lik Deniz Gül, Okan Buruk'un eline nasıl kozlar verecek?
 

02.09.2026 11:04:00
Haber Merkezi
 
Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü
Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü
Galatasaray, uzun süredir peşinde olduğu Deniz Gül'ü İstanbul'a indirdi... 22 yaşındaki genç yıldız adayının Victor Osimhen ve Rafael Leão'lu forvet hattındaki rolü tartışma konusu oldu. 1,92'lik genç yıldız adayı, Mauro Icardi'den farklı olarak Galatasaray'a neler verebilir? Fotospor editörleri olarak bunları değerlendirmek istedik.






Deniz Gül ile hücum hattı yepyeni bir boyut kazanacak. Osimhen, Rafael Leão ve Leroy Sané gibi dünya çapındaki yıldızların arasında 1,92'lik dev santrfor; hem uzun vadeli bir gelecek yatırımı hem de kilit maçlardaki en güçlü "B planı" olacak.






Mauro Icardi ceza sahası içi bitiriciliği, yüksek oyun aklı ve dar alandaki bağlantı kalitesiyle tam bir "box-striker" profili çizerken, Deniz Gül anatomik yapısıyla bambaşka bir dinamik sunacak. Icardi sezgileriyle pozisyon alıp kafa golleri atarken 1,92'lik Deniz Gül stoperlerle kavga edecek, yüksek topları toplayacak. Rakibin önde boğucu pres uyguladığı anlarda Deniz, göğsü ve kafasıyla indireceği uzun toplarla takımı rahatça ileri taşıyacak. Ceza sahasında en az iki stoperi üzerine çekerek Rafael Leão, Leroy Sané ve Yunus Akgün gibi içe kateden kanat oyuncularına geniş hareket alanları yaratacak.






Osimhen'in hücum lideri olduğu kurguda Deniz Gül, kadrodaki tek saf pivot alternatifi olacak. Skora ihtiyaç duyulan 70. ve sonrası dakikalarda çift forvet kurgusuna geçildiğinde veya Osimhen'in dinlendirildiği maçlarda ceza sahasında güç kullanacak. Türk statüsü sayesinde teknik heyetin yerli rotasyonundaki elini de güçlendirecek.

Beşiktaş'la Galatasaray’ın son gün düellosu: Fofana

Okan Buruk'un hayallerini süsleyen, Galatasaray'ın aylarca peşinde koştuğu Youssouf Fofana'nın Lyon'a transferi son dakika yattı

02.09.2026 11:00:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'la Galatasaray’ın son gün düellosu: Fofana
Beşiktaş'la Galatasaray’ın son gün düellosu: Fofana
Okan Buruk'un hayallerini süsleyen, Galatasaray'ın aylarca peşinde koştuğu Youssouf Fofana'nın Lyon'a transferi son dakika yattı...

Fransız oyuncu elde kaldı; AC Milan, Galatasaray'a dönüp 'Gelin alın' dedi. Sarı-kırmızılılar bu gece sabaha kadar Lucas Bergvall'ı kovalayacak.







Eğer sonuç alamazsa Fofana için bir sorti daha yapabilir. Ancak bu süreçte Beşiktaş devreye girip Milan'ı ve Fofana'yı ikna ederek transferi bitirebilir. Fırtına gibi bir 24 saat bizi bekliyor olacak.

Yousouf Fofana'nın Lyon'a transferi için yürütülen kulüpler arası görüşmeler tıkandı. Fransız temsilcisinin içinde bulunduğu mali kısıtlamalar ve ekonomik denetimler transferi engelledi.







Lyon'un bu transferi tescil ettirebilmesi için Malick Fofana'yı satması gerekiyordu. Ancak Fofana takımdan ayrılmadı, Fenerbahçe de işi bitiremedi. Lyon seçeneğinin masadan kalkmasıyla birlikte Milan'da Fofana için yönetim radikal bir karar aldı. İtalyan ekibi, Fransız oyuncunun takımda kalması halinde kadroya dâhil edilmeyeceğini bildirdi.






Beşiktaş, Fofana'nın durumunu yakından takip ediyor. Siyah-beyazlı yönetim, oyuncunun Milano ekibindeki belirsizliğini fırsata çevirerek transfer şartlarını masaya yatırdı.

Avrupa'nın beş büyük liginde transfer tescil dönemi kapanmış olsa da Türkiye'de pencere açık. Bu durum Beşiktaş'a operasyonu tamamlaması için avantaj sağladı. Siyah-beyazlılar, bu saatlerde Milan ile masaya oturup transferi bitirmeyi hedefliyor.







Okan Buruk'un uzun süredir kadrosunda görmeyi hayal ettiği Youssouf Fofana için Galatasaray ihtimali de tekrar gündeme geldi. Sarı-kırmızılılar, öncelikli hedef olarak belirlediği Lucas Bergvall transferi için görüşmelerini sürdürüyor.






Ancak Bergvall görüşmelerinden bu geceye kadar olumlu bir sonuç alınamaması durumunda Galatasaray'ın Fofana için son bir hamle yapacağı öğrenildi. Siyah-beyazlıların araya girmesiyle birlikte iki ezeli rakip arasında saatler sürecek müthiş bir transfer yarışı başladı.

Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı

Sanki talipleri sıraya girmiş gibi Galatasaray'a bir vedayı bile çok görüp arkasına bile bakmadan sırra kadem basan Mauro Icardi hayatının hatasını yaptığını anlamış olabilir

02.09.2026 10:39:00
Haber Merkezi
 
Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı
Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı
Sanki talipleri sıraya girmiş gibi Galatasaray'a bir vedayı bile çok görüp arkasına bile bakmadan sırra kadem basan Mauro Icardi hayatının hatasını yaptığını anlamış olabilir... Çünkü bu dakikadan sonra ya Çorum ile Amedspor'dan birinin teklifini kabul edecek ya da emekli olacak.






Galatasaray'dan 6 milyon eurosu peşin, imaj haklarıyla beraber yaklaşık 11 milyon euro alan Mauro Icardi; Dursun Özbek'in 3 milyon euro maaş, 3 milyon euroya yakın da bonus teklifini çok az buldu.

Selam bile vermeden, veda etmeye bile tenezzül etmeden çok sevdiğini iddia ettiği Galatasaray'dan ayrıldı. Hem de kapı kapı dolaşıp (Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor diyerek) kendisini transfer ettirmeye çalıştı.







Günün sonunda ne oldu dersiniz... Kimse istemedi. Boca Juniors ya da River Plate bile teklif yapmadı. Arjantin'den sıradan takımlar, Brezilya'dan garibanlar ve İtalya'da en çok eleştirilen Lazio'dan teklifler aldı.

Ancak rakamlar öylesine düşük ki Icardi, Çorum ya da Amedspor'un tekliflerini kabul ederse çok daha fazla kazanacak bir konumda.







Arjantinli eski futbolcu ve yorumcu Diego Latorre, SQP programında Mauro Icardi'nin mevcut durumunu ve geleceğini analiz etti.

Icardi'nin henüz bir kulüple sözleşme imzalamamasının temel nedeninin finansal şartlar olduğunu belirten Latorre, "Şu ana kadar imza atmadı çünkü Galatasaray'da kazandığı paraya kıyasla çok az teklif yapıyorlar. Galatasaray'daki kazancı çok yüksek bir seviyedeydi, gelen teklifler ise o seviyenin oldukça altında kalıyor" ifadelerini kullandı.







Icardi'nin ceza sahası içindeki bitiriciliğine ve golcülük yeteneklerine övgüde bulunan Latorre, buna karşın zamana karşı yarıştığının altını çizdi. Tecrübeli santrforun futbola yeniden odaklanması halinde önünde hâlâ 2-3 yıl olduğuna inandığını belirten Latorre, şu kritik uyarıyı yaptı:






"Eğer şimdi bir takım bulamazsa, bu durum pratikte emeklilik demektir; yeniden üst seviyede oynamak çok zorlaşır. 31-32 yaşındaysanız ve uzun süre oyun ritminden uzak kalırsanız vücudunuz zarar görür. Aralık ayındaki transfer dönemini bekleyip o zamana kadar oynamaya çalışmalı, aksi takdirde daha iyi bir fırsat yakalaması imkânsız hale gelir."

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde neler yaşanacak?


 
Süper Lig'in 4. haftasında Kadıköy'de oynanacak sezonun ilk derbisi öncesi Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ilk 4 maçlık istatistikleri Yeni Mesaj editörleri tarafından değerlendirildi. İşte derbinin erken çekilmiş fotoğrafı.

01.09.2026 11:02:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde neler yaşanacak?
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde neler yaşanacak?

Süper Lig'de gözler şimdiden gelecek hafta sonu Kadıköy'de oynanacak sezonun ilk derbisine çevrildi. Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek mücadele öncesinde, iki takımın ligin ilk 4 haftasında ortaya koyduğu performans ve istatistikler sahada yaşanacak taktik savaşının haritasını çıkaracak cinsten.







Saha içi tempo önemli

İki ekibin skor üretme kapasiteleri benzer seviyede görünse de oyunu sahaya yansıtma biçimleri, fiziksel yıprandırıcılıkları ve hücum varyasyonları belirgin farklar ortaya koyuyor. Derbi öncesinde göze çarpan en büyük farklardan biri iki takımın fiziksel eforu ve saha içi temposu oldu.







Fenerbahçe daha atletik

Maç başına 100.9 kilometre katedilen mesafe ve 94 depar sayısı yakalayan sarı-lacivertliler, fiziksel anlamda lig ortalamasının çok üzerinde bir atletizm sunuyor. Kadıköy ekibi, rakibi kendi sahasına hapsetme ve yüksek ön alan baskısıyla yıpratma kurgusunu ön planda tutuyor.







Beşiktaş yüksek tempolu oynamayacak

Siyah-beyazlıların katettiği mesafe (62.5 km) ve depar sayısı (67.3) ise daha kontrollü ve set oyununa dayalı bir tempo tercih ettiklerini gösteriyor. Derbi atmosferindeki yüksek tempo karşısında Beşiktaş'ın bu reaksiyon farkını nasıl yöneteceği merak konusu.

İki takımın da avantajları var

Veriler ışığında Kadıköy'deki randevuda iki farklı futbol anlayışı çarpışacak. Fenerbahçe'nin taraftar desteğiyle başlatacağı yüksek tempolu ön alan presi, Beşiktaş'ın geriden pasla çıkma ısrarını zorlayabilir.
Buna karşın Beşiktaş'ın yakaladığı fırsatları gole çevirme konusundaki yüksek verimliliği, Fenerbahçe'nin ön alana çıktığı anlarda savunma arkasında bırakabileceği boşluklarda en büyük kozu olacak.
Sonuç Fenerbahçe yüzde 35 kazanır, Beşiktaş yüzde 20 kazanır, yüzde 45 beraberlik...

Oğuz Aydın'ın kariyerini Kerem Aktürkoğlu'nun transferi baltaladı!

Fenerbahçe'ye 18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ni getirdi

01.09.2026 10:42:00
Haber Merkezi
 
Oğuz Aydın'ın kariyerini Kerem Aktürkoğlu'nun transferi baltaladı!
Oğuz Aydın'ın kariyerini Kerem Aktürkoğlu'nun transferi baltaladı!
Fenerbahçe'ye 18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ni getirdi... Samsun deplasmanında 3 puanı sağlama aldı. Ancak Kerem Aktürkoğlu dönünce ne olacağını kimse bilmiyor. Akıllara gelen ise Okan Buruk'un Oğuz Aydın için daha önce verdiği rapor: 'Kerem Aktürkoğlu'nu 25'e satıyorsak, Oğuz Aydın'ı 50'ye satarız.'






Önce Lyon sonra Samsun deplasmanları... Fenerbahçe camiası Oğuz Aydın'ın sihrini konuşuyor. İki zorlu deplasmanda yaptıklarıyla parmak ısırtan Oğuz Aydın ise farklı duygular içinde.






Sürekli oynamak istiyor. Türk Milli Takımı'nda yer almak istiyor. Bunun için de devamlılık lazım. Fotospor'un da belirttiği gibi belki de geçen hafta Kerem Aktürkoğlu sakatlanmasaydı iki maçta da oynamayacak, hatta Valencia'ya satılacaktı.






Oğuz'un "belirsiz" kaderi Fenerbahçe'ye geldiği sezonda kırıldı. O sezon Okan Buruk kendisini ısrarla Galatasaray'a istiyordu. Hatta Başkan Dursun Özbek bile açıkladı. Buruk raporunda şöyle bir ifade verdi: "Ayrılmak isteyen Kerem'in yerine Oğuz'u almalıyız. Kerem'i satacağımız (o zaman konuşulan rakam 25 milyon Euro civarındaydı) rakamın iki katına Oğuz'u gönderebiliriz. Potansiyeli çok yüksekti."






Oğuz Fenerbahçe'ye geldi. Sahaya çıktığı her maçta ciddi kalite koydu. Ancak geçen sezon üstüne Kerem gelince yedek kaldı. Bu sezon bile üstte de belirttiğimiz gibi eğer Kerem sakatlanmasa Oğuz oynamayacaktı.






İki maçtaki oyunu Oğuz için yeni bir bilinmezlik yarattı. Çünkü şu anda ayrılamaz. Ayrılması düşünülemez. Peki Kerem dönünce ne olacak? Yeniden mi yedek kalacak? Kimsenin net bir cevabı yok.

Salah, Lukaku ve Rafael Leão neden Türkiye'yi tercih etti?

Türk futbolunun yüksek alım gücü dünyanın bir ucunda, Brezilya'da bile ses getirdi

01.09.2026 10:36:00
Haber Merkezi
 
Salah, Lukaku ve Rafael Leão neden Türkiye'yi tercih etti?
Salah, Lukaku ve Rafael Leão neden Türkiye'yi tercih etti?
Türk futbolunun yüksek alım gücü dünyanın bir ucunda, Brezilya'da bile ses getirdi... İnsanların futbol ile yediği içtiği samba ülkesinin en önemli gazetesi O Globo, 'Salah, Lukaku ve Rafael Leão: Türkiye neden Avrupa'nın en iyi oyuncuları için cazip bir destinasyon haline geliyor?' sorusunu sordu, cevaplar aradı.






Haberde Türk futbolunun agresif bir güç haline geldiği finansal, siyasi ve ticari boyutlarıyla analiz edildi. LEME/UERJ Araştırmacısı ve Futbol Sosyal Gözlemevi Kurucusu Irlan Simões; Türk kulüplerinin iç siyaset açısından oldukça çekişmeli yapılar olduğunu, genellikle çıkarları doğrultusunda kulüplere kaynak aktaran patronların büyük finansal destek sunduklarını savundu.

Türkiye liginin geniş tüketici pazarı, yüksek taraftar bağlılığı, yayın hakları ve sponsorluk gelirleri sayesinde ciddi bir satın alma gücüne sahip olduğunu vurguladı.







Roc Nation Sports Brezilya COO'su Thiago Freitas da benzer konuları savundu. Türkiye'de yıldız futbolculara birer ticari işletme gözüyle yaklaşıldığını ifade etti. Kulüplerin maaşları "net" ödemesi ve vergi yükünün Avrupa'nın önde gelen liglerinin üçte biri seviyesinde olması sayesinde, diğer Avrupa kulüplerinin aynı net maaşı sunabilmek için %30 ila %50 daha fazla harcama yapmak zorunda kaldığını açıklıyor.






Kulüplerin 1 milyar avroyu aşan devasa borçlarına rağmen harcama yapabilmelerini; esnek borç yeniden yapılandırma modellerine ve UEFA cezalarının caydırıcı olmamasına bağladı.

Milyonlarca taraftarı olan bu dev markaları finansal kısıtlamalarla rekabetten alıkoymanın çok büyük bir maliyeti olduğunu, hiçbir otoritenin bu yükü üstlenmek istemediğini de savundu.







Haberde ayrıca avro/TL kurundaki değişim sayesinde kulüplerin gelirlerini Avro elde edip iç giderlerini yerel para birimiyle karşılaması ve oyunculardan elde edilen ürün ve bilet satışları (Salah sonrası Trabzonspor'un bilet ve forma patlaması) sayesinde transferlerin finanse edilebildiği savunuldu.






Suudi Arabistan veya MLS gibi liglerin aksine, Türkiye'ye gelen oyuncuların yüksek maaş alırken aynı zamanda Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi üst düzey organizasyonlarda oynamaya devam edebilmesinin avantajı hatırlatıldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.